BREXIT-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ 23,ΙΟΥΝΙΟΥ 2016


Σε λίγες ημέρες, από τώρα, στις 23 Ιουνίου 2016,οι ψηφοφόροι του Ηνωμένου Βασίλειου θα προσέλθουν στις κάλπες οπου έχουν κληθεί να πάρουν μέρος σε ένα εθνικό δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσουν εάν η Βρετανία θα παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης η εκτός. Αυτή  η ψηφοφορία πρόκειται να είναι αρκετά κρίσιμη για το μέλλον της Μ Βρετανίας, και κοιτάζοντας τον αστρολογικο της χάρτη του δημοψηφίσματος, βλέπω ότι οι διαθέσεις δεν θα είναι καθόλου θετικές κατα το πρωί της 23ης Ιουνίου. Η Μ Βρετανία έχει πολλούς αστρολογικούς χάρτες αλλα μονο δυο θα δούμε σχετικά με το θέμα. Και ενώ γράφω αυτό το κείμενο, εχουμε την δολοφονία ενός βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, της Jo Cox, στις 16 ιουνιου,2016, λίγες ημέρες πριν το τετράγωνο Κρόνου-Πωσειδωνα και την πανσέληνο στον Τοξότη, οπου βέβαια δεν είναι τυχαίο, ενώ αυτο το κείμενο άρχισα να το γράφω από την περασμένη εβδομάδα, αλλα και εμσω των εξισωσεων που εδωσα τον Μαιο, επισημανθηκε η δολοφονια δυο πολιτικων προσωπων.
Εάν εξετάσουμε το γενέθλιο χάρτη του δημοψηφίσματος αυτού, στις  7.00 π.μ, όπως γίνετε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, με συντεταγμένες Λονδίνου, η Σελήνη (που εκπροσωπεί τον λαο) θα βρίσκεται εκείνη την ωρα, στο 7ο οίκο, στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Υδροχόος είναι όπως γνωρίζουμε ένα αρκετά έντονα ανεξάρτητο ζώδιο, είναι αυτος που καλεί και απαιτεί την εξέγερση και την αλλαγή αλλα, και ο 7ος οίκος είναι ο οίκος των σχέσεων, των ανοιχτών εχθρών, η επαφή του κράτους με τους άλλους λαούς, η λαϊκή αντίδραση στις αποφάσεις μίας κυβέρνησης και από δω φαίνονται και τα πολιτικά διαζύγια η ακόμα και η αποχώρηση από μια συνεργασία η ομάδα η κόμμα. 

Οπότε, αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι ότι ο Βρετανικός λαός δεν θα πάει προς την κατεύθυνση που οι ηγέτες θέλουν, αλλα θα κάνουν αυτό που στην πραγματικότητα επιθυμούν χωρίς να τους υπολογίσουν. Εκτός, αν τα αποτελέσματα του Μπρεξιτ, δεν υπολογιστούν και μετατραπούν από Ναι σε Όχι, σαν το δικο μας, οπότε τίποτα δεν θα είναι πιθανο, με τέτοιες αστρολογικές όψεις που υπάρχουν μέσα στον Ιούνιο.
Στον χάρτη του δημοψηφίσματος βλέπουμε ότι ο Ωροσκόπος θα βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου (27 μοίρες), οπου επίσης είναι ένα ζώδιο που αντιπροσωπεύει το παρελθόν και το έθνος-κράτος που είναι σε αντίθεση με την Σελήνη στον Υδροχόο (5 μοίρες) οπου η ψήφος -απόφαση θα είναι συνειδητή, ο ωροσκόπος τετραγωνίζει επίσης τον Ουρανό ο οποίος βρίσκεται στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου, και τριγωνίζει τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού, που συνδέεται με την μόνιμη αλλαγή. Βέβαια, οι όψεις αυτές κατά κάποιο τρόπο κρύβουν οργή και θυμο, που ανα πασα στιγμή μπορεί να εκραγεί προς τα έξω, με πολλούς τρόπους, σαν κι αυτό που είδαμε στις 16 Ιουνίου, οπου σίγουρα δεν είναι τυχαίο. Αγγίζοντας τον ωροσκόπο, ο Ουρανος δείχνει αναταραχές, ομαδικό σοκ, έντονες ανησυχίες και εντάσεις. Είναι ο άξονας των ξαφνικών γεγονότων. Αν βέβαια γίνει ένα Brexit, θα είναι κατι που θα σοκάρει την ΕΕ καθώς η αγωνία θα είναι μεγαλη οσο θα πλησιάζει και η ωρα των αποτελεσμάτων κατά το κλείσιμο της κάλπης.
