ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ & ΤΑΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

στις
 
 

Το 2016 είναι η χρονια της Παρθένου. Η έκλειψη της 20ης Σεπτεμβρίου του 2015, στην 20η μοιρα, ήταν ο προάγγελος, οπου βέβαια ο Δίας εισήλθε στο ζωδίο αυτό και θα παραμείνει εκεί μεχρι της 9 Σεπτεμβρίου του 2016.Τον Σεπτέμβριο του 2016 θα εχουμε μια δεύτερη ηλιακή έκλειψη παλι στο ζώδιο αυτό , όπως στις 1, Σεπτεμβρίου του 2015. Αν προσθέσετε τους αριθμούς του 2016 ,μας βγάζει τον αριθμό 9, στην αριθμολογία, που αντιστοιχεί στην καρτα Ταρω του Ερημίτη, οπου φέρει την ενέργεια της Παρθένου. Ο αριθμός 9 είναι ο τελευταίος μονοψήφιος, και αυτος είναι ιερός. Συμβολίζει το κρυμμένο, αλλα και τη δημιουργικότητα. Από την καρτα του Τρελού, μεχρι εδώ, ο ανθρώπος διένυσε την μισή απόσταση, το ταξίδι έφτασε στο μέσον του.

Ακόμη, και η φάση στην οποία μπήκε από το Αρμα με τον αριθμό 7 και μετα, η λαμπρή και μεγαλειώδης, που είχε να κάνει με τον εξωτερικο κόσμο τελείωσε. Αρχίζει μια λιγότερο λαμπρή, πιο δύσκολη, αλλα και πιο ουσιαστική περίοδος. Τώρα, βρίσκεται στην ωριμότητα. Είναι μονος εσωτερικά, αυτος και ο εαυτος του. Όχι , ότι έχει εγκαταλειφθεί, ότι δεν έχει σχέσεις με αλλους ανθρώπους, απλώς στρέφεται προς τα μέσα του.

Διάφορα ερωτήματα τον απασχολούν.Δεν ξέρει τι κρύβει το μέλλον. Ότι έχει καταφέρει μεχρι στιγμής δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Μονο στην διαίσθηση του μπορεί να στηριχτεί. Η μοναχικότητα του ενεργοποιεί το ασυνείδητο του. Αν καταφέρει να ανακόψει την ταχύτητα ανάπτυξης του ασυνείδητου και αρχίσει την ενδοσκόπηση θα ωφεληθεί και θα διδαχτεί πολλά. Εξάλλου, αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή και έχει ως σκοπο την ανασυγκρότηση των ψυχικών δυνάμεων του. Ο Ερημίτης συμβολίζει την επιφύλαξη, τον διαλογισμό, τη γνώση.
Μετα επιστρέφουμε στην μονάδα. Το 9 προέρχεται από τον πολλαπλασιασμό του 3 επι το 3 οπου όπως είδαμε είναι επίσης πολύ σημαντικός αριθμός και συμβολίζει την αγνή διανόηση και τη μύηση. Στο εννέα συγκεντρώνονται ολοι οι αριθμοί για να εμφανιστούν ξανά και ξανά στον νέο κύκλο της μονάδας. Ο Ερημίτης ξέρει ότι του έχει ανατεθεί ένα καθήκον και ότι δεν θα μπορέσει να ησυχάσει μεχρι να το εκτελέσει.

Αλλα ο δρόμος του είναι πολύ σκοτεινός και στην προσπάθεια του να βρει το σωστο μονοπάτι, έχει μονο οδηγό το φως της διαίσθησης του. Ολη η ευημερία και η σοφία του εξω κόσμου δεν μπορούν τώρα να τον βοηθήσουν, γι’ αυτοι προχωράει μέσα στη νυχτα ντυμένος με μια απλη φορεσιά, κρατώντας ένα μπαστούνι για να στηρίζεται.

