Ο ΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Ο Δίας θα βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου απο τις 11 Αυγούστου του 2015 και θα παραμείνει εκεί μεχρι τις 9 Σεπτεμβρίου του 2016 στον οικο του κυβερνήτη της, τον Ερμή, έτσι αναμένεται να λειτουργήσει σύμφωνα με την φυση του Ερμή. Κατα αυτόν τον τρόπο, αυτο σημαίνει οτι ο Δίας χάνει κατι απο τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία του καθώς θα εγκαταλείπει το ζώδιο του Λεοντα μετα απο 12 μήνες. Να πούμε λίγα λογια για τον Δια στην Παρθένο, για οσους έχουν στον αστρολογικο τους χάρτη.
Αν έχετε τον Δια στο ζώδιο της Παρθένου, διαθέτετε αυτοέλεγχο, είστε συνήθως ψύχραιμοι και σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία. Προσφέρετε πρόθυμα τις υπηρεσίες σας (Παρθένος) χωρίς να προβάλλετε τις ικανότητες σας. Στην δουλειά σας είστε σχολαστικοί και προσηλωμένοι. Γι’ αυτο σας ταιριάζουν επαγγέλματα που συνδέονται με τον ιατρικό κλάδο. Εκτός αυτού, όμως γίνεστε άριστοι και αξιόπιστοι υπάλληλοι. Οι στόχοι σας έχουν πάντα πνευματικο και ιδεολογικο υπόβαθρο.
Όμως όταν εκδηλώνεται η αρνητική της πλευρά, ο Δίας επεκτείνει την σχολαστικότητα και το επικριτικό πνεύμα της Παρθένου. Η προσήλωση στην τάξη και η τελειομανία, όταν εκδηλώνονται στην υπερβολή τους, συνήθως σας απομακρύνουν απο τους αλλους με αποτέλεσμα τη κοινωνική απομόνωση. Αν δεν έχετε πολλές φιλίες, αυτο οφείλεται κυρίως στην επικριτική σας διάθεση, στην τάση σας δηλαδή να βρίσκετε ψεγάδια στους αλλους και να τα επισημαίνετε με τρόπο αδιάκριτο.
Η Παρθένος είναι ζώδιο μεταβλητό, θηλυκο, ζώδιο της γέννας και της γης. Κυβερνήτης της ο Ερμής, μέταλλο ο Υδράργυρος. Τα χαρακτηριστικά της είναι η εργατικότητα, συνέπεια, αξιοπιστία, ταπεινοφροσύνη, επικοινωνία, αναλυτική τάση και ντροπαλότητα.
Τα αρνητικά της, είναι η νευρικότητα, το άγχος, η σχολαστικότητα, η εριστική διάθεση, η ιδιοτροπία, η τελειομανία και ο συντηρητισμός. Η Παρθένος συμβολίζει την πνευματικη εργασία, το καθήκον, την μέθοδο, τη λογική, τη λεπτομέρεια, την ανάλυση, τους εργαζομένους και τους κριτικούς. Μοιράζεται τον πλανήτη Ερμή με τους Διδύμους και μοιάζουν πολύ στην πνευματικη οξύνοια. Η πειθαρχία και το καθήκον, είναι οι αρχές που διέπουν τους Παρθένους.
Το ζώδιο αυτο συμβολίζει την υγεια, και ολα τα επαγγέλματα που συνδέονται με την ακρίβεια και τη λεπτομέρεια. Ενα απο τα μεγάλα πλεονεκτήματα της είναι η τάξη και η οργάνωση. Μια προσεχτική, αναλυτική και πρακτική φυση με την ικανότητα να ξεχωρίζει την ήρα απο το σιτάρι, το ουσιώδες απο το ουσιώδες, την αλήθεια και την φαντασία. Αυτο βοηθάει στις επιχειρήσεις, στην εργασία γενικότερα αλλα και στις σπουδές και την επιστημονική έρευνα.