Επιπλέον, όταν ο ωροσκόπος, σε οποιοδήποτε χάρτη, βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες ενός ζωδίου, όπως εδώ, δείχνει ένα απροσδιόριστο αποτέλεσμα, αυτή η ψήφος θα είναι πολύ κοντά στο Brexit,ισως δηλαδή η διαφορά να είναι ελάχιστη, αλλά στην ουσία και οι όψεις που σχηματίζονται στον χάρτη είναι το κλειδί. Ο Ηλιος που εκπροσωπεί τον ηγέτη, στον χάρτη αυτό, βρίσκεται σε ένα πολύ αδύναμο οικο, τον 12ο , οπου τετραγωνίζει επίσης το MC στην 1η μοιρα του Κριου και αυτό μου λέει ότι ο Ντέιβιντ Καμερον θα είναι στην ίδια διάθεση που θα επικρατεί. Σαφώς, δε ο Ηλιος δεν βρίσκεται σε θετική θέση την ημέρα του δημοψηφίσματος.
Ο Ερμής, αντιπροσωπεύει την απόφαση που ολοι θα πρέπει να πάρουν ενώ αυτος θα βρίσκεται στο διπλό ζώδιο των Διδύμων, που έχει να κάνει με την επιλογή, ενός Ναι η Όχι και συνήθως λόγω της δυαδικότητας του είναι ένα δίλλημα και όχι μια εύκολη απόφαση σίγουρα αλλα και οι απόψεις σίγουρα θα ποικίλουν κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο Ερμής είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο, που δείχνει την δυσφορία αλλα και την επιφυλακτικότητα ως προς την εξουσία της χώρας και το δημοψήφισμα, αλλα πιο κρίσιμο φαινετε να είναι το τετράγωνο με τον το Βόρειο Δεσμό και τον Δία, τον πλανήτη των διεθνών σχέσεων και των ξένων επαφών. Ο Ερμής επίσης τετραγωνίζει και τον Ποσειδώνα στον 9ο οίκο, που συνδέεται με την εξωτερική πολιτική και επαφές, οπου επίσης κυβερνάται από τον Ποσειδώνα. Αν βάλουμε όλες αυτές τις ενδείξεις μαζί, τότε το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να εχουμε είναι ότι η διάθεση και η ψήφος στην Μ. Βρετάνια, θα προσανατολιστεί προς μια έξοδο από την Ευρώπη.
Ο Ερμής είναι επίσης μέρος ενός Μεγάλου Σταυρού σε αντίθεση με τον Κρόνο και θα τετραγωνίζει τον Δία και τον Ποσειδώνα. Αυτό δείχνει το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους και τις εντάσεις και τα επιχειρήματα που δημιουργεί. Αυτό επίσης συνδέεται με το αν το δημοψήφισμα είναι μια μπλόφα, μια απατη, δημιουργεί εσωτερική σύγχυση και αν έχουν λάβει υπόψιν το δικο μας δημοψήφισμα, σίγουρα ισχύουν όλα τα παραπάνω που εχουμε πει. Ο Δίας, ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας έχουν εμπλακεί σε ένα διαρκή χορό των μεταβλητών ζωδίων, από το περασμένο καλοκαίρι και ένα από τα κύρια αποτελέσματα αυτής ήταν το προσφυγικό / μεταναστευτική κριση. Η μετατόπιση από το 2015,που ήταν με τον Κρόνο στον Σκορπιο, έχει μετατοπιστεί στον Τοξότη δείχνει μια αλλαγή στην εστίαση προβλημάτων. Έτσι λοιπόν, από την σεξουαλική κακοποίηση, όπως του παράδειγμα του Jimmy Saville, το πρόβλημα τώρα φαίνεται να είναι οι θρησκευτικοί εξτρεμιστές, όπως το ISIS και η μετανάστευση, που συνδέονται με τον Τοξότη.
Το γεγονός ότι ο ωροσκόπος αντιτίθεται της σελήνης φωτογραφίζει το δίλημμα το να μείνουν εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας η να φύγουν. Το αρνητικο είναι η σχεδόν συνάντηση των δυο πλανητών, Αρη-Ουρανού που βρίσκονται στην 23η μοίρα του Κριου και του Σκορπιού αντίστοιχα. Αυτο σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ένα δίκαιο αποτέλεσμα η να χυθεί πολύ αίμα γι’ αυτό το δημοψήφισμα. Αλλωστε ο Ουρανός στον 10οοικο μπορεί να φέρει σοβαρές αλλαγές στην δομή της πολιτικής εξουσίας η να οδηγήσει σε πιθανές εκλογές, το λιγότερο.
