ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

στις

H Νεα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί, στις 13 Οκτωβρίου 2015, στις 3:05:40 το πρωί στην 19°20′ μοίρες του Ζυγου, στον 3ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, με συντεταγμένες Αθηνών.

Ο 3ος οίκος, είναι επικοινωνιακός και φανερώνει τις διανοητικές μας ικανότητες. Τον τρόπο που χειριζόμαστε το λόγο (σε κάθε του μορφή, γραπτός ή προφορικός ). Προσδιορίζει τις σχέσεις που διατηρούμε με τον κοντινό μας περίγυρο. Τις μαθητικές μας εμπειρίες στη μέση εκπαίδευση ,την οδική μας συμπεριφορά και τα πιθανά ατυχήματα από μεταφορικά μέσα, τη γειτονιά .Φανερώνει τα χαρακτηριστικά των αδερφών, την αλληλογραφία μας ,τις σύντομες μετακινήσεις. Αδέλφια, διανόηση, ο λογος, μέση εκπαίδευση, μικρά ταξίδια, περίπατοι, επικοινωνία, γνώση, μάθηση, βιβλιοθήκες, γράμματα, γείτονες, γειτονικές χωρες, νεα, φήμες, πληροφορίες, η προσαρμοστικότητα κάποιου, διαφήμιση, μηνύματά, περιοδικός τύπος, βιβλία, δημοσιογράφοι, οι σκέψεις κάποιου, τα μεταφορικά μέσα, δημόσιες συζητήσεις, ταχυδρομεία.

Ο 3ος οίκος στην πολιτική αστρολογία συνδέεται με όλες τις μορφές μέσα μεταφοράς, συγγραφείς, γέφυρες, τις επικοινωνίες, ταχυδρομικές υπηρεσίες, την εκπαίδευση, τα μέσα ενημέρωσης, τη λογοτεχνία. Ο 3ος οίκος αντιπροσωπεύει όλες τις μεθόδους μεταφοράς και επικοινωνίας, τους δρόμους, τους σιδηροδρόμους, τα τηλέφωνα, τα σχολεία, τις εφημερίδες, την τηλεόραση, την ελευθερία του λόγου, την κοινή γλώσσα, συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα, τις γειτονικές της χώρες, διπλωματικά μηνύματα, φήμες, εξωτερικών υποθέσεων (με τον 9ο οίκο), διέπει τη δημοκρατία και τις ειρηνευτικές συνομιλίες, και τις υποδομές εγκαταστάσεων στη χώρα.
Ο Ζυγος στην παραδοσιακή αστρολογία συνδέεται με Εξωτερικές υποθέσεις γενικά, τον πόλεμο, καθώς και τις συνθήκες.

 Η 19η μοίρα είναι μια μοίρα όπου πρωτίστως έχει ως σκοπό στο άτομο να μάθει μέσα από τα λάθη του αυτά που πρέπει σε συναισθηματικό και υλιστικό επίπεδο. Η εξέλιξη του ατόμου τον βοηθά να αποδίδει τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι» ενώ αντιτίθεται μετά μανίας σε οποιαδήποτε καταστρατήγηση οποιουδήποτε δικαιώματος ή συμφωνίας, ιδιαίτερα εάν είναι εις βάρος αδυνάτων. Σε πολύ «δύσκολα» ωροσκόπια (όπου η 19η μοίρα δέχεται επιρροές ιδιαιτέρως δυσαρμονικές) έχουμε τον άνθρωπο όπου είναι γεννημένος θεατρίνος, παίζοντας με τα αισθήματα των άλλων και που λειτουργεί με ιδιοτελείς σκοπούς, ένας φαρισαίος. Στην 19η του Ζυγου εχουμε πτώση του Ηλιου, μοιρα της διοίκησης και της θρησκείας και αφορά μέλη θρησκευτικών οργανώσεων η επίσημων θρησκειών.

Ο ωροσκόπος της νεας Σελήνης βρίσκεται στην 24η μοιρα του Λεοντα και δημιουργεί αστάθεια.
Σε αυτό το σεληνιακό φαινόμενο θα συμμετέχουν ο Πλουτωνας, ο Ερμής σε ορθή πορεία πλέον και ο Ουρανος. Θα επηρεάσει τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, τους Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους και Κριούς και θα οδηγήσει στο να πάρουν τελεσίδικες αποφάσεις ως προς την εύρεση λύσεων και την εξέλιξη των προβλημάτων. Η Νεα Σελήνη θα δώσει ευκαιρίες για να διορθώσουμε αυτά που θέλουμε και να τακτοποιήσουμε τις υποθέσεις μας, οσοι όμως δεν εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή θα αργήσουν να βρουν την ηρεμία τους.

