Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

2017- Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΝΟΥ ΚΟΚΟΡΑ

Advertisements


Το Κινεζικό Έτος του Πύρινου Κόκορα θα αρχίσει φέτος στις 28 Ιανουαρίου, του 2017, στην δεύτερη Νέα Σελήνη μετά το ηλιοστάσιο και θα τελειώσει στις 25 Φλεβάρη του 2018. Αυτή τη χρονιά θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να είμαστε υπομονετικοί για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι μια χρονιά Yin ή Yang. Αυτό το έτος του κόκορα κυβερνάται από το στοιχείο της  φωτιάς και είναι ένας χρόνος Yin. Αυτή είναι η περίοδος πρέπει να δαπανηθεί αρμονικά με φίλους και την οικογένεια αλλά όχι να στραφούμε προς την μοναξιά.Το χρώμα της χρονιάς αυτής είναι το κόκκινο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού,από τα ρούχα σας μέχρι και τα χρώματα της γης.Τα χρώματα κίτρινο και το καφέ θα ταιριάζουν περισσότερο.

Οι χρονιές που αντιστοιχούν στον πύρινο κόκορα είναι το 2017, 2005, 1993, 1981, 1969, 1957, 1945, 1933, 1921. 
Έχω ήδη αναφέρει πολλά γι αυτές τις χρονολογίες οπότε δεν θα αναφέρω πολλά, μπορείτε να πάτε στην wikipedia να διαβάσετε η σε προηγούμενα κείμενα.
  
Το 2017 είναι το έτος του κόκορα, όπου θεωρείται ζωηρός και έντιμος.Τα Κοκόρια, στην Κινέζικη Αστρολογία περιγράφονται ως ανθεκτικά, γενναία, πιστά, εργάζονται σκληρά, έξυπνα, ντύνονται μοντέρνα και πολύ εντυπωσιακά, είναι γοητευτικά και πνευματώδης. Πολύπλοκα όμως,δημιουργικά και καλλιτεχνικής φύσης,δίνουν προσοχή σε θρησκευτικές και πνευματικές μελέτες, ιδιαίτερα όσον αφορά τη θεραπεία επίλυση ενός προβλήματος είναι το ιδιαίτερο ταλέντο τους.
 
Ο κόκορας στην κινεζική αστρολογία λέγετε ότι αντιστοιχεί στο ζώδιο της Παρθένου, στην Δυτική Αστρολογία. Ο κόκορας συνδέεται συχνά με τον ήλιο αφού λαλεί κατά την αυγή. Ο ήλιος είναι ο «βασιλιάς» του ηλιακού μας συστήματος και ο δωρητής του φωτός, της θερμότητας και της ζωής.Ο κόκορας είναι επίσης ο «βασιλιάς» που είναι περήφανος για τις ιδιομορφίες του – και θυμηθείτε ότι το λειρί του είναι ένα είδος ενσωματωμένου στέμματος!
 
 
Έτσι στον κόκορα αποδίδεται η εντύπωση της ηγεσίας, η επίτευξη ενός υψηλού στόχου (ειδικά στις τέχνες και τις επιστήμες),έχει χαρακτήρα εξυψωμένο και φωτισμένη διορατικότητα. Σε κάποιες παραστάσεις του ήλιου,οι Κινέζοι τοποθετούσαν έναν κόκορα. Μεταξύ των αρετών που έχει αυτό το ζώδιο είναι επίσης,και οι υψηλές δεξιότητες στη διαχείριση και η γαλήνια καθοδήγηση η και τρόπος ζωής.
 
 
Τα Κοκόρια επαγρυπνούν για ευκαιρίες, και συχνά μπορούν να δουν μακριά στο μακρινό ορίζοντα για τις πιθανότητες που εμφανίζονται ώστε να επιδείξουν τις ηγετικές τους ικανότητες.Και ως ηγέτες ,μπορεί να είναι ανιδιοτελής, αλλά οι κόκορες δεν θα ζητήσουν ποτέ περισσότερα από τους άλλους,από ό, τι οι ίδιοι είναι πρόθυμοι να δώσουν. Ένας κόκορας-εργοδότης για παράδειγμα, μπορεί να βάζει τους άλλους να δουλευούν πολύ σκληρά, έχοντας πάντα την ευημερία των εργαζομένων τους στην καρδιά τους – ακόμη και εάν ο μόνος στόχος τους είναι η πρόοδος των προσωπικών επιχειρηματικών συμφερόντων τους!
 
 
Οι κόκορες έχουν εξαιρετική αυτοπεποίθηση όσο αφορά τις ικανότητές τους,και τους αρέσει να το διαλαλούν αυτό στους άλλους και να το δείχνουν.Αυτό βέβαια, μπορεί να γίνει ενοχλητικό κατά μια άποψη. Αλλά αυτό σπάνια σταματά (ή επιβραδύνει) έναν κόκορα ,δεν τον ενδιαφέρει – παρά μόνο για να προχωρήσουν τα πράγματα! Οι άνθρωποι που ανήκουν στο ζώδιο του κόκορα απολαμβάνουν αυτό το πρότυπο συμπεριφοράς αλλά και όσο αφορά και την εμφάνιση τους.Θα τους βρείτε να εμφανίζονται σε γιορτές όλων των ειδών, και συχνά να ενεργούν ως οικοδεσπότες, δεδομένου ότι η επιτυχία τους στην επιχείρηση τους φέρνει ένα μέτρο ευημερίας. Τα Κοκόρια προσπαθούν να κερδίζουν πάντα και συχνά αυτό κάνουν, τόσο στην εργασία όσο και στο παιχνίδι.
 
