ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 5 ΠΛΑΝΗΤΩΝ -22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

στις
Η πανσέληνος Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στις 22 του μηνα, ωρα 7:23:32 το πρωί, στον 6ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, στην 2η μοιρα του Σκορπιού (Μοίρα της Απογοήτευσης). Αυτή θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Ταυρου-Σκορπιού και θα επηρεάσει τους Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους. Οι άνθρωποι θα παλέψουν για την προσωπική τους επιτυχία αλλα και για την εφαρμογή των ιδεών τους. Το θέμα που θα μας απασχολήσει είναι η παγκόσμια οικονομία, ενώ τα νεα οικονομικά μετρα θα γίνουν δεκτά με αντιδράσεις και θα είναι φανερό πλέον ότι πισω από αυτά κρύβετε κατι πολύ σοβαρο. Η πανσέληνος αυτή, θα αναγκάσει πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες να συνειδητοποιήσουν την οικονομική τους πραγματικότητα. Μπορεί όμως να βοηθήσει και τον τομέα της φιλοσοφίας, των μαθηματικών και της επιστημονικής έρευνας.

Ο 6ος οίκος, όπου πραγματοποιείτε η πανσέληνος, συνδέεται με την ασθένεια, την παγκόσμια υγεια, τη θεραπεία, την υπηρεσία προς τον άνθρωπο, και είναι η ενασχόληση με την εργασία. Αφορά επίσης το εμπόριο και τα εμπορεύματα, ειδικά τα σιτηρά. Από ανθρώπους, κυβερνά τους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους γραφείου, εργάτες εργοστασίων, γεωργούς, ενοικιαστές, λογιστές και γραμματείς. Τα μικρά ζώα .Αφορά τη δουλειά, το μόχθο και την ενασχόληση με την ανάλυση που περιλαμβάνει υπολογιστές και αριθμομηχανές. Όσον αφορά την ασθένεια, περιλαμβάνει το είδος της, την αιτία της, τη θεραπευσιμότητα και τη διάρκειά της. Αφορά στην κατάσταση και την ποιότητα της παροχής νοσοκομειακής περίθαλψης, τη λειτουργία του Δημοσίου, τη γραφειοκρατία, την εργατική τάξη, όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τις συνδικαλιστικές ενώσεις, είναι επίσης οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, η δημόσια υγεία, οι επιδημίες. Είναι ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό, και τα σώματα ασφαλείας. Το υπουργείο Εργασίας.
Ο Σκορπιός συνδέεται με τους φόρους, το χρέος, την εθνική φορολογική δομή, τις Ασφάλειες, τις Επενδύσεις, την Έρευνα, τον Θάνατο, την ρύπανση και την ανακύκλωση. Η πανσέληνος αυτή δείχνει φόβο για το αρνητικο κάρμα, τις επιπτώσεις του και τα μοιραία γεγονότα τα οποία μας κρατούν πισω και καθυστερούν την πρόοδο μας. Ο Κρονος τετραγωνίζει τον βόρειο δεσμο στον χάρτη της πανσελήνου και ενισχύεται από την ανάδρομη πορεία πέντε πλανητών κατά την διάρκεια αυτής της φάσης. Αυτό το σπάνιο φαινόμενο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση παράξενων ή προδιαγεγραμμένων γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των σωματικών ατυχημάτων και της ψυχολογικής βίας. Ο φόβος και η προκατάληψη, θα αυξηθούν αρκετά .Το να είναι οι άνθρωποι χωρισμένοι σε ομάδες, αυτό δεν είναι ένας εύκολος τρόπος για την πρόοδο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός για να αποφύγουμε τους φόβους μας, τους οποίους βλέπουμε να μετατρέπονται σε πραγματικότητα.
Όπως σε ολες τις πανσελήνους βλέπουμε την αντίθεση Ηλιου-Σελήνης. Η πανσέληνος εστιάζει την προσοχή σας στις σχέσεις όλων των ειδών και έχει σχέση με την προηγούμενη νεα σελήνη. Αυτά που ξεκίνησαν στις 7 Απριλίου, θα ολοκληρωθούν τώρα κατά την διάρκεια αυτής της φάσης. Όλα κορυφώνονται και θα πρέπει εσεις να είστε πιο αντικειμενικοί και ισορροπημένοι ως προς τον τρόπο που βλέπετε κάποια πράγματα, είτε είναι σχέσεις, είτε γεγονότα. Η επιρροή της πανσελήνου θα ισχύει μεχρι την νεα σελήνη της 6ης Μαΐου. Στην πανσέληνο της 22ας Απριλίου, υπάρχει ενας σχηματισμός που ονομάζετε “Τόξο” (Crossbow) το οποίο είχαμε ξανασυναντήσει στην πανσέληνο του Φλεβάρη. θα το εξηγήσουμε αυτό, αλλα θα δείτε στον χάρτη, ότι η πανσέληνος στις 2 μοίρες του Σκορπιού, διχοτομεί το τετράγωνο που σχηματίζετε μεταξύ Κρονου και Βορείου Δεσμού.
