Ο Δίας εισέρχεται στις 9 Σεπτέμβριου στο ζώδιο του Ζυγου, στις 1:19 το απόγευμα, στον 9ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, για την μοναδική του επίσκεψη τους επομένους μήνες, ενώ ταυτόχρονα η παγκόσμια πολιτική σκηνή βρίσκεται σε μια κατάσταση απίστευτης «υψηλής έντασης»! Το Brexit τροφοδοτεί επαναστατικά συναισθήματα και ορμή για αλλαγή, ενώ οι ΗΠΑ βαδίζουν προς τις πιο ανατρεπτικές εκλογές στην ιστορία της με αρκετο θυμό, σύγχυση και απογοήτευση, με την παγκόσμια τρομοκρατία και τα γεγονότα να κλιμακώνονται παντού.
Έτσι λοιπόν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να εξεταστούν οι συνέπειες της επιρροής αυτής το επόμενο έτος,από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2017, και να δούμε την δουλειά που θα κάνει ο Δίας, που όπως γνωρίζουμε επεκτείνει και διευρύνει θέματα που ο ίδιος διεγείρει, μέσα από τα ζώδια που διασχίζει. Eνα από αυτά είναι φέτος και ο Ζυγός που συνδέεται με πάσης φύσεως σχέσεις σε προσωπικο και συλλογικο επίπεδο.Αυτή την στιγμή, υπάρχουν ένα σωρό διεθνείς σχέσεις που πρόκειται να μεταμορφωθούν και να αλλάξουν ριζικά.Συνήθως ο Δίας θεωρείται το «καλό παιδί», είναι θετικος πλανήτης, καθώς ανοίγει και διευρύνει νέο έδαφος για την ανάπτυξη στη ζωή μας.Αλλά έχει επίσης ένα δύσκολο χαρακτηριστικό, ως ανάγκη για επέκταση, μπορεί να προβάλλει ακραίες θέσεις και να ενισχύει τα θέματα οπου συνδέονται με αυτόν ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει. Έτσι λοιπόν τους επομένους μήνες οι άνθρωποι του πλανήτη Γη, θα βιώσουν μεγάλες παγκόσμιες μεταβολές μεταξύ της 16ης Σεπτεμβρίου και 17 του Οκτώβρη.
Έχουν ήδη συσσωρευτεί παρα πολλά με τον Δία στην Παρθένο από το Σεπτέμβριο του 2015. Η Παρθένος κυβερνά κυρίως την σωματική υγεία, είναι ζώδιο της κάθαρσης, είδαμε την αποκάλυψη των τοξικών τροφίμων,είδαμε την επίδραση δηλητηριωδών λιπασμάτων,μέλισσες και ωκεανοί πεθαίνουν … ιατρικά και διατροφικά θέματα αγγίξαν την ανθρωπότητα, μεγάλες ασθένειες επέστρεψαν, πολλοί άνθρωποι χάθηκαν, ανώνυμοι και επώνυμοι,τρομοκρατικά χτυπήματα, στρατιωτικός νόμος, αφού η Παρθένος συνδέεται με τα οπλα και τον στρατο .. ο κατάλογος είναι ατελείωτος, πως ολοι γνωρίζετε από τις εξελίξεις.
Η Παρθένος μας έδειξε πως το παγκόσμιο σύστημά είναι σε κάθε επίπεδο γεμάτο απληστία και διαφθορά παντού και με ποιο τρόπο οι πολιτικο-οικονομικές ατζέντες κρατων λειτουργούν! Αυτος ο πλανήτης λοιπόν φέρνει συχνά την ανάπτυξη ως “ευκαιρία μια που μεταμφιέζεται ως απώλεια” ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει, όπως το περιβόητο τετράγωνο Κρόνου –Πωσειδωνα, που το ερευνήσαμε και το ερμηνεύσαμε ατελείωτες φορές τους προηγουμένους μήνες μεσα από τα σεληνιακά φαινόμενα. 
Από την άλλη πλευρά είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε στο τελευταίο σκαλί καθαρισμού των πράξεων μας.Σιγουρα, μπορείτε να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα σε πολλά επίπεδα τουλάχιστον στην προσωπική σας ζωή, να γινουμε περισσότερο πρακτικοί και να κρατήσουμε μονο τα σχέδια που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε από εδώ και εμπρός.
Ο Δίας στον Ζυγό φέρνει το επόμενο σημαντικό βήμα,ενώ εμείς ανοιγόμαστε σε μια ολόκληρη νέα φάση οσο αφορά τους επιχειρηματικούς μας στόχους, καθώς ο Ζυγός είναι ένα από τα πιο εμπορικά ζώδια.Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι από εμάς είναι πιθανόν να καλωσορίσουμε νέους συνεργάτες,οι οποίοι θα ευθυγραμμίζονται με τη συνείδησή μας, και σε ορισμένες περιπτώσεις η ευκαιρία θα είναι να εγκαταλείψουμε ισως μια παλιά συνεργασία! Ένα πράγμα είναι σίγουρο..ο «αισιόδοξος Δίας» σε συνδυασμό με την «κοινωνικότητα του Ζυγού» θα είναι μια ευχάριστη επιρροή, και ισως  τωρα αποζημιώσει πολλούς από μας για την ταλαιπωρία των τελευταίων 12 μηνών !!
Ο Ζυγος έχει ως γνωστον,κυβερνήτη-πλανήτη την Αφροδίτη οπου ταυτόχρονα κυβερνά και το ζώδιο του Ταύρου, είναι ζώδιο της συντροφικότητας και της συνεργασίας. Επομένως, η παρουσία του Δια σε αυτό το ζώδιο θα εντείνει την διάθεση σας να βρίσκεστε ανάμεσα στους ανθρώπους και να εργάζεστε με συλλογικο πνεύμα.Υπάρχει επιτυχία σε συνεταιριστικές δραστηριότητες, και σχεδόν πάντα περιτριγυριζόμαστε από φιλικά πρόσωπα, χάρη στην κοινωνικότητα που δίνετε από αυτή την επιρροή.Απεχθανόμαστε την μοναξιά και μας έλκει η ιδέα του γάμου και της συντροφικότητας, της αρμονίας. 
Ο Ζυγος συνδέεται επι το πλειστον με την τέχνη, την μουσική, την ζωγραφική,την μόδα, τις συλλογές έργων τέχνης,και είναι πιθανόν το καλλιτεχνικό μας ένστικτο η ενδιαφέρον να ενισχυθεί, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που ασκείτε, αλλα ενδυναμώνει και την ανάγκη μας για αρμονία, ειρήνη, ομορφιά, σε κάθε τομέα της ζωής μας. 
Ο Ζυγος είναι το ζώδιο της ισορροπίας και της δικαιοσύνης.Ο Ζυγος είναι σημαντικος διότι συνδέεται με τα καλλιτεχνικά δρώμενα, την πολυτέλεια,την ελίτ, τις ακριβές αγοραπωλησίες, τις σχέσεις μας, είναι το “εμείς και οι αλλοι”, συνδέεται με τις συμμαχίες, με τους συνεργάτες μας, τις συνεργασίες πάσης φύσεως, αλλα και εκείνες μεταξύ εθνών και ηγετών και πολιτικών κομμάτων, συνδέεται επίσης με τον διαλογισμό και την ισορροπία αλλα και την ισορροπία του πλανήτη Γη, με θέματα δικαιοσύνης και νομικά ζητήματα, συνδέεται με το νομικό σύστημα, τους δικηγόρους, είναι οι εθνικές- διεθνής συμφωνίες που υπογράφονται μεταξύ κρατων. Ο Ζυγος είναι το ζώδιο της πολιτικής και της διπλωματίας αλλα και της ειρήνης.Σαφώς δε,απέναντι του θα έχει τον Ουρανο στον Κριο, οπου ζητήματα τέτοιου είδους θα προκληθούν, οπου αναφέραμε, και θα απασχολήσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη…κυρίως το θέμα της παγκόσμιας ισορροπίας και ειρήνης.Προφανώς εδώ κολλάει και η φράση” όπως έστρωσες θα κοιμηθείς“ γι’ αυτά που θα συμβούν, ανάλογα τι έχει πράξει ο καθένας, ο Ζυγος ανάλογα με τις όψεις του θα στρέψει την ζυγαριά του προς την ανάλογη πλευρά. Το αν θα διατηρηθούν οι ισσοροπιες εξαρτάται από πολλά, διότι η ισορροπία του Ζυγου είναι αρκετά εύθικτη.

Θα βρίσκεται στον 9ο οικο, που συνδέεται αλλα και θα επηρεάσει τα παραπάνω που αναφέραμε αλλα και το εξωτερικο εμπόριο,το διεθνές εμπόριο,τις διεθνείς σχέσεις,είναι οι γραμματείς, ενός κράτους η κομμάτων συνήθως οι υπουργοί άμυνας και εργασίας, και αυτοι που αντιπροσωπεύουν κυρίως την εξωτερική πολιτική. Είναι οι διεθνείς μεταφορές,οι επικοινωνίες μακράς απόστασης,τα υπερπόντια ταξίδια, ειδικά μέσω αεροπλάνου.
Συνδέεται με τα πανεπιστήμια,την ανώτερη εκπαίδευση, τις εκδόσεις, την φιλοσοφία, την θρησκεία, το νομικό σύστημα μιας χωρας, την δικαιοσύνη, την μεταναστευτική πολιτική, τα διαβατήρια, τις βίζες,ο τουρισμός, η διαφήμιση, τα μουσεία.Η σχέση μας με το εξωτερικό. Η σχέση μας με το νόμο. Η φιλοσοφία μας στη ζωή και οι θρησκευτικές μας αντιλήψεις. Τα οράματα και η διαίσθησή μας . Οι ικανότητες που έχουμε για εκμάθηση ξένων γλωσσών.Ανώτερη γνώση και εκπαίδευση, σοφία, φιλοσοφία, επιστήμες, θρησκεία, πιστη, προσευχή, τελετουργίες, οράματα. Εκδόσεις, αστρολογία .Ο κλήρος, ο πατριάρχης. Οι ανώτεροι κληρικοί. Τα όνειρα.Δικαστήρια, Υπουργείο Ναυτιλίας. Οι δορυφόροι.Το φυσικο σπίτι του Ζυγου είναι ο 7ος οίκος: Υπουργείο εξωτερικών, Διεθνείς Συνθήκες, Πόλεμοι, σχέσεις πάσης φύσεως
Ο Ζυγός θα φέρει στο προσκήνιο θέματα διπλωματίας και συμφωνιών αλλα καί αποφάσεων και ο Δίας κάνει αυτές τις συμφωνίες μεγάλες και σημαντικές.Ιστορικά, ο Δίας στον Ζυγό φέρνει κλασσικές εξελίξεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των προσωπικών & παγκόσμιων κοινωνικών αλλαγών ..φέρνει ενδιαφέρων εξελίξεις και θέτει τον τόνο για το πόσο σημαντική αυτή η επόμενη φάση θα είναι.Όλα είναι σημαντικά για τον Ζυγο, τα οποία θα επεκταθούν κυρίως κατά το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων: το «στυλ» στο χώρο της μόδας και τον σχεδιασμό – αφορά επίσης την κοινωνική δικτύωση – το Marketing – Συνθήκες & προσφορές – κοινωνική δικαιοσύνη και νόμος – επιχειρήσεις & Εμπόριο – Αεροδιαστημική. Πολλά λοιπόν καλούδια προσφέρονται εδώ!
