Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ-14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Advertisements


Η πανσέληνος Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου,στις 15:51:59 το απόγευμα,στο ζώδιο του γήινου Ταύρου, που είναι ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού και συνδέεται με την οικονομία και τους φόρους αλλά και το τραπεζικό αλλά και τους σεισμούς, την βια, τον πόλεμο και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.Θα επηρεαστούν οι Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι.Η πανσέληνος, αυτή θα είναι το μεγαλύτερο super moon, δηλαδή μια υπερπανσεληνος, και θα πραγματοποιηθεί στον 1ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, όπου θα αναταράξει τις σχέσεις των περισσοτέρων, μαζί με τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Θα επηρεάσει τις νέες εξελίξεις στα μεγάλα διεθνή ζητήματα, όπου θα προταθούν νέα σχέδια στην οικονομία, ενώ εξίσου θα αμφισβητηθούν έντονα τα εδαφικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαφωνίες και συγκρούσεις μεταξύ κρατών. Έτσι κι αλλιώς, το διάστημα αυτό εγκυμονεί έντονες ανησυχίες καθώς γεγονότα της διεθνούς πολιτικής σκηνής είναι δυνατό να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα εσωτερικά προβλήματα της Ελλάδος.

Ο 1οςοίκος όπου πραγματοποιείται η υπερπανσεληνος συνδέεται με τη δημόσια υγεία, κυρίως είναι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το έθνος και το υπουργείο εσωτερικών. Είναι η πρωτοβουλία , το θάρρος που έχουμε μέσα μας, η ικανότητά μας για νέα ξεκινήματα, η πρώτη μας ανάσα. Η διάθεση που έχουμε να φανούμε ή να προβληθούμε, η εσωτερική ανάγκη να εκφράσουμε την προσωπικότητά μας στους άλλους. Το ανθρώπινο σώμα γενικά. Στο ωροσκόπιο ενός κράτους, ο πρώτος οίκος περιγράφει τον πληθυσμό, τη γενική ψυχολογική κατάσταση του λαού ως ομάδα και γενικά ότι θα μπορούσε να αφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών. Συμβολίζει την εικόνα που προβάλει το έθνος προς τα εξω, και τις κοινωνίες ενός έθνους.

Απέναντι της έχει τον 7ο οικο, οπου εξελίσσεται η πανσέληνος, αναφέρεται στις διπλωματικές σχέσεις ενός κράτους, τις συμμαχίες, τους φανερούς εχθρούς και τη λαϊκή αντίδραση στις αποφάσεις μίας κυβέρνησης. Οι στενοί συνεργάτες και συνέταιροί μας ,αλλα και σε πολιτικό επίπεδο είναι οι διασπάσεις κομμάτων.Η αντίπαλη χωρα σε περίοδο πολέμου. Οι εμπορικές συμφωνίες ενός κράτους, συνεργασίες, συγχωνεύσεις, επιχειρηματικές συνεργασίες · τα ανταγωνιστικά έθνη ·Αγωγές; και δικαστικό σύστημα · δημόσιες συγκεντρώσεις και το κοινό ως οργανωμένη κοινωνική μονάδα (αυτό περιλαμβάνει και το Κοινοβούλιο, ως νόμιμο εκπρόσωπο του λαού).

Η υπερπανσέληνος της 14 Νοέμβριου του 2016 δεν θα είναι μόνο το μεγαλύτερο, και πιο λαμπρό supermoon του έτους. Αλλα θα είναι το πιο κοντινό από τις 26 Ιανουαρίου, 1948. Επιπλέον, η σελήνη δεν θα έρθει τόσο κοντά στη Γη και πάλι μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2034. Για την Αμερική, αυτή η πανσέληνος θα είναι σημαντικη αλλα και για την Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Η υπερπανσεληνος γίνετε επακριβώς πλήρης στις 14 Νοεμβρίου 2016. Αυτή η υπερπανσέληνος θα πραγματοποιηθεί κατά τις πρωινές ώρες πριν από την ανατολή στη δυτική Βόρεια Αμερική και τα νησιά του Ειρηνικού. 

Οι εξαιρετικά προσεκτικοί παρατηρητές θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται αρκετά μεγάλο  στον ουρανό. Η πανσέληνος στον Ταυρο θα βρίσκετε κοντά στο περίγειο της γης. Η λέξη περίγειο περιγράφει πλησιέστερο σημείο της Σελήνης στη Γη για οποιοδήποτε δεδομένο μήνα. Έτσι λοιπόν την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η σελήνη θα είναι 14 φορές μεγαλύτερη και 30 φορές φωτεινότερη από ότι συνήθως. Αυτό συμβαίνει γιατί θα έρθουμε τόσο κοντά με τον δορυφόρο μας, όσο δεν έχουμε έρθει ποτε, από τον Ιανουάριο του 1948. Ίσως για πολλούς να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά για να δουν μια τόσο μεγάλη σελήνη, καθώς το φαινόμενο θα επαναληφθεί ξανά στις 14 Νοεμβρίου του 2034 όπως προαναφέραμε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι υπερπανσέληνοι δεν συνιστούν σπάνιο φαινόμενο, όμως η σούπερ-υπερπανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου είναι η πρώτη του 21ου αιώνα.Ο φετινός Νοέμβριος είναι πράγματι «μαγικός» και πασπαλισμένος με αστερόσκονη, αν αναλογιστεί κανείς ότι θα σημειωθούν εννέα ακόμα σημαντικά ουράνια φαινόμενα. Επί παραδείγματι, όπως αναφέρει το National Geographic, στις 11 Νοεμβρίου θα έχουμε και βροχή μετεωριτών.


Πριν από πέντε χρόνια – η πιο κοντινή και μεγαλύτερη πανσέληνος έπεσε στις 19 Μαρτίου, 2011– πολλοί άρχισαν να χρησιμοποιούν τον όρο supermoon, η οποία ποτέ δεν είχε ακουστεί πιο πριν. Μέσα στα επόμενα χρόνια, ακούσαμε και πάλι αυτόν τον όρο για να περιγράψουμε την πιο κοντινή πανσέληνο του έτους στις 6 Μαΐου 2012, και πάλι στις 23 Ιουνίου 2013, και πάλι στις 10 Αυγούστου, το 2014, και για άλλη μια φορά στις 28 Σεπτεμβρίου, 2015. Η πανσέληνος του περασμένου μήνα – στις 16 Οκτώβρη του 2016 – ήταν επίσης ενα supermoon. Ο όρος υπέρ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δημιουργήθηκε το 1979 από τον αστρολόγο Ρίτσαρντ Νόλε. Στις 14 Νοεμβρίου φέτος η Σελήνη θα φαίνεται έως 7% μεγαλύτερη και 16% φωτεινότερη σε σχέση με την μέση πανσέληνο.

Η υπερπανσέληνος οσο και όμορφη να είναι, θα δώσει τα εξής μηνύματά,θα πραγματοποιηθεί στην 22η μοίρα του Ταυρου, Μοίρα της ΚατάρρευσηςΔυστυχία ή πτώχευση. Μοίρα της Διασκόρπισης. (22η του Σκορπιού). Και οι δυο μοίρες συνδέονται με αποτυχίες, απώλειες, με φυσικά ατυχήματα, καθώς και ηθικά και κοινωνικά θέματα. Αυτό το εχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν, στους άξονες αυτούς. Απλα θα έχει τώρα μεγαλύτερη επιρροή. Ας μην ξεχνάμε ότι η Σελήνη συνδέεται με τον λαο, την τροφή, το νερό, την θαλασσα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και του ανθρωπίνου  σώματος, τις γυναίκες, τις σοδειές, την κτηματική περιουσία.