Όταν ο Κρόνος σχηματίζει όψεις με τους Σεληνιακούς Δεσμούς σημαίνει ότι μοιραία γεγονότα θα εμποδίσουν την πρόοδο μας και το πεπρωμένο μας. Το γεγονός ότι πέντε πλανήτες βρίσκονται ταυτόχρονα σε ανάδρομη πορεία είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Σύμφωνα με τον Gregory Rozek, πολλοί ανάδρομοι πλανήτες σε ένα χάρτη, κάνει τον κόσμο να  φαίνεται οτι επιβραδύνετε. Μπορεί να αισθανόμαστε ότι ζούμε σε μια διαφορετική διάσταση με λιγότερη εσωτερική αβεβαιότητα. Ωστόσο, υπάρχει μια αύξηση παράξενων γεγονότων ή μοιραίων φαινόμενων τα οποία μπορούν να περιλαμβάνουν ατυχήματα σωματικά ή ψυχολογική βία όπως προαναφέραμε. Το Crossbow αν θυμάστε, αντιπροσωπεύει την απελευθέρωση της έντασης που έχει συσσωρευτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και παλι. Μπορεί να δείξει κίνδυνο για τον Ηλιο (Sun), οπου ενεργοποιεί το ισχυρό ένστικτο επιβίωσης. Το εσωτερικό στρες και η ένταση εξωτερικεύονται και εμφανίζονται σαν γεγονότα από το σημείο αντίδρασης (Σελήνη).
Αν και αυτό το αστρολογικο μοτίβο αποτελεί μια σύνθετη μακροπρόθεσμη πρόκληση ή σύγκρουση, δίνει επίσης τα απαραίτητα εργαλεία για να απελευθερωθεί η ένταση και να αντιμετωπιστεί ενα πρόβλημα, τουλάχιστον σε προσωπικο επίπεδο. Η νευρική ένταση που προκαλείται από την συναισθηματική αναταραχή της Σελήνης μπορούν τελικά να πραγματοποιηθούν μέσω των συναισθημάτων, το ένστικτο, το σπίτι, την οικογένεια και τις προσωπικές σας σχέσεις.
Το τετράγωνο Κρονου-Βορείου Δεσμού, δείχνει φόβο για το μέλλον, λόγω των παρελθοντικών γεγονότων και αυτών που έχουν συμβεί πρόσφατα. Όλες οι αρνητικές ειδήσεις και γεγονότα που βλέπουμε και διαβάζουμε, είτε συμβαίνουν στην κοινότητά σας, είτε παγκοσμίως μπορεί να σας κάνουν να θέλετε κλειστείτε στον εαυτό σας ,περισσότερο, στο δικο σας κάστρο. Θα αισθανθούμε ότι αυτά τα μοιραία γεγονότα που συμβαίνουν συνεχίζουν να ενισχύουν ένα τρομακτικο μέλλον χωρίς ελπίδα. 
Αντί για την ανάληψη της όποιας ευθύνης σίγουρα θα είναι πιο εύκολο να κατηγορήσουμε για παράδειγμα, μια άλλη οικογένεια, άνθρωπο ή φυλή σε οποιοδήποτε επίπεδο.Το τετράγωνο Δία- Κρόνου θα ενισχύσει την αρνητικότητα και μια απαισιόδοξη πεποίθηση για ένα μέλλον ευημερίας. θα δημιουργήσει περισσότερη εσωτερική ένταση ενώ θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κριτική ή τον περιορισμό καταστάσεων στη ζωή μας. 
Δομές ή  πεποιθήσεις που είχαμε για πολλά χρόνια μπορεί τώρα να καταρρεύσουν νιώθοντας πιο αβέβαιοί και ανασφαλής για το μέλλον. Ένα πολύ προφανές παράδειγμα αυτού του τετραγώνου, είναι η κρίση της μετανάστευσης που προκαλείτε από τους πολέμους στο Ιράκ και τη Συρία. Συγκεκριμένα, για το πώς αυτή η μαζική μετανάστευση χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς αρχηγούς σε όλο τον κόσμο για να σπείρουν τον φόβο. Το τετράγωνο Κρόνου- Ποσειδώνα ενδυναμώνετε ολο και περισσότερο αλλα και ενισχύει την εξαπάτηση και τον φόβο.