Το υψηλότερο ιδανικό του Ζυγού είναι η ειρήνη, επιδιώκοντας την ισορροπία μεταξύ πολωμένων ενέργειων για την επίτευξη της αρμονίας και την επίλυση των εσωτερικών και εξωτερικών συγκρούσεων που προκύπτουν από το φόβο και την ανασφάλεια της Παρθένου και το τετράγωνο Κρόνου-Πωσειδωνα. Η συνεργασία, είναι η λέξη- κλειδί!
Πριν προχωρήσουμε στο ιστορικο κομμάτι για να εξετάσουμε τι εφερε ο  Δίας στον Ζυγο, στο παρελθόν, ας εξετάσουμε τον τρέχων κύκλο του Δία αφού εισήλθε στον Κριο απο το 2010, ώστε να μπορούμε να καταλάβουμε τη δύναμη του στη ζωή μας μέσα από τον 12-ετή κύκλο του, οπου θα ανακαλύψετε ότι η αστρολογία είναι ένα μοντέλο που πραγματικά εργάζεται με αναπτυξιακή διαδικασία!
Στα μέσα του 2010, όταν εισήλθε ο Δίας στον Κριο ένας ολοκαίνουργιος κύκλος ξεκίνησε σε προσωπικο και συλλογικό επίπεδο. Ο Ουρανός εισήλθε στον Κριο για πρώτη φορά μετα απο 84 χρόνια και πυροδότησε αυτή τη νέα επαναστατική περίοδο στους τομείς της τεχνολογίας και της ατομικής έκφρασης!
Στη συνέχεια, στα μέσα του 2011, όταν ήταν στον Ταύρο ασχοληθήκαμε με τα βασικά ζητήματα εκ νέου, δηλαδή με τις αξίες και την ευημερία μας και πρόσθεσε σταθερότητα στον αρχικό σπόρο που φυτέψαμε το 2010.
Στα μέσα του 2012 στους Διδύμους βιώσαμε την άφιξη μιας ολόκληρης νέας τεχνολογίας και η γνώση επεκτάθηκε καθώς και οι διασυνδέσεις μας στη ζωή.
Στη συνέχεια, στα μέσα του 2013  μέσα από τον Καρκίνο θα μπορούσαμε να θεραπεύσουμε τη συναισθηματική μας ασφάλεια και να χτίσουμε τα ασφαλές θεμέλια που απαιτούνται για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου.
Στα μέσα του 2014, μέσα από τον Λεοντα, μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε ενα βήμα προς την αληθινή ατομικότητα μας και να αναπτυχθεί περισσότερο η δημιουργική αυτοπεποίθηση και το θάρρος .
Μεταξύ 15 Αυγούστου και 16 Σεπτεμβρίου ασχοληθήκαμε με πρακτικά σχέδια και στρατηγικές που πρέπει να υιοθετήσουμε ώστε να λάβουμε τα νέα μας δημιουργικά καλούδια και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.
Ο Ζυγός τον Σεπτέμβριο του 2016 θα επεκτείνει τις δημόσιες σχέσεις μας και το μάρκετινγκ αλλα και τους στόχους μας, καθώς ο Ζυγός είναι το ζώδιο των κοινωνικών διασυνδέσεων.
Οι επιπτώσεις του Δία στο Ζυγό – Σεπτέμβριος 2016 – Οκτώβριος 2017, φυσικά, όλα θα σχετίζονται με τις σχέσεις-συνεργασίες πάσης φύσεως, που είναι απαραίτητα, και αυτό περιλαμβάνει τόσο τις προσωπικές μας οσο και τις επιχειρηματικές συνεργασίες.Παραδοσιακά,ο Δίας στον Ζυγό ευνοεί το γάμο, τις πολιτικές η επαγγελματικές-επιχειρηματικές συμμαχίες, έτσι δεν θα αποτελεί έκπληξη τίποτα σε πολιτικο επίπεδο,θα εχουμε τη δημιουργία διαφόρων ειδυλλίων στην προσωπικη μας ζωη, η έκφραση της αγάπης κατά τους επομένους μήνες δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάσει τόσο σε προσωπικο ισως και σε συλλογικό επίπεδο. Προφανώς, το τετράγωνο Κρόνου-Πωσειδωνα μέσω της Παρθένου-Ιχθύς διαλύει την ομίχλη ,δημιουργεί απώλειες για να έρθουν καινούργια πράγματα, ενώ μέσω του Ζυγου νέες σχέσεις-ειδύλλια θα δημιουργηθούν και να αντικαταστήσουν τα παλιά.
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μειονεκτήματα του Ζυγού είναι η τάση να συν-εξαρτάται, από τους αλλους παραιτούμενος από την ανεξαρτησία του και τις προσωπικές του ανάγκες για να πάρει αγάπη από τους αλλους ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του με αυτόν τον τρόπο.
Ο Δίας θα σχηματίσει σημαντικές όψεις με τον Ουρανό ,που σημαίνει ότι η επιθυμία για ελευθερία και προσωπική ανεξαρτησία σε όλα τα επίπεδα θα είναι έντονη, έτσι ώστε οι παλιές σχέσεις-συνεργασίες θα είναι το κλειδί για τις καινούργιες.
Ο Ζυγος, επίσης, φέρνει μαζί του κατι πολύ σημαντικο, τον Νομο της Έλξης, έτσι λοιπόν θα πρέπει ήδη να είστε αποφασισμένοι και να έχετε γνώση, για το τι θα προσελκύσετε η τι είναι αυτό που θέλετε να μαγνητίσετε, σίγουρα βέβαια αν μη τι άλλο, άτομα που να αντανακλούν άμεσα στη δική σας συνείδηση. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα υπέροχο σύντροφο-εταίρο για παράδειγμα,….τότε ναι, θα πρέπει να τον προσελκύσετε λογικά…έτσι δεν είναι; 
Αυτό που απαιτείται κατά την διάρκεια διέλευσης του Δια από τον Ζυγο, είναι οτι δύο αυτόνομα άτομα πρέπει να αγαπούν και να εργάζονται προς τους στόχους τους, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον, και να είναι αυτο-υπεύθυνοι. Δεν θα υπάρχει πλέον χώρος για να ρίξουμε το φταίξιμο στους άλλους για ό, τι δεν λειτουργεί σωστά στη ζωή μας. Αυτό σημαίνει το να ζούμε συνειδητά.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν και για τις επιχειρηματικές-πολιτικές συμμαχίες, αλλα και ο Δίας στον Ζυγο θα ορίσει τις νέες παγκόσμιες -πολιτικές εξελίξεις.Αυτη είναι μια σημαντικη περίοδος οπου προσεχτικά αναζητούμε τις κατάλληλες συνεργασίες, δηλαδή εκείνους που φέρουν ικανότητες και ταλέντα, αλλα και να προωθήσουν και τους δικούς μας στόχους.Και πάλι, θα πρέπει να προσέξετε και να βεβαιωθείτε ότι οι νέοι αυτοι άνθρωποι-σχέσεις-συνεργάτες -εταίροι οτι δεν είναι μόνο γεμάτοι από υποσχέσεις που δεν μπορούν στην πραγματικότητα να ανταπεξέλθουν.Σαφώς δε, αν είστε γνώστης του νόμου της έλξης, τότε χρησιμοποιήστε τον η μάλλον αρχίστε την εξάσκηση και προς θεού προσεχτε τι σκέφτεστε και τι έλκετε.
Ο Ζυγός επίσης δημιουργεί, ανθρώπους τύπου βασιλιάδες & βασίλισσες με στυλ και άποψη, σε κάθε επίπεδο.Εσεις, εμπνευστείτε, δημιουργήστε, ωρα να ανανεώσετε την ντουλάπα σας, να αλλάξετε στυλ, χτένισμα, να γίνετε πιο κομψοί, να αλλάξετε τα μαλλιά σας, τα χρώματα στο σπίτι σας, ισως να επιθυμείτε πλέον να είστε πιο κοινωνικοί, να επισκέπτεστε περισσότερα μουσεία και γκαλερί, να ταξιδέψετε η να πηγαίνετε συχνότερα στον κινηματογράφο για παράδειγμα.Αρα θα επιθυμείτε περισσότερη διασκέδαση, ηρεμία και ισορροπία ,νέες επιλογές θα εμφανιστούν για συντροφικότητα. Ο κόσμος θα θελήσει σε συλλογικο επίπεδο περισσότερη ειρήνη και ισορροπία αλλά και ηρεμία. Και σ αυτό πιστεύω να γίνουν μεγάλες προσπάθειες.
Τους επομένους μήνες θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στις σχέσεις, τον τρόπο που συνδεόμαστε με τους αλλους, και κάθε είδους δεσμεύσεις.Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων και της δέσμευσης, και έτσι μπορεί να δούμε περισσότερους ανθρώπους να έρχονται κοντά μας κατά τη διάρκεια παραμονής του Δία στο Ζυγό, αλλα και πολλοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν πλέον το επόμενο βήμα στις σχέσεις τους.Θα υπάρξει περισσότερη έμφαση στην αγάπη και το γάμο, και μπορούμε να επωφεληθούμε περισσότερο από τις όποιες συνεργασίες που θα προκύψουν.
Έχετε Δία στον Ζυγό, αν έχετε γεννηθεί το 1933-4, 1945-6, 1957- 8, 1969-1970, 1980-1981, 1992-3, 2004-5. Έτσι σύμφωνα με τις παραπάνω ημερομηνίες, θα αντιμετωπίσετε την προσωπική σας «Επιστροφή του Δια». Για το πώς θα σας επηρεάσει ο Δίας, αυτό διαφοροποιείτε από ωροσκόπιο σε ωροσκόπιο.Έτσι, όταν είμαστε 12, 24, 26, 48, 60, 72, 84 όλοι βιώνουν μια Επιστροφή του Δία. Αυτά είναι απίστευτα σημαντικά σημεία της ηλικίας στη ζωή, όταν έχουμε επεκταθεί σε φρέσκο έδαφος, που συχνά σχετίζεται με ταξίδια ή την τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε να πυροδοτήσουμε ένα φρέσκο νόημα η σκοπό στην ζωή μας για τον επόμενο κύκλο 12 χρόνων.Και τα τρία ζώδια του αέρα, Δίδυμοι / Ζυγός / Υδροχόος θα λάβουν τις επεκτατικές επιρροές και ευκαιρίες του Δία για ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών. http://eastroephimerides.blogspot.gr/2014/07/blog-post_77.html
Η ευρύτερη εικόνα των πραγματων … τι ρολο όλα αυτά πρόκειται να παίξουν έξω στην παγκόσμια πολιτική σκηνή;
Οι δυνάμεις που κινούν το δραματικό κρεσέντο που εξελίσσεται στις ανθρώπινες υποθέσεις κατά τα τελευταία 5 χρόνια είναι οι κύκλοι του επαναστατικού Ουρανού στον Κριό, προκαλώντας τον μετασχηματιστή και υποχθόνιο Πλούτωνα στον Αιγόκερω ( κατάρρευση πολιτικού συστήματος και καπιταλισμού), ώστε να σπάσει τις παλιές δομές και να ανοίξει ο δρόμος για νέες.Δυστυχώς η ευτυχώς, αυτό γίνετε αργα καθότι οι μεγάλοι πλανήτες διασχίζουν 1-2 μοίρες τον χρόνο αλλα και η πνευματικη μας εξέλιξη στον πλανήτη. Ολοκληρώνεται ενας μεγάλος κύκλος 26.000 χρόνων και εχουμε την έναρξη ενός νέου από το 2012. 