Αν κοιτάξει κανείς πισω στην ιστορία, η υπερπανσεληνος είναι σημαντική διότι, το 1948 είχαμε τα εξής γεγονότα ..και κάποια τα αναφέραμε επίσης και στον Δια στον Ζυγο.

  ·         Στην Ελλάδα εχουμε τον αιματοβαμμένο Εμφύλιο
  ·         Δολοφονείται στο Νέο Δελχί ο Ινδός ειρηνιστής και ηγέτης Μαχάτμα Γκάντι.
  ·         Τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται επίσημα στην Ελλάδα.
  ·         Η Μπενελούξ, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπογράφουν τη συνθήκη των Βρυξελλών, έναν πρόδρομο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που οδήγησε στην ίδρυση του ΝΑΤΟ.
  ·         Ιδρύεται το κράτος του Ισραήλ στο έδαφος της Ιουδαίας. Αρχή πολέμου του Ισραήλ με τον Αραβικό Σύνδεσμο. Πρώτος πρόεδρος ο Νταβίντ Μπεν Γκουριόν
  ·         Ο Παλμίρο Τολιάτι, ηγέτης του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, πυροβολείται και τραυματίζεται κοντά στο Κοινοβούλιο της Ιταλίας.
  ·         Έπειτα από αντίσταση, η πόλη της Ναζαρέτ, η οποία λατρεύεται από τους χριστιανούς ως η πατρίδα του Ιησού Χριστού, συνθηκολογεί με τα ισραηλινά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Αραβοϊσραηλινού πολέμου του 1948.
  ·         Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

  Το 2011 εχουμε Εξεγέρσεις στις αραβικές χώρες το 2011, το κίνημα των αγανακτισμένων, την ματαίωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, Κατάληψη κτιρίου της νομικής σχολής από 300 μετανάστες απεργούς πείνας, Απεργία της 23ης Φεβρουαρίου και επεισόδια, Ο «καλός μας άνθρωπος» μας αποχαιρετά, ο σπουδαίος Έλληνας κωμικός, Θανάσης Βέγγος χάνει με τη μάχη με τη ζωή το πρωί της 3ης Μαΐου, Προοπτική κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας», ναυάγιο διαπραγματεύσεων και… ανασχηματισμός, Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίζεται και η Αθήνα φλέγεται, Ο Λεωνίδας Κύρκος φεύγει από τη ζωή.

   Νύχτα θρίλερ στις Βρυξέλλες– Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου μια από τις σημαντικότερες Συνόδους Κορυφής σε επίπεδο ΕΕ και Ευρωζώνης λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλες. Οι ηγέτες των χωρών μελών καλούνται να λάβουν αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας ενόψει της κρίσης χρέους. Έπειτα από σκληρές ολονύχτιες διαπραγματεύσεις, αποφασίζεται η μείωση του ελληνικού χρέους κατά 100 δισ. ευρώ με κούρεμα των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες κατά 50%. Ακόμη, γίνεται αναφορά σε ένα νέο πολυετές πρόγραμμα στήριξης της χώρας με τη συνδρομή ΕΕ και ΔΝΤ ύψους 100 δισ. ευρώ έως το 2014.


  Οι αποφάσεις αυτές θα οδηγήσουν σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας καθώς η υλοποίηση αυτών θα οδηγήσει στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή τριών κομμάτων έπειτα από πρόταση του τότε πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, πρόταση που τελικά ναυάγησε.


  Πολιτική κρίση και νέα κυβέρνηση


  Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ανάβει ο Γ. Παπανδρέου στις 31 Οκτωβρίου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ανακοινώνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την κύρωση της νέας σύμβασης που περιλαμβάνει το «κούρεμα» του χρέους και ζητά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

  Τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία. Η κυβερνητική πλειοψηφία οδεύει προς κατάρρευση με βουλευτές και υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν την αντίθεση τους στην απόφαση του πρωθυπουργού και με ορισμένους από αυτούς να απειλούν με παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση όπως η Μιλένα Αποστολάκη που τελικά προχώρησε σε ανεξαρτητοποίηση. Η κρίση παίρνει τέλος την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου όταν ανακοινώνεται πως νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα είναι τελικά ο Λουκάς Παπαδήμος. Το νέο κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή πολιτικών από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, ορκίζεται την επόμενη ημέρα και είναι ιδιαίτερα διευρυμένο καθώς αποτελείται αρχικά από 49 πρόσωπα.

  2012


  Οι αυτοκτονίες συνανθρώπων μας ήρθαν στο προσκήνιο με τον πλέον τραγικό τρόπο, καθώς ο αριθμός τους όχι μόνο έχει αυξηθεί αλλά κυρίως τα αίτιά του έχουν αλλάξει. Τα προσωπικά, συναισθηματικά ή ψυχολογικά προβλήματα δεν αποτελούν την πρώτη αιτία, όσο τα οικονομικά προβλήματα και το αδιέξοδο στο οποίο περιέρχονται συνεπεία της κρίσης που ολοένα και βαθαίνει.

  Λίστα Λαγκάρντ-Η περίφημη λίστα, η απόκρυψή της, η συζήτηση για τα ονόματα που περιέχει, η δημοσιοποίησή της, η σύλληψη του Βαξεβάνη, η εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών.

  Βομβαρδισμοί στη Γάζα- Επανεκλογή Obama- Μαζική δολοφονία στο Κολοράντο-
  Το τέλος του κόσμου-Η περίφημη «προφητεία των Μάγια» ήθελε τον κόσμο να τελειώνει στις 21.12.12.

  Τυφώνας Sandy- Δολοφονίες – βιασμοί- Το «Curiosity» στον Άρη- Θάνατος Whitney Houston.

  Οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 διεξήχθησαν από την Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011 την Κυριακή 6 Μαΐου. Δηλαδή ακριβώς την ημέρα του supermoon.
  23 Ιούνιου 2013

  Από τη σύλληψη των “Πυρήνων της Φωτιάς” έως το κλείσιμο της ΕΡΤ και από τη δολοφονία Φύσσα, τη σύλληψη Μιχαλολιάκου και την εν ψυχρώ εκτέλεση Φουντούλη, Καπελώνη, έως την ιστορία της μικρής Μαρίας και τις τελευταίες αποκαλύψεις Κάντα. Στις 11 Ιουνίου 2013: Τέλος εποχής για την ΕΡΤ. Με απόφαση της κυβέρνησης η δημόσια τηλεόραση, όλα τα κανάλια της και τα ραδιόφωνά της, παύουν να λειτουργούν άμεσα.
  10 Αυγούστου, το 2014-Φάκελος Αμφίπολη!
  Η ανακάλυψη του μεγαλοπρεπέστατου ταφικού μνημείου της Αμφίπολης και οι θεωρίες που το συνοδεύουν έχουν ταράξει τα νερά της παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρονται εκτενώς στις εξελίξεις των ανασκαφικών εργασιών της κ. Περιστέρη, στο λόφο Καστά. 10 Αυγούστου 2014: Η Αμφίπολη γίνεται για πρώτη φορά πρώτη είδηση. Η είδηση ότι ανακαλύφθηκε ένας λαμπρός τεραστίων διαστάσεων ταφικός περίβολος κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης.
  28 Σεπτεμβρίου, 2015

