ΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΔΙΑ-ΚΡΟΝΟΥ


To τετράγωνο Δια-Κρόνου από το 2016, μας προσφέρει την ευκαιρία να τελειοποιήσουμε την εφαρμογή των πεποιθήσεων και φιλοσοφιών μας στην εργασία μας, στις καθημερινές μας συνήθειες, και οσο αφορά την φροντίδα του εαυτού μας. Είναι σαν ένα σάλπισμα-οπου καλούμαστε να κάνουμε αυτά που πρέπει, ακόμα και αν αισθανόμαστε ότι περπατάμε σε ενα “τεντωμένο σχοινί”. Αυτή είναι μια πρόσκληση οπου ο Κρόνος μας καλεί να σοβαρευτούμε ώστε να εκπληρώσουμε τον υψηλότερο σκοπό μας (Δίας). Διαμορφώστε, αναδιαρθρώστε και δημιουργήστε συνήθειες που αντανακλούν βαθιά στις ριζωμένες πεποιθήσεις σας.

Δύο ημερομηνίες που σηματοδοτούν το τετράγωνο ακριβείας Δία -Κρόνου είναι στις 23 Μαρτίου, στις 16 μοίρες του Δία στην Παρθένο και ο Κρόνος στον Τοξότη,  στις 22 Μαΐου στις 14 μοίρες. Το πρωταρχικό τετράγωνο θα αιωρείται στον ουρανιο θόλο, και θα μας επηρεάζει μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Τα τετράγωνα του τρέχοντος έτους αποτελούν μέρος της εκκαθάρισης της συνόδου Δία-Κρόνου που έγινε το 2000.

Για να κατανοήσουμε το τετράγωνο Δία-Κρόνου θα πρέπει να επιστρέψουμε πισω στον χρόνο, δηλαδή στην σύνοδο Δία-Κρόνου, που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2000. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στις 22 μοίρες του Ταύρου. Το Sabian σύμβολο για την συγκεκριμένη μοιρα είναι: Ένα κοσμηματοπωλείο γεμάτο με πολύτιμα πετράδια ”και σίγουρα αυτή ήταν η πιο κατάλληλη φράση αν πάμε και κοιτάξουμε πισω στο 1999. Τα “κοσμήματα” που αναφέρονται στην παραπάνω πρόταση, ήταν οι υπολογιστές.!

Στο τέλος της δεκαετίας του 1990, πολλοί  έγιναν εκατομμυριούχοι στη Silicon Valley της Καλιφόρνια. Η Σίλικον Βάλλεϋ (αγγλ. Silicon Valley = «Κοιλάδα του πυριτίου») βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο (San Francisco Bay Area), στη Βόρεια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο όρος αρχικά αναφερόταν στον μεγάλο αριθμό των καινοτόμων εταιρειών σχεδίασης μικροκυκλωμάτων (με βάση το πυρίτιο) και τους κατασκευαστές που υπήρχαν στην περιοχή, αλλά τελικά κατέληξε να αναφέρεται σε όλες τις υψηλής τεχνολογίας επιχειρήσεις που εδρεύουν εκεί. Σήμερα γενικά χρησιμοποιείται ως μετωνύμιο για τον τομέα υψηλής τεχνολογίας, με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών και αποτελούν οδηγούς των εξελίξεων σε αυτούς τους τομείς, απασχολώντας ειδικευμένο εργατικό δυναμικό από όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, όμως το 2000 ήρθε, και μαζί με αυτό, ο νέος κύκλος 20 ετών, άρχισε που δεν ήταν αλλο από την σύνοδο Δία-Κρόνου στον Ταύρο. Η αγάπη για το χρήμα αντανακλά στο ζώδιο του Ταύρου. Οι λάτρεις του χρήματος τραντάχτηκαν όμως καπως με άσχημο τρόπο θα λέγαμε το 2000. Μια μεγαλη φούσκα εμφανίστηκε και έσκασε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και μάλιστα, ήταν αρκετά μεγαλη! Ο χρηματιστηριακός δείκτης NASDAQ συνετρίβη από τις 5.000 στις 2.000 μονάδες σε πολύ μικρο χρονικό διάστημα, και ήταν αρκετο ώστε να καταστρέψει την οικονομία υψηλής τεχνολογίας. Φυσικά, η σύνοδος αυτή τετραγωνίζονταν από τον Ουρανό στον Υδροχόο. Η νέα εποχής των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που είναι ο Ουρανός στον Υδροχόο, τετραγώνιζε την τεράστια επέκταση τους (Δίας / Κρόνος).

