ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΑΡΗ / ΚΡΟΝΟΥ- 21 ΜΑΙΟΥ 2016

στις


Η πανσέληνος Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου του 2016, στις 11:14:21 το βράδυ, στον 10ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου, στην 1η μοιρα του Τοξότη, στον άξονα Διδύμων/Τοξότη, οπου θα συμμετέχουν ο Πωσειδωνας ,ο Κρονος και ο Αρης με δυσαρμονικές όψεις. Θα επιβαρύνει τα ζώδια των Ιχθύων, τους Διδύμους, Παρθένους και Τοξότες. 

Η επιρροή αυτή θα επιβαρύνει προσωπικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα. Η δυσαρμονία Κρόνου/Πωσειδωνα είναι μια οψη φανατισμού, συνομωσιών αλλα και λανθασμένων εκτιμήσεων. Αυτές οι ιδιότητες θα διαποτίσουν τη συμπεριφορά οσων διαχειρίζονται τις τύχες των λαων και συστημάτων. Δείξτε μεγαλη πρωτοβουλία και παρτε αποφάσεις.Λοιπόν, είναι μια πολύ σημαντικη πανσέληνος οπου επρόκειτο να συμβούν πολλά και θα δούμε το γιατί.

Θα γραψω αρκετα,αν και προσπαθησα να γραψω λιγοτερα,δεν μου βγηκε.

Ο 10ος οίκος, οπου θα πραγματοποιηθεί η πανσέληνος, είναι πάρα πολύ σημαντικός,και γωνιακός, και επηρεάζει τον αρχηγό του κράτους, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τα δημόσια πρόσωπα, την υψηλή κοινωνία. Για τις χώρες που έχουν βασιλεία δείχνει το βασιλιά. Γενικά είναι η ανώτατη αρχή και τα πρόσωπα που έχουν ισχυρή θέση σε ένα κράτος. Εξουσιάζει και την τιμή και την φήμη της χώρας. Είναι το κυβερνών κόμμα, η κυβέρνηση, το υψηλότερο πολιτειακό αξίωμα, η θέση και η ισχύς του κράτους στη διεθνή διπλωματική σκηνή. Οι αρχηγοί κρατών. Οι ευγενείς, οι τιτλούχοι. Η τιμή του προϊόντος.Διευθυντικά στελέχη. Δημοτικότητα. Η αίσθηση καθήκοντος ,η σχέση με άτομα ανώτερα. Η αποδοχή ή μη της ιεραρχίας . Οι δυνατότητες μας να γίνουμε γνωστοί σε ευρύτερα πλαίσια. Η θέση μας στη κοινωνία. Ο οίκος αυτος είναι συνδεδεμένος με το ζώδιο του Αιγόκερω και για αυτό προσδιορίζει την ικανότητα μας για κοινωνική καταξίωση και εξέλιξη. Τους δικαστές, τους διοικούντες, προέδρους, διοικητές, κυβερνήτες και πρωθυπουργούς.

Ο 4ος οίκος, απέναντι από τον 10ο,αφορά τη δομή της εξουσίας, τις φυσικές καταστροφές – σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές- και την αγροτική παραγωγή. Το κόμμα  αντιπολίτευσης. Tα κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, η γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, οι σεισμοί και οι καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια. Είναι οι ρίζες μας , η οικογένεια και η πατρίδα. Είναι πολύ σημαντικός οίκος .Παραδοσιακά συνδέεται με το ζώδιο του Καρκίνου. Είναι ένας από τους πιο μεταφυσικούς οίκους .Η ακίνητη περιουσία μας .Τα χωράφια, κήποι, σπίτια, Κρυμμένοι θησαυροί στο έδαφος. Δήμοι, πόλεις, ορυχεία, Τάφοι. Το τέλος ολων των πραγματων. Τα έδαφος.

Πανσεληνος στον Τοξοτη, 21 Μαιου,2016

Η πανσέληνος πραγματοποιείτε στην 1η μοιρα του Τοξότη. Απο 0 -1 μοίρα σε Διδύμους, Παρθένο, Τοξότη, Ιχθείς =ό,τι έχει αρχίσει μπορεί να αλλάξει. Σε μεταβλητά ζώδια σημαίνει πάντα ανησυχία, νευρικότητα και αλλαγή. Δείχνει αναποφασιστικότητα και αδυναμία. Στην προγνωστική αστρολογία, αυτό που έχει αρχίσει ενδέχεται να αλλάξει.Θεωρείται επισης ηγετική μοίρα.Εδώ, η 1η μοιρα του Τοξότη, είναι η μοιρα της στέρησης και των τραυματισμών και έχει χαρακτήρα πολεμικό. Αυταρχικό, εριστικό, και πεισματάρη χαρακτήρα σε κοσμικο επίπεδο. Είναι η φυσική επιθετικότητα που απαιτεί πολλή ενέργεια και αντοχή.
Σημαντικο είναι και το γεγονός ότι η πανσέληνος στον Τοξότη έχει ωροσκόπο στην 22η μοιρα του Αιγόκερω. Εδώ, τα πράγματα είναι αρκετά περίεργα και αξίζει ιδιαίτερης μνείας και προσοχής καθότι η 22η μοίρα, είναι η μοίρα της δολοφονίας (είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά). Σίγουρα το άτομο έχει αυτοσκοπό να ανελιχτεί ψηλά στην ιεραρχία και, όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε γίνεται αδίστακτο και αιμοβόρο. Εκεί, ίσως είναι και το ξεδίπλωμα της πτυχής της μοίρας της δολοφονίας. 

Άλλωστε στο «κοσμικό» θέατρο του Σύμπαντος λίγο πολύ όλοι μας το ρόλο του κομπάρσου έχουμε. Κατά συνέπεια οι πρωταγωνιστές είναι λίγοι, οι δολοφόνοι και οι δολοφονηθέντες πολλοί. Η 22η του Αιγόκερω, έχει αδύναμο χαρακτήρα, αδυναμία να κυριαρχήσουμε στα πάθη μας, αυτός ο βαθμός περιγράφει ένα θάνατο, εναν όλεθρο, και μια πιθανή δολοφονία σημαντικού προσώπου από την πολιτική, όπως είχαμε και στις εξισώσεις πρόσφατα να το αναφέρει.Επισης ο Πλουτωνας ακουμπαει τον ωροκσοπο της πανσεληνου.

BLUE MOON- ΜΠΛΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

Πριν αρχίσω την ανάλυση εχουμε δυο σημαντικά φαινόμενα και θα τα αναφέρω οσο πιο σύντομα μπορώ αν και είναι πολύ σημαντικά.

Η πανσέληνος αυτή δεν είναι μονη της…τίθεται θέμα αν όντως εχουμε Μπλε Πανσέληνο – Blue Moon; Μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα.Ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. Διαφορετικές ερμηνείες τοποθετούν το έξτρα φεγγάρι σε διάφορες περιόδους, ωστόσο αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται σε κάθε περίπτωση «μπλε φεγγάρι». Ο όρος έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. 

Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια. Στο άλλο άκρο υπάρχει και μια πολύ κυριολεκτική σημασία καθώς ένα φεγγάρι μπορεί πράγματι να έχει χρώμα μπλε, εξαιτίας ατμοσφαιρικών διαταραχών. 

Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι (όχι απαραίτητα πανσέληνος) φαίνεται στα μάτια του παρατηρητή γαλαζωπό, εξαιτίας της ύπαρξης καπνού ή μορίων σκόνης στην ατμόσφαιρα. Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά το 1950 και, αξιοσημείωτα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, που είχε ως επακόλουθο να εμφανίζεται το φεγγάρι μπλε για μια περίοδο δύο ετών.

