ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017


ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ-ΔΙΔΥΜΩΝ
Α. ΑΠΟ 1/1/2017 ΕΩΣ ΤΙΣ 8/1/2017 ΑΠΟ ΤΗΝ 4Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ- 29Η  ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ.


Β. ΑΠΟ ΤΙΣ 10/4/2017 ΕΩΣ ΤΙΣ 21/4/2017 ΑΠΟ ΤΗΝ 5Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΟΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 25 ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 3/5.


Γ.ΑΠΟ ΤΙΣ 13/8/2017 ΣΤΗΝ 12Η ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ 27/8/2017 ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5/9 ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ 29Η ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑ.


Δ. ΑΠΟ ΤΙΣ 3/12/2017 ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ  ΕΩΣ ΤΙΣ 23/12/2017  ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ 13Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ.
Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου θα ταλαιπωρηθείτε σε επαγγελματικά θέματα ενώ παράλληλα κάποιοι θα βιώσουν και δυσκολίες η καθυστερήσεις οσο αφορά την διαπεραίωση των υποθέσεων τους, είναι πιθανό να υπάρξουν αναβολές σε ταξίδια, ματαίωση σχεδίων και υποσχέσεων αλλά και να υπάρξει καθυστέρηση σε εισπράξεις. Ο ανάδρομος Ερμής  θα προκαλέσει αναστάτωση σε οικονομικά θέματα ενώ ενδέχεται κάποιοι να βρεθούν σε δύσκολη θέση καθώς οι όποιες υποχρεώσεις μας   η αν έχετε δανειστεί χρήματα θα γίνουν περισσότερο απαιτητικοί. Η πρώτη περίοδος συνδέεται με τους ηγέτες και τις κυβερνήσεις μιας χώρας, είναι η συνέχεια της ανάδρομης φάσης που άρχισε από τον Δεκέμβριο του 2016.

Η δεύτερη φάση τον Απρίλιο, παραπέμπει σε θέματα σπιτιού, οικογενειακά αλλα και εδαφικά ζητήματα και οικονομικά. Αλλα θα επηρεαστούν και θέματα επικοινωνίας, εξωτερικής πολιτικής κατά τον Μάιο.

Τον Αύγουστο, η ανάδρομη κίνηση του Ερμή θα επηρεάσει τις συνθήκες εργασίας, όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι, ζητήματα υγείας και θα δημιουργήσει νευρικότητα, ταλαιπωρία και θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ψυχολογία μας. Ζητήματα οικονομικής φύσεως αναμένεται να επηρεαστούν όπως μαζί με αυτά και το θέμα των συντάξεων, το χρέος, ο δανεισμός κτλ.

Τον Δεκέμβριο, θα υπάρξουν καθυστερήσεις η εμπόδια σε οικονομικές συναλλαγές, στην επικοινωνία, στην εφαρμογή σχεδίων, σε νομικά ζητήματα και σπουδές. Θα επηρεάσει θέματα θρησκείας και πνευματικότητας, τους στόχους και τις ελπίδες μας . Με την ανάδρομη πορεία του Δεκεμβρίου καλο θα ήταν ιδιαίτερα να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε τα σχέδια μας, αν και αυτό ισχύει για κάθε ανάδρομη φάση του Ερμή. Δίνουμε μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον πλανήτη διότι συνδέεται με την επικοινωνία, τις πληροφορίες, την κίνηση, τις μετακινήσεις, τις εκδόσεις, τη λογοτεχνία, τα γραπτά και τα γράμματα. Κυβερνά τις συμφωνίες, το εμπόριο και τις συναλλαγές. Την παιδεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 4/3/2017 ΣΤΗΝ 13Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ. ΣΤΙΣ 4/4 ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 15/4 ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ 26 ΜΟΙΡΕΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ.


Η Αφροδίτη όταν γυρίζει ανάδρομη, ακόμα και αν εχουμε μια μόνιμη σχέση, ο σύντροφος μας θα φαίνεται απόμακρος, θα νιώθουμε ότι δεν μας καταλαβαίνει και ότι δεν μας θέλει όπως παλιά η εμείς μπορεί να λειτουργούμε έτσι. Κατά την ανάδρομη κίνηση της κάνουν την επανεμφάνιση τους άτομα η σχέσεις από το παρελθόν, δημιουργούνται έντονα συναισθήματα και τότε απορούμε και εμείς οι ίδιοι πως είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει. Νέες συνεργασίες η γνωριμίες που αρχίζουν με ανάδρομη κίνηση συνήθως δεν έχουν μέλλον.

Τα οικονομικά παρουσιάζονται στάσιμα, υπάρχουν καθυστερήσεις σε οικονομικά ζητήματα ενώ θέματα που έχουν σχέση με την ομορφιά μπορεί να κρύβουν δυσάρεστες εκπλήξεις και αποτελέσματα. Επίσης μπορεί να συναντήσουμε άτομα που είχαμε να δούμε καιρο, να λύσουμε μια παρεξήγηση που εκκρεμεί η να ασχοληθούμε με το τι εμείς επιθυμούμε ουσιαστικά.

Με την Αφροδίτη ανάδρομη θα επιλέγουμε ασυνήθιστες συμμαχίες .Μπορεί να έχουμε μια αντισυμβατική άποψη από τους άλλους όταν στο γάμο ή τη σχέση δεν ξέρουμε πώς να εκφράσουμε την αγάπη μας / και τα συναισθήματά μας καλά .