 Σκεφτείτε ένα κόκορα σε ένα κοτέτσι όπου προστατεύει τις κότες και φουσκώνει τα-φτερά του με το κεφάλι ψηλά,εξαιρετικά υπερήφανος για το ποίμνιό του. Λοιπόν, ολόκληρο το 2017 έχει σχέση με όλη αυτή τη συμπεριφορά. Το έτος του κόκορα θα είναι μια χρονιά, που η πιο ζωτική υπόσχεση που θα γίνει,θα οδηγήσει σε μια άψογη δουλειά αλλά δεν έχει σημασία τι χρειάζεται για την επίτευξή του.Θα είναι ένα έτος όπου θα ήταν πραγματικά καλύτερο να κάνουμε λιγότερα, αρκεί αυτό να γίνει τέλεια.
 
 Σκαρφαλωμένος επισφαλώς σε ένα άκρο, ο κόκορας είναι ένα εύθυμο και ζωηρό πουλί. Ένας Δον Κιχώτης που μπαίνει στον πειρασμό και στο πνεύμα της περιπέτειας. Η ανεξαρτησία και η ισότητα θα χαρακτηρίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.Πολύ δραματικές θεατρικές παρουσιάσεις, βιβλίων και ταινιών θα τιμήσουν τους κλασικούς. Και έχουμε πολλούς παλιούς καλλιτέχνες,ηθοποιούς και κυρίως και μουσικούς βέβαια που ανήκουν στο ζώδιο του κόκορα.Παλιές ιστορίες συχνά επαναλαμβάνονται και εκτιμώνται.Υπερβολική εκκεντρικότητα και πρωτοτυπία όπου συναντιέται με υποψία.
 
 
Οι κόκορες είναι γενναίοι και ιπποτικοί και, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το στρες,την αντίθεση και τις αντιξοότητες,θα πάνε πολύ πιο μακριά από ό,τι απαιτείται για να κερδίσουν μια μάχη.Ο πεισματάρης κόκορας θα είναι ένας ατρόμητος ήρωας που δεν θα υποχωρήσει και που σίγουρα θα είναι παράλογο εάν δεν πάρει το δρόμο του.Το έτος του κόκορα διδάσκει τα μαθήματα της τάξης,ελέγχου και στρατηγικού σχεδιασμού. 
Για να επιτύχεις χρησιμοποίησε “τη δύναμη μόνο ως έσχατη λύση” αλλά και για να υπερισχύσεις  έναντι ενός αντιπάλου. Νομίζω ότι μπορούμε όλοι να το καταλάβουμε αυτό για το 2017!
 
 
Ο Κόκορας είναι ένα πολύ γόνιμο πουλί.Ως εκ τούτου, μπορείτε να περιμένετε μια ευχάριστη επέκταση στην οικογένειά σας.Σε περίπτωση που είστε ακόμα ελεύθεροι, αυτή θα είναι η καλύτερη στιγμή για να βρείτε τον έρωτα της ζωής σας και να σχηματίσετε μια δική σας οικογένεια.Θα υπάρχει μια πληθώρα από ρομαντικές ημερομηνίες για το επερχόμενο έτος του κόκορα.Τα Κοκόρια είναι επίσης κοινόχρηστα πουλιά.
Γι ‘ αυτό, το έτος του κόκορα 2017 υπόσχεται τυχερές για κοινοπραξίες και συνεργασίες. Η Κινέζικη Αστρολογία δείχνει την υπογραφή επίσης επιχειρησιακών συμβάσεων, και τον σχηματισμό νέων συνεργασιών για το επερχόμενο έτος. Ο φιλικός σας κύκλος σίγουρα θα επεκταθεί το επόμενο έτος.Ωστόσο, ανεξάρτητα από την επιχείρηση, τα συμφέροντα της οικογένειας πάντοτε πρέπει να έρχονται πρώτα!
 
Ο κόκορας είναι το πρώτο πλάσμα που θα ξυπνήσει το πρωί και ξυπνάει και τους άλλους με τις κορώνες του. Ώρα να σηκωθείτε και να προχωρήσετε, η προσωπικότητα του κόκορα είναι ευθύς και εστιασμένη.Η ειλικρινής φύση τους δεν κάνουν τα κοκόρια τους καλύτερους διπλωμάτες,ωστόσο, μπορείτε να υπολογίζετε στην αδιάληπτη προσέγγιση και προσοχή στην λεπτομέρεια για να πραγματοποιήσετε μια εργασία. Συσχετίζουμε τις ιδιότητες της ευκρίνειας και ακρίβειας του με το qi(ενέργεια) του κόκορα.
Το 2017, θα ακούσουμε περισσότερο κοφτερές επικρίσεις για την δημόσια ζωή πολλών ανθρώπων,θα υπάρχει περισσότερη αναστάτωση και αγένεια από πολλούς αλλά η σύνεση είναι το κλειδί στις οικονομικές υποθέσεις και τη σωστή διαχείριση των χρημάτων.
 
