ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ- 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

 
Η σεληνιακή έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Λέοντα, στις 22 μοίρες (κρίσιμη μοίρα) ,στον 9ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, ώρα 2:32:48 ώρα Ελλάδος. Η ολική διάρκεια της θα είναι 4 ώρες και 19 λεπτά και η επιρροή της θα κρατήσει για τέσσερις μήνες περίπου. Η σεληνιακή έκλειψη θα επηρεάσει και την χώρα μας. Είναι μέρος του κύκλου Σάρος 114.Η επίδραση της είναι αρκετά έντονη και δυσάρεστη. Επηρεάζει κυρίως τον σταθερό σταυρό, που θα έρθει αντιμέτωπος με προσωπικές και επαγγελματικές αντιξοότητες καθώς θα αυξηθούν και τα διαζύγια η χωρισμοί, σε κάθε επίπεδο
 
 
 
Συνιστάται όμως απόλυτη ψυχραιμία και αποφυγή κάθε παρορμητικών αντιδράσεων. Εντάσεις, αναστάτωση και αντιδράσεις θα υπάρξουν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, αύξηση ατυχημάτων και τρομοκρατικών χτυπημάτων ενώ θα υπάρξουν επίσης, αιφνίδια περιστατικά στην παγκόσμια υγεία αλλά και γεωλογικές -μετεωρολογικές διαταραχές.

Η έκλειψη θα επηρεάσει και θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Η Ευρώπη, ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, της Αφρικής, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός Ωκεανός, Αρκτική, την Ανταρκτική. Οι περιοχές -πόλεις που θα βιώσουν τα περιστατικά και θα επηρεαστούν είναι:

 • ·         Πόλη του Μεξικού, Μεξικό
 • ·         Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική
 • ·         Βρυξέλλες, Βέλγιο
 • ·         Ουάσιγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια, Η.Π.Α.
 • ·         Λισαβόνα, Πορτογαλία
 • ·         Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
 • ·         Βουδαπέστη, Ουγγαρία
 • ·         Παρίσι, Ile-de-France, France
 • ·         Άγκυρα, Τουρκία
 • ·         Ρώμη, Ιταλία
 • ·         Αθήνα, Ελλάδα
 • ·         Μαδρίτη, Ισπανία
 • ·         Γουατεμάλα Σίτι, Γουατεμάλα
 • ·         Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
 • ·         Αβάνα, Κούβα
 • ·         Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
 • ·         Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
 • ·         Νέο Δελχί, Δελχί, Ινδία
 • ·         Κάιρο, Αίγυπτος
 • ·         Μόσχα, Μόσχα, Ρωσία

Καταρχήν, η σεληνιακή έκλειψη στον 3ο δεκανό του Λέοντα, διεγείρει τους ανθρώπους, τους λαούς, και τους στρατούς σε νέες προσπάθειες για ανατρεπτικές ενέργειες και εξεγέρσεις, αυτό συνεπάγεται με εξεγέρσεις, τύπου Αραβικής Άνοιξης, για παράδειγμα, και πραξικοπήματα η όποιες άλλους είδους ανατρεπτικές ενέργειες. Αυτη είναι η σημασία του. Και όπως ήδη έχω πει, η Σελήνη επηρεάζει την ψυχολογία των λαών και του ανθρώπου, είναι τα πλήθη ανθρώπων.

Ο 9οςοίκος όπου θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω έκλειψη, συνδέεται με τα δικαστήρια, δικαστές, κληρικούς, τη θρησκεία, το εμπόριο ,τον αποικισμό, τις αποικίες, τις εμπορικές δυνάμεις, την Επιστήμη, τη Ναυτιλία, και θέματα που έχουν να κάνουν με αυτήν. Επίσης, είναι οι αλλοδαποί, τα θέματα στο εξωτερικό, εξωτερικές σχέσεις, ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό για τα συμφέροντα του έθνους, θρησκευτικά ιδρύματα και τις υποθέσεις τους, λατρείες, τα δικαστήρια και το σύστημα δικαιοσύνης, νομικά θέματα, ο νόμος, η ηθική, το διεθνές δίκαιο, τα πανεπιστήμια, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, επιστημονικά ιδρύματα, η εκπόνηση ειδικών μελετών, οι εφευρέσεις, η δημοσίευση, η μετάδοση, η ασύρματη επικοινωνία και διεθνείς επικοινωνίες, θαλάσσια και εναέρια κυκλοφορία (σε αντίθεση με το 3ο οίκο που έχει να κάνει με την κυκλοφορία στην γη, δηλαδή σε έδαφος),η μαντεία. Η διεθνής διπλωματία, το χρηματιστήριο, η κερδοσκοπία.
 