Είμαστε μάρτυρες γέννησης μιας νέας συλλογικής συνείδησης στον πλανήτη όπως εμείς “θυμόμαστε” ότι υπάρχουμε σε ένα “ενιαίο πεδίο” ενεργειών οπου πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την ατομική μας ελευθερία, και επιπλέον να είμαστε μέρος των ριζικών αλλαγών που συμβαίνουν αλλα και απαιτούνται να γίνουν για τον πλανήτη μας, ανεξάρτητα από τους φανερούς εξωτερικούς περιορισμούς και ελέγχους. 
Το 2016 θα είναι και ήταν ενα αρκετά δύσκολο ετος, με τον Δία στην Παρθένο να σχηματίζει δύσκολες όψεις τετράγωνου με τον Κρόνο στον Τοξότη, και το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα στους Ιχθείς.Αυτά τα δύο ενεργοποιήσαν μεγάλους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς κύκλους από το 1989 και το 2000, ενώ τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα τους από την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, από το 1989-1990.Αυτή η περίοδος είδε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου ,τα σχέδια που καταστρώθηκαν για την δημιουργία νομίσματος του ευρώ, την αναδυόμενη κινεζική & ρωσική οικονομία, και το σχήμα Ponzi της παγκόσμιας ελίτ.
Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν τόσο ακραία και παράξενα οσο τώρα, καθώς ακόμη και οι πιο έμπειροι έμποροι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα για το τι συμβαίνει. Ο Ποσειδώνας βέβαια ακολουθεί την διαδικασία για την «διάλυση» των παλαιών δομών του Κρόνου !!Ο φόβος και η σύγχυση βασιλεύει παγκοσμίως ενώ κάποιοι έχουν χάσει τελείως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι αυτό το έτος,το παλιό σύστημα μας έχει τρελάνει κυριολεκτικά στα ψέματα και στην χειραγώγηση, οπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αρχίσει να ξύνουν τα κεφάλια τους αναρωτώντας για το τι επιτέλους συμβαίνει στην πραγματικότητα!
Δυστυχώς, θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες με τον Δία στο Ζυγό – και αυτό είναι το Τ-τετράγωνο σε παρορμητικά ζώδια! Θα εχουμε το Τ-τετράγωνο των μεταβλητών ζωδίων, ενώ ο Δίας ήταν στην Παρθένο ενώ τώρα μετακινείται σε Τ-τετράγωνο με τον Δία στο Ζυγό. Ένα Τ-τετράγωνο συμβαίνει όταν τουλάχιστον δύο πλανήτες αντιτίθενται ο ενας στον αλλον, και οι δύο τους τετραγωνίζουν (3 ζώδια σε απόσταση) ένα τρίτο πλανήτη, διαμορφώνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σχήμα  Τ-τετράγωνου που εμφανίζετε σε ζώδια της ίδιας ποιότητας, και αυτό το νέο Τ-τετράγωνο θα είναι ο Δίας στο Ζυγό απέναντι από τον Ουρανό στον Κριό και οι δυο τους θα τετραγωνίζουν τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
Ένα τέτοιο Ταυ-τετράγωνο είχαμε το 2013-2014 και αυτό φάνηκε να βοηθά συμβάλλοντας στην άνοδο της ISIS και της τρομοκρατικής δραστηριότητας.Αυτό συμβαίνει επειδή τα παρορμητικά ζώδιά είναι ζώδια, οπου αναλαμβάνουν δράση. Η διαφορά ήταν τότε ότι ο Δίας ήταν στον Καρκίνο, και ο Ουρανός στον Κριό, ήταν το τετράγωνο του πλανήτη (ο πλανήτης που τετραγώνιζει παίρνει όλη την ενέργεια και διοχετεύεται σε αυτό), οπου αύξησε σημαντικά αυτή την “καυτή ενέργεια”, και ο Ζυγός ήταν το ζώδιο που έλειπε,το σύμβολο της ειρήνης (λείπει αυτό που εχουμε και ως ανάγκη).
Αυτή τη φορά, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα τετραγωνίζεται και το ζώδιο που θα λείπει, θα είναι ο Καρκίνος.Από τότε που ο Πλούτωνας εισήλθε στον Αιγόκερω έχει επηρεάσει και έχει φέρει ήδη πολλές αλλαγές στις κυβερνήσεις και κράτη, οπότε και θα δούμε ακόμη περισσότερες αλλαγές στις κυβερνήσεις ενώ προχωράμε προς το τέλος της δεκαετίας αυτής,οι κυβερνήσεις και οι ηγέτες θα πέφτουν σε όλο τον κόσμο, και θα δούμε περισσότερη άνοδο του εθνικισμού.
Με τον Καρκίνο να λείπει, οπου είναι το ζώδιο του συναισθήματος, του σπιτιού και της οικογένειας, των εσωτερικών θεμελίων, και της χώρας, μπορεί να λείπουν οι συναισθηματικές και οικογενειακές συνδέσεις, και ετσι θα επικεντρωθούμε περισσότερο στις εξωτερικές και όχι αρκετά στις εσωτερικές σχέσεις.Πρέπει να θυμόμαστε όμως, ότι είμαστε όλοι μια μεγάλη ανθρώπινη οικογένεια, και η Γη είναι το συλλογικο μας σπίτι.
Ο Δίας θα τετραγωνίζει ακριβώς τον Πλούτωνα στις  24 Νοέμβριου 2016, στις 30 Μαρτίου 2017 σε ανάδρομη πορεία, και στις 4 Αυγούστου του 2017, και ακριβώς θα σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό στις 26 του Δεκέμβριου,2016, στις 2 Μαρτίου, 2017 σε ανάδρομη πορεία, και στις 28 Σεπτέμβριου του 2017, έτσι ώστε αυτές οι ημερομηνίες μπορεί να είναι οι ισχυρότερες σε ενέργεια.
Το τετράγωνο Δια-Πλούτωνα συνδέεται με την επιδίωξη φανατισμένων στοχων η σκοπών.Είναι η εκμετάλλευση των μαζών από την πλουτοκρατία αλλα και η υπερβολική και ασυλλόγιστη σπατάλη. Είναι η μανία για δυναμη και εξουσία. Είναι οι καταχραστές μεγάλων ποσών.Η απώλεια κοινωνικής θέσης, συνδέεται με σοβαρά προβλήματα στην υγεια, προβλήματα με την πολιτεία και τις αρχές του τόπου.Η ατυχία κάποιου να χάσει σχεδόν τα πάντα (σύλληψη, προφυλάκιση).Ο Δίας- Πλούτωνας μπορεί να συνδέεται με βαριές μολύνσεις η να προδιαθέτει για κατι τέτοιο.
Η  δυσαρμονία Δια- Ουρανού συνδέεται με την έντονη αγάπη για ελευθερία και ανεξαρτησία, η τάση να μεγαλοποιούμε τα πράγματα η τις όποιες καταστάσεις. Αστάθεια, αδιακρισία, έλλειψη καλης συμπεριφοράς. Η τάση να χάνουμε ευκαιρίες,μεγάλες λογομαχίες και καυγάδες,ξαφνικο γύρισμα της τύχης προς το χειρότερο, ξαφνικό αρνητικο γεγονός. 
Ένα ξαφνικο γεγονός που απελευθερώνει μεγαλη ένταση, και δημιουργεί μεγάλες ανατροπές η αναταραχές.Δυσκολία προσαρμογής στις αλλαγές.Μπορεί να δούμε τα γεγονότα και οι εντάσεις να εκδηλώνονται γρήγορα η επίσης να εχουμε κάποιες ασυνήθιστες εφευρέσεις η ανακαλύψεις. Μεγάλες οικονομικες ανατροπές αφού ο Δίας είναι το τραπεζικό σύστημα και η ευημερία.Εχουμε την κορύφωση μεταξύ Δία και Ουρανού, με… πολλά μποφόρ! Γιατί, όπου συμμετέχει ο Ουρανός έχουμε να κάνουμε με την αλλαγή, το ξαφνικό, το απροσδόκητο και το ανατρεπτικό, ενώ όπου συμμετέχει ο Δίας μιλάμε για επέκταση, για διόγκωση, για εξώθηση και βεβαίως, για τύχη.
Θα βρεθούμε αντιμέτωποι (τόσο σε κοσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο) με συμπεριφορές προκλητικές, εριστικές, απρόβλεπτες και δεν αποκλείεται να θελήσουμε και να τις ακολουθήσουμε ή να τις υποστηρίξουμε, με ένταση και φανατισμό! Ακόμα, μπορεί και κάποια ιδιαίτερα προκλητικά γεγονότα να δημιουργήσουν ένα είδος αντίδρασης, πολλές φορές έντονης και ακραίας, που όμως δεν έχει να στηριχτεί πουθενά, δεν υπάρχει καμία μεθόδευση ή καμία οργάνωση πίσω της… και αυτό οδηγεί την όποια προσπάθεια αντίδρασης, να πέσει στο κενό…
Σε προσωπικό επίπεδο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ιδιαίτερα εγωιστικές και προκλητικές συμπεριφορές, τόσο από τη μεριά μας προς τους άλλους, όσο και των άλλων προς τα εμάς (ανάλογα την επιρροή των δυο πλανητών στους γενέθλιους χάρτες μας), με αποτέλεσμα να υπάρξουν και εδώ κάποιες ακραίες και δογματικές αντιδράσεις.
Γενικότερα, το διάστημα αυτό μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ακραίες και άκαμπτες θέσεις και πιθανόν να βρεθούμε και μάρτυρες ανεξέλεγκτων καταστάσεων, που μπορεί να φτάσουν σε σημεία ακόμα και αναρχίας. Είναι αυτό που θα θελήσει να επιβάλλει ο Ουρανός, προκειμένου να γίνει το δικό του. Το θέμα είναι όμως πως τίποτα δεν θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί, μια και στηρίζεται στον… αέρα!Επίσης το διάστημα αυτό μπορεί να επέλθουν οικονομικές ζημιές, ρήξεις, ξαφνικοί χωρισμοί, ή ακόμα και σκάνδαλα που θα βγουν στο προσκήνιο, προκειμένου να εξουσιάσουν ή να χειραγωγήσουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Μπορείτε να βρείτε την περιπέτεια και την προσωπική ανάπτυξη μέσω ταξιδιών, εκπαίδευσης και νέες σχέσεις, ενώ θα εξακολουθείτε να διατηρείτε ορισμένες βασικές αρμοδιότητες στη ζωή σας. Μπορείτε να βρείτε δημιουργικούς και πρωτότυπους τρόπους για να ανακουφιστείτε απο την πλήξη ,το απόλυτο χάος και την αναστάτωση. Στο βαθύτερο επίπεδο θα υπάρξει έκρηξη υψηλότερης ευαισθητοποίησης, για να υπερβούμε την καθημερινή μας ρουτίνα και να αυξήσουμε την πνευματική μας ανάπτυξη.