 
Η αισιοδοξία επικαλύπτει το έτος του κόκορα,αλλά ο κόκορας τείνει να είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση και είναι επιρρεπής σε παράλογα σχέδια. Ενώ το πολύχρωμο κοκόρι φέρνει φωτεινές και ευτυχισμένες ημέρες, επίσης διαλύει την ενέργεια.Καλύτερα να επιμείνουμε σε πρακτικά και καλά-αποδεδειγμένα μονοπάτια.Ξεχάστε να ασχοληθείτε με οτιδήποτε είναι αμφιλεγόμενο.Μην διαλέξετε εύκολους τρόπους για να πλουτίσετε.Το έτος αυτό θα πρέπει να προσπαθήσετε να δουλέψτε παραπάνω ώστε να αποφύγετε τις περιπέτειες.Θα σας αποτρέψει το να ασχοληθείτε με κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και αυτό διότι απογοητεύσεις και συγκρούσεις θα είναι το αποτέλεσμα.
 
Ο κόκορας θέλει να καμαρώνει για την εξουσία του και πολλά προβλήματα μπορεί να προέλθουν από την αυταρχική στάση του. Αλλά δεδομένου ότι αυτός συμβολίζει επίσης τον καλό διαχειριστή και την ευσυνειδησία του,η ειρήνη θα εξακολουθείτε να διατηρείτε έστω και όπως είναι τώρα.Τα πάντα θα είναι επισφαλώς ισορροπημένα στο έτος του κόκορα, ενώ η δραματική προσωπικότητά του μπορεί να συμψηφίσει όλων των ειδών τις διαφωνίες.Μπορεί φέτος να καταβάλουμε την μέγιστη προσπάθεια για να έχουμε το ελάχιστο κέρδος. Προσπαθήστε να μην κάνετε πάρα πολύ φασαρία γι αυτό.Λεπτομέρειες πρέπει να εξετάζονται,αλλά μην ξεχάσετε να δείτε ολόκληρη την εικόνα.Να είστε προσεκτικοί. Μην βάζετε πάρα πολύ υψηλούς στόχους.
 
 
Η γενική εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αυτό-πεποίθηση μπορεί να οδηγήσει σε νέα και τολμηρά εγχειρήματα.Το έτος  2017,προαναγγέλλει ευτυχία, χρώμα και δράμα, αλλά αυτό πρέπει να εξισορροπηθεί με τη καλή παλιά ξεπερασμένη κοινή λογική και με ήδη δοκιμασμένες αξίες.Διαφορετικά θα μπορούσαν τα πράγματα να καταλήξουν σε ένα άγριο κυνηγητό της χήνας.Συγκρούσεις μπορεί να εμφανιστούν αλλά θα διαλυθούν εάν βάλουμε τους εαυτούς μας σε ένα διαφορετικό μοτίβο συμπεριφοράς όπως αναλύσαμε πιο πάνω, στην αντίθετη περίπτωση όμως,ο διαχειριστής μπορεί να μετατραπεί σε δικτάτορα. Αυτό ισχύει και για τους ηγέτες και τους πολιτικούς ιδιαίτερα.
 
 
Οι Κινέζοι αστρολόγοι προβλέπουν ότι φέτος καθώς το έτος του κόκορα θα ξεδιπλώνετε θα συνδέονται όλα με την οικογένεια και την οικιακή ζωή, καθώς και τη γονιμότητα, δηλαδή στο να αποκτήσουμε απογόνους κατά την διάρκεια 2017.Ο κόκορας είναι περήφανος για την εμφάνισή του.Στο έτος 2017 επενδύστε στο να αλλάξετε την εμφάνιση σας, να καλλωπιστείτε ώστε να κάνετε καλύτερη εντύπωση στους άλλους. Άλλωστε ο κόκορας είναι το πιο εκκεντρικό από όλα τα ζώδια.
 
Ιατρικές εξελίξεις είναι πιθανές,παλιά φάρμακα και τρόποι ίασης θα απορρίπτονται υπέρ νέων βελτιωμένων εναλλακτικών λύσεων.Βότανα, βιταμίνες και πρακτικές της γιόγκα, κατανάλωση υγιεινών τροφίμων,καθώς και η απόρριψη του καπνίσματος και κατάχρησης αλκοόλ θα εξακολουθεί να είναι μια προτίμηση για όλο και περισσότερους ανθρώπους φέτος.Οι άνθρωποι θα θελήσουν να τρέφονται πιο υγιεινά για παράδειγμα η να απαιτούν διαφορικές λύσεις η αντιμετώπιση σε προβλήματα υγείας.
 