 Στα αρχαία χρόνια, ο 9ος οίκος ήταν η «χώρα του Θεού», πιθανότατα αναφέρετε στον Αιγυπτιακό θεό, Ήλιο. Όλες οι εκλείψεις φέρνουν εκπλήξεις και αποκαλύψεις. Στον Λέοντα, αυτή η έκλειψη κυβερνά τον 5ο οίκο των παιδιών, του έρωτα, της δημιουργίας και της ψυχαγωγίας,οι πρέσβεις, και οι εκπρόσωποι σε άλλα μέρη.

Ο Λεων είναι ένα ζώδιο που συμβολίζει τα παιδιά, την διασκέδαση, την καλοπέραση, παίρνει ρίσκα και συμβολίζει το χρυσο. Φανταστείτε λοιπόν, με αυτή την οικονομική πολιτική που ακολουθείται σε όλο τον κόσμο πλέον, του Λεοντα δεν του αρέσει, αφού είναι ένα ζώδιο βασιλικό που του αρέσει να καλοπερνάει, και ενεργοποιείται κατά κάποιο τρόπο, όπου επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων που δεν περνάει καλά καθόλου, με όλα αυτα που συμβαίνουν. Ο Λεων που ο προσωπικος του πλανήτης είναι ο Ηλιος , συμβολίζει το Εγώ, αλλα είναι και ένα ζώδιο γενναιόδωρο αλλα και απαιτητικό. Αυτή είναι μια απλη και λογική σκέψη, που μπορεί να σκεφτεί οποιοσδήποτε.
 

Η Σεληνιακή έκλειψη είναι ένα είδος τεστ και προμηνύει, αυτά που θα συμβούν στην Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη ,σε συνδυασμό με τον Regulus, που είναι άκρως σημαντική, σύμφωνα με την NASA.Όταν φτάσει ο καιρός το καλοκαίρι θα τα πούμε, η έκλειψη αυτή όμως επηρεάζεται από τον αστερισμό της Μεγάλου Άρκτου.Αλλά ακόμα κι έτσι, δίνει μεγάλες ηγετικές ικανότητες.Αυτός ο αστερισμός αν και μικρός, δίνει τρομερές διοικητικές ικανότητες σε περιόδους πολέμου, όταν πρέπει να παρθούν γρήγορες αποφάσεις ζωής ή θανάτου. Η Σελήνη προσθέτει μια πινελιά φροντίδας, αλλά και σκληρής αγάπης. Εκείνοι που πλήττονται από αυτήν Σελήνη θα πρέπει να διακινδυνεύσουν καθιστώντας, τα μέτρα λιτότητας, βραχυπρόθεσμα, για χάρη της μακροπρόθεσμης ευημερίας.
 
Η Σεληνιακή έκλειψη στις 10 Φεβρουαρίου 2017, στις 22º του Λέοντα ,τριγωνίζει τον Ουρανό-Έρις και εξαγωνιζει τον Δία. Ο σταθερός αστέρας Pherkad βρίσκεται στο δεξί πόδι της Μικρής Άρκτου.
Η Σελήνη στον 3οδεκανό του Λέοντα, δεν της αρέσει να προσποιείται, για χάρη της δημοφιλιας,όπου είναι πολύ έντονα καθοδηγούμενη από το Εγώ, ενώ η μητρική ενέργεια Μικρής Άρκτου στην πραγματικότητα περισσότερο είναι για να προσφέρει βοήθεια στους άλλους και στους εαυτούς τους, ο καθένας. Αυτό εξαρτάται από το κατά πόσο εξελιγμένη είναι μια ψυχή, αλλά με σκληρές όψεις μπορεί να γίνει ιδιαίτερα αμείλικτη με τυραννικές τάσεις.
Αυτή τη στιγμή, στην προσωπική μας ζωή, όμως μπορεί να έχουμε να αντιμετωπίσουμε για παράδειγμα, χαρακτηριστικά που προκαλούνται από μια δύσκολη παιδική ηλικία, οπου θα πρέπει να αγωνιστούμε ο καθένας από μας ξεχωριστά, ώστε να είμαστε ο εαυτός μας πραγματικά. Φυσικά αυτή η έκλειψη μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να σκληρύνει τη ψυχή του ανθρώπου πάρα πολύ, και μέχρι το τέλος των επόμενων 3 μηνών να είναι πιο φιλοπόλεμη.
 