Η είσοδος του Δια στον Ζυγο συμπίπτει με τον ανάδρομη πορεία του Ερμή στην Παρθένο, καθώς ο Δίας επίσης θα εγκαταλείπει το ιδιο ζώδιο. Η είσοδος του Δία στο Ζυγό μπορεί να δώσει το έναυσμα για ένα μεγάλο χτύπημα εξαιτίας αυτού και να δούμε μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα (έως τις αρχές Οκτωβρίου). Και οι δυο ενέργειες θα είναι δραστήριες,τόσο η  ευμετάβλητη και η παρορμητική.Η παρορμητική τείνει να έχει μια εστίαση και να κατευθύνεται, ενώ η ευμετάβλητη ενέργεια τείνει να είναι διάσπαρτη και αόριστη.Σαν ομάδα δεν μπορούν να συνεργαστούν, και εμείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων.
 Άλλες κρίσιμες περίοδοι ειναι ο Μεγαλόσταυρος που σχηματιζεται στις 4 Ιουνιου-26 Αυγούστου 2017 οπου και εκεί θα απογοητευτούμε παρα πολύ.Το κερασάκι στην τούρτα είναι η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης που είναι ο κυβερνήτης -πλανήτης του Ζυγου, που θα συμπίπτει με την ανάδρομη πορεία του Δία στον Ζυγο,στις 4 Μαρτιου- 15 Απριλίου 2017. 
Μπορεί να υποφέρουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου,οπου θα είναι μια σκληρή περίοδος για θέματα επέκτασης, εξερεύνησης αλλα και για να είμαστε αισιόδοξοι. Μπορεί να είμαστε επιπλέον τεμπέληδες και αγενής, γι αυτο πρέπει να είμαστε πιο διακριτικοί.Ο Δίας θα είναι σε ανάδρομη πορεία από τον Φλεβάρη του 2017 οπου θα εξαγωνιζει τον Κρόνο στον Τοξότη αλλα το εξάγωνο αυτό ποτε δεν θα είναι ακρίβειας.Οπότε, η σταθερότητα μπορεί να είναι σχετική η ο αγώνας και οι προσπάθειες σε συλλογικο επίπεδο να μην είναι ικανοποιητικές. 
Στις 9 Ιουνίου του 2017 λήγει η ανάδρομη πορεία του στην 13η μοιρα που είναι πολύ κρίσιμη και θα πέφτει στην μέση του διπλού Τ –Τετράγωνου- Μεγαλόσταυρου.Αυτά βέβαια θα τα εξηγήσουμε κομμάτι -κομμάτι όπως κάνουμε κάθε μηνα για να καταλαβαίνουμε περισσότερα. 
Το εξάγωνο Δια-Κρόνου είναι δύσκολο, διότι πρέπει να ξέρουμε πώς να εκμεταλλευτούμε τις εμπορικές τάσεις για αν δημιουργούμε προϋποθέσεις για επαγγελματική ανάπτυξη.Αν όλα πανε καλά, τότε θα μπορέσουμε να σταθεροποιηθούμε για περισσότερη ανάπτυξη και άνοδο. Η κεντρική ιδέα της επιτυχίας εδώ, είναι να έχεις εμπιστοσύνη στο μέλλον και να δουλεύεις για αυτό που θες. Περιοδικά, μπορεί να μας κατακλύζει η απαισιοδοξία και η έλλειψη εμπιστοσύνης. Τότε το μέλλον μοιάζει αρκετά ζοφερό. 
Άλλες φορές μπορεί να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι για τις δυνατότητες μας και να αποτυγχάνουμε από έλλειψη σωστής κρίσης η προετοιμασίας. Τα μαθήματα όμως ενδυναμώνουν την ικανότητα σας να καταστρώνουμε σχέδια σε συνδυασμό με την θετική σκέψη, οπου μπορούν να βοηθήσουν παρα πολύ. Πρέπει να εμπνέουμε σταθερότητα και εμπιστοσύνη στους αλλους. Όμως το εξάγωνο δίνει δυνατότητες για οργάνωση και παροχή συμβουλών και την δημιουργία κοινωνικών δομών με μακροχρόνια οφέλη. Θέλει υπομονή και επίμονη, και να εχουμε συνειδητοποίηση τους στόχους μας και σκοπούς μας. 
Είναι η αίσθηση του καθήκοντος.Η ευθύτητα, η τιμιότητα, η αυτοπεποίθηση, η φιλοσοφική σκέψη, η διπλωματία και η επιθυμία για αποκτήματα.Η οψη αυτή από άποψη υγείας, μπορεί να τείνει να μπλοκάρει τον μεταβολισμό, συνδέεται με χρόνιες ασθένειες, με την φυματίωση των πνευμόνων. Συνδέεται με τους κυβερνητικούς υπαλλήλους, τα νομικά θέματα στον εκπαιδευτικο χώρο, τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Στις προσωπικές μας σχέσεις το εξάγωνο Δια-Κρόνου,εκδηλώνεται ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε στο περιβάλλον γύρω μας εμπιστοσύνη και σιγουριά.Σε δύσκολες συγκυρίες, μπορεί να αισθανόμαστε ότι μεγαλη απελπισία σχετικά με το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.Αυτό είναι ιδιαίτερα δυνατό, από την άποψη της ανάγκης που έχουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες της κοινωνίας και των γύρω μας.Οι διαθέσεις μας διακυμαίνονται από την αισιοδοξία προς απαισιοδοξία, υπάρχουν δηλαδή σκαμπανεβάσματα. Οπότε θα πρέπει να παλέψουμε ενάντια σε αυτές τις βασανιστικές αμφιβολίες, που έχουν σχέση και με τις ικανότητες μας αλλα και με την ευφυΐα μας.
 Όμως, αυτή η ανασφάλεια θα πρέπει να μας κάνει να προσπαθήσουμε ώστε να προοδεύσουμε και αν αποκτήσουμε περισσότερη γνώση και αντίληψη.Ισως να εχουμε καταπιεστικές  απόψεις και θα άξιζε να αναρωτηθούμε αν αυτές είναι δικές μας πραγματικά.Διότι αυτές μπορεί να επηρεάζονται από τους γονείς μας,την κοινωνία η και την τρέχουσα γνώμη του κόσμου. Σε συλλογικο επίπεδο εχουμε ξαναεξηγησει ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις σε δομικό και κοινωνικο επίπεδο εγκαινιάζοντας νέες περιόδους ανάπτυξης και ελπίδας.Μεχρι στιγμής δεν εχουμε κατι τέτοιο,αντίθετα οι μεταρρυθμίσεις λόγω αρνητικών όψεων προφέρουν αδικίες και ανισορροπία.Υπάρχουν πολλές δυσκολίες ώστε να εκφραστεί κατι καινούργιο.
Οσο αφορά την αντίθεση Δια-Ουρανού, δείχνει μια αρκετά μεγαλη πόλωση να δημιουργείτε. Μπορεί να βιώσουμε χωρισμό στις σχέσεις μας,λόγω επαγγελματικών αλλαγών. Εχουμε την εισαγωγή νέων μεθόδων σε συλλογικο επίπεδο, στην κοινωνία.Οι τολμηρές απόψεις κάποιων μπορεί να προκαλέσουν το κατεστημένο.Θέλουμε να ασχολούμαστε με θέματα που ξεπερνούν τα εθνικά ορια.Κάποιοι από σας θα ευνοηθείτε από μακρινά ταξίδια, με διαφορετικούς πολιτισμούς. Καινοτομία και πειραματισμός σε επιστημονικό επίπεδο. 
Η οψη αντίθεσης,στις προσωπικές μας σχέσεις οδηγεί στην διεύρυνση ασυνήθιστων προσωπικών ενδιαφερόντων και δημιουργούμε προκλητικές απόψεις για την προσωπική μας και κοινωνική μας εξέλιξη. Διεθνής ομάδες μπορεί να επηρεάσουν τον τρόπο σκέψη μας.Μπορεί να περηφανευόμαστε για το ανοιχτο μυαλό μας και την διαλλακτικότητα που μας διακατέχει αλλα παρόλα ταύτα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είμαστε διαλλακτικοί με την αδιαλλαξίας.Εχουμε την τάση να αναστατώνουμε τους αλλους με τις απόψεις μας οι οποίες μπορεί να κρύβονται πισω από τις καθιερωμένες αντιλήψεις και παραδόσεις.
Η Βρετανία ψήφισε για να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.Ανεξάρτητα από τις «προφανής ατζέντες» και στις δύο πλευρές, βλέπουμε το Brexit ως τη πρώτη μεγάλη ρωγμή στον τοίχο, ανάμεσα στο παλιό,πραγματικότητα- φόβος /κατανάλωση/τραπεζικό μοντέλο, και τις πρώτες αφυπνισμένες μάζες να αναδύονται από το τετράγωνο του Ουρανού / Πλούτωνα.Πολλοί άνθρωποι είναι πλήρως απογοητευμένοι με το πολιτικο σύστημα.Τα επόμενα χρόνια, όμως η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί. Όλα θα γίνουν σιγά σιγά και η Επανάσταση θα έρθει.Θυμηθείτε τι έφεραν οι προηγούμενοι κύκλοι του Ουρανού / Πλούτωνα στην ιστορία!
Το κλειδί είναι να παραμείνουμε αντικειμενικοί και να γνωρίζουμε ότι η προσωπική μας συνείδηση κατέχει πράγματι το κλειδί για την επανάσταση στο χρόνο και χώρο που γέννα η νέα εποχή. Ναι, η ΕΕ μπορεί να θεωρηθεί ως μια άσκηση συνείδησης- ενότητας – είμαστε όλοι ένα και πρέπει να εργαστούμε μαζί, αλλά όμως η υποστηριζόμενη ατζέντα καθοδηγείται από την εταιρική απληστία.
Πολλά μέλη της ΕΕ είναι πολύ δυσαρεστημένα. Ψηφίζοντας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βρετανία το 2016, ανέκτησε την κυριαρχία της. 
Τώρα, οκτώ ακόμη χώρες επιθυμούν να διενεργήσουν δημοψηφίσματα για την έξοδο από την ΕΕ. Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Αυστρία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία και Σλοβακία θα μπορούσαν όλοι να φύγουν πολύ εύκολα,οδηγώντας σε σημαντικο και οριστικό μετασχηματισμό την Ευρώπη, για τα επόμενα χρονια, ενώ ο Δίας θα είναι στο Ζυγό από τον Σεπτέμβριο του 2016 – Οκτώβριος 2017.
Υπάρχει επίσης υψηλή ένταση στην Θάλασσα της Νότιας μεταξύ Κίνας- Φιλιππίνων-ΗΠΑ.Οι εδαφικές αυτές διαφορές είναι πολύ πιθανο να οδηγήσουν το σημείο αυτό του πλανήτη σε ένα νέο μέτωπο ανάφλεξης, αλλα με οδυνηρές σοβαρές παγκόσμιες επιπτώσεις κατά τους επόμενους μήνες.
