ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΣ ΣΑΡΟΣ 130

στις

Η ολική έκλειψη Ηλιου όπως γνωρίζετε είναι στις 9 Μαρτίου. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να αναλύσει κάποιος τις εκλείψεις στην αστρολογία. Αυτή η έκλειψη θα έχει ισχυρή επίδραση στη Μέση Ανατολή. Στην ανάλυση αυτή θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε και να την προσεγγίσουμε μέσω του κύκλου Σάρος.

Ένας κύκλος του Σάρου αποτελείται από 69-82 εκλείψεις. Ο μέσος όρος είναι 72,1 και ο πιο κοινός αριθμός είναι 71. Μια σεληνιακή σειρά κυμαίνεται από 70-84, με μέσο όρο 73,8. Με τον καιρό, οι ηλιακοί κύκλοι Σάρος ποικίλλουν. Επειδή το χρονικό διάστημα μεταξύ των εκλείψεων της ίδιας σειράς είναι 18,03 χρόνια, ενας κύκλος εκλειψεων-71 εκτείνεται στα 1262 χρόνια. Περίπου 82 σειρές τρέχουν ταυτόχρονα. Η περιοχή της Γης που χτυπιέται και το σχήμα της σκιάς εξαρτώνται από την θέση της έκλειψης εντός του κύκλου.
Η πρώτη ηλιακή έκλειψη σε μια σειρά μπορεί να χτυπήσει τον πλανήτη, είτε στο νότιο ή στον βόρειο πόλο. Εάν η έκλειψη συμβαίνει κατά τον φθίνων σεληνιακό δεσμο, τότε χτυπά τη Γη στο νότιο πόλο. Το αντίστροφο ισχύει για μια έκλειψη που συμβαίνει στον αύξων σεληνιακό δεσμο. Μια σειρά που αρχίζει στο νότιο πόλο στη συνέχεια θα λειτουργήσει και θα παίρνει τον δρόμο σιγά-σιγά προς το βορρά κάθε 18,03 χρόνια.
Η σειρά θα λήξει με την τελευταία έκλειψη να κτυπάει το βόρειο πόλο. Οι ακραίες εκλείψεις είναι οι μερικες εκλείψεις οι οποίες τείνουν να είναι αδύναμες. Αυτές είναι μερικές εκλείψεις, μόνο επειδή η παρασκιά “χτενίζει” τη Γη. Επίσης, σκιάζουν τις ακατοίκητες περιοχές. Καθώς, κινείται βόρεια ή νότια, η σκιά σκουραίνει τον πλανήτη, και η δακτυλιοειδής ή ολικές εκλείψεις αρχίζουν. Το κέντρο της έκλειψης καθορίζεται από την ποσότητα που ονομάζεται «γάμμα». Αυτή είναι η απόσταση, που εκφράζεται σε ακτίνες Γης, του άξονα της σεληνιακής σκιάς από το κέντρο της Γης.
Μια αρνητική τιμή σημαίνει ότι το κέντρο της σκιάς είναι νότια από το κέντρο της Γης. Οι θετικές τιμές είναι βόρεια. Μία έκλειψη σε μια σειρά Σάρος θα έχει τη μικρότερη απόλυτη τιμή του γάμμα- αυτή θα είναι η κεντρική έκλειψη της σειράς.
Αυτές οι εκλείψεις τείνουν να είναι πολύ ισχυρές και αποτελεσματικές. Σημειώστε ότι το κέντρο επισκιάζει οποιαδήποτε δεδομένη σειρά (εκείνες με σχετικά χαμηλό γάμμα) τείνουν να είναι ολικές. Επίσης, έχουν την τάση να χτυπούν το κέντρο του πλανήτη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να χτυπήσουν περισσότερες περιοχές. Στις 11 Ιούλιου, το 1991 η ηλιακή έκλειψη Σάρος 136 ήταν μια τέτοια έκλειψη και συνέβη ένα μήνα πριν από την απόπειρα του Σοβιετικού πραξικοπήματος.