  Το 2015 θα το θυμόμαστε για τις τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις, όταν το δόγμα του μίσους των τζιχαντιστών, χτύπησε την καρδιά της Ευρώπης. Μέσα στην ίδια χρονιά είδαμε τη κλιμάκωση της μεταναστευτικής κρίσης με την Ευρώπη να αδυνατεί να βρει ενιαία λύση και πολλές χώρες της να χτίζουν τείχη για πρόσφυγες και μετανάστες.
  Είδαμε επίσης να στήνεται ένα νέα θέατρο “ψυχρού πολέμου” ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία, με φόντο τον εμφύλιο πόλεμο που δε λέει να τελειώσει στην πολύπαθη Συρία. Την ίδια ώρα ο κόσμος προσπαθεί να βρει μια λύση για την κλιματική αλλαγή. Η τρομοκρατία επιχείρησε να φιμώσει τη σάτιρα του Charlie Hebdo-Τραγωδία με το Airbus Α320 της German Wings-Ο σεισμός στο Νεπάλ με τους χιλιάδες νεκρούς-Το μακελειό στο Charleston-Οι πρώτες φωτογραφίες από τον Πλούτωνα. Στις 28 Σεπτεμβρίου η NASA ανακοίνωσε την ύπαρξη νερού στον Άρη-Κορύφωση των επεισοδίων και το κίνημα “Black Lives Matter”-Όταν “έσκασε” το σκάνδαλο της Volkswagen-Ο μικρός Αϊλάν δεν κατάφερε να φθάσει ποτέ σε ένα ασφαλέστερο μέρος-Το Παρίσι πνίγεται στο αίμα-Το μακελειό στην Καλιφόρνια-Η ιστορική απόφαση για το κλίμα.
  Το Νέο Ελληνικό Δράμα-Τον Ιανουάριο του 2015 εκλέγεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ριζοσπαστικό, αριστερό κόμμα, που τάσσεται κατά της λιτότητας και έχει ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα. Της εκλογής ακολούθησαν μήνες έντασης και υψηλών τόνων στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του κόμματος και των πιστωτών της Ελλάδας. Κατά τη διάρκειά τους η χώρα αθέτησε πληρωμή δανείου προς το ΔΝΤ. Ο Τσίπρας υποχώρησε και συμφώνησε στους επαχθής όρους ενός νέου μνημονίου και ως αντάλλαγμα έλαβε ένα νέο δάνειο ύψους 86 δισ. ευρώ, διάρκειας τριών ετών.

  Ακολούθησαν αντιδράσεις για τη συνθηκολόγηση του Τσίπρα, αλλά κέρδισε τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχεται το 2016 έχοντας την υποχρέωση να εφαρμόσει δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις σε μία χώρα που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τη λιτότητα. 20 Σεπτεμβρίου: Ελληνικές βουλευτικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015. Τις εκλογές κέρδισε το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με 35,46% και σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ.
  Κρίση προσφύγων από τη Συρία, Κατάρρευση του κινεζικού χρηματιστηρίου.

  Πισω στην αστρολογική ερμηνεία-ανάλυση του supermoon

  Η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 του Νοεμβρίου 2016 στις 23 μοίρες του Ταυρου, όπως εξήγησα στην αρχή. Η πανσέληνος δείχνει πού πρέπει να κάνετε κάποιες μικρές αλλαγές ως απάντηση στους νέους στόχους που έχετε ορίσει στις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

  Η πανσέληνος Νοεμβρίου, αντιπροσωπεύει τις καρμικές προσαρμογές που απαιτούνται για να κρατήσετε τους αγαπημένους στο πλευρό σας, όπως μπορείτε με κάποιο τρόπο, για να προχωρήσετε σε νέα πνευματική πορεία. Για να πετύχετε τους πνευματικούς σας τους στόχους θα πρέπει να σέβεστε τις σχέσεις σας και επίσης να εξετάσετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των σχεδίων σας.
  Όπως όλα τα πλήρη φεγγάρια, η μεγαλύτερη πλανητική οψη που σχηματίζετε είναι η αντίθεση Ηλιου-Σελήνης. Η υπερπανσέληνος εστιάζει την προσοχή σας στις σχέσεις όλων των ειδών η οποία έχει σχέση με την προηγούμενη νέα σελήνη. Εργασίες που ξεκίνησαν από τις 30 Οκτωβρίου τώρα μπορούν να τελειοποιηθούν ή να έχουν ολοκληρωθεί. Η υπερπανσέληνος μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως συναισθηματική προσαρμογή,ή ως συμπληρωματική, μαζί με τα θέματα της προηγούμενης νέας σελήνης.Συναισθήματα και ένστικτα κορυφώνονται στην πανσέληνο.Η επιρροή αυτής, θα έχει διάρκεια για δύο εβδομάδες μέχρι την επόμενη νέα σελήνη, που είναι στις 29 Νοέμβριου.
  Στον χάρτη της υπερπανσελήνου, υπάρχουν πλανητικές όψεις που είναι ελάσσονος σημασίας αλλα και αρκετές ευθυγραμμίσεις με νάνους πλανήτες, απλανείς αστέρες και αστεροειδείς ώστε να κατανοήσετε και να έχετε πλήρη εικόνα για το πώς η υπερπανσέληνος θα επηρεάσει.
  Η οψη χιαστί Ηλιου-Ουρανού (αλλαγή συνείδησης) είναι η κύρια οψη στον χάρτη της υπερπανσελήνου. Αυτό υποδηλώνει απρόβλεπτες μεταβολές, διαταραχές στην ζωή σας αλλα και παγκοσμίως σε κοσμικο επίπεδο που θα προκληθούν από κάτι που ξεκίνησε στην  νέα σελήνη στις 30 Οκτωβρίου. 

  Σε πολιτικο επίπεδο, θυμηθείτε τα γεγονότα οπου θα υπάρξουν τώρα απρόσμενες μεταβολές (την πρωτοφανής σεισμική δραστηριότητα στην Ιταλία, εντάσεις στο Αιγαίο με την Τουρκία να διεκδικεί τα ελληνικά νησιά μας, Νόμος Παππά από τα κυριότερα γεγονότα, περικοπές συντάξεων, ο ανασχηματισμός κυβέρνησης, οι εκλογές στην Αμερική κτλ). Θυμηθείτε θέματα που υπήρχαν τις ημέρες εκείνες.
  Μια νέα κατεύθυνση ή ανάπτυξη θα υπάρξει στη ζωή μας αλλα είναι βέβαιο ότι θα αφήσετε κάποιους άνθρωπους να νιώθουν ότι μένουν πίσω, ότι είναι παραμελημένοι και αλλα παρόμοια συναισθήματα.


  Αυτή η υπερπανσέληνος σας ωθεί να διπλασιάσετε κατά κάποιο τρόπο την νέα πνευματική πορεία σας. Μια νεα αρχή θα γίνει, μια νεα πορεία οπου θα εκφραστεί με εκκεντρικο ή πρωτότυπο τρόπο. Αυτό είναι σημαντικο για το εγώ σας και τους νέους σας στόχους ( Ηλιος ), αλλά πρόκειται να προκαλέσει αύξηση της έντασης στο πλαίσιο των υφιστάμενων σχέσεων και στην οικογένειά σας (Σελήνη). 


  Τα χαρακτηριστικά της όψης αυτής είναι η εκκεντρικότητα, οι προκλητικές ιδέες. Οι αλλοι μπορεί να νιώθουν ότι δεν έχουν πραγματική σχέση μαζί μας, συνδέεται με την προσωπική επανάσταση ,με μια νεα πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Αυτό ισχύει και σε κοσμικο επίπεδο. Οι άνθρωποι θα νιώθουν αβεβαιότητα καθώς συναισθάνονται ότι όλα μπορούν να συμβούν αλλα καλο θα ήταν στην προσωπική μας ζωή να ηρεμήσουμε σε ότι αφορά τις προθεσεις μας.

  Οι γυναίκες στη ζωή σας, ειδικά η μητέρα σας, μπορεί να εμφανιστεί υπερβολικά προστατευτική και να βλέπει αυτή την νέα κατεύθυνση σας ως πολύ επικίνδυνη. Εάν η συσσώρευση εντάσεων σε τέτοιες σχέσεις έχουν ήδη γίνει νωρίτερα, στη συνέχεια, η δημιουργική νοημοσύνη σας θα αρχίσει να ενεργοποιείτε  ώστε να βρεθούν κάποιες πρωτότυπες λύσεις.

