Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Όπως μας είναι γνωστό ο Κρόνος αλλάζει ζώδιο κάθε 2μησι χρονια περίπου, και μετα από την δράση του μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού, πέρασε πλέον στο ζώδιο του Τοξότη. Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν ,για να δούμε τα γεγονότα που έγιναν, στην Ελλάδα με τον Κρόνο στο ζώδιο αυτό. Έτσι την παραμονή των Χριστουγέννων στις 24-12-2004, ο Κρόνος εισήλθε στο ζώδιο αυτό οπου και θα παραμείνει μεχρι τον Δεκέμβριο του 2017, τρία ολόκληρα χρονια δηλαδή, με ένα διάλλειμα μερικών μηνών, όπως και έγινε, από τα μέσα Ιουνίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2015, μέσα από την ανάδρομη πορεία του, στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού.
 Από ότι έχετε δει και καταλάβει μεχρι στιγμής ο Κρονος φέτος σχηματίζει αρκετές δύσκολες όψεις, τετραγωνίζοντας τον Πωσειδωνα στους Ιχθύες, κατι που θα βαρεθούμε να αναλύουμε διαρκως. Επίσης, σχηματίζει ένα τρίγωνο με τον Ουρανο. Τι συνεβει όμως στο παρελθόν ενώ ο Κρόνος ήταν παλι στον Τοξότη; πως επηρέασε την Ελλάδα; θα δούμε τις διελεύσεις του Κρόνου μέσα από το ζώδιο αυτό ποτε έγινε τον τελευταίο αιώνα, γιατί και αυτό είναι πολύ σημαντικό εργαλείο να κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή ώστε να διαπιστώσουμε κάποια πράγματα μέσα από την συγκεκριμένη διέλευση.
 Από τον Δεκέμβριο του 1926 έως το τέλος του 1929 εχουμε το παγκόσμιο κραχ του Οκτώβρη του 1929 που τάραξε την παγκόσμια οικονομία και ουσιαστικά πυροδότησε τον Β παγκόσμιο πόλεμο και την άνοδο του φασισμού, οπου συνδέεται με την διέλευση του Κρόνου  από τον Τοξότη.
Στην Ελλάδα στις 3-6-1927 δημοσιεύετε το Σύνταγμα της Α Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν ο Κρόνος ήταν στη 3η μοιρα του Τοξότη, ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο της Ελλάδος. Το Σύνταγμα αυτό ήταν το αρτιότερο και προοδευτικότερο από τα έως τότε ελληνικά συντάγματα. Ο Κρόνος επίσης συνδέεται με κάθε μορφής θεσμοθέτησης. Τον Μαρτιο του 1928 εχουμε  την επιστροφή του Βενιζέλου, με τον Κρόνο στην 18η του Τοξότη, οπου τετραγώνιζε τους Δεσμούς της Σελήνης της Ελλάδος. Να λάβουμε υπόψιν ότι η κυβέρνηση Βενιζέλου εφερε και νεα δεδομένα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς το ζώδιο αυτό συνδέεται και με την εξωτερική διπλωματία, οπου στο ωροσκόπιο της Ελλάδος καταλαμβάνει τον 7ο οικο και επηρεάζει τις συνεργασίες αλλα και τις σχέσεις με εχθρικά κράτη.
Είχαμε το περίφημο ελληνοτουρκικό σύμβολο φίλιας, ουδετερότητας, διαλλαγής και διαιτησίας, το οποίο, λειτούργησε ως το 1955 όταν ξέσπασε το Κυπριακό.
Επίσης, ψηφίζεται το “ιδιώνυμο” που ποινικοποιουσε την κομμουνιστική προπαγάνδα, καθώς ο Τοξότης συνδέεται με τους  νόμους, αρα ο Κρόνος μπορεί να συνδεθεί με σκληρά νομικά πλαίσια προς ομάδες που θέλουν να ανατρέψουν το υφιστάμενο καθεστώς. Το ιδιώνυμο αλλωστε ονομαζόταν “νόμος περι μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών”. Ισως τώρα κάπου και παλι ακραίες δυνάμεις αναπτύσσονται όχι μονο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, εμφανιστούν και παλι φωνές που θα ζητούν κατασταλτικά μετρα για ακραίες τέτοιες ομάδες και ισως τέτοια μετρα προωθηθούν.
Το 1926  ιδρύεται ο ΠΑΟΚ (Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών).
Ιδρύεται ο Παναιτωλικός.
18 Απριλίου 1926 – Ορκίστηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, διατηρώντας παράλληλα το αξίωμα του πρωθυπουργού.
30 Απριλίου – Η εκπαίδευση στην Ελλάδα γίνεται υποχρεωτική για τα παιδιά από 6 έως 14 ετών.