Και ας μην ξεχνάμε τον διαρκή «ψυχρο πόλεμο» μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσίας σήμερα και το παιχνίδι που παίζετε με τον πόλεμο στη Συρία,με την προκύπτουσα κρίση προσφύγων στην Ευρώπη, την διαίρεση των εθνών και την κλιμάκωση φόβου από το Ισλάμ.Πραγματικά, αυτή τη στιγμή το χάος είναι φοβερό,στον όμορφο πλανήτη μας, έτσι λογικά κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί οτι ο Δίας στο Ζυγό θα φέρει λογικές διπλωματικές λύσεις για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης και σύγχυσης! Ηγέτες, κράτη και οργανισμοί θα πρέπει να προσπαθήσουν για την ειρήνη παρα πολύ…που δεν το βλέπω.
Υπάρχει επίσης, μια σειρά από σημαντικές εμπορικές συμφωνίες οι οποίες εκκρεμούν, όπως συμπεριλαμβανομένης της (TPP), μια τεράστια συμφωνία ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών που αφορούν την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και άλλες δέκα χώρες, η οποία μειώνει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, αυξάνοντας παράλληλα τα δικαιώματα των παγκόσμιων εταιρειών.Υπεγράφη στα τέλη του 2015 και δεν έχει ακόμη επικυρωθεί,και αν προχωρήσει με την διέλευση του Δία στον Ζυγό θα είμαστε μάρτυρες σοβαρών συνέπειων για όλους στο μέλλον.Να περιμένετε βέβαια πρώτα να είναι ακόμα στις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, όμως θα υπάρξουν και σοβαρές επιπτώσεις λόγω του Brexit στην ΕΕ.
Ο Δίας στον Ζυγό είναι ωφέλιμος για τον Τραμπ περισσότερο από ό, τι για την Κλίντον, ενώ ο Τραμπ έχει τον Ουρανό και τον Ηλιο στους Διδύμους σε αντίθεση με την Σελήνη στον Τοξότη και θα μπορούσε φυσικά αλλά είναι και ικανός να κηρύξει πτώχευση της Αμερικής ώστε να αρχίσει και πάλι από την αρχή…δεν μιλάω για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ εδώ,απλά λέω ένα πιθανο σενάριο αν συγκρίνω τα ωροσκόπια τους με των ΗΠΑ.Οι εκλογές θα είναι ανατρεπτικές κατά κάποιο τρόπο, όχι για παράδειγμα, οι ιδιες οι εκλογές αλλα και η συνέχεια.Αυτοι είναι οι λόγοι για τους οποίους είναι μοιραίο να χάσουν το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης.
Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν αυτή τη διέλευση ενώ θέλουν να γίνουν πιο τολμηροί και περιπετειώδης.Σε κοσμικό επίπεδο,δεν θέλουμε και δεν ανεχόμαστε την καταπάτηση των ελευθεριών.Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε ταξίδια, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπορεί να επικίνδυνες ταυτόχρονα.Θα υπάρξουν αλλαγές στον κόσμο γύρω σας, ειδικά στον τομέα των επιχειρήσεων και του εμπορίου και μερικές φορές αυτές οι αλλαγές μπορεί να σας εκπλήξουν και  ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε γρήγορα στις απρόβλεπτες περιστάσεις. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να είστε προσεκτικοί με τους πόρους σας και την οικονομική κατάσταση, καθώς μπορεί να υπάρχουν απρόβλεπτες δαπάνες.
Είναι σημαντικο να δούμε τι εφερε ο Δίας στον Ζυγο κατά τους προηγούμενους κύκλους, οπου βρίθει κυριολεκτικά από γεγονότα που αλλάξαν τον πλανήτη. Θα εκπλαγείτε γιατί έτσι θα καταλάβετε και αυτά που έρχονται. Έτσι, ο Δίας στον Ζυγό στο παρελθόν ήταν κατά τα ετη 1909/10 1921/2 1933/4 1945/6 1957/8 1969/70 1980/81 1992/3 2004/5.Ας αρχίσουμε το ταξίδι στον χρόνο με μικρές εισαγωγές:
Η ιστορία μεσα απο τον Δία στο Ζυγό μας δίνει την γένεση της ΕΟΚ το 1957, η οποία στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε ΕΕ το 1993,με το νόμισμα του ευρώ – (επίσης εχουμε τη πρώτη βομβιστική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ).Στη συνέχεια, το 2004 είδαμε την διεύρυνση του ΝΑΤΟ, ενώ η ΕΕ ενσωμάτωσε τα περισσότερα κράτη του πρώην Ανατολικού Μπλοκ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 χρόνων είχαμε την πρώτη ΕΚΚ το 2008, οπου ακολουθήθηκε με τον έλεγχο από τις κεντρικές τράπεζες που προσέφεραν τεράστια δάνεια σε μικρότερα μέλη της ΕΕ, οπου βέβαια το χρέος αυτό δεν θα μπορούσε ποτε να επιστραφεί ποτε.
Τα πολιτικά κινήματα του 1909-1910, μας έδωσαν τη 

·         Μεξικανική Επανάσταση, την Ένωση της Νότιας Αφρικής που δημιουργήθηκε αλλα και την προσάρτηση της Κορέας στην Αυτοκρατορική Ιαπωνία.
·         Ιδρύεται η πόλη του Τελ Αβίβ.
·         Στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Θεοτόκης υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του λόγω επικείμενου στρατιωτικού πραξικοπήματος. Ανέλαβε στη θέση της κυβέρνησης Θεοτόκη η Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη. Κίνημα στο Γουδί, και Κυβέρνηση Κυριακούλη Μαυρομιχάλη όταν παραιτήθηκε η βραχύβια Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη, την ίδια μέρα.
·         Τον Δεκέμβριο, ο Ελευθέριος Βενιζέλος μεταβαίνει στην Αθήνα με σκοπό να αναλάβει την πρωθυπουργία της Χώρας.
·         Το 1910, ο στρατός ανοίγει πυρ και σκοτώνει στο χωριό Κιλελέρ δύο αγρότες έπειτα από επεισόδια με τους σιδηροδρομικούς. Άλλοι δυο νεκροί πέφτουν στο χωριό Τσουλάρ, γεγονός που οδηγεί σε εξέγερση των αγροτών.
·         Τον Αυγούστο, διενεργούνται εκλογές στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Στέφανου Δραγούμη. Επανάσταση στην Πορτογαλία ανατρέπει τη μοναρχία και εγκαθιδρύει τη δημοκρατία.
·         Στις 6 Οκτωβρίου – Ο Ελευθέριος Βενιζέλος γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το Κόμμα Φιλελευθέρων με αρχηγό τον Ελευθέριο Βενιζέλο κερδίζει τις δεύτερες ελληνικές βουλευτικές εκλογές αυτής της χρονιάς.
·         Η Γη περνάει μέσα από την ουρά του κομήτη του Χάλεϋ. Ενώ και εδώ εχουμε πολλά και πλούσια αξιόλογα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το 1921/2 –
 
·         Εγκρίνεται το πρώτο Σύνταγμα της Τουρκίας, το οποίο καθιερώνει την αρχή της εθνικής κυριαρχίας.
·         Ιδρύεται το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ως παράρτημα της Κομμουνιστικής Διεθνούς.
·         Ο Δημήτριος Γούναρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
·         Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ψηφίζει νόμο με τον οποίο θεσπίζονται εθνικές ποσοστώσεις για τη μετανάστευση.
·         Ο βασιλιάς Αλέξανδρος Α’ της Σερβίας ανακηρύσσει το νέο σύνταγμα του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας, γνωστό έκτοτε ως Σύνταγμα του Βίντοβνταν.
·         Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.
·         Ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται πρόεδρος του Εθνικοσοσιαλιστικoύ Γερμανικού Εργατικού Κόμματος.
·         Οι σοβιετικές δημοκρατίες της Ρωσίας, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας υπογράφουν τη συνθήκη του Καρς με τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, καθορίζοντας τα σύγχρονα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και των χωρών του νοτίου Καυκάσου.
·         Υπογράφεται η Συνθήκη του Ταρτού μεταξύ της Εσθονίας και της Ρωσίας.
·         Σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης του Σβάλμπαρντ, η διεθνής διπλωματία αναγνωρίζει τη νορβηγική κυριαρχία στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ στον Αρκτικό ωκεανό και το χαρακτηρίζει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
·         Ιδρύεται στο Μόναχο το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα.
·         Δολοφονείται στο Τόκιο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Χάρα Τακάσι.
·         Ιδρύεται το ιταλικό Εθνικό Φασιστικό Κόμμα με τον Μπενίτο Μουσολίνι, ο ιρλανδικός εμφύλιος πόλεμος άρχισε, εχουμε την (ΕΣΣΔ), οπου ο Ιωσήφ Στάλιν γίνεται ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Αρκετά μια εντυπωσιακή λίστα πραγματικά!
·         Υπογράφεται η Συνθήκη του Ραπάλλο, με την οποία η Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις.
·         Κίνημα της 11ης Σεπτεμβρίου 1922: Ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο Στυλιανός Γονατάς και ο Δημήτριος Φωκάς κηρύσσουν επανάσταση με τη στήριξη των στρατευμάτων που διέφυγαν από τη Μικρά Ασία στη Χίο και τη Λέσβο.
·         13-17 Σεπτεμβρίου – Καταστροφή της Σμύρνης.
·         Ο Γεώργιος Β’ γίνεται βασιλιάς των Ελλήνων.
·         Ογκώδης διαδήλωση 100.000 πολιτών στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα απαιτεί την άμεση εκτέλεση των υπευθύνων της Μικρασιατικής Καταστροφής.
·         Πορεία προς τη Ρώμη: Ιταλοί φασίστες με επικεφαλής τον Μπενίτο Μουσολίνι πραγματοποιούν πορεία στη Ρώμη και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας.
·         Οι Έλληνες παρέδωσαν στους Σύμμαχους (ως μεσολαβητές) την διοίκηση της ανατολικής Θράκης κι εκείνοι την μεταβίβασαν αυθημερόν στους Τούρκους. Ώρα 11:30 εκτελούνται στο Γουδή οι έξι θεωρούμενοι ως υπαίτιοι της Μικρασιατικής καταστροφής από τους κινηματίες. Το επαναστατικό δικαστήριο που συγκροτούνταν από στρατιωτικούς τους καταδίκασε με συνοπτικές διαδικασίες.
·         Ιδρύεται η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.
·         Ιδρύεται το Αραβικό Βασίλειο της Συρίας, το πρώτο σύγχρονο αραβικό κράτος.
·         Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών απορρίπτει για δεύτερη φορά τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.
·         Ιδρύεται στην Άγκυρα η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, η οποία καταγγέλλει την κυβέρνηση του σουλτάνου Μωάμεθ ΣΤ΄ και ανακοινώνει την προετοιμασία ενός προσωρινού συντάγματος.
·         Το Περού υπογράφει τη συνθήκη πνευματικών δικαιωμάτων του Μπουένος Άιρες.
·         Υπογράφεται η Συνθήκη του Τριανόν, με την οποία αποκαθίσταται η ειρήνη μεταξύ των συμμαχικών δυνάμεων και της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία χάνει το 72% του εδάφους της.
·         Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει την Αδριανούπολη.
·         Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι.
·         Οι αντιπρόσωποι του Οθωμανού σουλτάνου Μωάμεθ ΣΤ΄ υπογράφουν τη Συνθήκη των Σεβρών με τις συμμαχικές δυνάμεις, εγκρίνοντας τη συμφωνία για την κατάτμηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
·         Διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν εκλέγεται καν βουλευτής και τρεις ημέρες αργότερα αναχωρεί για το Παρίσι δηλώνοντας ότι αποσύρεται από την ενεργό πολιτική.