  Οι αλλαγές της πανσελήνου είναι η απάντηση στη νέα πνευματική πορεία σας και θα πρέπει να θεωρηθεί ως καρμικη προσαρμογή περισσότερο από τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή σας. Αν επαναστατήσετε ενάντια στις ανησυχίες των αγαπημένων σας για παράδειγμα, και ενεργείτε με αλαζονικό τρόπο, τότε θα υπάρξουν ξαφνικά ξεσπάσματα, γρήγορες κινήσεις και συμπεράσματα θα προκαλέσουν ενα πραγματικό δράμα στη ζωή σας.
  Ο μικρός πλανήτης Sedna
  Παρακάτω αναφέρονται οι απλανείς αστέρες και ένας μικρός πλανήτης σε σχέση με την πανσέληνο. Ο Zaurak και ο Capulus είναι μικρά αστέρια αλλά δίνουν την αίσθηση μιας επικείμενης καταστροφής. Αυτό το δύσκολο συναίσθημα οφείλεται στην εγγύτητα του σταθερού αστέρα Algol, που είναι το πιο καταστροφικό αστέρι από όλα, όπως εχω αναλύσει σε αλλα κείμενα πολλές φορές, που συμβολίζει μια καταστροφή, δολοφονία η αποκεφαλισμό, και επίσης βρισκόταν εκεί στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

  22 ° 37 ‘Ταύρου – Πανσέληνος
  24 ° 06 ‘Ταύρου – αστέρι Zaurak
  24 ° 26 ‘Ταύρου- αστέρι Capulus
  25 ° 39 ‘Ταύρου – πλανήτης Sedna
  26 ° 24 ‘Ταύρου – Algol
  Ο μικρός πλανήτης Sedna συνδέεται με τη μακροπρόθεσμη αλλαγή του κλίματος. Η Σέντνα έχει διάμετρο περίπου 1.000 χιλιόμετρα, όπως υπολογίστηκε με βάση παρατηρήσεις από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χέρσελ το 2012. Απέχει 13 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τον Ήλιο. Η απόσταση αυτή ισοδυναμεί με σχεδόν 12 ώρες φωτός ή 90 αστρονομικές μονάδες (90 φορές δηλαδή την απόσταση Γης – Ήλιου). Λόγω της μακρινής απόστασης από τον Ήλιο η θερμοκρασία στην επιφάνειά της πρέπει να κυμαίνεται στους 30 K (-243 °C). Ανήκει στην περίφημη ζώνη Kuiper. Είναι το πιο κόκκινο μετά τον γνωστό κόκκινο πλανήτη, Αρη και έχει περίπου τα ¾ του μεγέθους του Πλούτωνα. Έχει κοντά της ένα περίεργο αντικείμενο, που θυμίζει δορυφόρο. Αλλά οι επιστήμονες ερευνούν, χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα του. Η επιφάνειά της συνίσταται από πάγο και τεράστιους βράχους.
  Η τελευταία φορά που Sedna ήταν σε στενή απόσταση, υπήρξε μια απότομη αύξηση της θερμοκρασίας για πάνω από 50 χρόνια που οδήγησε σε πλημμύρες σε χαμηλού υψομέτρου περιοχές του πλανήτη μας. 

  Είναι μυθολογική θεά των Inuit Εσκιμώων. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του μύθου, καθώς οι Εσκιμώοι συνήθιζαν να ζουν σε μικρές κοινότητες, συχνά απομακρυσμένες μεταξύ τους, λόγω συνθηκών διαβίωσης. Οι μύθοι τους, από τόπο σε τόπο διέφεραν σε λεπτομέρειες, όχι όμως σε ουσία.
  Η Sedna ήταν ένα νέο και πολύ όμορφο κορίτσι, που ζούσε με τους γονείς της ευτυχισμένα. Ο πατέρας της, δεινός κυνηγός, της προσέφερε ό,τι ζητούσε, φαγητό, ζεστά ρούχα. Όταν έφθασε σε ηλικία γάμου, είχε χάσει την μητέρα της και πολλοί υποψήφιοι γαμπροί προσπάθησαν να την πείσουν να παντρευτεί. Εκείνη όμως αρνήθηκε κάθε πρόταση.
  Ώσπου συμπάθησε ένα περίεργο ξένο. Συναντήθηκε μαζί του κάποιες φορές κι έμεινε έγκυος. Ο πατέρας της όμως, ανακάλυψε πως ο περίεργος ξένος που συναντούσε η κόρη του, ήταν ο σκύλος τους, μεταμορφωμένος σε νέο άντρα. Θυμωμένος που αρνήθηκε τόσες καλές προτάσεις, τους έδιωξε σε ένα νησί και τους απομόνωσε. Μόνη βοήθεια που παρείχε, είναι να δέχεται να δίνει ένα σάκο φαγητό στον σκύλο, που κολυμπούσε κάθε μέρα τα παγωμένα νερά για να φέρει τροφή στη γυναίκα του. Ωστόσο, μία μέρα, ο σκληρόκαρδος πατέρας, αντί να βάλει στον σάκο τροφή, έβαλε πέτρες. Το βάρος τράβηξε το σκύλο στον βυθό της θάλασσας και πνίγηκε. Η Sedna γέννησε τέσσερα παιδιά, μισά ανθρώπους και μισά σκυλιά. Τα έβαλε σε σχεδίες και τα έστειλε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Ο μύθος αναφέρει, πως αυτά είναι οι δημιουργοί των τεσσάρων ανθρωπίνων φυλών.
  Στη συνέχεια επέστρεψε στο πατρικό της. Ο πατέρας της, κατά την παράδοση, συνέχιζε να την πιέζει να παντρευτεί. Εκείνη απέρριπτε τις προτάσεις. Αλλά κάποια στιγμή, υπέκυψε στη προσφορά ενός άντρα, που υποσχέθηκε να τη φροντίζει, να της παρέχει όλα τα αγαθά και να δίνει φαγητό στον πατέρα της όταν γεράσει. Μπήκε μαζί του στο καγιάκ και τον ακολούθησε στον τόπο του. Εκεί όμως, με φρίκη ανακάλυψε, πως ήταν ένα αρπαχτικό πουλί. Αυτό έδειξε στη συνέχεια την ασχήμια του, δεν την φρόντιζε και η κοπέλα ζούσε δυστυχισμένη.

  Μια μέρα την επισκέφθηκε ο πατέρας της και είδε πώς ζούσε. Ένοιωσε τύψεις που την πίεζε να παντρευτεί και αποφάσισε να την πάρει κρυφά μαζί του, όταν έφευγε. Το πουλί όμως ανακάλυψε πως η γυναίκα του το εγκατέλειψε και χτυπώντας τα φτερά του, προκάλεσε καταιγίδα και τρικυμία. Η βάρκα με τον πατέρα και την κόρη άρχισε να γέρνει επικίνδυνα. Η Sedna έπεσε στο νερό. Προσπάθησε να πιαστεί από τη βάρκα, αλλά ο πατέρας φοβήθηκε πως θα αναποδογύριζε την βάρκα και της χτύπησε τα δάχτυλα. Τα δάχτυλα κόπηκαν και πέφτοντας στη θάλασσα, δημιούργησαν τα ψάρια, τις φάλαινες, τις φώκιες. Η κοπέλα πνίγηκε . Το πνεύμα της όμως, την έκανε προστάτιδα της θάλασσας και των θαλάσσιων οργανισμών. Οι Εσκιμώοι σέβονταν ιδιαίτερα την θεά της θάλασσας, γιατί από αυτή εξαρτιόταν η τροφή κι η επιβίωσή τους.

