ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ- 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

στις

Η πανσέληνος Μαρτίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην 22ημοίρα της Παρθένου, στον 1ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, στις 16:53:42 ώρα Ελλάδος.Αφορά και θα επηρεάσει τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμους,Τοξότες, Ιχθύς και Παρθένους. Η επίδραση της αναμένεται να είναι επεισοδιακή και δραματική. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και γεγονότα, και μεγάλη περισυλλογή ώστε να παρθούν πρωτοβουλίες και σωστές αποφάσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.


Υπάρχει αναβρασμός στην διεθνή πολιτική και έρχονται στην επιφάνεια νέες έντονες και αντιδραστικές ενέργειες. Στην Ελλάδα, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στην οικονομία, το ασφαλιστικό και τις συντάξεις που ίσως να σοκάρουν αρκετά. Εν τω μεταξύ θα αυξηθούν δραματικά τα γεγονότα όσο αφορά τις σχέσεις μας σε προσωπικό επίπεδο αλλά και τα γεγονότα όσο αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Η ρύπανση του περιβάλλοντος θα γίνει γενικότερα πιο αισθητή.


Όλοι γνωρίζουν ότι η 22η μοίρα,πλέον συνδέεται με τον κίνδυνο, την περιπέτεια, το πείραμα, την δολοφονία, την βια. Είναι μια πολύ δυσοίωνη μοίρα.

Ο 1ος οίκος, συνδέεται με την δημόσια υγεία, τον λαό, την χώρα και τους κατοίκους της, περιγράφει την γενική κατάσταση της χώρας, και η κατάσταση των εσωτερικών υποθέσεων. Επίσης, είναι η χώρα και οι κάτοικοί της, η εικόνα και η εμφάνιση του έθνους, η φυσική κατάσταση και ευημερία, η υποδομή μιας χώρας, η γενική υγεία του πληθυσμού, εσωτερικές υποθέσεις, λαϊκές απόψεις η και αντιδράσεις, αφού έχουμε και πανσέληνο σε αντίθεση με τον 7οοικο.Οι Αρχαίοι αστρολόγοι ονόμαζαν τον 1ο οίκο το “τιμόνι”, όπως στο τιμόνι του πλοίου.Ενώ η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον λαό μιας χώρας, την θαλασσα, το νερό γενικά και επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την γεωργία, την σοδειά, την φροντίδα των παιδιών, τις γυναίκες, τα ταξίδια. 


Η Σελήνη με αρνητικές όψεις, δηλώνει ασθένεια, αναταραχή και δυσαρέσκεια ενώ με θετικές όψεις, σημαίνει θετική δραστηριότητα και αλλαγές μεταξύ των ανθρώπων, κάποιες βελτιώσεις για τις γυναίκες και τα παιδιά, και μικρά οφέλη δημόσιου χαρακτήρα.Η Σελήνη στον τρίτο δεκανό της Παρθένου,συνδέεται με ασθένειες ανάμεσα στους ανθρώπους, στους πληθυσμούς μιας χώρας.Είναι ένας δεκανος πολύ δύσκολος και ευαίσθητος, σύμφωνα και με άλλους αστρολόγους, με τάση προς ασθένειες.Τα όποια προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις οφείλονται πάντα στο μη καθορισμό σαφών ορίων.


Επηρεάζει χωρες όπως την Τουρκία, Ελβετία, Δυτικές Ινδίες, την Ασσυρία, τη Μεσοποταμία από τον Τίγρη και τον Ευφράτη, την Κρήτη, την Κροατία, Σιλεσία, Βαβυλωνία, το Μοριά, τη Θεσσαλία, Κουρδιστάν, Βιρτζίνια, Βραζιλία. Παρίσι, Λυών, Τουλούζ, Σεντ Ετιέν, Χαϊδελβέργη. Επίσης την Ιερουσαλήμ, Κάτω Σιλεσία, την Κροατία, Βαγδάτη, τη Θεσσαλία, την Κόρινθο, και το Μοριά. Επίσης, το εμπόριο και την κυβέρνηση του Λίβερπουλ.