·         Πραγματοποιείται στη Γενεύη η πρώτη συνέλευση της Κοινωνίας των Εθνών.
·         Η κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη διενεργεί δημοψήφισμα για την επιστροφή του Κωνσταντίνου Α’.
·         Σε αντίποινα για ενέδρα του ΙΡΑ, βρετανικές δυνάμεις καίνε και λεηλατούν πολυάριθμα κτίρια στο Κορκ της Ιρλανδίας. Πολλοί πολίτες ανέφεραν επίσης ότι ξυλοκοπήθηκαν, πυροβολήθηκαν, ληστεύτηκαν και εξυβρίστηκαν από τις βρετανικές δυνάμεις.
·         Οι Σύμμαχοι, μετά την επάνοδο του Κωνσταντίνου στο θρόνο, επιβάλουν οικονομικό αποκλεισμό στην Ελλάδα.
·         Ανακάλυψη του Πολιτισμού της κοιλάδας του Ινδού.
·         Ο Δημήτριος Γούναρης αναλαμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
·         Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο με επικεφαλής τον βιοχημικό Φρέντερικ Μπάντινγκ ανακοινώνουν την ανακάλυψη της ινσουλίνης.
Στη συνέχεια, ο Ζυγος ξαναηταν στον Δια το 1933/4 .
·         Ο ηγέτης των Ναζί, Αδόλφος Χίτλερ, διορίζεται καγκελάριος της Γερμανίας από τον πρόεδρο της Γερμανίας, Πάουλ φον Χίντενμπουργκ. Ο Αδόλφος Χίτλερ ανακοινώνει ότι η επέκταση του ζωτικού χώρου στην Ανατολική Ευρώπη και η αδίστακτη γερμανοποίησή της είναι οι τελικοί γεωπολιτικοί στόχοι της εξωτερικής πολιτικής του Τρίτου Ράιχ.
·         Πυρκαγιά στο κτήριο του Ράιχσταγκ: το γερμανικό κοινοβούλιο στο Βερολίνο πυρπολείται, φαινομενικά από τους κομμουνιστές.
·         Κίνημα Πλαστήρα 6ης Μαρτίου 1933: ο απόστρατος Νικόλαος Πλαστήρας επιχειρεί πραξικόπημα στην Αθήνα και αποτυγχάνει παταγωδώς.
·         Ορκίζεται στην Αθήνα η κυβέρνηση Παναγή Τσαλδάρη.
·         Ο Μαχάτμα Γκάντι (Ζυγος)ξεκινά απεργία πείνας 21 ημερών σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία.
·         Στη Γερμανία, όλα τα πολιτικά κόμματα τίθενται εκτός νόμου εκτός από το Ναζιστικό Κόμμα.
·         Αρχίζει η Ναζιστική ευγονική με την εφαρμογή του νόμου περί Πρόληψης απογόνων των ασθενών με κληρονομικές ασθένειες, που απαιτεί την υποχρεωτική στείρωση κάθε πολίτη που πάσχει από υποτιθέμενες γενετικές διαταραχές.
·         Ιδρύεται η Air France μετά από τη συγχώνευση πέντε γαλλικών αεροπορικών εταιριών.
·         Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. αποκτά τις στρατιωτικές φυλακές του αμερικανικού στρατού στο Αλκατράζ.
·         Η Γερμανία αποσύρεται από την Κοινωνία των Εθνών.
·         Τίθεται επίσημα σε ισχύ η 21η τροπολογία του Συντάγματος των Η.Π.Α., καταργώντας τη 18η τροπολογία που απαγόρευε την πώληση, την παρασκευή και τη μεταφορά αλκοολούχων ποτών.
·         Υπογράφεται το Βαλκανικό Σύμφωνο.
·         Ο Λεοπόλδος Γ’ γίνεται βασιλιάς του Βελγίου.
·         Ο Ντόναλντ Ντακ κάνει το ντεμπούτο του στην ταινία The Wise Little Hen.
·         Η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών: λαμβάνει χώρα η βίαιη εκκαθάριση των πολιτικών αντιπάλων του Αδόλφου Χίτλερ στη Γερμανία. ο Αδόλφος Χίτλερ γίνεται Φύρερ της Γερμανίας μετά το θάνατο του προέδρου Πάουλ φον Χίντενμπουργκ.
·         Ένας μεγάλος τυφώνας χτυπά το δυτικό Χονσού στην Ιαπωνία, σκοτώνοντας 3.036 ανθρώπους.
·         Δολοφονείται ο βασιλιάς Αλέξανδρος Α’ της Γιουγκοσλαβίας από τον Βλάντο Τσερνοζέμσκι, κατά την επίσκεψη του πρώτου στη Μασσαλία. Στο ίδιο περιστατικό σκοτώνεται επίσης και ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών Λουί Μπαρθού.
·         Οι Κινέζοι κομμουνιστές αρχίζουν τη Μεγάλη Πορεία, η οποία έληξε ένα χρόνο και τέσσερις ημέρες αργότερα, χρόνος στον οποίο ο Μάο Τσετούνγκ επανάκτησε την ηγεσία του κόμματος.
·         Ξεκινά η λεγόμενη Κρίση της Αβυσσηνίας όταν Ιταλικές και Αιθιοπικές δυνάμεις ανταλλάσσουν πυρά (Επεισόδιο του Ουάλ Ουάλ).
Το 1945/6  τα γεγονότα είναι παρα πολλά είμαστε στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Περισσότερα εδώ https://el.wikipedia.org/wiki/1945
·         Ο Νικόλαος Πλαστήρας γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.
·         Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας από την κυβέρνηση Πλαστήρα και αντιπροσώπους του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ).
·         Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Νικόλαος Πλαστήρας παραιτείται κατόπιν πιέσεων που του άσκησε ο αντιβασιλέας Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός.
·         Εξέγερση της Πράγας κατά των Ναζί.
·         Η Βρετανία καταλαμβάνει τον Λίβανο και τη Συρία.
·         Υπογράφεται ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών.
·         Η Γερμανία διαιρείται στα δύο.
·         Οι Φιλιππίνες κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους.
·         Ιδρύεται η Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO).
·         Δίκη της Νυρεμβέργης: αρχίζουν οι δίκες εναντίον 24 Ναζί εγκληματιών πολέμου στο δικαστικό μέγαρο της Νυρεμβέργης.
·         Ιδρύεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την υπογραφή συμφωνίας από 29 χώρες.
·         Ιδρύεται στην Ελλάδα το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.
·         Η Συρία αποκτά την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία.
·         Ελλάδα Βουλευτικές Εκλογές σε εντυπωσιακή για την εποχή ηρεμία. Νικητής αναδείχθηκε το Λαϊκό Κόμμα κερδίζει 250 έδρες, ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εμφυλίου πολέμου. Το ΚΚΕ είχε συστήσει στους οπαδούς του αποχή και δεν συμμετείχε. Αντάρτες χτυπούν το σταθμό χωροφυλακής στο Λιτόχωρο Πιερίας και μετά από την ενέργεια αυτή θεωρείται ότι ξεκινά επίσημα ο τριετής Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος.
·         Ξεκινά επίσημα ο τριετής Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος. Ελλάδα Αναλαμβάνει η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Π. Πουλίτσα.
·         Αναλαμβάνει η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Τσαλδάρη τον Απρίλιο του 1946.
·         Πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα για την επάνοδο του Βασιλιά Γεωργίου Β΄. Υπέρ της παλινόρθωσης της μοναρχίας ψήφισε το 68,4% και εναντίον το 31,6%. Ιδρύεται ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ)
·         Η χρονια αυτή είδε τη δημιουργία τουΣιδηρούν Παραπετάσματος“.
·         Οι ΗΠΑ ρίχνουν την πρώτη ατομική βόμβα κατά αμάχων στη Χιροσίμα (Ιαπωνία).
·         Η ΕΣΣΔ κηρύσσει το πόλεμο κατά της Ιαπωνίας προς «επιτάχυνση» της λήξης της παγκόσμιας σύρραξης.
·         Οι ΗΠΑ ρίχνουν την δεύτερη ατομική βόμβα κατά αμάχων στο Ναγκασάκι (Ιαπωνία). Η Ιαπωνία παραδίδεται άνευ όρων στις ΗΠΑ. Τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου
·         Δεύτερος Σινοϊαπωνικός Πόλεμος: Η Ιαπωνία παραδίδεται επίσημα στην Κίνα.
·         Η Κολομβία γίνεται μέλος του Ο.Η.Ε.
·         Ανακάλυψη της βιβλιοθήκης του Ναγκ Χαμαντί στην Αίγυπτο.
·         Ιδρύεται στην Ελλάδα το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας
·         Ο συνταγματάρχης Χουάν Περόν, ιδρυτής του πολιτικού κινήματος που έγινε γνωστό ως Περονισμός, εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της Αργεντινής.
·         Ξεκινούν οι Δίκες του Τόκιο.
·         Ιδρύεται η Alitalia.
·         Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ αναφέρεται στη δημιουργία Συμβουλίου της Ευρώπης.
·         Η Γαλλία υιοθετεί το Σύνταγμα της Τέταρτης Γαλλικής Δημοκρατίας.
·         Ιδρύεται το Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).
·         Φθάνει στις ΗΠΑ (Νέα Υόρκη) ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί στο Παρίσι με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αγγλίας, Γαλλίας και Τουρκίας, προκειμένου να αιτήσει από τα Η.Ε. και κυρίως από την αμερικανική κυβέρνηση οικονομική βοήθεια για την εθνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.
·         Ιδρύεται ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ)
·         Γυάλινος Κόσμος (Τ. Ουίλιαμς, 1946)
1957-1958
·         Υπογράφεται η συνθήκη της Ρώμης με την οποία ιδρύεται η ΕΟΚ (μετέπειτα).
        Η Ολυμπιακή Αεροπορία πραγματοποιεί το παρθενικό της ταξίδι.
·         Επινοείται ο φραπέ σε περίπτερο στο χώρο της ΔΕΘ από τον Δημήτριο Βακόνδιο.
·         Η Μαλαισία γίνεται μέλος του Ο.Η.Ε.
·         Λειτουργεί η πρώτη πτήση με το Boeing 707-720.
·         Ανακαλύπτεται στη Πύλο ο κυψελοειδής τάφος του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα, βασιλιά της Πύλου, καθώς και πτέρυγα του αρχαίου ανακτόρου ηλικίας 3.000 ετών.
·         Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας: Ξεκινά το πρώτο κύμα της λεγόμενης Εκστρατείας κατά των Δεξιών, ως αντίδραση κατά της Εκστρατείας των Εκατό Λουλουδιών, η οποία φτάνει την περίοδο αυτή στη μέγιστη ακμή της.
·         Εκτόξευση ρωσικού διαστημόπλοιου Σπούτνικ στις 4 Οκτωβρίου 1957.
·         Η Αίγυπτος και η Συρία ενώνονται και σχηματίζουν την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.
·         Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1958 των οποίων νικητής αναδεικνύεται η ΕΡΕ, με ποσοστό 41,16%. Η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση, με ποσοστό – έκπληξη 24,42%.
·         Ταραχές στη Σρι Λάνκα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι είναι 300 άτομα, ως επί το πλείστον Ταμίλ.