  Ο μύθος έχει πολλά συμβολικά στοιχεία. Ίσως αυτό που προέχει, είναι οι μεταμορφώσεις (σκύλος, πουλί) που δείχνουν την διαρκή εναλλαγή στη φύση και τα στάδια ανόδου ή καθόδου στον άνθρωπο. Επίσης, σημαντικό πιστεύω είναι, το στοιχείο της θάλασσας που περιβάλλει τους Εσκιμώους, και που μέσα από της ταλαιπωρίες της επιβιώνουν. Η ζωή της ίδιας της θεάς της θάλασσας είχε διακυμάνσεις, εξαπάτηση, πόνο, προδοσία, εγκατάλειψη. Είναι όμως και δημιουργός αρχή, καθώς από αυτή δημιουργούνται τα πλάσματα της θάλασσας κι εκείνη προστατεύει όσους τη σέβονται.
  Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως στο μύθο αυτό, η παρουσία του άνδρα είναι κυριαρχική, καταπιεστική και πατριαρχική. Η γυναίκα υποταγμένη στη μοίρα της. Η επιστροφή της Sedna στην πατρική εστία μετά το θάνατο του σκύλου, δείχνει την επανάληψη των λαθών μας. Σε μία κοινωνία που δεν γνωρίζει την αξία της, ο άντρας είναι αυτός που επιβάλλεται στη γυναίκα. Η πιο τρυφερή ίσως παρουσία είναι αυτή του σκύλου (ένστικτο και πίστη). Αυτός που διαθέτει αισθήματα και προσπαθεί να προστατέψει την γυναίκα, θανατώνεται. Τιμωρείται άραγε το ένστικτο ή η αγάπη? Ωστόσο, ο δυνάστης που θέτει τον Νόμο, βρίσκει τον ίδιο θάνατο με το θύμα του. Και οι δύο πνίγονται τελικά. Η γυναίκα που δεν γνωρίζει την αξία της,θανατώνεται και μετά, θεοποιείται. Δημιουργεί μέσα από την καταστροφή της. Προστατεύει και γίνεται εκείνη ο Νόμος.
  Η υπερπανσέληνος Νοεμβρίου στον Ταυρο ενεργοποιεί και προκαλεί μια βαθιά μελαγχολία που μπορεί να είναι η αίσθηση για το μέλλον και τα καταστροφικά γεγονότα που επηρεάζουν μεγάλα τμήματα της ανθρωπότητας. Η ευθυγράμμιση της με τον Algol τα επόμενα χρόνια προσθέτει ακόμη και το προαίσθημα του τρόμου.

  Νάνοι Πλανήτες Ceres και Έρις
  Μίλησα για την Έρις και τον Ουρανό γύρω στην πανσέληνο της 16ης Οκτώβριου. Ο πλανήτης νάνος Έρις είναι η υψηλότερη οκτάβα του Ουρανού και ενισχύει την χαοτική φύση της αλλαγής. Το σταθερο αστέρι Baten Kaitos στους 22 ° 11 ‘ του Κριού συνδέεται επίσης με την αλλαγή, αλλά συνδέεται περισσότερο με τη μετανάστευση ή την εγκατάλειψη των ανθρώπων από τις εμπόλεμες ζώνες.

  Ο πλανήτης νάνος Δήμητρα με τον Ουρανό σημαίνει εκείνους που πλήττονται περισσότερο από τις αλλαγές και είναι οι μητέρες, οι μητριές και οι γιαγιάδες. Το προστατευτικά μητρικό ένστικτο της Ceres μπορεί επίσης να εμφανιστεί και στους ανύπαντρους πατέρες η και το αντίστοιχο.
  Έτσι, λόγω των κατακλυσμιαίων αλλαγών στην γη με την υπερπανσέληνο είναι πολύ πιθανο να υπάρξουν προβλήματα με την μητέρα σας ή την πεθερά σας, σε προσωπικο επίπεδο. Η Ceres συνδέεται επίσης με την μητρότητα, αλλά και με τη διατροφή και το περιβάλλον ως θεά των σιτηρών, το καλαμπόκι ή το ρύζι ανάλογα με το πού ζείτε.


  Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός σε αυτήν την πανσέληνο μεταξύ της μητρότητας, τη γη και τα παιδιά μας. Ο φόβος μιας κατακλυσμικής καταστροφής είναι χαραγμένη στο DNA μας που βγαίνει από μέσα ως νευρωτική ή ψυχαναγκαστική ανάγκη για να προστατέψουμε και να φροντίσουμε τους αλλους. Αυτή η ανάγκη για να σώσουμε τα παιδιά μας από το κακό είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάγκη μας για να σώσουμε το περιβάλλον από τη ζημιά.

  Το θέμα της ίδιας αρχέγονης μητέρας μπορούμε να δούμε μέσα από την σούπερ πανσέληνο Νοέμβριου ως τον αστερισμό της Παρθένου. Παρά το γεγονός ότι ο αστερισμός της Παρθένου δεν συμμετέχει, τόσο η Ceres και η Αστραία αντιπροσωπεύουν την Παρθένο ως θεές της μητρότητας και της δικαιοσύνης.

  Αστεροειδής Αστραία
  Ο αστεροειδής Αστραία στους 21 ° 46 ‘ του Σκορπιού έχει ένα βαθμό διαφορά από τον Ήλιο. Η Astrea, η παρθένα θεά της αθωότητας και της αγνότητας (Παρθένος) συνδέεται στενά με την Δικαιοσύνη (Ζυγός). Σύμφωνα με το μύθο, η Αστραία μια μέρα θα έρθει πίσω στη Γη, φέρνοντας μαζί της την επιστροφή της Χρυσής Εποχής την οποία και πρεσβεύει. Η Αστραία ήταν κόρη του «πατρός ανδρών τε θεών» Δία και της θεάς της δικαιοσύνης Θέμιδας. Κατά άλλους ήταν κόρη του Τιτάνα Αστραίου και της Ηούς (Ηώς = Αυγή) που την έλεγαν και Δίκη και την παρίσταναν με ζυγαριά και φοίνικα στο ένα χέρι και στάχυ στο άλλο.

  Πρόσφερε τη βοήθειά της κατά την Τιτανομαχία υπέρ του Δία. Αυτός την τίμησε με το να της δώσει το δικαίωμα να οδηγεί τον κεραυνό στον στόχο του. Από αυτό η Αστραία έγινε η προσωποποίηση της Δικαιοσύνης, από την πλευρά της επόπτευσης, και συχνά προσφωνούταν ως Θεία Δίκη.
  Κατά τον Οβίδιο και τον Ησίοδο η Αστραία κατοικούσε στη Γη μέχρι την περίοδο του Χρυσού Γένους, γι΄ αυτό και οι αρχαίοι ποιητές ονόμαζαν την εποχή εκείνη και «εποχή της Αστραίας».
  Ύστερα, απογοητευμένη από τις ηθελημένες αλλοιώσεις του πνεύματος της Δικαιοσύνης που επέφεραν οι άνθρωποι, (κατάπτωση αξιών), μετά την Αιδώ, που πρώτη εγκατέλειψε τη Γη, και αντ’ αυτής εγκαταστάθηκε το Έγκλημα, μετέβη στον Όλυμπο και από εκεί στον Ουρανό όπου και εισήλθε στον αστερισμό της Παρθένου (επειδή παρέμεινε αγνή παρθένα).

