Η Έκλειψη Σελήνης θα πραγματοποιεί στις 23 Μαρτιου, του 2016, 2:46 μ.μ., στον άξονα Ζυγου/Κριου και θα επηρεάσει τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους κατά ένα περίεργο τρόπο. Η έκλειψη αυτή θα φέρει δυσκολίες στις προσωπικές μας σχέσεις, θα αυξήσει τα προβλήματα υγείας, και θα γίνει η αφορμή για ρήξεις στην πολιτική ενώ θα πολλαπλασιάζονται τα ατυχήματα. Η έκλειψη Σελήνης θα φέρει τα αποτελέσματα της έκλειψης Ηλιου που έχει προηγηθεί οπου προμηνύει ένα πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα οσο αφορά την εκτέλεση κάποιων αποφάσεων, την διοίκηση και την συνεννόηση. Καλο θα ήταν να μην αρχίσει τίποτα σημαντικο τις επόμενες 14 ημέρες. 
Η Σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγο θα πραγματοποιηθεί στον άξονα επικοινωνίας, στον 3/9ο οικο, στις 03 ° 17 μοίρες (μοιρα της παρόρμησης) του Ζυγου, στον πρώτο δεκανό, οπου συνήθως δημιουργεί ακραία καιρικά φαινόμενα, καταιγίδες και χαλάζι.
Η σεληνιακή έκλειψη προχωράει ολοταχώς προς τα εμπρός, θα λέγαμε, προς την κατεύθυνση για σημαντικές αλλαγές. Ο Ερμής, από την θέση του Κριου, στην 2η μοιρα (επίδειξη δύναμης) στον χάρτη της έκλειψης, είναι πολύ σημαντικος, καθώς η σκέψη και η επικοινωνία θα είναι τα κυρίως θέματα, αλλά βέβαια θα δημιουργήσει πόλωση και ανισορροπία, ενώ σχηματίζει αντίθεση με την Σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγό. Η ευνοικη καπως τοποθέτηση του Άρη δείχνει να επιλύει τυχόν συγκρούσεις, εκ πρώτης όψεως με επιπλέον πρωτοβουλία, κατω απο μια ατμόσφαιρα αρκετά έντονη.  Ο Αρης, επίσης προσθέτει, το πάθος και τη σεξουαλική έλξη για σχέσεις και ευνοεί τα γρήγορα ειδύλλια. Όπως πάντα,  με την αντίθεση Ηλιου/Σελήνης, τα συναισθήματα και ένστικτα φτάνουν στο αποκορύφωμα τους. Η Σεληνιακή έκλειψη θα παραμείνει ενεργή μεχρι την σεληνιακή έκλειψη Σεπτεμβρίου του 2016. 
Ο 3ος ΟΙΚΟΣ – Αναφέρεται στις τηλεπικοινωνίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις εφημερίδες, τον Τύπο γενικά και τις σχέσεις του κράτους με γειτονικά κράτη. Ο λογος προφορικός είτε γραπτός, τη πρωτοβάθμια και μέση εκπαίδευση, οι γειτονικές χωρες, νεα, φήμες, πληροφορίες, τα διπλωματικά μηνύματα, η προσαρμοστικότητα κάποιου, οι δημοσιογράφοι, οι δημόσιες συζητήσεις, ταχυδρομεία , οι συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες. Οι μετοχές και τα ομόλογα. Οι συνθήκες που έχουν υπογραφτεί από μια τωρα.Ειναι ο οίκος της επικοινωνίας και των πληροφοριών αλλα επηρεάζει και τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Ο 9ος ΟΙΚΟΣ – Αφορά στη διεθνή διπλωματία, την εκκλησιαστική διπλωματία, τις συμβάσεις με το εξωτερικό, τη νομοθεσία, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Φιλοσοφία, επιστήμες, θρησκεία, πιστη, ο κλήρος, ο πατριάρχης. Οι ανώτεροι κληρικοί. Τα δικαστήρια, είναι η θρησκευτική στάση του λαού. Είναι η ναυτιλία (όχι η πολεμική), το εμπόριο και οι συναλλαγές του κράτους με μακρινές χώρες. Οι δορυφορικές μεταδόσεις. Η εξωτερική πολιτική. Οι μετανάστες, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, τα συμφέροντα του έθνους στο εξωτερικό , θρησκευτικά ιδρύματα, λατρείες, τα δικαστήρια και το σύστημα δικαιοσύνης, νομικά θέματα, ο νόμος, η ηθική, το διεθνές δίκαιο, τα πανεπιστήμια, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιστημονικά ιδρύματα, η επιστήμη, εφεύρεση, δημοσίευση, μετάδοση, ασύρματα και διεθνείς επικοινωνίες, θαλάσσια και εναέρια κυκλοφορία, προφητεία, πρόγνωση.