Οι κύκλοι των συνόδων Δία-Κρόνου αποτελούνται από ευρύτερους κύκλους 200 ετών. Από το 1842 κάθε σύνοδος Δία / Κρόνου πραγματοποιείται σε ζώδια της γης, εκτός από το 1981 που βρισκόταν στο ζώδιο του Ζυγου. Τα ζώδια της Γης συνδέονται με την ύλη, τα χρήματα, την περιουσία, τη γη, έτσι θα μπορούσε κανείς να πει ότι η παρούσα παγκόσμια οικονομία έχει αλλάξει γρήγορα και ριζικά από τα μέσα του 19ου αιώνα. Μα και βέβαια έχει αλλάξει! Εκατόν πενήντα χρόνια πριν, οι πρώτες κοινωνίες που ανακύπτουν για πρώτη φορά από «επαρχιακές γεωργικές βάσεις και στη συνέχεια μεταλλάχθηκαν σε διάφορα βιομηχανικά / τεχνολογικά οικονομικά συστήματα. Η φαινομενική δομή του κόσμου σήμερα κινείται προς μια δομή που ορίζονται από τις πολυεθνικές εταιρείες από ό, τι από τα έθνη-κράτη.

Θεωρείται ότι ο πλανητικος αυτος συνδυασμός, η σύνοδος δηλαδή Δία-Κρόνου ορίζει την κοινωνική πολιτική και οικονομική δομή μιας περιόδου για είκοσι χρόνια. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε δύο ημι-κύκλους μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τα πρώτα δέκα χρόνια του κύκλου μας γεμίζουν με έντονο ενθουσιασμό και ο πολιτισμός αναπτύσσεται (Δίας) με τη νέα δομή (Κρόνος). Οι άνθρωποι έχουν την τάση να ρισκάρουν και να πειραματίζονται όπως γίνεται συνήθως καθώς πολλές και γρήγορες αλλαγές συμβαίνουν . Κατά τον σχηματισμό αντίθεσης, (2009-2011) η κορύφωση ξεσπά και εμείς αυτό που στην ουσία λάβαμε, το feedback δηλαδή, από την πρώτη ώθηση, τον πρώτο κύκλο. Και στη συνέχεια στην εξασθένηση του ημι-κύκλου αυτού, οι άνθρωποι συχνά φαίνεται να είναι εξαντλημένοι, οπου υπάρχει μια περίοδος προβληματισμού και αφομοίωσης, ειδικά εάν ο ρυθμός των αλλαγών ήταν πολύ γρήγορος.

Στις μέρες μας, βιώνουμε τις τελευταίες ανάσες του κύκλου του Δία-Κρόνου, και, είμαστε περισσότερο εξαντλημένοι από ποτε. Ο κόσμος έχει γνωρίσει την οικονομική καθοδική πτώση αυτά τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, με αποκορύφωμα τη φούσκα των ακινήτων και το τραπεζικό φιάσκο, μαζί με την οικονομική ύφεση, παγκοσμίως. Η ύφεση των ΗΠΑ συνέβη ακριβώς στην αντίθεση Δία-Κρόνου. Η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το 2008 προστέθηκε στο μίγμα αυτό, οπου σηματοδότησε την οικονομική κριση επίσημα. Πολλοί άνθρωποι ζουν κάτω από μια ομπρέλα της δυσπιστίας και της αβεβαιότητας που προβάλλεται απο τις κυβερνήσεις και τις οικονομικές δυνάμεις, έτσι, αισθανόμαστε ότι η ζωή μας είναι αβέβαιη, με έντονο το συναίσθημα της καχυποψίας και της ανασφάλειας.

Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να κάνουμε το παραμικρο για την παγκόσμια οικονομία, τις πολυεθνικές εταιρείες, τα επιτόκια, την υπερθέρμανση του πλανήτη, τη εξάπλωση των πυρηνικών οπλοστασίων, τρομοκρατία, κ.λπ. κ.λ.π, αλλά μπορούμε να εργαστούμε στο δικό μας ενεργειακό πρότυπο με όση περισσότερη χάρη και συγκέντρωση, μπορούμε με οποιονδήποτε τρόπο!

Τα τετράγωνα σηματοδοτούν μια στιγμή δράσης μέσω μιας επικεντρωμένης προσπάθειας. Το τετράγωνο  Δία-Κρόνου ενσαρκώνει την ένταση μεταξύ της επέκτασης και της αισιοδοξίας (Δίας), τους κανόνες και τους περιορισμούς (Κρόνος).

