Μια ιδιαίτερα “καυτη” άνοιξη βρίσκεται μπροστά μας! Τα ρολόγια μας μπορεί άλλαξαν από την χειμερινή προς την θερινή ωρα, αλλα εμείς θα συνεχίζουμε να παρατηρούμε την  ροη του αστρολογικού ετους, καθώς η άνοιξη ξεπήδησε με την είσοδο του Κριου που είναι το πρώτο ζώδιο της Άνοιξης, και πυροδοτεί με ενέργεια ολόκληρο τον ζωδιακο κύκλο. Είναι ωρα για νεα ξεκινήματα.
Φέτος, όμως, θα βρούμε ότι όλα πανε προς τα πισω, πριν προχωρήσουμε πολύ μακριά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Άρης, που ο κυρίαρχος πλανήτης του Κριού, θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του στους ουρανούς, από τις 17 Απριλίου έως τις 28 Ιουνίου. Όταν ο Άρης θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, κατά την συγκεκριμένη περίοδο αυτού του έτους που αναφέρουμε, όπως έκανε και το 2014, ενώ το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα κορυφωνόταν, μπορεί να ανακαλύψουμε ότι τα πράγματα επιβραδύνονται ενώ εμείς αντίθετα αναμένουμε την επιτάχυνση των πάντων.
Ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που συνδέεται με το σύστημα της πίστης μας – Κυβερνάει την φιλοσοφία και την θρησκεία, καθώς και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ελευθερία, τον αθλητισμό, την εξωτερική πολιτική, το διεθνές εμπόριο, τις εκδόσεις, το σύστημα δικαιοσύνης. Ενώ το ζώδιο του Τοξότη συχνά αγωνίζεται για υψηλότερες αλήθειες και τροφοδοτεί την πνευματική αναζήτηση, ωστόσο μπορεί να είναι εξαιρετικά δογματικός όταν η αλήθεια εντοπίζεται. Ο Τοξότης δημιουργεί πόλωση, καθώς μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι έχουμε βρει το  αληθινό Άγιο Δισκοπότηρο, την απόλυτη αλήθεια, την τέλεια συμφωνία.
Με τον Κρόνο στον Τοξότη, αυτή την χρονια, οι όποιες αλήθειες ταυτόχρονα θα ασπάζονται και θα αμφισβητούνται. Παίζοντας και με τις δύο πλευρές του επιχειρήματος, ο Κρόνος σκάβει βαθιά ώστε να υποστηρίξει την παράδοση και να ελέγχει την εγκυρότητα των πεποιθήσεών μας. Ο Άρης ανάδρομος στον Τοξότη θα προσθέσει περισσότερη πολικότητα, και είναι πιθανόν να υποκινήσει κάποιες κινήσεις, καθώς και έντονες συζητήσεις. 
Ήδη, έχουμε δει τον τρόπο που εκδηλώνετε, με τη μορφή επιθέσεων του ISIS, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο και το Ιράκ, και οι εντάσεις που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στην Τουρκία / Κούρδους, την νομοθεσία κατά των LGBTQ (γκέι), και βέβαια θα πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τη θρησκεία και τη σεξουαλικότητα – δεδομένου ότι ο Άρης θα είναι επίσης ανάδρομος και μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού. Αναμένουμε, λοιπόν οι συγκρούσεις να αναθερμανθούν επίσης στα πανεπιστήμια και στα θρησκευτικά ιδρύματα και να αγγίξουν ξανά θέματα όπως τα παραπάνω.
Πριν από την ανάδρομη πορεία του στις 17 Απριλίου, η δράση Κριου θα έχει ήδη ζεστάνει τα πράγματα αρκετά. Η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιο του Κριου, στις 5 του  μηνα, και ο Ηλιος στον επίσης Κριο και θα σχηματίζει οψη με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό γύρω από της ημέρες της νέας σελήνης, στις 7 Απριλίου. Η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα δούμε ότι συγκεντρώνετε αρκετή ενέργεια , όπου επαναστατικές δυνάμεις μπορεί να οδηγήσουν σε εκρήξεις και κατάρρευση. Αυτα όμως θα τα αναλύσουμε περισσότερο στην νεα σελήνη.