Παρόλα ταύτα, ακόμη και αν οι αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή είναι λάθος, οι άλλοι θα εξακολουθούν να τους θαυμάζουν για τις  θαρραλέες επιλογές σας. Είτε είστε επικεφαλής ενός έθνους, μιας εταιρείας ή οικογένειας, αυτή η έκλειψη επιτρέπει στο να κάνει κάποιος ό, τι χρειάζεται για να προστατεύσει ότι έχει, είτε είναι τα παιδιά σας, το σπίτι σας, η εργασία σας, είτε είναι η πατρίδα, είτε οτιδήποτε άλλο.
 
Σε κοσμικό επίπεδο, αυτό είναι σημαντικό για μεγάλους πατριώτες που είναι πρόθυμοι να πεθάνουν για την πατρίδα τους. (Χώρα = απόγονοι). Η πίστη είναι το υπ’ ‘αριθμόν ένα, απαίτηση, αυτή τη στιγμή, αλλά αλίμονο στους προδότες βέβαια! Όσοι λοιπόν αποφασίσουν να εκδικηθούν, θα υποφέρουν σε μεγάλο βαθμό, χωρίς βέβαια να τους ενδιαφέρει και ποιον άλλο θα συμπαρασύρουν μαζί τους. Έτσι προσπαθείτε να διατηρήσετε αποστάσεις ασφαλείας, από τη μεγάλη βύθιση που θα προκαλέσει η Άρκτος !!
 
Οι τρεις απλανείς αστέρες που βρίσκονται γύρω από το βαθμό της έκλειψης είναι οι εξής: Το πρώτο είναι η Tania Australis (21º 41 ‘) ένα κόκκινο αστέρι στο πόδι της μεγάλης Άρκτου. Αυτά τα αστέρια της Μεγάλης Άρκτου είναι φύσεως Άρη, σύμφωνα με τον Πτολεμαίο. 
 
“Λέγεται ότι δίνουν μια ήσυχη,συνετή, ύποπτη,δύσπιστη, αυτό-ελεγχόμενη, υπομονετική φύση, αλλά με ένα ανήσυχο πνεύμα και μεγάλη οργή και εκδικητικότητα όταν ξεσηκώνονται η παρενοχλούνται.” Μετα είναι η Ras Elased Borealis (21º 26 ‘) είναι στο κεφάλι του λιονταριού.Ο Ebertin έλεγε ότι μπορεί να οδηγήσει σε ψυχική ασθένεια και κατάθλιψη ανάλογα με το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η το τι έχει συμβεί. Δεδομένου ότι εδώ έχουμε μια σεληνιακή έκλειψη, υπάρχει πάντα ουτωσι άλλως μια αγριότητα σε αυτή την ενέργεια.Ωστόσο, βέβαια μιας και μιλάμε για το ζώδιο του Λέοντα, έχουμε ήδη δει τόσες πολλές διασημότητες να καταρρέουν, έτσι για να φέρω ένα παράδειγμα, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έχοντας την 22º του Λέοντα στους χάρτες τους απλά περιμένω περισσότερα να συμβούν και στην πολιτική.
 