Η Αφροδίτη ασχολείται επίσης με τη θηλυκότητα , και οι γυναίκες με την Αφροδίτη ανάδρομη δεν καταλαβαίνουν πάντα πώς να είναι πραγματικά θηλυκές .Μπορούν για παράδειγμα να γίνετε φανερά αρσενικές ή να ξεχάσετε να ντύνεστε γυναικεία και γενικά να υπάρχει σύγχυση στο τι είναι θηλυκό γενικότερα. Οι άνθρωποι με ανάδρομη Αφροδίτη θέλουν κάτι διαφορετικό από τις σχέσεις τους και τη φιλοσοφία τους για τις γυναίκες / άνδρες στη ζωή τους είναι διαφορετική . Η Αφροδίτη έχει να κάνει με τα συναισθήματα , τη γεύση , την συναισθηματική ευτυχία ,οικονομική ευημερία και την ειρήνη . Η ανάδρομη Αφροδίτη θα δημιουργήσει προβλήματα με όλα αυτά .
Η επιρροή της ανάδρομης Αφροδίτης μπορεί να είναι καταστροφική για μια ευτυχισμένη έγγαμη ζωή , φυσικά , ανάλογα με τη θέση των πλανητών στον χάρτη μας , μπορεί είναι υψίστης σημασίας. Ενώ Αφροδίτη γυρίζει αργά σε ανάδρομη πορεία , το άτομο μπαίνει σταδιακά σε ανιδιοτελής και σεξουαλικές δραστηριότητες . Η Αφροδίτη φαίνεται να λειτουργεί εξίσου ομοίως σε όλα τα ζώδια , όταν οπισθοδρομεί . Προσβάλλει  ιδιαίτερα τους άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες.


Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης σχετίζεται με πολυτέλειες της ζωής , καθώς και τις σχέσεις μας με κοντινούς και αγαπημένους ανθρώπους . Αν η διέλευση της Αφροδίτης είναι σε ανάδρομη κίνηση , θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με όλες τις σχέσεις που βιώνουμε στο παρόν , και με τον τρόπο με τον οποίο συνδεόμαστε με τους άλλους . Είναι επίσης η στιγμή που θα πρέπει να επανεξετάσει κάποιος τα υλικά του κέρδη στη ζωή. Η έκταση και το είδος της επιρροής της Αφροδίτης σε ανάδρομη πορεία εξαρτάται από τη θέση της στους γενέθλιους χάρτες μας . Αλλά παρ ‘όλα αυτά , είναι η ώρα να είναι προσεκτικοί , δεδομένου ότι είναι μια περίοδος με έντονα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα . Πρέπει να προσέχουμε..

α) επανεξετάζουμε τα συναισθήματα μας πριν εκφράσουμε αγάπη και στοργή
β) Σχετίζεται αδέξια με τους άλλους

γ ) Αμφιβολίες σε σχέση με την αγάπη και τα συναισθήματα που οι άλλοι προφέρουν
δ ) μπορεί να υπάρχει εμμονή με σχέσεις

ε) απογοήτευση από το επίπεδο δέσμευσης των άλλων
Η Αφροδίτη περιλαμβάνει την ευχαρίστηση , την αγάπη , ρομαντισμό , χαλάρωση , την αισθητική , γαλήνια συναισθήματα , την αρμονία , τα χρήματα,και τις αξίες.Η Αφροδίτη τείνει να λειτουργεί ανάλογα  την έλξη.Ενώ η Αφροδίτη είναι ανάδρομη,έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε την ικανότητά σας να προσελκύσετε ό,τι θέλετε περιορισμένα ή σε αναστολή ,αντιθέτως, ενδέχεται να αυξηθεί,καθώς ανάλογα με την τοποθέτηση στον χάρτη σας .Θα μπορούσατε να βρείτε τον εαυτό σας πολύ περισσότερο να ανήσυχο σχετικά με την επίτευξη ή τη διατήρηση εξωτερικής ομορφιάς,με τη ροή των μετρητών σας χρημάτων , αμφισβητώντας τις ιδέες σας για την ευχαρίστηση ,την αισθητική,ή ακόμα και να επαναπροσδιορίζετε τα συναισθήματά σας για κάποιες ρομαντικές σχέσεις .

Γίνονται πολλές ανακατατάξεις με την ανάδρομη Αφροδίτη μέσα μας και βάζουμε τις σχέσεις μας στο μικροσκόπιο αλλά και την συμπεριφορά των αγαπημένων μας.Δεν είναι καλή περίοδος για να ξεκινήσουμε μια συνεργασία η σχέση γιατί είναι βέβαιο ότι η διάρκεια της θα είναι περιορισμένη. Δεν κάνουμε οικονομικά ανοίγματα και επενδύσεις ουτε προβαίνουμε σε αισθητικές αλλαγές στην εμφάνιση μας.