Ο γενέθλιος Κρόνος του Ηνωμένου Βασίλειου, αντιπροσωπεύει την πατρίδα (ενώ ο Αιγόκερως κυβερνά τον 4ο οικο) λαμβάνει ένα τρίγωνο από τον Ουρανό και ένα τετράγωνο από τον Άρη ανάδρομο. Αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη επιθυμίας να αλλάξουν πλεύση και να κυβερνιούνται (Κρόνος) ανεξάρτητα (Ουρανός) και μια επιθυμία να προχωρήσουν προς τα εμπρός (Άρης), κάνοντας ένα βήμα προς τα πίσω; είναι μια πολύ πιθανή εξήγηση.
Η πιο δυναμική αστρολογική οψη είναι η διέλευση του Πλούτωνα που είναι σε αντίθεση με την Σελήνη της Μ. Βρετανίας. Η Σελήνη κυβερνά την κορυφή του χάρτη, και αυτό δείχνει μια πλήρη μεταμόρφωση οσο αφορά το πρόσωπο του έθνους, όπως ο κόσμος το βλέπει. Φαίνεται, ότι θα υπάρξει οριστική αλλαγή τον επόμενο χρόνο η δυο, και οι επιπτώσεις της ψηφοφορίας για έξοδο απο την Ευρώπη θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολόκληρη τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην ουσία, μιλάμε για μια ζωτικής σημασίας απόφαση που θα μπορούσε να έχει μεγάλες και σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον.
Η Σκωτία αντίθετα είναι πολύ φιλική ως προς το ευρώ ενώ η Αγγλία είναι πιο σκεφτική ως προς αυτο. Πρέπει να θυμάστε, δεν πάει πολύς καιρός αλλωστε από τότε που η Σκωτία κλήθηκε να ψηφήσει για το αν θα ανεξαρτοποιηθει από την Αγγλία, αν και τελικά αποφάσισε να μην φύγει. Βέβαια, η Σκωτία έχει πολλούς λογους για να μην βγει από την Ευρώπη.
Ο Πλούτωνας αντιτίθεται στην Σελήνη και αυτό δείχνει μια πιθανή αλλαγή στον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου ή ακόμα και απόσχιση η και μετασχηματισμό (Πλούτωνας) του έθνους και του λαού της (Σελήνη). Το διακύβευμα για την ψηφοφορία της 23ηςΙουνίου, δεν θα μπορούσε προς το παρόν να πάει πιο μακριά. Αυτή η σημαντική αντίθεση Σεληνης-Πλουτωνα, θα μπορούσε να δείξει ακόμη και μια αλλαγή οσο αφορά την μοναρχία, στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 2017 και 2018, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση. Η αντίθεση Σεληνης-Πλουτωνα, συνδέεται με αιφνίδιες αλλαγές, εκρήξεις και τις ασυνήθιστες μεταβολές, συγκρούσεις αλλα εκφράζει και τον κληρονομικό παράγοντα, ίσως σε ότι αφορά την μοναρχία.
Οι παράμετροι είναι πολλοί, και θα έπρεπε να εξετάσουμε και τον χάρτη όταν η Βρετανία μπήκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Ιανουαριου,1973. Παίζει σημαντικο ρολο και δείχνει αρκετά πράγματα για να καταλάβουμε. Στον χάρτη αυτόν, υπάρχει ένα στελλιουμ στον Τοξότη, 5 πλανητών , ο Ηλιος είναι σε σύνοδο με τον Δια και την Σελήνη. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη έκφραση της κατάρριψης των παλαιών ορίων και μια εξωτερική έκφραση, ενώνοντάς τις δυνάμεις της με άλλες χώρες του εξωτερικού. Ο Ζυγός ως ωροσκόπος, δείχνει τη στάση της αλλα και το είδος συνεργασίας αλλα και η σύνοδος Πλούτωνα δείχνει ότι αυτή η κίνηση ήταν  επαναστατική τότε για το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, υπάρχει μια ένδειξη, στον χάρτη αυτόν, ότι θα υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον, ενώ η Μ. Βρετανία έμπαινε στην ΕΟΚ. Η Αφροδίτη ο κυβερνήτης του χάρτη, είναι στον Τοξότη σε αντίθεση με τον Κρόνο στους Διδύμους στον 9ο οίκο. Αυτό είναι σχεδόν μια αναγνώριση του γεγονότος ότι η ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων σε όλη την Ευρώπη (Δίδυμοι / 9ο οίκο) θα θεωρηθεί ως αιτία του προβλήματος (Κρόνος) για το Ηνωμένο Βασίλειο (απέναντι από την Αφροδίτη).