Ανάμεσα στα έτη 2005 και 2015 είχαμε τα παρακάτω μπλε φεγγάρια:
Α. Θεωρώντας μπλε φεγγάρι την τρίτη πανσέληνο σε μια εποχή τεσσάρων πανσελήνων:
•          19 Αυγούστου 2005
•          19 Μαΐου 2008
•          21 Νοεμβρίου 2010
•          21 Αυγούστου 2013
Β. Θεωρώντας μπλε φεγγάρι μια δεύτερη πανσέληνο σε οποιοδήποτε μήνα:
•          30 Ιουνίου 2007
•          31 Δεκεμβρίου 2009
•          31 Αυγούστου 2012
•          31 Ιουλίου 2015
Σημειώνεται πως το έτος 2018 (καθώς επίσης τα έτη 2037, 1961, 1942, 1999) είχαμε και αναμένεται να εχουμε μαύρο φεγγάρι (καθόλου πανσέληνος το μήνα Φεβρουάριο που είναι μικρότερος), και ως αποτέλεσμα θα υπάρξουν δυο μπλε φεγγάρια μες την ίδια χρονιά, τον Ιανουάριο και τον Μάρτη. 

Blue Moon ονομάζουμε επίσης, ως τρίτη πανσέληνο από τις τέσσερις εποχές. Το Αλμανάκ του αγρότη ορίζει ως μπλε πανσέληνο, ως μια επιπλέον πανσέληνο που συνέβη σε μια εποχή. Μια εποχή- χειμώνας, άνοιξη, φθινόπωρο, καλοκαίρι – έχουν συνήθως τρία πλήρη φεγγάρια. Αν μια εποχή έχει τέσσερα πλήρη φεγγάρια, τότε η τρίτη πανσέληνος μπορεί να ονομάζεται Blue Moon. Έτσι λοιπόν, κατά αυτό τον τρόπο, υπήρχε ένα Blue Moon από τον ορισμό αυτό, που δίνετε, στις 21 Νοεμβρίου, 2010. Ένα άλλο συνέβη στις 20 – 21 Αύγουστου, 2013. 

Και το επόμενο που θα πραγματοποιηθεί είναι αυτο στις 21 Μάιου 2016. Μπορεί να υπάρχουν δύο Μπλε Φεγγάρια σε ένα ημερολογιακό έτος; Ναί. Τελευταία συνέβη το 1999. Υπήρχαν δύο πλήρη φεγγάρια τον Ιανουάριο και δύο πλήρη φεγγάρια τον Μάρτιο και καθόλου πανσέληνος, τον Φεβρουάριο. Έτσι, τόσο τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο είχαμε μπλε φεγγάρια. Το μεθεπόμενο έτος δυο διπλά μηνιαία μπλε φεγγάρια έρχονται τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο του 2018 – και, στη συνέχεια, μετά από αυτό, τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο, του 2037. Ένα φεγγάρι με μπλε χρώμα είναι σπάνιο. Αλλά η λαογραφία έχει ορίσει δύο διαφορετικά είδη μπλε φεγγαριών, και τα φεγγάρια που είναι μπλε με βάση το όνομα έχουν γίνει αρκετά γνωστά στο κοινό. Ένα Blue Moon μπορεί να είναι η δεύτερη πανσέληνος σε έναν μήνα. Είχαμε αυτό το είδος Blue Moon στις 31 Ιουλίου, 2015, οπου και είχαμε αναλύσει.

Από αστρολογικής άποψης, ένα Blue Moon ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις σε κοσμικο επίπεδο! Το 2007, για παράδειγμα, είχαμε τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν και εκλογές. Το 2009, πάλι είχαμε “blue moon”, και παλι προκηρύχθηκαν εκλογές, κάτι που έγινε και το 2012. Αυτό το φαινόμενο φέρνει πάσης φύσεως ανατροπές. Θεωρείτε σημαντικο γεγονός και προξενεί σοβαρά γεγονότα ανάλογα στο ζώδιο που βρίσκετε και ο Τοξότης είναι ζώδιο πολεμικό ειδικά όταν υπάρχουν και τόσες σημαντικές όψεις οπου θα περιγράψουμε πιο κατω. Αρα μιλάμε για μια πολύ δυνατή πανσέληνο που θα αλλάξει τον πλανήτη. Σε κοινωνικό επίπεδο το Blue Moon θα φέρει έξαρση της εγκληματικότητας αλλά και του μεταναστευτικού, όπως είχε γίνει αντίστοιχα τις χρονιές του 1961, 1999, 2007, 2009, 2012, και 2015. Ταυτόχρονα πυροδοτεί ακραία καιρικά φαινόμενα με σεισμούς, φωτιές, εκρήξεις ηφαιστείων και παλίρροιες.
Ιδιαίτερα για την Ευρώπη, θα δημιουργήσει όπως ήδη βλέπετε απειλές, τρομοκρατικά χτυπήματα που θα συγκλονίσουν πολλές χώρες όπως είχαμε αναφέρει τους προηγούμενους μήνες, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία Ρωσία, Αμερική, Αγγλία κτλ. Η οικονομική αστάθεια θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Η Αμερική θα βιώσει, όπως και βιώνει τον εξτρεμισμό και την εγκληματικότητα, καθώς και οικονομικό αδιέξοδο. θα υπάρξουν σεισμοί σε Λος Άντζελες, Χιλή και Βραζιλία, Τουρκία, Ιαπωνία όπως επίσης και εμφύλιες διαμάχες, κοινωνικές εξεγέρσεις, έντονες ανατροπές και νέο ξέσπασμα βίας και συγκρούσεων θα βιώσουν οι λαοί της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Αμερικής ενώ θα υπάρξουν ανατροπές και στην οικονομία της Κίνας, κατι που το έλεγα στο περυσινό Blue Moon. Λίγες ημέρες αργότερα, το χρηματιστήριο της Κίνας άρχισε να καταρρέει. Κάποια από αυτά ήδη έχουν συμβεί η βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σημαντικο ήταν επίσης το Blue Moon  το ετος 1999:Την 1η Ιανουαρίου δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό νόμισμα. Στις 13 Ιουνίου διεξάγονται οι ευρωεκλογές, ενώ στις 17 Αυγούστου μεγάλος σεισμός έπληξε την επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας με πάνω από 15.000 νεκρούς. Στις 7 Σεπτεμβρίου είχαμε και στην Αθήνα σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με συνολικά γύρω στους 145 νεκρούς. Με μπλε φεγγάρι είχαμε και τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ενώ στις 24 Μαρτίου ξεκίνησαν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας. Αρα είναι πολύ σημαντικο και ειδικά στους οίκους που πραγματοποιείτε να εχουμε παλι τετοια γεγονοτα. Αυτό θα συμβάλλει και στην πιθανή διάσπαση της Ευρώπης.


Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ-ΤΟ ΦΑΝΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΚΑΙ ΚΡΟΝΟΥ
Είναι αστρονομικό φαινόμενο. Η Γη περνά ανάμεσα στον Ηλιο και τον κόκκινο πλανήτη Άρη κάθε 26 ή και περισσότερους μήνες, φέρνοντας τον Άρη σε αντίθεση, στις 22 Μαΐου, του 2016. Όταν ο Άρης είναι σε αντίθεση, ο κόκκινος πλανήτης βρίσκεται απέναντι από τον ήλιο στον ουρανό της Γης, οπότε ο Άρης ανατέλλει στα ανατολικά κατά το ηλιοβασίλεμα, και σκαρφαλώνει υψηλότερα στον ουρανό γύρω στα μεσάνυχτα, και δύει στη δύση κατα την ανατολή του ηλίου. Ο Άρης είναι πιο κοντά στη Γη, οπου είναι πολύ φωτεινός στον ουρανό μας. Ωστόσο, οι αντιθέσεις του Άρη συμβαίνουν γιατί η (επιμήκης) τροχιά του Άρη φέρει αυτόν τον κόσμο περίπου 43 εκατομμύρια χιλιόμετρα (26 εκατομμύρια μίλια) πιο κοντά στον ήλιο στο περιήλιο (το πλησιέστερο σημείο της τροχιάς της) από ό, τι όταν ο Άρης ταλαντεύεται στο αφήλιο (πιο απομακρυσμένο σημείο της). Οι αντιθέσεις που συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τον Άρη στο περιήλιο είναι πολύ πιο φωτεινές και εντυπωσιακές από εκείνες που γίνονται στο αφήλιο.
H φετινή αντίθεσή του Άρη είναι λίγο περισσότερο από μέτρια, με τον Άρη να πλησιάζει εντός των 75.280.000 χιλιόμετρων (46.780.000 μίλια) τη Γη στις 30 Μαΐου. Ο Άρης θα βρίσκεται πλησιέστερα προς τη Γη στις 30 Μαΐου. Η ιστορικά στενή αντίθεση του Άρη στις 28 Αυγούστου, το 2003, ήταν στα 55.760.000 χιλιόμετρα (34.650.000 μιλίων) από τη Γη. Αυτή ήταν η πλησιέστερη προσέγγιση της Γης στον Άρη από την Λίθινη Εποχή. Η τελευταία φορά που ο Άρης ήρθε πιο κοντά στη Γη ήταν περίπου 60.000 χρόνια πριν, στις 24 Σεπτεμβρίου, 57 και το 617 π.Χ., όταν ο κόκκινος πλανήτης ήταν 55.720.000 χιλιόμετρα (34.620.000 μίλια) μακριά. Αντιθέτως, η πολύ ανοιχτή αντίθεση της 3ης Μαρτίου του 2012, τοποθέτησε τον Άρη στα 100.780.000 χιλιόμετρα (62.620.000 μίλια) μακριά.
Την επόμενη φορά που ο Αρης θα δημιουργήσει μια πολύ στενή αντίθεση, και πάλι θα είναι το 2018, όπου ο Άρης τότε θα εμφανίζετε ακόμα καλύτερα. 
Οι στενές (ή μακρινές) αντιθέσεις επαναλαμβάνονται κάθε 15 έως 17 ετη. Έτσι θα έχουμε μια άλλη στενή αντίθεσή του Άρη περίπου μετα από 15 χρόνια μετα από εκείνη που έγινε στις 28 Αυγούστου 2003. Η επόμενη καπως στενή αντίθεση του Αρη με την Γη θα γίνει στις 27 Ιουλίου 2018, αν και δεν θα είναι τόσο πολύ κοντά, όπως έγινε με την αντίθεσή του Αυγούστου, το 2003.

