ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2016- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Ο Ηλιος θα εισέλθει στο ζώδιο του Αιγόκερω, στις 12:45 το μεσημέρι, οπου θα εχουμε την έναρξη του χειμερινού ηλιοστασίου, στην 0 μοιρα του Αιγόκερω, και θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή και τον Πλούτωνα, στην κορυφή του ηλιακού ωροσκοπίου. Οι όροι βόρειο ηλιοστάσιο και νότιο ηλιοστάσιο υποδεικνύουν τη θέση του Ηλίου πάνω στην ουράνια σφαίρα όπως αυτός φαίνεται από τη Γη. Το βόρειο ηλιοστάσιο συμβαίνει τον Ιούνιο σε όλη τη Γη, οπότε ο Ήλιος βρίσκεται πάνω από τον Τροπικό του Καρκίνου, ενώ το νότιο ηλιοστάσιο συμβαίνει τον Δεκέμβριο, όταν ο Ήλιος βρίσκεται πάνω από τον Τροπικό του Αιγόκερω. Οι όροι αυτοί θεωρούνται οι πλέον ουδέτεροι και σαφείς.

Ο Ήλιος στον 9ο οίκο (αναζήτησε την ουσία) θα μας απασχολήσουν τομείς που συνδέονται με τις ανώτερες σπουδές , τα μακρινά ταξίδια ,τη σχέση μας με το εξωτερικό. Οι σχέσεις μας με το νόμο. Η φιλοσοφία μας  για τη ζωή και οι θρησκευτικές μας αντιλήψεις. Τα οράματα και η διαίσθησή μας για το μέλλον. Οι ικανότητες που έχουμε για εκμάθηση πρέπει να τις χρησιμοποιήσουμε. Ανώτερη γνώση και εκπαίδευση, σοφία, φιλοσοφία, επιστήμες, θρησκεία, πίστη, οι ανώτεροι κληρικοί. Τα όνειρα μας. Η εξωτερική πολιτική και γεγονότα, η ναυτιλία, το εμπόριο.


Ωστόσο, ο Ηλιος στο πάνω μέρος του ηλιακού ωροσκοπίου τονίζει το γεγονός ότι οι φιλοδοξίες μας ,οι ικανότητες μας θα είναι στο επίκεντρο, ενώ απέναντι στον 4ο οικο, βρίσκεται ο Καρκίνος, ενα άλλο ηλιοστάσιο οπου αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό που συμβαίνει, δηλαδή χειμώνας στα βόρεια και καλοκαιρι στα νότια, οπου αντικατοπτρίζει, την οικογένεια, τις ρίζες μας, την φυλή, τις παραδόσεις. Ανατολικά και δυτικά εχουμε τον ωροσκόπο που ανατέλλει στην 8ημοιρα του Κριου-Ζυγου (1-7ος οίκος) που αντιπροσωπεύουν τις προοπτικές μας, την προοπτική μας και το πώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους.

Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο, και δείχνει τι έχουμε μάθει και εχουμε χτίσει έως τώρα για τους εαυτούς μας. Σκεφτείτε το αυτό σε συλλογικό επίπεδο και μπορούμε να δούμε πού βρισκόμαστε. Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει αυτούς που τα έχουν καταφέρει στην ζωή, τα άτομα με εξουσία και επιρροή, αυτοι που διέπουν το σύστημα, το status quo και ό, τι αναμένεται.

Ο Αιγόκερως, είναι ένα ζώδιο οπου είναι σεβαστό και υπεύθυνο στην κοινωνία, συμβολίζει επίσης τον γονέα που φροντίζει τα παιδιά του αλλα και ο παγκόσμιος ηγέτης. Με την διέλευση του Πλούτωνα ταυτόχρονα, μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε τη σκιά που ανέρχεται από τον υπόκοσμο, όπως επίσης όλα αυτά που έχουμε απωθήσει και έχουμε κρατήσει στο σκοτάδι και στο υποσεινηδητο, αυτα που φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε ή είμαστε ανίκανοι να ελέγξουμε. Είμαστε περικυκλωμένοι από ηγέτες και συστήματα διακυβέρνησης, που δεν εμπιστευόμαστε  πλέον, και ουτε καν πιστεύουμε.

