Η Πανσέληνος Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο της Παρθένου στις 8:19:48 το βράδυ, στον άξονα Ιχθύων -Παρθένου, και θα είναι σημαντική για τα ζώδια των Ιχθύων, Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες. Σε αυτήν θα έχουμε την συμμετοχή του Δια, Αρη και Ποσειδώνα. Η Πανσέληνος θα έχει χαρακτήρα αναθεωρητικό, αλλά θα υπάρχει και μια έντονη επιρροή της ψευδαίσθησης, όπου κυρίως θα επηρεάσει ανθρώπους αδύναμους η πολιτικές και κοινωνικές ομάδες η διάφορους εθισμούς, αν έχουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο, θα φέρει αναταραχές καθώς ο Ποσειδώνας εδώ ευαισθητοποιείται όπου θα είναι υπεύθυνος για συνωμοσίες, πολιτικές μηχανορραφίες ενώ ο Αρης από τον Σκορπιό θα γίνεται πιο βίαιος, εμπόλεμος έως και θανατηφόρος. 

Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην 3η μοίρα (αρκετά κρίσιμη) της Παρθένου, στον πρώτο δεκανό της, στον 11ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, όπου δείχνει την κορύφωση της έντασης και σύγκρουσης η οποία έχει κλιμακωθεί από το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η πανσέληνος αυτή, είναι η τελική φάση στον κύκλο εκλείψεων η οποία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015. 

Περισσότερα για την Έκλειψη Ηλίου στην Παρθενο εδώ http://astroephimerides.blogspot.gr/2015/09/13-2015.html
Έτσι λοιπόν, στις 22, Φεβρουαρίου η πανσέληνος αυτή δημιουργεί ακραίες εντάσεις μέσω του τετραγώνου Ουρανού- Πλούτωνα αλλά και μέσω ενός σπάνιου σχηματισμού όψεων. Αυτό λέγεται η “γροθιά του Θεού”,ή αλλιώς το “Σφυρί του Θωρ”, όπου αυτός ο σχηματισμός απελευθερώνει  περισσότερο θυμό ώστε να επιλυθεί η οποιαδήποτε κρίση. 
Ο κύκλος αυτός θα ολοκληρωθεί στην ηλιακή έκλειψη Μαρτίου.Εκκρεμή θέματα πρέπει να ολοκληρωθούν,ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι με λιγότερες συναισθηματικές αποσκευές.Χρειάζεται λοιπόν, να γίνει ένα νοικοκύρεμα, και να μπουν οι όποιες εκκρεμότητες σε τάξη,να μην αφήνουμε τα πάντα να γίνονται την τελευταία στιγμή, προκαλώντας κατά αυτόν τον τρόπο μεγάλο άγχος. Η αναβολή των πραγμάτων,σε οποιοδήποτε επιπεδο,μπορεί να οδηγήσει στην κλιμάκωση μιας κρίσιμης κατάστασης, καθώς θα προσεγγίζουμε την έκλειψη, στις 8 Μαρτίου,2016.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016


Το κύριο θέμα που προκύπτει είναι ένας συνδυασμός επενεργειών, από τις εκλείψεις του Σεπτεμβρίου 2015, της ηλιακής και της σεληνιακής, και αφορά την “επούλωση τραυμάτων” και σε πολιτικό επίπεδο. Μπορεί ωστόσο να αφορά και μια σχέση αγάπης, φιλίας ή γονέα-παιδιού, η ένα άλλο είδους σχέσης που ήταν η πηγή του εσωτερικού πόνου σας. Είτε είναι είναι ένας χωρισμός ή αφορά την συνέχιση μιας νοσηρής σχέσης, οι προσδοκίες και η θεραπεία αυτών των πληγών θα είναι το επίκεντρο των προβλημάτων. 

Η πανσέληνος στις 22 Φλεβάρη θα πρέπει να εγκωμιάσει το θέμα που υπήρχε στη νέα σελήνη,της 8ης Φεβρουαρίου που αφορούσε την διαχείριση κρίσεων. Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο εβδομάδων μετά την νέα σελήνη, δύο ξεχωριστές κρίσεις και για μια νέα κατεύθυνση, μπορεί να έχουν προκύψει στη ζωή σας. Αυτές οι κρίσεις συνδέονται με το αρχικό θέμα της έκλειψης, την επούλωση τραυμάτων αλλά και την αντιμετώπιση των ανισορροπιών στην δυναμική μιας σχέσης η συνεργασίας.

