Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

στις
 
 
O γενέθλιος ανάδρομος Ερμής σε ένα χάρτη σημαίνει ότι υπήρχε πρόβλημα με το πώς εσείς σκεφτόσασταν και επικοινωνούσατε σε μια προηγούμενη ζωή. Ίσως σας έδωσε κάποιος μια κακή συμβουλή για παράδειγμα, που είχε κρίσιμες συνέπειες, ή ήσασταν επιρρεπείς σε λάθη που σας κόστισαν πολύ. Ίσως γράψατε συκοφαντικό υλικό για κάποιον σε ένα βιβλίο ή μια εφημερίδα, ή πειράζατε και κακοποιούσατε άτομα μέσω του προφορικού λόγου.
 
 
Όποιες και αν είναι οι συνθήκες της προηγούμενης ενσάρκωσης σας, έρχεστε σε αυτή τη ζωή με αυτές τις κακές αναμνήσεις χαραγμένες στην ψυχή σας. Πιθανώς δεν τις αναγνωρίζετε ως αναμνήσεις αλλά ως déjà vu ή μια ανεξήγητη ενοχή. Ειδικά όταν είστε σε μικρή ηλικία, μπορεί να υπάρξει μια επανάληψη προκλητικών γεγονότων που σχετίζονται με το παρελθόν σας.Ο στόχος του ανάδρομου Ερμή στο γενέθλιο κοσμόγραμμα σας είναι για να τελειοποιήσετε την σκέψη σας και τον τρόπο που επικοινωνείτε οπου κάποτε σας είχε απογοητεύσει. Ενώ οι ικανότητες επικοινωνίας σας βελτιώνονται με την εμπειρία, το καρμικό χρέος σας θα μειωθεί και θα μπορείτε να βγείτε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Ο ανάδρομος Ερμής στο γενέθλιο χάρτη σας μπορεί να εμφανίζει μαθησιακές δυσκολίες, ειδικά με την ανάγνωση, τη γραφή και την κατανόηση. Μπορεί να είστε ντροπαλοί, και οι σκέψεις σας να στρέφονται προς τα μέσα. Διστάζετε να μιλήσετε για τον εαυτό σας, και έτσι μπορεί να χάσετε πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας.Η δυσκολία έκφρασης του εαυτού σας μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα και να υπάρχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Μπορεί να αντιμετωπίσετε πειράγματα ή λεκτική κακοποίηση, κάποιοι να σας κρίνουν αυστηρά, ή να πέσετε θύματα συκοφαντίας και ψέματος. Συμφωνίες που υπογράφετε μπορεί επίσης να προκαλέσουν προβλήματα και όπως τόσα πολλά πράγματα, να οδηγήσουν σε περαιτέρω επιπλοκές.

 Ο ανάδρομος Ερμής διαρκεί μόνο περίπου τρεις εβδομάδες, έτσι ώστε ο Ερμής να επιστρέψει σε ορθή πορεία , σε κάποιο στάδιο, στον προοδευτικό χάρτη σας (όπου μία ημέρα ισούται με ένα έτος). Μετά από μερικά χρόνια, θα παρατηρήσετε ότι το ύφος της επικοινωνίας σας βελτιώνεται και μπορείτε να εκφραστείτε πιο ελεύθερα.
 
Ωστόσο, το αντίθετο μπορεί επίσης να συμβεί και με κάποιον που έχει Ερμή με ορθή πορεία στο γενέθλιο χάρτη του, οπότε ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τον προοδευμένο Ερμή ανάδρομο αργότερα στη ζωή. Κάποιοι που το βίωσαν αυτό απο την ηλικία των 13-37 και ήταν μια πολύ βαθιά εμπειρία οπου κάποιοι άνθρωποι σταμάτησαν ακόμη και να διαβάζουν βιβλία.
 
 
Αν έχετε ανάδρομο Ερμή στο γενέθλιο χάρτη σας ή στον προοδευτικό χάρτη σας, τότε μπορείτε να περιμένετε να κάνετε μια πιο γρήγορη πρόοδο κατά τη διάρκεια διελεύσεων του ανάδρομου Ερμή.
Η διέλευση του ανάδρομου Ερμή είναι ένας κανονικός κύκλος που συμβαίνει τρεις ή τέσσερις φορές το χρόνο για περίπου 24 ημέρες. Ενώ αυτό είναι πιο συχνό από ό, τι οποιοδήποτε άλλο πλανήτη, ο Ερμής εξακολουθεί να είναι ανάδρομος μόνο κατά το 19% του χρόνου. Αυτό είναι πολύ λιγότερο από ό, τι στον Δία, αλλά και βέβαια πολύ περισσότερο στην Αφροδίτη και τον Άρη.
 