Το κυριο θέμα της έκλειψης είναι ότι θα προκαλέσει κυρίως ανισορροπίες, προκατάληψη, έντονη πόλωση και δυσαρμονία σε επικοινωνιακο επίπεδο μεταξύ κρατων. Εστιάζετε στον τρόπο επικοινωνίας μας με αλλους ανθρώπους, στο υφος μας όταν επικοινωνούμε και στις διαπραγματεύσεις. Σε αυτήν την έκλειψη δεν υπάρχουν φανταχτερά αστρολογικά σχέδια να αναλύσουμε ,ουτε εχουμε αστεροειδής για να ερμηνεύσουμε. Οι όψεις που κυριαρχούν στον χάρτη είναι η αντίθεση του Ερμή με την σεληνιακή έκλειψη και η αντίθεση Ηλιου/Σελήνης.
 Στον 9ο οικο από την άλλη, η σύνοδος Ηλιου/Ερμή στον Κριο, θα αυξήσει την πνευματική δραστηριότητα και θα επηρεάζεστε πιο εύκολα τους άλλους. Η σκέψη, η ανάγνωση, η γραφή, η ομιλία και το περπάτημα θα καταλαμβάνουν περισσότερο από το χρόνο μας και θα είμαστε περισσότερο απασχολημένοι με τους γείτονες και τα αδέλφια, τις κοντινές εκδρομές, τη γραφειοκρατία, τα μηνύματα και συζητήσεις, την εκπαίδευση κτλ. ακόμα και το επίκεντρο των συζητήσεων μας η το ενδιαφέρον μας θα εστιάζετε στα παραπάνω θέματα που αντιπροσωπεύουν οι οίκοι. Η  συλλογή και η ανταλλαγή  πληροφοριών. Τα γρήγορα αντανακλαστικά και η ικανότητα προσαρμοστικότητας του καθενός θα παίξουν σημαντικο ρολο. Ο Ερμής αντιπροσωπεύει το νευρικο σύστημα και έτσι η ξεκούραση και η χαλάρωση θα είναι σημαντικά, αλλα θα αυξηθούν οι καθημερινοί ρυθμοί, οπότε θα υπάρχει περισσότερο άγχος και σύγχυση με την αντίθεση Σελήνης/Ερμή.
Στις πολιτικές συζητήσεις, η πόλωση των ιδεών θα γίνουν πιο ακραίες και θα είναι πιο συναισθηματικά φορτισμένες. Αν και η σύνοδος Ηλιου/Ερμή μας λέει ότι φυσιολογικά, η λογική θα πρέπει να υπερισχύσει, οσο αφορά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τον σχεδιασμό, και τα θέματα σχέσεων γενικότερα αλλα και στην εξωτερική πολιτική και τα θέματα που αντιπροσωπεύουν οι παραπάνω οίκοι, οπου γίνετε η έκλειψη. Η Σελήνη σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Zaniah στις 04 45 του Κριου, προκαλεί ανησυχία, απώλειες, προβλήματα, και το γεγονός ότι μπορεί να παρασυρθούμε από συμπάθειες η αλλα κίνητρα.