Εμφανίζονται πρόσωπα από το παρελθόν και ουσιαστικά αυτό γίνεται για να κλείσουμε παλιά κεφάλαια οριστικά στη ζωή μας. Ανάμεσα σε εμάς και στον σύντροφο μας προκύπτουν θέματα ζήλειας και ανασφάλειας και ότι καταπιεσμένο έρχεται στην επιφάνεια.
Ωστόσο ας δούμε αυτή την περίοδο ως ευκαιρία για ενδοσκόπηση χωρίς να βιαστούμε να πάρουμε κάποια απόφαση. Όσο κινείται ανάδρομα θα φέρνει ανατροπές σε γάμους, έρωτες, η αισθηματικά μπερδέματα σε χώρους εργασίας. Πολλοί θα χρησιμοποιήσουν τις ερωτικές τους σχέσεις σαν σκαλοπάτι για την επαγγελματική τους ανέλιξη, και όσοι ασκούν εξουσία η έχουν οικονομική δύναμη θα είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε κολακείες.Οι σχέσεις μας με τους άλλους θα γίνουν πιο ψυχρές είναι όμως η ιδανική περίοδος για να ξεπεράσουμε ότι μας πλήγωσε στο παρελθόν.
ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΔΙΑΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/2/2017 ΑΠΟ ΤΙΣ 23 ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ ΕΩΣ 8/6/2017 ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΖΥΓΟΥ.

Ο Δίας συμβολίζει την τύχη, την επέκταση, και τις ευκαιρίες,την πνευματική εργασία, τα ταξίδια και κυριολεκτικά αν θέλετε τα περιττά κιλά. Είναι ο πλανήτης της φιλοσοφίας, των σπουδών ,της ανώτερης μόρφωσης, της θρησκείας,των μεγάλων ταξιδιών και των δημοσίων σχέσεων.Η δικαστική εξουσία, η νομοθεσία και η διπλωματία. Οι περίοδοι ανάδρομης κίνησης του ευνοούν την ενδοσκόπηση αλλά και την ολοκλήρωση σπουδών αλλά μεγάλα ταξίδια αναβάλλονται. Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια ανάδρομης πορείας του είναι συνήθως αποτέλεσμα προηγουμένων προσπαθειών μας η γνωριμιών από το παρελθόν. Μια συνεργασία με ανάδρομο Δια, έχει περισσότερο ανθρωπιστικό,φιλοσοφικό η πνευματικό χαρακτήρα και δίνει μεγάλη ικανοποίηση.
Ο Τοξότης επηρεάζει τους νόμους, την θρησκεία, την φιλοσοφία, τα συστήματα ιδεών και τις επιστήμες ενώ οι Ιχθύες επηρεάζουν τις Φυλακές, νοσοκομεία, γηροκομεία, φιλανθρωπικές κοινωνίες, μυστικές αδελφότητες, μοναστήρια και θεσμική θρησκεία.

ΚΡΟΝΟΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/4/2017 ΑΠΟ ΤΗΝ  28ΗΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ  21 ΜΟΙΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΤΗ ΤΙΣ 23/8/2017.


Αντιπροσωπεύει τον νόμο, τον χρόνο,είναι ο πλανήτης της δομής, του σχεδίου, της σταδιακής ανέλιξης, της υπευθυνότητας και της τήρησης των κανόνων.Υπεύθυνος της διάλυσης των ονείρων, στόχων και σχέσεων και για την λήξη συνεργασιών επειδή κάποια απο τις δυο πλευρές δεν είναι ικανή να σηκώσει το βάρος ευθύνης η να συμμετέχει. Με τον Κρόνο ανάδρομο τα πάντα δοκιμάζονται μέσα από επίπονες διαδικασίες και απαιτεί πολλές προσπάθειες για να κερδίσουμε κατι.Τα πάντα επανεξετάζονται και ανανεώνονται ώστε να γίνει το επόμενο βήμα. Κέρδη ισως υπάρξουν μετα από πολλή μεγάλη  προσπάθεια κατά την διάρκεια ανάδρομης πορείας του.Ο Κρόνος είναι η εξουσία και η καταπίεση.


ΟΥΡΑΝΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΥΔΡΟΧΟΟΥ
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3/8/2017 ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 28Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 31/12/2017 ΟΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ 27Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ.


Συμβολίζει την αλλαγή, την ομαδική δράση, την κοινωνική αλλαγή, την τεχνολογία, τον ηλεκτρισμό, τις ανατροπές και τις διάφορες ανακατατάξεις, τις επαναστάσεις, τις ανακαλύψεις, τα ξαφνικά γεγονότα, τους τυφώνες, τις απεργίες. Με την ανάδρομη κίνηση του Ουρανού συμβαίνουν ατυχήματα και τα πράγματα δεν έχουν την αναμενόμενη εξέλιξη. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στον εναέριο χώρο. Κατά την ανάδρομη κίνηση του η ενέργεια που τον συμβολίζει εσωτερικεύεται ενώ οι διάφορες ενέργειες μπορεί να φαντάζουν εξωγήινες σε όσους δεν έχουν συνηθίσει την εξέλιξη αλλά συμβαίνουν και ατυχήματα που κινητοποιούν.


ΠΩΣΕΙΔΩΝΑΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 16/6/2017 ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 14Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 22/11/2017 ΣΤΗΝ 11Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΩΝ.