Η Παρθένος επηρεάζει και συνδέεται με το εθνικό σύστημα υγείας, το ζωικό βασίλειο, της υπηρεσίες ενός κράτους, την εργασία, και τα συνδικάτα, τους λογιστές, το σιτάρι, τα όπλα και τον στρατό.

Πανσέληνο στο ζώδιο της Παρθένου ολως περιέργως ξαναείδαμε και τον Μαρτιο του 2015.  Στις 23 Μαρτίου ο Τσίπρας για πρώτη φορά πάτησε το πόδι του στη Γερμανία για να βρεθεί με την Άγκελα Μέρκελ. Από εκεί, έφυγε με άδειο καλάθι και όπως αποκαλύφθηκε αργότερα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε ήδη προτείνει ένα Grexit για πέντε χρόνια στο παρασκήνιο. Τον ίδιο μήνα η τρόικα έγινε Θεσμοί ή αλλιώς Brussels Group.

Χωρίστηκε στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο εξαιτίας της συμφωνίας του Βαρουφάκη, αλλά και του ιδιαίτερου τρόπου που κινείτο. Το 45% του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη συμφωνία του που δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα να φοβάται τον Λαφαζάνη που είχε βάλει ήδη στο παιχνίδι την ιστοσελίδα iskra με επιθέσεις κατά του Βαρουφάκη και της κυβέρνησης.
Βέβαια , η πανσέληνος προετοιμάζει το έδαφος, διότι απο την ισημερία και μετα τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. 

Η Παρθένος είναι το ζώδιο της ειλικρίνειας, είναι η καθαρότητα στην υγεία, φέρνει τη κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, συνδέεται με την παραγωγή τροφίμων, τους αγρότες, την σοδειά, την παραγωγική εργασία και το εργατικό δυναμικό, τα εργατικά συνδικάτα αλλα και το ζωικό βασίλειο.

Η Παρθένος είναι ο κριτικός, ο αναλυτής, ο υπάλληλος, αυτος που δίνει της υπηρεσίες του, είναι το ζώδιο που κυβερνά τα στατιστικά στοιχεία, την έρευνα, τα μαθηματικά και τις λεπτομέρειες.Η Παρθένος είναι η μικροαστική πλευρά της ζωής και είναι η κινητήριος δύναμη του ζωδιακού κύκλου.

Πλανήτης της είναι ο Ερμής οπου φιλοξενεί και τους Διδύμους αλλα κυβερνά και τον 6ο οικο που είναι το φυσικό σπίτι της Παρθένου (υγεια, εργασία, στρατος, συνθήκες διαβίωσης). Στην κοσμική αστρολογία, που μας ενδιαφέρει, η Παρθένος κυβερνά τη συγκομιδή, τα λαϊκά στρώματα, τις ένοπλες δυνάμεις, τους στρατούς, τα οπλα, τα ζώα, τη παγκόσμια υγεία, την οικολογία, μαζί με τον Ταύρο είναι εγγενώς συνδεδεμένη με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας, τα εργατικά συνδικάτα, τις αριστερές οργανώσεις-πτέρυγες, τα ακραία κόμματα, τη δημόσια διοίκηση.

Ο ωροσκόπος της πανσελήνου βρίσκεται στην 3η μοιρα της Παρθένου, στον πρώτο δεκανό της Παρθένου και προλέγει, μια τεράστια καταστροφή αλλα και τον θάνατο ενός βασιλιά η μιας αυτοκρατορίας. Τα ζώδια της Γης υποκινούνται από πρακτικές ανησυχίες.