 
Οι διαμάχες θα είναι άφθονες σε όλα τα επίπεδα ,κατά την χρονιά του κόκορα, με ένα διασκεδαστικό τρόπο θα λέγαμε, μερικές φορές.Σε πολιτικό επίπεδο,το έτος 2017 είναι ένα έτος όπου τα περισσότερα έθνη θα διατηρήσουν πολύ έντονα την σκληροπυρηνική τους πολιτική.Οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο θα φουσκώνουν σαν τον κόκορα, θα συνεχίσουν τις απειλές σε μεγαλύτερο βαθμό, και η συμπεριφορά τους θα στηρίζετε στο πρότυπο του κόκορα όπως αναλύσαμε στο κείμενο, πράγμα βέβαια που είναι και πολύ επικίνδυνο, αν δεν τολμήσουν να βρουν κάποιες λύσεις. 
Τα περισσότερα έθνη θα ασχολούνται με την προστασία της πατρίδας τους και τα εδαφικά ζητήματα και, δυστυχώς, θα είναι ένα έτος όταν οι περισσότεροι ηγέτες θα αδικούνται η θα ενοχλούνται με το παραμικρό.
 
Οι ΗΠΑ γεννήθηκαν κάτω από το ζώδιο του Καρκίνου και το 2017 θα είναι μια αρκετά εξαντλητική χρονιά για τις ΗΠΑ, όπου ο χρόνος της στην ουσία τελειώνει όσο αφορά τις δεσμεύσεις τις που πρέπει να εκπληρωθούν.Το 2017 είναι η χρονιά που οι ΗΠΑ δεν πρέπει να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους.
 
Ο Καναδάς, επίσης, έχει γεννηθεί κάτω από το σύμβολο του Καρκίνου, αλλά κατά το έτος του Λαγου,πέρασαν μια δύσκολη στιγμή, δηλαδή το 2011, με τα πράγματα στην οικονομία να σφίγγουν και τα χρήματα στα ταμεία να λιγοστεύουν.Αυτή όμως, είναι πραγματικά μια στιγμή για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με άλλους ώστε να απαλύνουν το άγχος σχετικά με τα ζητήματα αυτά.
 
 
Μερικές φορές το έτος του κόκορα μεταφράζεται και ως το έτος του Φοίνικα ή το έτος του κοτόπουλου.Ο όρος,Φοίνιξ, χρησιμοποιείται επειδή είναι πιο πνευματικός, στη μετάφραση του δείχνει τη όλη δυναμική για την προσωπική μας εξέλιξη.Σε περίπτωση που το πνευματικό ταξίδι της μεταμόρφωσης, γίνει πάρα πολύ δύσκολο το 2017, τότε θα παραμείνουμε στο ρόλο του κόκορα ή θα επανέλθουμε στο ρόλο απλά του κοτόπουλου;
 
Η χρονιά αυτή είναι πολύ δυνατή και καλή για αυτούς που ανήκουν στο ζώδιο του Δράκου,είναι καταπληκτική χρονιά για τους Κόκορες, για το Βόδι και το Φίδι, διότι είναι πολύ καλοί μαχητές και αποφασιστικοί.Καλή χρονιά θα είναι για τον Τίγρη, και τους Αρουραίους. Μικτό έτος το 2017 για τους Χοίρους, τις Κατσίκες και τους Πιθήκους.Και δύσκολο έτος το 2017 για: τους Σκύλους, τα Κουνέλια, Τα Άλογα – όπου θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι καλά για να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες.
 
 
Η χρονιά του Κόκορα, το 2017, συμβολίζεται με δύο στοιχεία – με τη φωτιά Yin, που κάθεται στην κορυφή του μετάλλου. Σύμφωνα με τον κύκλο της γέννησης και της καταστροφής, η οποία διέπει τη σχέση μεταξύ των στοιχείων, η φωτιά κατακτά το μέταλλο και έτσι βρίσκονται μέσα σε ένα καταστροφικό κύκλο και έτσι υπάρχει δυσαρμονία στην σχέση τους.
Κανονικά τέτοια συγκρουόμενα στοιχεία σημαίνει ότι υπάρχει ασυμμετρία, δυσαναλογία. Ειδικότερα η Yin φωτιά συμβολίζει την φλόγα του κεριού που τρεμοπαίζει και είναι ασταθής, ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει επίσης ένα έντονα συναισθηματικό και ευαίσθητο πρόσωπο, δεν έχει βέβαια ευέξαπτο χαρακτήρα όπως η Yang φωτιά, αλλά μπορεί να υπάρχει πολύ νευρικότητα και ένταση και όλα αυτά συσσωρεύονται όπου είναι αρκετά για να εκραγεί έστω και μια φορά,και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο σοβαρά,από ό, τι αυτά της yang φωτιάς.
 
Όπως λέει και το κινεζικό ρητό – “μια σπίθα φωτιάς μπορεί να κάψει ολόκληρο το δάσος”. Ως εκ τούτου, η Γιν φωτιά είναι περισσότερο συνδεδεμένη με καταστροφικές φωτιές και εκρήξεις. Όπως η φωτιά και το μέταλλο έχουν αυτή την αντικρουόμενη σχέση, θα υπάρξουν σοβαρές διεθνείς συγκρούσεις.
 