Ο Δίας κυβερνά και τους Ιχθύες οπου είναι σε έξαρση, οπου το αντίθετο ζώδιο του είναι η Παρθένος. Και αυτή δεν θα είναι και τόσο βολική θέση για τον Δια. Ο Δίας σε αυτο το μεταβλητό ζώδιο περισσότερο θα φανεί να είναι πιο γειωμένος, και τα χαρακτηριστικά του που θα αναδύονται θα είναι πιο θαμπά στην κοινωνική ατμόσφαιρα. Μην ξεχνάμε βέβαια οτι η θετική σκέψη είναι το αντίδοτο σε τέτοιου είδους ενέργειες -διελεύσεις.
Στην Παρθένο, η φυσική διαδικασία του Δία στην σύνθεση μεγάλων ιδεών και εννοιών περιορίζεται προς την επέκταση στις μικρές λεπτομέρειες και πρακτικές θεωρήσεις.
Ο Αστρολόγος Curtis Manwaring έγραψε κάποτε για τον Δία στην Παρθένο:
“Σύμφωνα με την μεσαιωνική παράδοση, ο Δίας είναι σε δυσμένεια σε αυτό το ζώδιο. Αυτό σημαίνει ότι η τάση του Δία για  επέκταση και ευημερία δεν υποστηρίζεται καλά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο κυβερνήτης της, ο Ερμής, προτιμά να ταξιδεύει “δια του φωτός” οπου είναι λιτός με τα χρήματα και τα υπάρχοντά του. Συνήθως λέγεται ότι τα άτομα με αυτή τη θέση έχουν την τάση να κάνουν κάτι από το τίποτα.Βέβαια ο Δίας έχει να επεξεργαστεί περισσότερα στοιχεία που παρέχονται από τον Ερμή και είναι προσωπικος πλανήτης της Παρθένου. Επομένως, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διατήρηση μιας σωστής προοπτικής και ένα έγκυρο σύνολο προτεραιοτήτων περισσότερο.”
Κάποιος θα μπορούσε επίσης να υποστηρίξει ότι, επειδή η Παρθένος ανήκει στο τεταρτημόριο πτώσης, είναι μελαγχολική από τη φύση της με μια τάση για ξηρότητα και κρύο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη ζεστή και υγρή φύση του Δία.
Με τις διελεύσεις του Δία απο την Παρθένο θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι από πολύ πριν γιατί θα είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε τα πράγματα όπως θέλουμε. Πάρα το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της διέλευσης του Δία στην Παρθένο θα είναι σε τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Τοξότη και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύες, η διέλευση του Δία, μαζί με τον Βόρειο Σεληνιακό Δεσμο μπορεί να προσφέρει προστασία για όσους σκέφτονται να προγραμματίσουν το μέλλον τους.
Η Παρθένος, υπό την διακυβέρνηση του Ερμή, και με την διέλευση του Δία στην Παρθένο μπορεί να αποδείξει ότι η δύναμη ενός σταθερού και λογικού μυαλού μπορεί να ενισχυθεί, γιατί η Παρθένος είναι επίσης ένα πρακτικό ζώδιο. Ο Δίας στην Παρθένο εκφράζει το εξής πνευματικο ρητό “Ο πρώτος θα είναι τελευταίος και ο τελευταίος πρέπει να είναι πρώτος,” και ότι “ο περήφανος θα ταπεινωθεί και ο ταπεινός θα υψωθεί.” Ο Δίας στους Ιχθείς σημαίνει επίσης το ίδιο.
Η διέλευση του Δία στην Παρθένο μπορεί να δώσει περισσότερες ψυχικές δυνατότητες στο να χειριστούμε πολλές λεπτομέρειες με ενα πιο συντονισμένο τρόπο, αν διαθέτουμε ενα μυαλό πρακτικο, θα είμαστε σε θέση να σκεφτόμαστε με ευκολία ποικίλα πράγματα για να καταλάβουμε πόσο καλύτερα μπορούν να γίνουν ολα και να λειτουργούν καλά μαζί.
