ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

στις
Η πρώτη πανσέληνος του 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2017, ωρα Ελλάδος 13:33:53 μ.μ., στον 3ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, στις 22 μοίρες του Καρκίνου. Θα επηρεάσει τα παρορμητικά ζώδια, δηλαδή τους Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύς όπου θα κάνει  αρκετά αισθητή την επιρροή του Πλούτωνα, όπου έχουμε και πάλι ενεργοποίηση του τετραγώνου Ουρανού/Πλούτωνα, ήδη από τον προηγούμενο μήνα αλλα και τώρα. Θα φέρει αναστάτωση και δραματικά περιστατικά,αλλά παράλληλα θα υπoχρεώσει αρκετούς να αποδεχθούν τις εξελίξεις που θα σημαδέψουν την οικονομική και την δημιουργική τους πορεία. Το διάστημα αυτό θα είναι δύσκολο τόσο οικονομικά οσο και πολιτικά ενώ δεν θα λείψουν οι προσπάθειες αναπροσαρμογών στη διοίκηση και στη διαχείριση, που θα απαιτήσουν κόπο και υπομονή.

Ολοι γνωρίζουμε πλέον, ότι η 22η είναι η μοιρα της δολοφονίας. Εδώ, τα πράγματα είναι λίγο περίεργα και αξίζει ιδιαίτερης μνείας και προσοχής, όπως εχω ξαναπεί, καθότι η 22η μοίρα, εκτός από την μοίρα της δολοφονίας (είτε μεταφορικά, είτε κυριολεκτικά) δίνει την ανάγκη για εξειδίκευση και υπερανάλυση. Σίγουρα το άτομο που την έχει, έχει αυτοσκοπό να ανελιχτεί ψηλά στην ιεραρχία και, όταν αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτό, τότε γίνεται αδίστακτο και αιμοβόρο. Εκεί, ίσως είναι και το ξεδίπλωμα της πτυχής της μοίρας της δολοφονίας. Άλλωστε στο «κοσμικό» θέατρο του Σύμπαντος λίγο πολύ όλοι μας το ρόλο του κομπάρσου έχουμε. Κατά συνέπεια οι πρωταγωνιστές είναι λίγοι, οι δολοφόνοι και οι δολοφονηθέντες πολλοί.

Η 22ητου Καρκίνου, συνδέεται με την φτώχεια, την μοναξιά, τα εμπόδια και τους περιορισμούς, και αν δεν γίνονται σοβαρές προσπάθειες τότε εχουμε τα παραπάνω αποτελέσματα. Ας δούμε αναλυτικά διότι πιο πολύ θα επηρεάσει τα γεγονότα σε κοσμικο επίπεδο παρα την προσωπική μας ζωή.
Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον 3ο οικο,3ος/9οςοπου δημιουργείται η πολικότητα, στον άξονα επικοινωνίας και διαπραγματεύσεων, και συνδέεται με την εξωτερική πολιτική. Ο 3ος οίκος είναι οι μετακινήσεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ΜΜΕ, δηλαδή ο τύπος, οι τηλεπικοινωνίες, η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες. Οι μετοχές και τα ομόλογα και γενικά αναφέρετε και στις σχέσεις του κράτους με τα γειτονικά κράτη.
Ο 9ος οίκος, είναι τα νομικά θέματα, τα δικαστήρια, οι δικαστές, ο κλήρος, η θρησκεία, η ηθική, η επιστήμη, οι πανεπιστημιακές σχολές και γενικά η ανώτερη και ανώτατη μόρφωση. Είναι η θρησκευτική στάση του λαού. Είναι η ναυτιλία (όχι η πολεμική), το εμπόριο και οι συναλλαγές του κράτους με μακρινές χώρες, τα μακρινά ταξίδια. Η διεθνής διπλωματία, η λειτουργία της δικαιοσύνης, οι συμβάσεις με το εξωτερικο.
Ο Καρκίνος βρίσκεται στο σπίτι του, δηλαδή στην Σελήνη και μάλιστα θα επηρεάσει θέματα που αφορούν τον 3ο οικο, και εκεί θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα και απώλειες. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον λαο, τη θαλασσα, το νερό, την σοδειά, την γη, τα παιδιά και τις γυναίκες, τα σπίτια, την τροφή, τα συναισθήματα, την ψυχολογία των ανθρώπων. Ο Καρκίνος συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας, με τις περιουσίες, τα ακίνητα και την κτηματική περιουσία, το ασήμι.
Η πανσέληνος, δείχνει στον χάρτη αυτό, την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε δυο διαμετρικά αντίθετα πράγματα, απέναντι σε ενα πεισματικό σχηματισμό που δημιουργείτε στον χάρτη της πανσελήνου, που είναι ο Μεγαλόσταυρος. Η Πανσέληνος μπορεί να είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, αλλά για αστρολογικούς σκοπούς βρίσκεται στον Αστερισμό των Διδύμων. Η θέση της Πανσελήνου ανάμεσα στα δύο δίδυμα αστέρια, δηλαδή στον Κάστωρ και τον Πολυδεύκη, σημαίνει οτι φτάνουμε στην καρδιά, των συνεχιζόμενων συγκρούσεων που ήδη υπάρχουν και έχουν προηγηθεί.

