Η ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΕΡΜΗ/ΑΡΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΕΡΜΗ/ΠΛΟΥΤΩΝΑ- ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

Η σύνοδος Ερμή/Αρη εμφανίζεται περισσότερο από μία φορά το χρόνο. Η ευθυγράμμιση Ερμή/Άρη όμως στις 16 Ιούλιου 2015, θα είναι μια αρκετά πολύ ισχυρή αστρολογική οψη, περισσότερο απο ό,τι τις αλλες φορές, λόγω της στενής αντίθεσης που σχηματίζει με τον Πλούτωνα. Θα ήθελα λοιπόν να πω μερικα πραγματάκια γι’ αυτή την σημαντικη σύνοδο, τι σημαίνει σε ένα γενέθλιο χάρτη αλλα και ως διέλευση, οπως επίσης και την εξήγησα και στην Νεα Σελήνη στον Καρκινο, για τις 16 Ιουλιου, 2015.

Η σύνοδος Ερμή/Αρη, σε ενα γενέθλιο χάρτη, δίνει ένα γρήγορο μυαλό, ταχεία αντανακλαστικά και μια απότομη ,σκληρή γλώσσα. Απο την αλλη βέβαια αυτο το χαρακτηριστικο της συγκεκριμένης όψης δίνει την ικανότητα σε κάποιον να παίρνει γρήγορες αποφάσεις πάνω στην ένταση της στιγμής, ενώ οι άλλοι διστάζουν. Η σύνοδος αυτή δίνει εξαιρετική ικανότητα για ντιμπειτ με τους αλλους, που σας επιτρέπει να ορθώνεται το ανάστημα σας όχι μόνο για τον εαυτό σας αλλά και για τα δικαιώματα των άλλων.

Εκφράζετε τον εαυτό σας με άμεσο και θαρραλέο τρόπο και μπορείτε να κερδίσετε τον θαυμασμό των αλλων σε τομείς όπως η πολιτική, τις επιχειρήσεις και τον στρατο. Ωστόσο, στις προσωπικές σας σχέσεις και την κοινωνική σας ζωή, αυτος ο άμεσος τρόπος επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρούς καυγάδες και εχθρότητα. Το κλειδί για τη διαχείριση αυτής της ισχυρής αστρολογικής όψης είναι να ελέγχετε την παρορμητική και επιθετική πλευρά του Άρη. Ακόμη και στην επαγγελματική σας ζωή, ακόμα και αν σχηματίζετε αρμονικές σχέσεις θα απαιτήσει κάποια στιγμή στο να συγκρατήσετε την φυσικά, την αμυντική στάση σας. Συχνά θα ξέρετε τι είναι σωστό να γίνει, αλλά για χάρη της ειρήνης, θα πρέπει να επιτρέψετε στους άλλους να μοιραστούν και να εκφράσουν τις απόψεις τους, ακόμη και αν αυτές σας φαίνονται λάθος.

Τέτοιες όψεις φέρνουν πολύ σοβαρές ρήξεις και προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν να αισθάνονται ότι αντιμετωπίζονται από τις ιδιομορφίες σας και το έντονο ύφος επικοινωνίας, ακόμα και όταν αισθάνεστε ότι είστε σε μια ήρεμη κατάσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οξεία διάνοια σας για να αναγνωρίσετε πότε θα προκαλέσετε αμυντικές ή εχθρικές αντιδράσεις σε άλλους. Η προκύπτουσα αύξηση της αυτογνωσίας θα σας δώσει τη δυνατότητα να μετριάσετε την προσέγγισή σας, όταν δεν απαιτούνται οι μαχητικές ικανότητες σας.

Η Διέλευση της συνόδου Ερμή/ Άρη αυξάνει την πνευματική δραστηριότητα, καθιστώντας την σύνοδο αυτή ως μια ιδανική στιγμή για την εστιαστείτε σε κατι συγκεκριμένο και προσφέρει οξεία σκέψη. Μπορείτε να κάνετε καλή χρήση της δριμείας σας διάνοιας επίσης υποστηρίζοντας μια υπόθεσή σας αλλα και να υπερασπίσετε τους άλλους έναντι μιας παρενόχλησης ή προβοκάτσιας.
Θα υπάρξει μια επιθετική ή αμυντική φύση οσο αφορά τη σκέψη σας αυτή τη στιγμή. Αυτό, σε συνδυασμό με έναν εξαιρετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης, σημαίνει ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τώρα για να επιχειματολογησετε, να χάσετε την ψυχραιμία σας και να είστε άσκοπα αγενής ή σκληρός. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι αρκετά καλά στο πεδίο μιας μάχης, αλλά όχι τόσο χρήσιμα σε ενα κοινωνικο περιβάλλον ή μεταξύ εταίρων και συντρόφων.