Κάθε γενιά, όμως έστω για  μια φορά, βιώνει μια χαοτική παγκόσμια αναταραχή στον κόσμο που επηρεάζει όλους. Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα έχει ήδη φέρει αρκετά τα τελευταία 5 χρόνια και η πανσέληνος αυτή, θα ολοκληρώσει την όποια διαδικασία. Το θέμα της ολοκλήρωσης ταιριάζει απόλυτα με αυτήν την φάση σελήνης.
Η πανσέληνος στην 3η μοίρα της Παρθένου, βρίσκεται στο μεσοδιάστημα Ουρανού- Πλούτωνα.Αυτός ο άξονας μεσοδιαστήματος αντιπροσωπεύει την ριζική και ακραία αλλαγή που αναγκάζει την ταχεία προσαρμογή μας στα γεγονότα. Με τον Ήλιο και τη Σελήνη σε κάθε άκρο του εν λόγω άξονα, μια συνολική αναθεώρηση απαιτείται να γίνει η οποία θα περιλαμβάνει το εγώ σας και τα συναισθήματα, τον τρόπο ζωής σας και τις συνήθειες σας, την εργασία και το σπίτι κλπ. 

Ο χάρτης, δείχνει  ότι η πανσέληνος τέμνει το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα σχηματίζοντας ένα συμμετρικό σχέδιο όψεων που μοιάζει με Χαρταετό, αν και δεν είναι το κλασσικό σχέδιο Χαρταετού που γνωρίζουμε στην αστρολογία.
Ο σχηματισμός αυτός περιλαμβάνει την αντίθεση Ηλίου-Σελήνης και το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα. Η εσωτερική πίεση και η ένταση εμφανίζονται και εκφράζονται ως εξωτερικά ως γεγονότα. Οι όψεις αυτές αποτελούν την ακαμψία που έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζει την προσαρμογή μας στις επερχόμενες αλλαγές.

Τα ημι- τετράγωνα, προκαλούν μικρότερες εντάσεις, που συνήθως είναι ασήμαντες η πολύ απλά αγνοούμε. Ωστόσο, έχουν ως αποτέλεσμα να δίνουν ενοχλητικά γεγονότα στον εξωτερικό κόσμο που απαιτούν συνειδητή δράση για την αντιμετώπιση τους. Το ημι-τετράγωνο Ηλίου-Ουρανού (45 μοιρών),απαιτεί ανοικτό πνεύμα και ευελιξία καθώς μπαίνουμε σε μια φάση αβεβαιότητας. Η συσσώρευση νευρικής έντασης μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτη συμπεριφορά εκ μέρους σας,η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόοπτες, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης και ατυχήματα. 
Χωρίς την ασφαλή και συνειδητή απελευθέρωση αυτής της παρορμητικής και επαναστατικής ενέργειας, οι συγκρούσεις του “εγώ” είναι πιθανές.Επιχειρήματα και διαφωνίες, αυτή τη στιγμή θα οδηγούσαν σε απώλειες και απρόβλεπτες συνέπειες, ειδικά αν περιλαμβάνει ανωτέρους, στον χώρο εργασίας αλλά και σε πολιτικό επιπεδο αφορά και τους ηγέτες μιας χώρας.


Το ημι- τετράγωνο Ηλίου-Πλούτωνα (45 μοιρών) που υπάρχει στον χάρτη της πανσελήνου, αυξάνει την ανάγκη για έλεγχο, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συγκρούσεις με άλλους ισχυρούς ανθρώπους ή μορφές εξουσίας. Μια κρίση ή σύγκρουση με κάποιον δημιουργεί μια έντονη εμπειρία που μπορεί να οδηγήσει σε ακραία ή καταστροφική συμπεριφορά. 
Αυτές οι προκλήσεις μπορεί να σας αναγκάσουν να υπερασπιστείτε τη θέση σας ή να κάνετε μια σημαντική αλλαγή. Οι όψεις (135 °) προκαλούν απογοήτευση από μια μακροχρόνια σύγκρουση που θα προτιμούσατε να αγνοήσετε.Ωστόσο, οι υποβόσκουσες συγκρούσεις έχουν ως αποτέλεσμα την διάλυση υφιστάμενων συνθηκών που απαιτεί συνειδητή δράση για την αντιμετώπιση τους.


Οι μικρότερες όψεις τετραγώνων, από το ημι-ημι-τετράγωνο (Σελήνης –Ουρανού, 135 μοιρών) μπορεί να προκαλέσει ταχείες εναλλαγές της διάθεσης και παρορμητικές αντιδράσεις.Μπορεί να νιώθετε νευρικοί, να έχετε λίγη υπομονή για κάτι που απαιτεί  δέσμευση ή την εστίαση σας σε κάτι συγκεκριμένο.Χρειάζεστε, επιπλέον διέγερση και ενθουσιασμό και είναι πιθανό να επαναστατήσετε ενάντια σε όποιον προσπαθεί να σας καθηλώσει ή να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι.