Ο Ήλιος και ο Ερμής είναι ευθυγραμμισμένοι με τον σταθερό αστέρα Deneb Kaitos στις 02 48 του Κριου. Παρά το γεγονός ότι αυτό το αστέρι προκαλεί ζημιές όταν είναι μαζί με τον Ήλιο, προκαλεί ψυχική διαταραχή, κάποια μεγαλη απώλεια που είναι έντονα αισθητή, ατυχήματα, εγκαύματα και περικοπές η ελλείψεις, με τον Ερμή αντίθετα δίνει ένα ενεργό μυαλό, γράφοντας ή μιλώντας ,για θέματα ευημερίας των πολιτών, για τους νόμους προς όφελος της κοινότητας, και είναι ευνοϊκό για τις κοινωνικές υποθέσεις. Το εξάγωνο Αρη/Σελήνης και το τρίγωνο Ήλιου / Ερμή είναι οι μόνες όψεις που επηρεάζουν άμεσα την έκλειψη σελήνης. Αυτό σημαίνει επιπλέον πρωτοβουλία, μια κοινή επιθυμία ώστε να γεφυρωθεί με επιτυχία το χάσμα μεταξύ των αντιτιθέμενων δυνάμεων. Προσθέτει ταχύτητα και εμπιστοσύνη στη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό. Στην πολιτική προσθέτει μεγάλο ενθουσιασμό και αμεσότητα αλλά και έναν κοινό στόχο, ευνοώντας, σε αυτή την περίπτωση, τους πιο επιθετικούς ανταγωνιστές μιας χωρας. Το τρίγωνο Ερμή/Αρη αυξάνει την ψυχική ενέργεια και την συγκέντρωση. Η γρήγορη σκέψη και η αποφασιστικότητα σημαίνει ότι τα σχέδια κάποιων θα ευνοηθούν και θα πετύχουν αυτοι που είναι πιο τολμηροί και παίρνουν ρίσκα οπου θα οδηγηθούν σε θετικά αποτελέσματα.
Έτσι λοιπόν, ένα μεγάλο ποσοστό ενέργειας θα κατευθυνθεί προς θέματα του 9ου οίκου, με τον Ηλιο στον Κριο, αφού είναι σε έξαρση, και τα στοιχεία που εκπέμπει είναι η αποφασιστικότητα, η ελευθερία για περιπέτεια, γενναιότητα, δράση, πρωτοπορία, οξύτητα πνεύματος. Ο Ηλιος τριγωνίζει τον Κρονο, που συνιστά την αντιμετώπιση μιας σοβαρής κατάστασης με σύνεση, (όπως προσφυγικό κ.α.) αλλα τετραγωνίζει και τον Πλούτωνα που συνδέεται με την άσκηση δύναμης της εξουσίας, το μεγάλο πάθος για δυναμη και έλεγχο, εκφράζετε ως μια συνεχή υπερένταση αλλα το πιο ανησυχητικό είναι ότι έχει παρατηρήθει σε μαζικούς θανάτους η καταστροφές όπως η χρήση πυρηνικών, για παράδειγμα το Τσερνομπίλ, οπότε δεν αποκλείεται να ξαναεχουμε ένα τέτοιο “ατύχημα” ( το είχα ξανααναφερει μάλιστα  πρόσφατα στις αρχές του χρόνου και πέρυσι την άνοιξη, οσοι είχαν διαβάσει αλλα και στις αρχές του χρόνου με την βόμβα υδρογόνου). 