Το κλειδί για το χειρισμό αυτής την προκλητική συσσώρευση νευρικής και παρορμητικής ενέργειας μπορεί να γίνει με την απόκτηση αυτογνωσίας Αν δεν έχετε ενα ιερό σκοπό για να πολεμήσετε, στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε την ενέργεια αυτή σε πνευματική εργασία, όπως μελέτες ή έρευνες. Ακόμη και να λύσετε ένα σταυρόλεξο θα απελευθερώσει αυτή τη συσσώρευση ερεθισμού και θυμού που έχετε μέσα σας.

Αν δεν χρησιμοποιήσετε αυτή την ενέργεια σε μια καλή συζήτηση ή επίλυση ενός παζλ για παράδειγμα η σε αλλα δημιουργικά κανάλια, μπορεί να αντιμετωπίσετε την εχθρότητα απο άλλους. Αυτό θα μπορούσε να έρθει υπο μορφή απειλών, σφετερισμού ή εκφοβισμού. Δεν θα πρέπει να υποχωρήσετε από έναν αγώνα, αλλά θα πρέπει να επιλέξετε τις μάχες σας προσεκτικά. Θυμηθείτε, οτι αυτή η διέλευση δίνει μια τάση να ενεργούμε πριν καν σκεφτούμε τις κινήσεις μας.

Η ευθυγράμμιση Ερμή/Άρη στις 16 Ιούλιου, 2015 είναι μια πολύ ισχυρή αστρολογική οψη που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εδώ και πολλά χρονια, ειδικά ως προς τον τρόπο που εκδηλώνεται η σύνοδος αυτή, ενώ θα βρίσκεται σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, οπως θα δείτε στο παρακάτω διάγραμμα. Μία άμεση εκδήλωση αυτής της πλανητικής ευθυγράμμισης είναι το διαστημόπλοιο της NASA ,Νέοι Ορίζοντες που πετάει γύρω απο τον Πλούτωνα, οπως βλέπεται στην παραπάνω εικόνα. Η διέλευση του γίνεται μία ημέρα πριν από την ακριβή σύνοδο Ερμή/Άρη.

Το New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) είναι διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ το οποίο εκτοξεύθηκε για να μελετήσει τον Πλούτωνα, τους δορυφόρους του και ένα ή δύο αντικείμενα της ζώνης του Kuiper. Αναπτύχθηκε ως τμήμα του προγράμματος New Frontiers (Νέα Σύνορα) και εγκρίθηκε το 2001, μετά την ακύρωση των αποστολών Pluto Fast Flyby και Pluto Kuiper Express. Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η αποστολή εκτοξεύθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2006 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ, σε τροχιά διαφυγής από το Ηλιακό Σύστημα με ταχύτητα 16.26 km/s (58.536 km/h) σε σχέση με τη Γη, την μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει επιτύχει ανθρώπινη κατασκευή. Το New Horizons θα φτάσει στον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου 2015.Η αποστολή αυτή θα αποκαλύψει πολλά μυστικά και θα επιλύσει πολλά μυστήρια για το βαθύτερο διάστημα.

Από την άλλη, η αντίθεση με τον Πλούτωνα θα επιδεινώσει την επιθετική και δυναμική προσέγγιση σε επίπεδο επικοινωνίας, μαζί με τη σύνοδο Ερμή/Άρη που προαναφέραμε. Ο Πλούτωνας θα εντείνει την επιχειρηματολογία, θα αυξήσει τις εντάσεις, τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι μια γενικά αρνητική ευθυγράμμιση με δυνατότητες για απειλές και εκφοβισμό που θα οδηγήσουν σε μια ολοκληρωτική σύγκρουση. Για να πάρετε μια ιδέα για το πώς αυτή η ευθυγράμμιση θα εκφραστεί στην προσωπική μας ζωή, μπορούμε να δούμε πώς μερικοί διάσημοι άνθρωποι χειρίστηκαν αυτήν την ευθυγράμμιση στα ωροσκόπια τους κατά το παρελθόν.

Ο Ρίτσαρντ Νίξον για παράδειγμα, ανατράπηκε διότι ενέργησε απατηλά για τις υποψίες του κατά τη διάρκεια σκανδάλου Γουοτεργκεητ. Η Rosie O’Donnell είναι γνωστή για το γεγονός οτι προκαλούσε αντιπαραθέσεις, λόγω των ισχυρών απόψεων της. Τέλος, ο Bret Eaton Ellis ενας αρκετά προκλητικος συγγραφέας ο οποίος ήταν γνωστός για τις ακραίες πράξεις του και απόψεις.