Credit: NASA/JPL-Caltech


Πολύ παρόμοιες αντιθέσεις του Άρη λαβαίνουν χώρα κάθε 79 χρόνια (15 + 17 + 15 + 17 + 15 = 79). Αυτοί οι 79-ετης  κύκλοι επαναλαμβάνονται μόνο με καθυστέρηση 2 έως 5 ημερολογιακές ημέρες. Η επόμενη σούπερ-κοντινότερη αντίθεσή του Άρη θα γίνει κατά το έτος 2082 ,την 1η Σεπτεμβρίου, 2082. Αλλά και πάλι, η Γη και ο Άρης δεν θα έρθουν τόσο κοντά όσο είχαν έρθει τον Αύγουστο του 2003. Υπάρχει ενας πιο ακριβής κύκλος 284 χρόνων (79 + 79 + 79 + 15 + 17 + 15 = 284). Η αντίθεση του Αρη που θα συμβεί σε 284 χρόνια μετά την 28η Αυγούστου 2003 θα πέσει στις 29 Αυγούστου, 2287. Τότε, ο Άρης θα έρθει στην πραγματικότητα παρα πολύ κοντά στη Γη όπως και τον Αύγουστο του 2003. Ο υπολογιστικός οδηγός Jean Meeus υπολογίζει ότι το-3000, ο Άρης θα έρθει πιο κοντά στη Γη στις 8 Σεπτεμβρίου 2729 ( στην απόσταση των 55.650.000 χιλιομέτρων) και στις 6 Μάρτη 2832 (101,50 εκατομμύρια χιλιόμετρα).Τότε βέβαια, εμείς θα είμαστε αστερόσκονη! Δείτε τους πίνακες με χρονολογίες οπου είχαμε το φαινόμενο αυτό http://spider.seds.org/spider/Mars/marsopps.html
Ας θυμηθούμε κάποια σημαντικά γεγονότα από τη χρονια εκείνη. Το 2003 για την χωρα μας, ήταν χρονιά σημαντικών γεγονότων, εντάσεων και προετοιμασίας για το επόμενο έτος. Η χώρα έζησε στον ξέφρενο ρυθμό της Ολυμπιακής προετοιμασίας, που πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία. Στο εξωτερικό, η Ελλάδα «διακρίθηκε» με την προεδρία της στην ΕΕ, ενώ στο εσωτερικό, το θερμόμετρο ανέβηκε, κυρίως λόγω της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Αναμφισβήτητα, όμως, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην 17Ν ήταν το γεγονός που σφράγισε αυτόν τον χρόνο. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΕΕ έπαιξε η Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του έτους, με την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ελληνική διπλωματία κατάφερε να συμβιβάσει τις απόψεις των Ευρωπαίων εταίρων, τους οποίους δίχαζαν καυτά ζητήματα, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, η μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, έστω και προσωρινά. Επιπλέον, η Αθήνα τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας, φιλοξενώντας μια από τις ιστορικές ευρωπαϊκές στιγμές, τη διεύρυνση της ΕΕ. Σε ευρωπαϊκή τροχιά το Κυπριακό μετά το ναυάγιο της Χάγης. «Εμφύλιος» μεταξύ Φαναρίου και Εκκλησίας της Ελλάδος με «φόντο» την Πράξη του ’28. Βαρύς ο φόρος του αίματος στις τραγωδίες των Τεμπών, του Αλιάκμονα και της Ικαρίας. Βαρύς ήταν ο φόρος του αίματος που πλήρωσαν 41 συνάνθρωποί μας στα τραγικότερα εν Ελλάδι δυστυχήματα το 2003.

Το θέμα της διαφάνειας στο δημόσιο βίο βρέθηκε στο επίκεντρο και το 2003, οδηγώντας μάλιστα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε παραιτήσεις πολιτικών, στο άνοιγμα χρηματιστηριακών κωδικών και σε νόμο για το «πόθεν έσχες». Απεργιακό κύμα μετά το «κοινωνικό πακέτο» και το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Μετά από περιοριστική οικονομική πολιτική ετών, οι παροχές του «κοινωνικού πακέτου» της κυβέρνησης πυροδότησαν ευρύτατο μέτωπο μισθολογικών αιτημάτων, με κύριο άξονα την εισοδηματική πολιτική στο δημόσιο τομέα. 

Οι διεκδικήσεις έλαβαν το φθινόπωρο τη μορφή ευρύτατου απεργιακού μετώπου. Από χίλια κύματα πέρασε η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Προβληματισμός για το θέμα της ασφάλειας, παρατηρήσεις για τα χρονοδιαγράμματα των έργων, αντεγκλήσεις για το κόστος, αναπλάσεις ιστορικών χώρων και τα παράλληλα μεγάλα κυκλοφοριακά έργα συνθέτουν το όλο σκηνικό. Μία αυτοκτονία μετέτρεψε την υπόθεση των αυθαιρέτων σε «θρίλερ”. Το πιο τραγικό τέλος σε μια απλή υπηρεσιακή υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αυτοκτονία της Ρουμπίνης Σταθέα. Ο φάκελος των αυθαιρέτων κτισμάτων βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τον Οκτώβριο του 2003 με τον πιο μακάβριο τρόπο.

Sky & Telescope

Ένας πλανήτης απέναντι σε εικόνες που εναλλάσσονται από τον προαποφασισμένο πόλεμο στο Ιράκ και την παγίδα της μετά Σαντάμ εποχής στην αλλοφροσύνη των αιματηρών επιθέσεων σε Κωνσταντινούπολη, Σαουδική Αραβία και όχι μόνο. Ένας πλανήτης απέναντι στην τρομοκρατία που ρίχνει βαριά σκιά στο έτος που ξεδιπλώνεται. Η άνευ έγκρισης του ΟΗΕ αμερικανική εισβολή στη Βαγδάτη θα σημάνει οδυνηρή ήττα για τη διπλωματία. Μπορεί η απειλή του «διαβολικού» για τις ΗΠΑ καθεστώτος Σαντάμ να εξαλείφθηκε και ο δικτάτορας να συνελήφθη, όμως κάτι πιο επικίνδυνο γεννήθηκε στο Ιράκ. Και απλώνει τις ρίζες του βαθιά. Τα πλοκάμια της τρομοκρατίας αγγίζουν για μία ακόμη φορά την Ευρώπη. Η Κωνσταντινούπολη ζει δύο φορές τον ίδιο εφιάλτη που αναβιώνει φέτος στη Σαουδική Αραβία, την Καζαμπλάνκα, την Ινδονησία, τον Καύκασο. Το τίμημα της τυφλής βίας θα αποδειχθεί και πάλι βαρύ. 