 
Η φάση ανάδρομου Ερμή είναι μόνο ένα μέρος του ανάδρομου κύκλου του Ερμή. Το σύνολο του κύκλου περιλαμβάνει την ορθή πορεία του Ερμή, την ανάδρομη, την ευθεία πάλι πάνω από τις ίδιες μοίρες, ή την ανάδρομη ζώνη. Οι δύο άμεσες φάσεις αποκαλούνται, περίοδοι σκιάς.
 
Όταν οι Βαβυλώνιοι αστρονόμοι άρχισαν να παρατηρούν τους ουρανούς, μερικές φορές προβληματίζονταν με την πορεία των πλανητών. Οι σφαίρες δεν ακολουθούσαν πάντα μια συνεχή διαδρομή κατά μήκος του ουρανού. Μάλλον, μερικές φορές ταξίδευαν σε μια ευθεία πορεία, για βδομάδες, κατόπιν φαινόταν ότι καθυστερούσαν, και οπισθοδρομούσαν για μέρες πριν ξαναρχίσουν την ορθή φορά τους.
 
 
Οι αστρολόγοι ερμηνεύουν αυτή τη φαινομενική παράκαμψη, γνωστή ως ανάδρομη κίνηση, συμβολικά σαν μια ευκαιρία για να εξετάσουν τα άτομα το παρελθόν τους, να επιστρέψουν σε ότι ήδη έχουν γνωρίσει. Όμως, οι σύγχρονοι επιστήμονες, γνωρίζουν ότι οι πλανήτες δεν οπισθοδρομούν στην πραγματικότητα, απλώς φαίνεται έτσι όταν τους βλέπουμε από την Γη. Η ανάδρομη φορά εμφανίζετε το χρόνο στης συνόδου της Γης με έναν πλανήτη.
 
 
Ένας από τους πρώτους αστρονόμους που αναζήτησαν μια φυσική εξήγηση γι αυτό το φαινόμενο ήταν ο Έλληνας φιλόσοφος Αρίσταρχος ο Σάμιος, ο οποίος γύρω στο 300 π.χ. πρόβαλε το αξίωμα ότι η Γη, η Σελήνη, και οι πλανήτες,όλοι,γυρίζουν γύρω από ένα σταθερό Ήλιο. Όμως αυτές οι αξιοσημείωτες, θεωρίες απορρίφθηκαν και ξεχάστηκαν. Ο Πτολεμαίος, τον δεύτερο αιώνα μ.Χ. αρνήθηκε την ηλιοκεντρική θεωρία, για το σύμπαν προς όφελος της γεωκεντρικής. Προσπάθησε να εξηγήσει την περιοδική οπισθοδρόμηση των πλανητών εικάζοντας ότι κινούνται σε μικρούς κύκλους, τους επικυκλους, καθώς προχωρούν σε τροχιά μεγαλύτερων κύκλων γύρω από την Γη.
 
 
Αυτή η θεωρία επέτρεψε να γίνουν αρκετά ακριβείς προβλέψεις των πλανητικών κινήσεων και προκάλεσε ελάχιστες διαφωνίες από τους άλλους αστεροσκόπους μεχρι τον 16ο αιώνα, οπου ο Πολωνός αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος, υιοθέτησε το ηλιοκεντρικό σύστημα.
Ο Γερμανός αστρονόμος Ιωάννης Κέπλερ εδραίωσε, στις αρχές του 1600, την άποψη ότι οι πλανήτες κινούνται σε ελλειπτικές τροχιές γύρω από τον Ηλιο, και ότι μια άγνωστη δυναμη, όπου αργότερα ανακαλύφθηκε ότι ήταν η βαρύτητα, αυξάνει την ταχύτητα τους οσο πλησιάζουν την πύρινη σφαίρα. Επομένως, η θέση των πλανητών σε σχέση με τον Ηλιο καθορίζει την ταχύτητα της τροχιάς τους και δημιουργεί την περιοδική ανάδρομη φορά.
 
 
Ο ανάδρομος Ερμής συνδέεται με την επικοινωνία και την τεχνολογία αλλα και τις βλάβες στον τομέα αυτο, το νευρικό άγχος, τις καθυστερήσεις  στα ταξίδια και τα χαμένα αντικείμενα. Υπάρχει μια αίσθηση μιας δυσκολίας με την οψη Ερμή-Κρόνου σχετικά με τον Ερμή ανάδρομο, έτσι μπορείτε επίσης να περιμένετε να αναπολείτε περισσότερο το παρελθόν, ή απροσδόκητα να συναντηθείτε με ανθρώπους από το παρελθόν σας. Ενώ η ανάδρομη περίοδος του Ερμή μπορεί να είναι καλό ξεφυλλίζοντας παλιά φωτογραφικά άλμπουμ, θεωρείται γενικά περισσότερο ως μια ενοχλητική επιρροή παρα ένα πλεονέκτημα.
 
 
Ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να παίξει ολέθρια παιχνίδια με την σκέψη, τις επικοινωνίες, τα ταξίδια και τα ηλεκτρονικά μέσα. Να είστε περισσότερο προσεχτικοί με τα λόγια σας και προσπαθήστε να μην αντιδράτε πολύ γρήγορα σε οποιαδήποτε επιχειρήματα ή όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις.Δώστε χρόνο στον εαυτο σας, αν αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τους έντονους ρυθμούς και ελέγξτε όλα τα μηνύματα και τις αναρτήσεις σας στο Facebook η στο email σας πριν πατήσετε το κουμπί αποστολής.
 
 
Οι επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις θα είναι σε ρευστή κατάσταση κατά τη διάρκεια ανάδρομης πορείας του Ερμή, έτσι δεν είναι μια καλή στιγμή για να την υπογραφή συμφωνιών.Μερικά σημαντικά στοιχεία ίσως δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, και ίσως κάποιες παράγραφοι η μέρη ενός συμβολαίου δεν μπορεί να είναι απόλυτα αξιόπιστα ή ειλικρινής. 
 
Αν πρόκειται για ένα οδικό ταξίδι, στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά με το αυτοκίνητο σας.Ακόμη και να γίνουν συμφωνίες, όταν ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία, αυτές αναθεωρούνται η ακυρώνονται, η δημιουργούνται προβλήματα, εκεί που νομίζουμε ότι πετύχαμε κάτι, όπως έγινε και με την παρούσα ελληνική κυβέρνηση.
 
 
Ας δούμε όμως την ανάδρομη πορεία του Ερμή για τον Δεκέμβριο, αναλυτικά.
1 Δεκεμβρίου του 2016, ο Ερμής εισέρχεται ζώνη σκιάς στις 28 ° 50 ‘του Τοξότη.
 
Από τώρα και μέχρι να αρχίσει την ανάδρομη πορεία του ο Ερμής ονομάζεται η πρώτη περίοδος σκιάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης θα πάρετε μια ιδέα για τα θέματα που σκέφτεστε, θέματα επικοινωνίας ή μεταφοράς που μπορεί να σας ενδιαφέρουν κατά την διάρκεια της ανάδρομης φάσης.
 
 
19 Δεκεμβρίου, 2016, ο Ερμής ανάδρομος στις 15 ° 07 ‘του Αιγόκερω.
 
Η ευθυγράμμιση του Ερμή και Πλούτωνα με το εγωκεντρικό σταθερό άστρο Vega θα φέρει μια πολύ έντονη περίοδο τριών εβδομάδων.Η επικοινωνία θα χρησιμοποιηθεί για να επιβάλετε τις απόψεις πάνω στους άλλους,για να εξαπατήσετε και να έχετε τον έλεγχο. Οι διαμάχες για την εξουσία θα φέρει πικρά επιχειρήματα, απειλές, ακόμη και βία.(αυτό που ανέλυσα και στην πανσέληνο ,14 Δεκεμβρίου 2016)
 
 
Η όψη με τον Πλούτωνα προσθέτει βάθος και ένταση με τη σκέψη και τις επικοινωνίες σας. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να φτάσετε στην καρδιά του προβλήματος. Μπορείτε να αποκαλύψετε κάποια μυστικά μέσα από τη μελέτη και την έρευνα, είτε μέσω σχολαστικών αμφισβητήσεων των άλλων. Θα μπορείτε πιο εύκολα να κατανοήσετε εις βάθος κάποια μυστήρια και απόκρυφα θέματα η τα όποια προβλήματα. 
Η ψυχολογική αυτό-ανάλυση ευνοείται κατά τη διάρκεια ανάδρομου Ερμή, τον Δεκέμβριο.
 
 
Αυτό θα ήταν μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε έναν σύμβουλο ή να αποκτήσετε μεγαλύτερη κατανόηση όσο αφορά την δυναμική μιας σχέσης. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι ίσως επίσης να χρησιμοποιήσουν τις διανοητικές τους δυνάμεις για να εξαπατήσουν τους άλλους. Υπάρχει μεγάλη δύναμη της πειθούς εδώ και θα μπορέσετε να επηρεάσετε άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να μοιραστείτε τις πνευματικές αλήθειες εξίσου εύκολα όπως η διάδοση της προπαγάνδας.
 
 
Θα υπάρχει η τάση να ενδιαφέρεστε περισσότερο για ένα σοβαρό θέμα, και ενδέχεται να εμπλακείτε στην πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής μέσα από την εγκληματικότητα ή τον εθισμό. Οι διαμάχες για την εξουσία θα είναι δυνατές σε πνευματικό επίπεδο, και αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την προβολή σκέψεων και άλλους τρόπους επικοινωνίας στους ανθρώπους.
 
Στην όψη αυτή υπάρχει η πανουργία, στην διπλωματία, η οξυθυμία, υπάρχει η ένταση ως προς τον τρόπο που σκεφτόμαστε σοβαρά θέματα οπου μπορεί να ξεθάψει πολλά και να φέρει στην επιφάνεια. Είναι επίσης πιθανό οι άλλοι άνθρωποι να σας βρίσκουν πολύ καταθλιπτικούς ή ενοχλητικούς οσο αφορά τις παρεμβάσεις σας, η να βλέπετε πιο εύκολα μέσα στην ψυχή τους. Ωστόσο, η δύναμή αυτή επιρροής, μπορεί να κάνει τους άλλους να αισθάνονται ότι απειλούνται. Το να χαλαρώσετε θα είναι σημαντικό αν όντως καταλάβετε ότι υπάρχει μεγάλη ένταση γύρω σας.
 
 
Είναι δυνατόν να γίνουν βαθιές ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης πορείας του Ερμή (Το New Horizons της NASA εξερεύνησε τον Πλούτωνα και τους δορυφόρους του). Αυτός ο άξονας βέβαια επίσης συνδέεται και έχει παρατηρηθεί επίσης σε πολλές περιπτώσεις AIDS ειδικά στις όψεις αντίθεσης και τετράγωνου με πάρα πολύ μικρο όριο αντοχής. 
 
Είχαμε τότε και τον Έμπολα αλλά και με όψεις Ερμή-Πλούτωνα και το 3ο μνημόνιο.
Μπορείτε επίσης, να ανακαλύψετε κάτι πολύ αποκαλυπτικό για τον εαυτό σας, και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τους πνευματικούς δεσμούς σας με τους προγόνους σας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πνευματική μεταμόρφωση ή αίσθηση της υπέρβασης τους φυσικούς περιορισμούς του σώματός σας.
 
 
Το σταθερό αστέρι Vega στις 15 ° 32 ‘ του Αιγόκερω ευθυγραμμίζεται τόσο με τον Ερμή ανάδρομο το 2016 και τον Πλούτωνα (βέβαια αυτό συμβαίνει πολύ καιρό τώρα και το είχα γράψει πάνω από ένα χρόνο για την επιρροή του, από την αρχή του 2015). 
 
Ενώ αυτό το φωτεινό αστέρι στο βόρειο ημισφαίριο φέρνει την καλοσύνη, την ελπίδα και τον ιδεαλισμό, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει πάρα πολύ σοβαρούς, κυκλοθυμικούς, επιτηδευμένους, λάγνος και φέρνει την παρακμή. Το σταθερό αστέρι Vega είναι ένα αστέρι, του εγώ. Δημιουργεί την εκπλήρωση μέσα από το Εγώ και μπορεί να θεωρηθεί ως αρσενική υπερηφάνεια που μεταφέρετε από μια προηγούμενη ζωή σε αυτή την ενσάρκωση.
 
Ο Ερμής με Vega φέρνει καχυποψία, εσωστρέφεια, πικρία και μάταιες φιλοδοξίες.Μπορεί να υπάρχει διπλοπροσωπία, μυστικοί εχθροί σε θέσεις επιρροής, πρόβλημα με τη μητέρα, και την απώλεια στην επιχείρηση.
Ο συνδυασμός αυτός, δείχνει την ένταση ισχύος και παιχνίδια δύναμης που οδηγούν σε απειλές και τελεσίγραφα στην πολιτική. Περισσότερα ψέματα και προπαγάνδα από την αλήθεια, δημιουργεί δικτάτορες, μισθοφόρους, εξαγορές, διακοπές ρεύματος στα η σοβαρά προβλήματα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δολοφονίες και επιδείξεις δύναμης.
 
 
 
8 Γενάρη 2017, ο Ερμής ανάδρομος στις 28 ° 50 ‘του Τοξότη.
 
 
Αυτή η δεύτερη περίοδος σκιάς διαρκεί μέχρι ο Ερμής να αφήσει την ανάδρομη ζώνη στις 27 Ιανουαρίου. Τομείς της ζωής, που ήταν στο επίκεντρο η είχαμε εστιαστεί κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φάσης του, μπορούμε πλέον να εργαστούμε πάνω σε αυτά. Η μόνη αδύναμη αστρολογική όψη με τον Ερμή είναι μια σύνοδος που σχηματίζετε με τον σοβαρό Κρόνο. Η ένταση της ανάδρομης περιόδου του Ερμή συνεχίζει με μια πολύ στενή ευθυγράμμιση με το πολύ έντονο σταθερό αστέρι στο Κεντρί του Σκορπιού.
 
Το σταθερό αστέρι Acumen στους 28 ° 58 ‘ του Τοξότησυνδέεται με την κακή όραση και φέρνει ανησυχία και νευρικότητα. Αυτό το αστέρι δίνει μια τάση προς νοσηρές προοπτικές, βλέποντας το χειρότερο και όχι το καλύτερο. Επίσης, συνδέεται με τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία. Ο Ερμής εδώ, κοντά στον Κρονο, θα τονίσει περισσότερο τον αρνητικό τρόπο σκέψης. Ωστόσο, η λέξη Acumen σημαίνει ένα πολύ κοφτερό μυαλό. Αν και η όραση μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, ωστόσο υπάρχει και μια άλλη ερμηνεία, δηλαδή μπορείτε να αντιλαμβάνεστε πράγματα που καλύτερα που δεν αντιλαμβάνεστε με την όραση σας.
 
Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Κρόνο φέρνει την κριτική σκέψη που πρέπει να εφαρμοστεί σε σοβαρές ή προκλητικές και δύσκολες πνευματικές εργασίες. Χωρίς να υπάρχει κάποια παραγωγική προοπτική, το μυαλό σας μπορεί να σκέφτεστε αρνητικά και να είναι δύσκολο να βγείτε από μια τέτοια αποτελμάτωση. Οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη και να υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία με τους άλλους. Σκληρά λόγια, μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσουν τις σχέσεις σε προβλήματα, όπως η ψυχρότητα, η απομόνωση ή απόρριψη.
 
 
Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της διέλευσης είναι η θετική σκέψη και εφαρμόζοντας σημαντικές εργασίες ή ακόμα και εργασίες ρουτίνας όπου να απασχολούν το μυαλό σας με θετικό τρόπο. Κρατώντας τον εαυτό σας απασχολημένο θα εξουδετερώσει την τάση προς τη μελαγχολία και την ευτέλεια.
 
Αυτή είναι μια καλή στιγμή για πράγματα που απαιτούν συνεχή συγκέντρωση, υπομονή και ορθή κρίση. Οι επιχειρηματικές συναλλαγές και η γραφειοκρατία ευνοούνται. Μια κοινή λογική προσέγγιση, η προσοχή στη λεπτομέρεια και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές κάνουν την κάνουν μια ιδανική στιγμή για τον καθορισμό των μακροπρόθεσμων σχεδίων. 
 
Σοβαρές συζητήσεις σχετικά με τις δυσκολίες στη ζωή μπορεί να οδηγήσουν σε χρήσιμα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, μιλώντας για τους μη προνομιούχους ή διάφορα κοινωνικά προβλήματα.
 
Μπορεί να λειτουργήσετε ως μέντορας ή να δώσετε συμβουλές, κυρίως σε νεότερους ανθρώπους. Τα επιχειρήματα, ειδικά με τις αρχές, μπορεί να κερδίσουν μάχες. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με την απόκτηση και δείχνοντας σεβασμό στην παράδοση και τους προγόνους.
 
Στις 27 Ιανουαρίου, 2017, ο Ερμής αφήνει τη ζώνη σκιάς στις 15 ° 07 ‘ του Αιγόκερω για να ολοκληρωθεί ο τελικός κύκλος ανάδρομης πορείας του Ερμή για το έτος 2016.