Εκλείψεις που είναι μέλη ενός συγκεκριμένου κύκλου Σάρος φέρουν το ίδιο θέμα προς την επιφάνεια. Η ηλιακή έκλειψη Μαρτιου, είναι μέλος του Σάρου κύκλου 130 και θα έχει επιρροή για τα επόμενα 4 χρονια. Κατι τέτοιο είχαμε ξανά, στις 26 Φεβρουαρίου, του 1998 και στις 16 Φεβρουαρίου, 1980. Το 1980 και το 1998 οι εκλείψεις αφορούν τις τρέχουσες περιοχές συγκρούσεων.
1980: Ο Πρόεδρος Κάρτερ ήταν σε αντίθεση με την ΕΣΣΔ για την εισβολή τους στο Αφγανιστάν
Οι ΗΠΑ έσπασαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Ιράν και προσπάθησαν να σώσουν Αμερικανούς ομήρους, και ο έκπτωτος Σάχης πέθανε
 Το Ιράκ εισέβαλε στο Ιράν
Υπήρχε μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Άσαντ της Συρίας(11 Σεπτεμβρίου 1965). Αυτή η έκλειψη είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο του παρόντος προέδρου της Συρίας, που είναι ένα δυνατό σημάδι πτώσης από την εξουσία.
Το 1998:
Η έκλειψη του 2016 σκιάζει την Ινδονησία, και στις 26 Φεβρουαρίου, του 1998, έγιναν αντί-κινεζικές ταραχές στην Ινδονησία.
Δύο πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αφρική βομβαρδίστηκαν. Οι επιθέσεις συνδέθηκαν με τον Μπιν Λάντεν και το Σουδάν δέχθηκε επίθεση από πυραύλους ως αντίποινα.
Το Πακιστάν δοκίμασε για πρώτη πυρηνική βόμβα.
Σιδηροδρομική τραγωδία στη Γερμανία. Αμαξοστοιχία Ιntercity εκτροχιάζεται και συγκρούεται πάνω σε γέφυρα με απολογισμό 101 νεκρούς επιβάτες και την πλήρη καταστροφή της γέφυρας.
Μπορούμε να δούμε τις συνδέσεις με το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Οι εκλείψεις δείχνουν συνεχής αστάθεια πάνω από τις περιοχές αυτές. Η Ινδονησία είναι μια περιοχή πάνω στη γη που θα συνεχίσει θα επηρεάζετε αρκετά από τις εκλείψεις για τα επόμενα χρόνια. Νομίζω ότι μπορούμε να αναμένουμε σοβαρές αναταραχές στην Ινδονησία.
Η πρώτη έκλειψη σε ένα κύκλο του Σάρου μπορεί πολύ καλά να θέσει τον τόνο, δηλαδή την ατμόσφαιρα, για ολόκληρο τον υπόλοιπο κύκλο. Ο Κύκλος Σάρος 130 ξεκίνησε το έτος 1096. Ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια Σταυροφορία για τις 15 Αυγούστου 1096.
Η απήχηση ήταν όμως τόσο μεγάλη, που ξέφυγε από τον έλεγχό του, αφού ένα μεγάλο πλήθος χωρικών και κατώτερων ευγενών μαζεύτηκε εντελώς απρόοπτα τον Απρίλιο του 1096 και ξεκίνησαν από μόνοι τους να κατακτήσουν την Ιερουσαλήμ. Καθολικοί χριστιανοί και μουσουλμάνοι είχαν πολεμήσει μεταξύ τους και πριν το 1095 στην Ιβηρική χερσόνησο όπου, πλέον, ξεκινούσε η μεγάλη αντεπίθεση των χριστιανών ηγεμόνων, η περίφημη Reconquista, η Ανάκτηση των από αιώνες χαμένων εδαφών από τους μουσουλμάνους.
 
Αυτή η πρώτη έκλειψη εξηγεί ιστορικά από μονη της γιατί συνδέθηκε με τα σκιασμένα εδάφη.
Προβάλλοντας αυτό το θέμα, είναι πιθανό να δούμε την Ευρώπη να εξεγείρετε κατα των μεταναστών και των τρομοκρατικών βάσεων στη Μέση Ανατολή. Ήδη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον έθεσε το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων σε ξένες χώρες.
Μέσα σε έναν κύκλο Σάρος, η σκιά της έκλειψης γλιστρά προς τα δυτικά κατά 120 μοίρες από τη μία έκλειψη, στην επόμενη. Οι εκλείψεις που συμβαίνουν κάθε 54 χρόνια είναι πιο σημαντικές, διότι η σκιά είναι ορατή από την ίδια περιοχή. 