Η δολοφονία της Ανα Λιντ προκαλεί σοκ στη Σουηδία και παγκοσμίως. Ακόμη ένας θάνατος, αυτός του αυτόχειρα καθηγητή Ντέιβιντ Κέλι, «στοιχειώνει» την κυβέρνηση Μπλερ. Στο θρήνο τυλιγμένη και η Σερβία με τον Ζόραν Τζίντζιτς νεκρό από σφαίρες του παλαιού καθεστώτος. Λίγο πριν φύγει το έτος η Γεωργία προλαβαίνει να ζήσει τη δική της «βελούδινη επανάσταση» με την ανατροπή του Έντβαρντ Σεβαρντνάντζε. Με τη στήριξη των ΗΠΑ το νέο καθεστώς καλείται τώρα να κερδίσει το στοίχημα της επόμενης μέρας. Στο «μέτωπο» των πυρηνικών, το Ιράν βρίσκεται πλέον σε πορεία συνεργασίας με την ΙΑΕΑ και η Βόρειος Κορέα σε μία διαρκή άκαρπη εναλλαγή απειλών και διαπραγματεύσεων. Όσο για τη Λατινική Αμερική, κινείται και πάλι στο γνώριμο σκηνικό μεγάλων αλλαγών και αιματηρών διαδηλώσεων με το «αμαρτωλό» παρελθόν να ρίχνει βαριά τη σκιά του.


Ο πιο απρόσμενος εχθρός της Ευρώπης ήταν, πάντως, ο καύσωνας. Χιλιάδες θάνατοι, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης. Για τη Γαλλία  ο απολογισμός είναι πρωτοφανής: 15.000 νεκροί.

Η Γη φτερνίζεται λίγο πριν από το ραντεβού της με τον Αρη .Η σύγχρονη επιστήμη υπέστη το 2003 μια σημαντική ήττα, και μάλιστα από έναν εχθρό που δεν είναι καν ορατός με γυμνό μάτι. Η χρονιά που πέρασε σημαδεύτηκε από τον ιό του SARS, τον πρωταγωνιστή μιας παγκόσμιας επιδημίας με εκατοντάδες θύματα και τεράστιες οικονομικές απώλειες. Έτσι λοιπόν θα εχουμε ανάλογα γεγονότα και φέτος οπου θα επηρεάσουν τις σχέσεις κρατων και ηγετών.


***Επιπλέον, ο Κρόνος κατά τις 2-3 Ιουνιου,2016 θα είναι και αυτος σε πολύ κοντινή απόσταση με την Γη σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΑΣΑ. Θα εχουμε το φαινόμενο αντίθεσης του Κρόνου, ένα μεγάλο ορόσημο για το έτος μας παρατηρώντας το δακτύλιο πλανήτη! Η Γη θα βρίσκετε ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ηλιο στις 3 Ιουνίου και ώρα 7:00 παγκόσμια ώρα. Για την Αμερική, η αντίθεσή του Κρόνου τοποθετείτε στις 3 Ιουνίου στις 3:00 π.μ. EDT, 02:00 π.μ CDT, 1:00 π.μ MDT και 12:00 τα μεσάνυχτα PDT. Έτσι κατα την ωρα του φαινομένου οι δακτύλιοι του Κρονου θα φαίνονται αρκετά καλά, όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2016.


Τι είναι η αντίθεσή; η γρήγορη κίνηση μας σε τροχιά φέρνει Γη ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ηλιο κάθε χρόνο – ή, ακριβέστερα, περίπου δύο εβδομάδες αργότερα κάθε χρόνο. Πριν από δύο χρόνια, για παράδειγμα, η αντίθεση του Κρόνου συνέβη στις 10 Μαΐου, 2014. Πέρυσι, το 2015, ήταν στις 23 Μαΐου, η αντίθεση φέτος θα γίνει στις 3 Ιουνίου, 2016. Το επόμενο έτος, το 2017, η αντίθεση του Κρόνου θα έρθει στις 15 Ιούνιου. Θα μπορείτε επίσης να το απολαύσετε όλο το καλοκαίρι στο Βόρειο Ημισφαίριο, ή Νότιο Ημισφαίριο χειμώνα.

Οι εσωτερικοί πλανήτες – Ερμής και η Αφροδίτη – δεν μπορεί ποτέ να είναι σε αντίθεσή, διότι περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο μέσα στην τροχιά της Γης. Μόνο οι πλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον ήλιο πέρα από την τροχιά της Γης – Άρης, ο Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας – μπορεί να φτάσει πάντα σε αντίθεσή, δηλαδή, να εμφανίζονται απέναντι από τον ήλιο στον ουρανό της Γης. Περισσότερα στο κείμενο που γράψαμε πέρυσι.. Ο Κρόνος έχει μάζα περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από της Γης, έτσι ώστε να έχει μια τεράστια βαρυτική έλξη. 

Καθώς πλησιάζει, η βαρύτητα του Κρόνου θα μπορούσε να δημιουργήσει τον απόλυτη όλεθρο στη Γη, και το αντίστροφο. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως με τη μορφή της αποκαλυπτικών πλημμυρών και τεράστια παλιρροϊκά κύματα να εκδηλώνονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Κατά την περίοδο αυτή, Ο Κρόνος και ο Άρης θα βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές του τόξου των τριών αστέρων κοντά στον Antares στο νυχτερινό ουρανό, που ονομάζεται το στέμμα του Σκορπιού. http://astroephimerides.blogspot.gr/2015/05/22-23-2015.html

Από αστρολογικής άποψης, και οι δυο πλανήτες εκεί δεν έχουν καθόλου θετική ερμηνεία. 

Με τον Άρη: Επιβλαβείς συνήθειες δύναμη που επηρεάζουν τη ζωή, καυγάδες με τους φίλους και συγγενείς, αρκετά ευνοϊκές για το κέρδος. 


Με τον Κρόνο: υλιστικός, ανέντιμες μέσα από συνθήκες που δημιουργούνται από το περιβάλλον, θρησκευτική υποκρισία, πολλές απογοητεύσεις, απώλεια μέσα από καυγάδες και νομικές υποθέσεις, το πρόβλημα μέσα από τους εχθρούς, πολλές αποτυχίες, δυσμενείς για τα εγχώρια θέματα, πολύ ασθένειες και θλίψη από τα παιδιά [Robson *, p.138.]
Πισω στην πανσέληνο Μαΐου. Η Πανσέληνος Μάιου έχει μπροστάρη τον έντονο και επιθετικο Άρη, δηλαδή κυριαρχεί στον χάρτη της πανσελήνου, επίσης στην 1η μοιρα του Τοξότη, οπου μαζί δημιουργούν σοβαρά θέματα επιθετικότητας και μεγάλων εντάσεων σε ολες τις σχέσεις, είτε αυτές είναι σχέσεις προσωπικές, επαγγελματικές, κρατων και ηγετών. Εχουμε λοιπόν την σύνοδο Αρη/Σελήνης στην 1η μοιρα του Τοξότη στον 10ο οικο, και απέναντι, οι δυο τους, είναι σε αντίθεση με τον Ηλιο και την Αφροδίτη, στον 4οοικο, οπως παρατηρείτε και στον χάρτη της πανσελήνου. Είναι αλήθεια, ότι μεχρι τώρα έχουν συμβεί σημαντικές και σπάνιες ευθυγραμμίσεις στον ουρανιο θόλο και τα πιο πολλά απορρέουν από την ματωμένη σελήνη, την μπλε σελήνη του 2015 όλα αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που θα έρθουν. 