Η αρχική μάχη μεταξύ των δυο αδελφών (Κάστωρ και Πολυδεύκη) συχνά εξελίσσεται σε πολέμους που γεννιούνται στον κόσμο και αυτό ισχύει και σήμερα. Ο Κρόνος έρχεται να διασώσει και να σπάσει την ακραία ένταση που πλάθετε από τον Μεγάλο Σταυρό, που δημιουργείτε ανάμεσα στον Ηλιο, Δια, Σελήνη, Πλούτωνα και Ουρανο. Ο σοφός αλλα σκληρός ταυτόχρονα αυτος πλανήτης έρχεται να κάνει μια συμφωνία, δηλαδή να μεσολαβήσει για την ειρήνη. Η σύγκρουση θα μπορούσε να λυθεί κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης σελήνης, μονο μέσω υπομονής και σκληρής δουλειάς αλλα η επιρροή του είναι μικρή σε σχέση με τις όψεις που σχηματίζει. Μεταβατικές αξίες, μια συντηρητική προσέγγιση, ο σεβασμός για την εξουσία και η αυστηρή πειθαρχία όλα αυτά θα βοηθήσουν στην επίτευξη των παραπάνω. Η διάρκεια επιρροής της πανσελήνου στον Καρκινο θα διαρκέσει μεχρι την νεα σελήνη της 28ηςΙανουαρίου.