Επί του παρόντος, ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία από χτες, δηλαδή από τις 19 Δεκεμβρίου, ενώνεται με τον Πλούτωνα, σε οψη συνόδου, το μεγάλο μετασχηματιστή, οπου δημιουργεί το μονοπάτι για την επόμενη νέα σελήνη και νέο έτος, επαναπροσδιορίζοντας τον κόσμο μας και τη μετασχηματιστική αναγνώριση της πραγματικότητας στην οποία βρισκόμαστε.

Ο Ουρανός και Έρις θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί τον πρώτο καιρο του 2017, σημαδεύοντας το χάος οπου θα συνεχίσει να υφίσταται, δείχνοντας τις παράπλευρες συνέπειες σε όλο τον κόσμο. Το απροσδόκητο χάος του που αναδύθηκε το 2016, από την σύνοδο Ουρανού- Έρις, το τετράγωνο Κρόνου-Πωσειδωνα με το Νότιο Δεσμό στους Ιχθείς, και τις εκλείψεις, έχουν αποδιοργανώσει για τα καλά τις ζωές μας. Ολοι νιώσαμε την συλλογική του επιρροή στον κόσμο, οπου μας προετοιμάζει σταδιακά για ένα άλλο μεγάλο ξύπνημα. Πώς αφήσαμε αυτό να συμβεί, καθώς δεν έχουμε πλέον εμπιστοσύνη στο δημοκρατικό σύστημα.

Πού είναι η δημοκρατία; είμαστε τόσο αφελείς ώστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει; Πολλά είναι αυτά που θα συμβούν το 2017 αλλα και με την είσοδο του Κρονου στον Αιγόκερω αργότερα το 2018. Μετα τις επαναστατικές τάσεις του Ουρανού ακολουθεί η ανάγκη για αλλαγή και περισσότερη σταθερότητα. Ο Κρονος στον Αιγόκερω όμως θα συναντήσει τον Πλούτωνα στο ιδιο ζώδιο, σχηματίζοντας μια σύνοδο, οπου δεν χαρακτηρίζετε καθόλου για την επιείκεια της και θα επιβληθεί μέσω σκληρών νόμων σηματοδοτώντας ενα καινούργιο κύκλο για την ανθρωπότητα. Είναι ο πιο σκληρός άξονας που υπάρχει και τον εχουμε δει να δρα στο παρελθόν στην ιστορία αλλα και πρόσφατα έστω και στιγμιαία.

Είναι πιθανο να υπάρξει ένα ολοκληρωτικό κράτος, το οποίο με τεχνολογικά μέσα να ελέγχει τις μάζες και την ζωή μας ενώ ταυτόχρονα θα στραφούμε προς τις πνευματικές αξίες, μάλλον αργα. Ο άξονας αυτος συνδέεται με την σκληρή εργασία, τον μόχθο, είναι ιδιαίτερα σκληρή οψη, συνδέεται με τον ομαδικό περιορισμό, την δικτατορία και την κατάλυση της εξουσίας, την βια, τους ομαδικούς θανάτους, την διάσπαση, τον χωρισμό, έχει αυτοκαταστροφική ενέργεια, και έχει παρατηρήθει σε μαζικές δολοφονίες η σε ωροσκοπία “κατά συρροή δολοφόνων” αλλα και σε ωροσκόπια μεμονωμένων περιπτώσεων, σε διοικητές στρατοπέδου συγκεντρώσεων της ναζιστικής Γερμανίας.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο και η καινούργια χρονιά θα σηματοδοτήσουν μια νεα περίοδο πολίτικων ανακατατάξεων και ανατροπών, ενώ το κλίμα θα γίνετε ολο και πιο βαρύ σε οικονομικό, κοινωνικό και σε πολιτικό επίπεδο. Χρονια καμπής για την Ελλάδα, αυτό είναι κατι που θα αναπτύξουμε τον άλλο μηνα. Προσφυγιά, πόλεμοι, φτώχεια και η διεύρυνση κοινωνικών ανισοτήτων θα δημιουργήσουν μια περισσότερο εκρηκτική ατμόσφαιρα οπου θα ξεσπάσει σε μια πιο γενικευμένη σύγκρουση, τόσο στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στον κόσμο.
Η σύνοδος Κρόνου -Πλούτωνα θα κάνει ορατά πλέον τα σοβαρά προβλήματα σε δομικό επίπεδο, για την Ε.Ε., οπου θα συμβούν γεωπολιτικές αλλαγές και θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερες εισροές των προσφύγων στην Ευρώπη. Αν η Ευρώπη δεν επιλύσει τις εσωτερικές τις διασπαστικές τάσεις, όπως καλείτε να κάνει εδώ και καιρό, είναι πολύ πιθανό βέβαια, ο Πλούτωνας να διαλύσει το οικοδόμημα αυτό ενώ αυτό βέβαια θα οδηγήσει σε πλήρη αστάθεια.