Λέγεται, ότι τα αστέρια στο κεφάλι του Λέοντα “δείχνουν ανθρώπους που έχουν μια εκτίμηση για τη γλώσσα και την δύναμη της έκφρασης, αλλά και εκείνους που μπορεί να είναι άκαρδοι και σκληροί.” Έτσι, αυτό το αστέρι προσθέτει μια ειρωνική, σατιρική ποιότητα στη συνέχεια. Το φωτεινότερο από τα αστέρια και κοντά στον βαθμό της έκλειψης είναι ο Pherkad (21º 36 ‘) βρίσκεται στην Μικρή Άρκτος.Ο αστερισμός αυτός δείχνει την “αδιαφορία και την απρονοησία του πνεύματος, που οδηγεί σε πολλά προβλήματα.” Μπορούμε επίσης να έχουμε κατά νου ότι ακόμα και αν αυτά τα αστέρια έχουν σκληρές ιδιότητες, οι αρχαίοι θαλασσοπόροι τα εκλαμβάναν τους ως φύλακες και οι οδηγούς, δεδομένου ότι είναι κοντά στο πόλους.
Ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι από τη Σελήνη στην σεληνιακή έκλειψη. Αυτή η αντίθεση είναι μέρος ενός Μυστικιστικού παραλληλόγραμμου που συνδέει την έκλειψη με τον Δία απέναντι από τον Ουρανό στις 21º / 23º στον άξονα Κριού / Ζυγού αντίστοιχα.
Το τρίγωνο Σελήνης-Ουρανού φέρνει αφθονία ριζοσπαστικών και καινοτόμων ενεργειών στον κόσμο.Μια εξέγερση γίνεται με το πλήθος να έχει πολύ δυνατή αυτοπεποίθηση, και εμφανίζεται σε εκείνους που δεν δίνουν δεκάρα για τις συνέπειες.Το τρίγωνο φέρνει καρπούς της προσωπικής ελευθερίας,επανάσταση και ιδιοφυΐα.Σε αυτή την έκλειψη οι άνθρωποι συμπεριφέρονται αλλόκοτα αλλά γίνονται και πιο δημοφιλής ταυτόχρονα. Είναι πιθανόν να δούμε καινούργια πρόσωπα να ξεπηδούν τύπου Σνοουντεν η άλλους.
Το τρίγωνο υποτίθεται ότι είναι αρμονική ενέργεια, αλλά είναι και προκλητική, δεδομένου ότι είναι μέρος του Μυστικιστικού ορθογώνιου, άλλοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει αλλά όμως υπάρχει μεταξύ Δια, Ηλίου, Ουρανού, Σελήνης. Έχοντας τέτοιο ισχυρό θάρρος της γνώμης συχνά αυτό προκαλεί έντονη κριτική, φόβο, ακόμη και το φθόνο των κομφορμιστών, και αυτούς που είναι πολιτικά ορθοί. 
 
Οι άνθρωποι έχουν την τάση να θέλουν να συμμορφώνονται γιατί είμαστε κοινωνικά ζώα που ποθούν την αποδοχή από τους άλλους. Ο Ουρανός όμως δεν φοβάται να είναι διαφορετικός.
 
Το εξάγωνο Ηλίου -Ουρανού που υπάρχει, δημιουργεί λαμπρές,οραματιστικες καταστάσεις και το θάρρος σπάει κάθε τι συμβατικό. Αυτή η επαναστατικότητα προέρχεται μέσα από μια περίοδο συμμόρφωσης και ορθοδοξίας. Η σταθερότητα του παρελθόντος, τουλάχιστον παρείχε μια σταθερή άγκυρα όπου μέσα από την Ουράνια ενέργεια, μπορούσε κανείς να εξερευνήσει. 
 
Έτσι, αντιθέτως, είναι  γεγονός ότι ενώ είχαμε ένα τέτοιο ασφαλές,σταθερό υπόβαθρο στο παρελθόν που αισθανόμασταν ασφαλείς, αρκετά για να κάνουμε μεγάλα άλματα μέσω του Ουρανού, δηλαδή προς το άγνωστο. Ακόμη και με μια τέτοια ελαφριά αστρολογική όψη, Ήλιου / Ουρανού μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητη. 
Η επιφάνεια είναι παραπλανητική ενίοτε όμως, γιατί η Ουράνια ενέργεια σε αυτή την έκλειψη μπορεί να δείξει ένα αρκετά κρυσταλλικό η παγερό πρόσωπο. Δηλαδή, τα πάντα θα μπορούσαν να από-υλοποιηθούν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτή η απότομη εγκατάλειψη των όποιων σχεδίων μπορεί να είναι συγκλονιστική και σοκαριστικη.
 