Και επίσης η Γιν φωτιά συμβολίζει επίσης τις σφαίρες και τα όπλα που μπορεί να φέρουν περισσότερες συγκρούσεις με πυροβόλα όπλα. Εξετάζοντας την ιστορία,υπάρχουν αρκετές σοβαρές καταστροφές που σχετίζονται με τη Γιν φωτιά. 
 
Τα πιο σημαντικά παραδείγματα που έχουμε είναι η επίθεση της – 9/11 στο World Trade, τους Δίδυμους Πύργους το 2001, που συνέβη την ημέρα γιν, που είναι ημέρα της φωτιάς, και τον μήνα του κόκορα που είναι γιν φωτιά.
 
Επίσης, είχαμε την πρώτη ατομική βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα στις 08/06/1945 το οποίο ήταν το έτος Κόκορα και ημέρα Γιν φωτιά, επίσης ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μια μέρα φωτιά Yin στις 2/5/2011.Έτσι δεν θα είναι έκπληξη το γεγονός ότι θα υπάρξουν σοβαρές εκρήξεις,καταστροφές από πυρκαγιές και  πόλεμοι το 2017. Το 2017, δεν θα είναι ειρηνική χρονιά, θα έχει επίσης,πολεμικές συρράξεις,τρομοκρατικά χτυπήματα, και πολύ σοβαρό θα είναι και η χρήση πυρηνικών. 
 
 
Το 1957, μια από τις χρονιές του πύρινου κόκορα,είχαμε και τεχνολογικά επιτεύγματα αλλά και πολιτικές εξελίξεις. Η Ιταλία, η Γαλλία, η Δυτική Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο υπογράφουν τη συνθήκη της Ρώμης, με την οποία ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ., προπομπός της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
 
Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ΗΠΑ στη Δύση,εκδηλώθηκε έμπρακτα τον επόμενο χρόνο: Στις 25 Μαρτίου του 1957,στο Καπιτώλιο της Ρώμης, οι υπογραφές έξι ηγετών έμπαιναν κάτω από δύο κείμενα που αποτελούν τη συνθήκη της Ρώμης: Με το ένα κείμενο γινόταν πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ατομικής Ενεργείας, η Ευρατόμ όπως έγινε γνωστή. Με το δεύτερο, έμπαιναν τα θεμέλια για τη δημιουργία της ΕΟΚ που τότε ονομάστηκε «Ευρώπη των Έξι». Σκοπός της Ευρατόμ ήταν να αποκτηθούν σε σύντομο διάστημα τα μέσα για την παραγωγή ατομικής ενέργειας, ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή των πυρηνικών ανακαλύψεων για ειρηνικούς σκοπούς.
Με το ιδρυτικό της ΕΟΚ, οι έξι αναλάμβαναν την υποχρέωση να δημιουργήσουν μέσα σε 15 το πολύ χρόνια έναν οικονομικό χώρο, που να είναι απαλλαγμένος από εσωτερικούς δασμολογικούς περιορισμούς και να προστατεύεται από ενιαίο τελωνειακό φραγμό. Η εναρμόνιση των οικονομιών, της νομοθεσίας, της κοινωνικής και γεωργικής πολιτικής, η ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων και η ελεύθερη δημιουργία επιχειρήσεων έμειναν θέματα ανοιχτά για το μέλλον, όπως και η ιδέα για κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η συνθήκη μπήκε σε εφαρμογή το 1959.
 
Στις 20 Μάϊου, οι Αμερικανοί έκαναν την πρώτη δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Η έκρηξη έγινε στην ατόλλη Μπικίνι του Ειρηνικού. Ακολούθησε η Βρετανία στις 15 Μαΐου του 1957.
 
Τον Ιούλιο, καταστρεπτικός σεισμός στη Σαντορίνη άφησε πίσω του 53 νεκρούς, εκατό τραυματίες και το 90% των σπιτιών κατεστραμμένα. Παλιρροϊκό κύμα, μετά τον σεισμό, έπληξε Κρήτη, Ρόδο, Κάλυμνο, νησιά των Κυκλάδων και ακτές της Πελοποννήσου ως την Καλαμάτα, όπου βυθίστηκαν βάρκες.
 
Η πολιομυελίτιδα νικήθηκε. Το εμβόλιο Σολκ που ανοσοποιεί προληπτικά τον ανθρώπινο οργανισμό, άρχισε να διατίθεται στην αγορά.
 
Πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση το πρώτο Boeing 707 που μπήκε σε παραγωγή.
 
Στις 4 Οκτωβρίου, ο άνθρωπος μπήκε στη διαστημική εποχή, καθώς εκτοξεύτηκε στο διάστημα με επιτυχία ο πρώτος στην ιστορία τεχνητός δορυφόρος, ο σοβιετικός Σπούτνικ 1. 
 