Η μικρότερη όψη τετραγώνου ανάμεσα στην Σελήνη και τον Πλούτωνα που υπάρχει, μπορεί να οδηγήσει σε καταναγκαστική και καταστροφική συμπεριφορά και βαθια συναισθήματα που είχατε θαμμένα,τώρα θα έρθουν στην επιφάνεια και να εκτεθείτε. Είναι δύσκολο να ελέγχει κανείς τόσο τις έντονες συγκινήσεις ή αντιδράσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα είδος θεραπείας όταν το βγάζετε από το υποσυνείδητό σας. Τα παιχνίδια δύναμης σε συναισθηματικο επίπεδο με την οικογένεια ή τους εταίρους είναι δυνατόν και μπορεί να γίνετε αρκετά αδίστακτοι σε οποιοδήποτε επίπεδο, ειδικά όταν αφορά την πολιτική. Επομένως, αυτές οι όψεις δεν μας είναι και τόσο ουδέτερες η αδιάφορες.


Αν αγνοήσουμε τον Ήλιο στον χάρτη της πανσελήνου, τότε έχουμε «το σφυρί του Θωρ» ανάμεσα στη Σελήνη, Ουρανό και τον Πλούτωνα. Τότε το σχέδιο που προκύπτει ονομάζεται, “το σφυρί του Θωρ”, η αλλιώς η “Γροθιά του Θεού”. Μπορεί να αναφέρετε σε ένα μεγάλο κίνδυνο για τον πλανήτη που ενεργοποιεί το ισχυρό ένστικτο επιβίωσης όπου εκδηλώνονται ως εξωτερικά γεγονότα. 
Επιπλέον πληροφορίες, που έχουμε, είναι ότι άνθρωποι με αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο όψεων στον γενέθλιο χάρτη τους,υπήρξαν μάρτυρες βίαιων γεγονότων ή τα μέλη της οικογένειας κατέληξαν στη φυλακή εξαιτίας βίαιων πράξεων η ακόμα και μάρτυρες εμπόλεμων καταστάσεων.Να πούμε λίγα λόγια γι’ αυτό.

Ο Υιός του Odin και της Jord(της θεάς την Γης).Ο Thor ήταν ο δυνατότερος στο Aesir,το κύριο όνομα της αρχηγικής φυλής των Σκανδιναβικών Θεών,που έζησαν στο Asgrad και που με τον Πατέρα Όλων Odin κυβερνούσαν τις ζωές των θνητών. Γνωστός ως ο Θεός του κεραυνού ,διαμένει στο Bilskirnir,που βρίσκεται στην τοποθεσία Thrundheim (τόπος της δύναμης).Παντρεύτηκε την χρυσομαλλούσα Sif , Θεά της γονιμότητας.  Κράτησε και μια ερωμένη που ονομαζόταν Jarnsaxa(το σιδερένιο γιαταγάνι) με την οποία απέκτησε δύο γιους , τους Mangni και Modi και την κόρη του Thrud. Ο Thor απεικονίζεται συνήθως σαν Μέγας και παντοδύναμος άντρας με κόκκινη γενειάδα ,που αγαπάει το φαγητό και το ποτό , ενώ τα μάτια του είναι λαμπερά .
Παρά την θηριώδη εμφάνισή του εμφανίζεται ως ο προστάτης και των Θεών αλλά και των ανθρώπων, ενάντια στις δυνάμεις του κακού.Στην δημοτικότητα ξεπέρασε ακόμα και τον πατέρα του Odin, διότι αντίθετα με αυτόν,ο Thor δεν απαιτούσε ανθρωποθυσίες. 
Στον Ναό του , στην Uppsala , φαίνεται μαζί με τον πατέρα του Odin,ενώ ο ίδιος κάθεται στα δεξιά του.Τον 11ο αιώνα ο Χριστιανός ιεραπόστολος,Αδάμ της Βρέμης,εντοπίζοντας τον μεγάλο ναό των Θεών στην Uppsala (Σουηδία) ,έγραψε …

” Ο Thor λένε πως προεδρεύει στον αέρα, κυβερνά τον κεραυνό και την αστραπή ,τους ανέμους και τη βροχή και αν πανούκλα και λιμός απειλήσει προστατεύει ,και τη καλοκαιρία και την καλλιέργεια προστατεύει.” 
Μια σπονδή(από κρασί) χύνεται επάνω στο είδωλο του Thor. Ο ναός αντικαταστάθηκε από μια χριστιανική εκκλησία το 1080 μ.χ. Οι Σκανδιναβοί πίστευαν ότι κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας , ο Thor οδηγάει το άρμα του ,το οποίο σέρνουν δυο αιγόκεροι ο Tanngrisni και ο Tanngnost , και πως την ώρα της αστραπής ρίχνει το σφυρί του Mjollnir.