30 Αυγούστου – Ισχυρότατος σεισμός 7.2R με επίκεντρο την Σπάρτη, έγινε αισθητός στην Πελ/νησο, Αθήνα, νησιά Κυκλάδων, Ιόνια Νησιά και σε μεγάλο μέρος της Ηπειρωτική Ελλάδας
8 Σεπτεμβρίου – Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης εντάσσεται στην Κοινωνία των Εθνών.
25 Μαρτίου 1927 – Ο Χρίστος Τσιγγιρίδης κάνει την πρώτη του Ραδιοφωνική εκπομπή στην Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα τα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο σταθμός του είναι πλήρως οργανωμένος με τεχνικούς, δημοσιογράφους, εκφωνητές, λογιστήριο και τμήμα διαφημίσεων.
3 Απριλίου – Δικάζονται ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Δημήτρης Γληνός. Κατηγορούνται για διάδοση ανατρεπτικών ιδεών, επειδή ήταν ομιλητές σε εκδήλωση για τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής επανάστασης στη Ρωσία.
14 Μαΐου – έναρξη εργασιών της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρώτος διοικητής αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διομήδης.
 Κατά την διάρκεια των χρόνων 1956-1958 βλέπουμε την αποσταλινοποίηση που σημειοδότησε την αρχή του τέλους του υπαρκτού σοσιαλισμού αλλα και την σοβιετική διένεξη που συντέλεσε και το λιώσιμο των πάγων σταδιακά και άρχισαν οι προσεγγίσεις Δυτικών και Ανατολικών. Με Κρόνο στον Τοξότη, εχουμε την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουγγαρία που ήταν και πιο ψυχρή στιγμή του ψυχρού πολέμου.
Στην Ελλάδα, το 1956 στις 3 Ιανουαρίου – Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει κόμμα, την ΕΡΕ.
29 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Λαρίσσης και Πλαταμώνα Δωρόθεος εκλέγεται Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.
2 Απριλίου – Μαθητές του Γυμνασίου και του Κολεγίου Πάφου, τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας το σύνθημα «Ένωσις», έρχονται σε σύγκρουση με ισχυρές αγγλικές δυνάμεις στο Κτήμα.
10 Μαΐου – Εκτελούνται από τις βρετανικές αρχές οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου, οι οποίοι ανέρχονται στην αγχόνη ψάλλονταν τον εθνικό ύμνο και ζητωκραυγάζοντες υπέρ της Ενώσεως.
13 Μαΐου – Διαδηλώσεις μαθητών διοργανώνονται στη Λευκωσία υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα. Οι διαδηλωτές ρίχνουν τρεις βόμβες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Άγγλος στρατιώτης και να τραυματιστούν πέντε.
9 Ιουλίου Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την Σαντορίνη. Ο σεισμός προκάλεσε τον θάνατο 53 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100.
Το 1957 στις 6 Απριλίου – Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία από τον Αριστοτέλη Ωνάση.
Σεπτέμβριος – Επινοείται ο φραπέ σε περίπτερο στο χώρο της ΔΕΘ από τον Δημήτριο Βακόνδιο.
31 Δεκεμβρίου – Ανακαλύπτεται στη Πύλο ο κυψελοειδής τάφος του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα, βασιλιά της Πύλου, καθώς και πτέρυγα του αρχαίου ανακτόρου ηλικίας 3.000 ετών.
 Το 1958, 11 Μαΐου – Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1958 των οποίων νικητής αναδεικνύεται η ΕΡΕ, με ποσοστό 41,16%. Η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση, με ποσοστό – έκπληξη 24,42%.
4 Σεπτεμβρίου – Τίθεται σε ισχύ στην Ελλάδα, από την Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή ο Νόμος 4000/1958 “Περί τεντυμποϊσμού” δια του οποίου επιβάλλεται το “εν χρω” κούρεμα και η διαπόμπευση των παραβατών, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
Το 1959, ιδρύεται το Κυπριακό Κράτος, στις 16-8-1959 και υπογράφονται οι συνθήκες της Ζυρίχης -Λονδίνου. Όταν ιδρύθηκε το Κυπριακό Κράτος, ο Κρόνος ήταν στην 0ενικη του Αιγόκερω, κατι που σημαίνει ότι ολες οι διεργασίες έγιναν με Κρόνο στον Τοξότη, που ουσιαστικά είναι η 30η μοιρα του ζωδίου αυτού.