Καθώς ο χρόνος περνά και όλα εξελίσσονται πιο γρήγορα, με το 2017 να μας υποδέχεται με ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στην Φλόριντα των ΗΠΑ με πολλούς νεκρούς, η πανσέληνος δείχνει το χάσμα μεταξύ δύο πλευρών να διευρύνεται. Ζούμε σε μια εποχή των άκρων, και αυτό αφορά όχι μόνο την τρομοκρατία, αλλά υπάρχει σε κάθε τομέα της ζωής. Όπως για παράδειγμα,Τραμπ έναντι Κλίντον, οπότε το κενό ανάμεσα σε δυο κόμματα η πολιτικούς η και κράτη θα αυξηθεί ραγδαία. Η ακροδεξιά και ο Εθνικισμός δεν εξαπλώνεται μόνο στις δυτικές χώρες. 
Αυτό είναι σε απάντηση στην διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και των φτωχών εθνών-κρατών, και μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών στο εσωτερικό των εθνών.
Η Πανσέληνος αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως η αρχική αιτία του πολέμου, δείχνοντας τα σημάδια για το πώς θα είναι η χρονια αυτή, όπως η αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο αδέλφια που αγωνίζονται για μια γυναίκα για παράδειγμα. Σήμερα, μπορεί να εξελιχθεί σε μια μάχη για τη γη, το πετρέλαιο, και ακόμη και τον Θεό η την θρησκεία, την οικονομία.
Η μάχη αυτή δείχνει εσωτερικά θυμό, φόβο, ενοχή, ντροπή, παράνοια, ψυχική ασθένεια, εθισμό, κατάθλιψη και νευρικές βλάβες. Εξωτερικά βλέπουμε δύο φυλές που πανε σε πόλεμο, όπως οι Εβραίοι κατά των μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη, οι μαύροι εναντίον λευκών στην Αμερική (το φυλετικό), και το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στα παλιά έθνη σταυροφόρων οπου βέβαια αυτά θα επιδεινωθούν επικίνδυνα μέσα στο 2017.
Ένας σχηματισμός Μεγαλόσταυρου είναι ένα τετράγωνο που σχηματίζεται από τουλάχιστον τέσσερις πλανήτες. Στην Πανσέληνο, βλέπουμε την χαρακτηριστική αντίθεση Σελήνης/Ηλιου σε ορθή γωνία με τον Δία που σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό. Αυτό πραγματικά συμβολίζει την μάχη των δύο άκρων. Ο Μεγαλόσταυρος, είναι ένας έντονος σχηματισμός οπου είναι πολύ δύσκολο να επιλυθούν τα όποια προβλήματα. Κάθε αντίθετη πλευρά, έχει το δικό της σύνολο πολικοτήτων και ακρότητες για να ισορροπήσει ώστε να έρθουν και οι δυο πλευρές σε συμφωνία. Μαζί, με αυτό το ζευγάρι αντιθέσεων δημιουργείται έτσι μια αιώνια πάλη. Οι αστρολογικές όψεις τετραγώνων που προκύπτουν μέσα από αυτόν τον μεγάλο σχηματισμό αντιπροσωπεύουν πολλές δοκιμές και δυνατές προκλήσεις.
Βέβαια, η κλασσική αντίθεση Ηλιου/Σελήνης, συμβολίζει την αρχική μάχη μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας, τη συνειδητή βούληση εναντίον της διαίσθησης και των συναισθημάτων. Τα συναισθήματά σας είναι ισχυρότερα και θα είστε πιο συναισθηματικά ευαίσθητοι κατά την διάρκεια της περιόδου που ακολουθεί. Επίσης, δημιουργείται μια μάχη μεταξύ εταίρων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το άλλο πρόσωπο, σαν έναν καθρέφτη για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συμπεριφορά σας. Η προσωπική ανάπτυξη και αρμονία της σχέσης θα έρθει μέσα από την εκμάθηση για συμβιβασμό, αλλά στις προσωπικές μας σχέσεις, αλλα σίγουρα δεν μιλάω για ακρότητες. Και αυτό αφορά τα πάντα και τους πάντες.
Ο Δίας εξαγωνιζει τον Κρονο και υποστηρίζει την προσεκτική επέκταση, την συνεργασία και συμβιβασμό. Η κοινή λογική και σταθερή προσπάθεια είναι απαραίτητη, διότι αυτό είναι ένα σοβαρό και μακροπρόθεσμο πρόβλημα οπου εργαζόμαστε. Μπορείτε να βρείτε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε κάποιον που είναι υπερβολικά γενναιόδωρος και σε κάποιον που είναι πολύ αυστηρός. Μια ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης επικρατεί σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό. Κυρώσεις ή παρακρατήσεις; μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τους ανθρώπους να συμμορφώνονται με τα αποδεκτά πρότυπα. Η ανατρεπτική χρονιά του πετεινού μέσα από τις εκλείψεις και τις σπάνιες ευθυγραμμίσεις πλανητών, ταρακουνάει τον πλανήτη, ανατρέπει τις ισορροπίες, αλλά και μπορεί να φέρει κατά κάποιο τρόπο την αρμονία και την δικαιοσύνη, ως ένα σημείο.
Το τρίγωνο Κρονου/Ουρανού περιορίζει την αύξηση του εξτρεμισμού αλλα δεν μπορώ να το αποκλείσω καθόλου, στα ζώδια που γίνετε. Ωστόσο, αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε θετικές αλλαγές. Αυτή η αλλαγή κανονικά, δεν θα μπορούσε να φέρει αναστάτωση ή ακανόνιστη συμπεριφορά. Όμως, θα πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί, σχεδιάζοντας κάθε βήμα σας μεθοδικά. Αυτό είναι μια άλλη καλή οψη που φέρνει συνεργασία και συμβιβασμό. Φέρνει τους ανθρώπους πολύ κοντά, που έχουν διαφορετικό υπόβαθρο αλλα έχουν κοινα ενδιαφέροντα και κοινούς μακροπρόθεσμους στόχους, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Είναι σημαντικο να αναφέρουμε ότι, αυτή είναι μια μεταβατική φάση.
Η Πανσέληνος στον 3ο δεκανό του Καρκίνου, επηρεάζει την γυναίκα, την ψυχολογία του κόσμου βαθιά και φέρνει ξαφνική καταστροφή και δυστυχίες. Η Πανσέληνος είναι πλημμυρισμένη απο συναισθηματικότητα, πτητικές διαθέσεις, ακραία πάθη και βαθιά διαίσθηση. Προμηνύει την θύελλα που μαίνεται, αλλά αυτή τη στιγμή είναι ζωτικής σημασίας γι αυτό πρέπει να φορέσετε μια ουδέτερη μάσκα η να κρατήσετε μια ουδέτερη στάση. Κάτω από την επιφάνεια της πανσελήνου, οι Δίδυμοι παίζουν ένα παράξενο παιχνίδι πολέμου. Η ενέργεια του Κάστορα και Πολυδεύκη είναι αρκετά διπολική, όπου θα είναι δύσκολο να παρθούν αποφάσεις.
Η Πανσέληνος σχηματίζει σύνοδο με σημαντικά σταθερά αστέρια.

Η σύνοδος Σελήνης/Pollux σηματοδοτεί τις χυδαίες πράξεις η το μίσος, τη κακή θέληση, τον κίνδυνο από τους κλέφτες, το βίαιο θάνατο, τη δύναμη, την υπερηφάνεια, την ασθένεια, την καταστροφή, τις πληγές, τη φυλάκιση, τις κακώσεις στο πρόσωπο. [Robson *, σ.186.]
Η συνοδος Ερμή/Acumen συμβάλλει στην σύνοδο Σελήνης/Pollux με αρνητικο τρόπο. Ο Κρονος σε σύνοδο με τον Ras Alhague, έχει χαρακτήρα εγωιστικό, αντιδημοφιλή, καθοριστικό, με σταθερές απόψεις, επιτυχημένο, αλλά κάπως ανέντιμο, φέρνει εγχώρια δυσαρμονία , και απώλειες που είναι φύσεως Ερμή καθώς και η Juno είναι σε σύνοδο με τον σταθερο αστέρα αυτο.

Ο Ερμής όπως γνωρίζουμε κυβερνά την είδηση, τις μεταφορές ,τον κόσμο των γραμμάτων, τις συμφωνίες, το εμπόριο και τις συναλλαγές. Την παιδεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Βέβαια πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα που είδαμε τα τελευταία χρονια πάντα είχαμε τον Ερμή να ανακατεύετε, διότι κυβερνά οποιοδήποτε  μεσο μεταφοράς, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, τρένα κτλ. Έτσι αυτά θα συνεχίσουν βέβαια και μέσα στο 2017 στις χωρες που εχουμε αναφέρει παρα πολλές φορές τα προηγούμενα δυο χρονια.
Ο σταθερός αστέρας Pollux θεωρείται φύσεως Αρη, έτσι όπως και αυτος η ενέργεια του μπορεί να διοχετευτεί σε δημιουργικά και εποικοδομητικά κανάλια για να μην είναι άχρηστο. Μπορεί να συνδεθεί όμως με τα δηλητήρια, με τα σκληρά κόλπα, με την κατάχρηση της ενέργειας του, με την εξαπάτηση, αλλα και τα ψέματα αν κάποιος θέλει να σώσει τον εαυτο του.
Η Σελήνη τετραγωνίζει τον Δία και αυτο φέρνει αρκετο ρίσκο και κίνδυνο λαμβάνοντας υπόψη την φάση σελήνης που είναι , η πανσέληνος. Πάντως αν αποτύχετε, αυτό θα το κάνετε θεαματικά. Σιγουρα η πανσέληνος, έχει κάτι να διδάξει. Έχει ισχυρές απόψεις για σχεδόν τα πάντα, κρατώντας μια επικριτική στάση. Η περίοδος αυτή θα είναι αρκετά έντονη με παραφουσκωμένες αντιδράσεις και δραματικά γεγονότα που οπου θα ακούσετε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, τα πρωτοσέλιδα στις ειδήσεις δεν θα είναι βαρετά από κάθε άποψη.
Η Σελήνη τετραγωνίζει τον Ουρανό αυτό το χρονικό διάστημα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για να αισθανθούμε ασφαλής. Θα μπορούσε να επαναενεργοποιηθει ένα πρώιμο παιδικό τραύμα σε προσωπικο επίπεδο, ή πρόωρη απομάκρυνση από την ζεστή, φιλόξενη μήτρα; κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Η πιο προφανής ερμηνεία αυτής της άποψης είναι η εγκατάλειψη από τη μητέρα.
Εκείνοι που πλήττονται από αυτήν πανσέληνο μπορεί να αισθάνονται αυτή τη στιγμή αρκετά ανασφαλής, και ότι δεν μπορούν να υπολογίζουν στην υποστήριξη η παρηγοριά κάποιων αλλων. Ωστόσο, υπάρχει και η ανάπτυξη έντονης ανεξαρτησίας. Το τετράγωνο αυτό μπορεί να μας κάνει να κάνουμε συνεχείς αλλαγές και η ενέργεια του είναι συχνά αρκετά ηλεκτρισμένη. Γεμάτο ανατροπές, εξεγέρσεις και αστάθεια, είναι μια ενέργεια αρκετά ενοχλητική που προκαλεί άγχος, εντάσεις σε κάθε επίπεδο.
Η αντίθεση Δια/Ουρανού, μπορεί να αυξήσει τις διαφορές μεταξύ των δύο αντίθετων πλευρών. Θα αισθανθείτε μια έντονη επιθυμία να αντιδράσετε, ή να επαναστατήσετε για ότι σας εμποδίζει από το να διασκεδάσετε, για παράδειγμα, και να περάσετε καλά, σε προσωπικο επίπεδο. Μπορεί να υπάρχει ένα συγκεκριμένο ξαφνικό γεγονός που θα απελευθερώσει και θα δημιουργηθεί ένταση οπου θα οδηγήσει σε μια σημαντική αλλαγή των συγκυριών. Θα παίξει και αυτή τον ρολο της μέσα στο 2017.
Εχουμε πλήρη ενεργοποίηση της αντίθεσης Δια/Ουρανού, η Πανσέληνος θα τετραγωνίζει αυτή την αντίθεση σχηματίζοντας ένα μεγάλο σταυρό. Η οψη αυτή δημιουργεί νέες συναρπαστικές ουτοπίες και οράματα για το μέλλον. Μπορεί κάποιος να εμπνευστεί και να ακολουθήσει ένα μονοπάτι προς τη φώτιση. Ωστόσο, με αυτήν την οψη μπορεί να είστε αρκετά φανατικοί στην επιδίωξη της προσωπικής ελευθερίας σας. Αυτό οφείλεται στο δυναμισμό των σκληρών όψεων που προκαλούν σπινθήρες από τον Ουρανό, και που οπου ενισχύεται από τον Δία, και αυτό θα παίξει ρολο στις μάζες, παγκοσμίως.
Αυτη είναι μια απίστευτα επαναστατική και αποφασιστική οψη και μπορεί να φέρει μεγάλη επιτυχία σε αυτούς που έχουν αυτή την οψη. Ο Ουρανός είναι ο μεγάλος διαφωτιστής, έτσι ώστε να μπορεί να είναι μια αφύπνιση του Κουνταλίνι, επίσης. Ο Ουρανός σχετίζεται με την ηλεκτρική ενέργεια, αλλα είναι και ο μεγάλος ανατροπέας. Σε κοσμικό επίπεδο, μεγαλοποιεί τις όποιες καταστάσεις και πράγματα, φέρνει μεγαλη αστάθεια αλλα έντονες λογομαχίες, εξεγέρσεις και αντιδράσεις.
Εχουμε τετράγωνο Σελήνης/Δια (φωτιές, πυρκαγιές, ανταρσία η αντίθεση, θρησκευτικές η νομικές συγκρούσεις δηλαδή κάποια θέματα  να λυθούν δικαστικά, διαφωνίες, σπατάλες, μειονεκτήματα και ζημιές, αυτό θα επηρεάσει και τους μετανάστες, τον τομέα της υγείας, τον στρατο, τις συνθήκες διαβίωσης, τους εργαζομένους εξαιτίας της λιτότητας), το τετράγωνο Σελήνης/Ουρανού (αναταραχή, υπερένταση, καταστάσεις αγωνίας και φόβου, θυμός, ανεξαρτησία αλλα θα επηρεάσει και το υπέδαφος δηλαδή τους σεισμούς και έγκλειστους χώρους όπως νοσοκομεία, φυλακές, ιδρύματα κτλ), και η αντίθεση Σελήνη/Πλούτωνα, (καταστροφή σπιτιών και τροφίμων, σπίτι πλημμυρισμένο, επίθεση ή πόλεμος και υπεράσπιση της πατρίδας, βίαιες εκρήξεις για νομικά θέματα, θρησκεία, εκπαίδευση, εξωτερική πολιτική, συμβάσεις, θέματα δηλαδή 9ουοίκου, όπως αναφέραμε στην αρχή).


Ο Αρης τετραγωνίζει τον Κρόνο και την Juno μαζί με τον Ερμή και το 2017 θα χαρακτηριστεί από μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα η άλλες σοβαρές ειδήσεις, αλλά έχουμε και αύξηση της θνησιμότητας από αυτό αλλά θα επηρεάσει και την οικονομία δίνοντας χτυπήματα και ανατροπές, σε θέματα που αφορούν τις συντάξεις, το ασφαλιστικό, την φορολογία κυρίως κτλ.
Το τετράγωνο Αρη/Κρόνου δίνει σκληρές δοκιμασίες, βίαιες πράξεις και χτυπήματα που θα επηρεάσουν τις μάζες, τις κυβερνήσεις από εχθρικές χώρες η αντίπαλες πλευρές ακόμα και σε κομματικό επίπεδο, όπου η συνεργασία θα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί και έτσι κάποια κόμματα θα διαλυθούν και θα γίνουν νέα η νέες συνεργασίες και αυτό αφορά όχι μόνο την χώρα μας αλλά και τις άλλες χώρες.

Έχουμε τετράγωνο Ηλίου/Ουρανού (εκρήξεις κάθε είδους αλλά και ηλιακές εκρήξεις), αντίθεση Ουρανού/Δια (ξαφνική, μεγάλη πυρκαγιά και έκρηξη; εξέγερση λόγω της θρησκείας), τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα (ξαφνική, μαζική έκρηξη, ανεμοστρόβιλοι, τυφώνες. Θανατηφόρα επίθεση από τους αντάρτες ή τρομοκρατική ομάδα), τετράγωνο Πλούτωνα /Δια (μεγάλες πλημμύρες, ιδιαίτερα ωκεανού ή ποτάμι; μεγάλο τσουνάμι; θανατηφόρα πυρκαγιά. Επίθεση από θρησκευτικούς εξτρεμιστές και εξεγέρσεις.)
Έχουμε επίσης την σύνοδο Ηλίου/Πλούτωνα στον Αιγόκερω και αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα ασκούν μεγαλύτερη πίεση και εξουσία αλλά χωρίς να αποφύγουν τα χειρότερα, η όψη έχει την σημασία της δοκιμασίας, της ταλαιπωρίας, του κινδύνου, την χρήση πυρηνικών, η βια.
Το τετράγωνο Ερμή/Αρη αυξάνει την ένταση, τις λάθος σκέψεις και πράξεις, τις δικαστικές διαμάχες, τις παρεμβάσεις για θέματα οικονομικής φύσεως στα κοινοβούλια. Επίσης, δείχνει καυγάδες,πολλές διαφορές με τους αδελφούς και τις αδελφές, το φυλετικό και ο κίνδυνος ατυχημάτων.Η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Κρόνο όπου θα συνεχίσει να κλονίζει το τραπεζικό σύστημα και την  οικονομία,φέρνοντας πολλές απογοητεύσεις και κατάθλιψη και επιπλέον οικονομικούς περιορισμούς, και τέλος το τετράγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα ξαναενεργοποιειται, όπου το αναλύσαμε άπειρες φορές το 2016/2015.
Η πρώτη Πανσέληνος του 2017 με ένα εντυπωσιακό μεγάλο σταυρό επίσης ενεργοποιεί την Ceres. Αυτό μου λέει ότι κάποιοι θα πάρουν μεγάλα ρίσκα και θα πρέπει να γίνουν μεγάλες δηλώσεις/διαδηλώσεις. Οι άνθρωποι θα είναι σε έναν πανικό, διότι θα είναι δύσκολο να διακρίνουν κάποια πράγματα και η γνώμη τους θα αμφιταλαντεύεται. Όμως πλησιάσει και η ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ και όταν εχουμε μια εκρηκτική πανσέληνο με τον Ουρανό να ανακατεύεται αυτό σημαίνει ότι οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή αλλά το μονο σίγουρο είναι ότι ο ιδιος  θα ανατρέψει πολλά πράγματα προκαλώντας εκρηξη εντός και εκτός συνόρων. Το απρόβλεπτο είναι προφανής και μπορούμε να το αισθανθούμε στην ατμόσφαιρα, σίγουρα σε όλα τα επίπεδα.

Σε σύγκριση με τον χάρτη της Ελλάδος η πανσέληνος θα επηρεάσει τον 3ο οίκο της δηλαδή τις σχέσεις τις με τις γείτονες χώρες, τον 2ο ,δηλαδή εθνικό νόμισμα, οικονομία, ισως εδώ να έχει και την σημασία διπλού νομίσματος, είναι κατι που το εχω ξανααναφερει στο παρελθόν αλλά και τον 10ο οίκο, κυβέρνηση όπου τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα, πάντως όπως και να έχει πρόωρες εκλογές θα γίνουν.Και ενώ μπορεί να έχει κάποιες θετικές όψεις εκ πρώτης όψεως με την Αφροδίτη, η σελήνη είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο, και ο Κρόνος τετραγωνίζει την Αφροδίτη. 
Αυτές οι όψεις δείχνουν τις καιρικές συνθήκες που συνδέονται με το ψύχος αλλά και οικονομικούς περιορισμούς με την λιτότητα, τα εμπόδια και την δυσαρέσκεια να συνεχίζονται, αλλά και την πλήρη απογοήτευση του λαού. 

Αστροχαρτογραφικα, η πανσέληνος θα επηρεάσει τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, ιδιαίτερα την Ισπανία, την Γαλλία, την Κεντρική Ευρώπη, την Ινδία και τα γειτονικά της κράτη, που από μια άποψη φαίνεται ασφαλής αλλά δεν είναι, το Ιράν, την Μέση Ανατολή γενικότερα, την Γερμανία, την Σουηδία, το Μιλάνο, τις Βρυξέλλες, την Ολλανδία, την Ρωσία.


Έτσι λοιπόν για να κλείσω αυτό το κείμενο έχουμε τον σχηματισμό ενός Μεγαλόσταυρου που αποτελείται από δυο αντιθέσεις, και τέσσερα τετράγωνα.Η Σελήνη στις 22 μοίρες του Καρκίνου αντιτίθεται του Αιγόκερω στην ίδια μοίρα και αφού ο Ουρανός ανακατεύεται μέσα σε αυτόν τον σχηματισμό, κάνει την ατμόσφαιρα αρκετά εκρηκτική, που είναι βέβαιο ότι θα δώσει ξαφνικά, και ανατρεπτικά γεγονότα παγκοσμίως.

Ακόμη και αυτή η σύνοδος Ηλίου/Πλούτωνα τετραγωνίζει τον Δια και την Σελήνη. Μεγάλοι και σημαντικοί σχηματισμοί αλλα και ευθυγραμμίσεις οπου σxολιασα στην σελίδα του Facebook. Οι σημαντικές αυτές όψεις θα ανατρέψουν πολλά πράγματα σε πολιτικό επίπεδο και θα επηρεάσουν τις ζωές μας αρκετά βαθιά. Έτσι, ξαφνικές, ανατρεπτικές ειδήσεις και τρομοκρατικά χτυπήματα, εκρήξεις θα επηρεάσουν τα έθνη,που ισως να υπάρχει έντονά και το γυναικείο στοιχείο σε αυτά.Ο Καρκίνος είναι σημαντικός και αυτό διότι ως ζώδιο διότι συνδέεται με την οικογένεια, το σπίτι, την πατρίδα. Τέλος, η κυριότερη αστρολογική οψη θα είναι η αντίθεση Δια/Ουρανού που θα συμβάλλει δυναμικά στην ανατροπή των πραγματων, διότι συνδέεται με τις μαζικές εξεγέρσεις, την ελευθερία, και επίσης σε πρώτη φάση κατά την διάρκεια επιρροής της από τον Δεκέμβριο είδαμε πολλούς θανάτους διάσημων, ακούσαμε από την CIA και FBI ότι η Ρωσία χακαρε τις αμερικάνικες εκλογές. Η όψη αυτή θα συμβάλλει και στην αλλαγή συμμαχιών αλλά και στην οικονομία που θα φέρει τα πάνω κάτω. Αυτή θα είναι ακρίβειας στις 22 Φλεβάρη/5 Μαρτίου, 27 Σεπτεμβρίου/1 Οκτωβρίου 2017.

~ Like  Share  Tag  Comment  ~  ~

Email: astro.ephimerides@gmail.com