Ο πλανήτης θα αλλάξει, πολλά θα συμβούν με όλα αυτά τα φαινόμενα που εχουμε περιγράψει τους τελευταίους μήνες. Η σύνοδος Σελήνης / Άρη απέναντι από τον  Ήλιο και την Αφροδίτη είναι μια αρκετά μια δυσάρεστη και ασταθής πολικότητα, απαιτεί έστω και λίγη υπομονή και κατανόηση τουλάχιστον στην προσωπική μας ζωή, γιατί σε πολιτικο επίπεδο συνήθως τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Επίσης μαζί με την πανσέληνο αυτή, περιβόητοι απλανείς αστέρες ενεργοποιούνται που υποδηλώνουν ένα μεγάλο κίνδυνο σε κοσμικο επίπεδο, αλλα και όταν ενεργούμε παρορμητικά. Ενώ η δυστυχία και η ατυχία θα γίνει αρκετά αισθητή από πολλούς, ωστόσο λόγω αυτής της κατάστασης σίγουρα θα υπάρξουν και αυτοι που θα δείξουν συμπάθεια και θα προσφέρουν άνεση και υποστήριξη. Το σύμπαν βρίθει κυριολεκτικά από οιωνούς, μήνες τώρα.

Η σύνοδος Σελήνης/ Άρη είναι το ισχυρότερο χαρακτηριστικό στο διάγραμμα της πανσελήνου. Αυτό είναι ένα πολύ έντονος συνδυασμός, επειδή είναι στον ίδιο βαθμό και την επεξήγηση της 1ης μοίρας την δώσαμε στην αρχή. Όμως, υπάρχουν και θετικά με αυτή τη σύνοδο, όπως το πάθος, η δύναμη, η ανδρεία και το έντονο σεξαπίλ, η υπερδιέγερση, η ζωηρή συγκίνηση, ο αυθορμητισμός, τα έντονα συναισθήματα, η πνευματικη δραστηριότητα, το θάρρος, είναι η ευρύτητα αντίληψης, η τιμιότητα, η ισχυρή θέληση και αυτό ταιριάζει με ένα Τοξότη. Η σύνοδος αυτή από μονη της φαινετε να είναι αρκετά καλή, ωστόσο, η αντίθεση όμως με τον  Ήλιο και την Αφροδίτη, στα ζώδια του Ταυρου και των Διδύμων αντίστοιχα, μας λέει ότι αυτή η πανσέληνος θα οδηγήσει σε περισσότερες μάχες.
Η αντίθεση Ηλιου/ Σελήνης είναι παρόμοια με την αντίθεση Αφροδίτης/ Άρη, αλλα και μεγαλύτερης έντασης, λόγω της έντονης πολικότητας που δημιουργείτε μεταξύ αρσενικου (Αρης) και θηλυκού (Αφροδίτης). Η Σελήνη και η Αφροδίτη είναι τόσο διαλλακτικοί και παθητικοί, ενώ ο Ήλιος και ο Άρης είναι κυρίαρχοι και ενεργητικοί. Τίποτα δεν ταιριάζει σωστά, με τον Ηλιο / Αφροδίτη απέναντι από την Σελήνη / Άρη. Είναι άκρως αντίθετα, περα για περα! Αυτή η ενέργεια απλά δεν κάθεται καθόλου καλά στους οίκους που πραγματοποιείτε.
Κάθε ελπίδα ειρήνης και αρμονίας από την σύνοδο Ηλιου/Αφροδίτης στον 4ο οικο, θα εξουδετερωθεί από την επιθετικότητα του Άρη και της δυσαρμονίας των αντιθέσεων. Η Αφροδίτη απέναντι από τον Άρη βάζει υπερβολική πίεση στις σχέσεις και προσθέτει για παράδειγμα, σεξουαλική ένταση μεταξύ συντρόφων, αλλα κυρίως δημιουργεί τεράστιες εντάσεις μεταξύ εταίρων, ηγετών  αλλα και κρατων. Η πολικότητα μεταξύ αυτών των δυο θα πρέπει να επισημανθεί.Αυτό προσθέτει σύγχυση και μείζονα ένταση. Όσο αφορά τις προσωπικές σχέσεις σας, οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες του κάθε συντρόφου είναι πιθανό να προκύψουν μέσα από τη σύγκρουση.Παραδοσιακά σεξουαλικά στερεότυπα δεν έχουν κανένα νόημα σε αυτή την πανσέληνο.Ένας αγώνας για την κυριαρχία μεταξύ των συντρόφων θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται από μια εσωτερική διαμάχη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και ο πιο αδύναμος θα πρέπει αποφασίσει στο να σταθεί από μόνος του.
Ο Άρης ανάδρομος, μην το ξεχνάμε αυτό, μεχρι τα τέλη Ιουνίου, ενισχύει την ανάγκη στο να σκεφτούμε δύο φορές πριν διεκδικήσουμε ή ενεργήσουμε παρορμητικά, είτε σε προσωπικο είτε σε κοσμικο επίπεδο. Είναι καλύτερο, βέβαια σε προσωπικο επίπεδο, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να αποφύγουμε τα επιχειρήματα ή τις συγκρούσεις. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό που μας ενοχλεί σε σχέση με ενα στενό συνεργάτη η και τους φίλους μας. Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όλους τους άλλους όμως. Μερικοί άνθρωποι δεν θα πάνε καλά με αυτή την τρελή ενέργεια και θα είναι ιδιαίτερα ευέξαπτοι και επιθετικοί .Σιγουρα, είναι μια οψη που βάζει σε επικινδυνότητα πολλά.
Η αντίθεση Σελήνης/Αφροδίτης δείχνει την λανθασμένη εκτίμηση  που εχουμε για μια κατάσταση η την αδυναμία να εκτιμήσουμε, δείχνει την καθοδήγηση και την χειραγώγηση από τους αλλους, την δειλια, την επιφυλακτικότητα. Επίσης, δείχνει διαταραχή, οξυθυμία, μελαγχολία, συγκρούσεις.Η σύνοδος Σελήνη/Αρη δείχνει τις ισχυρές εντάσεις, την βιασύνη, την πρόωρη δράση αλλα και το μαχητικό πνεύμα, διαμάχες, φασαρίες, επίδειξη μισαλλοδοξίας/αδιαλλαξίας και προβλήματα. Η αντίθεση Ηλιου/Αρη, δείχνει το πείσμα, ισχυρογνωμοσύνη, ανησυχία, απερισκεψία στις αποφάσεις, επίσης όμως σε κοσμικό επίπεδο δείχνει τους τρομοκράτες, τα βίαια άτομα, τους στρατιωτικούς, την υπερένταση, την αναστάτωση, την αποτυχία από υπερβολικές απαιτήσεις, συμβολίζει τις μεγάλες πυρκαγιές. Και οι οίκοι οπου πραγματοποιούνται οι όψεις αυτές είναι αρκετά σημαντικοί. 

Ο 10οςοίκος οι κυβερνήσεις, ο 4ος, το έδαφος μιας χωρας, η πατρίδα, οι κάτοικοι μιας χωρας. Η οψη αυτή επίσης συνδέεται ανάλογα με τις καταστάσεις, και την κλήση για στρατιωτική θητεία αν ξεσπάσει ενας πόλεμος για παράδειγμα. Πολλά κράτη θα δεχτούν τρομοκρατική επίθεση η θα ανοίξουν νεα μέτωπα πολέμου η συγκρούσεων γενικότερα.

Η αντίθεση Αφροδίτης/Αρη σε κοσμικο επίπεδο δείχνει την εκρηξη, το ξαφνικο ξέσκασμα, και διακοπή διπλωματικών σχέσεων αφού και οι δυο τους επηρεάζουν τον πόλεμο και την ειρήνη, την οικονομία, την βια η οποία θα αυξηθεί και θα είμαστε αυτόπτες μάρτυρές σημαντικών εξελίξεων. Επίσης, συμβολίζει, την λεηλασία ή θύματα με ευπαθείς π.χ. κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής. Με τέτοιες όψεις όντως δεν μπορώ να ελπίζω για ειρήνη, ηρεμία, διαπραγματεύσεις, βελτίωση στην οικονομία η οποιαδήποτε άλλη βελτίωση, και επαναλαμβάνω στους οίκους που γίνετε, οπου είναι γωνιακοί. 