Ο Δίας στην Παρθένο επεκτείνει τη σχέση μας με την φροντίδα για τον εαυτο μας, όπως η διατροφή, την άσκηση και τα καθημερινά μοτίβα συνήθειας οπου σχεδιάστηκαν για να μας κρατήσουν υγιείς. Σε μακροοικονομικό επίπεδο ο Δίας στην Παρθένο υποδηλώνει ότι θα πρέπει να είμαστε σχετικά πιο προσεχτικοί με τα τρόφιμα που τρώμε. Είναι πολύ πιθανόν, για παράδειγμα, να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, ή, τα προϊόντα που είναι φτωχά σε θρεπτικά συστατικά κατά την διάρκεια διέλευσης του Δία στην Παρθένο. Οι κανόνες σχετικά με την απελευθέρωση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών  διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιθυμία να επεκτείνουμε πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα (Δίας στην Παρθένο) περιορίζετε από τον Κρόνο στον Τοξότη.

Φυσικά σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας από εμάς μπορεί να αντιμετωπίσει τους δικούς του αυτό-περιορισμούς (Κρόνος) συμπεριφοράς όσον αφορά την παρόρμηση να τρώμε πιο υγιεινά. Στο τετράγωνο Δία-Κρόνου τον Μάρτιο και τον Μάιο, μπορούμε να επαναξιολογήσουμε τη στάση μας και τους διάφορους κανόνες (Κρόνος) για την βελτίωση της υγείας μας (Δίας) με έναν τρόπο που είναι σύμφωνος με τις αξίες μας. Αυτές οι αξίες έχουν σχέση με την γένεση της έννοιας των τετραγώνων του 2016 ; δηλαδή την σύνοδο στο ζώδιο του Ταύρου του 2000.

Θυμηθείτε, ότι τα τετράγωνα του 2016 αποτελούν μέρος του ταξιδιού, της διαδρομής του κύκλου  Δία-Κρόνου που ξεκίνησε στο ζώδιο το οποίο ταυτίζεται με τις αξίες, που είναι ο Ταύρος. Οπου υπάρχει το ζώδιο του Ταύρου στο ωροσκόπιο μας τότε εργαζόμαστε και δοκιμαζόμαστε πάνω σε αυτό, κατά την διάρκεια του 2016. Ποιες είναι οι πιο αγαπημένες αξίες σας; Τι θα προστατεύσει την ύπαρξή σας; την ελευθερία σας, τα χρήματά σας, την αγάπη σας, το σπίτι σας, τους φίλους σας, την υγεία σας, κ.λπ.; Αυτό εξαρτάται από την θέση του Ταύρου στον χάρτη σας, έτσι κατά αυτόν τον τρόπο, θα αποκτήσετε καλύτερη γνώση για την λειτουργία των τετραγώνων στην προσωπική σας ζωή, καθώς το 2016 θα ξεδιπλώνεται.

Τα τετράγωνα του 2016 αντιπροσωπεύουν την τελευταία μεγάλη προσπάθεια για την εξεύρεση του δικού μας “θησαυρού από πετράδια στο κατάστημα κοσμημάτων», που στην αρχή αναφέραμε. Η εύρεση της ισορροπίας μεταξύ των φρένων του Κρόνου και του επιταχυντή Δία είναι η διαδικασία. Σκεφτείτε το ως άσκηση.

Ο Δίας στην Παρθένο δεν περιορίζεται με το θέμα της διατροφής, και ο Κρόνος στον Τοξότη δεν περιορίζεται στο να είναι η “ρυθμιστική αρχή”. Τα τετράγωνα απαιτούν δράση, στο να συνθέσουμε τις δύο ενέργειες για να σχηματίσουν μια νέα και πιο τέλεια δομή στη ζωή μας, σύμφωνα με τις ενέργειες μας και τις πεποιθήσεις μας. Αυτό θα απαιτήσει προσπάθειες και ευαισθητοποίηση. Ο Κρόνος στον Τοξότη απαιτεί στο να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας αλλα ο Κρόνος δεν αφήνει περιθώρια. Για παράδειγμα, εάν ισχυριστείτε ότι « είστε ένα πνευματικό πρόσωπο που διαλογίζεται, δεν θα είστε σε θέση να αποφεύγετε την καθημερινή πρακτική σας. Αν η εικόνα σας περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό της γενναιοδωρίας, τότε φροντίστε πραγματικά να δωρίσετε κάτι το αξιόλογο για έναν καλό σκοπό η να είστε ειλικρινείς όταν δίνετε στους αλλους. Ο Κρόνος στον Τοξότη μας υπενθυμίζει να δώσουμε προσοχή σε αυτά που λέμε στον εαυτό μας που τελικά οφείλονται στις εσωτερικές πεποιθήσεις μας.

