ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ-29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

στις


Η Νεα Σελήνη Ιανουαρίου πραγματοποιείται κάπως νωρίς, είναι η πρώτη νεα σελήνη για το ετος 2017 όπου δείχνει και την φύση των γεγονότων. Πραγματοποιείται στον 1ο δεκανό του Αιγόκερω και αυτό έχει σημασία μεγάλη για τα γεγονότα, γιατί ως γνωστόν ο Αιγόκερως είναι ένα πολύ δύσκολο ζώδιο, στην πολιτική αστρολογία.Θα επηρεάσει τα ζώδια του Αιγόκερω, Κριούς, Καρκίνους και Ζυγούς. Ώρα 8:53:07 ,ωρα Ελλάδος, η Νέα Σελήνη θα βρίσκεται στην 7ημοίρα του Αιγόκερω, στον 12ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.
Μετα τα θλιβερά γεγονότα των Χριστουγέννων και απώλειες, σε αυτήν θα έχουμε την συμμετοχή του Πλούτωνα,Ερμή (σε ανάδρομη πορεία) και Αρη, και ένα στελλιουμ πλανητών η ευθυγράμμιση στο ζώδιο του Αιγόκερω, στον 12οοίκο, βέβαια, μεταξύ Ηλίου, Σελήνης, Ερμή και Πλούτωνα. Η 7η μοίρα του Αιγόκερω είναι αρκετά δύσκολη διότι δείχνει δυσκολίες στην διαχείριση της δόξας, ηγεσίας και του χρήματος, κρύβει πικρίες, δυσκολίες και αλαζονεία όπου τελικά καταλήγουν σε απομόνωση. Αναλύοντας τη παρακάτω, θα ξέρουμε τι μας περιμένει, αν και το 2017 θα είναι η συνέχεια του 2016, ενώ το 2018, ένας νέος κύκλος θα ανοίξει.


Ωστόσο, οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα ανήσυχες και γεμάτες νευρικότητα. Πιστεύω βέβαια, ότι η νεα σελήνη μπορεί να δώσει κάποια λύση αν όχι, σίγουρα κάποιες νέες προοπτικές. Θα ήταν καλο σε προσωπικό επίπεδο, όμως να αποφύγουμε τις συγκρούσεις και τις βιαστικές κινήσεις η αντιδράσεις. Σε γενικές γραμμές, εκ πρώτης όψεως, η νεα χρονια μπαίνει με ένα κλίμα αρκετά φορτισμένο και με αρκετά ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα σε πολιτικο επίπεδο, ενώ θα παρατηρήθει μια μεταβλητότητα στις ανθρώπινες διαθέσεις, στον καιρο αλλα και στα οικονομικά.

Ο 12οςοίκος, που γίνετε η νεα σελήνη συνδέεται και επηρεάζει τις φυλακές, τα πτωχοκομεία, νοσοκομεία, άσυλα, αναμορφωτήρια, φιλανθρωπικά ιδρύματα, το έγκλημα, τις δολοφονίες, τους εγκληματίες, τους κατάσκοπους και τους μυστικούς εχθρούς, τις μυστικές υπηρεσίες. Επίσης, τους χώρους απομόνωσης ή χώρους οπου περιορίζεται η ελευθερία, είναι οι ασκητές, τα μοναστήρια, τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, άσυλα, αναμορφωτήρια, φιλανθρωπικά ιδρύματα, μυστικές ενέργειες, συνωμοσίες, απώλειες, θλίψη, ατυχίες, η ανατροπή, η τρομοκρατία, δραστηριότητες πίσω από τα παρασκήνια, είναι οι μυστικές κοινωνίες, η δουλεία, η εξορία.
Είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι στα Ελληνιστικά χρόνια ο 12οςοίκος ήταν γνωστός ως το σπίτι κακού πνεύματος, του Κρόνου, που είναι ο πλανήτης της συστολής και των κακουχίων, χαίρεται που βρίσκεται στο 12ο σπίτι των περιορισμών, της δυστυχίας οπου περιορίζεται η ελευθερία. Το ξέσπασμα μιας κρίσης σε σχέση με αυτά τα θέματα αλλα και το μεταναστευτικό. Συνδέεται και με την ψυχολογική κριση. Όπως επίσης και με τα στοιχεία που κρύβονται και δεν βγαίνουν στο φως οσο αφορά τα διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή την περίοδο.

*** ΣΗΜΕΙΩΣΗ…Οι ισχυρότεροι οίκοι, στην αστρολογία είναι ο 1ος, ο 10ος, ο 7ος και ο 4ος, και μετα ο 2ος, ο 5ος, ο 8ος, ο 11ος και τέλος σε σειρά, ο 3ος, ο 6ος, ο 9ος, και ο 12ος. Ο 1ος, ο 3ος και ο 9ος, οίκος ονομάζονται τα πνευματικά σπίτια [1, 3 και 9], επειδή ο πρώτος αντιπροσωπεύει τα μυαλά των ανθρώπων, ο 3ος έχει να κάνει με τις εφημερίδες και την επικοινωνία γενικά αλλα και τις μεταφορές, ο 9οςοίκος αντιπροσωπεύει την θρησκευτική συμπεριφορά των ανθρώπων.