Το εξάγωνο Σελήνης-Δια είναι μια όμορφη όψη που συνήθως την βλέπουμε σε μουσικούς συνθέτες ή συγγραφείς, δεδομένου ότι ο Δίας έχει να κάνει με τις δημοσιεύσεις και τις εκδόσεις. Η φαντασία είναι επεκτατική και πρωτοποριακή, εμπνευσμένη από ένα εξωτερικό ή εσωτερικό ταξίδι που κάναμε. Η ενέργεια της έκλειψης θα εξακολουθεί να υποστηρίζει τις ρίζες όμως, δεν έχει σημασία πόσο πολύ μακριά έχουμε ταξιδέψει.Εκείνοι που πλήττονται από την σεληνιακή έκλειψη θα πρέπει να προσελκύσουν κάποιους ευεργέτες. Μερικές φορές αυτό έρχεται ως επιβράβευση από την απλόχερα ενθάρρυνση και την υποστήριξη άλλων καλλιτεχνών στο παρελθόν.Με αυτή την όψη κάποιος για παράδειγμα, προσελκύει την τυχαία επιτυχία αρκεί να είναι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή.Γενικά αυτή η όψη προσθέτει ένα πλούσιο, ερωτικό και αισθησιακό άρωμα μαζί με την μυστηριακή ενέργεια της έκλειψης αυτής.
Το τρίγωνο Ηλίου– Δία έχει και μεταφέρει ισχυρές πεποιθήσεις, έτσι ώστε αυτή η όψη στον χάρτη της έκλειψης να εξωθεί τους ανθρώπους να κάνουν το καθήκον τους και να υποστηρίξει εκείνους που κρίνουν ότι είναι αρκετά άξιοι. Αυτή η έκλειψη δίνει μεγάλη φιλανθρωπία. Άνθρωποι που συνδέονται με την εκκλησία η την θρησκεία, μπορούν να κάνουν πολλή δουλειά για τους λιγότερο τυχερούς. Υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης και γενικά για το κατά πόσο δίκαιοι είναι ορισμένοι νόμοι. 
 
Σωστές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να γίνουν αυτή τη χρονική περίοδο.Ο τομέας των εκδόσεων θα είναι επίσης πολύ προσοδοφόρος, και θα υποστηρίξει αυτούς που αγωνίζονται για το δίκαιο, όπως επίσης τους καλλιτέχνες και συγγραφείς. Η όψη αυτή συνδέεται με την προνοητικότητα, το ταλέντο και με πολλές δυνατότητες.Οπότε εκμεταλλευτείτε την συγκυρία αυτή.
 
Η αντίθεση Δια-Ουρανού,που έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, σημαίνει ότι μπορεί να είστε αρκετά φανατικοί όσο αφορά την επιδίωξη της προσωπικής σας ελευθερίας. Αυτό οφείλεται στο δυναμισμό της της αντίθεσης, μια αστρολογική όψη, που δημιουργεί σπινθήρες από τον Ουρανό και ενισχύεται από τον Δία (επέκταση, εξάπλωση, ανάπτυξη). Αυτη όμως σε συλλογικό επίπεδο, είναι μια απίστευτα επαναστατική και αποφασιστική όψη και μπορεί να φέρει μεγάλη επιτυχία για αυτούς που εμπλέκονται με την πνευματική ή κοινωνική αναμόρφωση.
Δημιουργεί νέες συναρπαστικές ουτοπίες και οράματα για το μέλλον που μπορεί να εμπνεύσει και άλλους να τους ακολουθήσουν στην πορεία τους προς τον φως.

 
Ο Ουρανός όμως είναι ο μεγάλος διαφωτιστής και αφύπνιστης,και έχουμε δυο δυνάμεις να συγχωνεύονται σε μια , ενώ οι δυο τους πετάνε κεραυνούς, όταν θυμώνουν η διαφωνούν! Αυτή η όψη θα αφυπνίσει τις μάζες περισσότερο,όπου θα κινηθούν μαζικά απαιτώντας δικαιοσύνη, σε θέματα που συνδέεται ο Δίας στον Ζυγό.
Είχαμε επίσης,ξανά το μυστικιστικό ορθογώνιο,αν θυμάστε στην Πανσέληνο Δεκεμβρίου, στους Διδύμους, το 2016, όπου μπορεί να φέρει περισσότερες αποκαλύψεις και σοκαριστικα γεγονότα.Τα θέματα που υπήρχαν και τότε μπορεί να ενεργοποιηθούν και πάλι.
 
Τότε είχαμε την αντίθεση Σελήνης-Κρόνου,“Η εσωτερική πίεση προκαλείται από τις αντιθέσεις και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση. Εάν η εσωτερική ένταση δεν διαχέεται, στην ουσία χάνεται.Μερικές φορές η πίεση αυτή οδηγεί σε διανοητική σύγχυση, υπάρχουν μετατροπές, ένας μετασχηματισμός και μεταβολές. Αυτό οδηγεί στο να εγκαταλείπουμε αυτό που ήταν σημαντικό πριν, επιτρέποντας έτσι μια πνευματική αναγέννηση. 
Πριν από τα Χριστούγεννα υπήρχε μεγάλη ένταση που περιμέναμε να απελευθερωθεί, όπως και έγινε.Οι άνθρωποι, για παράδειγμα δεν ήξεραν,αν ο Τραμπ θα φτάσει τελικά στην ορκωμοσία. Είχαμε τρομοκρατικές επιθέσεις και την πτώση αεροπλάνου με την Ρωσική χορωδία.Το τέλος του 2016, το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη και πάλι. Αυτό το ορθογώνιο είναι διαφορετικό, κάνοντας την έκλειψη αυτή ίσως λίγο πιο ελπιδοφόρα.
 
