ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2015

στις

Τα ηλιοστάσια και οι χάρτες ισημερίας είναι πολύ σημαντικά για ολους τους αστρολόγους κυρίως γι’ αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική αστρολογία. Αυτοι οι χάρτες αντιστοιχούν στις 0 μοίρες των παρορμητικών ζωδίων (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως), και σηματοδοτούν σημαντικές καμπές του Ήλιου σε σχέση με τη Γη: μέγιστη απόκλιση, βόρεια και νότια, στο θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο αντίστοιχα και τη θέση του Ήλιου στον ισημερινό (εαρινή ισημερία και Φθινοπωρινή). Επειδή αυτοι οι χάρτες σχετίζονται με την ίδια τη γη, μπορεί να είναι πολύ σημαντικοί για την περιγραφή τρεχοντων γεγονότων στον κόσμο γενικότερα. Αυτοι οι χάρτες στην είσοδο των παρορμητικών συχνά αρχίζουν την επίδρασή τους έξι εβδομάδες πριν από την ουσιαστική τους είσοδο  σε ένα ηλιοστάσιο.

 Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε στον χάρτη αυτόν είναι η σελήνη και αυτό μας λέει το πώς εκφράζεται ο λαός, για την εξουσία του λαού (σελήνη). Οι αστρολόγοι επίσης λένε μερικές φορές ότι τίποτα δεν συμβαίνει όταν η Σελήνη είναι Κενή Πορείας. Δεδομένου ότι η κίνηση της Σελήνης μέσω ενός ζωδίου αφηγείται μια συγκεκριμένη ιστορία ανάλογα με το ζώδιο και τις όψεις που σχηματίζονται, ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη περίοδος είναι μια υπέροχη στιγμή για περισυλλογή πάνω στο τι έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, ο Ερμής είναι ανάδρομος στον χάρτη αυτής της ισημερίας. Αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι μια περίοδος οπου ολοι μας πρέπει να αξιολογήσουμε εκ νέου, να συνθέσουμε και να αφομοιώσουμε ό, τι έχει συμβεί τους τελευταίους μήνες.
 Μπορείτε να τοποθετήσετε τον χάρτη σας στην ανάλογη πόλη που ζείτε για να δείτε ποιες είναι οι επικρατούσες επιρροές για τη χώρα σας ή τον τόπο διαμονής σας. Εξετάζοντας τον άξονα για την φθινοπωρινή ισημερία, την θέση του Ηλιου και τις όψεις του αλλα και τα μεσοδιαστήματα μπορούμε να μάθουμε αρκετά για τις συνθήκες που επικρατούν στον κόσμο. Αν κοιτάξουμε τον χάρτη ισημερίας, παρατηρούμε ότι ο Κρονος και ο Βουλκανους (δύναμη, βια) βρίσκονται στον άξονα παρορμητικών οπου οι άνθρωποι θα αντιμετωπίσουν αρκετά εμπόδια.
 
Μόλις ο αστρολόγος καθορίσει τα «καυτούς» πλανήτες ή άξονες εκτός από τον ήλιο, η χρήση της Αστροχαρτογραφίας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πού αυτές οι θέσεις θα είναι γωνιακές και για την σημαντικότητα τους. Για παράδειγμα, η Ουγγαρία, η οποία έχει δεχθεί ιδιαίτερη προσοχή για το συγκεκριμένο σκληρό τρόπο αντιμετώπισης των προσφύγων βλέπουμε το μεσοδιάστημα  Άδη / Ζευς στο MC για την ισημερία. 
Εκτός από την, Ουγγαρία, βλέπουμε και αλλα μέρη του κόσμου να υπόκεινται σε αυτή την ενέργεια Άδη / Δία οπου περιλαμβάνουν την Ουάσιγκτον, όπου η πολιτική φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή αυτήν την εποχή, το Δελχί, τη Λιβύη και τη Σουηδία.

Επίσης θα πρέπει αν δούμε που ο Ήλιος είναι γωνιακός για να μάθουμε ποια μέρη του κόσμου θα μπορούσαν να κατέχουν εξέχουσα θέση στην επικαιρότητα. Αυτές οι θέσεις θα υπόκεινται σε ένα είδος παράλυσης και θα υπάρχουν εμπόδια που περιέγραψα νωρίτερα. Τα μέρη όπου ο ήλιος είναι γωνιακός περιλαμβάνουν το Τόκιο, την Τεχεράνη, το Ρίο ντε Τζανέιρο, το Βανκούβερ και τη Μελβούρνη. Αυτή την εβδομάδα, ο Ηλιος ο Βόρειος Δεσμός και η Μαύρη Σελήνη θα συναντήσουν το ζώδιο του Ζυγου δινωντας ένα μήνυμα για την Φθινοπωρινή ισημερία. Με τον Ερμή σε ανάδρομη κίνηση και την Αφροδίτη σε πλήρη άνθιση, οπου είναι ο κυβερνήτης του Ζυγου, θέματα επικοινωνίας και αναλογιών τονίζονται ιδιαίτερα από την Ολική Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Κριου/ Ζυγου, στις 28 Σεπτεμβρίου, μια αρκετά έντονη πολικότητα.
Οι σχέσεις επαναπροσδιορίζονται και προσαρμόζουμε τους εαυτούς μας στις παγκόσμιες αλλαγές που συμβαίνουν και θα συμβούν γύρω μας. Η είσοδος του Ηλιου στο ζώδιο του Ζυγου σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού και την αφετηρία της Φθινοπωρινής Ισημερίας. Ο Ήλιος στο Ζυγό φέρνει την συνείδησή μας και το φως στο επίκεντρο οπου πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία, όπως επίσης οι σχέσεις, η αγάπη, ο γάμος και η στάθμιση των επιλογών ζωής. Η Μέρα και η νύχτα είναι ίση μόνο δύο φορές το χρόνο σε όλο τον κόσμο, εξισώνοντας τη σημασία του κάθε ενός σε όλες τις καταστάσεις.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, υπήρχε η πεποίθηση ότι μετά το θάνατό, η μοίρα ενός στη μετά θάνατον ζωή καθοριζόταν από τη ζύγιση της καρδιάς του. Είναι η στιγμή που συμβολικά ζυγίζονται οι καρδίες μας για να εξισορροπηθεί το καλο και το κακο, το μαύρο και το άσπρο, το θετικό και το αρνητικό, το Γιν και το Γιανγκ, και την ανάγκη για μια ισορροπημένη και αρμονική ύπαρξη.


Με αυτή την ισημερία η Αφροδίτη βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο και αναδύεται ως πρωινο αστρο, στο ζώδιο του Λεοντα προσπαθώντας να ξαναβρεί τον βηματισμό της μετα την ανάδρομη πορεία της. Η ευσυνείδητη αυτή μετάβαση της Αφροδίτης μας ζητάει να εξισορροπήσουμε τους εαυτούς μας και να ετοιμαστούμε σε αυτό το στάδιο του νέου κύκλου για να θέσουμε τους στόχους και προτεραιότητες μας αρκετά ψηλά.
Η Αφροδίτη τριγωνίζει τον Ουρανο στο ζώδιο του Κριου και σχεδόν σχηματίζει μια σύνοδο με τον Χείρωνα, οπου νιώθουμε πολύ έντονα την ορμή για πρόοδο, μας προτρέπει να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση που εχουμε επιλέξει, μαζί με αυτούς που κατανοούν την αναζήτηση μας, τον πονο μας ,τα κίνητρα μας αλλα και με αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να αποτρέψουν η να παρεμποδίσουν την πρόοδο μας. Η Αφροδίτη είναι σημαντικη και ο νόμος της έλξης της ανήκει διότι σχετίζεται με το τι έλκουμε στην ζωή μας.
Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον λαο, τους πολίτες ενός κράτους στην εγκόσμια αστρολογία, μια διευρυμένη σαρωτική ματιά στα συλλογικά μας συναισθήματα αυτή τη στιγμή. Η Σελήνη σε σύνοδο με την Ceres στον Αιγόκερω θα κινείται προς την έκλειψη στον Κριο μεχρι την επόμενη εβδομάδα, στις 28/9.Η Σελήνη στο ζώδιο του Αιγόκερω είναι καπως βαριά, λόγω αυξημένων  ευθυνών, οπου το συναίσθημα μοναξιάς είναι έντονο η ακόμα μπορεί να μην εχουμε αναγνωριστεί για την σκληρή εργασία η για τα επιτεύγματα μας, όπως και να έχει είναι πάντα μια σκληρή τοποθέτηση.
Η σύνοδος με την Ceres διπλασιάζει τις ευθύνες και αυτό δείχνει σαν να μεταφέρεται το βάρος του ολόκληρου του κόσμου στους ώμους μας. Σκεφτείτε τώρα ολους τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις χωρες τους και προσπαθούν να βρουν ένα σπίτι κάπου αλλου σε ένα ασφαλές μέρος. Φαίνεται ότι θα πρέπει κατά κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε η να φανούμε υπεύθυνοι καθώς τα σύνορα μεταξύ εθνών κλείνουν και αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό για τη παγκόσμια κοινότητα είναι αναπόφευκτο.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε «τι θα γινόταν αν” ήμασταν στη θέση τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πολυπλοκότητα και το μέγα μέγεθος του θέματος, συμψηφίζονται με μαζικούς πλανήτες του Δία και του Ποσειδώνα σχηματίζοντας αντίθεση στο ζώδιο της Παρθένου και Ιχθείς, για την εξεύρεση λύσεων στο χάος, σε ζώδια που συνδέονται με την θυσία και υπηρεσία.
Με την πρόσφατη Έκλειψη Ηλίου η ενεργοποίηση αυτής της πολικότητας, αλλα και με περισσότερα αστρολογικά στοιχεία να ακουμπούν μελλοντικά, μέσα στα επόμενα χρονια πάνω σε αυτή την πολικότητα, γνωρίζουμε ότι αυτό το παγκόσμιο ζήτημα δεν θα τελειώσει αλλα τα ζώδια των Ιχθύων/Παρθένου μπορούν να μας εμπνεύσουν για να βρεθούν λύσεις.
Ο Κρονος πρόσφατα μετακινήθηκε στο πύρινο και εμπόλεμο ζώδιο του Τοξότη, και μιλάει για τα δεινά της παγκόσμιας μετανάστευσης, των προσφύγων, των διεθνών συνόρων, ενώ ταυτόχρονα σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, εντείνοντας το πρόβλημα σε αυτό το τρίμηνο του έτους και συνεχίζει μέσα στο 2016 και να κορυφώνεται και πάλι τον επόμενο Ιούνιο.
Με τον Ουρανο και τον Πλούτωνα σε ανάδρομη κίνηση, οπου ο τελευταίος αναμένεται να επιστρέψει στην ορθή του πορεία στις 26/9,αμεσως μετα την ισημερία, το τετράγωνο που θα σχηματιστεί μεταξύ αυτών των δυο χτίζει σταδιακά το επόμενο κρεσέντο γύρω στις 28 Δεκεμβρίου. Εδώ θα δούμε δυο πολύ ισχυρές ενέργειες, το τετράγωνο Κρονου/Πωσειδωνα και το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα οπου θα συνυπάρχουν και το 2016.
Εν τω μέσω μιας έντονης περιόδου αλλαγής και μετασχηματισμού, σε πολλά επίπεδα, τόσο σε παγκόσμιο οσο και σε προσωπικο, μαθαίνουμε πώς να ενσωματωνόμαστε, πώς να κτίζουμε και να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα για το μέλλον.
Κατι για παράδειγμα που μπορεί να φαίνεται αδύνατο, το μονο που χρειάζεται είναι να μελετήσουμε τα πράγματα και να σκεφτούμε ότι το αδύνατο η αυτό που δεν πιστεύουμε μπορεί τελικά να γίνει πραγματικότητα. Το 1989, όταν το τείχος του Βερολίνου γκρεμίστηκε, αυτός ο κύκλος του Κρόνου και του Ποσειδώνα σπάρθηκε και τώρα στο τετράγωνο, μόλις κοιτάξουμε πίσω θα δούμε σε πόσες ανακαλύψεις έχουν συμβεί. Ο κύκλος αυτό θα ολοκληρωθεί το 2025 στην πρώτη μοιρα του Κριου, οπου θα οδηγηθούμε σε νέες αλλαγές και ξεκινήματα με διαφορετικούς τρόπους και να αρθούν τα όρια που ποτέ δεν θα μπορούσαμε να σπάσουμε. Αυτές οι ενέργειες, θα διαλύσουν τα εμπόδια και να βοηθήσουν να κάνουμε το αδύνατο, δυνατό.
Με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή αυτή την στιγμή με το τετράγωνο Πλούτωνα και αντίθεση με τον Ουρανο όλα τα παραπάνω, δείχνουν μια επιδείνωση. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμο πριν οι Δεσμοί μετακινηθούν στον άξονα Παρθένου/Ιχθύων στις 11 Οκτωβρίου, οπου οι ιδέες του σήμερα, αρχίζουν να μεταλλάσσονται σε μεταβλητά ζώδια. Ολα είναι τώρα στον αερα, καθώς η δυναμική των παρορμητικών ζωδίων είναι να αναφλέγει ιδέες και συνομιλίες ωστόσο μέσα από τα μεταβλητά ζώδια μπορούμε να περιμένουμε αλλαγές και να δούμε τις ιδέες αυτές να αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Με το τετράγωνο Κρονου/Πωσειδωνα στα μεταβλητά επίσης ζώδια, μπορούμε να πάρουμε μια αρκετά ευμετάβλητη εικόνα της διάλυσης των εμποδίων και στάσιμες ενέργειες να αρχίζουν να κινούνται και πάλι.