Γενικά, θα διανύσουμε αλλα ένα δύσκολο χρονικό διάστημα οπου προβλέπεται να είναι επεισοδιακό καθώς και παλι εχουμε τον σχηματισμό δυσαρμονικών όψεων που είναι υπεύθυνες για την παγκόσμια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κριση.

Ο Οκτώβριος θα είναι αρκετά σημαντικος μήνας που θα μας δοκιμάσει αρκετά, γύρω στις 8 του μηνα θα αρχίσει να σχηματίζεται ενα δυνατό στελλιουμ στο ζώδιο της Παρθένου μεταξύ Αρη-Αφροδίτης-Δια, οπου θα μας αναγκάσει να προσγειωθούμε περισσότερο, να αλλάξουμε τακτική για να πέτυχουμε τους στόχους μας και τα οράματα μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο η σύνοδοι αυτοι, που σχηματίζονται είναι πάντα ενα δυσοίωνο προμήνυμα για τις παγκόσμιες εξελίξεις. Αυτο απο την αλλη σημαίνει οτι ενας νέος κύκλος ανοίγει σε πολιτικο επίπεδο, στον τομέα της παραγωγικότητας, της υγείας, της διαβίωσης, αλλα και συνιστά επίσης την άμεση αφύπνιση μας, να αλλάξουμε τακτική και να προχωρήσουμε στην δράση.

Όπως είχαμε ξαναφέρει η Παρθένος είναι το δεύτερο ζώδιο της Γης και κυβερνάται από τον Ερμή.
Η Παρθένος σχετίζεται με τη θεά της γονιμότητας. Σχετίζεται με την συγκομιδή, τις καλλιέργειες, την προμήθεια τροφίμων, τους φυσικούς πόρους, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τη δημόσια υγεία. Συνδέεται με τους αγρότες, καλλιεργητές, διατροφολόγους και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, την ανάλυση. Η ενέργεια του Ερμή ως κυβερνήτης της Παρθένου τονίζει την καθαρότητα, την πρακτικότητα, λεπτομερή ανάλυση, καθώς και την ανάγκη για κρίσιμες ικανότητες. Συνδέεται με την “εργατική τάξη” , τις αριστερές οργανώσεις-πτέρυγες, τις ένοπλες δυνάμεις και δημόσια διοίκηση και οι οικονομολόγοι. Αντιπροσωπεύει τις εξής χωρες, Βραζιλία, Ελλάδα, Τουρκία, Δυτικές Ινδίες, Ηνωμένες Πολιτείες-, τη Γιουγκοσλαβία, την Κρήτη, τη Μεσοποταμία, την Κάτω Σιλεσία, μέλος της Βιρτζίνια, Παρίσι, Βοστώνη, Αθήνα, Λυών, Κορινθία, Χαϊδελβέργη, τις λουτροπόλεις σε γενικές γραμμές.

Επίσης εχουμε το τετράγωνο Κρονου/Πλούτωνα, Ουρανού/Πλούτωνα, την αντίθεση Δια-Αρη-Πωσειδωνα, οπου δημιουργούν εμπόδια, δυσκολίες , στις πληρωμές και στην παραγωγικότητα. Βέβαια, η αντίθεση με τον Πωσειδωνα είναι κατι πολύ χειρότερο μαζί με τον Δια και τον Αρη οπου θα δώσει έμφαση στις δολοπλοκίες, συνομωσίες, και τα σκάνδαλα, ο Αρης και η Αφροδίτη όμως θα δημιουργήσουν αναταραχές. Θα πρέπει, να είμαστε επιφυλακτικοί αλλα θα πρέπει να συμμαζευτούμε και να περιορίσουμε τις ελπίδες και την υπερβολική αισιοδοξία μας.

Σε γενικές γραμμές θα υπάρξει κοινωνικο αδιέξοδο, τα τετράγωνα δείχνουν δυσκολίες στην διαβίωση των ανθρώπων, θα υπάρξει μεγάλη πίεση απο τις κυβερνήσεις, μείωση των μισθών, αντιπαραθέσεις, αντιδράσεις και τα μαζικά κύματα μετανάστευσης και ο θρησκευτικος φανατισμός στην Μέση Ανατολή, η πολιτικο-οικονομική κριση στην Ευρώπη θα συνεχιστούν.