Έτσι λοιπόν για να συντομεύουμε, με το χειμερινό ηλιοστάσιο, και να ετοιμάσουμε την νεα σελήνη όπου είναι σημαντική για το 2017, εχουμε τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, στον 10ο οικο μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερω, οπου θα δημιουργήσει επικοινωνιακά προβλήματα σε πολιτικό επίπεδο, θα φέρει στην επιφάνεια πολλά μυστικά, και η ευθυγράμμιση Ερμή-Πλούτωνα με το εγωκεντρικό σταθερό άστρο Vega θα φέρει μια πολύ έντονη περίοδο τριών εβδομάδων.

Η επικοινωνία θα χρησιμοποιηθεί για να επιβάλετε τις απόψεις πάνω στους άλλους, για να εξαπατήσετε και να έχετε τον έλεγχο. Οι διαμάχες για την εξουσία θα φέρει πικρά επιχειρήματα, απειλές, ακόμη και βία. Όμως σε προσωπικο επίπεδο, προσπαθήστε να οργανωθείτε περισσότερο οσο αφορά τα όνειρα σας, τι φιλοδοξίες σας και τα επαγγελματικά σας αλλα και να αναδειχθείτε μέσα από την σκληρή δουλειά.
Ο Τοξότης στον Κρονο θα συνεχίσει να δίνει την μάχη ενάντια στους κανόνες του, και στο σύστημα, βγάζοντας περισσότερες αλήθειες στο φως, οπου πάντα είναι εύκολο να αγνοούμε η απλα δεν θέλουμε να γνωρίζουμε. Βέβαια, Ο Κρόνος με το δρεπάνι του, πάντα προσπαθεί να κόψει κάποιες από αυτές τις αλήθειες, οπου ολοι μας βλέπουμε και να επιβληθεί του Τοξότη. Ο Κρόνος βλέπετε, οπου θέλει να ελέγχει, οπου συνδέεται με την δομή και το σύστημα, κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, γι αυτόν, διότι δεν θέλει να βλέπουμε τι ακριβώς χτίζουμε και που πάμε. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε με την αλήθεια; είναι αληθινό αυτό που χτίζουμε; αντανακλά πάνω στα θεμέλια που έχουμε χτίσει, οσο αφορά το σύστημα και την δικαιοσύνη στο πλαίσιο του συστήματος.

Ο Κρονος με τον Χείρωνα στους Ιχθύς, είναι ως γνωστόν ότι ολοι υποφέρουμε και ο συλλογικός μας πόνος επεκτείνετε παντού από την Συρία, και άλλες εμπόλεμες ζώνες μεχρι και την οικονομική κριση, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Με τους δυο αυτούς δασκάλους, Κρονο και Χείρωνα ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε τι εχουμε μάθει έως τώρα και τι θέλουμε να κάνουμε με τις γνώσεις και τις πληροφορίες που ήδη εχουμε. Υπάρχει η σοφία οπου προέρχεται από τον πόνο της ζωής, υπάρχουν ωστόσο και οι εναλλακτικές που χρειαζόμαστε.

Συντρίβοντας το status quo, αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους για να θεραπεύσουμε το σύστημα. Αλλα, αυτοι που εξακολουθούν να είναι προσκολλημένοι σε ενα καθεστώς, ο Κρονος τους δοκιμάζει, αλλά αυτό βέβαια δεν λειτουργεί πάντα για όλους. Νέα σπόροι θα πρέπει να σπαρθούν και να αγκαλιάσουμε νέες εναλλακτικές λύσεις που δεν θα μας κάνουν όμως να φοβόμαστε. Αλλωστε, ο Κρόνος, ο Ουρανός, ο Χείρων, και ο Δίας μαζί στα ζώδια που βρίσκονται, με διαφορετικές όψεις μεταξύ τους, φέρνουν σοβαρά θέματα στην 
επιφάνεια οπου είναι το σύστημα, η αλλαγή, η θεραπεία, η δικαιοσύνη, η θρησκεία!