Πως λοιπόν είναι πιθανο, το Μπρεξιτ να ταιριάζει σε αυτό;
Αυτό που είναι σημαντικό στον χάρτη του δημοψηφίσματος όπως αναφέραμε είναι ο Μεγαλόσταυρος, που δείχνει την ανησυχία του λαού σχετικά με τη μετανάστευση και τους πρόσφυγες και ταιριάζει ακριβώς πάνω στην αντίθεση Αφροδίτης / Κρόνου, στον χάρτη του 1973. Ολη η αισιοδοξία που πηγάζει από τον Τοξότη-Δια, του 1973 έχει εξατμιστεί τώρα και το μόνο πράγμα στο οποίο έχουν ολοι επικεντρωθεί είναι το βασικό πρόβλημα της έλλειψης συνόρων. Κατι άλλο που είναι ενδιαφέρον είναι η θέση του Ουρανού. Όταν η Βρετανία μπήκε στην ΕΟΚ, Ο Ουρανός ήταν στις 22.45 του Ζυγού, που από μόνη της είναι μια έκφραση αλλαγής σε επίπεδο συνεργασίας. Για το, Brexit είναι ακριβώς απέναντι στις 23,58 του Κριού, οπου εχουμε μια έντονη επιθυμία για αλλαγή και δημιουργεί μεγαλη πόλωση, αλλά αυτό θα προχωρήσει από μονο του.
Έτσι, τόσο ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι απέναντι από τις γενέθλιες θέσεις τους. Οι αναγνώστες ισως παρατηρήσουν ότι αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους κάπου μεταξύ των ηλικιών 42 και 44, και δημιουργεί μια κατάσταση που είναι γνωστή σε ολους όλους. Αυτό κοινώς ονομάζεται η κρίση της μέσης ηλικίας. Φυσικά, είναι πολλοί οι παράμετροι που πρέπει να συγκρίνει κάνεις αν πάει πισω στο χρόνο. Σημαντικό είναι ότι ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω τετραγωνίζει τον Ηλιο του Καμερον, στον Ζυγο, μέσα στον χρόνο, και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για τον ιδιο, δηλώνει αποτυχία να συνεχίσει στο μέλλον, και θα έπρεπε να διαλέξει άλλη ημερομηνία για το δημοψήφισμα.

Αν το δημοψήφισμα-Brexit παρήγαγε μια ψήφο υπέρ της παραμονής, η θέση του Καμερον θα αποδυναμωθεί σοβαρά. Έχει ήδη πει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για μια τρίτη θητεία, αλλά μια ψήφος για να αποχωρήσει από την ΕΕ θα μπορούσε να επισπεύσει την αναχώρησή του από την πρωθυπουργία της Αγγλίας. Ακόμη και αν δεν, η θέση του θα μειωθεί σημαντικά.
Είναι αλήθεια ότι οι θέσεις του Ουρανού και του Κρόνου σε σχέση με το διάγραμμα του γενέθλιου ωροσκοπίου της, το 1066 και το διάγραμμα εισόδου στην ΕΟΚ υποδηλώνουν μια έξοδο από την ΕΕ, αλλά θα μπορούσαν εξίσου να αναφέρονται στο γεγονός ότι μια τέτοια κίνηση και η ψήφος απλα θα μελετηθούν και θα συζητηθούν, δημιουργώντας εντάσεις και συγκρούσεις. Το αποτέλεσμα δείχνει όμως αναμφίβολο εξ αρχής με τις όψεις που αναφέραμε στην αρχή, αλλα με μια μεγαλη τάση προς την έξοδο από την ΕΕ.