Όσον αφορά την ακολουθία της έκλειψης, κοιτάζουμε πίσω 3 επαναληπτικούς Σάρος κύκλους, μέσα στον ίδιο κύκλο Σάρος, που μας μεταφέρει στο 1962, τη χρονιά που η Αλγερία έγινε ανεξάρτητη χωρα από την Γαλλία μετά από μακροχρόνιο πόλεμο. Ορισμένοι Γάλλοι ριζοσπάστες ήταν αντίθετοι με αυτή την πράξη, οπου και έγινε απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου Ντε Γκωλ.
Εδώ επιβεβαιώνετε με μια άλλη μέθοδο. Κοιτάζοντας ένα χάρτη ACG, βλέπουμε ότι ο Άρης και ο Κρόνος είναι στο MC κατα την είσοδο του Κριου, που διασχίζει την Αλγερία. Μπορούμε επίσης να δούμε ότι η σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει το MC της Αλγερίας για της 23 Μαρτίου, οπου γίνετε η σεληνιακή έκλειψη. 
Αν πάρουμε το μονοπάτι της ηλιακής έκλειψης και επεκτείνουμε το ανατολικό άκρο της περίπου στην 32 βόρειο γεωγραφικό πλάτος, η γραμμή επέκτασης διασχίζει την Αλγερία.
Το πιθανό αποτέλεσμα θα είναι μια αλλαγή ηγεσίας στην Αλγερία. Η σύνδεση με τη Γαλλία μπορεί να αναπτυχθεί με τον ακόλουθο τρόπο. Μπορεί να υπάρξει ακόμη μια τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία που συνδέεται με κάποιο τρόπο με το έθνος της Βορείου Αφρικής. Είχα πει κατι τέτοιο τον Μάιο του 2015 πριν από την επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015 όταν ο Άρης ήταν σε αντίθεση με το βαθμό της έκλειψης Μαρτίου του 2015. Τα σχόλιά που έκανα τότε είχαν ως στόχο το 2016, αλλά το τρομοκρατικό χτύπημα του Νοέμβριου είναι η αρχή μιας σειράς χτυπημάτων που θα κορυφωθούν μέσα στο 2016. 
Ο Άρης θα ενεργοποιήσει τις ευαίσθητες μοίρες κατά την διάρκεια αυτών των χρονικών περιόδων: στις 17  Απριλίου όταν ο Άρης θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του, στις αρχές Ιουνίου, στα τέλη Ιουλίου, και το Δεκέμβριο.
Η επόμενη σειρά εκλείψεων Σάρος 130 υπόσχεται να είναι ακόμα πιο σημαντική, γιατί πέφτει στις 20 Μαρτίου, 2034. Αυτό τοποθετεί την έκλειψη στη μηδενική του Κριού, που είναι ένα παγκόσμιο σημείο. Τέτοιου είδους εκλείψεις είναι άκρως σημαντικές για τον κόσμο γενικότερα, όπως αυτή που έγινε τον Ιουνίο του 2001 ( στην 0 του Καρκίνου) και εκείνη τον Μάρτιο του 2015  (στην 0 μοιρα του Κριού). Ο χάρτης δείχνει ένα αρκετά βίαιο συνδυασμό που είναι το τετράγωνο Άρη- Πλούτωνα σε σκληρές γωνίες ως προς τον βαθμό της έκλειψης, οπου θα είναι μια αρκετά ασταθής χρονική περίοδος.
Επιπλέον, η ισχυρή σεισμική δόνηση στα νοτιοδυτικά της Σουμάτρα βρισκόταν στο μονοπάτι της Ηλιακής Εκλειψης.Μέγεθος-7,9.Προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός χτύπησε στις 19:49 τοπική ώρα Τετάρτη, δήλωσε η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Το επίκεντρο βρισκόταν περίπου 500 μίλια από Παντάνγκ, Ινδονησία. Υπενθυμίζεται πως σεισμός μεγέθους 9,1 Ρίχτερ είχε πλήξει την δυτική ακτή της βόρειας Σουμάτρα το 2004, με αποτέλεσμα να σημειωθεί τσουνάμι που σκόρπισε το θάνατο σε 230.000 ανθρώπους