  Εικονίζεται ως επί το πλείστον να κρατά στο δεξί χέρι ζυγό με ένα κλαδί φοίνικα, ενώ στο αριστερό ένα στάχυ ή ξίφος. Μια άλλη απεικόνισή της είναι αυτή κατά την οποία στο δεξί κρατά κλαδί ελιάς και στο αριστερό το Κέρας της Αμάλθειας. Αυτή η μυθολογία παίζει σήμερα ως την επιστροφή του μητριαρχικού κανόνα. Παρά το γεγονός ότι Παρθένος Αστερισμό δεν συμμετέχει, τόσο η Ceres και η Αστραία αντιπροσωπεύουν την Παρθένο ως θεές της μητρότητας και της δικαιοσύνης. Αυτή η μυθολογία διαδραματίζετε και σήμερα ως την επιστροφή του μητριαρχικού κανόνα.
  Στον χάρτη της υπερπανσελήνου, στις 14 Νοεμβρίου, εκτός από την αντίθεση Ηλιου-Σελήνης κυριαρχεί το τετράγωνο Ηλιου-Αρη (βια, αναστάτωση και εντάσεις και ισχυρές φωτιές) και ο Πλούτωνας στην κορυφή του ωροσκοπίου, αυτοί οι δυο πλανήτες δεν είναι θετικοί στον 10ο οικο. Ο Πλούτωνας είναι σε ένα γωνιακό οικο. Αυτή η θέση δείχνει μια ξαφνική και δραματική πτώση. Εχουμε το τετράγωνο Σελήνης-Αρη (διαμάχες, εντάσεις, προβλήματα) και την αντίθεση Σελήνης –Ερμή (μεταβολές, ψέματα, αστάθεια, συκοφαντία, έντονη κριτική) οσο αφορά τα θέματα του χρέους, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό, την οικονομία γενικότερα και όλα αυτά τα θέματα που μας καίνε.
  Αυτό που παρατηρούμε έντονά στον χάρτη είναι η θέση του Ουρανού στον 12ο οικο, σχεδόν πάνω στον ωροσκόπο ,στον χάρτη της υπερπανσελήνου. Αυτή η θέση μπορεί να υποδηλώνει μυστικά, κρυφές πληροφορίες, σχέδια και σκάνδαλα που ξαφνικά θα αποκαλυφθούν σε σχέση με την κυβέρνηση. Φυσικά, υπάρχει και το τετράγωνο Ουρανου-Πλουτωνα μεταξύ 12-10ου οίκου. Προειδοποιεί για απροσδόκητα γεγονότα που θα επιφέρουν αλλαγές η μια αλλαγή κυβέρνησης.
  Αυτό δείχνει επίσης απροσδόκητες τραυματικές καταστάσεις, ατυχήματα και οικονομικές ανατροπές, και επισημαίνει διαμάχες για την εξουσία, ανατρεπτικό εξαναγκασμό και την ψυχική χειραγώγηση. Μπορεί να υπάρχουν νέα για ένα απροσδόκητο θάνατο. Ο Ουρανός ,σε αυτό το σημείο, συνδέεται με ξαφνικά η απρόβλεπτα γεγονότα,αναστάτωση και διαίρεση η διχασμό. Προειδοποιεί επίσης για μη αναμενόμενες ζημίες και ατυχές ευκαιρίες. Αλλαγές συμβαίνουν που έχουν δυσμενή επίδραση.
  * Ο Ουρανός στο μεσοδιαστημα Σελήνης / Ποσειδώνα συνδέεται με την απροβλεψιμοτητα, με μια ανυπολόγιστη διάθεση που έχει ο λαός, και τα ξαφνικά προαισθήματα.

  Το τετράγωνο Ουρανού-MC παραπέμπει σε μια δύσκολη περίοδο αλλαγών. Προειδοποιεί για απροσδόκητες ανατροπές και αλλαγές , ξαφνικο ξεπεσμό και αθλιότητα καθώς επίσης και διαμάχες. Αναφέρει επίσης τα προβλήματα υγείας που ξεσπούν και οφείλονται σε νευρική ένταση και σηματοδοτεί και τα προβλήματα με τους μετανάστες, που θα ξεσηκωθούν.

  Η υπερπανσέληνος στον Ταυρο, θα δυσκολέψει τις καταστάσεις από κάθε άποψη, αντίθετα οι ισχυροί της γης, που κρατούν τις τύχες των λαων στα χερια τους θα πάρουν σοβαρές αποφάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς προχωράμε προς το τέλος του 2016. Στις 18 Νοεμβρίου, το τετράγωνο Ερμή-Πωσειδωνα (λάθος αποφάσεις, μπέρδεμα, ψέματα, χημικά σε τρένα ή φορτηγά που εμπλέκονται ) θα θολώσει τις καταστάσεις ενώ από τις 18/11 μεχρι το τέλος του μηνα θα αρχίσει να λειτουργεί και το τετράγωνο Δια-Πλούτωνα.
  ***Το τετράγωνο Δια-Πλούτωνα δεν ευνοεί την οικονομική ευημερία. Συνδέεται με την εκμετάλλευση των μαζών, και την αλόγιστη σπατάλη, τον φανατισμό και τις σοβαρές απώλειες.  Πολλά σχέδια θα ανατραπούν κυρίως σε ότι έχει σχέση με το τραπεζικό ενώ δεν θα λείψουν και οι διαμάχες η εμπλοκές για θέματα θρησκευτικά και νομικά. Συνδέεται με μεγάλες πλημμύρες, ιδιαίτερα του ωκεανού ή τα ποτάμια; μεγάλο τσουνάμι; θανατηφόρα πυρκαγιά. Επίθεση από θρησκευτικούς εξτρεμιστές.

  Θα επηρεάσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, οπου ο Πλουτωνας αναμένεται να δείξει το σκληρό του πρόσωπο. Έτσι πολλά σχέδια θα ανατραπούν και τα πράγματα θα πάρουν μια αρκετή επικίνδυνη πορεία. Ο Πλουτωνας συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, τις μυστικές δυνάμεις, τις απόκρυφες επιστήμες, και επηρεάζει οτι είναι κρυμμένο η θαμμένο και το φέρνει στην επιφάνεια, και αυτό μπορεί να είναι από ανασκαφές αρχαιοτήτων, μεχρι την ψυχανάλυση του υποσυνείδητου. Είναι η πυρηνική ενέργεια, η πλουτοκρατία, η ανέλκυση ναυαγίων, και εξερευνήση θησαυρών, τα ορυκτά και το πετρέλαιο. Σε πολιτικό και κοινωνικο επίπεδο συνδέεται με τις βίαιες ανατροπές (με τον Ουρανο) και τον φανατισμό.  

  Ο Πλουτωνας υποκινεί μεγάλες οικονομικες κρίσεις στο ζώδιο που είναι και αλλάζει την δομή της παγκόσμιας οικονομίας σταδιακά. Θυμίζω ότι με την αστρολογική οψη Δια-Πλούτωνα έλαβαν χωρα μεγάλες επαναστατικές ανατροπές όπως αυτή του Μάη του 68 και αναφέρεται στις εξεγέρσεις νέων ανθρώπων, που επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και εφερε τα πάνω κατω, λόγω της επεκτατικής δύναμης του Δια. Ωστόσο, η υπόγεια δράση του Πλούτωνα ήταν αυτή που έδωσε τις πραγματικές ρίζες της επαναστατικότητας. Οι εξεγέρσεις του 68 μπορεί να έσβησαν γρήγορα αλλα αλλάξαν οριστικά τις νοοτροπίες ολοκλήρου του κόσμου μακροπρόθεσμα. Η οψη αυτή όμως θα υπερτονίσει ιδιαίτερα την νεα σελήνη στον Τοξότη.

  Ο Νοέμβριος εφερε τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές κάτω από το βαρύ και περίπλοκο τετράγωνο Δία- Κρόνου-Ποσειδώνα και το Τ-τετράγωνο.( Το Ταυ-τετράγωνο οπου συμμετέχουν τρεις πλανήτες που συγκρούονται μεταξύ τους).Αυτή η σημαντική διέλευση φέρνει σύγχυση, σκάνδαλα, εξαπάτηση και μια συνολική έλλειψη σαφήνειας σχετικά με πολλά θέματα, για να μην αναφέρουμε την τρομοκρατία, τις φυλετικές διακρίσεις και τη συνολική αναταραχή του πληθυσμού. Είναι ωστόσο υπεύθυνο τόσο για την ψηφοφορία του Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο και την άνοδο του Donald Trump στη σφαίρα της πολιτικής. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω..