Στην Ελλάδα, η μετά τον θάνατο του Παπάγου δοτή πρωθυπουργία του Κωνσταντίνου Καραμανλή διάρκεσε τεσσεράμισι μήνες αλλά ήταν αρκετή για να δημιουργήσει ένα νέο περίεργο εκλογικό νόμο: Πλειοψηφικό με εκπροσώπηση της μειοψηφίας στις μικρές και αναλογικό στις μεγάλες περιφέρειες. Στις εκλογές (19 Φεβρουαρίου του 1956), η νεοϊδρυμένη Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ) του Κωνσταντίνου Καραμανλή πήρε 47,38% των ψήφων κι έβγαλε 165 βουλευτές, ενώ η Δημοκρατική Ένωση των Γεωργίου Παπανδρέου, Σοφοκλή Βενιζέλου κ.ά. πήρε 48,15% των ψήφων αλλά έμεινε στους 132 βουλευτές. Άρχιζε η πρώτη οκταετία Καραμανλή, που συνοδεύτηκε κι από ένα σημαντικό γεγονός: Για πρώτη φορά ψήφισαν και οι γυναίκες. 
 
Η πρώτη χρονιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή σημαδεύτηκε με τους νεκρούς στην Κύπρο και την Αθήνα, καθώς ο επαναστατικός αγώνας φούντωνε στη μεγαλόνησο και η βρετανική κυβέρνηση έστελνε κυβερνήτη τον «σκληρό» Χάρντινγκ. Με εντολή του, ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος συνελήφθη στις 9 Μαρτίου του 1956.
Έχουμε πολλά καλλιτεχνικά γεγονότα, το 1957, όπως το West Side Story, Lennon/McCartney ιδρύουν τους Quarryman. Ο Δράκουλας του Bram Stoker εκδόθηκε στο Λονδίνο σε ημέρα Yin –φωτιά, αλλά δεν είναι τυχαίο ότι η νουβέλα αυτή γεννήθηκε στις 8/11/1847, στη χρονιά και ημέρα  yin -φωτιά. 
 
 
Στην κινεζική μεταφυσική, η Γιν φωτιά αντιπροσωπεύει την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος.Αναφέρεται επίσης στον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και τα μάτια. Ως εκ τούτου, η χρονιά γιν- φωτιά είναι εύκολο να φέρει ασθένειες της καρδιάς, του αίματος, φλεγμονές, προβλήματα στον εγκέφαλο και προβλήματα των νεύρων, όπως η υπερένταση και το εγκεφαλικό επεισόδιο.
 
Πάρτε για παράδειγμα, η Χίλαρι Κλίντον γεννήθηκε το 1947 που είναι η χρονιά του πύρινου Χοίρου-Γιν .O Bruce Lee πέθανε επίσης σε ημέρα yin– φωτιά που ήταν σε σύγκρουση κατά το έτος με το γιν -νερό το 1973 όπου λένε ότι βρέθηκε νερό στον εγκέφαλό του. Ο James Blunt, ο πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου, επίσης, πέθανε από καρδιακή προσβολή με σύγκρουση το γιν- νερό και γιν-φωτιά το 1993.
 
Ένας αντιπροσωπευτης του Yin-φωτιά ήταν ο David Bowie και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες που είναι γνωστοί για την ευαισθησία τους και τις δραματικές καινοτομικές επιδόσεις τους. Η Katharine Hepburn επίσης ανήκει στο ζώδιο του πύρινου κόκορα. 
 
Το 2017 θα υπάρχει έντονα το στοιχείο του γκλάμουρ, στον καλλιτεχνικό κόσμο. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι άνθρωποι με Γιν-Φωτιά, γεννημένοι στη χρονιά του Πύρινου Κόκορα, τους βρίσκουμε πολύ συχνά στην ιστορία της Κίνας. Οι πολύ ισχυροί Κινέζοι πολιτικοί ήταν ο Αυτοκράτορας Song Taizu, ο αυτοκράτορας Χονγκ Γου της δυναστείας των Μινγκ,ο Δρ. Dr. Sun Yat Sen, ο πρόεδρος Μάο Τσε Τουνγκ, ο Πρόεδρος Xi Jinping.
 
Όμως αυτό που είναι πολύ σημαντικό, είναι ότι η χρονιά του Πύρινου Κόκορα, μπορεί επίσης να φέρει σημαντικές εξελίξεις στην κινεζική πολιτική και οικονομική ευημερία. Ως εκ τούτου, και γενικότερα το έτος αυτό του Κόκορα, συχνά ενισχύει των την αυτοπεποίθηση των λαών δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη για την οικονομία φέρνοντας καλές επιδόσεις στο χρηματιστήριο.
Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού,όταν το ξύλο και το στοιχείο της εποχιακής φωτιάς θα κάνουν τη φλόγα του κεριού να καίει πολύ φωτεινά, μια τέτοια απατηλή φωτιά θα ανεβάσει στα ουράνια, τη χρηματιστηριακή αγορά σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, τη στιγμή που η εποχιακή υποστήριξη του ξύλου και της φωτιάς λήγει γύρω στον Αύγουστο και μετά, θα υπάρξει δραματική ύφεση ενώ η απατηλή φλόγα του κεριού θα πεθαίνει.
 
Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που παίζουν στο χρηματιστήριο θα πρέπει να προετοιμαστούν για μεγαλύτερη απογοήτευση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.Το φαινόμενο της τρελής κατάρρευσης των χρηματιστηρίων, κατά το φθινόπωρο, συνέβη σε προηγούμενες χρονιές με γιν- φωτιά, όπως το 1987, 1997, 2007 .Η πτωτική αγορά μπορεί να αρχίσει από τον Αύγουστο του 2017 και αυτή τη φορά να έχει ισχυρό αντίκτυπο που να είναι μακράς διαρκείας, καθώς δεν θα υπάρξει υποστήριξη άλλη στο στοιχείο της φωτιάς, από το 2018-2022.
 
Να εξηγήσω και πάλι, ότι το στοιχείο της φωτιάς είναι η ενέργεια που κρύβετε πίσω από αυτό και θα φέρει τις εξελίξεις. Και τα τέσσερα στοιχεία επηρεάζουν τον άνθρωπο. Σε γενικές γραμμές η φωτιά είναι η χαρά, το νερό είναι ο φόβος, η Γη είναι ο διαλογισμός,το μέταλλο είναι η θλίψη, και το ξύλο είναι ο θυμός.Ως εκ τούτου, το έτος φωτιάς δημιουργεί συχνά την αισιοδοξία και να ανεβάζει τη χρηματιστηριακή αγορά.
 
Για παράδειγμα,το τελευταίο οικονομικό τσουνάμι που συνέβη το 2008, ήταν η ισχυρή χρονιά του νερού, στη χρονιά του αρουραίου.Η οικονομική κρίση βάθυνε περισσότερο και συνεχίστηκε μέχρι το 2012,γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν το στοιχείο της φωτιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, όταν η φωτιά επέστρεψε το 2013 με το έτος φιδιού ,η οικονομία των ΗΠΑ έδειξε ισχυρή ανάκαμψη με τον Dow Jones να ξεπερνάει τις 18000 μονάδες το 2014, τη χρονιά του ξύλινου/ πύρινου Αλόγου.
 
Το 2015, η χρονιά της ξύλινης κατσίκας δεν δείχνει να είναι εμφανής το στοιχείο της φωτιάς, αλλά δεν υπάρχει κάποιο ίχνος κρυμμένης πυρκαγιάς στην αίγα, ως εκ τούτου, η αισιοδοξία συνεχίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο το 2016, όταν ο μήνας του Βοδιού ήρθε σε σύγκρουση με την αίγα και έσβησε την κρυμμένη φωτιά.
 
Έτσι, λοιπόν, η χρηματιστηριακή αγορά θα δεχθεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα, θα έχουμε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, πολλές διασημότητες και το 2017 θα φύγουν από τη ζωή, και ο καιρός θα είναι εξαιρετικά κρύος, θα υπάρχουν πολλές καταιγίδες, χιόνι και χιονοθύελλες. 
 
Το 2016, έτος της πύρινης μαϊμούς, ο «ήλιος έδυε στη δύση”, οπότε η οικονομική ατμόσφαιρα υπέστη μια επιβράδυνση.Ωστόσο, το 2017 η αισιοδοξία ,όπως εξήγησα θα σβήσει από το φθινόπωρο και το χειμώνα.Έτσι θα υπάρξει σοβαρή οπισθοδρόμηση προς τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο και αυτό θα φέρει μια μεγάλη πτώση,καθώς δεν υπάρχει το στοιχείο της φωτιάς πριν το έτος του Τίγρη το 2022.
Όπως η φωτιά είναι ζεστός αέρας, το στοιχείο αυτό συχνά σχετίζετε με τα πουλιά, αεροπλάνα και τα ιπτάμενα αντικείμενα, έτσι το έτος 2017 Γιν-φωτιά τρεμοπαίζει και είναι ασταθής, αυτό μπορεί να φέρει καταστροφές στον αέρα. 
 
Το 1957,ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, για παράδειγμα,και 24 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα στις 17/3.Το Νοέμβριο, ένα ιπτάμενο σκάφος συνετρίβη στο Isle of Wight με 45 νεκρούς.Το στοιχείο της φωτιάς-Γιν φέρνει επίσης την ανάπτυξη σε ιπτάμενα αντικείμενα και την εξερεύνηση του διαστήματος.
 
Το έτος 1957 ήταν μια χρονιά που τόσο η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ έβαλαν σε τροχιά τους πρώτους δορυφόρους στο διάστημα. Ο Κόκορας είναι ισχυρό μέταλλο που σχετίζεται επίσης με τις μηχανές, τα αυτοκίνητα και τα τρένα. Εκεί θα έχουμε πολλά τροχαία ατυχήματα που αφορούν τα αυτοκίνητα και τα τρένα το 2017. 
 
Πίσω στο 1957, υπήρχαν πολλά σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Τον Σεπτέμβριο του 1957, 175 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σιδηροδρομική καταστροφή στην Τζαμάικα.Επίσης, τον Οκτώβριο, 2 τρένα συγκρούστηκαν στην Τουρκία σκοτώνοντας 95 ανθρώπους.Τον Δεκέμβριο, υπήρχε είχαμε σύγκρουση τραίνων στο Λονδίνο με 92 νεκρούς.
 