Προκειμένου να γίνει μια πραγματική αλλαγή στην κοινωνία,πρέπει ωστόσο η προσπάθεια για οργάνωση να είναι απόλυτα συντονισμένη, και να περάσει το μήνυμα της χωρίς να καταλήξει σε βια, πράγμα που συνήθως είναι πάρα πολύ δύσκολο, και η ιστορία το έχει αποδείξει. 
Η Σεληνιακή έκλειψη ενεργοποιεί μια από τις πιο θετικές όψεις της χρονιάς και βασικά θα πρέπει να είμαστε ενθουσιασμένοι! Φαίνεται όμως όπως και αν έχει, η θεωρία του ότι η αλήθεια και η ακεραιότητα θα λάμψει μετά από αγώνα, φυσικά, ισχύει και όχι να πίνουμε φραπέ στο καφενείο της γειτονιάς. 
 
Έτσι δεν κερδίζετε τίποτα. Πάντα κατά περιόδους η ανθρωπότητα θα καλείται να αγωνιστεί για αυτά που της ανήκουν,στο παρελθόν, στο παρών αλλά και στο μέλλον θα ξαναγίνουν και πάλι τέτοιου είδους γεγονότα και οφείλουμε να το κάνουμε, ουτωσι άλλος θα αναγκαστούμε, έστω και αν είναι αργά, που πάντα αργά γίνονται οι όποιες συλλογικές προσπάθειες, χωρίς να σημαίνει ότι γίνεται στην σωστή στιγμή.
 
 
Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει ωστόσο και την νέα τεχνολογία οπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να ξυπνήσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους αλλά σίγουρα όχι για να χρησιμοποιείται εναντίον του ανθρώπου.Ο κόσμος του κυβερνοχώρου είναι ένα δίκοπο μαχαίρι και πρέπει πάντα να θυμάστε να αποσυνδέετε τον εαυτό σας, ώστε να υπάρχει καλή ανακύκλωση και ροή της ενέργειας.Με αυτή την έκλειψη ελπίζω να δούμε την καλή πλευρά της τεχνολογίας και να μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον για να αποδεσμεύσουμε τους εαυτούς μας από τη δουλεία, αλλά όχι το αντίθετο.
 
Η Σεληνιακή έκλειψη Φεβρουάριου,δίνει το μήνυμα επίσης ότι η γνώση είναι δύναμη, αλλά, δυστυχώς η εκπαίδευση υπολειτουργεί αποβλακώνοντας τις νεότερες γενιές. Αυτές τις μέρες, επίσης, πλήττονται σοβαρά, οι γενιές που μεγαλώνουν μέσα στην οικονομική κρίση ενώ και εκείνοι που μόλις εισέρχονται στην ενήλικη ζωή τους.
Στην πραγματικότητα, τα οράματά των νέων είναι σκλαβωμένα μόλις φύγουν από το σχολείο, με τον ίδιο τρόπο όπως και οι «αγράμματοι» παππούδες μας που εγκατέλειψαν το σχολείο λόγω πολέμων η άλλων καταστάσεων, και πήγαιναν να εργαστούν ώστε να επιβιώσουν οικονομικά και να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Έτσι αντίστοιχα, οι νέοι, σήμερα έχουν ωριμάσει πολύ νωρίς λόγω των ευθυνών που αποκτούν στη ζωή. Ο Δίας συνδέεται επίσης και με την ανώτερη εκπαίδευση και το υψηλό IQ, και αυτή η έκλειψη μας καλεί να ψάξουμε νέους τρόπους ώστε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας, για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερες επιλογές ζωής και να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και κυρίαρχοι άνθρωποι.
Ένα άλλο σημείο σχετικά με την δουλεία είναι ότι οι νέοι, επίσης, είναι σκλάβοι του σεξ. Οι νέοι όλο και περισσότερο πέφτουν στην πορνεία μέσα στο διαδίκτυο.Όμως, ο Δίας απέναντι από τον Ουρανό μπορεί να συμβολίσει το Κουνταλίνι.Το Διαδίκτυο μπορεί να είναι ένας μεγάλος αφυπνιστης, αλλά υπάρχουν τόσες πολλές παγίδες που μπορούμε να πέσουμε μέσα. Είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανθρώπων που ακολουθούν τον δρόμο της σοφίας, ενώ άλλοι προτιμούν να δίνουν τροφή στα κατώτερα τσάκρας!
Κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου θα δείτε το σκληρό Ταυ- τετράγωνο να δημιουργεί απρόβλεπτες αναταραχές και αλλαγές, συν τις εκλείψεις και την ανάδρομη πορεία του Δια. Ο Ήλιος θα μετακινηθεί από τον Υδροχόο στους Ιχθύς, ενώ και ο Ερμής, από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο και τους Ιχθύς.Η Αφροδίτη και ο Αρης θα μετακινηθούν στο ζώδιο του Κριου, δημιουργώντας εμπόλεμες καταστάσεις, οδηγώντας τον κόσμο σε μια πολύ διαφορετική πορεία.