Ας πάμε λοιπόν να δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά. Η Νεα Σελήνη στον Ζυγο πέφτει ακριβώς στον δεύτερο δεκανό της, και υπόκειται στην αλλαγή και τον ενθουσιασμό του Ουρανού. Ο Ζυγος εδώ παίρνει κάποιες σκληρές αποφάσεις αλλά ποτε δεν παραιτείται από τα οράματα του και όνειρα.
Αν και μερικές όψεις που σχηματίζονται υποδεικνύουν μια παρατεταμένη θλίψη και διάλυση, αυτό το νέο φεγγάρι αποτελεί αλλαγή των περιστάσεων. Τα δράματα, τα έντονα πάθη και επιθυμίες συχνά είναι κίνητρο για μια βαθιά και ριζική μεταμόρφωση. Η Νεα Σελήνη φέρνει ευκαιρίες για καινούργιες συναρπαστικές ερωτικές ιστορίες, επιτυχία και ευτυχία. Η Νεα Σελήνη σχηματίζει αντίθεση με την ματωμένη σεληνιακή έκλειψη Σεπτεμβρίου στον Κριο, σύνοδο με την ματωμένη έκλειψη Απριλίου στον Ζυγο. Οι εκλείψεις αυτές επικεντρωθήκαν στην δυναμική των σχέσεων, με την Αφροδίτη και τον Αρη να σχηματίζουν έντονες όψεις.

Οι κυριότερες όψεις που βλέπουμε στον χάρτη της Νεα Σελήνης είναι οι εξής.. ο Ηλιος στον Ζυγο, σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανο από τον Κριο στον 3-9ο οικο, ο Ηλιος τετραγωνίζει τον Πλούτωνα μεταξύ 3-5ου.

Η αντίθεση Ηλιου-Ουρανού θα φέρει απροσδόκητα γεγονότα που θα συγκλονίσουν τον πλανήτη, δημιουργεί επαναστατικές τάσεις και ακραίες συμπεριφορές η μπορεί να βιώσουμε αναπάντεχα αρνητικά γεγονότα παγκοσμίως αλλα και στην προσωπική μας ζωή. Συνήθως η υγεια μας υποφέρει, μια σχέση μπορεί να διαλυθεί η να υπάρχουν μεγάλες εντάσεις. Η προσαρμογή μας σε κάθε αλλαγή και νεα δεδομένα θα απαιτεί μεγάλές προσπάθειες και γενικά τα νεύρα μας θα είναι τεντωμένα κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτές οι απρόσμενες και πολύ πιθανόν ανεπιθύμητες αλλαγές μπορεί να εκδηλωθούν, μέσω ενός συνεργάτη, ή μέσω ενός εξωτερικού γεγονότος. Οι αλλαγές που θα κάνουμε και το νέο ξεκίνημα στην ζωή μας θα εξαρτηθούν από το τι αλλαγές που θα συμβούν, παγκοσμίως, δηλαδή από τα εξωτερικά γεγονότα οπου ο σχεδιασμός θα είναι δύσκολος. Θα υπάρχει αντίσταση στην αρχή αλλα θα πάμε με την ροη των γεγονότων και θα δούμε τι θα συμβεί.

Η συγκεκριμένη οψη είναι δυσμενής για την επιτυχία, οδηγεί σε πολλές έχθρες, υπάρχει ανατροπή μιας θέσης και κακη υγεια, διαταραχές στην υγεια. Ο 9ος οίκος συνδέεται με τα ξένα εδάφη, τις ανοιχτές θάλασσες, εκκλησιαστικά και τα νομικά επαγγέλματα, την θρησκεία, την εκκλησία, τη δικαιοσύνη, τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο εξωτερικό, τις εκδόσεις. Επίσης συνδέεται με τις εξωτερικές σχέσεις και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Δηλώνει το είδος των φιλοσοφιών το έθνος ή μια ομάδα, την επιστήμη και τις δορυφορικές μεταδόσεις.

Το τετράγωνο Ηλιου-Πλούτωνα (οπου ο 5ος οίκος συνδέεται με το Χρηματιστήριο, αποικίες, την απόλαυση, διασκέδαση, ψυχαγωγία, θέατρα, αθλητικές και κοινωνικές λειτουργίες, τα παιδιά και το ποσοστό των γεννήσεων, καθώς και τα σχολεία (με την 3η), την οικονομία μέσω της κερδοσκοπίας ) δημιουργεί έντονες και διασπαστικές επιρροές, καθυστερήσεις η αλλαγές που είναι πέρα από τον έλεγχό η τις δυνάμεις κάποιου και μπορεί να αναγκάσει να πάρουμε μια νέα πορεία, αυτό προειδοποιεί για εμπλοκή με πράγματα αμφίβολης ή παράνομης φύσεως και την ενδεχόμενη διακοπή των προσωπικών μας δεσμών.

 Προειδοποίει για προβλήματα με επιθετικούς η επαναστατικούς ανθρώπους, δημιουργούνται χαώδεις αντιθέσεις και προβλήματα η ακόμα αφορά το σπάσιμο μηχανών, ατυχήματα, εκρήξεις που συνδέονται με μηχανήματα για παράδειγμα ,το είδαμε αλλωστε και τον προηγούμενο μηνα αλλα και τον Αύγουστο. Επίσης αφορά τον θανάτο ενός σημαντικού προσώπου η και ακόμα πατρικού ατόμου στην οικογένεια μας. Θα σηματοδοτήσει μία έντονη περίοδο κρίσης, οπου ο Πλούτωνας θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο, με αυταρχικό τρόπο προκαλώντας γεγονότα και δοκιμασίες. Θα υπάρξουν έντονα παιχνίδια εξουσίας τα οποία σκοπό θα έχουν να διεκδικήσουν την καταπάτηση των ορίων του άλλου.

Ο σταθερός αστέρας Seginus στους στην 17 ° 52 ‘του Ζυγου είναι μέσα στην ανοχή της νέας σελήνης. Ο Seginus δεν είναι σημαντικος αστέρας, αλλά δίνει έμφαση στην προστατευτική μας φυση. Αυτό θα επηρεάσει τις σχέσεις μας, αλλά ίσως όπως ο Ουρανός, δεν είναι σε τόσο θετικος και μπορεί να φέρει «απώλεια μέσω φίλων”.

Σαν δευτερεύουσα σημείωση, ο αστερισμός του Βοώτη https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%BF%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82 δείχνει κάποια συμπάθεια για τον αποκρυφισμό. Η ονομασία Βοώτης εμφανίζεται στην Οδύσσεια, και επομένως βρίσκεται σε χρήση για σχεδόν 3.000 χρόνια, αν και αρχικά σήμαινε μόνο το φωτεινότερο αστέρα του.
Ο Ουρανός κυριαρχεί και έτσι πρέπει να κοιτάξουμε προς τα ωροσκόπια μας για να κατανοήσουμε οποιαδήποτε αλλαγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Και παλι βέβαια η σύνοδος Σελήνης- Seginus δείχνει ντροπή και καταστροφή.

Η Σελήνη σχηματίζει επίσης αντίθεση με την Ουρανο, τετραγωνίζει τον Πλούτωνα, εξαγωνιζει τον ωροσκόπο στον Λεοντα. Η αντίθεση Σελήνης – Ουρανού συνδέεται με αρνητική δημοσιότητα που προκύπτει από αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αντιδημοτικότητα ή επιθέσεις, αλλαγές που φέρνουν αναστάτωση, χωρισμοί, διασπάσεις, οι σχέσεις με τις γυναίκες είναι προβληματικές, νευρική ένταση και έντονο στρες. Εχουμε την αντίθεση Σελήνης- Πλούτωνα που παράγει και αυτό ασφυκτική πίεση στις σχέσεις μας με τους αλλους και λιγότερη υποστήριξη, δημιουργεί αστάθεια και εκρηκτική συμπεριφορά. Επίσης δημιουργούνται απροσδόκητες επιπλοκές σε ένα θέμα, προειδοποιεί για ξαφνικές αλλαγές και γεγονότα που παίρνουν μια στροφή ασύμφορη. Είναι πιθανόν να προκληθούν απροσδόκητες ζημιές οικονομικής φύσεως, μικροατυχήματα, απώλειες. Το εξάγωνο Σελήνης -Ωροσκόπου δείχνει σημαντικές αλλαγές να συμβαίνουν οπου όμως θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα αν αυτές αφορούν μέλη της οικογένειας η ένα γάμο η και αν αυτές πραγματικά τις θέλουμε τουλάχιστον σε προσωπικο επίπεδο.

Ο Ερμής θα βρίσκεται στην 1η μοιρα του Ζυγου, στον 2ο οικο, και θα εξαγωνιζει τον Κρονο και είναι μια οψη ζωτικής σημασίας, καθώς φέρνει την κοινή λογική και την καλή κρίση, ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία. Αυτό μας επιτρέπει να αντιδρούμε πιο ήρεμα σε τυχόν ξαφνικές αλλαγές. Αυτό επίσης θα μας βοηθήσει να εκφράσουμε τις ανησυχίες και την αγάπη μας, αλλα το τετράγωνο Αφροδίτης- Κρόνου τείνει να μπλοκάρει την έκφραση αυτών. Οι φόβοι, θλίψη, τα προβλήματα στις σχέσεις και οι πιθανοί χωρισμοί από την οψη αυτή δίνουν έμφαση στον πρόσφατο ανάδρομο κύκλο της Αφροδίτης.