Επίσης οι πανδημίες θα είναι πολύ πιο σοβαρές κατά το έτος 2017, όπως επίσης και πολλοί άνθρωποι θα μετακινηθούν κατά την διάρκεια του έτους. Δηλαδή, άλλοι μπορεί να αλλάξουν γραφείο, άλλοι κατοικία, άλλοι να αλλάξουν χώρα, να μεταναστεύσουν, και γιατί όχι να ταξιδέψουν περισσότερο. Ειδικά αυτοί που γεννήθηκαν την χρονιά του Λαγού.
 
Όσον αφορά το φενγκ σούι αστέρι, η τρέχουσα περίοδος των είκοσι χρόνων από το 2004-2024 ονομάζεται «Εποχή των 8» και αυτός ο αριθμός 8 αντιπροσωπεύει το Τρίγραμμα του βουνού και είναι επίσης το σύμβολο των μικρών παιδιών. Αυτό σημαίνει όμως  ότι θα υπάρχουν περισσότερες καταστροφές, προβλήματα και δυστυχία που επηρεάζουν τα παιδιά έως το 2024. Γι ‘αυτό είναι πάντα σημαντικό να δοθεί προσοχή στην ασφάλεια των παιδιών και την ευημερία σε αυτή την περίοδο των 8.
 
Οι βιομηχανίες που θα έχουν καλές επιδόσεις κατά το έτος του κόκορα θα είναι βιομηχανίες που σχετίζονται με την φωτιά και τα στοιχεία του νερού. Η Βιομηχανική φωτιά είναι η ενέργεια,το χρηματιστήριο, η χρηματοδότηση, η ψυχαγωγία.Το υδάτινο στοιχείο αναφέρεται στις μεταφορές,τη ναυτιλία, την επικοινωνία.Η βιομηχανική Γη θα είναι ενεργή και παραγωγική.Σε γενικές γραμμές, το Πύρινο έτος του κόκορα, με τη φωτιά στην κορυφή και μέταλλο κάτω,είναι σύμβολο αισιοδοξίας, καινοτομίας και προόδου. 
 
Ωστόσο, θα υπάρχουν ακόμα συγκρούσεις και δυσαρμονία στις διεθνείς σχέσεις και δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική χρονιά, αλλά οι άνθρωποι θα είναι αισιόδοξοι, ανοιχτόμυαλοι, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι καινοτόμοι θα φέρουν λύσεις στα εμπόδια. Επίσης θα υπάρχουν φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιές, έκρηξεις, τα πυρηνικά θέματα και ορισμένες περιβαλλοντικές καταστροφές, οι ασθένειες και οι επιδημίες εξακολουθούν να υπερισχύουν. Επίσης, μια πολύ καλή χρονιά για να αποκτήσετε απογόνους.
 
 
Ένας άλλος όχι και τόσο καλός μήνας που πρέπει να προσέξετε είναι ο Μάρτιος του 2017 Γιν του υδάτινου Λαγού, που είναι σε σύγκρουση με τον Πύρινο κόκορα. Με σοβαρή σύγκρουση μεταξύ φωτιάς και νερού, μπορεί να αναμένει κανείς προβλήματα υγείας, καταστροφές από πυρκαγιές και εκρήξεις. Παρόμοια σύγκρουση θα συμβεί και τον Γενάρη του 2018.
 
Από τα μέσα του 2016, το κινεζικό ημερολόγιο στην πραγματικότητα εισέρχεται σε ένα μεγάλο κύκλο μετάλλου, η γη και το νερό, χωρίς τα στοιχεία yang ξύλο και φωτιά. Το επόμενο έτος –του ξύλου, θα έρθει το 2022 το έτος της υδάτινης τίγρης .
 
Πριν από το 2022 το ισχυρό μέταλλο και η γη δεν είναι ευνοϊκή για τους ανθρώπους με το στοιχείο του μετάλλου.
Οι εξέχοντες ηγέτες του κόσμου που πλήττονται σοβαρά είναι ο David Cameron – που είναι ισχυρό μέταλλο,που έχει ήδη παραιτηθεί το 2016 και τον διαδέχθηκε η Theresa May, που έχει επίσης το στοιχείο του ισχυρού μετάλλου. 
Άλλοι ηγέτες με το στοιχείο του ισχυρού μετάλλου θα περιμένουν δυσμενείς χρόνια είναι ο Σίνζο Άμπε πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Ολάντ της Γαλλίας, η Τσάι Ινγκ – βεν της Ταϊβάν. 
Από την άλλη πλευρά, οι ηγέτες οι οποίοι τα στοιχεία τους, είναι πιο ευνοϊκά, με το μέταλλο και τη γη και θα εισέλθουν σε μια φάση ομαλής τύχης, είναι ο Πούτιν της Ρωσίας και ο Σι Τσινπίνγκ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.


Exit mobile version