Τα ταυ-τετράγωνα που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και αναταραχές, στον κόσμο, περιλαμβάνουν τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις, τους νόμους και τις σχέσεις μεταξύ ατόμων και ακόμα και χωρών. Αυτό το Ταυ-τετράγωνο είναι το αποκορύφωμα όλων των προηγούμενων ενεργειών από το 2012-16, το οποίο και θα κορυφωθεί κατά τον Φλεβάρη/Μάρτιο του 2017, όταν ο Πλούτωνας φτάσει στις 19 μοίρες του Αιγόκερω,ο Ουρανός στις 22 μοίρες του Κριου και ο Δίας στις 20-21 μοίρες του Ζυγού, όπως είχα ξαναγράψει. Ο Πλούτωνας να θυμίσω καταστρέφει για να ξαναχτίσει από την αρχή, αυτή τη φορά το υπάρχων πολιτικό σύστημα μέσα από τον Αιγόκερω. 
Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των εξεγέρσεων, επαναστάσεων και απροσδόκητων γεγονότων, μερικές φορές εκρηκτικός.Είναι ο απόλυτος πλανήτης της ελευθερίας και της αλλαγής.Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης, το χρήμα.Ο Ζυγός είναι το ζώδιο που κυβερνά πάσης φύσεως σχέσεις και της δικαιοσύνης.Ο Δίας επεκτείνει ό, τι αγγίζει, αρνητικά είτε θετικά ανάλογα τις όψεις.
Ο Δίας σε αντίθεση με τον Ουρανό δημιουργεί μαζικές εξεγέρσεις, τις επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό θα δημιουργήσει αστραπιαίες αλλαγές που μπορεί να περιλαμβάνει τις κυβερνήσεις, τα χρήματα και ότι συνδέεται με τον Δια, όπως η δικαιοσύνη, ο νόμος, η θρησκεία, η παιδεία κτλ. Δεν υπάρχει σταθερότητα με αυτή τη διέλευση και οι καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν από λεπτό σε λεπτό. Μεγάλη αστάθεια θα δούμε και στους χρηματιστηριακούς δείκτες, όπου η αγορά θα είναι ασταθής και απρόβλεπτη, τη μια μπορεί να είναι κάτω και την άλλη πάνω, με μεγάλες απώλειες.
Έχουμε επίσης το δύσκολο και μεταρρυθμιστικό τετράγωνο Ουρανού/ Πλούτωνα που δημιουργεί εντάσεις και αύξηση της τρομοκρατίας. Φέρνει αλλαγές και ανακατατάξεις, ριζικές αλλαγές σε διεθνές επίπεδο, όπως έγινε από το 2012/2016. Ο κόσμος είδε τότε μαζικές αλλαγές οι οποίες θα ξαναγίνουν.
Ωστόσο, για να τελειώνω η δεύτερη έκλειψη που είναι Ηλιακή στις 8 μοίρες των Ιχθύων, είναι αρκετά εκρηκτική και απρόβλεπτη, ου επηρεάζει τους ηγέτες. Το Ταυ-τετράγωνο και οι πλανήτες στον Κριο, θα φέρουν απρόσμενα γεγονότα και εξελίξεις. Οι όψεις της σεληνιακής έκλειψης φέρνουν αλλαγές στην πορεία των κυβερνήσεων και θα γίνουν σημαντικές προσπάθειες ώστε πάνω στο παλιό να δομηθεί κάτι καινούργιο.