Ο Ουρανός βρίσκετε σε σύνοδο , με το αστέρι της μετανάστευσης Baten Kaitos στις 22 10 μοίρες του Κριου, και σημαίνει ότι συγκλονιστικά γεγονότα, τρομοκρατικές επιθέσεις και πνιγμοί στη θάλασσα θα συνεχιστούν μέχρι το Μάρτιο του 2017.
Η πανσέληνος Απρίλιου δείχνει μια ανοικτή ρωγμή να υπάρχει, ή το γεγονός ότι θα εκτεθούμε ολο και περισσότερο στους φόβους μας που εχουμε για το μέλλον. Μπορείτε να κοιτάξετε πίσω στο παρελθόν και να δείτε τις ομοιότητες μεταξύ της τρέχουσας κρίσης και του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές, όπως για παράδειγμα του ότι οι Εβραίοι έχουν τώρα αντικατασταθεί από τους μουσουλμάνους, αλλά ο φόβος και η προπαγάνδα είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα, δεν έχουν αλλάξει καθόλου.
Η αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας μπορεί να βρεθεί μέσα απο την προσκόλληση μας σε ομάδες ανθρώπων που μοιράζονται τους ίδιους φόβους με τους δικούς μας. Είναι πιο εύκολο να ανήκουμε σε μια ομάδα και να κατηγορούμε κάποιους αλλους. Ο προκλητικος συνδυασμός του Crossbow σημαίνει ότι η πρόοδος μπορεί να γίνει μόνο με την αντιμετώπιση της σκληρής πραγματικότητας, ενεργώντας υπεύθυνα, με ακεραιότητα και ήθος.
Ο Ήλιος σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Mira στην 01 44 μοιρα του Ταυρου φέρνει αποτυχίες, ένα μεγάλο φιάσκο και εχθρότητα. Αυτό είναι κατι το οποίο να περιμένουμε από τα εξωτερικά γεγονότα που θα συμβούν και θα ενεργοποιηθούν από τον σχηματισμό του Τόξου. Αυτό προέρχεται από την συνειδητή έκφραση των φόβων μας και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στην πλειοψηφία των μαζών. Ωστόσο, αυτή η συντονισμένη μαζική συνειδητή συμπεριφορά μιας ομάδας μπορεί να επηρεάσει μια μειονότητα, όπως η προσευχή, κατευθύνοντας την ψυχική θέληση.
Αυτή η αρνητική ενέργεια εκφράζετε μέσα από την πανσέληνο, ως σημείο αντίδρασης.Υπάρχει μια ευκαιρία να εγκαταλείψουμε την αρνητικότητα που μας έχει καταβάλλει και να επιλέξουμε να εκφράσουμε την ενέργεια του Κρόνου -Βορείου Δεσμού με ένα τρόπο πιο διαφορετικό, πιο καλλιεργημένο, φροντίζοντας τους αλλους. Μέσα από την πανσέληνο  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη διαίσθηση σας, για να συνειδητοποιήσουμε πως ο Κρόνος και οι Σεληνιακοί Δεσμοί απαιτούν αυτοπειθαρχία και παραδοσιακές οικογενειακές αξίες για να ξεπεραστεί ο φόβος και η μισαλλοδοξία. Με τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες εννοώ ότι θα πρέπει να φροντίσουμε εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί από μας. Υπάρχει απόδειξη ότι οι οικογένειες των σπηλαίων φρόντιζαν εκείνους που είχαν σπασμένα άκρα. 
Είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια τώρα. Ευτυχώς, αυτή η αρχαία ανθρώπινη ποιότητα υποστηρίζεται από τη Σελήνη σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Princeps στις 03 23 μοίρες του Σκορπιού. Σας δίνετε λοιπόν η δυνατότητα να προστατεύσετε τους άλλους και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να προστατευτεί επίσης το ιδιο. Ο φόβος για το μέλλον δεν είναι η καλύτερη επιλογή που απορρέει από αυτή την πανσέληνο. Στην εύνοιά σας είναι η συνεχιζόμενη επιρροή της νέας σελήνης της 7ης Απριλίου, οπου προωθεί μια πιο υπεύθυνη και σταθερή αλλαγή, αντί για την χαοτική αναστάτωση του παρελθόντος.