·         Ιρακινή επανάσταση: Στο Ιράκ η μοναρχία ανατρέπεται από λαϊκές δυνάμεις
·         Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει επίσημα το διεθνές Αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.
·         Εγκαινιάζεται ο Πύργος του Τόκιο.
1969/70 οπου η λίστα είναι τεράστια και δεν θα γραφτούν όλα αλλα μπορεί κάποιος να την διαβάσει. Σιγουρα είναι μια περίοδος πολύ έντονη με πολλές δολοφονίες, συγκρούσεις κρατων, συμπεριλαμβάνοντας αι τον πόλεμο του Βιετνάμ που δεν έχει τελειώσει , μεγάλες καταστροφές και εξεγέρσεις.
·         Ο Γιάσερ Αραφάτ Αναλαμβάνει τη ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.
·         Η πρώτη πτήση του Κονκόρντ (το F-WTSS)
·         Παραιτείται ο πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας Σαρλ ντε Γκολ.
·         Πρόγραμμα Απόλλων: Οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Μπαζ Όλντριν του Απόλλων 11 γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που περπατούν στη Σελήνη.
·         Woodstock
·         αναλαμβάνει την εξουσία, έπειτα απο πραξικόπημα, στη Λιβύη ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι.
·         Η Ελλάδα αποχωρεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
·         Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών (πλην των τμημάτων: Ακράτα – Διακοφτό και παράκαμψης Αιγίου).
·         Το Βέλγιο αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
·         Από σεισμό 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Γιουνάν της Κίνας, σκοτώνονται τουλάχιστον 15.621 άνθρωποι.
·         Τουρκική ακταιωρός βυθίζει ελληνικό αλιευτικό στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και στο λιμάνι της Μολύβου στη Λέσβο, μπροστά σε πλήθος κατοίκων.
·         Τερματισμός του εμφυλίου πολέμου στην Νιγηρία με την παράδοση της Μπιάφρα.
·         Πτώση αεροπλάνου «Ντακότα» του ελληνικού στρατού στον Κιθαιρώνα με 23 νεκρούς και 4 επιζώντες.
·         Ιδρύεται στο Αμβούργο το Κόμμα του σεξ.
·         Πραξικόπημα στο Ιράκ, το οποίο καταστέλλεται.
·         Συγκρούσεις Αιγυπτιακών και Ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.
·         Η ΕΟΚ αποφασίζει τη διακοπή των ενταξιακών σχέσεων με την Ελλάδα έως ότου αποκατασταθεί η δημοκρατία στην χώρα.
·         Πολιτική κρίση ξεσπά στην Ιταλία αφού τα 4 μεγάλα πολιτικά κόμματα αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.
·         Πραγματοποιείται η τελετή θεμελίωσης της κρεμαστής γέφυρας του Βοσπόρου.
·         Ταυτόχρονες εξεγέρσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας , Ιταλίας και Δυτικής Γερμανίας.
·         Εισβολή του Βορείου Βιετνάμ στην Κοιλάδα των αμφορέων στο Λάος
·         Τρομοκρατικές ενέργειες στην Νέα Υόρκη με εκρήξεις βομβών σε κτίρια πολυεθνικών εταιριών. Την ευθύνη αναλαμβάνει η “Επαναστατική δύναμη 9”
·         Σεισμός στην Τουρκία προκαλεί πολλές καταστροφές και θύματα στην πόλη Γκεντίζ.
·         Εκτοξεύεται το Απόλλων 13.
·         Υπογράφεται η “Συνθήκη του Λουξεμβούργου” από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής κοινότητας.
·         Εξέγερση Κούρδων γίνεται στο Ιράν.
·         Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι αμερικανικές και οι νοτιοβιετναμέζικες δυνάμεις εισβάλλουν στην Καμπότζη
·         Ο Μανώλης Γλέζος ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα την αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων.
·         Εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο.
·         Σεισμός στις Περουβιανές Άλπεις , κατολίσθηση που ακολουθεί , με ταχύτητα 400 χλμ την ώρα, εξαφανίζει από τον χάρτη το τουριστικό θέρετρο Γιουνγκάι του Περού κι ισοπεδώνει πολλά χωριά με 70.000 νεκρούς.
·         Εκτοξεύεται στο Διάστημα το διαστημόπλοιο Σογιούζ 9.
·         ΕΣΣΔ και Κίνα αποκαθιστούν τις διπλωματικές τους σχέσεις που είχαν διακοπεί από το 1966.
·         Εκλογές διενεργούνται στην Κύπρο, με νικητή τον Γλαύκο Κληρίδη.
·         Με νόμο της τουρκικής κυβέρνησης η Ίμβρος μετονομάζεται σε Γκιοκτσέαντα και όλα τα ελληνικά τοπωνύμια σε τούρκικα.
·         Επιδημία χολέρας που ξεκινά στην Ινδία εξαπλώνεται στην ΕΣΣΔ και στα περισσότερα ασιατικά κράτη ενώ κρούσματα εμφανίζονται στη Ρουμανία και Τουρκία. Μεγάλες περιοχές της ΕΣΣΔ μπαίνουν σε καραντίνα.
 
                      1980/81
·         Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ κηρύσσει εμπάργκο στα σιτηρά της ΕΣΣΔ, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
·         Δολοφονία του Τζων Λέννον ( Ζυγος)
·         Στη Σαουδική Αραβία, 63 φανατικοί Μουσουλμάνοι αποκεφαλίζονται για τη συμμετοχή τους στην κατάληψη του Μεγάλου Μουσουλμανικού Τεμένους στη Μέκκα το Νοέμβριο του 1979.
·         Το Ισραήλ και η Αίγυπτος συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.
·         Πυρπολείται η ισπανική πρεσβεία στη Γουατεμάλα, με απολογισμό 36 νεκρούς.
·         Θερίζει το νέφος! Εκατοντάδες Αθηναίοι διακομίζονται στα νοσοκομεία και τα ΙΧ «εκδιώκονται» από το κέντρο της πρωτεύουσας.
·         Γεώργιος Ράλλης εκλέγεται νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με 88 ψήφους, έναντι 84 του Ευάγγελου Αβέρωφ. Ο κερκυραίος πολιτικός θα διαδεχτεί στην πρωθυπουργία τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που έχει εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.
·         Πρώτη πτήση αεροπλάνου που κινείται με ηλιακή ενέργεια, πρόκειται για το αεροσκάφος “Γκοσάμερ Πέγκουιν” με χειριστή τον Μακ-Γκρήντυ.
·         Η Ελλάδα γίνεται το δέκατο ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.
·         Ξεκινά την λειτουργία της η ΕΥΔΑΠ
·         Στο Ελ Σαλβαδόρ, η χούντα επιβάλλει στρατιωτικό νόμο.
·         Είκοσι λεπτά μετά την ορκωμοσία του Ρόναλντ Ρήγκαν, το Ιράν απελευθερώνει 52 Αμερικανούς ομήρους.
·         21 οπαδοί του Ολυμπιακού νεκροί μετά από αγώνα με την ΑΕΚ, όταν ποδοπατήθηκαν βρίσκοντας μία από τις πόρτες του γηπέδου κλειστές.
·         Σεισμός στις Αλκυονίδες το 1981, 77 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
·         Ανακάλυψη του ιού HIV, που ακόμα παραμένει αθεράπευτος.
·         Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος, παντρεύεται την λαίδη Νταϊάνα της Ουαλίας
·         Βγαίνει στον αέρα το MTV.
·         Ο Ρόρυ Γκάλαχερ επισκέπτεται την Αθήνα, όπου και δίνει συναυλία στο Γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας.
·         Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα και γίνεται πρωθυπουργός ο Α. Γ. Παπανδρέου.
·         Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει ως νέο αρχηγό της τον Ευάγγελο Αβέρωφ, μετά την παραίτηση του Γεώργιου Ράλλη.
·         Στην Πολωνία εφαρμόζεται στρατιωτικός νόμος.
1992/3 
·         Σεισμός 6.8R στα Μάλια, στη Ζάκρο, στο Ηράκλειο, στην Σαντορίνη και τη Νάξο. Παραδόξως προκάλεσε ελαφρές ζημιές. Η Ελλάδα υπογράφει τη Συνθήκη του Σένγκεν.
·         Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες – Βαρκελώνη
·         Σε πύρινο πεδίο μετατράπηκε το βασιλικό ανάκτορο Ουίνδσορ στο Λονδίνο, όταν για άγνωστους λόγους ξέσπασε πυρκαγιά, καταστρέφοντας μία πτέρυγα 100 δωματίων, καθώς και αντικείμενα πολύτιμης αξίας.
·         Απόπειρα δολοφονίας της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», στην πλατεία Συντάγματος, εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γ. Παλαιοκρασσά, σκοτώνεται ο περαστικός Αθανάσιος Αξαρλιάν.
·         Συγκαλείτε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το Μακεδονικό. Ο υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς εισηγείται να μη γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα καμία ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά της. Το Συμβούλιο επικυρώνει την εισήγηση Σαμαρά.
·         Αεροσκάφος HU-16 Albatross της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Ελευσίνας, σκοτώνοντας τα τρία μέλη του πληρώματος.
·         Διάλυση της Τσεχοσλοβακίας: Η Τσεχία και η Σλοβακία χωρίζονται.
·         Προβλήματα στη διέλευση ελληνικών φορτηγών αυτοκινήτων, που μεταφέρουν προϊόντα στις χώρες της ΕΟΚ, προκαλούν οι αρχές της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
·         Την ανησυχία του εκφράζει ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για τη συζήτηση, που άρχισε στον ΟΗΕ, σχετικά με την αίτηση ένταξης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στον Οργανισμό, με το όνομα “Μακεδονία”.
·         Σε ναυάγιο στην Αϊτή χάνουν τη ζωή τους 1.215 άτομα
·         Σε βομβιστική επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου σκοτώνονται 6 άτομα.
·         Σε βομβιστική επίθεση στη Βομβάη σκοτώνονται 257 άτομα.
·         – Σημειώνεται η λεγόμενη Θύελλα του Αιώνα, στην ανατολική πλευρά της Βόρειας Αμερικής. Από την Θύελλα χάνουν την ζωή τους 300 άτομα.
·         Η ΠΓΔΜ γίνεται μέλος του ΟΗΕ.
·         Η Ερυθραία ανεξαρτητοποιείται από την Αιθιοπία.
·         Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.
·         Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.
·         Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέπτεται την Κύπρο. Μία ημέρα αργότερα θα αποδοκιμαστεί έντονα από μεγάλη ομάδα Κυπρίων πολιτών, διότι δεν έδωσε χάρη σε εννέα αγωνιστές της ΕΟΚΑ όταν οδηγήθηκαν στην αγχόνη το 1955. Από την έντονη αυτή αντίδραση θα αποδοκιμαστεί και ο δήμαρχος της Λευκωσίας Λέλος
·          Δημητριάδης, που είχε την ιδέα να τιμηθεί η βασίλισσα.
·         Ιδρύεται από τον Νίκο Μιχαλολιάκο το κόμμα της Χρυσής Αυγής.
·         Έναρξη λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Star Channel.
·         Αρχίζει να εκπέμπει στην Ευρώπη το τηλεοπτικό κανάλι Euronews.