Στην παραδοσιακή αστρολογία, οι οίκοι 6, 8 και 12 θεωρήθηκαν ως ιδιαίτερα ατυχές, διότι σηματοδοτούσαν την ασθένεια, τους εχθρούς, τη βλάβη, την φάση θανάτου, την αγωνία του νου, τη δυστυχία και την απώλεια της ελευθερίας. Ο 4ος οίκος, ήταν μερικές φορές θεωρείται ατυχές, διότι αντιπροσωπεύει την τελική κατάληξη και τον τάφο. Ο 7οςοίκος, ήταν ενδεχομένως ατυχές, διότι όταν είναι σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο συμβόλιζε τον πόλεμο, τους ανοιχτούς εχθρούς, τις μηνύσεις, το διαζύγιο και το θάνατο με τη δύση του ηλίου ως μεταφορά για το τέλος της ζωής.

Ο Αιγόκερως αντιπροσωπεύει τους ηγέτες, την ηγεσία, την ιεραρχία, τους μεσίτες, τις μεγάλες μπίζνες, την πολιτική, τους εργοδότες, την εξορυκτική βιομηχανία, την λιτότητα και γενικά οπου κάθετε ο Αιγόκερως τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα και υπάρχει ακαμψία. Ο Αιγόκερως είναι σοβαρός και αυστηρός, και συμβολίζει τους κανόνες, τα πρωτόκολλα, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συνοχή και επίσης συνδέεται με τον πεσιμισμό και την θλίψη.

Η Σελήνη βρίσκεται στον 1ο δεκανό του Αιγόκερω σε σύνοδο με τον σταθερο αστέρα Facies. Υπάρχει βέβαια μια ομοιότητα ανάμεσα στο όνομα  Facies και Φασισμός. Μια ομοιότητα που είναι αδύνατο να αγνοήσει κανείς όταν ο Αδόλφος Χίτλερ, Γιόζεφ Γκαίμπελς και η  Μαρί Λε Πεν,  έχουν την Σελήνη τους σε αυτό το δεκανό. Όντως, μερικά από τα χαρακτηριστικά του Αιγόκερω στον 1οδεκανό του, είναι στην πραγματικότητα αρκετά παρόμοια με την φασιστική νοοτροπία, είτε σας αρέσει είτε όχι. Από την άλλη πλευρά, σε προσωπικο, επίπεδο η Σελήνη εδώ μπορεί να δείξει το σκληρό της πρόσωπο στις προσωπικές μας σχέσεις.

Οπότε, στον 12ο οικο, εχω την αίσθηση ότι κατι είναι έτοιμο να ξεπηδήσει, να εμφανιστεί στο προσκήνιο, που αφορά τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, παγκοσμίως, είτε είναι ηγέτης, είτε ενας αυστηρός θεσμός.

Θα δανειστώ μερικα λογια από την Wikipedia, o Φασισμός αρνείται την πάλη των τάξεων. Είναι βάσιμη η αντίληψη που θεωρεί ότι τόσο ο φασισμός των Ιταλών φασιστών όσο και ο ναζισμός των Γερμανών εθνικιστών λειτούργησαν σταθεροποιώντας της κυριαρχία του καπιταλισμού και της αστικής τάξης των χωρών αυτών. Συνέτριψαν τις εργατικές συλλογικότητες των χωρών του (σωματεία, συνδικάτα, κόμματα), κατέστειλαν με ωμή βία τις απεργίες των εργαζομένων των χωρών αυτών και τελικά αποκατέστησαν την τάξη υπέρ της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Ο όρος φασισμός προέρχεται από την ιταλική λέξη Fascismo που ετυμολογείται από την λατινική «fasces» (φάσκες, ενικός: fascis, ιταλικά fascio :φάσο) που ονομάζονταν συγκεκριμένο αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε «ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ». Η λέξη παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους.


Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύν εν τη ενώσει»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα. Οι ράβδοι δεμένες γύρω από έναν διπλό πέλεκυ που έγινε το σύμβολο του φασισμού.
Η έννοια της λέξης «φασισμός» σήμερα χρησιμοποιείται πολλές φορές για να χαρακτηρίσει πρόσωπα, θεσμούς ή καταστάσεις που μπορεί να μην έχουν καμιά σχέση με την αρχική έννοια του όρου. Οι όροι «φασισμός» και «φασίστας» χρησιμοποιούνται σήμερα πολλές φορές, εκτός από τον αρχικό ορισμό, δηλαδή την εθνικιστική και φυλετική πολιτική ιδεολογία που πρωτοεμφανίζεται στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύσσεται από τους Γερμανούς ναζιστές και άλλους και που προτείνει έναν απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, από έναν συγκεκριμένο Αρχηγό.