Στην ουσία το τετράγωνο Κρόνου -Βορείου Δεσμού συνδέεται με την  απομόνωση, την μοναξιά, είναι η έλλειψη προσαρμοστικότητας, η δυσκολία το να συνεργαστούμε με αλλους, το αίσθημα καταπίεσης, οι περιορισμοί, οι δυσκολίες μέσω συνεργατών η συντρόφων, οι απώλειες μέσω αλλων, μια ομαδική εργασία που γίνετε ολο και δυσκολότερη που συμβαίνει και σε πολιτικό επίπεδό, δείχνει χωρισμό και απομόνωση. Στην πανσέληνο οι όψεις μεταξύ Αφροδίτης, Κρόνου και Ουρανού, αλλα και το τετράγωνο Αφροδίτης –Πλούτωνα θα δημιουργήσουν περισσότερα απρόσμενα γεγονότα η δύσκολες συνθήκες στην οικονομία και στον πόλεμο οπου θα έχουν μαζικό αντίκτυπο καθώς θα αυξάνει και το πάθος για την εξουσία. 
Το τετράγωνο Ηλιου-Πλούτωνα, αφορά την αλαζονεία, την έπαρση, την εκμετάλλευση αποθεμάτων ενέργειας, το συνεχές στρες, τις φλεγμονές στο σώμα, την απώλεια ζωής, την δοκιμασία, το μαρτύριο, την ταλαιπωρία, τους δικτάτορες, το μεγάλο πάθος για δυναμη αλλα και την απειλή των πυρηνικών. Το τετράγωνο ωστόσο, Αρη-Δια, μας καλεί να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση με περισσότερο δυναμισμό και αποφασιστικότητα η να ανταπεξέλθουμε σε μια δύσκολη κατάσταση. 
Αυτο προκαλεί διάλυση, προστριβές και προβλήματα που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους, κυβερνητικούς υπαλλήλους, και οσοι έχουν σχέση με νομικά επαγγέλματα, την συγγραφή καινούργιων νόμων αλλα και άτομα που κατέχουν κάποια επιχείρηση αλλα και το μεταναστευτικό που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις κυβερνήσεις και ευρωπαϊκά κράτη. Υπο αυτές τις συνθήκες αλλα και με τις αστρολογικές διελεύσεις να δείχνουν την διάσπαση της ΕΕ και του ευρώ. Θα είναι δύσκολο να αντέξουν. Το τετράγωνο Αρη-Πωσειδωνα που συνδέεται με την απογοήτευση, το ξέσπασμα ασθενειών, την παράλυση και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος, την έλλειψη αποφασιστικότητας, την αδυναμία, την απουσία προγραμματισμού, την εκμετάλλευση. 
Ο Αρης σε αντίθεση με τον ωροσκόπο της πανσελήνου, μιλάει για μια ασφυκτική κατάσταση, το τετράγωνο Δια-Κρονου φυσικά το εχουμε ξαναεξηγησει, αλλα και πιο πάνω στο κείμενο. Το τετράγωνο Ουρανού- Πλούτωνα μεταξύ 11-8ουοίκου πιέζει ασφυκτικά την οικονομία και την φορολογία, αλλά και παγκόσμιους οργανισμούς και σημαντικη είναι η αντίθεση Δια-Πωσειδωνα, που συνδέεται με πολιτικές συγκρούσεις, μια μεγαλη απατη, αστάθεια και σκάνδαλα.