Σαφώς δε, δεν λείπει από τον χάρτη της πανσελήνου το τετράγωνο Δια/Κρόνου ( περιορισμός, αναγκαστική αλλαγή, φόβος, δυσαρέσκεια) μεταξύ 8/11ου οίκου, οπου δεν είναι καθόλου θετικο για την πολιτικο-οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες που ζούμε, η αντίθεση Δια/Πωσειδωνα (σκοπιμότητα, πολιτικές συγκρούσεις, απώλειες, σκάνδαλα, αστάθεια, κερδοσκοπία, φτώχεια, οικονομικο τσουνάμι είτε λόγω ενός μεγάλου σεισμού) μαζί με τον βόρειο δεσμο μεταξύ 2/8ου, που επαναλαμβάνετε, στον άξονα οικονομίας και θανάτου, όπως είδατε από την ηλιακή έκλειψη και μετα. Ο τελευταίος αφορά επίσης και μεγάλους σεισμούς, τσουνάμι και καταστροφές με μαζικές απώλειες οπου και θα εχουμε. Ο Κρονος επίσης τετραγώνιζει τον βόρειο δεσμο ( υποχρεωτικός χωρισμός και διάλυση, ομαδική απομόνωση, δύσκολιες στην συνεργασία με αλλους, έλλειψη προσαρμοστικότητας, καταπίεση, περιορισμοί, μαζικές απώλειες) αλλα και τον Πωσειδωνα (σκοτάδι, επιδημίες, υπονόμευση καταστάσεων, απώλεια σταθερότητας, αποσύνθεση, σάπισμα, προκατάληψη, ανασφάλεια, εναλλαγή διαθέσεων). 


Επιπλέον όψεις που σχηματίζονται είναι το τετράγωνο Ηλιου/Δια, (υψηλή θερμότητα, πυρκαγιές, αλαζονεία, επίδειξη δύναμης, η σύγκρουση με τον Νομο, η κακη διατροφή), η αντίθεση Ηλιου/ Κρόνου (επίμονες πυρκαγιές μακράς διάρκειας, σοβαρή ασθένεια, απώλεια ζωής ), το τετράγωνο Ηλιου /Πωσειδωνα ( χημική φωτιά, συνθήκες χάους, το μπλέξιμο σε σκάνδαλο, εξαπάτηση, η αυτοεξαπατηση, και αυτά αφορούν ηγέτες όπου βλέπετε τον Ηλιο να εμπλέκετε), το τετράγωνο Σελήνης/Πωσειδωνα, (παράξενες συνθήκες, εκμετάλλευση) η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου (εμπόδια στην οικονομία και στην ειρήνη, ταλαιπωρία, απομόνωση, παρεμπόδιση, κατολισθήσεις, υποχώρηση εδάφους), το τετράγωνο Αφροδίτης/ Πωσειδωνα,(μόλυνση, δύσκολη πραγματοποίηση ιδεών, τρέλα, μανία, πλάνη, παραλογισμός) τετράγωνο Αρη/Δια, (μεγάλες πυρκαγιές, η πρόωρη δράση, ξεκαθάρισμα μέσω διαπληκτισμών, ανταρσία, ,διάλυση και αποφασιστικότητα ) η γνωστή κατά τους τελευταίους δυο μήνες σύνοδος Αρη-Κρόνου που έχει ανάψει φωτιές στο Αιγαίο, και εφόσον η οψη αυτή σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη και άλλες όψεις που δεν είναι θετικές να περιμένουμε πλέον εκεί να συμβούν πολλά, οπου έχει πυροδοτήσει καιρο τώρα και επίσης  το τετράγωνο Αρη-Πωσειδωνα, (αδυναμία, παράλυση, ανικανότητα, άξονας επιδημιών, έλλειψη σκοπού, βλάβη, ατυχία, απουσία σχεδιασμού, αύξηση εγκληματικότητας).
Οσο αφορά στον χάρτη της πανσελήνου, τα σταθερά αστέρια, που εχουμε αυτή τη φορά αρκετά και πολύ σημαντικά και μάλιστα τρία. Το σταθερο αστέρι Dschubba στις 02 48 του Τοξότη, είναι μέσα στην ανοχή τόσο της Σελήνης και του Άρη. Σύμφωνα με τον Robson προκαλεί ξαφνικές επιθέσεις, μοχθηρία, αφορά την ανηθικότητα και την ξεδιαντροπιά. Ο Ebertin λέει ότι προκαλεί δυσκολίες, εμπόδια, και απώλειες, και βέβαια σε κοσμικούς χάρτες, υπάρχει μια ένδειξη μαζικών καταστροφών όταν συμμετέχουν ο  Άρης, ο Κρόνος ή ο Ουρανός και μάλιστα είναι στις πρώτες μοίρες του Τοξότη. Ο Κοσμικός χάρτης, το κοσμόγραμμα που αντικατοπτρίζει τους πλανήτες στο σύμπαν σημαίνει τα παγκόσμια γεγονότα και αυτό το αστέρι, που μόλις αναφέραμε, δεν είναι ο μόνος δείκτης μιας τραγωδίας και του πολέμου στο κοσμόγραμμα της πανσελήνου Μαΐου. Ο Άρης ιδίως με τον Dschubba φημίζετε ιδιαίτερα για τη βία, τη ζημιά και το έγκλημα, τους βίαιους και ξαφνικούς θανάτους.
Το σταθερο αστέρι Αλκυόνη στην 00 12 των Διδύμων, σε σύνοδο με τον Ήλιο. Αυτό το αστέρι φέρνει αισιοδοξία και την αγάπη, όταν οι όψεις είναι ευμενείς, αλλά βαθιά θλίψη και τραγωδίες λόγω των τελείως αρνητικών όψεων αντίθεσης που σχηματίζουν. Η Αλκυόνη έχει επίσης συσχετιστεί με την ομοφυλοφιλία, κυρίως στους άνδρες. Δεν θα εκπλαγώ αν αυτή η πανσέληνος, όπως και δείχνει η φυση των πλανητών, να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βγουν να διαδηλώσουν ή να συμβούν σημαντικά γεγονότα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα αλλα και την ειρήνη και τον πόλεμο. 

Η Αλκυόνη σε σύνοδο με τον Ηλιο, κατά Robson, αφορά τις παθήσεις του λαιμού, την χρόνια καταρροή, την τύφλωση, την κακη όραση, τους τραυματισμούς στο πρόσωπο, την ασθένεια, την ντροπή, την κακη διάθεση (για την ομοφυλοφιλία), ο δολοφόνος ή αυτούς που δολοφονήθηκαν, την φυλάκιση, τον θάνατο από λοιμό, τα  χτυπήματα, τον μαχαίρωμα, την σκοποβολή, τον αποκεφαλισμό ή το ναυάγιο (είτε στη θαλλασσα είτε και πολιτικό ναυάγιο). 


Και τέλος, για να επισημάνουμε τη σημαντικότητα των γεγονότων που θα εξελιχθούν, εχουμε την εμφάνιση του περιβόητου σταθερού αστέρα Algol (ολοι τον ξέρετε και τον έχετε ακούσει) στις 26 23 του Ταυρου, δεν αποτελεί καθόλου καλό οιωνό για την παγκόσμια ειρήνη και οικονομία σε σύνοδο με την Αφροδίτη. 
Ο Algol και η Αλκυόνη όταν ενεργοποιούνται, και μάλιστα τόσοι αστέρες μαζί, σαν και αυτή που περιγράφουμε, υποδηλώνουν ακραία δυστυχία και γεγονότα που θα φέρουν θλίψη. Λόγω της ισχυρής πολικότητας που υπάρχει σε αυτόν τον χάρτη, μην ξεχνάμε επίσης ότι ο άνθρωπος θα επιδείξει και τις καλύτερες ιδιότητες κατά τη διάρκεια μιας καταστροφής η ενός θλιβερού γεγονότος. 