Το Mjollnir(αυτό που συνθλίβει)φτιάχτηκε γι’αυτόν από τους νάνους Brok και Eitri ,οι οποίοι είχαν φτιάξει πολλά μαγικά αντικείμενα για τους Θεούς. Ο Thor φόραγε μια ζώνη (Megingjard) η οποία διπλασίαζε την ήδη αξιοσημείωτη δύναμή του.Ο μεγαλύτερος εχθρός του Thor είναι ο Jormugand (το ερπετό της Μέσης Γής). 

Την ημέρα του Ragnarok(Τελική αναμέτρηση των Θεών ) ο Thor θα σκοτώσει το ερπετό αλλά θα πεθάνει από το δηλητήριο του. Οι γιοί του είναι εκείνοι που θα κληρονομήσουν το “Σφυρί”.Το Ragnarok ονομάζεται επίσης και Gotterdammerung που σημαίνει το τέλος του κόσμου στην Σκανδιναβική μυθολογία.

Ο Thor ήταν πολύ γνωστός για την ταχύτητά του και το πάθος του. Αυτό το βλέπουμε στις μάχες με τους Γίγαντες (τους κύριους εχθρούς των Θεών).Θα συνθλίψει τα κεφάλια τους με το πανίσχυρο σφυρί του . 

Για να χειριστεί αυτό το όπλο ο Thor θα πρέπει να φορά την ζώνη της δύναμης και ένα ζευγάρι σιδερένια γάντια.Το σφυρί του Thor γυρίζει πάντα στο χέρι του μετά από μια ρίψη. Επίσης η ρίψη του σφυριού συμβολίζει την αστραπή.Ο Thor ήταν ο πρώτος από τους Θεούς ,που ο κοινός άνθρωπος θα επικαλούνταν για να εξασφαλίσει την γονιμότητα και λατρευόταν ευρέως. 
Φυλακτά σε σχήμα σφυριού (μια και αυτό ήταν το όπλο του Thor) φοριόταν γύρω από το λαιμό για προστασία,στα χρόνια του εκχριστιανισμού της Σκανδιναβίας.Υπάρχουν καλούπια από εκείνη την εποχή που περιέχουν μαζί και το σχήμα του σταυρού και του σφυριού δίπλα το ένα στο άλλο. Το όνομά του έχει δοθεί σε πάρα πολλές τοποθεσίες και το άγαλμα του ήταν εκείνο που βρισκόταν στο κέντρο του μεγάλου Ναού της Uppsala . 

Έχει συνδεθεί από τους Ρουμάνους με τον πλανήτη Δία .Μια προγενέστερη έκδοση του Thor ήταν ο Donar από τους Γερμανούς .Οι Αγγλοσάξονες λάτρευαν επίσης τον Θεό του Κεραυνού που τον ονόμαζαν Thunor.Ο Thor έζησε,όχι σαν μέρος κάποιας θρησκείας αλλά στο καθημερινό μας ημερολόγιο μιας και η ημέρα Thursday προήλθε από εκείνον. Thursday=Thor’s Day.

Πίσω στην ανάλυση της πανσελήνου, ο Ήλιος δημιουργεί ένα ακόμη πιο περίπλοκο σχέδιο όψεων,και πιο δυνατό ενεργειακά,παρόμοιο με αυτό του Yod. Σε ένα κανονικό Yod,το σημείο δράσης είναι το σημείο όπου η ενέργεια εκφράζεται.Στον χάρτη της πανσελήνου,το σημείο αυτό είναι η Σελήνη ενώ το σημείο αντίδρασης είναι ο Ήλιος, όπου η ενέργεια επικεντρώνεται σαν λέιζερ. 
Αυτό ονομάζεται  “Τόξο” γιατί μοιάζει αλλά και ενεργεί σαν Ένα. Η όψη αντίθεσης και τετραγώνου, συνθέτουν το πλαίσιο του όπλου, για την αντιμετώπιση της σύγκρουσης ή της κρίσης. Οι υπόλοιπες όψεις αντιπροσωπεύουν την υψηλή ένταση.

Βέβαια αυτό που το κάνει αρκετά δυνατό, και επιτρέπει την μεγάλη συσσώρευση έντασης, προέρχεται από το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα,όπου κορυφώνεται στην πανσέληνο, και στη συνέχεια απελευθερώνει την ενέργεια σύγκρουσης μέσω του Ηλίου.
Το φεγγάρι (τόξο) ωθεί τον Ήλιο να εκτοξεύσει (το βέλος) σε ένα απομακρυσμένο στόχο. 

Το Crossbow (τόξο),στην ουσία απελευθερώνει την ένταση που έχει δημιουργήσει εδώ και αρκετό καιρό.Παρά το γεγονός ότι αυτό το μοτίβο όψεων αποτελεί μια σύνθετη μακροπρόθεσμη πρόκληση ή σύγκρουση,δίνει επίσης τα αναγκαία “όπλα” ώστε να εκτονώσει την ένταση και να αντιμετωπίστει το πρόβλημα. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο όπλο και δεν θα πρέπει να στραφεί εναντίον κανενός,τουλάχιστον προς αγαπημένα πρόσωπα αλλά και σε πολιτικό επιπεδο. Αυτή η συνειδητή σκόπευση γίνεται εύκολα με τον Ήλιο στο σημείο της αντίδρασης. 

Η νευρική ένταση που προκαλείται από την συναισθηματική αναστάτωση της Σελήνης μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω του εγώ και των προσωπικών μας στόχων. Είναι θέμα επιβίωσης.
Η εναλλακτική λύση,λόγω των ραγδαίων αλλαγών που προκαλεί το τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα είναι η εξαφάνιση.Καλύτερα να απελευθερώσετε το θυμό σας σε έναν εχθρό από το να βλάψετε τον εαυτό σας ή ένα αγαπημένο πρόσωπο. 

Όταν όλες όμως οι προσπάθειες για μια ειρηνική λύση έχουν εξαντληθεί, η μόνη επιλογή είναι η αντεπίθεση.Η πανσέληνος του Φλεβάρη, δεν έχει εύκολη διέξοδο αλλά έχει δώσει το κίνητρο και την σκληρότητα που απαιτείται για την ενδυνάμωση του εγώ, ώστε να προστατέψουμε τον εαυτό μας,τους αγαπημένους μας, και να εξασφαλίσουμε την επιβίωση. 
Αυτό είναι το τελικό βήμα σε ένα μακρύ ταξίδι που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, όσο αφορά την προσαρμογή μας στις παγκόσμιες απειλές και ακραίες αλλαγές των τελευταίων χρόνων. Τίθεται θέμα επιβίωσης.

Το σταθερό αστέρι Fomalhaut στις 04 04 μοίρες των Ιχθύων, σε σύνοδο με τον Ήλιο,στον χάρτη, είναι ιδανικό για την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου της πνευματικής εξέλιξης. Είναι πολύ τυχερό και ισχυρό, αλλά μπορεί να είναι και πάρα πολύ καταστροφικό. 
Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο,προκύπτει από τη φύση Αφροδίτης και Ερμή με ανάμειξη της επιρροής του Ποσειδώνα. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτό το αστέρι είναι αρκετά μεταβλητό, και φέρνει αποτελέσματα ανάλογα με τη συνολική κοσμική δομή. 

Εδώ, είναι ιδιαίτερα ισχυρό με τον Ήλιο και σημαίνει διάλυση,τυφλό φανατισμό, κακόβουλες ενέργειες, παρασκήνιο, τους δυνατούς και αποφασισμένους εχθρούς, θολή κρίση,εγκληματικότητα, κίνδυνος δαγκωμάτων από δηλητηριώδη πλάσματα.

Η πανσέληνος, δείχνει ότι για να επιλυθεί μια συνεχής σύγκρουση ή κρίση με την απελευθέρωση θυμού. Αρκετό άγχος έχει συσσωρευτεί χρόνια τώρα, λόγω των ριζικών ακραίων αλλαγών του τετραγώνου Ουρανού- Πλούτωνα. 

Η πανσέληνος εξαπολύει ένταση την ιδανική χρονική στιγμή που το τετράγωνο Ουρανού Πλούτωνα λυγίζει τους μυς του για μια τελευταία φορά.Αυτά τα πράγματα που αντιπροσωπεύονται από τη Σελήνη εξουδετερώνονται από τον Ήλιο.Η Σελήνη αντιπροσωπεύει την γυναίκα, ο Ήλιος είναι ο υποτακτικός σύντροφος η κάποιος που κατέχει δεσπόζουσα θέση.Ο κόσμος, μια εξέγερση, που καταστέλλεται από τις αρχές. Ο Ήλιος συνδέεται με τους ηγέτες μιας χώρας η κυβέρνησης, άνδρες που κατέχουν μια εξέχουσα θέση στην κοινωνία, ενώ η Σελήνη συνδέεται με τον λαό, ειδικά τις γυναίκες, την εθνική ασφάλεια,ο ρόλος της οικογένειας σε ένα έθνος αλλά επίσης επηρεάζει και τη θάλασσα, το νερό, την οικονομία.