Η αντίθεση Ηλιου/Σελήνης, αλλα και το τετράγωνο Σελήνης/Πλούτωνα είναι δείκτης εκρήξεων, συγκρούσεων και μεγάλων αιφνίδιων αλλαγών .Το τρίγωνο Ερμή/Κρόνου συνιστά λογική, προσοχή, συγκέντρωση, έντονες συζητήσεις και διαλόγους αλλα και μεθοδικότητα, όμως ο Ερμής τετραγωνίζει και αυτος τον Πλούτωνα οπου δείχνει βιαστικές ενέργειες, υπερεκτίμηση μιας κατάστασης η του εαυτού μας, πνεύμα αντίθεσης και οξυθυμίας, απερισκεψία, οπου το όριο αντοχής είναι αρκετά μικρο. Οι ηγέτες θα πρέπει να δείξουν  υποκειμενικότητα και γνώση αντί για ανυπομονησία, αδυναμία και να κάνουν δηλώσεις η κινήσεις για εντυπωσιασμό και το χειρότερο να γίνονται λάθη και να μην τα παραδέχονται κιόλας.
Η Αφροδίτη στους Ιχθύς είναι επίσης σε έξαρση. Η αντίθεση Αφροδίτης/Δια και η σύνοδος Αφροδίτης/Πωσειδωνα δείχνουν ποσο δύσκολο είναι να πραγματοποιηθούν κάποιες ιδέες και σχέδια, δείχνει ψευδαισθήσεις, πλάνη, απογοήτευση, παραλογισμό και τρέλα ως προς τα οικονομικά θέματα (2/8οςοίκος), στις συζητήσεις για αυτα, δείχνει σοβαρά προβλήματα στις διπλωματικές σχέσεις, και απραξία ενώ η παγκόσμια υγεια είναι σε μεγάλο κίνδυνο και θα υπάρχουν ανατροπές. Οι όψεις αυτές επίσης συνδέονται με κατολισθήσεις αλλα και την μολυσμένη γη. Ο Δίας στον 2ο οικο σε σύνοδο με τον Zaurak  δίνει μελαγχολία, φόβο για τον θάνατο και τάσεις αυτοκτονίας. 
Το τετράγωνο Κρόνου/Πωσειδωνα, ήδη το γνωρίζετε από τις τόσες πολλές φορές που το εχουμε αναλύσει, δείχνει απώλειες, ανασφάλεια, δυσπιστία, προκατάληψη. Ο άξονας αυτος συνδέεται και με επιδημίες. Ο Ουρανος στον 9ο οικο μπορεί να αφορά τεχνολογικές ανακαλύψεις αλλά θα δημιουργηθούν και αναταραχές η αστάθεια, ριζικές αλλαγές σε θέματα που τον αφορούν. Μην ξεχνάμε και το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα στον 6ο οικο (που είναι οι  συνθήκες διαβίωσης, οι εργαζόμενοι, η δημόσια υγεία. Είναι ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό, τα σώματα ασφαλείας) που συνδέεται με μια ξαφνική, μαζική έκρηξη, θανάτους, ακραία καιρικά φαινόμενα. Θανατηφόρα επίθεση από αντάρτες ή τρομοκρατική ομάδα, από ότι φαινετε στους χάρτες θα επηρεάσει την καρδιά της Ευρώπης, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία κτλ. Ο Βόρειος δεσμός στο μεσοδιαστημα Ηλιου/Πωσειδωνα και στο μεσοδιαστημα Ερμή/Πωσειδωνα περιγράφει συνθήκες χάους.
Όλα αυτά δείχνουν αβεβαιότητα και αδυναμία οπου τα εξωτερικά γεγονότα δείχνουν να μας επηρεάζουν αρκετά. Η κλίση προς τον μυστικισμό και την καλλιέργεια της ψυχικής μας ζωής θα είναι σημαντικά αλλα και η ισορροπημένη χρήση της διαίσθησης και της λογικής του καθενός από μας.
Η Σεληνιακή Έκλειψη θα είναι ορατή τις εξής χωρες οπου και θα επηρεαστούν, τουλάχιστον, ορισμένα τμήματα της έκλειψης: Ένα Μεγάλο μέρος της Ασίας, την Αυστραλία, τη Βόρεια Αμερική, μεγάλο μέρος της Νότιας Αμερικής, του Ειρηνικού, Ατλαντικού, του Ινδικού Ωκεανού, της Αρκτικής, της Ανταρκτικής.Οπου βεβαια θα επηρεασει και τις σχεσεις δυο ηπειρων.