  Το τετράγωνο Κρόνου- Ποσειδώνα διαλύει τις παλιές δομές. Το πρόβλημα είναι ότι ο Ποσειδώνας χαρακτηρίζεται από την ψευδαίσθηση, την αυταπάτη και τη σύγχυση και εδώ έγκειται το πρόβλημα. Στη βιασύνη μας να διαλύσουμε το παλιό, « αυτό το κάτι, το οτιδήποτε”, δεν είναι πάντα καλύτερo από τις παλιές δομές, όπως αποδεικνύεται και το 1935, όταν συνέβη το τελευταίο Ταυ-τετράγωνο σε μεταβλητά ζώδια.

  Αν έχετε μελετήσει ιστορία, τότε θα γνωρίζετε ότι αυτή η περίοδος είδε την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ.Τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ απέτυχαν να συνειδητοποιήσουν την ισχυρή επιρροή του Χίτλερ που μεγάλωνε σταδιακά, οπου δεν κατάφεραν να παρέμβουν ή να δώσουν προσοχή. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

  Η πιο σημαντική διέλευση για το Νοέμβριο του 2016 θα είναι το τετράγωνο ανάμεσα στον Δία και τον Πλούτωνα, που τελικά εξελίσσεται σε ένα άλλο Τ-τετράγωνο καθώς πλησιάζει τον Ουρανό στον Κριό. Αυτό θα κορυφωθεί μέσα σε μια σφαίρα 3 μοιρών από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, του 2017 δημιουργώντας ένα άλλο επίσης Τ-τετράγωνο. Αυτή η διέλευση, θα έχει, ωστόσο σημαντικη επιρροή. Το τετράγωνο στα μεταβλητά ζώδια, το 2013 διατάραξε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, και αυτό ήταν η στιγμή που πρωτοακουσαμε για την ISIS.
  Όμως, πίσω στο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα του Νοεμβρίου, το οποίο θα επαναληφθεί αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του 2017. Ο Πλούτωνας κυβερνά την εκδίκηση, κρυφές ατζέντες, και ασχολείται με την κατάχρηση εξουσίας, η οποία μπορεί να προέρχεται από οποιαδήποτε κομμάτι η παράταξη της κυβέρνησης ή ακόμη και από εκείνους που αντιτίθενται στην κυβέρνηση. Αν η εκλογή του κόμματος η του εκλεγμένου προέδρου ,αμφισβητείται, τότε δεν θα είναι εύκολο αυτές οι διαμάχες  να επιλυθούν.
  Όπως είδαμε το 2014, ο κύκλος αυτός ασχολείται επίσης με την άνοδο της διεθνούς τρομοκρατίας. Θα μπορούσαν να υπάρχουν θέματα γύρω από τα πυρηνικά όπλα και απειλές, όπως και υπάρχουν ήδη και θα υπάρξουν συγκρούσεις μέσα στις κυβερνήσεις γενικότερα. Θα μπορούσαν να επηρεαστούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές. Αυτή η διέλευση θα συμψηφιστεί με το τελικό τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα στο γενέθλιο ωροσκόπιο των ΗΠΑ που συνδέεται με τις δομές και τις αλλαγές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι σημαντικά γεγονότα θα συμβούν.
  Σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο, η διέλευση (Δία-Πλούτωνα) μπορεί να ξυπνήσει τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και τα πράγματα μπορούν να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα αυτή τη στιγμή. Σε αυτα που έχετε εργαστεί  καιρό τώρα αυτά μπορούν να ολοκληρωθούν. Είναι σημαντικό να είστε σχολαστικά ειλικρινείς στις σχέσεις σας με τους άλλους, γιατί αυτό που μένει ανείπωτο ή δεν χειρίζεστε σωστά μπορεί να επιστρέψει και να σας δαγκώσει στο μέλλον. Βεβαιωθείτε ότι οι προθέσεις σας είναι αλλα και των αλλων είναι σωστές.
  Το τετράγωνο Δια- Πλούτωνα (εντός 1 βαθμού) θα κορυφωθεί στις 24 Νοέμβριου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε προσωπική βάση πόσο ισχυρή είναι αυτή η διέλευση, ιδιαίτερα όσον αφορά αυτούς που είναι αντίθετοι με τις προσπάθειές σας.
  Κατα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ο Δίας κινείται προς ένα εξάγωνο με τον Κρόνο μεχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. Αυτή είναι μια σύντομη διέλευση ενώ ο Δίας στον Ζυγο θα σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό αργότερα, μέσα τον Δεκέμβριο. Το εξάγωνο του Κρόνου είναι μια πιο θετική και εποικοδομητική διέλευση. 

  Αν έχετε πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη σας στο Ζυγό, Τοξότη, Υδροχόο, Κριό ή Λέοντα στις 15-19 μοίρες, αυτό μπορεί να φέρει μια περίοδο ανάπτυξης και σταθερότητας σε οποιαδήποτε μέρος του γενεθλίου ωροσκοπίου σας. Τώρα είναι η ώρα να δράσετε σχετικά με τα έργα και τα όνειρα σας. Ενώ ο Κρονος κυβερνά τη δομή και τους κανόνες, ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και του κέρδους, και αυτή είναι η στιγμή για να πάρετε σημαντικές αποφάσεις, να ξεκινήστε μια καινούργια δουλειά, η προτζεκτ, και να ενεργήσετε κατάλληλα. 

  Αλλά, αυτό είναι ένα σύντομο παράθυρο ευκαιρίας, και αυτό διότι ο Ερμής θα μπει στην 4η ανάδρομη περίοδο του στις αρχές Δεκεμβρίου. Αλλά, υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη σε αυτή διέλευση, τότε χρησιμοποιήστε την με σύνεση! Ο Κρόνος δεν θα εξαγωνιζει τον Ουρανό και πάλι μέχρι το Μάιο του 2017.

  Ο Ποσειδώνας γυρίζει σε ευθεία πορεία στις 19 Νοεμβρίου, και η σαφήνεια θα αυξηθεί σε πολλά πράγματα, οπου σκάνδαλα και ασαφείς καταστάσεις θα αποκαλυφθούν και θα δουν το φως της δημοσιότητας, τόσο στον κόσμο και στην προσωπική μας ζωή.