Υπάρχει μια ιστορική ώθηση για την ανεξαρτησία της, από την ΕΕ. μετά από τις 23 Ιούνιου η οποία θα αυξηθεί, μέσω του Ουρανού, που είναι ο πλανήτης της επανάστασης, θα είναι στις 23 μοίρες και πάλι το Σεπτέμβριο του 2016, τον  Οκτώβριο επίσης του 2016, τον Μάρτιο του 2017 και τον Απρίλιο του 2017, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικο, να φύγουν από την ΕΕ, αυτό πρόκειται να έρθει σε μεγάλη σύγκρουση με την Σκωτία. 
Αν για οποιοδήποτε λόγο το αποτέλεσμα είναι να μείνουν μέσα στην ΕΕ, τότε κανείς δεν θα το δεχτεί. Η πίεση θα είναι αρκετά μεγαλη, ισως και δύσκολο να διαχειριστεί, εντός της χωρας. 
Η σύνοδος Ουρανού-Ceres στις 23 μοίρες του Κριου στον 8ο οικο (θέματα οικονομίας), την ημέρα του δημοψηφίσματος, είναι επίσης σημαντικη. 
Όταν ο Πλούτωνας φτάσει στις 23 μοίρες του Αιγόκερω, τον Απρίλιο του 2019, το ημι-εξάγωνο, του Δία στις 23 μοίρες του Τοξότη, και όλα τα υπόλοιπα που είναι συνημμένα  με την Ε.Ε θα έχουν εντελώς φύγει. Αυτό περιλαμβάνει πολύ συγκεκριμένα το Ευρώ, και με τον Ουρανο στον Ταυρο (τραπεζικό σύστημα), στο ζώδιο του χρήματος θα πνέει τα λοίσθια, … αλλά και αυτό έχει άμεση σύνδεση του ότι η Ευρώπη θα διασπαστεί και το εύρω θα καταρρεύσει! 
Για μένα, έτσι όπως έχει ο χάρτης του δημοψηφίσματος, το μεγαλύτερο ποσοστό θα ψηφίσει να φύγει από την ΕΕ, αλλα αν γίνει αυτό δεν θα υπάρξει επιστροφή. Η Ευρώπη, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ενα αρκετά κρίσιμο σταυροδρόμι, οπου η ειρήνη είναι δύσκολο να διατηρηθεί, η δικαιοσύνη και τα ανθρωπινά δικαιώματα θα υποστούν αλλαγές και θα αλλάξουν μορφή, και θα επηρεάσει την κοινωνία μας , με μια μεγαλη δυναμη να αποχωρεί. 
Δεν πρέπει επίσης να παραβλέψουμε το γεγονός ότι η Ελβετία αποσύρε την αίτηση της για την ένταξη της στην ΕΕ και ότι και άλλες χωρες ζητούν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων. 
Ένα άλλο θέμα που με απασχολεί είναι ότι με τον Αρη ανάδρομο, να το σκεφτώ και έτσι, ποτε δεν παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις, όπως αυτή, τελειώνοντας όμως η ανάδρομη πορεία του, στα τέλη Ιουνίου, ισως αυτό να σημαίνει ότι όταν γυρίσει σε ορθή πορεία η Αγγλία να είναι ακόμη εντός της ΕΕ.
Από την άλλη πλευρά, ο Άρης Rx (καμία αλλαγή) και ο Ουρανος (αλλαγή) στον Κριό και οι δύο σχηματίζουν ισχυρές ακριβής όψεις ως προς τον Κρόνο του Ηνωμένου Βασίλειου, στο 11ο και η Ceres στον 8ο, και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και παλι, μια έξοδο από την ΕΕ. 
Οι όψεις αυτές θα φέρουν αστάθεια και αναστάτωση. Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα αυξήσει πιθανότατα περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της ΕΕ. Μπορούμε να αναμένουμε μια άλλη υπαρξιακή κρίση να ταλανίζει την ΕΕ κατά το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2017. Αυτό θα πρέπει να συμπίπτει με μια άλλη σημαντική αρνητική εξέλιξη, όπως η απώλεια του άλλου μεγάλου έθνους μέλους ή ίσως γενικότερα μια θεμελιώδη αναμόρφωση του συντάγματός της. Όπως και να έχει, αυτά που συμβαίνουν, που η τελική αποτίμησή θα γίνει κατά το 2017-18,μην ξεχνάμε το τετράγωνο Κρόνου-Πωσειδωνα που συμβάλει στην διάσπαση αυτή, και σε μια βαθύτερη ύφεση που θα δημιουργηθεί και παλι. Δεν εχουμε παρα να περιμενουμε και εμεις τα αποτελεσματα.

~ Like Share Tag Comment ~ ~

Email: astro.ephimerides@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.