Ο Γιούνγκ αναφέρει ότι η απομόνωση έχει κατά κανόνα σαν αποτέλεσμα την αναζωογόνηση της ψυχικής κατάστασης, σαν υποκατάστατο της έλλειψης επαφής με τους αλλους ανθρώπους. Προκαλεί δραστηριοποίηση του ασυνείδητου και αυτοι παράγει κατι παρόμοιο με τις ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις που βασανίζουν τους μοναχικούς περιπλανώμενους στην έρημο, τους θαλασσοπόρους και τους αγίους..

Για να δοκιμάσει κανείς μια τέτοια περιπέτεια πρέπει να έχει θάρρος αρκετο, γιατί εγκαταλείποντας τις συμβατικές αξίες για χάρη των επιταγών του βαθύτερου εαυτού του, τοποθετείται μακριά από τις ανέσεις και τον έλεγχο της κοινωνίας, για να ακολουθήσει ένα μοναχικό δρόμο που δεν ξέρει καν που οδηγεί. Ο Ερημίτης απεικονίζει μια κριση της θέλησης την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει όποιος θα ήθελε να προχωρήσει περα από τα κοινα για το σύνολο ορια. Η αυτογνωσία αντίθετα είναι η πρώτη αναλαμπή του εσωτερικού φωτός. Αυτό το αδύναμο φως του μόλις μπορεί να διακρίνει το μονοπάτι μπροστά του και να ανακαλύψει τα εμπόδια και τις παγίδες.

Ο Ερημίτης είναι ενας σοφός γέροντας, ο δάσκαλος που κρατάει το νήμα του νοήματος μέσα από το φαινομενικό χάος της ζωής. Φωτίζει το αρχέγονο σκοτάδι με το φως της ανώτερης συνείδησης και διώχνει μακριά τις σκιές της νύχτας. Δεν περιορίζεται όμως να φωτίζει τις επιφάνειες. Το φως του εισχωρεί, ψάχνει και ξεσκεπάζει το εσωτερικο των πράγματων. Ο Διογένης για να ξεχωρίσει τον αληθινο άνθρωπο χρησιμοποιούσε και αυτος ένα φανάρι.

Ο Ερημίτης λειτουργεί μέσα στο καταφύγιο ενός λιτού ψυχικού περιβάλλοντος, που τον απομονώνει από κάθε επιπολαιότητα του κόσμου. Εκεί ωριμάζει τις αντιλήψεις του δυναμώνοντας τη θέληση του. Έτσι μπορεί να προετοιμάζει με αυταπάρνηση οσα πρέπει να πραγματοποιήσει, χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για τα άμεσα αποτελέσματα, μονο για το πώς πρέπει να ενεργήσει σήμερα ώστε να πέτυχει του μελλοντικούς του στόχους. Αφού, δεν επιτρέπει στον εαυτό του να είναι μέρος του παρελθόντος και δεν μπορεί να φτάσει στο μέλλον, είναι μονος στο παρόν. Πολύ κοντά στην κορυφή του βουνού της αλήθειας, ο Ερημίτης, απαλλαγμένος από το βάρος του παρελθόντος και ελεύθερος από τα δεσμά του Εγώ μπορεί να δει με τα μάτια ξεκάθαρα. Είναι η προσωποποίηση της εννοιας της Σοφίας.

Το εξακτινο αστέρι μέσα στο φανάρι που συμβολίζει τη Σφραγίδα του Σολομώντα. Είναι ντυμένος απλα με το γκρίζο μανδύα της σύνεσης με τον οποίο σε μερικές τράπουλες σκεπάζει λίγο το φανάρι, σαν να ήθελε να προστατεύσει την αλήθεια από τα βέβηλα μάτια του κόσμου.
Ο Ερημίτης θεωρείται οιωνός μιας επίδρασης του Κρονου, που επιβραδύνει την κίνηση των πραγμάτων και προκαλεί περίσκεψη. Ο Ερημίτης συμβολίζει την βαθεια γνώση, την εμπειρία, την απομόνωση, τη σιωπή, την μελέτη, την διακριτικότητα, την αυτοσυγκέντρωση, την συμβουλή, την ολοκλήρωση στοχων και μια μεγάλη αλλαγή.

Το 2016 θα είμαστε μάρτυρες πολλων γεγονότων που θα μας δημιουργήσουν σύγχυση και θα μας απροσανατολίσουν. Από ότι είδαμε, ολόκληρο το 2015, και αυτό ωφειλεται στις μεταμορφωτικές δυνάμεις του 8, που ήταν ο αριθμός του 2015, ήμασταν μάρτυρες γεγονότων που δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι θα συμβούν, τα οποία απείλησαν την ζωή των ανθρώπων και την ασφάλεια τους, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όλα τα γεγονότα που έγιναν, από πυροβολισμούς, εξεγέρσεις σε διάφορες πόλεις, διαμαρτυρίες, το μεσανατολικό, ακραία καιρικά φαινόμενα, τα πολιτικά γεγονότα, η αναγκαστική μετανάστευση, τα τρομοκρατικά χτυπήματα, ατυχήματα, η επιθετική στάση της Ρωσίας -Τουρκίας, τα οποία απειλούν την ασφάλεια ολων στο μέλλον. Όλα αυτά αφήνουν τον κόσμο σε μια κατάσταση πανικού και ανησυχίας για το μέλλον που έρχεται.

Έτσι εγκαταλείπουμε το 2015, με υποσχέσεις να παράγουμε μερικα κύματα αλλαγής που θα μας απελευθερώσουν από τον πυρήνα και την εξουσία του αριθμού 9. Το αποτέλεσμα της ενέργειας του αριθμού 9, που μπορούμε να περιμένουμε το 2016, είναι ο τελικος κύκλος ζωής, είναι μια φάση τελικής εκκαθάρισης, προσπαθώντας να κατανοήσουμε τι έχει συμβεί στους προηγουμένους κύκλους, από την αρχή ,δηλαδή τον αριθμό 1. Αυτή η σειρά άρχισε με τον αριθμό (1) και κινείται διαδοχικά (αριθμός από τον αριθμό 1, 2, 3, κλπ.) μεχρι τον τελικό κύκλο που τελειώνει με το (9).
Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μέσα στο πεδίο ισχύος του παρόντος (9) κύκλου είναι η ικανότητά του να διαλυθεί, απεμπλακεί, τέλος, και να αφαιρέσουμε τα τετριμμένα και στάσιμες δομές της ζωής και σχηματισμούς (των προηγούμενων οκτώ κύκλων), έτσι ώστε ένας νέος κύκλος να μπορεί να σχηματιστεί και να βιώσουμε (αρχίζοντας τον κύκλο με τον αριθμό 1), ο οποίος κύκλος αυτος θα αρχίζει κατά τη διάρκεια του έτους (2017).

Ο Κύκλος (9) είναι το τελευταίο κεφάλαιο σε αυτή τη ζωή και η ακολουθία του κύκλου αυτού μπορεί να είναι μια εποχή κρίσης και παράδοσης. Δεν είναι πάντα μια χρονιά χαράς και ικανοποίησης, ωστόσο, μπορεί και να είναι. Τα περισσότερα άτομα που επεξεργάζονται και ζουν μέσα από τον αριθμό (9) διαπιστώνουν ότι πρέπει να λάβουν μια απόφαση σχετικά με κάποιο ζήτημα ζωής που υπήρξε μέρος της ύπαρξής τους κατά το παρελθόν (8) έτη. Γι’ ‘αυτό το (9) μπορεί να αποκαρδιωτικό και δύσκολο.

Βλέποντάς το από μεταφυσική άποψη είναι μια πολύ υγιής χρονια , αφού κάποια πράγματα που δεν είναι πλέον ευνοϊκά για την ανάπτυξη του ατόμου απελευθερωνόμαστε και τα αφαιρούμε ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς φοβόμαστε να αφήσουμε κατι είτε από ανασφάλεια ή είτε γιατί απλώς φοβούμαστε την ίδια την αλλαγή. Μπορείτε να αναμένετε τη ζωή σας αυτή τη χρονια να μετατοπίζεται και να δείτε όλα να αλλάζουν γύρω σας.

Η ενέργεια του (9)επηρεάζει τους ανθρώπους με διάφορους τρόπους, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ό, τι είναι ξεπερασμένο ή δεν είναι πλέον χρήσιμο στη ζωή σας, είναι πιθανό να αφαιρεθεί ή να τερματιστεί είτε από εσάς ή να κοπεί από την ίδια τη ζωή. Κάποιοι βιώνουν τον κύκλο (9) μετακομίζοντας σε μια νέα περιοχή, αλλάζουν θέσεις εργασίας, αφήνοντας ένα γάμο, μια στενή σχέση ή τελειώνουν μια μακροχρόνια σχέση.

Συνήθως τα συναισθήματα ενός ατόμου πάσχουν στο (9) , φαίνεται λυπημένο, ευμετάβλητο και ευαίσθητο, επειδή υποσυνείδητα ξέρει ότι υπάρχει μια σημαντική αλλαγή και εξέλιξη που επηρεάζουν τη δομή της ζωής τους. Συνήθως κάποιος μπορεί να είναι ευαίσθητος συναισθηματικά με τις εμπειρίες της ζωής τους και, ως εκ τούτου, να γίνει με ευαισθησία και διαισθητικός.

Γι’ ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε θετικοί και ψυχικά / συναισθηματικά αισιόδοξοι, γιατί το επόμενο έτος αρχίζει με τον αριθμό (1) οπου συνδέεται με τα νέα ξεκινήματα και θα κληθείτε να ξεκινήσετε ένα εντελώς νέο κύκλο και κεφάλαιο στη ζωή σας. Έτσι αν το προσωπικο σας ετος είναι ο αριθμός (9) θα απαιτήσει θάρρος και αποφασιστικότητα …και πολλή αντοχή. Να προσπαθήστε να είστε πιο πρόθυμοι να αφήσετε αυτά που δεν είναι πλέον χρήσιμα στη ζωή σας.

O αριθμός 9 συμβολίζει την απελευθέρωση στην εσωτερική ερμηνεία του. Αφού δοκίμασε τον κόσμο της υλικής δύναμης του 8, το 9 γνωρίζει τώρα ότι τα υλικά πράγματα είναι προσωρινά και θα πρέπει να επιστραφούν σ αυτόν που τα έδωσε. Με την γνώση ότι η ζωή κάνει κύκλους, το 9 επιστρέφει ελεύθερα και άφοβα αυτά που κέρδισε ώστε το συμπάν να γίνει πλουσιότερο. Το 9 είναι ανθρωπιστικό και φέρει το φως της σοφίας. Σε πιο προσωπικο επίπεδο, ο αριθμός 9 ανήκει στους ανθρωπιστές που νιώθουν συμπόνοια και αγάπη για τους αλλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές, οικονομικες η φυλετικές διαφορές. Επειδή καταλαβαίνετε ότι αποτελείτε μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου, προσφέρετε γενναιόδωρα από το χρόνο και τις και τις προσόδους σας. Αναζητείτε μάλλον την σοφία παρα την σκέτη γνώση, με την επιθυμία να κάνετε τον κόσμο, έναν αγαπητό τόπο ζωής.

Επειδή ανήκετε στην παγκόσμια οικογένεια, ξέρετε ότι πρέπει να ζήσετε αμερόληπτα και να εγκαταλείψετε κάποια πράγματα όταν είναι η κατάλληλη ωρα. Οι αλλοι άνθρωποι στρέφονται σε εσας γιατί είναι ανεκτικοί, έχετε εσώτερη γνώση και μεγάλη ενορατικοτητα που συχνά είναι προφητική. Θα πρέπει να ζήσετε την δικη ας φιλοσοφία γιατί είστε παράδειγμα για τους αλλους. Οι ανάγκες της ζωής μπορούν να ιεραρχηθούν εύκολα για σας ώστε να ακολουθήσετε τις ανθρωπιστικές παρορμήσεις σας. Αποφύγετε να υπηρετήσετε τα συμφέροντα που οδηγούν μονο σε απώλεια της πίστης απέναντι στην γενναιοδωρία της ζωής. Ο αριθμός 9 είναι μια περίοδος κάθαρσης οπου θα πρέπει να δημιουργηθεί χωρος για ένα νέο κύκλο εμπειριών οπου μείζονες αλλαγές θα συμβούν τώρα.

 

Οσο αφορά την χωρα μας , για την χρονια του 2016 εχουμε την καρτα του Τρελού οπου είναι το κλειδί των Ταρώ, το πιο σημαντικο χαρτί για την τράπουλα. Αντιπροσωπεύει την απουσία και των φανταστικών και των πραγματικών. Η χρονια αυτή θα είναι αρκετά σημαντικη. Στη βουδιστική ορολογία, το 0 έχει ακριβώς την εννοια της ανυπαρξίας, είναι η απαραίτητη βάση κάθε συστήματος, το σημείο αναφοράς ολων των χαρτιών. Για την δημιουργία της ύπαρξης πρέπει να υπάρχει και η μη ύπαρξη. Είναι η αγνότητα και το κενό, η δυναμική του μυαλού για μάθηση. Αν έχει κάποιος διάθεση να παρατηρήσει την αλήθεια, τότε πρέπει να κοιτάξει μέσα από τα μάτια του Τρελού, γιατί βλέπει τον κόσμο χωρίς να αντανακλά πάνω του επιδράσεις του εαυτού του. Δέχεται οτιδήποτε καινούργιο και είναι διαθέσιμος να γνωρίσει τα πάντα. Συναντάμε το αρχέτυπο του Τρελού, σε πολλές παραδόσεις σε κάθε μέρος του κόσμου.

Επιφανειακά φαίνεται ότι η έλλειψη συμβατικών κοινωνικών εμπειριών αποτελεί μειονέκτημα του Τρελού. Στην πραγματικότητα όμως το γεγονός αυτό επιβαιβεωνει ότι το μυαλό του είναι κλειστό στις ασυνήθιστες εμπειρίες τις οποίες οι κοινοί άνθρωποι αρνιούνται. Περιπλανιέται και υπάρχει μονο στο περιθώριο της οργανωμένης ζωής, πορεύεται τον δικο του δρόμο, αγνοώντας τους κανόνες και τα ταμπού. Είναι μονίμως κοινωνικά απομονωμένος, αλλα είναι αυτος που γίνεται τελικά καταλύτης για τον ιδιο τον κοινωνικό μετασχηματισμό. Το χαρτι αντιστοιχεί στον Διόνυσο της ελληνικής μυθολογίας ο οποίος ανέτρεπε τις στενοκέφαλες παραδόσεις και την περιοριστική τυραννία. Ήταν η δυναμη της πνευματικής επανάστασης και της αναγέννησης. Αντιπροσωπεύει το χάος που προηγείται της λογικής, την αγνή, καθαρή, ουτε καλή ουτε κακη παρόρμηση.

Ο Τρελός απεικονίζεται ως ενας νεαρός που βηματίζει ανάλαφρα προς το χείλος του γκρεμού χωρίς να φοβάται. Αντίθετα, κοιτάζει αόριστα προς άλλη κατεύθυνση ,ψηλά, βορειοδυτικά προς το άγνωστο. Αυτο συμβολίζει την άγνοια του για το τι πρόκειται να συναντήσει αφού πέσει μέσα στην άβυσσο οπου όλα πια θα φανερωθούν. Μπαίνει στον κύκλο της ζωής και θα περάσει από όλα τα στάδια που συμβολίζουν τα 21 χαρτιά που ακολουθούν. Δεν διαθέτει όμως κανένα κριτήριο, κανένα εργαλείο, καμία φιλοσοφία. Το άσπρο τριαντάφυλλο που κρατάει είναι η ψυχή του, το κομμάτι της θεότητας που θα κουβαλήσει μαζί του περνώντας από όλες τις δοκιμασίες.