Το τετράγωνο Αφροδίτης –Κρονου στον 3-4ο οικο περιορίζει τα συναισθήματα, υπάρχει ένα πάγωμα, ψυχρότητα, εγωισμός και δυσαρέσκεια στις σχέσεις αλλα και στα οικονομικά καθότι περιορίζεται η ευτυχία και η ευμάρεια, η ειρήνη, τα χρήματα, οι εθνικές αξίες, τα αγαθά αλλα και ο τρόπος που σκορπάμε τα χρήματα μας. Εδώ δημιουργείτε ένα αδιέξοδο καθώς δεν αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας και απολαβαίνουμε πράγματα εις βάρος των αλλων, ήρθε όμως η ωρα να δούμε και τον διπλανό μας. Αυτή η πάλη με την εξουσία και το απλό καθήκον δημιουργεί επίσης μεγάλη ένταση και μειώνει τις καλές εποχές, τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά πλέον. Επίσης το τετράγωνο αυτό δημιουργεί καθυστερήσεις και προβλήματα με συγγενείς, άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, απώλεια χρημάτων μέσω ατυχών εικασιών και συνήθως σπαταλιέται η περιουσία της συζύγου η μιας άλλης γυναίκας. Συνδέεται με Χιονοστιβάδες η κατολισθήσεις.

Είναι σημαντικο διότι ο 4ος οίκος οπου σχηματίζεται συνδέεται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις καλλιέργειες, τη γη, σπίτια, ακίνητα, μεταλλεία, ορυχεία άνθρακα, τα λατομεία, τις καιρικές συνθήκες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση. Αυτος ο οίκος σημαίνει τη γη, τις αξίες του, όπως τα ακίνητα και τη γεωργία, τη στέγαση και τις συνθήκες διαβίωσης. Είναι το θεμέλιο ή βάση της κοινωνίας και οι παραδόσεις του. Είναι ένας χώρος που αντανακλά τον εθνικισμό και τον πατριωτισμό, είναι η λαϊκή-ψυχή του έθνους.

Μια άλλη σημαντικη οψη είναι η αντίθεση Αφροδίτης-Πωσειδωνα μεταξύ 1-7ου οίκου οπου συνδέεται με την σύγχυση και είναι μια παραπλανητική επιρροή. Μπορεί να οδηγήσει σε αμηχανία ή απογοήτευση στις ερωτικές μας σχέσεις η συνεργασίες, και αυτό είναι ακόμη πιο πιθανό λόγω της αντίθεσης Αρη-Ποσειδώνα. Και οι δυο όψεις δεν είναι θετικές για την οικονομία διότι φέρνουν ανατροπές και περικοπές αλλα και εξαπάτηση. Επίσης μην πιστεύετε σε αυτές τις δουλειές που σας υπόσχονται ότι θα αποκτήσετε χρήματα παρα πολύ εύκολα. Η επιρροή του Πωσειδωνα είναι αποδυναμωτική η διαστρεβλώνει τα πάντα στην προσωπική μας ζωή, οπότε θα είναι και εύκολο να παρεξηγηθείτε, καθώς η πραγματικότητα θα είναι πολύ διαφορετική από ότι εσεις νομίζετε. Και οι δυο όψεις συνδέονται με μολυσμένη γη και τις χημικές φωτιές η καταστροφές που περιέχουν χημικά.
Ωστόσο, ελπίζω το εξάγωνο Ερμή-Κρονου να μας κρατήσει στο έδαφος, και σε επαφή με την πραγματικότητα μιας κατάστασης. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, τα οικονομικά σκάνδαλα και η εξαπάτηση θα σκάνε σαν βόμβες περισσότερο από ποτε.

Η σύνοδος Άρη- Δία σημαίνει ότι οι αρχέγονες επιθυμίες μας θα είναι πολύ ισχυρές. Αυτή είναι μια πολύ θετική επίδραση στην Νέα Σελήνη Οκτώβριου. Ευνοεί την ισχυρή σεξουαλική έλξη και αυξάνει την λίμπιντο πέρα από την πίστη. Αλλα πρόκειται για ένα σημείο καμπής όσον αφορά την ερμηνεία της νέας σελήνης. Δείχνει υπερβολική παρορμητικότητα και πείσμα, δυσμενείς για την παγκόσμια υγεία και προκαλεί σοβαρή απώλεια της ζωτικότητας μέσα από υπερβολές.

Κατά τα αλλα είναι μια δυνατή σύνοδος όμως οπου θα μπορούσε να διορθώσει η να φτιάξει ότι έχει σπάσει και να σηματοδοτήσει μια νεα αρχή. Η ζοφερή επιρροή του Κρόνου για την ερωτική μας ζωή μας εγκαταλείπει. Η παραπλανητική και αποδυναμωτική επιρροή του Ποσειδώνα μας περιμένει «στη γωνία» επειδή η αντίθεση Δια-Ποσειδώνα έχει δώσει τη θέση της στο τρίγωνο Δία- Πλούτωνα. Το τρίγωνο Αρη-Πλούτωνα μπορεί να αυξήσει το κουράγιο, την φυσική δυναμη, την τόλμη και αποφασιστικότητα, την αποτελεσματικότητα και διεκδικητική δράση, που οδηγεί στην επιτυχία και την επίτευξη στοχων. Η βοήθεια μπορεί να αποκτηθεί από πολιτικούς, επιστήμονες ή στρατιωτικούς αξιωματούχους υψηλής βαθμίδας. Είναι μια οψη που τονίζει τις ικανότητες μας αλλα και στο να βοηθήσουμε τους αλλους. Η σύνοδος Αρη/ Δια δίνει ευκαιρίες για εξέλιξη αλλά ωστόσο κινδυνεύουμε να καούμε από αυτή στην αρνητική πλευρά της. Ωστόσο στην πολιτική αστρολογία δημιουργεί σοβαρές εντάσεις και παιχνίδια δύναμης και ο Αρης στην Παρθένο ήταν παρόν σε ιστορικά γεγονότα στο παρελθόν. Την τελευταία φορά που το συναντήσαμε ήταν το 2011 οπου είχαμε το ξέσπασμα της αραβικής άνοιξης και αλλα σημαντικά γεγονότα. Ο Αρης στην Παρθένο ήταν ξανά το 1965, το 1933 μέσα σε σημαντικούς πλανητικούς κύκλους, από τις 10 του Νοέμβρη 2011 /3 Ιουλίου του 2012, το 1997

https://en.wikipedia.org/wiki/2011
https://en.wikipedia.org/wiki/1965
https://en.wikipedia.org/wiki/1997
https://en.wikipedia.org/wiki/1933

Στον χάρτη της νέας σελήνης η παραπλανητική αντίθεση Δια-Πωσειδωνα ( μεγάλα όνειρα ) συνεχίζει να υπάρχει αλλα ταυτόχρονα εχουμε και το τρίγωνο Δια-Πλούτωνα. Αφορά την μαζική Ψυχολογία (αυτό που παρακινεί τους ανθρώπους) είναι κάτι που το καταλαβαίνετε. Το τρίγωνο αυτό αντανακλάτε σε γεγονότα που επηρεάζουν την παγκόσμια κατάσταση. Οι συλλογικές προσπάθειες που γίνονται έχουν μεγάλη σημασία και προκαλούν συλλογικές αλλαγές. Οι κοινωνίες συχνά βιώνουν μεγάλές αλλαγές και ο κύκλος αυτος δείχνει την κάμψη και την ροη της ιδεολογικής και οικονομικής δύναμης. Συνήθως συμβαίνουν μαζικές αλλαγές στην συνείδηση των ανθρώπων που εγκαινιάζουν νέες συλλογικές απόψεις. Υπάρχουν τεράστιες ιδεολογικές μάχες για την επικράτηση της μιας η της άλλης ιδεολογίας. Αρα αυτό λέει ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να κινητοποιηθούν και να ασκήσουν μεγάλη επιρροή και να μετατρέψουμε την ζωή μας σε ένα θετικότερο μονοπάτι.

Το τετράγωνο Κρονου/Πλούτωνα εκτός από υλικές, οικονομικές αγωνίες και άγχη (απαιτεί λιτότητα) προκαλεί επίσης και αίσθημα αποπροσανατολισμού. Υπάρχει πολύς κόσμος, που αμφισβητεί την υλική πραγματικότητα γενικά. Αν δεν έχουν σωστή καθοδήγηση και σωστές αξίες, κινδυνεύουν, κυρίως από ψυχικές ασθένειες, που εξαπλώνονται ταχύτατα στις κοινωνίες μας λόγω της έλλειψης πνευματικών ιδανικών και καθοδήγησης. Η όψη αυτή φέρνει έντονο αίσθημα αγωνίας, ακόμα και απόγνωσης.