Το ηλιοστάσιο αυτό, αν και δεν είχα σκοπο να γράψω κατι, άλλαξα γνώμη σήμερα το πρωί, διότι με ενέπνευσε να δώσω διαφορετικές συμβουλές και πληροφορίες.
Ο Δίας στον Ζυγό, απέναντι από τον Ουρανό στον Κριό, θέλει να κάνει όλους μας να θέλουμε να επιλύσουμε τις όποιες διαφορές στις συμμαχίες μας, να δούμε την αλήθεια, να δούμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα, και οι άνθρωποι που ευθυγραμμίζονται με τις αρχές πολεμούν για τη δικαιοσύνη και την ειρήνη. Η αγάπη, τι πραγματικά συνέβη στην Αγάπη (Ζυγός), η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Δία, μιλάει για την αγάπη στον συνάνθρωπο μας. Δεν είναι ό, τι χρειαζόμαστε, η αγάπη; που πήγε η αγάπη, η ειρήνη και η ανθρωπιά; είναι σημαντικα αλλα και η πρόοδος προς την θετική αλλαγή.

Ο Αρης στους Ιχθύς είναι ενας είδος πνευματικού πολεμιστή, αλλά στην χειρότερη πλευρά του είναι ενας απελπισμένος πεσιμιστής. Θα δούμε πολλές ακραίες καταστάσεις τους επόμενους μήνες, οπου οι άνθρωποι θα προσπαθούν να ελιχθούν ανάμεσα σε αυτά τα δυο ακρα , δηλαδή τα σκαμπανεβάσματα των Ιχθύων, ανάμεσα στην αγωνία και την έκσταση. Θα δούμε το καλό στο κακό, αλλα θα δούμε και το κακό στο καλό. Ωστόσο, με τον Άρη θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς θα κατευθυνθεί αυτή η ενέργεια.

Να είστε πολύ προσεκτικοί, διορατικοί, και να χρησιμοποιείτε την γνώση. Μπορεί σε προσωπικο επίπεδο να έρθετε αντιμέτωποι, με κουτσομπολιά, με καταστάσεις και ανθρώπους που κινούνται παρασκηνιακά. Όμως η ενέργεια αυτή αποδίδει καλύτερα σε αυτούς που έχουν να κάνουν με πιο πνευματικές εργασίες, όπως η διαφήμιση, ο κινηματογράφος, το σχέδιο, το γράψιμο, κτλ. αλλα είναι μια πολύ ευαίσθητη ενέργεια αλλα για να μην απογοητεύσω κόσμο, είναι πολύ σημαντικο να αναφέρω ότι , ο Αρης στους Ιχθύς σας καλεί να αγωνιστείτε περισσότερο για τα όνειρα σας, αντιμετωπίζοντας παράξενες και αρκετά παράδοξες  καταστάσεις.

Ο Αρης στους Ιχθύς διαπνέεται από ιδεαλισμό και συγκίνηση ενώ ευνοεί και στην φιλανθρωπία και τους κοινωνικούς στόχους ωστε να βοηθήσουμε αλλους ανθρώπους. Ισως βέβαια κάποιοι σκεφτούν ότι προτιμούν να εργάζονται μονοι τους η ότι για παράδειγμα, η δουλειά τους θα πρέπει να τους προσφέρει κατι παραπάνω από χρήματα και ότι θα πρέπει να δουλεύουμε , όχι απλά και μονο για να δουλεύουμε αλλα και να υπάρχει και ένα ενδιαφέρον σε αυτό που κάνουμε.

Ευνοεί, όμως το συλλογικό αγώνα και την ιδέα του ότι οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί χωρίς όπλα, άρματα μάχης, πυραύλους, μυϊκή δύναμη, διότι αυτα προφανώς δεν έλυσαν ποτε τίποτα απολύτως!