Αυτός είναι που θα συνενώσει όλες τις τάξεις σε ένα Έθνος, που μάλιστα είναι το ανώτερο έθνος και έχει προορισμό να κυριαρχήσει στα άλλα, “κατώτερα” έθνη και φυλές). Σε μια πολύ ευρύτερη χρήση, προσδιορίζεται -λανθασμένα- ως «φασισμός» γενικά κάθε άδικη, αντιδημοκρατική και βίαιη πράξη, ιδεολογία, συναίσθημα, συνήθεια στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας, της οικογένειας, και των σχέσεων. Η υπερβολική χρήση αυτού του δεύτερου ορισμού έχει εν μέρει υποκαταστήσει τον αρχικό ορισμό (ότι φασισμός είναι μόνο η ονομασία του κινήματος του Μουσολίνι).

Θα είναι αδιανόητο για τους αστρολόγους να αγνοήσουν, τα αστρολογικά στοιχεία που υπάρχουν. Ο 1ος δεκανος του ζωδίου αυτού, συνδέεται με την εξορία, με την κακη φήμη, και τη σκληρότητα. Ο φασισμός προκύπτει από μια κατάσταση εκτατης εθνικής ανάγκης, όπου πάντα μια έντονη προσωπικότητα, ενας αυταρχικός ηγέτης είναι πάντοτε απαραίτητος για να χαλιναγωγήσει το χάος που έχει δημιουργηθεί.


Η Σελήνη στον 1ο δεκανό του Αιγόκερω είναι το τέλειο εργαλείο για να κάνει αυτή τη δουλειά, όταν τα «παιδιά» του κράτους προκαλούν αναρχία.
“Ο φασισμός απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η βία είναι αυτόματα αρνητικού χαρακτήρα, και θεωρεί ότι η πολιτική βία, ο πόλεμος και ο ιμπεριαλισμός χρησιμοποιούνται ως μέσα που μπορούν να επιτύχουν την εθνική αναγέννηση.”

Η Σελήνη όμως συνδέεται και με τον λαο και ,την οικογένεια, και σηματοδοτεί την οικογενειακή μονάδα και μια ισχυρή οικογένεια οπου είναι δύσκολο για το κράτος να κυριαρχήσει. Η οικογενειακή πίστη είναι υψίστης σημασίας και, κατ ‘επέκταση, και η φυλετική πίστη, το έθνος ή μια ομάδα κοινού ενδιαφέροντος. Η Σελήνη από μόνη της εδώ δεν έχει καμία αξιοπρέπεια καθόλου, γι ‘αυτό εξαρτάται από τη συνεργασία των άλλων για να πετύχει.Η Σελήνη στον 1ο δεκανό του Αιγόκερω δίνει μια αίσθηση του ότι ολοι εργάζονται μαζί για ένα μακροπρόθεσμο στόχο. Όμως, θα το πώς το εξής, η οικογενειακή ενότητα είναι δύναμη, ακριβώς όπως και η δέσμη των ράβδων. Θα χρησιμοποιήσω το σύνθημα εκστρατείας, της Χίλαρι Κλίντον που ελεγε, «Stronger Together» …

Ωστόσο, βέβαια δεν θα απογοητεύσω και τόσο, διότι τα πράγματα σε προσωπικό επίπεδο είναι διαφορετικά, οι άνθρωποι δεν σταματούν να κυνηγούν τις φιλοδοξίες τους, ότι και αν γίνετε στον κόσμο, η νεα σελήνη στον Αιγόκερω, είναι εξαιρετική επιρροή για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα αν δουλεύετε επίμονα και σκληρά, θα σας εμπνεύσει με πάθος, ρομαντισμό και θα σας γεμίσει κίνητρα. Αν δεν έχετε ήδη πάρει την κατεύθυνση που θέλετε και δεν έχετε καταλήξει κάπου, αυτό μπορεί να είναι η παγίδα σας. Η Νέα Σελήνη, δίνει ατελείωτες ευκαιρίες και δυνατότητες, αλλά η γενική εικόνα είναι θετική θα μπορούσε να πει κάποιος. Καλή τύχη και διαρκή ευτυχία μπορεί να έρθουν αν πάρετε ένα πιο πνευματικό μονοπάτι  για να επιτύχετε τα όνειρά σας. Αργα και σταθερά είναι το σύνθημα του Αιγόκερω και πάντα  βάζει και χτίζει σε γερά θεμέλια.

Η Νέα Σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου νέου κύκλου 28 ημερών. Η επιρροή της θα έχει διάρκεια τέσσερις εβδομάδες μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, στην περίπτωση αυτή, μεχρι της 27 Γενάρη. Ο καλύτερος χρόνος για την πραγματοποίηση μια νέας αρχής και για την έναρξη νέων εργασιών είναι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων, δηλαδή από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου που είναι η πανσέληνος. Αυτή η Νέα Σελήνη φαίνεται αρκετά απλη στην ερμηνεία της.

Μια Νέα Σελήνη με τον Ερμή σημαίνει ότι οι μετακινήσεις και η επικοινωνία θα είναι τα κύρια θέματα για τις επόμενες 28 ημέρες. Κοιτάζοντας πιο κοντά όμως μην ξεχνάμε ότι ο Ερμής θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία, οπότε θα εχουμε επιδείνωση των προβλημάτων σε σχέση με αυτά που αντιπροσωπεύει ο Ερμής. Ο Ερμής κυβερνά τον κόσμο των γραμμάτων: τις εκδόσεις, τη λογοτεχνία, τα γραπτά και τα γράμματα, τον προφορικό λογο. Κυβερνά τις συμφωνίες, το εμπόριο και τις συναλλαγές. Την παιδεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς.

Η ολη εικόνα γίνετε ολο και πιο λεπτομερής με την Νέα Σελήνη να εξαγωνιζει τον Άρη και τον Ποσειδώνα. Και ενώ αυτό το εξάγωνο ακούγετε μια χαρά, αυτό, περιλαμβάνει στην πραγματικότητα άλλες δέκα αστρολογικές όψεις. Ταυτόχρονα, υπάρχουν μερικοί σημαντικοί απλανείς αστέρες για να εξετάσουμε συν την συμμετοχή του Δία, Κρόνου και Ουρανού.

Η Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή δίνει έμφαση στον τρόπο σκέψης και τις επικοινωνίες σας, κάνοντας αυτή την χρονική περίοδο αρκετά πολυάσχολη και έντονη διανοητικά. Τι λέτε και πώς λέτε κάτι έχει μεγάλη σημασία.Τα λόγια σας έχουν περισσότερο βάρος, μεγαλύτερη σημασία και επιρροή, γι αυτό προσοχή.Το μυαλό σας θα είναι πιο ενεργό από το συνηθισμένο που ευνοεί την επικοινωνία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media. Μπορείτε να παρατηρήσετε περισσότερη επικοινωνία και δράση με τους ανθρώπους στη γειτονιά σας η να κυκλοφορήσετε και να κάνετε περισσότερες βόλτες γύρω από την πόλη.Μπορείτε να αναζητήσετε την ψυχική διέγερση μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και φόρουμ στο διαδίκτυο, θα θέλετε να δείτε ειδήσεις και ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Οι ειδήσεις, τα ΜΜΕ και η δημοσιογραφία μπορεί επίσης να έχουν πολλή δουλειά η να μας μεταφέρουν γεγονότα και ειδήσεις με μεγάλη βαρύτητα και να είναι σημαντικά.

Όμως με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία μπορεί να υπάρξουν βλάβες και στην τεχνολογία, νευρικό άγχος, καθυστερήσεις στα ταξίδια και να χαθούν αντικείμενα. Οποιαδήποτε έμφαση στις ειδήσεις και τις μεταφορές είναι τώρα πιθανό να είναι σχετικά με την παραπληροφόρηση, τα ατυχήματα και καθυστερήσεις. Υπάρχει μια αίσθηση μιας δύσκολης όψης Ερμή-Κρόνου σχετικά με τον Ερμή ανάδρομο. Περισσότερες πληροφορίες έδωσα και στο κείμενο με την ανάδρομη κίνηση του Ερμή ξεχωριστά, οπότε δεν θα σταθώ εδώ.
Λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών, ο αστερισμός του Τοξότη κάθεται εξ ολοκλήρου στο ζώδιο Αιγόκερω. Σε γενικές γραμμές, αυτος είναι ενας τυχερος και γόνιμος αστερισμός και αναφέρεται σε  γεγονότα που σχετίζονται με βασιλιάδες (και ηγέτες σήμερα) ή ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας.

Στην Αστρονομία, η μετάπτωση του άξονα ενός ουράνιου σώματος προέρχεται από τη βαρύτητα και είναι η αργή και συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης του άξονά περιστροφής του. Στη Γη η μετάπτωση του άξονα της σημαίνει την διαρκή μετακίνηση της κατεύθυνσής του κυκλικά έτσι ώστε σε 26.000 έτη να συμπληρώνεται μια πλήρης περιφορά. Η Γη παράλληλα με την μετάπτωσή της, εκτελεί και μια κίνηση κλόνισης.


Συνήθως με την έννοια “μετάπτωση του άξονα” εννοούμε μόνο την κυκλική κίνηση της μετάπτωσης χωρίς την κλόνιση. Η μεταπτωτική κίνηση της Γης ονομάστηκε για ιστορικούς λόγους μετάπτωση των ισημεριών γιατί το σημείο της εαρινής και της φθινοπωρινής ισημερίας κινούνται δυτικά κατά μήκος της εκλειπτικής σχετικά με σταθερά άστρα στον ουράνιο θόλο και μάλιστα αντίθετα από την τροχιά του Ήλιου κατά μήκος της εκλειπτικής. Ο αρχαίος Έλληνας αστρονόμος Ίππαρχος ο Ρόδιος (190 – 120 π.Χ.) ήταν αυτός που ανακάλυψε την μετάπτωση των Ισημεριών.
Πίσω από τον Ερμή ανάδρομο υπάρχει ένα κίτρινο αστέρι πάνω από το τόξο του Τοξότη που ονομάζεται Kaus Borealis. Έχει τυπικό χαρακτήρα Τοξότη / 9ου οίκου/ Δία. Διεγείρει την πνευματική δραστηριότητα και δίνει δύναμη και ευελιξία όταν συζητάμε. Προωθεί την αίσθηση της δικαιοσύνης, με ιδεαλιστικές και ανθρώπινες ιδέες.
Μπροστά από την Νέα Σελήνη, υπάρχει ένα νεφέλωμα στο πρόσωπο της Τοξότη που ονομάζεται προσωπείο, δηλαδή Facies, που αναφέραμε στην αρχή. Λέξεις κλειδιά για αυτό το αστέρι που είναι φύσεως, Πλούτωνα περιλαμβάνει μια καθοδηγημένη, επικεντρωμένη, παραγωγική, βαθιά, επιρροή, αδύναμη όραση (με την εννοια όχι τόσο της τύφλωσης, ως ιατρικός όρος αλλα και το πώς βλέπουμε ένα γεγονός, αν βλέπουμε την πραγματικότητα η όχι, το κατά ποσο “τυφλοί” είμαστε), ισχυρή διορατικότητα, γενναιότητα, αλλα ταυτόχρονα και μια ενέργεια καπως σκοτεινή.

Προσθέτοντας απλανείς αστέρες στον Ερμή ανάδρομο η Νέα Σελήνη επιτρέπει μια πολύ βαθύτερη και πιο ουσιαστική αξιολόγηση των μοντέλων σκέψης σας και το στυλ επικοινωνίας. Το σταθερο αστέρι Facies, παρέχει στοιχεία που προέκυψαν από τις πιο σκοτεινές εσοχές του μυαλού σας. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες σκέψεις και να κάνουν τα λόγια σας πολύ άμεσα και μερικές φορές οδυνηρά. Το σταθερό αστέρι Kaus Borealis κάνει τις πιο σκοτεινές σκέψεις σας ηθικά και πολιτισμικά αποδεκτές συμπεριφορές και ιδέες. Ενώ προσθέτοντας έτσι μεγάλη δύναμη πίσω από το σκεπτικό σας, φέρνει ευελιξία στην σκέψη σας και μαλακώνει οποιεσδήποτε σκληρές θέσεις.

***Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτή η επιρροή εκφράζετε εξω στις παγκόσμιες διαμάχες και διαπραγματεύσεις για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων.O Facies συνδέεται με την  τα ατυχήματα, τον βίαιο θάνατο, αλλα και την αρρώστια και είναι φύσεως Ηλιου-Αρη. Ας ελπίσουμε ότι ο ιδεαλισμός του Kaus Borealis ισως να αποδυναμώσει καπως τις απειλές πολέμου που προέρχονται από τον σταθερο αστέρα Facies, σε αυτή την σκληρή νεα σελήνη. Ωστόσο, ο 1ος δεκανος του Αιγόκερω αναφέρεται σε δυστυχία σε μεγάλους άνδρες, ηγέτες , η μετενσάρκωση κάποιου βασιλιά, και η εξέγερση των ευγενών και των κοινών ανθρώπων.

Η επόμενη σημαντική αλλα και αδύναμη βέβαια, μπροστά στις άλλες όψεις, είναι η επίδραση που φαίνεται στο κοσμόγραμμα της νέας σελήνης, το εξάγωνο Άρη- Ποσειδώνα. Ο Άρης με τον Ποσειδώνα από μόνη της η οψη αυτή, μπορεί να είναι θετική η αρνητική. Εχουμε αναφέρει ξανά ότι είναι ο άξονας της σωματικής αδυναμίας, της παράλυσης, της ανικανότητας, είναι η απροθυμία για συνεργασία και συνδέεται με τις επιδημίες, τις αλλεργίες, τους ασθενείς και αρρώστους ανθρώπους αλλα συνδέεται και με άτομα που έχουν να κάνουν με το υγρό στοιχείο όπως οι ναυτικοί, οι θαλασσοπόροι.

Σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται πάνω σε ένα τυχερό σταθερό άστρο οπου σχηματίζει φιλικές όψεις, οπότε η όψη αυτή πρόκειται να συμπεριφερθεί με όμορφο τρόπο. Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα θέλει, επομένως να έχετε ρομαντική και αισθησιακή διάθεση, τουλάχιστον στην προσωπική μας ζωή. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το πνευματικό ταξίδι με περισσότερη ενέργεια και ενθουσιασμό για να κυνηγήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας.
Σχέσεις αγάπης θα επωφεληθούν από το μαγικό άγγιγμα σας, ενώ κάποιοι θα επωφεληθούν από τη σεξουαλικο μαγνητισμό σας και τα χαρίσματα σας. Μπορείτε με σιγουριά να βάλετε την ενέργειά σας σε πράγματα που σας ενδιαφέρουν, όπως τα φιλανθρωπικά ιδρύματα ή την εργασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μπορείτε να θεραπεύσετε εναν άρρωστο η στεναχωρημένο άνθρωπο με την θετική ενέργεια σας, αυτές τις ημέρες. Σε θετική οψη συνδέεται με την αγάπη και τις μικρές καλλιτεχνικές ευκαιρίες, την έμπνευση και τα πολλά σχέδια, τις συγκινήσεις.

Το σταθερό αστέρι Skat στις 9 ° 06 ‘ στους Ιχθείς, δίνει καλή τύχη και διαρκή ευτυχία. Ως εκ τούτου ονομάζεται “η Ευχή”, αλλά παρέχει μόνο τις ελπίδες και τις επιθυμίες σας, εκτός αν έχετε εργαστεί σκληρά για να το αξίζετε.
Η οψη εξάγωνου, είναι ενεργητική και εκφραστική, έτσι δρα σαν ένα καλός συνδυασμός του Ερμή και του Άρη. Κάνει τόσο τη σύνοδο Άρη- Ποσειδώνα και την ευθυγράμμιση Ερμή και Νέας Σελήνης να εκδηλώνονται με την καλύτερη ποιότητα τους και να εργαστούν από κοινού για το καλό σας. Αν όλα στη ζωή σας είναι τέλεια τότε φαινετε ότι θα ζήσετε τα όνειρά σας.

Για όλους τους άλλους θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά στις επιθυμίες σας. Αν δεν είστε σίγουροι για αυτό που θέλετε στη ζωή, θα λειτουργήσει σαν μια Ονειροπαγίδα και θα σας εμπνεύσει με πάθος και κίνητρα. Τα συναισθήματά σας, προθέσεις, σκέψεις και πράξεις όλα θα πρέπει να επικεντρωθούν στη συνεργασία και το πώς να επιτύχετε τους στόχους σας.
Οι πλανήτες, οι απλανείς αστέρες και οι όψεις που διαγράφονται στον ουρανιο θόλο, όλα συνδυάζονται για να σας κάνουν να εστιαστείτε απίστευτα και να διερευνήσετε κάθε πιθανή οδό για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθείτε σε ένα συγκεκριμένο στόχο, για κάτι που αγαπάτε με πάθος χωρίς αμφιβολία στο μυαλό σας. Το όνειρό σας δεν πρέπει να είναι τόσο προσωπικό, αλλά θα μπορούσε να προωθήσει ενα συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει και στο να βοηθήσετε τους άλλους μέσα από την εργασία σας η την φιλανθρωπία ή να αγωνιστείτε για τα δικαιώματα ατόμων με μειονεκτήματα.

Ο Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα όπως αναφέραμε και στην χειμερινή ισημερία συνδέεται με τον πνευματικό πολεμιστή περισσότερο. Η Νέα Σελήνη, συνιστά μια νίκη στον πνευματικό πόλεμο. Ο νικητής είναι με την πιο φωτισμένη πλευρά ή με ένα ηθικό σύστημα πεποιθήσεων. Είμαι βέβαιη ότι αυτό σημαίνει μια μεγάλη ήττα για το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία η και τα δύο.

Έτσι οι Νίκες θα είναι δυνατές για θέματα οσο αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, την κοινωνική δικαιοσύνη και την καλή διαβίωση. Σε πιο προσωπικό επίπεδο αυτή η Νέα Σελήνη είναι ιδανική για αυτούς που μάχονται ώστε να νικήσουν τους “εσωτερικούς τους δαίμονές” και τυχόν αρνητικές ενέργειες στο περιβάλλον σας. Oι εξαρτήσεις και άλλες κακές συνήθειες, θα είναι ευκολότερο να σας κατακτήσουν. Μπορείτε όμως να είστε ο “καπετάνιος” των δικων σας επιθυμιών.
Θα είναι πιο εύκολο να βάλετε τα σχέδια σας σε δράση μετά τις 8 Ιανουαρίου, 2017, όταν ο Ερμής θα γυρίσει σε ευθεία πορεία. Θα είναι πιο εφικτο τότε, αλλά πριν από την πανσέληνο της 12 Ιανουαρίου θα μπορείτε να πάρετε τελικές αποφάσεις ή να υπογράψτε συμφωνίες και έγγραφα.

Ο συνδυασμός τρίγωνου με την συμμετοχή του Δία, Κρόνου και Ουρανού θα φέρει κάποιες εκπληκτικές και ωφέλιμες ευκαιρίες. Η αντίθεση Δια-Ουρανού θα κάνει κάποιες τρελές ευκαιρίες αλλα θα πρέπει να τις εξετάσετε πρώτα. Το εξάγωνο Δια-Κρονου θα συμβάλλει στην κοινή λογική ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή. Το τρίγωνο Κρόνου- Ουρανού είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Η αλλαγή δεν θα μπορούσε να σας αναστατώσει. Παραμείνετε όμως ήρεμοι και υπομονετικοί, και σχεδιάστε κάθε βήμα σας μεθοδικά, όπως κάνει και ο Αιγόκερως.

Βέβαια έχουμε και πάλι το τετράγωνο Ηλιου-Ουρανού (προκαλεί εκρήξεις κάθε είδους, ακόμα και ηλιακές εκρήξεις), την σύνοδο Ηλιου- Ερμή και ισως να εχουμε ακόμα μια αεροπορική τραγωδία η ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με αυτήν που έγινε στις 25 Δεκεμβρίου.Η Σελήνη τετραγωνίζει τον Δια, μια τρομοκρατική επίθεση , δημιουργεί μαζικές πυρκαγιές διότι το έχουμε ξαναδεί κι αυτό, συνδέεται με τις θρησκευτικές συγκρούσεις αλλά και τις οικονομικές απώλειες. Η Σελήνη- τετραγωνίζει τον Ουρανό που συνδέεται με μια ταραγμένη περίοδο, τις καταστάσεις φόβου, την ανατροπή, το άγχος, και προειδοποιεί για ξαφνικές αλλαγές.

Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Δια (επικοινωνία μεγάλων αποστάσεων ή μεταφορές επηρεάζονται αλλα και τους διπλωμάτες και τους ηθοποιούς επηρεάζει, μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα;), τον Ουρανο, (τηλέφωνα ή υπολογιστές που επηρεάζονται, ρήξεις και σε πολιτικο επίπεδο, δυσκολίες, ανατροπές).Να αναφέρω βέβαια ότι ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία είναι κυβερνήτης στον χάρτη του 5ου-8ου οίκου.


Η συνοδος Άρη-Ποσειδώνα σημαίνει μεγάλη παρορμητικότητα, βίαιες αντιδράσεις και αυθορμητισμό. Προειδοποιεί για επικίνδυνα ταξίδια, και σκάνδαλα. Η συνοδος Ερμή/Πλούτωνα, στην 3ο οικο είναι μια στενή ευθυγράμμιση που θα δημιουργήσει προβλήματα στην επικοινωνία με τα όμορα κράτη, οπου οι διαμάχες για την εξουσία και τον έλεγχο αναμένονται να ενταθούν περαιτέρω από το εγωκεντρικό σταθερό άστρο Vega (Πλουτωνας σε σύνοδο με Vega) όπως είχα εξηγήσει και στα προηγούμενα δυο κείμενα.
Τέτοιου είδους όψεις συνήθως συνδέονται με απειλές, πισώπλατα μαχαιρώματα και την χειραγώγηση. Έτσι λοιπόν θα δημιουργήσει επικοινωνιακά προβλήματα σε πολιτικό επίπεδο, θα φέρει στην επιφάνεια πολλά μυστικά και σκάνδαλα, και η ευθυγράμμιση Ερμή-Πλούτωνα με το εγωκεντρικό σταθερό άστρο Vega θα φέρει μια πολύ έντονη περίοδο τριών εβδομάδων, όπως είχα πει.

Η επικοινωνία θα χρησιμοποιηθεί για να επιβάλετε τις απόψεις πάνω στους άλλους, για να εξαπατήσετε και να έχετε τον έλεγχο. Οι διαμάχες για την εξουσία θα φέρει πικρά επιχειρήματα, απειλές, ακόμη και βία. Όμως σε προσωπικο επίπεδο, προσπαθήστε να οργανωθείτε περισσότερο οσο αφορά τα όνειρα σας, τι φιλοδοξίες σας και τα επαγγελματικά σας αλλα και να αναδειχθείτε μέσα από την σκληρή δουλειά.