***Ο Κρόνος στο μεσοδιάστημα Ηλιου-Πλούτωνα συνδέεται με το ξεπέρασμα ανελέητων εμποδίων και δυσκολιών, φυσικών εμπόδιων, δυνητικές απώλειες σε σχέση με πάλη για την εξουσία. Σκληρότητα, διαχωρισμός (απο υψηλότερη ισχύ, φυλακισεις).

***O Κρονος στο μεσοδιάστημα Σελήνης –Πλούτωνα δείχνει μια μονόπλευρη συναισθηματική ζωή, σοβαρές αναστολές. Μια διάθεση για κατάθλιψη, ψυχική και συναισθηματική οδύνη. Η πίεση για να ανασυγκροτήσει κάποιος τις δυνάμεις του και να προγραμματιστούν εκ νέου.

****Ο Ουρανος στο μεσοδιάστημα Ηλιου-Σελήνης και συνδέεται με τις ηλεκτρισμένες.. δηλαδή έντονες σχέσεις, ανησυχητική ατμόσφαιρα με περισσότερη ανάγκη για ελευθερία, την έλλειψη προθυμίας για συμβιβασμό, την αλύγιστη στάση, την εξέγερση. Η εικόνα αυτή σχετίζεται με απρόσμενη (Ουρανού) παρείσφρηση στις εταιρικές σχέσεις οπου προκύπτει δυσαρμονία. Ο διαχωρισμός και οι διασπάσεις είναι δυνατόν.

****Ο Ουρανος στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης- Κρονου δείχνει μια πολύ έντονη σχέση αγάπης; η επιθυμία να ξεπεράσουν τις αναστολές ή εμπόδια στον ερωτα ξαφνικά; ζήλιες; ανία, τα επιχειρήματα, είναι δυνατόν ο διαχωρισμός σε όλα τα επίπεδα.

*** O Πωσειδωνας στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης-Αρη δείχνει Πνευματικούς δεσμούς ,αυτοθυσία. Απογοήτευση στο σεξ. Νευρικότητα.

Η Παλλάς στην 25η του Τοξότη σε σύνοδο με τον Lesath : Κίνδυνος, απελπισία, ανηθικότητα και κακόβουλες πράξεις, συνδέεται με οξύ δηλητήρια, τα ατυχήματα, καταστροφές, εγχειρήσεις.
Αποτέλεσμα: Ατυχής-Χαρακτήρας: Ερμής / Άρης

Το Part of Fortune στον 1ο οικο, στον Λεοντα, αναφέρει επίσης την επιτυχία μέσα από τη σκόπιμη κατεύθυνση της ενέργειας.

Συγκρίνοντας την Νεα Σελήνη με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, βλέπουμε τα εξής…
Διέλευση Αρη σε αρμονική όψη με τον Κρόνο.
Δύναμη της θέλησης, συγκέντρωση, δύναμη αντίστασης, επιμονή, λαμβάνοντας σοβαρά την εργασία, επιτυχία μέσω ασυνήθιστης προσπάθειας. Προχωρήστε με προσοχή! Υπάρχει πολλή ενέργεια διαθέσιμη για πειθαρχημένη δουλειά, αλλά από την πολλή προσπάθεια μπορεί να σπάσει κάτι.
Σύνοδος Σελήνης- Ουρανού– Τάση προς εξωφρενικές πράξεις, υπερβολή.
Εξάγωνο Σελήνης – Άρη– Παρορμητικότητα, μικρές επιτυχίες ,πράξεις που βασίζονται στο συναίσθημα, επιχείρηση.
Τετράγωνο Ηλιου-Σελήνης– Δυσαρμονία, αλλαγές στη διάθεση, κακή υγεία, άγχος, μπλοκάρισμα η προκλήσεις, έλλειψη υποστήριξης, προσωρινά εμπόδια, απογοήτευση, δυσάρεστες αλλαγές.
Τρίγωνο Σελήνης-Κρονου-οι συνθήκες θα οδηγήσουν σε αναδιοργάνωση.
Εξάγωνο Ηλιου-Ερμή –καλο για αποφάσεις και λύσεις.
Τρίγωνο Σελήνης – Δία– Αίσθημα ευτυχίας, υποχρεώσεις, μικρά πλεονεκτήματα, ευνοϊκή για διαπραγματεύσεις με τους ανωτέρους και πολιτικές αρχές. Καλή περίοδος για συνεργασία με αλλους, ικανότητες διαχείρισης και κατεύθυνσης είναι σε υψηλή εστίαση.
Σύνοδος Ερμή – Πλούτωνα– φανατισμός, υπερεκτίμηση, νευρικότητα.
Τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα– αβεβαιότητα, φθορά, απόδραση. Ατυχίες, εξαπάτηση, απόρριψη, διάσπαση, ανατροπές, περικοπές.