Η Αφροδίτη στον Υδροχόο, θα αυξήσει το συναίσθημα ελευθερίας και ανεξαρτησίας, καθότι διέπεται από υψηλά ιδανικά. Θα βοηθήσει σε κοινωνικο πλαίσιο, ενώ θα κινητοποιήσει το ομαδικό πνεύμα, καθότι την διέπουν επίσης οι ανθρωπιστικές ιδέες, η δικαιοσύνη και η κοινωνική συνείδηση που αγκαλιάζει όλα τα στρώματα κοινωνικών ομάδων. Το ανθρωπιστικό πνεύμα μπορεί να εκδηλωθεί οσο αφορά και στα διεθνή θέματα παρα να εξυπηρετήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός η τα υλιστικά του ενδιαφέροντα. Θα βοηθήσει σαφώς τις συνεργασίες και τις ομαδικές εργασίες η δραστηριότητες, την κοινωνική στήριξη στις ευπαθείς ομάδες, θα αυξήσει την συνείδηση μαζί με τον Αρη στους Ιχθύς. Αν δεν γίνει, τουλάχιστον θα υπάρξει η ευκαιρία. 
(Μοίρα της Έμπνευσης—   Σπίθα πίστης ή αγάπης, υψηλός ενθουσιασμός ή φιλοδοξία )

Η Σελήνη στην φάση που βρίσκετε στον 6ο οικο, στο ζώδιο του Ζυγου, κάνει λογο για μια κρίσιμη περίοδο όπως θα δείτε και από την ανάλυση των σεληνιακών φάσεων, Ιανουαρίου, αφορά την «κρίση συνείδησης» οπου τετραγωνίζει τον Ήλιο, απροσανατολίζοντας τους εαυτούς μας. Το τελευταίο τέταρτο σελήνης είναι όπου πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να αφήσουμε πισω μας, αγκαλιάζοντας νεα πράγματα στην ζωή μας, και να πετάξουμε ότι δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες μας.


Κυβερνάται βέβαια από την Αφροδίτη στον Υδροχόο, η Σελήνη προσπαθεί να ισορροπήσει τη Αφροδίτη ώστε να κρατήσει το φως της και τα ιδανικά της ψηλά στον ουρανο! Το έτος 2016 είναι, η λήξη μιας χρονιάς με τον αριθμό 9, και το 2017 γυρίζουμε ξανά στο νούμερο 1 όπως εξηγήσαμε στο κείμενο με τον Πύρινο Κόκορα!


Θυμηθείτε βέβαια πως άλλαξε ο κόσμος, το 2007 οπου ήταν η τελευταία χρονια με τον αριθμό 9 και το 2008, εφερε τον αριθμό 1, όταν ο Πλούτωνας εισήλθε στο ζώδιο του Αιγόκερω και η οικονομική κριση έπληξε την παγκόσμια σκηνή. Καθώς ο Ουρανός θα μετακινείται μακριά από το τετράγωνο με τον Πλούτωνα και θα αντιτίθεται στον Δία στο 2017, αναμένουμε μια χρονιά πολύ σημαντικών αλλαγών οπου θα εφεύρουμε εκ νέου, τρόπους διαβίωσης.
Έτσι, σε αυτό το ιερό Ηλιοστάσιο, εστιάζοντας λιγότερο στα γεγονότα, οπου καλύτερα να τα αναλύσω στην νεα σελήνη, βρήκα την ευκαιρία να ευχηθώ σε όλους καλο χειμώνα και καλες γιορτές ,ενώ ταυτόχρονα τονίζοντας ιδιαίτερα πως αυτό το σημείο καμπής είναι σημαντικο για ολους.

Αποφασίστε όμως, ο καθένας από σας, αν θα είστε πολεμιστές της αλήθειας κρατώντας τη φλόγα αναμμένη για ένα πιο φωτισμένο κόσμο. Με τη Σελήνη στο Ζυγό και την Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Δία στο Ζυγό, ας κρατήσουμε ολοι μαζί, ψηλά τα ιδανικά της αλήθειας, της αγάπης και της δικαιοσύνης για όλους , σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της ανθρωπότητας.


~ Like  Share  Tag  Comment  ~  ~

Email: astro.ephimerides@gmail.com

Follow on Twitter:https://twitter.com/astroephimeris

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: