ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Η Πανσέληνος, θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουάριου 2016, στις 3:45:40 το πρωί, στις 3 μοίρες (μοιρα της πλάνης και της εριστικοτητας, ανησυχίας και αστάθειας οπου συστήνει σύνεση και διπλωματία,)του Λέοντα, στον 1ο δεκανό στον άξονα Λεοντα-Υδροχόου, στον 8ο οικο (που αφορά τα κεφάλαια του κράτους, το αποταμιευτικό σύστημα. Είναι το ανώτατο υπουργικό συμβούλιο, το συμβούλιο επικρατείας. Είναι η θνησιμότητα και οι αυτοκτονίες σε ένα κράτος, είναι οι συντάξεις, το ασφαλιστικό σύστημα, τα ασφαλιστικά ιδρύματα. Είναι ακόμα το χρηματιστήριο, τα χρέη του κράτους προς τα άλλα κράτη και τα εισοδήματα των άλλων κρατών). Η συμμετοχή του Αρη με δυσαρμονικές όψεις θα δημιουργήσουν ένα αυστηρά εμπόλεμο κλίμα, οπου θα δυσχεραίνει τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και κρατων, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα γίνουν αναθεωρήσεις, που θα αναγκάσουν την ΕΕ να αλλάξει γραμμή αλλα και γενικά θα επηρεάσει την παγκόσμια πολιτική σκηνή. Οι καιρικές συνθήκες θα επηρεαστούν αρκετά και πολλά απρόβλεπτα θα συμβούν, ενώ τα συναισθήματα θα είναι αρκετά έντονα.

Η πανσέληνος στον Λεοντα φαίνεται να είναι η μάλλον να κουβαλά ως κυριο θέμα της την κατάχρηση, την ύβρις, οπου είχαμε βρει και στην προηγούμενη νεα σελήνη. Και οι δύο φάσεις της σελήνης καθώς και η ανάδρομη πορεία του Ερμή αλλα και σε ευθεία πορεία μετα, ενεργοποιούν το χαοτικό τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Το μείζον θέμα της πανσελήνου, είναι η ψυχολογική κακοποίηση.

Αυτή η πανσέληνος ωστόσο, μπορεί να προσφέρει μια σαφή διέξοδο από την κρίση μέσω της αποφασιστικής δράσης. Όπως σε όλες τις πανσελήνους, η μεγαλύτερη πλανητική οψη είναι η αντίθεση Σελήνης-Ηλιου όπως και η σύνοδος στην νεα σελήνη. Μια πανσέληνος εστιάζει την προσοχή μας στις σχέσεις όλων των ειδών. Η ίδια πανσέληνος έχει σχέση με την προηγούμενη νεα σελήνη. Προβάλλει θέματα, που ξεκίνησαν από τις 9 Γενάρη με την νέα σελήνη και τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να ολοκληρωθούν, δηλαδή είναι εποχή της συγκομιδής. Καθώς τα συναισθήματα και ένστικτα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους με πανσέληνο, μπορείτε δείτε πιο αντικειμενικά και ισορροπημένα τις προσωπικές σας σχέσεις. Όντας σε επαφή με τις δικές σας ανάγκες και προθέσεις, και εκείνων των άλλων, μπορείτε να δείτε καθαρά ποιες είναι οι σχέσεις που προκαλούν δυσαρμονία και ανισορροπίες . Η επίδραση της πανσελήνου διαρκεί για δύο εβδομάδες μέχρι την επόμενη νέα σελήνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση εκείνη της 8ης Φεβρουαρίου.

Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα είχε αρχίσει να χαλαρώνει νωρίτερα αυτή τη χρονια, φθάνοντας στις 7 μοίρες περίπου. Ωστόσο, λόγω ανάδρομης κίνησης, κατά τους τελευταίους μήνες είχε μειωθεί η ισχύς του και θα ενισχυθεί και παλι κατα 1- 2 μοίρες μέσα στον Φεβρουάριο του 2016. Οι ισχυρές δυνάμεις κατά τα τελευταία πέντε χρόνια οδήγησε σε δραματικές ανακατατάξεις, επανάσταση και κρίσεις. Ο Ιανουάριος του 2016 και ολη αυτή η κρίσιμη κατάσταση συνδέεται απευθείας με αυτό το χάος μέσω αστρολογικών όψεων του Πλούτωνα.

Η σύνοδός Ηλιου-Πλούτωνα , με ανάδρομο Ερμή στις 5 Ιανουαρίου, η νέα σελήνη στις 9 Ιανουαρίου μαζί με την παραπάνω σύνοδο προκάλεσε ακρότητες και εγωμανία, διαμάχες για την εξουσία, εκφοβισμό και κακοποίηση. Η συνοδός Ερμή- Πλούτωνα για αυτή την πανσέληνο και με τον Ερμή σε μπαίνει σε ευθεία πορεία στις 25 Ιανουαρίου θα συνεχίσει να διατηρεί τις διαμάχες για την εξουσία και την κακοποίηση σε ψυχικο αλλα και λεκτικό επίπεδο κυρίως. Και οι δύο όψεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω όπως και το τετράγωνο Ουρανου-Πλουτωνα θα συνεχίσουν να προκαλούν ακραία αβεβαιότητα και άγχος αλλα και ακανόνιστη και επικίνδυνη συμπεριφορά και αναμένονται οι ανάλογες αντιδράσεις.

Η ψυχολογική κακοποίηση, αναφέρεται επίσης και ως ψυχολογική βία, συναισθηματική κακοποίηση ή ψυχική κακοποίηση, είναι μορφές κακοποίησης που χαρακτηρίζεται από ένα άτομο υποβάλλοντας ή εκθέτοντας ένα άλλο σε συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικό τραύμα, συμπεριλαμβανομένου του άγχους, χρόνιας κατάθλιψης, ή διαταραχή η μετα-τραυματικό στρες . Η κατάχρηση αυτή συνδέεται συχνά με ανισορροπία δύναμης, όπως καταχρηστικές σχέσεις, εκφοβισμό, κακοποίηση και στο χώρο εργασίας.

Η πανσέληνος στις 03 ♌ 29 του Λεοντα, δεν σχηματίζει σημαντικές όψεις με αλλους πλανήτες και δεν ευθυγραμμίζεται με κάποιο σταθερό αστέρι. Το σταθερο αστέρι, Giedi στις 03 ♒ 59 του Υδροχόου είναι ένα υπέροχο αστέρι φύσεως Αφροδίτης-Άρη που ευθυγραμμίζεται με τον Ηλιο, και εδω θα πω κατι πιο κατω στο κειμενο. Γνωστό ως “ο τυχερός”, δίνει ελεημοσύνη, θυσία, υπομονή και εμπιστοσύνη. Αυτό το αστέρι δείχνει κάποια κρίση, ωστόσο, θα πρέπει να  περιμένουμε, έτσι κι αλλιώς λόγω του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα που είναι το κυριο θέμα αυτού του σεληνιακού κύκλου. Είναι σημαντικό να πούμε ότι ο, Giedi σηματοδοτεί επίσης το εξής.. “η πίστη σε μια κρίση, αλλά με αποφασιστικότητα οπου πρέπει να ληφθούν αναγκαία μέτρα”. Διαφορετικά, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Giedi μπορεί να οδηγήσει σε ιδιόμορφα γεγονότα, απρόβλεπτες απώλειες, αλλά ταυτοχρονα σηματοδοτει και μια αποτομη στροφη που γινετε στα πολιτικα δρωμενα με «μεγάλη τύχη».

Λόγω της ανάδρομης πορείας του Ερμή, οι χάρτες Ιανουαρίου είναι πολύ παρόμοιοι μεταξύ τους. Οι όψεις που ακολουθούν θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για την πανσέληνο Ιανουαρίου γι’ αυτό δεν θα πω πολλά πράγματα, διότι τα ανέλυσα στην νεα σελήνη. Θα επικεντρωθούμε λίγο στις όψεις του Ερμή που βρίσκεται σε μια αρνητική μοιρα, στην 15η , του Αιγόκερω (προειδοποιεί ότι η απερισκεψία επιφέρει πτώση και βια ), από τον 2ο οικο (οικονομία). Η σύνοδος Ερμή- Πλούτωνα συνδέεται με την ανάκριση, την ανίχνευση κρυφών στοιχείων, βοηθά στην εξερευνήση της αλήθειας ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα αλλα και την αμφισβήτηση των άλλων και στην χρήση ακραίων μεθόδων. Λόγω αυτής της όψης πολλά μπορεί να συμβούν, οπως για παράδειγμα να φέρει ανατροπές. Αναγκάζει τις όποιες ιδέες και ιδεολογίες να φτάσουν σε ακόμη μεγαλύτερα ακρα.

Η οψη αυτή θα διευκολύνει τον έλεγχο, τον εξαναγκασμό, την εξαπάτηση και η διάδοση της προπαγάνδας θα γίνετε με ευκολότερο τρόπο. Αυτή η οψη αντιπροσωπεύει τις διαμάχες για την εξουσία στο πνευματικό επίπεδο με τη χρήση των ψεμάτων, εκφοβισμούς, απειλές και κακοποίηση σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το τετράγωνο Ερμή-Ουρανού επιπλέον θα αυξήσει την νευρική ένταση, λόγω της μη προβλεψιμότητας μιας κατάστασης. Μπορείτε να λάβετε συγκλονιστικές ειδήσεις ή να έχετε απροσδόκητες εμπειρίες που θα σας αναγκάσουν να αλλάξετε τα σχέδια σας.

Υπάρχει επίσης αυξημένος κίνδυνος ώστε να γίνουν λάθη σε επικοινωνιακό επίπεδο που θα οδηγήσουν σε απρόβλεπτες συνέπειες. Ατυχήματα κατά την διάρκεια ταξιδιών ή η με ηλεκτρονικές συσκευές και υπολογιστές είναι δυνατόν. Η οψη αυτή μεταξύ 2-4ου οίκου, δείχνει ανατροπές που προκύπτουν από άκαμπτη εμμονή σε λάθος ιδέες και απόψεις, επανάσταση εναντίον τους συστήματος η σε ότι είναι άδικο. Ο ανάδρομος Ερμής υποδεικνύει σφάλματα κρίσης και είναι δυσμενής για την πραγματοποίηση κάθε είδους σύμβασης ή συμφωνίας σε οικονομικό επίπεδο. Ο Ερμής στον Αιγόκερω συνδέεται με την χειραγώγηση, και στο μεσοδιάστημα Ερμή -Πλούτωνα συνδέεται με αναπάντεχες ειδήσεις, και δίνει ένα πολύ μικρο όριο αντοχής.

Το τρίγωνο Αρη-Ποσειδώνα είναι μια θετική οψη, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για καλο αλλα είναι μια οψη σχεδόν αδύναμη οπότε μάλλον επιδεινώνει περισσότερο τη χαοτική φύση των τετραγώνων Ερμή-Πλούτωνα-Ουρανού. Πρόκειται για μάχη ιδεών σε πνευματικο και θρησκευτικό επίπεδο και συνδέεται με την επιθετικότητα και τον πόλεμο στον 11ο οικο. Θα είναι εύκολο να παρακινηθείτε από ομιλητές που θα έχουν μια χαρισματική γοητεία με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ωστόσο, το τρίγωνο Κρόνου –Ουρανού μακροπρόθεσμα, θα βάλει τάξη στο χάος που προέκυψε από το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα.

Ο Ηλιος στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης-Πωσειδωνα αντίθετα ευνοεί τους πλατωνικούς έρωτες, την διασκέδαση, τις ερωτικές φαντασιώσεις, και συνδέεται με την αισθηματική εξαπάτηση ,ερωτική φαντασία ,μυστικούς έρωτες, και γενικά δίνει μικρή αίσθηση της πραγματικότητας. Η θέση του Αρη στον Σκορπιο (οικονομία, φορολογία, επενδύσεις) προβλέπει ξέσπασμα, στον 11ο συνδέεται με διαφωνίες, επισημαίνει συγκρούσεις σε οργανισμούς (ΝΑΤΟ για παράδειγμα) ή συνεργασίες και συμμάχους αλλα και σε κοινοβουλευτικο επίπεδο ή στους φιλικούς κύκλους που ανήκουμε οπου θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Στην μοίρα που βρίσκεται συνδέεται με προβληματικές συνθήκες ή απογοήτευση στις μεγάλες προσδοκίες, ανασφάλεια, φόβοι, επαγρύπνηση .Ο Δίας τετραγωνίζει τον ωροσκόπο σημαίνει απώλειες.

Ο Κρονος στο μεσοδιάστημα Ηλιου-Αρη δείχνει παρεμπόδιση, αγώνα για απόκτηση της εξουσίας, δυσκολίες στα επαγγελματικά η την καριέρα , ήττα η και ολοκληρωτική αποτυχία, ταλαιπωρία, στεναχώρια, ακύρωση μιας συμφωνίας, τρομοκρατία, αποτυχία, ένταση, αναστάτωση. Ο Ουρανος στον 4ο οικο, σύνοδος Ερμή -Vega, Δίας- Denebola, Πλούτωνας –Vega τα εχουμε ξαναεξηγησει ειδικά οι όψεις με Vega δηλώνουν απώλειες, μεγαλες καταστροφές. Η καχυποψία και οι δεύτερες σκέψεις υπάρχουν αλλα και η ανάφλεξη θα είναι εύκολη, και δείχνει πολεμική ετοιμότητα, με το “δάχτυλο στην σκανδάλη” που λένε…επηρεαζοντας την Τουρκια.

H πανσέληνος αυτή είναι σημαντικη για την χωρα μας, μιας και γίνεται στον άξονα Λεοντα-Υδροχόου, αφού ο ωροσκόπος της πανσελήνου σε σύνοδο με τον Κρόνο και σε τετράγωνο με τον Πωσειδωνα δείχνει τις δυσκολίες που υπάρχουν για να χτίσουμε ένα όραμα σε ρεαλιστικές βάσεις. Αν και το 2015 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα είναι εύκολα για το 2016, η άνοδος θα φανεί αλλα αυτή θα γίνει με αργό ρυθμό και σταδιακά μετα την άνοιξη.

Ο Δίας σε αντίθεση με την Αφροδίτη της Ελλάδος και σε τετράγωνο με την Σελήνη σχετίζεται με λάθη και καθυστερήσεις ,οπισθογυρίσματα, και προχειρότητες, φέρνει αναστατώσεις, σκάνδαλα και προβλήματα από ελάχιστη πρακτικότητα σε οικονομικο επίπεδο. Το τετράγωνο Ουρανου-Πλουτωνα, κάνει λογο για βρώμικο πόλεμο σε κοινοβουλευτικο επίπεδο, αλλά και οι όψεις που σχηματίζονται επηρεάζουν την χωρα μας οπου δείχνει απειλές και αυστηρές προειδοποιήσεις σχετικά με έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη και παλι .

Το τρίγωνο Κρόνου –Ουρανού θα δημιουργήσει ξαφνικούς νέους πολιτικούς φορείς που ισως δημιουργήσουν εντάσεις και αντιδράσεις αλλα και την επιστροφή ενός ηγέτη και ενος πολιτικού προσώπου από το παρελθόν (Το σταθερο αστέρι, Giedi στις 03 ♒ 59 του Υδροχόου που ευθυγραμμίζεται με τον Ηλιο στον 10ο οικο της Ελλαδος-Μοίρα της Εξουσίας—ατομο με κληρονομημένο τίτλο, αυτό πρέπει να είναι ένα πολύ σημαντικο πρόσωπο και ξερω ποιος, αλλα για να μην λένε ότι κάνουμε προπαγάνδα δεν θα το πω, οσοι όμως παρακολουθείτε σίγουρα θα τους έχετε ήδη αναγνωρίσει ποιοι είναι, οπου θα τους δούμε σύντομα και θα εχουμε πολλά να γράψουμε, οπου βέβαια εχω και τα προφίλ τους έτοιμα), ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χωρα και προβλέπεται αλλαγή του παρόντος πολιτικού συστήματος με την παρούσα κυβέρνηση να καταρρέει και δεν αποκλείεται να βρεθούμε στις κάλπες και παλι ανα πασα στιγμή, οπως εχω πει εδω και μηνες. Η οψη Δια-Βορειου Δεσμου συνδεεται επισης και με τον σχηματισμο ενος μεγαλου πολιτικου κομματος, μια αρκετα τυχερη ενωση που ειναι πεπρωμενο να γινει,και εκφραστει ως καλα νεα που δινει ευχαριστηση και αρμονια, δειχνει ενα πολυ σημαντικο ηγετη, ενα σημαντικο ανδρα που θα προσφερει χαρα και κοινωνικη δικαιοσυνη.Ας μη λεμε ομως μεγαλα λογια,οταν ερθει η ωρα θα δουμε.

Ας δούμε τις εξισώσεις σε τοπικό επίπεδο … Μειώσεις ή περικοπές – θλίψη -απομόνωση ή αποξένωση – Θάνατοι-Τροποποιήσεις που αφορούν δημοφιλή θέματα – Ανάγκη για συνεχή αναπροσαρμογή – ωρες υποχρεωτικών αλλαγών-Ενώσεις η συνεργασίες ( δημιουργία καινούργιων πολιτικών φορέων)–ανάκληση ενός σημαντικού πολιτικού προσώπου (σχετικά με άτομα απο το παρελθόν και την ιστορία)- Επαφές με ισχυρούς ανθρώπους –

Αριστεία ή εξουσία που σχετίζονται με καινούργιες συνεργασίες- εντάσεις που σχετίζονται με συνεργασίες
παγωμένο κεφάλαιο — Περιορισμένη καλή τύχη — Περιορισμός περιουσιακών στοιχείων – Μειώσεις σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων -Ανεπαρκής σταθερότητα και την ασφάλεια.
Περιορισμένη επιτυχία — Οικονομικά προβλήματα στα έθνη η πληθυσμούς- – Έντονη εμπλοκή ή την αντιθέσεις σε δημόσιους χώρους- – Σημαντικοί κραδασμοί – Καταστροφή (ένα μεγάλο σεισμό)=- Ηλεκτρικές καταιγίδες – παράνοια που σχετίζετε με ισχυρά μέτρα –ατυχήματα – εκτέλεση από ισχυρών μέτρων ή διαταγών- εξαναγκασμός.
 

~ ~ Like Share Tag Comment ~ ~

Email: astro.ephimerides@gmail.com