Σε σχέση με τον χάρτη της χωρας μας βλέπουμε την Πανσέληνο στον Σκορπιο, να επηρεάζει τον 6ο οικο της Ελλάδος, όπως αναφέραμε πιο πάνω ( καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, η δημόσια υγεία, οι επιδημίες. Είναι ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό, και τα σώματα ασφαλείας) την σελήνη σε αντίθεση με τον Χείρωνα, ο Ηλιος σε σύνοδο με τον Χείρωνα, βλέπουμε την χωρας μας να γίνετε και παλι αντικείμενο επίθεσης αλλα ταυτόχρονα επηρεάζει αρνητικά και τον πρωθυπουργό της χωρας, δινωντας του ενα “χτυπημα” οπου θα πρέπει να επανεκτιμήσει τους στόχους του και να πάρει μια νεα κατεύθυνση,ωστόσο ο Χείρωνας είναι αυτός που δίνει και μαθήματα. Το τετράγωνο Αφροδίτης –Πωσειδωνα, σηματοδοτούν την ψευδαίσθηση, την αυταπάτη, το γεγονός ότι εχουμε εξαπατηθεί, την μη σωστή κριση, την  απογοήτευση, την διάψευση, την δύσκολη πραγματοποίηση σε ότι αφορά το φορολογικό, και όλα τα θέματα που αφορούν την χωρα μας σε οικονομικο επιπεδο. Η σύνοδος Αρη-Κρονου, συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά θέματα όπως των περιορισμό των συνόρων, τις διαπραγματευσεις και τις συνθήκες διαβίωσης μας, τις πολιτικές συνεργασίες, τις σχέσεις μας με τα εχθρικά κράτη, επηρεάζοντας δηλαδή τον 6 και 7ο οικο αλλα και τη αξιολογηση και εδω οπως ηδη εχετε καταλαβει δεν θα πετυχουμε τιποτα. 
Η αντίθεση Κρονου-ωροσκόπου, στον χαρτη της χωρας,δείχνει ότι θα υποφέρουμε από περιοριστικές συνθήκες και περιστάσεις. Σηματοδοτεί ξεκάθαρα την απώλεια, την απομόνωση της χωρας, ένα χωρισμό λέγοντας αντίο. Το τετράγωνο Ουρανού –Πωσειδωνα κάνει λογο για μαζική εξέγερση και μεγαλη αστάθεια στον 8ο οικο της χωρας μας που αφορά το χρέος, την φορολογία, το ασφαλιστικό κτλ. Ολα αυτα που εχουμε πει δειχνουν να ξεσπουν κατα τον Μαιο και το καλοκαιρι, ενω θα υπαρξουν και αλλα φαινομενα υψιστης σημασιας, οπως ευθυραμμισεις κτλ που εχουμε αναφερει.Σε περιπτωση που η χωρα οδηγηθει σε εκλογες θα πρεπει να ποροσεξουν την ημερομηνια διεξαγωγης εκλογων την επομενη περιοδο, λογω αναδρομου Ερμη επιπλεον.

Ας δούμε λίγο και τις εξισώσεις…

Άσκηση επιρροής ή την αντοχή ή από άλλους – Γεγονότα ή η αλήθεια σε σχέση με άλλα άτομα- Η σαφήνεια επηρεάζει συνεργασίες- Αλήθεια ή γεγονότα που σχετίζονται με εταίρους- * Έκπληξη ή απρόσμενες ανακοινώσεις που σχετίζονται με τους εταίρους – Ξαφνικά εμπόδια  – Περιπέτεια- Νέα σχετικά με τα γεγονότα στο περιβάλλον – ανακοινώσεις σχετικά με τα γεγονότα – ταραγμένες επικοινωνίες που αφορούν τους άλλους – ανακοινώσεις σχετικά με εντάσεις – Ισχυρισμοί ή διαμάχες- 
Επαφές με ισχυρούς ανθρώπους – αγώνες που σχετίζονται με συνεργασίες – καταναγκασμός- αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ή αστάθεια που σχετίζονται με την επίβλεψη- Ανεπαρκής προστασία ή άμυνα –
Έντονη αβεβαιότητα, σύγχυση, ή απογοητεύσεις που σχετίζονται με αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση – Ενέργειες που συμβάλλουν σε συνεχή αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, ή αστάθεια -κρυφή πίεση για  απομόνωση – Υποταγή- Συνενώσεις που αφορούν το παρελθόν ή την ιστορία – αντίσταση ή τα εμπόδια που σχετίζονται με τις ενώσεις- Απόσυρση από ενώσεις- Οικονομικές μειώσεις- Προβλήματα που σχετίζονται με φωτιά ή ανάφλεξη – Εγκατάλειψη των στόχων προβλήματα που αφορούν την κοινωνία – Το διαζύγιο ή ο χωρισμός των κοινοτήτων- ειδήσεις ή ανακοίνωση σχετικά με περιορισμούς από την κυβέρνηση- προβλήματα μεγάλης κλίμακας
Ανήθικη συμπεριφορά – Ενέργειες που αφορούν ιδεολογική ζημία ή μομφή – δολοφονία χαρακτήρων- Διεξαγωγή ισχυρών μέτρων ή διαταγές –
Προβλήματα λόγω σφάλματων – Αβεβαιότητες σχετικά με θανάτους – Μυστηριώδης ή ασαφείς θάνατοι