Και σαν μην ήταν αυτο αρκετο απο μονο του για την συγκεκριμένη δυνατή σύνοδο, επιπλέον βρίσκεται στις 14 μοίρες του Καρκίνου/Αιγόκερου και πάνω σε ενα απο τα μεγαλύτερα αστέρια, τον Σείριο. Αυτού του τύπου Δια/Αρη αστρο, θα διογκώσει το εγώ και τις φιλοδοξίες, κάνοντας τους ανθρώπους περισσότερο παθιασμένους για την υπεράσπιση της θέσης τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηγέτες των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλα κυρίως σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, οι οποίοι αισθάνονται μεγάλη ευθύνη γι’ ‘αυτούς που εκπροσωπούν.

Σε παγκόσμια κλίμακα, αυτή η αρκετά επικίνδυνη ευθυγράμμιση δεν είναι καθόλου καλός οιωνός για τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, ιδίως όσον αφορά την Ελληνική Κρίση (ρηξη και εκλογες) και την πυρηνική συμφωνία με τον Ιράν. Σε περιόδους κρίσης, οι άνθρωποι έχουν την τάση να ταλαντεύονται προς τα άκρα δεξιά ή αριστερά άκρα. Με επίκεντρο την ριζοσπαστική σκέψη από αυτή την οψη, οι ακραίες ιδεολογίες θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση σε όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Λίγες ωρίτσες μετα την Νεα Σελήνη της 16ης Ιουλίου στον Καρκινο, αυτή η εχθρότητα και ένταση θα μπορούσε να παραμείνει για ένα ακόμη μήνα, και να είναι μια άκρως επιβαρυντική επιρροή για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ουκρανία. Σαφώς δε, είναι πολύ πιθανή η αύξηση των τρομοκρατικών ενεργειών, και με τον Κρονο στον Σκορπιο, και επιπλέον αυτή η οψη θα μπορούσε να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάρρευση της κινεζικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Σημειώστε οτι αυτα είναι αποτελέσματα της σεληνιακής έκλειψης Απριλίου στον Ζυγο, της Ματωμένης Έκλειψης, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλιου,2015,η οποία τετραγωνίζει αυτή την σύνοδο μεταξύ Ερμή/Αρη. Αυτή η φορτισμένη όψη τετραγώνου προσθέτει ακόμα περισσότερη ένταση, αυξάνοντας τις απογοητεύσεις.

Είχαμε πει οτι η Σεληνιακή Έκλειψη στην 14η μοιρα του Ζυγου, τον Απρίλιο, θα έφερνε δραματικές επιπτώσεις τόσο για τις προσωπικές σχέσεις αλλα και στον κόσμο γενικότερα. Η σεληνιακή έκλειψη λαμβάνει δύσκολες επιρροές από δυσμενή αστρα και τον Ουρανο. Ο Απρίλιος του 2015 ,η σεληνιακή έκλειψη, είχα πει τότε, θα πρέπει να οδηγήσει σε μια έκρηξη, και πολιτική αστάθεια με ανεπανάληπτες συνέπειες.

Η αντίθεση Ερμή/Πλούτωνα δημιουργεί μια μάχη ιδεών, είτε στο μυαλό σας ή μεταξύ ανταγωνιστών. Υπάρχει μια τάση στο πλαίσιο αυτής της διέλευσης να θέσει τις παρωπίδες για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή μια έννοια. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για έρευνα, και την αποκάλυψη μυστικών. Μια έντονη συσσώρευση ψυχικής ενέργειας απαιτεί διέξοδο, και αυτό μπορεί να κυμαίνεται από αποκρυφιστικές μελέτες μεχρι και άγριες συζητήσεις και επιχειρήματα.

Αυτή η διέλευση ευνοεί ανατρεπτικές τακτικές όπως την προπαγάνδα, τα μέσα ελέγχου, απειλές, εκφοβισμό και άλλες μορφές ψυχολογικής κακοποίησης. Υπο την επιρροή αυτής της όψης θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν μιλάμε κατω από πίεση, υπάρχει η τάση να γινόμαστε πολύ περίεργοι η να βασανίζουμε το μυαλό μας με μια συγκεκριμένη ιδέα.

Η αλήθεια μπορεί να κρύβεται σήμερα από την διατήρηση του απορρήτου ή την προπαγάνδα. Θεωρίες συνωμοσίας θα αφθονούν.