Ο Δίας τετραγωνίζει την Σελήνη, σχηματίζει αντίθεση με τον Πωσειδωνα και τριγωνίζει τον Πλούτωνα. Είναι η ανάγκη να συνεχίσουμε να δυναμώνουμε τους εαυτούς μας με την αλήθεια, την πίστη και τη σοφία, μας βοηθάει να συνεχίσουμε με δύναμη και χαρά ,οπου οδηγούν τους ανέμους της αλλαγής και της ανόδου καθώς ο Δίας στην Παρθένο έχει ως στόχο να καθορίζει μερικά πράγματα και τον Ποσειδώνα να μας βοηθά να τηρούμε τα συλλογικά ιδεώδη.
Η πιστη μας μπορεί να διατηρήσει την φλόγα μέσα μας να συνεχίσει να καίει και να ισχυροποιηθεί από κάθε άλλη φορά καθότι οι Παρθένοι αφοσιώνονται στους στόχους τους. Ο κόσμος αλλάζει γρήγορα και το καλύτερο που εχουμε να κάνουμε είναι να συμβαδίσουμε με αυτόν τον ρυθμό, γιατί εμείς είμαστε αυτοι που οδηγούμε τα πράματα τώρα περισσότερο από ότι μπορείτε να φανταστείτε, η συλλογική συνείδηση είναι μια ενέργεια της εποχής μας, μια πραγματικότητα του σήμερα, οπου ποτε πιο πριν δεν αναφλέχθηκε από τόσες ψυχές μαζί. Εχουμε την ικανότητα να κάνουμε την ελπίδα και την πιστη, το φως που θα καθοδηγήσει εμάς και τις πράξεις μας, οπου τα άπιαστα και τα ανέφικτα γίνονται με τρόπο μαγικό αλλα και η αισιοδοξία ξεπερνά κάθε όριο.
Το τρίγωνο Δια/Πλούτωνα προκαλεί συλλογικές αλλαγές και αντανακλάται σε γεγονότα που επηρεάζουν την παγκόσμια κατάσταση και αυτό εξαρτάται από την προσπάθεια του καθενός που έχει μεγάλη σημασία. Πρόκειται για εναν συνδυασμό που δείχνει με την μια η την άλλη μορφή δύναμης, τα πολλά χρήματα, την δυναμη της ιδεολογίας, τον νομο. Δυνατές πεποιθήσεις και έντονη αίσθηση της δικαιοσύνης. Αλλα και το να μάθουμε να σκεπτόμαστε θετικά μπορεί να αλλάξει την ζωή μας.
Πολλοί σίγουρα θα έχουν αμφιβολίες ότι ο κόσμος αφυπνίζεται και ότι θα είναι δύσκολο να διατηρήσει την πιστη του. Η επιμέλεια, η ευαισθητοποίηση, η ευφυΐα, το κίνητρο και η δύναμη να μην εγκαταλείψουμε τονίζεται ιδιαίτερα σε αυτή την ισημερία από τον Αρη αλλα και τον Κρονο ,που τονίζουν ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αλλα αξίζει τον κοπο. Αυτό που συμβαίνει με την οψη αυτή είναι συχνά να πλήττουμε από την αδράνεια και να μας είναι δύσκολο να ξαναρχίσουμε, συνήθως φοβόμαστε την αποτυχία και νιώθουμε ευάλωτοι σε ότι συμβαίνει γύρω μας. Όμως μας επιτρέπει να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια και στρατηγικές. 
Πρέπει να εργαζόμαστε περισσότερο έξυπνα παρα σκληρά .Αξίζει όμως να ρισκάρουμε ακόμα  και αν φοβόμαστε την αποτυχία. Πρέπει να εχουμε ως κίνητρο την μελλοντική επιτυχία και όχι τον φόβο του παρελθόντος. Πειθαρχεία και επιμονή. Η οψη αυτή προκαλεί μάχες και αντιπαραθέσεις υπο τον φόβο του ελέγχου, για επικράτηση. Όμως θα πρέπει να εργαστούμε για κατι πιο εποικοδομητικό.
Η πρόκληση εξακολουθεί να πιέζει το νέο καθώς νέα πρότυπα αναμορφώνουν το μυαλό και τη σκέψη μας, που τελικά θα αναμορφώσουν τον πλανήτη μας αρκετά, ώστε να γινουμε ενα με αυτό! Τότε η ειρήνη θα καθοδηγήσει τον πλανήτη και η αγάπη θα διευθύνει τα αστέρια!