Σε σχέση με τον χάρτη της Ελλάδος, η νεα σελήνη επηρεάζει τον 8ο οικο και τον 9ο οικο (στα δημόσια χρέη, τα χρήματα των ασφαλιστικών φορέων και τους φόρους, διεθνή διπλωματία, τις συμβάσεις με το εξωτερικό, τη νομοθεσία, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τη λειτουργία της δικαιοσύνης ) της χωρας μας, εχουμε την σύνοδο Ερμή-Δια (συκοφαντία, εξαπάτηση, κοροϊδία, απατη, το λιγότερο αποτυχία μπορώ να πω σε σχέση με τα θέματα που αναφέραμε του 8ου οίκου), το τετράγωνο Ερμή –Πλούτωνα (πρόωρες ενέργειες, απερισκεψία, βιασύνη, αντίθεση, οξυθυμία, αναπάντεχες ειδήσεις).


Οι όψεις Ερμή, με αυτόν να είναι σε ανάδρομη πορεία, και τον Πλούτωνα να πιέζει αφόρητα την κατάσταση δεν δίνει ευκαιρίες για μεγάλους ελιγμούς όσο αφορά το χρέος και το πρόγραμμα.Και οι δυο όψεις, ειδικά αυτή με τον Πλούτωνα μας δίνονται πληροφορίες που θέλουμε εμείς να πιστέψουμε αλλά είναι δύσκολο να διαχειριστούμε τέτοια ενέργεια και μας πάει σε αντίθεσή κατεύθυνσή και αποτελέσματα.


Η οψη με τον Πλούτωνα είναι ιδιαίτερα ασταθής και έχει να κάνει με κρυφές πληροφορίες, ισχυρές πεποιθήσεις και ιδέες οσο αφορά το χρέος και τους φόρους. Όσες φορές βέβαια εχουμε πάρει αποφάσεις και εχουμε κάνει κινήσεις με ανάδρομο Ερμή, αυτές έχουν ανακληθεί, ακυρωθεί και επανεξετάζονται όταν αυτος γυρίσει σε ορθή πορεία, όπως έγινε και το Φθινόπωρο-Καλοκαιρι με τον διαγωνισμό στα κανάλια κτλ.. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Οπότε ότι ειπώθηκε τώρα, δεν μετα της 8 Ιανουαρίου, βλέπουμε.


 Η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον ωροσκόπο(σπατάλη, κατρακύλισμα), έχουμε την αντίθεση Σελήνης-Κρόνου (μελαγχολία, φόβος ζημιές, βάσανα του λαού), το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα (σκάνδαλα, πολιτικές συγκρούσεις, κερδοσκοπία). Όσο αφορά τον πρωθυπουργό της χώρας ο Πλούτωνας επηρεάζει την ψυχολογία του και θα είναι δύσκολο να τα βγάλει πέρα καθότι νιώθει μεγάλη πίεση (Ήλιος σε όψη κουινκαξ με τον Πλούτωνα), και η νέα σελήνη επηρεάζει τις σχέσεις και συνεργασίες με τους άλλους, εντός και εκτός κόμματος.Ο Ερμής του σε αντίθεση με τον Αρη, σηματοδοτεί προβλήματα, φασαρίες, αλλά και το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου (δυσαρέσκεια,περιορισμός), σηματοδοτεί εμπόδια, ταλαιπωρία, και προσγείωση στην πραγματικότητα με έναν άκομψο τρόπο.Ο Δίας και ο Ουρανός εξαγωνιζουν τον ωροσκόπο του και ίσως να μπορέσει κάτι ακόμα να επινοήσει, προκαλώντας αναστάτωση, ένταση και σύγχυση.
Η νέα Σελήνη θα επηρεάσει τα Βαλκάνια, Την Γιουγκοσλαβία, την Κεντρική Ευρώπη, την Ουκρανία, την Αυστρία, την Τσεχία, την Ιταλία.Ο Κρόνος και η Juno το Λονδίνο, (τρομοκρατία,κοινωνική αστάθεια και έκρηξη),την Σουηδία,(τρομοκρατία), τις σχέσεις Βόρειας και Νότιας Κορέας, την Ινδία, την Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα το Ιράν.

Εξισώσεις..


Οι συζητήσεις σχετικά με τις δράσεις – Βάζοντας τα  σχέδια σε δράση μαζί με τους άλλους – Διαπραγματεύσεις με τους άλλους – Καυστική ομιλία  – Επιχειρήματα ή διαφορές- εμπλοκή σε επικίνδυνες καταστάσεις η περιπέτειες-Χειραγώγηση στις επαφές-ζημιές-απειλές-Μεγάλη ένταση σχετικά με τα επίσημα θέματα – Καταιγίδες-Συγκρούσεις επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών- Εκτεταμένες πυρκαγιές – επέκταση πολέμου.~ Like  Share  Tag  Comment  ~  ~

Email: astro.ephimerides@gmail.com

Follow on Twitter:https://twitter.com/astroephimeris