Σηματοδοτεί τον αποκεφαλισμό ή ένα δολοφόνο η κάποιον που συναντά τον βίαιο θάνατο. Με τέτοιους συνδυασμούς, όπως ξέρουμε και στο παρελθόν, από μελέτες χαρτών, αλλα και όπως δείχνει και ο χάρτης πολλοί ηγέτες κινδυνεύουν με απόπειρες δολοφονίας, που έχουν στον χάρτη τους Δια/Κρόνο. Ο Αλγκόλ ήταν και στον Β παγκόσμιο Πόλεμο όταν ξέσπασε και σε αλλες σημαντικές στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας. Στη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου, ο Ουρανός πέρασε πάνω από τον Algol. Ήταν εκεί, όταν την 1η Σεπτεμβρίου το Λονδίνο δεχόταν αεροπορική επίθεση. Περισσότερα διαβάστε εδώ.. http://astroephimerides.blogspot.gr/2014/05/algol.html

Επίσης μια πανσέληνο πέρυσι στον Τοξότη είχαμε και εδώ στις 2 Ιουνιου,2015 http://astroephimerides.blogspot.gr/2015/05/2-2015.html
Πέρυσι τον Μάϊο, του 2015 ο Αλγκόλ έκανε την εμφάνιση του επίσης στην νεα Σελήνη στον Ταυρο http://astroephimerides.blogspot.gr/2015/05/18-2015.html 

Όπως γνωρίζετε η περίοδος εκείνη τότε ήταν αρκετά έντονη με αρκετά σημαντικά γεγονότα στον Ελλαδικό χώρο και παγκοσμίως όπως η επίθεση σε εκκλησία στο Τσάρλεστον, ΗΠΑ, με εννέα θύματα. Θεωρήθηκε ως έγκλημα μίσους και λευκής ανωτερότητας. Προκηρύσσεται δημοψήφισμα στην Ελλάδα για το θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας που είχαν προτείνει οι θεσμοί στις 25 Ιουνίου. Λίγο αργότερα επιβάλλονται έλεγχοι κεφαλαίου στις ελληνικές τράπεζες. Είχαμε και τον μεγάλο σεισμό στο Νεπάλ, 7.3 Ρ. Η Ιρλανδία ψηφίζει για τη νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, γίνετε η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου από τη λαϊκή ψήφο. Εχουμε την σφαγή στο Κομπανι, αρκετές βομβιστικές επιθέσεις και ένα σωρό αλλα γεγονότα. http://astroephimerides.blogspot.gr/2015/03/blog-post_17.html

Παρόλα ταύτα …πάντα υπάρχει και μια άλλη αχτίδα ελπίδας κατά την προσωπική μου άποψη, άσχετα αν οι πολιτικοί δεν δίνουν πολλά περιθώρια, έτσι όπως τα έχουν κάνει, οπου προέρχεται από το μεγάλο τρίγωνο του Ερμή, Δία και Πλούτωνα. Κατευθύνει την επόμενη ημέρα μετά την Πανσέληνο Μαΐου 2016. Φέρνει τους ανθρώπους μαζί για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον με βάση την αισιοδοξία και την πίστη. Μην το ξεχνάμε αυτό. Η πανσέληνος της 6ηςΜαΐου μας έδειξε οτι θα υπάρξει κάποια περιορισμένη κατάσταση που πρέπει να ξεπεραστεί ώστε να οδηγήσει σε προσωπική, επαγγελματική ή πνευματική ανάπτυξη. Όμως η 21η Μαΐου σηματοδοτεί μια οριακή κατάσταση, κάποια τραγωδία στον κόσμο που οδηγεί σε ένα ξέσπασμα συμπόνιας και ανθρωπιάς.
Ας δούμε πως θα επηρεάσει την χωρα μας και ποιες αλλες χωρες. 

Για την χωρα μας  η πανσέληνος θα επηρεάσει τον 1ο και 7ο οικο, επίσης γωνιακούς και σημαντικούς οίκους.

Εχουμε τετράγωνο Ηλιου-Ερμή, που δημιουργεί προβλήματα σε επικοινωνιακό επίπεδο, έλλειψη στοχων, εντάσεις και προβλήματα, το τετράγωνο Ερμή -Κρόνου, που σημαίνει ρήξη, διακοπή που είναι πολύ επικίνδυνο για τις διαπραγματεύσεις, μπλόκα εθνικής οδού*(απεργίες δηλαδή), το τετράγωνο Ηλιου-MC που επισημάνει τα λάθη που γίνονται και τις δυσκολίες για πραγματοποίηση των στοχων που έχουν τεθεί, αλλα και του Κρόνου-MC που συνδέεται με τα εμπόδια και τις δυσκολίες της συναντά η κυβέρνηση. Η δυσαρμονία Κρόνου-Πωσειδωνα, θα συνεχίσει να επηρεάζει το κοινοβούλιο της χωρας και τα κόμματα. 

Η πανσέληνος σε σύνοδο με τον Αρη και τον Κρόνο επηρεάζει τον 7ο οικο της χωρας, συμβολίζει την αντίπαλη χωρα σε περίοδο πολέμου, είναι ο οίκος των φανερών εχθρών, είτε πρόκειται για διάσπαση κομμάτων, συμβόλαια ή πολέμους, διπλωματικές σχέσεις ενός κράτους και τη λαϊκή αντίδραση στις αποφάσεις μίας κυβέρνησης. Ο πρώτος οίκος είναι ο πιο σημαντικός γιατί σε κάθε κοσμικό χάρτη αντιπροσωπεύει το λαό, τη γενική κατάσταση της χώρας, τις κρατικές υποθέσεις και τη δημόσια υγεία. Είναι επίσης και το υπουργείο εσωτερικών. Οπότε ,εκεί βλέπουμε να δημιουργείτε μια τεράστια πόλωση, οσο αφορά τις αποφάσεις και συμφωνίες τις, την αντίδραση του λαού αλλα και στο θέμα οσο αφορά το Αιγαίο, οπου έχει γίνει το επίκεντρο των εξελίξεων, όπως εχω ξανααναφερει είναι πολύ πιθανο να δούμε εκεί να εξελίσσετε ένα ακόμη επεισόδιο τύπου Ίμια η και κατι περισσότερο. 


Οι όψεις που επηρεάζουν την χωρα μας για πολύ καιρο είναι η δυσαρμονία Ηλιου-Ουρανού, που συνδέεται με κρίσιμες καταστάσεις, εκρήξεις σε πολλά επίπεδα και ανατροπές, στις σχέσεις μας με τις άλλες χωρες και ηγέτες, οπου κάνει την διαχείριση των πραγματων ακόμη δυσκολότερη. Η δυσαρμονία Αρη-Ουρανού (βια, πίεση, εντάσεις, αγώνας για επιβίωση, ξαφνικά γεγονότα, επέμβαση), το κουινκαξ Ουρανού-Δια (αστάθεια, έλλειψη καλης διπλωματίας, χάσιμο καλων ευκαιριών, ισως και να προετοιμάζει μια εξέγερση λόγω θρησκείας η μια γενικότερη ανάφλεξη), το τετράγωνο Ερμή –Ουρανού (μπέρδεμα,  συγκρούσεις, ιδιόρρυθμες ενέργειες ,εκκεντρικότητες, αναταραχή, καθόλου καλο και για τα μέσα επικοινωνίας που επηρεάζονται), το τετράγωνο Ουρανού-Κρονου (προκλητική συμπεριφορά,  συγκρούσεις, επαναστατικότητα, δυσάρεστες επεμβάσεις, διαμάχες, περιορισμός της ελευθερίας), την αντίθεση Δια-Πλούτωνα (αλόγιστη σπατάλη, εκμετάλλευση των μαζών, καταχραστές της εξουσίας, προβλήματα σοβαρά με τις αρχές του τόπου).
Επίσης στον χάρτη μεταπολίτευσης  επηρεάζει τον 11ο και 5οοικο της χωρας που συνδέεται με την διασκέδαση, τα παιδιά, τους νέους, την κερδοσκοπία, τους διπλωμάτες, τους πρέσβεις και τα σχολεία και τα συμβούλια εκπαίδευσης, και θα επηρεασει αρνητικα και τις επιχειρησεις. 


Στον χάρτη του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα βλέπουμε την πανσέληνο να επηρεάζει τον 6ο του οικο του. Ισως προσπαθήσει να κάνει μια απόπειρα να αντιδράσει σε όλα επιβάλλονται, όπως έκανε και πέρυσι αλλα θα έχει να αντιμετωπίσει και τις αντιδράσεις εντός της χωρας τόσο σε πολιτικο οσο και σε λαϊκό επίπεδο,και λογικο ειναι.