  Ο Ποσειδώνας που ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία του στις 13 Ιουνίου, από τότε είχαμε μια έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα παγκόσμια γεγονότα και σε ορισμένες περιπτώσεις την προσωπική μας ζωή. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της ψευδαίσθησης, και της σύγχυσης, και όταν είναι σε ανάδρομη πορεία, ή όταν σχηματίζει σκληρές όψεις, όπως το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα κατά την άνοιξη-φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, ήταν πολύ δύσκολο να δούμε όλα τα πράγματα ξεκάθαρα, έως καθόλου. Αυτή είναι η φύση του Ποσειδώνα αλλωστε και οτι μπορεί να φαίνεται πολύ πραγματικο και σταθερο κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια προσωπική ψευδαίσθηση. Αυτό όμως θα αλλάξει, από την στιγμή που ο Ποσειδώνας θα κινείται προς τα εμπρός.
  Σημαντικο είναι το γεγονός ότι ο Άρης αφήνει το ζώδιο του Αιγόκερω και εισέρχεται στον Υδροχόο στις 7 Νοεμβρίου ( χτες δηλαδή, τώρα που γράφω), όπου θα παραμείνει μέχρι τις 19 Δεκέμβριου. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο της συλλογικότητας, και από αυτό το σημείο θα πρέπει να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των Αμερικανικών εκλογών του 2016, υποθέτοντας ότι η Σελήνη θα βρίσκετε σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα θα δημιουργήσει μπέρδεμα και χάος κατα κάποιο τρόπο. Ο Άρης στις 0 μοίρες εδώ είναι πολύ ισχυρος, και ο Υδροχόος κυβερνιέται από τον Κρόνο και τον Ουρανό. Ο Υδροχόος συνδέεται με εξεγέρσεις, πολέμους και επαναστάσεις. Ο Υδροχόος είναι για την ελευθερία και πολλοί άνθρωποι δεν θα θέλουν να αισθάνονται εγκλωβισμένοι.
  Το τετράγωνο Δια-Κρονου θα επηρεάσει την Ελλάδα οπου θα δημιουργήσει περαιτέρω αστάθεια, εκνευρισμό σε θέματα που αφορούν την δικαιοσύνη και την παιδεία, το μεταναστευτικό, και πολλές δυσάρεστες αλλαγές που διαταράξουν την ηρεμία. Σηματοδοτεί τις δυσκολίες με θέματα κατοικίας όπως ολοι γνωρίζετε, αποτυχίες, προβλήματα με το νόμο.
  Η συνοδος Αρη-MC και η αρνητική οψη Σελήνης -Βορείου Δεσμού, δημιουργεί περεταίρω εντάσεις, καθυστερήσεις και λανθασμένες ρυθμίσεις-αποφασεις στους κόλπους της κυβερνήσεις. Κατι πρόωρο αναμένετε να συμβεί όπως εκλογές. Αλλά και η αντίθεση Σελήνης –Δια είναι δείκτης θρησκευτικών και νομικών συγκρούσεων. Η αντίθεση Ηλιού -Ωροσκόπου θα φέρει και αυτή προβλήματα.Το τετράγωνο Σεληνης-Πλουτωνα γύρω στις 16 Νοεμβρίου, δημιουργεί ξαφνικά ξεσπάσματα βίας και συγκρούσεις εν οψη Πολυτεχνείου και δυσαρέσκεια.
  Από την υπερπανσέληνο θα επηρεαστούν η Ρωσια, ΗΠΑ και Ευρώπη και Μέση Ανατολή, και Ελλάδα ιδιαίτερα από την επιρροή Ουρανού και Πλούτωνα, που ισως σηματοδοτει και ενα σεισμο αλλα και ανατροπες στην εξωτερικη πολιτικη.

  εξισώσεις Ουρανιαν…
  εκπλήξεις σε σχέση με πρόσωπα στο άμεσο περιβάλλον – Συναρπαστικές ή περιπετειώδης ημέρες ή χρόνια – ένταση – άγχος – Οξυθυμία

  Έναρξη συνεργασιών — Συνεργάτες – ομάδες εργασίας – συμπαραστέκομαι για τους άλλους – Παραγωγικά άτομα – ξεκίνημα σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις 

  Η υποχρεωτική στράτευση – Περιβαλλοντικές πιέσεις


  εντάσεις που σχετίζονται κυρίως με τις γυναίκες ή τις συζύγους – Τοπική αναταραχή που επηρεάζουν τον λαό

  Περιορισμένα οφέλη- οικονομικοί περιορισμοί  – Εμπόδια σχετικά με την επιτυχία με τους εταίρους
  υλοποίηση των αλλαγών- – Επαγγελματικές αναπροσαρμογές, αναδιάρθρωση, ή ψηφίσματα- Εφαρμογή των ρυθμίσεων ή μετατροπές- Εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις – Τεχνικά κλιμάκια -Αύξηση έντασης

  Πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το εμπόριο-  οι προσπάθειες για την ειρήνη – Φιλελεύθερες ενέργειες – Η επιτυχία με την τεχνολογία — Εκτεταμένη ανάφλεξη – Διάδοση της φωτιάς
  Ενέργειες που συμβάλλουν στη διαφάνεια-  δύναμη που σχετίζονται με την ανακάλυψη των πραγματικών περιστατικών- Νέο πολιτιστικό έργο – Η ζήτηση για την ηθική στον αθλητισμό
  εξαναγκασμός που αφορούν ιδεολογικές συγκρούσεις – Αγώνες για τα πιστεύω
  Σημαντική φθορά ή παρακμή – Ζημιές η λάθη που αφορούν την ηγεσία – Ανικανότητα που σχετίζετε με την ηγεσία – Αυξήσεις που αφορούν την κυβερνητική διαφθορά – Σημαντικές πτώσεις
  Προβλήματα που σχετίζονται με την αυτοδυναμία- Διασπάσεις—αναχωρήσεις-Ενέργειες που σχετίζονται με σοβαρά προβλήματα – Οι θάνατοι που σχετίζονται με τους ανθρώπους του υψηλού κύρους


  Σημαντικές απώλειες – Έκτακτη εκφράζει τη λύπη ή θλίψη – ζημιές ή βλάβες που σχετίζονται με τα επίσημα θέματα – Απώλειες σχετικά με την κατάσταση
  – Πραξικόπημα – Μεγάλη ένταση έξω στον κόσμο – Οι δικτατορίες
  Ένδειες που αφορούν τη δημόσια οικονομία – υποτιμήσεις νομισμάτων- Δημόσια ανησυχία ή φόβοι που σχετίζονται με τα χρήματα – Περιορισμένες περιουσίες – Στέρηση – οικονομικές αποτυχίες – Αδικία σε δημόσια θέματα – Παρανομίες

  Μειώνεται το εισόδημα – Εμπόδια σχετικά με αναπροσαρμογές, αναδιάρθρωση, ή ψηφίσματα – Ουσιαστικές αλλαγές που αφορούν την ελαχιστοποίηση των εσόδων – Ουσιαστικές αλλαγές που αφορούν τις νόμιμες παραβάσεις
  Εμπόδια ή καθυστερήσεις που αφορούν την εκπαίδευση – Πολιτιστικοί περιορισμοί ή σχετικά με τις παραδόσεις

  ατυχή γεγονότα – Ζημιές σχετικά με την ξαφνική θραύση – Σεισμοί

  Ξαφνική αφηρημάδα ή απώλεια των αισθήσεων – Απροσδόκητη απογοήτευση ή με τις ιδέες – Αβεβαιότητα για το τι θα κάνουμε στη συνέχεια

  εκπλήξεις που σχετίζονται με τα επίσημα μέτρα – Σημαντικές μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με την εργασία – Η ένταση που σχετίζονται με τα επίσημα θέματα στην εργασία – Έκτακτα ατυχήματα

  Μειώσεις  – Ξεθώριασμα – Ενδεχόμενες σταδιακές αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση
  Απροσδόκητη δημόσια εξαπάτηση – Αιφνίδια διαδεδομένη απογοήτευση – Έκπληξη απώλειες – εντάσεις σε δημόσιους χώρους – Αντιφάσεις έξω στον κόσμο – Απογοητευτικές εμπειρίες – κρίσεις σε δημόσιους χώρους

  Αβεβαιότητα ή αστάθεια που οφείλεται σε δόλο – Σοβαρή σύγχυση – άστοχες προβλέψεις ή  πεποιθήσεις

  Ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζονται με εκτεταμένη απάτη – Εκτεταμένη αποσύνθεση
  Ατυχής αποφάσεις ή ενέργειες -Δράσεις που συμβάλλουν σε οικονομικές απώλειες – Παράνομες δραστηριότητες – Απάτη – Ανικανότητα

   Να σταθεί κανείς για καταδικαστικές αποφάσεις – ιδεολογική ή πνευματικοί διαγωνισμοί ή συγκρούσεις


  Συγκρούσεις επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών

  ~ Like Share Tag Comment ~ ~
   Email: astro.ephimerides@gmail.com

  Exit mobile version