Συγκρίνοντας τον χάρτη Ανεξαρτησίας με την Νεα Σελήνη αλλα δεν έχει και μεγάλη διαφορά με τον χάρτη Μεταπολίτευσης.
* Τετράγωνο Σελήνης – Ποσειδώνα-Ψευδαίσθηση, αυταπάτη, αστάθεια, δόσιμο σε ψέματα, δυσφήμηση. Έλλειψη ρεαλισμού, ονειρική διάθεση.
*Τετράγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα-απογοητεύσεις, σχέδια χωρίς δυνατότητα πραγματοποίησης, εξαπάτηση, έχθρες, διάσπαση.
* Τετράγωνο Σελήνης – Ουρανού-Αντιθέσεις ,διαμάχες. Ενάντια στην παράδοση ,νεωτερισμοί. Λάθη, πίεση. Πείσμα, στενοκεφαλιά, φανατισμό, υπερβολή, νευρική ένταση, ανησυχία, βιασύνη.
* Τετράγωνο Σελήνης – Κρόνου-Περιορισμός. Αυτό είναι μικρής διάρκειας. Μικρές δυσκολίες, αδυναμία.
*Τρίγωνο Αφροδίτης – Δία/ Καλή ζωή. Εξεύρεση λύσεων για τα όποια προβλήματα. δημοφιλια, αρμονικές σχέσεις, κοινωνικότητα, ευχάριστες εκδηλώσεις, άνεση, ευτυχία στην αγάπη, εορταστικές εκδηλώσεις.
*Εξάγωνο Σελήνης – Ποσειδώνα-Όλα συνωμοτούν προς το μέρος μας.
* Τρίγωνο Σελήνης – Αφροδίτης-Αγοραστική δυναμη.
*Tετράγωνο Σελήνη – Ήλιος-Προσωρινά εμπόδια, απογοήτευση, έλλειψη υποστήριξης.
* Τετράγωνο Ερμή – Αφροδίτης-διασπάσεις η προβλήματα επικοινωνίακα με γυναίκες

Πάμε να δούμε τι προκύπτει από τις εξισώσεις…

Σοβαρές ή κρίσιμες ανησυχίες-ενασχόληση με ζημιές, τραυματισμούς-Ζητήματα υγείας-ανησυχίες έξω στους δημόσιους χώρους – παραίτηση –
Κέρδη ή εισόδημα που αφορούν τις δημόσιες υποθέσεις – άγχος ή φόβος – Θλίψη- Αρνητική σκέψη – τάση για άγχος
Οικονομικές θυσίες – Έσοδα από εικόνες – Οικονομικές απώλειες — Η μείωση των πόρων- αδικία -αβεβαιότητα ή αστάθεια
Μυστικές ή συγκαλυμμένες πράξεις – -Διακοπές ρεύματος – λάθη – Έντονη απογοήτευση
αναπροσαρμογές, ή ψηφίσματα- κοινωνική αλλαγή – μετατροπές-Υψηλός βαθμός συνειδητοποίησης — Έναρξη κοινών δραστηριοτήτων – Ενεργοποίηση των περιχώρων – συλλογικές προσπάθειες
Αναχωρήσεις ή διασπάσεις – Εμπόδια που σχετίζονται με εταίρους
* Έκπληξη συνεργασίες – περιπέτειες που αφορούν τους εταίρους – – Εντάσεις στο περιβάλλον – Ανησυχία ή ταραχές

* Έναρξη των εταιρικών σχέσεων – Ισχυρή θέληση των εταίρων -Άλλη ηγεσία – εξαναγκασμός- πίεση ή στρες- Διαπραγματεύσεις – Καυστική ομιλία – Επιχειρήματα ή διαφωνίες
* Διάσπαση ή αναχωρήσεις σχετικά με τα επίσημα θέματα – Σημαντικά προβλήματα στο περιβάλλον — Σημαντικές καθυστερήσεις – προβλήματα που σχετίζονται με επίσημα θέματα
* Σημαντικά γεγονότα στο περιβάλλον – Έκτακτη διέγερση σχετικά με τους εταίρους – Έκτακτα γεγονότα – Μεγάλες εντάσεις ή στρες – διαταραχές που σχετίζονται με τα επίσημα θέματα

***Θυελλώδης εξελίξεις – Ιδεολογικοί αγώνες – μεγάλης κλίμακας καταστροφή-Δράσεις που αφορούν μεγάλες ζημιές – Επίσημη ανικανότητα – δράσεις που αφορούν σε επίσημες απώλειες ή επέκταση που αφορούν τη βία