Το ραβδί στον ώμο του συμβολίζει την θέληση, το δισάκι του έχει μέσα μνήμες, την αγνότητα , τα ένστικτα του. Το σήμα του αετού πάνω στο δισάκι του είναι η δυναμη του. Στην μέση φοράει μια χρυσή ζώνη, που αποτελείτε από κυκλικές πλάκες, που είναι 12 οσο και οι αστερισμοί, γιατί περιβάλλει το σώμα ενός κοσμογονικού ατόμου μεγάλης σημασίας. Ο κύκλος που σχηματίζει η ζώνη είναι ακριβώς το 0. Είναι η ανυπαρξία που γεμίζει το αρχέγονο κενό, από οπου προέρχονται τα πάντα, η παθητική υπόσταση.

Ο Ηλιος που ανατέλλει πισω του είναι το ταξίδι, η νεα περιπέτεια που αρχίζει τώρα. Είναι όμως και ο Ηλιος της γνώσης και του πνεύματος που δεν έχει ακόμα μεσουρανήσει. Γύρω του τα χιονισμένα βουνά, συμβολίζουν τις κρύες, αφηρημένες, μαθηματικές αρχές που κυβερνούν τα φαινόμενα της ζωής. Στα πόδια του ενας σκύλος γαυγίζει για να δείξει ότι η φυση ακολουθεί χαρούμενη στο ξύπνημα του ανθρώπου. Ο Τρελός είναι ένδειξη αναρχίας, χάους που ξαφνικά ξεπροβάλλει, εκπροσωπεί το παράλογο, το απροσδιόριστο. Υπαρξιακά, είναι ο ανένταχτος, ο καθένας, ο άγριος. Είναι σαν τον Τρελο, δηλαδή παντού και πουθενά και αυτή θα είναι η γενική εικόνα της κατάστασης για την χωρα μας. Δείχνει ανωριμότητα, παθητικότητα, εκλογή, ανευθυνότητα.

 
 
Για το πρώτο εξάμηνο εχω την καρτα της Κρίσεως και για το δεύτερο εξάμηνο την καρτα της Σελήνης. Η Κριση δηλώνει το ξέσπασμα μιας νεα κρίσης, και την λήξη μιας παλιάς, το κλείσιμο ενός κεφαλαίου, ανανέωση, αφορά νομικά θέματα, αποκαλύψεις, αλλα επίσης συμβολίζει και την ανάσταση, τη γέννηση, απελευθέρωση, την αλλαγή συνείδησης. Είναι το χαρτι που οδήγησε τον Τρελο κρατώντας τον από το χερι μέσα από τον σκοτεινο δρόμο, κατω στον Κόσμο των Σκιών. Τώρα, τον οδηγεί παλι εξω, αναγεννημένο όπως την Περσεφόνη, εξω από το βασίλειο του Αδη. Ο άγγελος με την σάλπιγγα του αναγγέλλει ότι πλησιάζει η στιγμή που μια επώδυνη κατάσταση θα φτάσει στο τέλος της, απελευθερωμένη απο κάθε περιορισμό. Η Κριση είναι, το τέλος της ανθρώπινης εμπειρίας και η αρχή της μη-προσωπικής, που ακολουθεί την αναπόφευκτη συντριβή του Εγώ. Συμβολίζει και το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας νέας, η αποκάλυψη της αλήθειας, αντίληψη, ανάρρωσή, αποκατάσταση, απελευθέρωση.

Το χαρτι της Σελήνης αφορά τις ψευδαισθήσεις, τους απρόβλεπτους κινδύνους, κρυφούς εχθρούς και εσωτερικές διακυμάνσεις και ενοχλητικά γεγονότα που είναι αναγκαία να γίνουν. Φανερώνει σκάνδαλα, ραδιουργίες, προδοσία, ψέματα. Τραβώντας ένα ακόμη χαρτι, ισως να μην είναι τυχαίο ότι εχω τον Θάνατο ,οπου το είχα τραβήξει για το τέλος του 2015 ξανά, αρα συμπεραίνω ότι μια τραυματική περίοδος τελειώνει με επώδυνο τρόπο. Έτσι το χαρτι του Θανάτου όταν εμφανιστεί, σημαίνει αλλαγή, συχνά προς το καλύτερο.Ο Θάνατος έχει στην σημασία της αναγέννησης.