Ο Δίας διογκώνεται αρνητικά ή θετικά, ανάλογα. Στην Παρθένο, τα *αρνητικά* χαρακτηριστικά της κριτικής, της τελειομανίας και ο εθισμός στην εργασία μπορεί να εκδηλωθεί. Η στάση του τύπου, “όλα ή τίποτα”, μπορεί να επικρατήσει, για παράδειγμα. Οι καλύτερες διατροφικές μας προθέσεις μπορεί να τορπιλιστούν αν κάποιος τρώει με σύνεση μεν αλλά αν μετά το φαγητό μπορεί ανετά να τρώει και ένα κουτί γλυκά! Η φροντίδα για τον εαυτο μας μπορεί ενδεχομένως να ωθηθεί από την ενέργεια των τετραγώνων. Η πειθαρχία και την αφοσίωση του Κρόνου σε ανάμειξη με τον Δία μεταφράζετε ως την εξής: ***Όχι άλλες δικαιολογίες***.

Οι Κριοι, οσο αφορά την διεύρυνση της εργασίας σας, μπορείτε να την τροποποιήσετε με προσεκτικό στρατηγικό σχεδιασμό με αποτέλεσμα την αύξηση εισοδήματος και αυτοεκτίμησης.

Οι Ταύροι, μπορείτε ελεύθερα να εκφράστε την δημιουργικότητά σας καθώς βασίζεστε στο οικείο feedback ενός έμπιστου συνεργάτη, προκειμένου να δημιουργήσετε μια πιο αυθεντική αίσθηση του εαυτού σας.

Οι Δίδυμοι-Επέκταση και βελτίωση της εγχώριας κατάστασή σας μπορεί να υπάρχει με τη βοήθεια ενός συνεργάτη που σας οδηγεί σε μια βαθύτερη αίσθηση της εσωτερικής σας γαλήνης.

Οι Καρκίνοι-Πιστέψτε τη γνώμη σας σε διάφορα θέματα και μιλήστε στους αλλους, προκειμένου να καλλιεργήσετε ομοϊδεάτες φίλους, που τόσο επιθυμείτε.

Οι Λέοντες προσδιορίστε πολλές από τις ικανότητες και τα ταλέντα σας, ενώ ταυτόχρονα θα ανακαλύψετε τι σας δίνει πραγματικά χαρά καθώς θα αναδιαρθρώνετε την καριέρα σας.

Οι Παρθένοι-Επιλέξτε την προσωπική σας ελευθερία στο πλαίσιο των οικιακών καθηκόντων σας, προκειμένου να ζήσετε τη ζωή που αντανακλά στις πεποιθήσεις σας.

Οι Ζυγοί-Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στη μοναξιά και την ενδοσκόπηση που τυχόν τροποποιήθηκε από τα καθημερινά σας καθήκοντα, προκειμένου να επιτευχθεί η αυθεντική προσωπική εξουσία που ζητάτε.

Οι Σκορπιοί-Επεκτείνετε το δίκτυό φίλων σας, και πελατών σας χωρίς να ξοδεύτε υπερβολικο χρόνο και τους πόρους σας με απώτερο στόχο την εξεύρεση ενός αληθινού εταίρου.

Οι Τοξότες-να είστε τολμηροί και αποφασιστικοί στο να κάνετε αλλαγές στην καριέρα εφ ‘όσον δεν επιβαρύνετε τον εαυτό σας με το στόχο της δημιουργίας της **τέλειας δουλειάς**.

Οι Αιγόκεροι-Βρείτε την ειρήνη καθώς θα διερευνάτε την προσωπική σας ανάγκη για ήσυχο στοχασμό που προκύπτει σε μια βαθύτερη αίσθηση της χαράς και της δημιουργικότητας.

Οι Υδροχόοι-Κάντε μια δέσμευση για τη δική σας προσωπική ανάπτυξη και την ψυχολογική ευεξία, ενώ κάντε μια λίστα απο έμπιστους φίλους που σας υποστηρίζουν και σας οδηγούν στην εσωτερική ηρεμία που επιθυμείτε.

Οι Ιχθείς-Επιτρέψτε στους άλλους να σας δώσουν σημαντικη υποστήριξη και τροφή, ενώ μπορείτε να ανεβείτε τη σκάλα της επιτυχίας της σταδιοδρομίας με αποτέλεσμα το μήνυμα που θέλετε να μεταφέρετε στον κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ-ΚΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ http://eastroephimerides.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html

~ ღ ~ Like ✔ Share ✔Tag ✔ Comment ✔ ~ ღ ~

Ιστοσελίδα:http://astroephimerides.blogspot.gr/

Email: astro.ephimerides@gmail.com

Like us here:https://www.facebook.com/astroephimerides/

Follow on Twitter:https://twitter.com/astroephimeris

Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/astroephimerides/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.