Τώρα, οι απογοητεύσεις και ο θυμός της Σελήνης μπορεί να απελευθερώσουν αυτή την καταστροφική ενέργεια πίσω στον Ήλιο για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να εξισορροπήσει τα πράγματα.Οι κακοποιημένοι, οι ταλαιπωρημενοι και τα θύματα θα έχουν τα εργαλεία για να ανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ένα κοσμικό παράδειγμα αυτού θα μπορούσε να είναι οι βουλευτικές εκλογές στο Ιράν,στις 26 Φεβρουαρίου,2016. Η ριζική συντηρητική πατριαρχία έλεγχε τον κόσμο εδώ και 30 χρόνια.Οι άνθρωποι του Ιράν έχουν υποφέρει περισσότερο από τις ακραίες αλλαγές του τετραγώνου Ουρανού- Πλούτωνα μέσα από τις κυρώσεις και την απομόνωση. 
Η έκβαση των πολέμων στο Ιράκ και τη Συρία,ο αγώνας κατά του ισλαμικού κράτους, και η κρίση της μετανάστευσης εξαρτώνται περισσότερο από το Ιράν από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μετά από όλες αυτές τις προκλήσεις, οι άνθρωποι του Ιράν θα έχουν την ευκαιρία να επιλύσουν πάρα πολλά τόσο για τον εαυτό τους αλλά και για τον κόσμο.Η σιωπηλή πλειοψηφία θα μπορεί να απελευθερώσει την απογοήτευση και το θυμό που έχει συσσωρευτεί από την θρησκευτική εξτρεμιστική πατριαρχία, καταψηφίζοντας τους από την εξουσία. Αυτό πραγματικά θα ήταν ένα σημαντικό εξελικτικό άλμα για την ανθρωπότητα.

Επίσης στον χάρτη της πανσελήνου ακόμη παρατηρούμε τα εξής.


* Σύνοδος Ηλίου-Regulus -Ευγένεια, φιλοδοξία, εγρήγορση, μεγάλη δύναμη, την ηγεσία,ξαφνική πτώση μετά από άνοδο, ατυχήματα, βία. 

Ο Ήλιος στον 5οοίκο και η Σελήνη στον 11ο οίκο. Η Σελήνη στην Παρθένο στον οίκο αυτόν έχει μεγάλη δύναμη καθότι συνδέεται με τις μαζικές κινητοποιήσεις,τους διεθνής οργανισμούς,την νομοθεσία,το κοινοβούλιο,τα γειτονικά κράτη.

Ο Ερμής στο μεσοδιάστημα Ηλίου-Πλούτωνα, συνδέεται με μια κρίση που ξεσπά,την υπερένταση,αλαζονεία,έπαρση,βια,υπερεκτίμηση.
Ο Ερμής στον 5ο οίκο ,κυβερνά και τον 12ο, όπου προειδοποιεί για θλίψη, απώλεια και κερδοσκοπία, αλλά και ευαισθητοποιει θέματα υγείας, είναι το μαρτύριο,η ταλαιπωρία, η δοκιμασία,ο κίνδυνος, συνδέεται με τους δικτάτορες η αυτούς που προβάλλουν τέτοια χαρακτηριστικά,πάθος για την εξουσία.Αυτό συνδέεται και με τα μίντια.