Όμως, η αντίθεση Δια/Ουρανού,θα προκαλέσει ρήξεις και ανατροπές που θα επεκταθούν και θα πάρουν μεγάλη διάσταση.Είναι μια ενέργεια αρκετά ανησυχητική και επικίνδυνη ενώ μέσα στο παιχνίδι θα είναι και ο επιθετικός Αρης, μαζί  με το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα που θα πυροδοτήσει καταστάσεις άνευ προηγουμένου.

Το υπάρχων πολιτικό/οικονομικό σύστημα διαλύεται και είναι αδύνατον να υφίσταται όπως είναι, διότι είναι πλήρως αποτυχημένο, με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω να ανεβαίνει στο τελευταίο τέταρτο της δεκαετίας, θα δούμε τα πάντα να διαλύονται μέχρι το 2025, ίσως και ένα πόλεμο μέσα σε αυτό, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποκλείσω τελείως. 

Ο Πλούτωνας συμβολίζει πολλά, εκτός από τα παραπάνω, είναι και η φορολογία, τα δάνεια, τα χρέη, το χρηματιστήριο και το πετρέλαιο.Αφού βάλλεται,αυτός φέρνει αναστατώσεις , προβλήματα σοβαρά οπότε θα πρέπει αν είστε όλοι προσεχτικοί ώστε να μην παίρνετε ρίσκα διότι με την έκλειψη Ηλίου, τα πράματα αλλάζουν αιφνιδίως.

Η σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα επηρεάζει τον 4 οοίκο της Ελλάδος,όπου σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή στον 10 ο οίκο και τετραγωνίζει τον γενέθλιο ωροσκόπο της. Η Αφροδίτη και ο Αρης τετραγωνίζει τον Δια της στον 8ο οίκο. Όλα αυτά δημιουργούν εντάσεις σε πολιτικό επίπεδο,ρήξεις,απώλειες οικονομικές, διάλυση κομμάτων και πολιτικών συνεργασιών, ρήξη και προστριβές με το ΔΝΤ,και σοβαρά προβλήματα οικονομικής φύσεως.Ο Ουρανός τετραγωνίζει τον Δια της χώρας μας, όπου σηματοδοτεί απρόβλεπτες καταστάσεις με τους πρόσφυγες και σε οικονομικό επίπεδο αφού το Ταυ-τετράγωνο επηρεάζει το πάνω μέρος του χάρτη, κυβέρνηση, κοινοβούλιο, συνεργασίες, μη θετικές συμφωνίες ως προς την χώρα και σχέσεις με άλλα κράτη.
Εν τω μεταξύ στο ωροσκόπιο του πρωθυπουργού έχουμε την αντίθεση Ηλίου/Αρη όπου οι απερίσκεπτες ενέργειες,το πείσμα και η ισχυρογνωμοσύνη αλλά και οι αποτυχίες θα συνεχίσουν να τον χαρακτηρίζουν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην χώρα, φέρνοντας αναστατώσεις. 

Ο Αρης του τετραγωνίζει τον Ερμή,την Αφροδίτη και τον Κρόνο ενώ είναι σε αντίθεση με τον Πλούτωνα.Η λεηλασία του ελληνικού λαού συνεχίζεται,δημιουργώντας δυσαρμονία και εκρηκτικές καταστάσεις εντός του κοινοβουλίου ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο. Η αντίθεση Αρη/Πλούτωνα συνδέεται με αποτυχίες,ατυχίες, τις συγκρούσεις,τον πόλεμο και τις επεμβάσεις.

Ο Ήλιος του σε αντίθεση με τον Ερμή, δείχνει πνευματική κατάπτωση και αδυναμία πραγματοποίησης  στόχων αλλά και αδυναμία η ανικανότητα, ενώ βάλλεται από το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα και την αντίθεση Ερμή/Πλούτωνα. 
Η Σελήνη επίσης του τετραγωνίζει την σεληνιακή έκλειψη.Όλα αυτά, θα οδηγήσουν την χώρα στο απόλυτο χάος,δημοψηφίσματα είτε εκλογές, μη ευνοϊκές αποφάσεις,που δεν αποκλείονται και τα δυο, ανατροπές που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια διαφορετική πορεία. Είδωμεν αφού δεν κάνουμε και τίποτα άλλο από το να παρατηρούμε αποχαυνωμένοι!