Είναι ο πλανήτης της συμπόνοιας, της έμπνευσης, της καλλιτεχνίας, της πνευματικότητας και του οράματος. Συμβολίζει τις ψευδαισθήσεις, τις τάσεις φυγής και την εξαπάτηση. Σε περιόδους ανάδρομης πορείας, τα όνειρα μας μπορεί να είναι πιο ζωντανά, η διαίσθηση μας ακόμα πιο εντονότερη αλλα και η δημιουργικότητα μας. Όμως συμπεριλαμβάνει και αρνητικές σημασίες όπως η παραπλάνηση,το ψεύδος, η εξαπάτηση, η κατάχρηση και η εκμετάλλευση αν σχηματίζει αρνητικές όψεις, όπως είδαμε πρόσφατα μέσα από το τετράγωνο Κρόνου /Ποσειδώνα και άλλες όψεις.
ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ- ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 20/4/2017 ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ 14Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 28/9/2017 ΣΤΗΝ 16Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΟΚΕΡΩ.
Είναι ο πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης,της μεταμόρφωσης, της αργής εξέλιξης. Δεν φέρνει γεγονότα απο την μια στιγμή στην άλλη, γι αυτό και τα πράγματα αργούν να εξελιχτούν,και βέβαια σταδιακά ανάλογα στο ζώδιο που βρίσκετε, μετασχηματίζει ολόκληρες φιλοσοφίες,κοινωνίες, το ασυνείδητο, συνδέεται με την γήρανση που συντελείται ως φυσικό φαινόμενο,με την ωρίμανση και που είναι μέρος κάθε φυσικής διεργασίας. 

Επίσης,είναι σημαντικός, συμβολίζει την  ατομική ενέργεια, τη δυνατότητα ανάκαμψης από δυσκολίες, οικονομικές κρίσεις, και τα μοιραία γεγονότα, την πλουτοκρατία. Με τον Πλούτωνα ανάδρομο, οι συνειδητοποιήσεις γίνονται αφορμή για πάλη με την συνήθεια, πεδίο οπου στήνονται ντιμπειτ, ξηλώνει στερεότυπα, πάντα με αργό και βασανιστικό τρόπο. Ο Πλουτωνας στον Αιγόκερω ως γνωστόν, εφερε την οικονομική κριση από το 2007 και θα διαλυθεί το παρόν καπιταλιστικό σύστημα αλλά και το παρόν πολιτικο σύστημα εξουσίας μεχρι το 2024. Συμβολίζει τον θάνατο τον φυσικο είτε της φυσης αλλα και ολων των ειδών.


Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της εξέλιξης και της αλλαγής. Είναι αυτό που συνέλαβε ο Δαρβίνος όταν διαμόρφωσε τη θεωρία του για τη εξέλιξη των ειδών, δηλαδή το σκληρό και αμείλικτο πρόσωπο της φύσης, που προκειμένου να προχωρήσει μπροστά, εξαφανίζει βίαια και βάναυσα χωρίς συναισθηματισμούς οτιδήποτε βρίσκεται στο δρόμο της και εμποδίζει την επιβίωσή της. Θάνατος για τη φύση δεν είναι ο προσωπικός, ατομικός θάνατος, άλλωστε τίποτα δεν πεθαίνει ποτέ, απλά επιστρέφει στη φύση στην πρωτόλεια μορφή του κι εκείνη του δίνει νέο σχήμα.
Θάνατος είναι η στασιμότητα, μια κατάσταση που παγιώνεται και πλέον δεν επιτρέπει κανέναν μετασχηματισμό. Ο Πλούτωνας λοιπόν μας καλεί να ζήσουμε σύμφωνα με αυτή τη λογική και να έχουμε τα μάτια και τα αφτιά μας ανοιχτά, ώστε να ακολουθούμε τους φυσικούς ρυθμούς και να μην ενδώσουμε ποτέ στη γλυκιά Σειρήνα που λέγεται μονιμότητα, καθώς αυτή κάποια στιγμή θα γίνει τοξική. Να αποδεχθούμε ότι όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ημερομηνία λήξης και να είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει η ώρα του αποχαιρετισμού. 
Ο Πλούτωνας δεν βιάζεται διανύοντας το ζωδιακό κύκλο. Του παίρνει 248 χρόνια να κάνει τον κύκλο του γύρω απ’ τον Ήλιο και παραμένει από δώδεκα ως περισσότερο από τριάντα χρόνια σε κάθε ζώδιο, ανάλογα με το πόσο απέχει ο Πλούτωνας από τον Ήλιο. Αν και η επιρροή του γίνεται αντιληπτή μακροπρόθεσμα, ο Πλούτωνας είναι αποφασισμένος να γίνει αισθητός, ορατός και ακουστός. Ταξιδεύοντας αργά πάνω σε ένα ζώδιο, ανασύρει στην επιφάνεια τα χαρακτηριστικά αυτού του ζωδίου, κάνοντάς τα εμφανή σε τάσεις και παγκόσμια γεγονότα.
Για παράδειγμα, ο θάνατος της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 είναι ένα γεγονός που συνέβη λίγο μετά την είσοδο του Πλούτωνα στον Τοξότη, ένα ζώδιο που συχνά συνδέεται με την υψηλότητα. Ο θάνατός της σόκαρε τον κόσμο, προκαλώντας δημόσια επανεξέταση του νοήματος της μοντέρνας βρετανικής μοναρχίας, της λατρείας των διασημοτήτων, του γάμου και της ιδιωτικότητας.
Ο Πλούτωνας δεν είναι ούτε κεφάτος ούτε ρόδινος. Είναι σκοτεινός. Κι επειδή κινείται τόσο αργά και έχει καταλυτικές τάσεις, συχνά συνδέεται με την κλιμάκωση ιστορικών γεγονότων που χρειάζονται χρόνια να κορυφωθούν. Αυτές οι δυνάμεις συχνά έχουν τις ρίζες τους βαθιά στο συλλογικό ασυνείδητο. Οι τρόποι με τους οποίους ο Πλούτωνας επηρεάζει τον κόσμο μας είναι οι εξής:
Μεγεθύνει και πολλαπλασιάζει τις ποιότητες του ζωδίου από το οποίο περνάει. Η όψη και η αίσθηση μιας πολιτισμικής περιόδου επηρεάζονται από τον Πλούτωνα, αναδεικνύοντας πλευρές του ζωδίου στο έπακρο. Αντιπροσωπεύει την κυκλική μεταμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού: θάνατος και αναγέννηση, καταστροφή και ανοικοδόμηση. Αποκαλύπτει το σκοτάδι. Ανασύρει τα κρυφά στην επιφάνεια. Έχει τη δύναμη να ξεσκεπάσει συγκαλυμμένα μυστικά της σύγχρονης κουλτούρας. Σχετίζεται με τις καταλυτικές δυνάμεις στον κόσμο.
Η Αμερικανική Επανάσταση κηρύχτηκε όταν ο Πλούτωνας ήταν στον Αιγόκερω. Τα αστρολογικά γεγονότα επαναλαμβάνονται σε κύκλους κι εμείς ξαναζούμε την ίδια διέλευση από τον Ιανουάριο του 2008 και η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2024. Ας δούμε μερικούς τομείς σε τεχνολογικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο που θα κάνει την παρουσία του αισθητή.
1. Περίοδος σοβαρότητας
Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που συνδέεται συχνότερα με τη γονική εξουσία, και με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι σαν ένας γονιός να επιστρέφει νωρίτερα στο σπίτι και να διακόπτει το εφηβικό πάρτι του Τοξότη. Ένας σοβαρός γονικός τόνος μπορεί να εκδηλωθεί με τους ακόλουθους τρόπους: Ένας πολύ προσεκτικός γονιός μπορεί να βάλει περισσότερες κλειδαριές για να προστατεύσει την οικογένειά του τη νύχτα.
Ένας καχύποπτος γονιός περιεργάζεται κάθε φίλο που το παιδί του φέρνει στο σπίτι και μετά κλειδώνει τις πόρτες από έξω για να μην μπορούν να φύγουν τα παιδιά. Οι γονείς της γενιάς με Πλούτωνα στον Λέοντα – γεννημένοι μεταξύ 1939 και 1958, αιώνιοι έφηβοι, όσο χρονών κι αν γίνουν- θα επιχειρήσουν επανασύνδεση με τα παιδιά που έχασαν από χωρισμούς και διαζύγια. Μια σειρά από διεθνή γεγονότα πιο δεινά από εκείνα της 11/9/01 θα προκαλέσει βαριά ατμόσφαιρα και αυξημένα μέτρα ασφάλειας.
2. Αρχιτεκτονική προστασίας
Οι αδιαπέραστοι τοίχοι που δεν κινδυνεύουν από εκρηκτικά θα γίνουν το μόνιμο σκηνικό σε κτίρια κρατικών, ιδιωτικών επιχειρήσεων και εθνικών ή διεθνών οργανισμών, που όλο και συχνότερα θα γίνονται τρομοκρατικοί στόχοι. Όμως, θα αντικατασταθούν από πιο καλαίσθητα -αλλά επίσης άτρωτα από εκρηκτικά- διαχωριστικά ασφαλείας. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, το ζώδιο της αρχιτεκτονικής, η ενσωμάτωση της ασφάλειας στο ντιζάιν των κτιρίων θα γίνει καθημερινό φαινόμενο.
3. Ψηφιακά όρια
Ο Αιγόκερως έχει κυβερνήτη τον Κρόνο, τον πλανήτη-όριο μεταξύ των εσωτερικών και των εξωτερικών πλανητών. Αυτό προσδίδει στον Κρόνο μια σχέση με τα όρια και τα σύνορα, η ασφάλεια των οποίων έχει γίνει μόνιμο άγχος στη μετά 11/9 εποχή. Στην εποχή της μοντέρνας πληροφορίας, ωστόσο, τα όρια ασφαλείας είναι συχνά αόρατα. Η προστασία των χρηστών Η/Υ και Internet θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο σημαντική, φτάνοντας σε ένα κρίσιμο σημείο στη διάρκεια των πρώτων χρόνων παραμονής του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.
Στην ελληνική μυθολογία, ο Αργος, γνωστός και ως πανόπτης ή μυριωπός, ήταν το φοβερό τέρας με τα εκατό μάτια που δημιούργησε η Ήρα για να φρουρεί την Ιώ, την παράνομη ερωμένη του Δία. Μια πλουτώνια μίξη σεξ και κρυφών χειρισμών υπήρχε ήδη στην κοινωνία και με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, επεκτάθηκε ακόμα περισσότερο. Ένας καχύποπτος σύντροφος μπορεί τώρα να εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα σαν τον Αργο που θα καταγράφει το παραμικρό πάτημα στο πληκτρολόγιο της αγαπημένης του και κάθε εικόνα που κλίκαρε στο Ιντερνέτ.
Ο Αργος είναι σαν τον Μεγάλο Αδερφό του Τζορτζ Οργουελ στο «1984», όπου οι «οθόνες» λειτουργούν ως διαδραστικά μάτια μέσω των οποίων κάθε ιδιωτική δραστηριότητα παρακολουθείται από την κυβέρνηση. Η οθόνη εκείνη είναι παρόμοια με την οθόνη του κομπιούτερ μας. Οι επιχειρήσεις έχουν γίνει το μάτι του σπιούνου στις ιδιωτικές ζωές των καταναλωτών.
Πολλές on line επιχειρήσεις τοποθετούν μικρά προγράμματα στα pc που εντοπίζουν κάθε κίνηση των χρηστών τους. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο των μεγάλων επιχειρήσεων και με τον Πλούτωνα η καταγραφή των ιδιωτικών δραστηριοτήτων από τους επιχειρηματίες μέσω διαφορετικών μορφών παρακολούθησης θα πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Το GPS (Global Positioning System) βρίσκει συνεχώς νέες εφαρμογές. Η τεχνολογία παγκόσμιου εντοπισμού θα χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ατόμων – ακόμα και όταν τα ίδια δεν το γνωρίζουν. Οι εργοδότες το αξιοποιούν στα κινητά για να τσεκάρουν αν οι υπάλληλοι βρίσκονται εκεί που είπαν ότι θα είναι. Οι γονείς θα ελέγχουν με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά τους. Και οι σύζυγοι θα μπορούν να παρακολουθούν κρυφά τυχόν παράνομες κινήσεις των συντρόφων τους.
4. Βιομετρική προστασία
Βιομετρική είναι η επιστήμη καταγραφής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ανθρώπινου σώματος (δακτυλικά αποτυπώματα, χρώμα ματιών, ύψος κ.ά.) και η αξιοποίηση αυτών των δεδομένων για αναγνώριση ταυτότητας. Ασφαλείς εργασιακοί χώροι, σύνορα και κυβερνητικές εγκαταστάσεις πολύ σύντομα θα επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο μέσω εισόδων που διαθέτουν βιομετρικές συσκευές ασφαλείας.
Η χρήση της βιομετρικής θα διαδοθεί. Καταστήματα τη χρησιμοποιούν ήδη για αναγνώριση κατά την πληρωμή. Σύντομα οι πελάτες θα δείχνουν ένα δάχτυλό τους αντί για πιστωτική κάρτα. Αυτό αναμένεται να βοηθήσει στην υποκλοπή ταυτότητας. Ας ελπίσουμε δηλαδή ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να κλαπεί μια κάρτα αντί για ένα δάχτυλο ή μια κόρη ματιού. Στο φουτουριστικό «Minority Report», ο πρωταγωνιστής (Τομ Κρουζ) υποβλήθηκε σε επέμβαση αντικατάστασης των ματιών για να αποφύγει τη βιομετρική αναγνώριση – που θα έχει ενδιαφέρον αντίκτυπο στην εξελισσόμενο κόσμο της υποκλοπής ταυτοτήτων.
5. Καραντίνες και μάσκες
Οι καραντίνες που θα επιβληθούν για να εμποδίσουν την παγκόσμια εξάπλωση ασθενειών θα είναι άλλος ένας τύπος τείχους ασφαλείας που θα υψωθεί στη διάρκεια της παραμονής του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ο «συνδεμένος» μας κόσμος σημαίνει πως αρρώστιες που κάποτε ήταν εύκολο να περιοριστούν, τώρα εξαπλώνονται ταχύτατα. Η έκρηξη του ιού SARS το 2003 ήταν ένας προάγγελος των μελλοντικών ασθενειών που θα καλπάσουν στον πλανήτη.
Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα υψώσει τείχη κατά των νόσων, όπως καραντίνες και μαζικούς εμβολιασμούς. Και οι μάσκες χειρουργείου θα φορεθούν πολύ για την αποφυγή αναπνοής μολυσματικών ιών. Η νανοτεχνολογία, επίσης, η επιστήμη που εφαρμόζεται σε μοριακό επίπεδο για την κατασκευή προϊόντων με μοναδικά χαρακτηριστικά, θα διαδοθεί περισσότερο στην εποχή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω για την αποφυγή εξάπλωσης μολυσματικών νόσων.
6. Αυτοκίνητα – θηρία
Τα αυτοκίνητα θα εξελιχτούν σε ασφαλή, γρήγορα κι έτοιμα για όλα οχήματα. Φανταστείτε το αυτοκίνητο του μέλλοντος σαν ένα αγριοκάτσικο. Τα λάστιχα θα είναι ευκίνητα, έτοιμα να αντιληφθούν και να προσαρμοστούν στην παραμικρή αλλαγή στην κατάσταση του δρόμου. «Έξυπνες» λεωφόροι θα καταγράφουν την κίνηση και θα μεταδίδουν τις πληροφορίες στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Ορισμένα θα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά συσκευών ασφαλείας που θα μοιάζουν με φρούρια που ταξιδεύουν.
Τα οχήματα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα έχουν αναβαθμισμένη όραση. Θα σκανάρουν το σκοτάδι, θα διαθέτουν ραντάρ που θα εντοπίζει την απόσταση και θα προσαρμόζει την ταχύτητα. Πλάγια ραντάρ θα «βλέπουν» τα σημεία που δεν πιάνει ο οδηγός. Θα διαθέτουν σένσορα που ξυπνάει τους κοιμισμένους οδηγούς καταγράφοντας τη θερμοκρασία σώματος, ενώ ψηφιακές κάμερες μέσα στα αυτοκίνητα θα καταγράφουν την κίνηση. Μέχρι το 2010, τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν συστήματα ικανά να εντοπίσουν ένα ατύχημα προτού αυτό συμβεί επιτρέποντας στον οδηγό να αντιδράσει εγκαίρως.
7. Απελευθερωμένα ένστικτα
Οι μεγαλύτερες ηλικίες θα χοροπηδάνε σαν έφηβοι και οι έφηβοι θα συμπεριφέρονται σαν σοβαροί, μυαλωμένοι ενήλικες. Τα σάιτ γνωριμιών στο Ιντερνέτ θα γίνουν πεδίο δράσης των ηλικιωμένων. Ο Αιγόκερως συνδέεται και με τα βακχικά μυστήρια. Θα δούμε το παλιό καλό ποτό να ξανακερδίζει την κυριαρχία του ως καταλύτης των αναστολών, κάτι που βέβαια δεν ταιριάζει με το σύνηθες πρόσωπο του Αιγόκερω- το ζώδιο του απόλυτου μάνατζμεντ, ευπρέπειας και νηφαλιότητας.
Ο Αιγόκερως είναι όλα αυτά, αλλά είναι και ζώδιο της Γης που κυβερνάται από τον Κρόνο-Saturn που μας έδωσε το Σάββατο- Satur(n)day-, την μία μέρα της εβδομάδας που η δυτική κουλτούρα έχει αφιερώσει στη διασκέδαση και την απαλλαγή από τους καθημερινούς περιορισμούς. Όχι ότι όλοι οι Αιγόκεροι είναι σαν καψωμένα κατσίκια. Πολύ συχνά, έχουν πλήρη έλεγχο αυτού του μέρους της ψυχής – επειδή γνωρίζουν και κατανοούν τη δύναμή του.
Αν και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω μπορεί να συμβολίζει την απελευθέρωση των ενστίκτων, μπορεί επίσης να συμβολίζει το αντίθετο – την πολιτισμική ή πολιτική καταστολή της ελευθεριάζουσας συμπεριφοράς. Στη διάρκεια της τελευταίας διέλευσης του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, μεταξύ 1762 και 1778, ο αμερικανικός πουριτανισμός περιόρισε στο μέγιστο τις πολιτισμικές υπερβολές.
Όμως την ίδια εποχή, κάτι εντελώς διαφορετικό συνέβαινε στη Γαλλία. Εκεί οι καταχρηστικές υπερβολές της γαλλικής κουλτούρας των ανώτατων τάξεων είχαν φτάσει σε τέτοια όρια που η κοινωνική εξέγερση είχε ήδη αρχίσει να ετοιμάζεται. Όταν ο Πλούτωνας είναι στον Αιγόκερω, τα ένστικτα μπορούν να απελευθερωθούν, καταπιεστούν ή να γίνουν βίαια.
8. Γάμοι ομοφυλόφιλων
Η διέλευση του Πλούτωνα από τον Τοξότη έφερε το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στην επιφάνεια, ενώ οι εξελίξεις είναι όλο και πιο έντονες με την είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Αυτή η διέλευση περιλαμβάνει το δημόσιο ενάντια στον ιδιωτικό εαυτό και τη συγχώνευση της φύσης ενός ατόμου με τη δημόσια ταυτότητά του. Ο γάμος είναι μια δημόσια δέσμευση.
Ο σεξουαλικός μας προσανατολισμός, όμως, είναι προσωπικό ζήτημα. Άρα, όταν ένα ζευγάρι του ίδιου φύλου παντρεύεται, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί εαυτοί ενώνονται με διαφορετικό τρόπο από ό,τι ένα ετεροσεξουαλικό ζευγάρι. Για ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ο γάμος είναι μια πράξη τεράστιου θάρρους.
9. Μυστικά με τίμημα
Ο Αιγόκερως έχει να κάνει με τις κοινωνικές μάσκες. Πολύς κόσμος κρύβεται πίσω από ένα προσωπείο που καλύπτει ορισμένα στοιχεία που δεν νιώθουν άνετα να μοιραστούν με άλλους. Αν και το να έχουμε μυστικά είναι μέρος της υγιούς κοινωνικής ανάπτυξης, υπάρχει ένα ψυχολογικό και συναισθηματικό τίμημα που πρέπει να πληρωθεί. Μπορεί να είναι ψυχολογικά εξουθενωτικό να κρυβόμαστε όταν το μυστικό είναι μια παράνομη σχέση ή ένας εθισμός στο πορνό.
Θέλει πολλή ενέργεια να διατηρεί κάποιος διπλή ζωή, να έχει ένα σκοτεινό μυστικό και να κρατάει ένα τμήμα της ψυχής του ανεξάρτητο απ’ αυτό. Ο Αιγόκερως είναι στην μέση του μάτριξ όπου το δημόσιο συναντάει το ιδιωτικό. Ο Πλούτωνας θα αποκαλύψει οτιδήποτε βρίσκεται εκεί. Όταν οι άνθρωποι ακούνε μόνο τη σειρήνα των κοινωνικών απαιτήσεων, μπορεί να κλείνουν τα αφτιά τους στις κραυγές των δικών τους προσωπικών αναγκών. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί και σε συλλογικό επίπεδο όταν ένας πολιτισμός ασχολείται τόσο με την ανταπόκριση στις απαιτήσεις των άλλων που αποτυγχάνει να ακολουθήσει τη δική της εσωτερική, φυσική κατεύθυνση.
10. Εποχή νοσταλγίας
Ο Αιγόκερως μας γνέφει να πάμε ξανά στο παρελθόν. Η νοσταλγία θα μας κατακλύσει. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα αρχίσουμε να λαχταράμε τα παλιά αυτοκίνητα, το γάλα σε γυάλινο μπουκάλι και οτιδήποτε μπορεί να ανασυσκευαστεί και να πουληθεί σαν καινούργιο. Τα CD με επιτυχίες των 70s είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Η νοσταλγία είναι ένας τρόπος αποφυγής του σκοτεινού παρόντος. Το πρόβλημα με την επιστροφή σε μια περασμένη «χρυσή εποχή» είναι ότι μπορεί να συμβολίζει περισσότερα από μια απλή προτίμηση σε παλιές ταινίες και μουσική. Μπορεί να σημαίνει ότι το ρολόι γυρνάει πίσω σε ένα σωρό κοινωνικές αλλαγές. Η αγάπη του Κρόνου για το παραδοσιακό μπορεί να ακούγεται μια χαρά αν περιορίζεται σε μια καλή συλλογή CD από τα 70’s. Αλλά μπορεί να έρθει πακέτο με ένα σετ από παλιομοδίτικες ηθικές αρχές που θα επιβληθούν από το νόμο.
11. Χρόνος & μεγάλες ηλικίες
Ο κυβερνήτης του Αιγόκερω, ο Κρόνος, είναι ο πλανήτης του χρόνου. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, η αστροφυσική θα προχωρήσει ανακαλύψεις που θα αλλάξουν την αντίληψη μας για το σύμπαν και το χρόνο. Από την άλλη, όμως, το πέρασμα του χρόνου μπορεί να επιταχυνθεί. Μπορεί να έχουμε μια σειρά γρήγορων γεγονότων που θα κάνουν το χρόνο να μας ξεπεράσει.
Όταν ο Πλούτωνας, το αστρολογικό σύμβολο του θανάτου, μετακινήθηκε από τον μες στην καλή χαρά Τοξότη στο σοβαρό Αιγόκερω, σηματοδότησε μια περίοδο τρομερής αλλαγής. Για να συμβεί μια αλλαγή πρέπει κάτι να πεθάνει. Εικόνες θανάτου θα κάνουν την εμφάνισή τους με ασυνήθιστους τρόπους που μπορεί να είναι είτε διασκεδαστικοί είτε βαθύτατα ενοχλητικοί.
Οι κηδείες θα αποκτήσουν μια αύρα λαμπρής μεγαλοπρέπειας. Θα γίνουν επίσης πιο προσωπικές και λιγότερο παραδοσιακές όταν η ατομικιστική γενιά του Πλούτωνα στον Λέοντα αρχίσει να αποβιώνει. Περισσότερες τηλεοπτικές κωμωδίες θα επικεντρωθούν γύρω απ’ τον θάνατο. Ο θάνατος υπήρξε βασικό στοιχείο διακωμώδησης εδώ και αιώνες, αλλά περισσότερο από ποτέ τώρα θα πιάσουμε τον εαυτό μας να σφυρίζει -και να κακαρίζει- πάνω απ’ τον τάφο. Τέλος, ο Αιγόκερως συμβολίζει τη μοναξιά. Για να την αντιμετωπίσουν, οι άνθρωποι θα αναζητούν επαφές, προσωπικές ή πνευματικές. Η μοναξιά των ηλικιωμένων θα γίνει αισθητή στις εκκλησίες και στα γραφεία συνοικεσίων για άτομα ώριμης ηλικίας.
Και 6 αλλαγές στα γρήγορα
12. Ισχυροί υποκριτές, συνηθισμένοι να συγκαλύπτουν και να ελέγχουν, θα αποκαλυφτούν.
13. Οι άνθρωποι θα αποκτήσουν πολλαπλές ταυτότητες, ονόματα και πρόσωπα. Θα επικρατήσει μια έντονη τάση να πέσουν οι μάσκες.
14. Ο κόσμος θα δικτυωθεί όσο ποτέ άλλοτε.
15. Η φιλανθρωπία και η συμπόνια θα επιστρέψουν.
16. Ηγετικά στελέχη ικανά να παίρνουν αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου θα επιβραβευτούν.
17. Οι προκλητικοί κωμικοί θα αντικατασταθούν από χιουμορίστες που διακωμωδούν με το γάντι τους ισχυρούς.

*Πηγή: Cosmic Trends, Astrology Connects the Dots, Philip Br
*Retrograde planets: Traversing the inner landscape / Erin Sullivan—~ Like  Share  Tag  Comment  ~  ~

 Email: astro.ephimerides@gmail.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.