Εδω εχουμε το …τετράγωνο Σελήνης –Αρη (εξαναγκασμός, τόλμη, φασαρίες ,προβλήματα, ενάντια περιορισμών, αυθόρμητες ενέργειες, απερισκεψία),
το τετράγωνο Ηλιου –Αρη ( απερισκεψία στις αποφάσεις, πείσμα και ισχυρογνωμοσύνη, βιασύνη ,αναστάτωση, ένταση, υπερένταση, υπερκόπωση, αποτυχίες),
η αντίθεση Σελήνης- Αφροδίτης, το τετράγωνο Σελήνης-Κρονου  (μελαγχολία, συγκρούσεις ,λανθασμένη εκτίμηση μιας κατάστασης, αδυναμία),
η αντίθεση Ηλιου -Κρόνου,( υποχρεωμένος να οδηγηθεί σε απομόνωση από τις περιστάσεις, εύθραυστη κατάσταση, αντιμετώπιση κάποιας σοβαρής κατάστασης, χρειάζεται πειθαρχία)
Βέβαια υπάρχουν και θετικές όψεις μεταξύ πλανητών οπου θα μπορούσε να εκπληρώσει πολύ καλύτερα πράγματα όμως ο άξονας που με ανησυχεί είναι του Κρόνου -Πλούτωνα (κατάλυση της εξουσίας, δικτατορία, ομαδικός περιορισμός).Η αντίθεση του Ερμή πάνω από την χωρα μας δείχνει έλλειψη σκοπού, υπερτίμηση, και αλλαγές. Πρέπει να γινουμε πιο συγκεκριμένοι σε πολλά θέματα και να αλλάξουμε πολιτική και διπλωματία και σιγουρα τον σχεδιασμό των στοχων μας, και γενοικοτερα την σταση μας, ενώ η επικοινωνία με τους εξω θα γίνει πιο κρίσιμη.

Η πανσέληνος θα επηρεάσει αμεσα όμως τις σχέσεις Ρωσίας -Τουρκίας .  

Ο Ουρανος σε αντίθεση με τον ωροσκόπο της πανσελήνου επηρεάζει σε τεραστιο βαθμο την Γαλλία, οπου εκεί συμβαίνουν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν ξαφνικά και ανατρεπτικά γεγονότα, η Γαλλία δείχνει ότι θα ξαναχτυπηθεί, ενώ οι αναταραχές θα συνεχίσουν αιματηρές πολύ πιθανόν πλέον, στην ουσία ερμηνεύετε ως ένα ομαδικό σοκ που έχει υποστεί ο λαός αυτος. 

 Ιδιαίτερες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει και η Μέση Ανατολή, ενώ οι ΗΠΑ θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο σεισμό, κατι που εχω αναλύσει εδώ και 2 χρονια, από τότε που άνοιξα το μπλογκ αυτό. Γιατί η Καλιφόρνια και γενικότερα οι Δυτικές Πολιτείες; Η πολιτεία της Καλιφόρνια είναι Παρθένος (στις 9 Σεπτεμβρίου, 1850 ). Ενώ ο Πλούτωνας είναι σε τρίγωνο με τον Ήλιο της Καλιφόρνια αυτό υπογράφει το γεγονός, ότι  η πολιτεία αυτή, κινείται προς μια νέα φάση. Έχει τον γενέθλιο Κρόνο, Πλούτωνα και τον Ουρανό στον Κριό .Ξεκινά με τον Κρόνο.Ολο αυτό το χρονικό διάστημα, βλέπουμε πυρκαγιές, ξηρασία, σεισμούς και ακόμη και ενα πιθανο τσουνάμι, η Καλιφόρνια θα ξαναγεννηθεί,ας πουμε κατα καποιο τροπο. Επιπλέον, σε σύγκριση με τον χάρτη της πανσελήνου, της 21ηςΜάϊου, του 2016, βλέπουμε ότι ο Algol, και την Αλκυονη να πεφτουν μαζι εκεί οπως βλεπετε και στον χαρτη.Κανενας δεν το ευχετε,αυτο,ας ελπισουμε να μην συμβει ποτε, αλλα δεν παραβλεπουμε και τα σημαδια,ενω περυσι τον Μαιο οι αστρολογικες κοινοτητες ειχαν προειδοποιησει την πολιτεια της Καλιφορνια.

Η θεση του Αλγκολ,στις Δυτικες ΗΠΑ
Η θεση της Αλκυονης στις Δυτικες ΗΠΑ

Ο Πλούτωνας σε τρίγωνο με τον Ήλιο, κυρίως στις 13η του Φλεβάρη, 26 Ιουνίου και στις 18 Δεκεμβρίου, ενδέχεται να είναι επικίνδυνες ημερομηνίες. Ο Ουρανός και ο Κρονος πρόκειται να την ταρακουνήσουν. Τέλος, η πανσέληνος επηρεάζει ιδιαίτερα και την Νότια Αμερική,ειδικα την Βραζιλία που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς αγωνες (κινδυνος ανατροπης των Ο.Α;) και την Βόρεια Ευρώπη.


θα κανω και μια μικρή αναφορά στην Κύπρο…ειχα πει πριν 3 χρονια περιπου οτι η διέλευση του Πλούτωνα από τον γενέθλιο Κρόνο της Κύπρου στον 8ο οίκο θα εξακολουθεί να την επηρεάζει και το 2014, διαμορφώνοντας ένα νέο οικονομικό καθεστώς, αλλα ωστόσο πάντα ο πλανήτης αυτος επιτρέπει την αισιόδοξη σκέψη και μια δραστική αναγέννηση. Επιπλέον, ομως με την διέλευση του Δία από τον 1ο και τον 2ο οίκο της Κύπρου εβαλε κατα καποιο τροπο τη χώρα σε μια τροχιά ανάπτυξης η την βοηθησε να βρει καποια ακρη σε αυτο,βγαινοντας απο το μνημονιο.Ωστοσο,  για μενα ακομα υφισταται.


Πολλά εξαρτώνται βέβαια από την πολιτική που θα ακολουθήσει η ίδια, αφού αν υποκύψει στους διαρκείς εκβιασμούς, χωρίς να ελιχθεί, τότε το μέλλον της για την επόμενη επταετία δείχνει να είναι σκοτεινο. Ο Δίας, είναι αρκετά ισχυρος στο ωροσκόπιο της Κύπρου (βρίσκεται στον Τοξότη και τον 7ο οίκο), οπου μπορεί – να συμβάλλει σε «ανοίγματα» και έξω από την Ευρωζώνη σε κάθε περίπτωση. Αναμένεται μια θριαμβευτική ανάκαμψη της χωρας, το 2023, όμως, η Κύπρος καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη σοβαρότερα θέματα, και αυτό δεν είναι άλλο από το εδαφικό ζήτημα. Βέβαια,  η επιρροή του Κρόνου, μέχρι το 2020 (Αφροδίτη, Άρη και η Σελήνη της Κύπρου), θα βάλει σε πολλές δοκιμασίες το νησί και τους κάτοικους της.

Μέσα στις δραματικές αλλαγές συμπεριλαμβάνεται βέβαια και μια πιθανη έξοδος από την Ευρωζώνη, όχι απαραίτητα με ευθύνη της Κύπρου αλλά εξ αιτίας των γενικότερων εξελίξεων. Όμως αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις και κανείς δεν μπορεί να κάνει σχέδια υπολογίζοντας στην διατήρηση του. Από αυτήν την άποψη η όποια εμμονή για λύσεις εντός της Ευρωζώνης και μέσα στα υπάρχοντα πλαίσια συμμαχιών, ισως και να δείχνει μάταιη. Μετα, τα οικονομικά σειρά θα έχουν τα στρατιωτικά. Αλλωστε, όπως είδα και στην χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κοινή αστρολογική ευαισθησία μεταξύ Κύπρου, Ελλάδος και Τουρκίας, σίγουρα σηματοδοτεί παράλληλες και συνδεόμενες μεταξύ τους εξελίξεις που αφορούν και τις τρεις χώρες.

***Νομιζω ,οτι οι εξισωσεις ειναι περιττες,σε αυτο το κειμενο καθως ισχυουν των προηγουμενων μηνων ακομα.

~ ~ Like Share Tag Comment ~ ~

 Email: astro.ephimerides@gmail.com