Οσο αφορά την χωρα μας η Σεληνιακή έκλειψη θα επηρεάσει κυρίως την οικονομία της, την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο αλλα κυρίως τον 5οοικο της που συνδέεται με τις τέχνες, την ψυχαγωγία, τα παιδιά, τα τυχερά παιχνίδια, τα κερδοσκοπικά συμφέροντα, που συνδέονται με Χρηματιστήριο, την κοινωνική μας ζωή ,το ποσοστό γεννήσεων, την εξωτερική πολιτική της. Θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και η επιχειρηματικότητα, οι σχέσεις μας με συμμάχους και γειτονικές χωρες, οι εθνικές συμφωνίες που έχουν υπογραφτεί αλλα και την σχέση μας με το ΝΑΤΟ μιας και έχει εξελιχθεί η κατάσταση κατά αυτόν τον τρόπο.
Η σελήνη τετραγώνιζει τον Δια, που συνδέεται με ανταρσία, αντίθεση, αντιδημοτικότητα, συγκρούσεις και διαφορές και ζημιές που θα προκληθούν, επίσης η σελήνη σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, συνδέεται με την εκρήξεις, δυσαρέσκεια, αναταραχές, αλλαγές που δεν θέλουμε στον 8οοικο, που συνδέονται με συντάξεις, ασφαλιστικό κτλ. μιλάει για μια κατάσταση ανισόρροπη και αλλαγές οπου αναστατώνουν τον λαο. Η σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο, μιλάει για έντονη ανησυχία και σοβαρά προβλήματα.
Ο Ηλιος τετραγωνίζει τον Δια, και θα κανω λογο για επίδειξη, αμέλεια, αδιαφορία, επιδεικτηκοτητα, αλαζονεία και υπερβολική απαιτητική συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλα δημιουργεί και συγκρούσεις, αμφισβήτηση, με αρνητικά αποτελέσματα. Ο Ηλιος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, συνδέεται με τον φανατισμό, την υπερεκτίμηση του εαυτού μας, αλλα και με την επιβολή της εξουσίας με οποιοδήποτε κόστος. Μάξιμουμ όριο είχα δώσει την άνοιξη για να φύγουν, και ενώ έχουν προηγηθεί και τόσα αλλα, η έκλειψη Ηλιου θα είναι και το τέλος του, που επηρεάζει και άμεσα την κυβέρνηση. 
Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Δια, συνδέεται με αλαζονεία, ανοησία, επιπολαιότητα, πονηριά, απότομη συμπεριφορά, είναι ο απατεώνας και την έπαρση. Δόλος, απατη, κοροϊδία και συκοφαντία, σκάνδαλα. Και αυτό βέβαια είναι ολοφάνερο ότι στο εξωτερικο, μας δουλεύουν κανονικότατα. Και επιπλέον η σύνοδος με τον Πλούτωνα, μιλάει για χειραγώγηση και εκβιασμούς, ρήξεις και συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο, μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν αναστάτωση. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Αρη δεν θα βοηθήσει καθόλου ενώ η αντίθεση της με τον Βόρειο Δεσμο, και το τετράγωνο της με τον ωροσκόπο μιλάει για πλήρης κατρακύλα και την τρομερή πίεση που δεχόμαστε στην οικονομία.