Ο Άρης δεν θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με το να σχηματίζει κάποιες ιδιαίτερες όψεις αυτό το μήνα, το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο ίδιος κινείται μόνο μερικές μοίρες. Θα σχηματίζει δύσκολες όψεις ,quincunxes, δηλαδή όψεις χιαστί, όμως με τον Ερμή και τον Ηλιο στις 10 και στις 27 Απριλίου. Το quincunx 150 μοιρών, είναι μια οψη δευτερεύουσα και συχνά εμφανίζει στοιχεία που έχουν μία υπόγεια, αλλά διαρκή και αυξάνουσα ένταση, δεν υπάρχει ευκολία προσέγγισης. Το άγχος, είτε η επιθετικότητα, τραυματίζουν την σχέση των δύο πλανητών σταδιακά, γι’ αυτό και βλέπουμε την όψη αυτή να λειτουργεί όχι άμεσα, αλλά έμμεσα.
Με τους άλλους δύο πλανήτες να βρίσκονται στο ζώδιο του Ταυρου, θα δούμε τις ημέρες εκείνες κατά ποιον τρόπο η ενέργεια του Άρη να καταλήγει να εκδηλώνεται με συγκεκριμένους τρόπους. Σύγχυση μπορεί να βασιλεύει γύρω από τις 27 του μηνα, καθώς ο Ερμής θα ετοιμάζετε και αυτος να αρχίσει την ανάδρομη πορεία του για δεύτερη φορά μέσα στο 2016. Επίσης πολύ σημαντικές θα είναι οι όψεις Σελήνης-Αρη , στις 6, 10, 15, και 25 του μηνα που τα γεγονότα θα τραβήξουν την προσοχή μας άμεσα.
Η ανάδρομη πορεία του Άρη στις 17 Απριλίου, συνοδεύεται από ένα τετράγωνο που θα σχηματίζει με την Σελήνη, οπου επίσης θα εμφανίζεται μία ημέρα πριν αρχίσει και η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα. Έτσι, λοιπόν , με τον Άρη και τον Πλούτωνα να σταματούν κατά κάποιο τρόπο στον ουρανό, περιμένετε αυτές οι ημέρες να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και “καυτές”. Τουλάχιστον, θα πρέπει να δούμε αρκετή ευερεθιστότητα και αστάθεια σε αυτό το χρονικό διάστημα. Οι προσωπικές μας επαφές είναι πιθανό να ιδιαίτερα φορτισμένες, και τα πράγματα σε συλλογικό επίπεδο θα μπορούσαν να είναι αρκετά έντονα και να υπάρχει αρκετή βια. Φροντίστε να δώσετε λίγο χώρο στους αλλους αλλα και να υπάρχει σεβασμός, αυτό βέβαια ισχύει και για τον εαυτό σας.
Η πανσέληνος στις 22 Απρίλιου θα βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού καθώς και αυτος κυβερνάται και από τον Αρη. Αυτη θα είναι παραδοσιακά μια αρκετά δύσκολη πανσέληνος, καθώς η Σελήνη θα φαινετε να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη και αποσυντιθέμενη. Η συναισθηματική ένταση γενικότερα θα είναι αρκετά υψηλή. Με την διπλή ανάδρομη πορεία του Άρη / Πλούτωνα είναι πιθανό αυτή να είναι μια ακόμη αρκετά δύσκολη στιγμή για τον πλανήτη μας.
Αυτό τον Απρίλιο, ολοι μας θα πιεστούμε και θα νιώθουμε ότι όλα πανε προς τα πίσω. Η μάλλον θα νιώθουμε ότι μια πάμε μπροστά και μια πισω, είναι σαν να πιέζεις το γκάζι του αυτοκινήτου σου και να το αφήνεις και συνεχώς να κανείς το ιδιο πράγμα, μια να το πατάς και μια να το πιέζεις. Ωστόσο, μπορείτε να σκεφτείτε, τα κίνητρα σας, τι είναι αυτό που σας πιέζει, τι είναι αυτό που σας παρεμποδίζει ή καταστέλλεται με κάποιο τρόπο. Η απογοήτευση μέσα σας μπορεί να χτιστεί σταδιακά. Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση, τόσο μεγαλύτερη είναι η απελευθέρωση ενέργειας που ακολουθεί.

~ ~ Like Share Tag Comment ~ ~

 Email: astro.ephimerides@gmail.com