Η Αφροδίτη στον 5ο οίκο,στον Υδροχόο, που αγαπά ιδιαίτερα την ελευθερία, * σε σύνοδο με την Talitha αλλά και με τον Ερμή στο ίδιο ζώδιο, συνδέεται με την υποψία, την δυσπιστία,και τον ξεσηκωμό με μεγάλη οργή.
Η θέση του Αρη στον 2ο οίκο συνδέεται με την οικονομική κατάρρευση,τα ερείπια και από σεισμούς, και γενικότερα με τις απώλειες. Ο Αρης στο μεσοδιάστημα Ερμή-Δια συνδέεται με τον συντονισμό,συστήνει την χρήση της λογικής σε μια διάσκεψη η συζήτηση, επιτυχία στις διαπραγματεύσεις,την θυσία, την αποφασιστικότητα αλλά και την γενναιότητα.Συνδέεται με ομάδα επιστημόνων η πετυχημένων ρητόρων, ειδάλλως θα μπορούσε να φέρει αντίθετα αποτελέσματα όπως την εξαπάτηση, κοροϊδία, απάτη, συκοφαντία, αμέλεια. 
Ο Αρης κυβερνά και τον 7ο οίκο αλλά και τον 8ο, στον χάρτη της πανσελήνου, και υποδεικνύει ότι μια κυβέρνηση ενότητας ίσως είναι προ των πυλών η θα μπορούσε να είναι μια λύση. Το τετράγωνο Δια-Κρόνου δημιουργεί επιπλέον δυσκολίες,ύφεση, συγκρούσεις και έλλειψη πειθαρχίας, απώλειες και προβλήματα στην οικονομία, τα χρηματιστήρια,στο δημόσιο,την υγεία,την θρησκεία, αλλαγές, εξοργισμο, αστάθεια, φτώχεια. 

Περισσότερα για το τετράγωνο Δια-Κρόνου εδώ

http://astroephimerides.blogspot.gr/2015/02/blog-post_8.html και εδώ http://astroephimerides.blogspot.gr/2014/11/201520162017.html

Εξίσου πολύ σημαντικό είναι και η επιρροή του Ουρανού-Πλούτωνα,που μας συνοδεύει πολύ καιρό τώρα,που τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα του,μεταξύ δυο γωνιακών οίκων,7ου και 4ου οίκου,και αυτό συνδέεται με την επανάσταση,την κατάρρευση, τις εκρηκτικές καταστάσεις που προκύπτουν και από τις δυο πλευρές, την χρίση βίας, τον φανατισμό, τις αλλαγές, την ανατροπή αλλά επίσης αφορά και τις επιβαλλόμενες αποφάσεις από την κυβέρνηση αλλά και συνεργάτες.

***Πλούτωνας σε σύνοδο με Canopus– βια,σκάνδαλο.

Ο Πλούτωνας στο μεσοδιάστημα Ηλίου-Αρη- συνδέεται με τον φανατισμό, την μονόπλευρη στάση, την αδίστακτη συμπεριφορα, την βια, τον πόλεμο,την έντονη ανησυχία, έχει να κάνει με την εκτόξευση πυραύλων,δορυφόρων και διαστημοπλοίων, την αναστάτωση,την αποτυχία, είναι η επιθυμία να πραγματοποιήσω ένα κατόρθωμα η πάρα πολλά πράγματα,η υπερφόρτιση,η εμπειρία της βίας,ο πόλεμος.

Η Πανσέληνος θα επηρεάσει την Τουρκία,τη Ρωσία, την Κίνα,την Ασία γενικότερα και την Αμερική, και τα παράλια της Τουρκίας προς την πλευρά της χώρας μας.


οι εξισώσεις..

Συνάντηση για κυβερνητικά θέματα – σημαντικές συνεργασίες-Οι δημόσιοι υπάλληλοι — Σημαντικές ώρες – έκπληξη αυταρχικές ενέργειες των εταίρων –  συνεργατική εργασία – περιπέτειες σχετικά με τους εταίρους – ένταση ή άγχος -Δημιουργία αναταραχής – Τραυματισμοί – Έναρξη πυρκαγιών ή ανάφλεξη –  δράσεις που αφορούν όπλα – Υποχρεωτικές αποφάσεις 
απόσυρση – αναχωρήσεις-διασπάσεις–προφανή προβλήματα – παραίτηση –ερήμωση
βραδινές ώρες – σοβαρές ή κρίσιμες ανησυχίες — Ανησυχίες ή φόβοι – Θλίψη –  τα προβλήματα που αφορούν ειδικά τις γυναίκες – Προβλήματα με τον πληθυσμό

Συνδέσεις που αφορούν το παρελθόν ή την ιστορία – αντίσταση ή εμπόδια που σχετίζονται με ενώσεις – Απόσυρση  από ενώσεις – μεγάλες επιχειρήσεις – Σημαντικές συζητήσεις – Έκτακτη σύσκεψη – σημαντικοί διάλογοι – ανακοινώσεις σχετικά με ανωτέρους –διάσπαση
Έκπληξη επιτυχίες – -Εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις – Αύξηση έντασης
Πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το εμπόριο – οι προσπάθειες για την ειρήνη – Φιλελεύθερες ενέργειες – επιστήμονες – Η επιτυχία με την τεχνολογία – Εκτεταμένη ανάφλεξη –  Διάδοση φωτιάς

Ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια – διαταραχές που σχετίζονται με αναποφασιστικότητα η ταλάντευση – Αιφνίδιες λοιμώξεις – ξέσπασμα πολλών καταιγίδων-Ξεκινήματα σχετικά με την επιρροή εταιρικών σχέσεων – επιδημίες

Διαταραχές που σχετίζονται με βλάβες, ζημιές ή τραυματισμοί – Ζημιές που σχετίζονται με ρήγματα ή διαρρήξεις

Ζημίες που σχετίζονται με πολεμικές ενέργειες.Ειδήσεις σχετικά με την διακοπή ή αναστολή των εργασιών – Διωγμός-Μάχες πάνω από πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά
Η πανσέληνος σε σύγκριση με τον χάρτη ανεξαρτησίας της χώρας μας, έχουμε τον Κρόνο σε σύνοδο με τον Αρη στην 15η μοίρα (ενώ στην νέα σελήνη οι δυο πλανήτες είχαν 1 μοίρα διαφορά μεταξύ τους,και λίγες ώρες μετά είχαμε την τραγωδία με το ελικόπτερο), είναι μια αρκετά κρίσιμη μοίρα όπου τώρα γίνεται ακριβής η σύνοδος αυτή, την οποία έχω ξανά εξηγήσει στην νέα σελήνη Φλεβάρη όπου δημιουργεί εξεγέρσεις και κρίσιμα γεγονότα, πόλεμο,και γενικότερα έχει την σημασία της ανάφλεξης η καλύτερα της επίθεσης θα έλεγα. Στην συγχρονη εποχή συνδέεται και με τρομοκρατικό χτύπημα,είναι πολύ πιθανό η οποιαδήποτε είδος βίαιης επίθεσης κτλ.

Ότι αφορά το θέμα με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο,νομίζω ότι θα ήταν περιττό να σχολιάσω,ενώ είχα ήδη εκφράσει την άποψη μου η καλύτερα μάλλον την ανησυχία μου,το Φθινόπωρο του 2015 με την παρουσια του Κρόνου πάνω από το Αιγαίο, αστροχαρτογραφικα αλλά και το 2014 μέσα από άλλες αστρολογικές διελεύσεις.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ουρανό στην 6η μοίρα του Υδροχόου σημαίνει αγάπη για την ελευθερία και σε οικονομικό επιπεδο, αλλά και μια κατάσταση ανεξέλεγκτη που έχει ξεσπάσει η θα ξεσπάσει, όλοι εναντίον της κυβέρνησης δηλαδή,όπου θα δώσει ηχηρά ταρακουνηματα στην οικονομία,ο Κρόνος σε αντίθεση με τον ωροσκόπο, επισημάνει ότι η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι αρκετά δυσάρεστη και είναι η ώρα καποιοι να μας πουν αντίο και αυτό αφορά την παρούσα κυβέρνηση της χώρας. Εκλογές η οικουμενική,ας αποφασίσουν,όπως είχα πει και τα δυο θα έχουμε,πάντως ο πρωθυπουργός θα παραιτηθεί.

Ο Βόρειος δεσμός τετραγωνίζει την σελήνη θυμίζοντας ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι,το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού θα συνεχίσει να επηρεάζει τον χάρτη ανεξαρτησίας δημιουργώντας εντάσεις και αντιδράσεις εναντίον κάθε περιορισμού, φέρνοντας βίαια περιστατικά.
Το τετράγωνο Αρη –Ουρανού δείχνει να φορτώνει επιπλέον την ατμόσφαιρα όπου ο άξονας αυτός συνδέεται με την επανάσταση, το ξεσήκωμα αλλά και τις επεμβάσεις, τα ξαφνικά γεγονότα,συνδέεται επίσης με τα αεροπορικά ατυχήματα, τις πτώσεις αεροπλάνων όπου το είδαμε αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες από πέρυσι, τον αγώνα για την επιβίωση.
Ο Αρης σε αντίθεση με τον ωροσκόπο αλλά και η αντίθεση Σελήνης-Πλούτωνα σηματοδοτεί τις βίαιες εκρήξεις του πληθυσμού αυτής της χώρας. Η κρίση που έχει ξεσπάσει από το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα κλιμακωθεί και θα είναι μη διαχειρίσιμη αλλά και οι διαπραγματευσεις, οι συζητήσεις, η επικοινωνια θα είναι δύσκολη ώστε να βρεθεί μια λύση.

~ ღ ~ Like ✔ Share ✔ Tag ✔ Comment ✔ ~ ღ ~
Email: astro.ephimerides@gmail.com