2004/5
·         Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Νικητής η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 45.4%.με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή
·         Ισπανία Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, που αποδίδονται σε εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις, προκαλούν το θάνατο 191 ανθρώπων και τον τραυματισμό 1.460.
·         Αθήνα, ο Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε απόπειρα βομβιστικής επίθεσης σε υποκατάστημα της Citibank της Λ. Κηφισίας.
·         Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.
·         Διεξάγονται οι Ευρωεκλογές.
·         Σφαγή στο Μπεσλάν: Πάνω από 300 άτομα, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά, χάνουν την ζωή τους. Τα γεγονότα ξεκίνησαν ύστερα από εισβολή ενόπλων Τσετσένων και Οσέτιων ανταρτών σε δημοτικό σχολείο της πόλης Μπεσλάν, κατά την τελετή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι ένοπλοι κρατούσαν ομήρους καθηγητές, μαθητές και γονείς μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, όταν και επενέβησαν οι ρωσικές Αρχές.
·         Πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου Σινούκ στα ανοιχτά του Αγίου Όρους, όπου είχε ξεκινήσει από το στρατόπεδο Σακέτα του Καρέα Αττικής με προορισμό της Καρυές Χαλκιδικής. Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες μεταξύ αυτών και ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας, Πέτρος Ζ΄.
·         Αθήνα, η τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας επιχείρησε βομβιστική επίθεση με στόχο δύο λεωφορεία των ΜΑΤ στην αερογέφυρα της Π. Ράλλη.
·         Δύο ακόμα μαχητικά αεροσκάφη προσέκρουσαν στο Πήλιο παίρνοντας μαζί τους 4 πιλότους τους, που μέχρι αργά τη νύχτα αγνοούνταν.
·         Σεισμός 2004 Ινδικού ωκεανού. Μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες καθώς τουλάχιστον 300.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους έπειτα από ισχυρά παλιρροϊκά κύματα (τσουνάμι).
·         – Η Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου κερδίζει την διοργανώτρια ομάδα της Πορτογαλίας με 1-0 και ανακηρύσσεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η πρώτη και μοναδική φορά στην οποία Ελληνική ομάδα στο συγκεκριμένο άθλημα κατακτά έναν Ευρωπαϊκό τίτλο.
·         13 Αυγούστου-29 Αυγούστου, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 2004. Έπειτα από 108 χρόνια οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί αγώνες επιστρέφουν στην χώρα που τους γέννησε. 202 χώρες από όλον τον κόσμο σε σύνολο 11.099 αθλητών. Η Ελλάδα κατακτά 16 μετάλλια (6 χρυσά, 6 αργυρά, 4 χάλκινα). Πρώτες στον πίνακα των μεταλλίων οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 103 (35 χρυσά, 39 αργυρά, 29 χάλκινα).
·         O Πύρρος Δήμας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών και γίνεται ο πρώτος αθλητής με μετάλλια σε 4 συνεχείς Ολυμπιάδες στο άθλημα αυτό.
·         Ολοκληρώνονται στην Αθήνα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες 2004. Η Ελλάδα κατακτά 3 χρυσά, 13 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια. Πρώτη στην κατάταξη των μεταλλίων η Κίνα
·         Αθήνα, έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Την ευθύνη ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας.
·         Η Ελλάδα κερδίζει πρώτη φορά στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι My number One σε ερμηνεία της Έλενας Παπαρίζου, σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και μουσική Χρήστου Δάντη.
·         Αθήνα, έκρηξη βόμβας έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πρόνοιας στην οδό Πειραιώς. Την ευθύνη ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας.
·         Αγγλία, Την πρωινή ώρα αιχμής, τρεις βόμβες που πυροδοτήθηκαν στο μετρό του Λονδίνου και άλλη μία σε ένα διώροφο λεωφορείο στην πλατεία του Τάβιστοκ, από τέσσερις εξτρεμιστές μουσουλμάνους, μεγαλωμένους στη Βρετανία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 56 ανθρώπων (μεταξύ των οποίων και των δραστών) και τον τραυματισμό 700
·         Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-300 της κυπριακής εταιρείας “Helios Airways” πτήση HCU 522 προερχόμενο από Λάρνακα συντρίβεται σε ακατοίκητη περιοχή στο Γραμματικό Αττικής, παρασύροντας στο θάνατο 121 επιβαίνοντες.
·         Ο τυφώνας Κατρίνα φτάνει στις ακτές των ΗΠΑ προκαλώντας καταστροφές αξίας 80 δις δολλαρίων ΗΠΑ και το θάνατο περισσότερων από 1800 ανθρώπων.
·         Στη Γερμανία αποφασίζεται μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις ο σχηματισμός μεγάλου συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών, Χριστιανοκοινωνικών και Σοσιαλδημοκρατών, με νέο καγκελάριο την Άνγκελα Μέρκελ.
·         Το γερμανικό κοινοβούλιο εκλέγει την Άνγκελα Μέρκελ στο αξίωμα του καγκελάριου της Γερμανίας. Είναι η πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, και πρώτος πρώην πολίτης της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπήρξε καγκελάριος της επανενωμένης Γερμανίας.
·         31 Δεκεμβρίου – Η Ελληνική Υπηρεσία του BBC σίγησε οριστικά μετά από 66 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο ραδιόφωνο και αργότερα στο Διαδίκτυο.
Ο Δίας στον Ζυγό, περιλαμβάνει την ανάγκη για ριζική μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού τραπεζικού Ponzi.Από το ΕΚΚ 2008, όταν οι «αγορές» προσπάθησαν να διορθώσουν τη ζημιά που δημιουργήθηκε από τις πιστωτικές υπερβολές, τα πράγματα είχαν πλέον εκτιναχθεί στα ύψη και ήταν εκτός ελέγχου καθώς οι κεντρικές τράπεζες τα χρήματα εκτύπωναν χρήμα (παράνομο για τους υπόλοιπους από εμάς!)τροφοδοτώντας το σύστημα με ψευδή πίστωση για την διάσωση των τραπεζών. 
 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%87%CE%AE%CE%BC%CE%B1_%CE%A0%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%83%CE%B9
Η ιστορία κλιμακώθηκε από τη Συνθήκη της Ρώμης το 1957, και το 1980-1, όταν ο Ronald Reagan έγινε Πρόεδρος των ΗΠΑ μαζί με την Μαργκαρετ Θάτσερ δημιουργήσαν το μοντέλο της «παγκοσμιοποίησης», αλλα και το 1992-3,όταν ο Μπιλ Κλίντον έγινε Πρόεδρος. Το 1999 ο Κλίντον κατάργησε το «Glass-Steagall Act» που δημιουργήθηκε το 1933. Ο νόμος Glass- Steagall, αρχικά δημιουργημένος αμέσως μετά το κραχ του χρηματιστηρίου του 1929, απαγόρευσε στις τράπεζες και να αποδέχονται καταθέσεις και να δίνουν εγγυητικές. Ο παραπάνω νόμος καταργήθηκε από το νόμο Gramm-Leach-Bliley του 1999.Οι επενδυτικές τράπεζες μπορούν επίσης να διαφέρουν από τις χρηματιστηριακές, που γενικά βοηθούν στην αγορά και την πώληση των μετοχών, χρεωγράφων, και αμοιβαίων κεφαλαίων. Σε μερικές περιπτώσεις, οι χρηματιστηριακές και οι επενδυτικές τράπεζες είναι ενιαίες εταιρείες. Παραδείγματα επενδυτικών τραπεζών είναι η Goldman Sachs, η UBS και η Houlihan Lokey.
Κάποιοι λένε ότι νόμος Glass – Steagall κέρδισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Αμερικανοί οικονομικοί παράγοντες και τραπεζίτες βλέπουν να γεννιέται μπροστά τους ένα καινούριο αμερικανικό θαύμα ανίκανοι να απλώσουν τα χέρια τους μέχρι εκεί που επιθυμούν.
Το 1956 ο Τραπεζικός νόμος του 1932, σκληραίνει κι άλλο. Οι περιορισμοί επεκτείνονται και οι εταιρίες που έχουν στην κατοχή τους πάνω από δύο τράπεζες, απαγορεύεται να προχωρούν σε οποιασδήποτε άλλης φύσης επιχειρηματικές κινήσεις, ενώ τους απαγορεύεται επίσης η δυνατότητα να εξαγοράσουν τράπεζες σε άλλες πολιτείες. Το Glass – Steagall, άνοιξε το παράθυρο σε τραπεζικές επενδύσεις που εμπεριέχουν επενδυτικό ρίσκο. Τα αίματα βράζουν, και οι δύο διαφορετικές κουλτούρες, μία του επενδυτικού ρίσκου και μία του αθώου τραπεζικού δανεισμού και προστασίας των καταθέσεων, πάνε περίπατο. Έτσι λοιπόν τώρα ισως δούμε την επαναφορά αυτού και την επιδείνωση του σαν συνέπεια.
Ένα αλλο παράδειγμα είναι η Ισλανδία, οπου βιώνει ένα είδος αναγέννησης από το κήρυξη πτώχευσης και τη δίωξη των τραπεζιτών.Ας πούμε ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο είδος αφύπνισης από το ψεύτικο όνειρο, πολλων ανθρώπων κατά του διεφθαρμένου συστήματος.
Το 1946 οι δίκες της Νυρεμβέργης μετά τον πόλεμο προσπάθησαν να φέρουν άτομα που είναι υπεύθυνα για το Ολοκαύτωμα και να λογοδοτήσουν. Η αναλογία για την σημερινή εποχή είναι προφανής !! Το αυξανόμενο κύμα των αντί-ισλαμικής ρητορικής δημιουργεί περαιτέρω διαιρέσεις στον κόσμο,σε παλιούς καλούς /κακούς που όλοι χρειαζόμαστε έναν εχθρό και ένα σενάριο, τρέφοντας το φόβο για να δικαιολογήσουν τον έλεγχο του πληθυσμού.Δεν κάνουν τίποτα για να ασχοληθούν με το πραγματικό ζήτημα, δηλαδή το άδικο σύστημα που ανταμείβει την προνομιακούς και τιμωρεί την εργατική τάξη … σε παγκόσμιο επίπεδο!
Κοινωνική δικτύωση.Η άνοδος του Facebook, Twitter, Instagram κτλ. είναι η πιο σημαντική εξέλιξη για την κοινωνική επιρροή στην ιστορία, στα 12 μόλις τελευταία χρόνια, από το 2004, όταν ο Mark Zuckerberg δημιούργησε το Facebook.Από την άλλη πλευρά έχουμε σε πραγματικό χρόνο έκθεσης τα παγκόσμια γεγονότα που αλλωτε αποκρύπτονται από τα αυταρχικά συστήματα,αλλα είναι ταυτόχρονα και ένα αξιόλογο δώρο με άμεση πρόσβαση σε ανθρώπους και πληροφορίες μέσω του www. Αλλά τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την παρενόχληση στον κυβερνοχώρο και τις σοβαρές συνέπειες στην «ιδιωτική ζωή».Η διέλευση του Δια στον Ζυγό που έρχεται θα φέρει ισως μια νέα φάση.Στην θρησκεία και στην οικονομία θα υπάρξουν αιφνίδιες ανατροπές αλλα και η αντίθεση Δια -Ουρανού δημιουργεί μαζικές εξεγέρσεις.