Η προσαρμογή του Δια σε ένα είδος πρακτικού μυαλού θα βοηθήσει αρκετούς ανθρώπους, αλλά τα τετράγωνα από τον Κρόνο και η αντίθεση από τον Ποσειδώνα στο μεταβλητό ζώδιο των Ιχθύων κατα τα μέσα χρονια, θα είναι μια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους. Ενα σχηματισμός τετράγωνου μεταξύ Δια-Κρονου συνήθως σημαίνει χαμένες ευκαιρίες λόγω έλλειψης πρωτοβουλίας η το γεγονός οτι αποφεύγουμε να πάρουμε ευθύνες. Θα υπάρξουν οικονομικοί αγωνες και οπισθογυρίσματα ,κυρίως αν εξακολουθείτε να έχετε ξέφρενα γούστα και να σκορπάτε λεφτά και γενικά είναι επικίνδυνο να παίρνουμε οικονομικά ρίσκα. Αυτο συνδέεται και με την σταδιακή εξάντληση πόρων.
Οι όποιες απώλειες εδώ μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη  και φόβο. Με θετικές όψεις μεταξύ αυτών των δυο παραπάνω συνδέονται με αυξημένες ευθύνες, για σταδιακή επέκταση των πόρων, για προσπάθειες που αποβαίνουν σε θετικά αποτελέσματα, ισορροπία του συντηρητισμού και της επέκτασης και επίσης οι θετικές όψεις είναι καλες για θέματα ακίνητης περιουσίας, τον πλούτο, το εμπόριο. Οι αρνητικές όψεις Δια-Πωσειδωνα οπως η αντίθεση, που είπαμε πιο πάνω σηματοδοτεί απώλειες και έλλειψη πρακτικότητας.
Κατά τα τέλη του 2015 και ολο τη χρονια του 2016, η διέλευση του Δία στην Παρθένο υποδηλώνει ότι η ανάπτυξη και η κατανόηση μπορεί να έρθουν απο αυτο που πρέπει να κάνουμε και το τι πρέπει στην ουσία να γίνει.
Σημαίνει, επίσης, οτι δεν θα πρέπει να αποφεύγουμε να επιχειρήσουμε να κάνουμε πράγματα που δεν είναι λαμπερά η σημαντικά. Η Παρθένος είναι πολύ προσγειωμένη και αφορά τις επιχειρήσεις και γενικά την βιομηχανία. Επίσης, να θυμάστε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, με τα χρήματα θα είναι σφιχτοί και λογικοί στην διαχείριση τους και θα είναι σε απολυτη ευθεία με την διέλευση του Δία στην Παρθένο οπου θα τετραγωνίζει με τον Κρόνο σχηματίζοντας αντίθεση με τον Ποσειδώνα.
Μέχρι το 2016, η οικονομία του κόσμου θα είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση τουλάχιστον για πολλές χωρες, και αυτό εξαρτάται από το ωροσκόπιο της κάθε χωρας, όπως για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μείνει άνεργοι για χρόνια θα υπάρξει πρόβλημα και μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η φτώχεια. Ο Δίας στην Παρθένο θα επεκτείνει την ανάγκη και θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις αλλα και αλλους εμπορικούς τομείς να απασχοληθούν ιδιαίτερα με αυτο το θέμα.
Όμως, το μεταβλητό τετράγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη και η αντίθεση με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς σημαίνει ότι θα υπάρξουν ακόμα πολλές δυσκολίες μέσα στα επόμενα χρονια. Έτσι, αυτό σημαίνει προετοιμασία – εκ των προτέρων – οπου θα είναι το κλειδί για την επιβίωση και την επιτυχία.
H Παρθένος στην κοσμική αστρολογία συνδέεται με την “εργατική τάξη”, τα αριστερά κόμματα, τη δημόσια υγεία, τις ένοπλες δυνάμεις και τις δημόσιες υπηρεσίες αλλα και το στάρι. Μην ξεχνάμε βέβαια οτι και ο Δίας συνδέεται με τον θρησκευτικό κόσμο και τον νομο αλλα και το τραπεζικό σύστημα που είναι πολύ σημαντικο και περνάει μεγάλη κριση. Σκοπός της όμως είναι η κάθαρση για την βελτίωση και  αυτή τη χρονια, θα συμβούν πολλά.