Από τα τέλη του 1985 μεχρι τον Φλεβάρη του 1988 είναι οι χρονιές της περεστρόικα και της γκλάσνοστ, που σημειοδοτησαν το τέλος του υπαρκτού σοσιαλισμού, που ολοκληρώθηκε με το πέρασμα του Κρονου στον Αιγόκερω, που είναι το ζώδιο της εξουσίας από το 1988-1991. Αξίζει να παρατηρήσουμε πως η διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη επηρέασαν καθοριστικά το τότε σοσιαλισμό, αφού ο Τοξότης συνδέεται με υπερεθνικά σύμβολα -ζώδιο της επέκτασης-και ο σοσιαλισμός από τη φυση του έχει υπερεθνικό -επεκτατικό χαρακτήρα, δεν είναι τυχαία η ύπαρξη των ποικίλων “Διεθνών” στα πλαίσια σοσιαλιστικών κινημάτων.
Το 1986 εχουμε το Τσερνομπίλ, που επηρέασε την ανθρωπότητα ολόκληρη. Στην Ελλάδα με Κρόνο στον Τοξότη είχαμε το σκάνδαλο Κοσκωτα, οπου οδήγησε σε Ειδικο Δικαστήριο τον τότε πρωθυπουργό της χώρας, όμως είχαμε και την θεσμοθέτηση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, τη δημιουργία νέου θεσμού, τα βιντεοκλάμπ, που τότε είχαν μεγαλύτερη άνθηση. Επίσης είχαμε ουσιαστική υπέρβαση του εμφυλιοπολεμικου πνεύματος με την συνεργασία Αριστεράς και ΝΔ που ολοκληρώθηκε με την συγκυβέρνηση του 1989.
Στις 13 Σεπτεμβρίου – Σεισμός έντασης 6,2 Ρίχτερ πλήττει την Καλαμάτα με 20 νεκρούς, 80 τραυματίες και 2.000 κτίρια που κρίθηκαν κατεδαφιστέα. Το 20% του συνόλου των κτιρίων της Καλαμάτας κρίθηκε ακατάλληλο. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε βέβαια την Κρίση των Ιμίων. Επιτυχής γενική απεργία σ’ όλη την Ελλάδα για τα οικονομικά μέτρα.
Στις 14 Ιουνίου – Η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ κατακτά το Ευρωμπάσκετ 1987, νικώντας στον τελικό την Ε.Σ.Σ.Δ. με 103-101 στην παράταση (κανονικός αγώνας 89-89).Το 1987 εχουμε  Φόρος Προστιθέμενης Αξίας για πρώτη φορά. Αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ρήξη κυβέρνησης – Εκκλησίας. Αιτία το νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική περιουσία. Εξέγερση των κρατουμένων και φωτιές στις φυλακές της Κέρκυρας με επικεφαλής το Ρωχάμη και τον Παπαχρόνη. Στα πρόθυρα πολέμου η Ελλάδα με την Τουρκία. Έντονες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Το “Πίρι Ρέις” στα ελληνικά ύδατα. 
Τον Μαρτιο του 1987, 19 νεκροί και 6 αγνοούμενοι ο τελικός απολογισμός από το ψύχος που σαρώνει την Ελλάδα. Η Αθήνα κινδυνεύει να αποκλειστεί από το χιόνι, οι εθνικοί δρόμοι κλείνουν και η Θεσσαλονίκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ελληνικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ), το νέο κόμμα του Γεράσιμου Αρσένη.    
Καύσωνας πλήττει τη χώρα και οδηγεί στο Θάνατο 1.280 άτομα τουλάχιστον!! Σκηνές απόγνωσης και πανικού στα νοσοκομεία, ενώ επιστρατεύονται κάθε είδους ψυγεία για να διατηρηθούν οι νεκροί. – Στη Σοβιετική Ένωση οι 3 υπεύθυνοι του Τσέρνομπιλ καταδικάζονται σε 10 χρόνια καταναγκαστικά έργα. Κατά την περίοδο αυτή εχουμε πολλούς θανάτους διάσημων προσώπων, σε ολους τους τομείς, πραξικοπήματα, συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο και την οικονομία αλλα και πολλούς σεισμούς.
Το τετράγωνο Κρόνου -Δια θα επηρεάσει την κυκλοφορία του χρήματος, αλλα και θα παρατηρούμε την διέλευση του, και με πιο τρόπο εκδηλώνετε. Ο Τοξότης είναι ζώδιο της παγκοσμιότητας, γι’ αυτό και η κριση είναι παγκόσμια. Θα εμφανιστούν νέες ιδεολογίες, κάθε μορφής, που προσπαθήσουν να δώσουν προτάσεις για υπέρβαση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε τώρα. Η διέλευση αυτή θα επηρεάσει νόμους, θρησκεία, παιδεία, ιδεολογίες πάσης φύσεως, διπλωματία, υπερεθνικά σύνολα, φιλοσοφίες.