Ο Αρης τετραγωνίζει τον Πλούτωνα και τον Δια, βρίσκεται θα λέγαμε σε πλήρη ανυπακοή, εφόσον έχει διάθεση αντιστασιακή εναντίον κανόνων και κανονισμών, είναι η υπερβολή, η διάλυση, η αναποφασιστικότητα, οι καυγάδες, ανταρσία εναντίον της φρούρησης, το προσφυγικό θα ξεφύγει τελείως και δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει. Ο Αρης τετραγωνίζει τον Πλούτωνα και αυτό είναι δείκτης πολέμου, συγκρούσεως και επεμβάσεων. Συνδέεται με την σκληρότητα, την κτηνωδία, την ασπλαχνιά, την βια, την αναποδιά της τύχης. Η συζήτηση για το χρέος θα μπει σε τελική ευθεία, αργότερα βέβαια, όχι το κατά το πρώτο εξάμηνο, όχι όμως χωρίς σκληρά ανταλλάγματα. Απεναντίας τώρα, οι εκβιασμοί θα σκληρύνουν . Η σεληνιακή έκλειψη είναι πολύ κοντά στην εαρινή ισημερία και δεν ευνοείτε τίποτα σε σχέση με την οικονομία αλλα και τη σύνοδο Κορυφής.
Το τετράγωνο Κρόνου -Αφροδίτης, θα συνεχίσει να περιορίζει και να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, η σύνοδος Αρη-Κρονου, την εξηγήσαμε τελευταία, συνδέεται με το κλείσιμο των συνόρων και τις ανακαταξεις στο Αιγαίο, το τετράγωνο Κρόνου -βορείου δεσμού συνδέεται με καταπίεση και περιορισμούς. Το τετράγωνο Ουρανού -Πωσειδωνα, με την πλήρη αστάθεια και εκτός ελέγχου καταστάσεις και οδυνηρές απώλειες. Το τετράγωνο Αρη –Πωσειδωνα είναι ο άξονας επιδημιών.
μια ματιά στις εξισώσεις….
Θυσίες που σχετίζονται με συνεργασίες – προχειρότητα στις σχέσεις – μυστικοπαθείς εταίρους – Ασάφεια στο περιβάλλον – Απογοήτευση με τους εταίρους – Απώλειες που σχετίζονται με συνεργασίες – Απόρριψη σχετικά με τους εταίρους – ανασφάλεια
Απώλειες που σχετίζονται γυναίκες συνεργάτες – – Απογοήτευση – ανειλικρίνεια – εξαπάτηση του λαού
κρατικά μέτρα – δράση της Αστυνομίας – Κυριαρχία – αυθαίρετη συμπεριφορά
Αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση που αφορούν μια κοινότητα – προβλήματα  – Προβλήματα που σχετίζονται με την οικογένεια ή κοινωνία – Το διαζύγιο ή ο χωρισμός των κοινοτήτων
Αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση που σχετίζονται με τις πεποιθήσεις των άλλων – Πνευματική ή ηθικές διαφορές από τους εταίρους – Συνάντηση περιορισμών από τους αλλους – ιδεολογική ή ηθική διαφοροποίηση στο περιβάλλον
Σημαντικά γεγονότα – Εξαιρετική διέγερση σχετικά με τους εταίρους – Έκτακτα γεγονότα – Σημαντικές εντάσεις και άγχος – αναταραχές που σχετίζονται με επίσημα θέματα
εξαπάτηση – έκθεση σε δόλο – διαφθορά ή εκφυλισμός -απαιτητικά καθήκοντα – Όρια – Σύνορα- περιορισμός- Αποτυχημένη εξουσία
* σημαντικά μυστικά – Έκτακτες θυσίες — Σημασία του νερού – Πλοίο ή αεροπορική εταιρεία καπετάνιοι – Διπλωμάτες – μεγαλη επίσημη εξαπάτηση – Μεγάλη αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, ή αστάθεια – Έκτακτες ζημίες –
Σημαντικές αναταραχές που σχετίζονται με οργανώσεις – βίαιη επανάσταση που αφορούν τα χρήματα – αδικία – Μεγάλη ατυχία – αποτυχία

Έντονη αβεβαιότητα, σύγχυση, ή απογοητεύσεις – Δράσεις που συμβάλλουν σε συνεχή αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, ή αστάθεια – Ασαφής περιορισμος