Οι λέξεις που συνοδεύουν την Παρθένο είναι εμπεριστατωμένος, ορθολογικός, εργατικός, καθαρός, ακριβής, αξιόπιστη, προσεκτική, δύσπιστη, σχολαστική, πρακτική, έξυπνος, διορατικός, προσεκτικός στη λεπτομέρεια, αναλυτικός, σοβαρος, αρμόδια, ευσυνείδητη, λογική, καλά οργανωμένη, ειλικρινής, πιστός, ντροπαλή, εξυπηρετική, τελειομανής, αλλά και στενόμυαλη, άγχος, κρύο, καυστικός.
Συνδέεται επίσης με τα εξής επαγγέλματα οπου μπορεί να επηρεάσει την τεχνολογία οπως τα λογιστικά, γραμματείς, συγγραφείς, επιστήμονες υπολογιστών, προγραμματιστές, νοσοκόμες, γιατρούς αλλα οτι έχει σχέση με την έρευνα και την λεπτομέρεια, την ανάλυση αλλα και την διατροφή.
Χωρες που επηρεάζει είναι η Βραζιλία, Ελλάδα, Τουρκία, Δυτικές Ινδίες, Ηνωμένες Πολιτείες-, τη Γιουγκοσλαβία, την Κρήτη, τη Μεσοποταμία, την Κάτω Σικελία, την πολιτεία της Βιρτζίνια. Πιο συγκεκριμένα Παρίσι, Βοστώνη, Αθήνα, Λυών, Κορινθία, Χαϊδελβέργη, διάφορες λουτροπόλεις σε γενικές γραμμές. Η Παρθένος συνδέεται με την διατροφή και επηρεάζει τα λαχανικά κυρίως οτι έχει ρίζα οπως καρότα, σέλινα, πατάτες, αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα. Η Παρθένος συνδέεται άρρηκτα με το σιτάρι.
Το κυριο γνώρισμα της είναι η δημιουργία της τάξης και της τελειότητας. Η Ελλάδα έχει στον γενέθλιο Δια της στον Αιγόκερω, στον 8ο οικο και εκεί θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην οικονομία, διότι αυτή η διέλευση είναι επίσης πολύ σημαντικη, οπου σίγουρα θα εχουμε πολλά να πούμε.
Από ότι βλέπεται, μέσα στον Ιούλιο, του 2015, ο Δίας άρχισε να τετραγωνίζει τον Κρόνο και πάλι και η ύφεση άρχισε ξανά. Καταρχήν, το παλιό στάτους κβο υποστηρίζεται και παλι από το Κρόνο που επέστρεψε και είναι σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα. Το τετράγωνο Δια/Κρονου σημαίνει ότι η οικονομία και τα χρηματιστήρια, θα βρίσκονται σε ύφεση. Ο Ουρανος από τον Κριο, θα έχει εισχωρήσει στον τρίτο δεκανό. Η οικονομική ανάταση που είδαμε κατά τον πρώτο και δεύτερο δεκανό, πλέον θα αντικατασταθεί από την ύφεση στον τρίτο δεκανό του Κριου. Ο Δίας από την Παρθένο θα σχηματίζει ενας ακριβές τετράγωνο με τον Κρονο από τον Τοξότη, αλλα και ο Δίας θα βρίσκεται σε αντίθεση με τον Πωσειδωνα από τους Ιχθύες. Αυτό σημαίνει οικονομική ζημία μέσω της διάχυσης και της απάτης. 
Ο Διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας θα είναι ένα σοβαρο πρόβλημα, και θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος, όπως επίσης και οι φόροι σε κρυμμένους λογαριασμούς offshore θα αρχίσουν να ελέγχονται για την επίλυση της κρίσης. Αυτη την περίοδο ισως γίνουν φορολογικές μεταρρυθμίσεις. Οι εταιρείες βίο-τεχνολογίας μπορεί να έχουν προβλήματα. Τα Μεταβλητά ζώδια μπορεί επίσης να δηλώνουν μια προσέγγιση προς στον πόλεμο ως επίλυση των προβλημάτων. Πάντως , η Αμερική θα είναι η χωρα που θα πληγεί περισσότερο από την οικονομική ύφεση, μιας και ο διελαυνων Κρονος είναι σε αντίθεση με την Σελήνη.