Η Πανσέληνος την Κυριακή στις 12 Μαρτίου, 2017 αποκαλύπτει ότι θα υπάρχει αύξηση των πρόσφατων εντάσεων στα γεγονότα που έγιναν. Αγχωτικές σχέσεις μεταξύ των εταίρων, ηγετών καθώς και μεταξύ εθνών θα δείτε ότι θα υπάρχει μια έντονη δραστηριότητα σε μια απελπισμένη αναζήτηση για απαντήσεις και λύσεις. Αυτοι που πλήττονται από την πανσέληνο θα πρέπει πρώτα να φροντίσουν τον εαυτο τους, την υγεια τους, διότι έχουν την τάση να τον παραμελούν διαρκώς.
Τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μόνο με το να ερευνήσουμε βαθιά και να αναλύσουμε τα όποια περίπλοκα ζητήματα που υπάρχουν. Η έντονη συναισθηματική και ψυχολογική ανάλυση μπορεί να οδηγήσει σε θετικές μεταμορφώσεις και αλλαγές στο δρόμο για την ειρήνη και την αρμονία. Άλλωστε η Παρθένος συνδέεται με την ανάλυση, ωρα να βάλουμε τα προβλήματα στο μικροσκόπιο και να τα αναλύσουμε.

Η σκοτεινή πλευρά της πανσελήνου αυτής είναι η ποσότητα της δυσαρέσκειας που μπορεί να προκύψει, όταν τα θετικά συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία.Στην πανσέληνο εχουμε πάντα την κλασσική αντίθεση Ηλιου/Σελήνης που αναδεικνύει τις αντίπαλες δυνάμεις ή την πολικότητα που υπάρχει στη ζωή σας.Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την σχέση σας έναντι των συναισθημάτων, την εργασία σας και το σπίτι, ή ό, τι χρειάζεστε σε σχέση με το τι εσεις θέλετε.Δημιουργείται εδώ μια εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε προσωπική σύγκρουση και κρίσεις που κυριολεκτικά στραγγίζουν την ενέργειά σας.
Συναισθήματα και ένστικτα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κατά την περίοδο της πανσελήνου. Θα πρέπει να δείτε τα πράγματα πιο αντικειμενικά και ισορροπημένα. Να δείτε και να μετρήσετε σαφώς την δυναμική μιας σχέσης ή ποια είναι τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να προκαλούν δυσαρμονία, ανάμεσα σε εσάς και τους άλλους, ώστε να τα επιλύσετε η να πάρετε αποφάσεις.
Η πανσέληνος έχει σχέση με την προηγούμενη Νέα Σελήνη, συγκεκριμένα με την ηλιακή έκλειψη της 26ης Φλεβάρη,2017 όπου,η επίδραση των εκλείψεων θα συνεχιστεί για έξι μήνες, έτσι όλοι οι στόχοι μας δεν θα ολοκληρωθούν πλήρως.

Το κατά ποσο τελικά εμείς μπορούμε να προσαρμοστούμε συναισθηματικά θα παίξει ρολο ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε αυτούς τους νέους στόχους. Η επιρροή και τα αποτελέσματα της πανσελήνου θα έχουν διάρκεια δύο εβδομάδες μέχρι την επόμενη νέα σελήνη, σε αυτή την περίπτωση τη Νέα Σελήνη στις 27ης Μαρτίου. Η νευρικότητα, η τάση για αυτοθυσία και ο εθισμός είναι θέματα που δημιουργούνται αλλα σε κάθε περίπτωση αυτά πρέπει να διοχετευθούν σε θετικά κανάλια, αλλα σίγουρα όχι μονο στις δουλειές του σπιτιού, αλλα σε κατι πολύ πιο δημιουργικό από αυτό.
Η Πανσέληνος επηρεάζεται από τρεις σημαντικούς παράγοντες την αντίθεση Ηλιου/Σελήνης, την αντίθεση Δια/Ουρανού  μέσω αστρολογικών όψεων ελάσσονος σημασίας. Η Πανσέληνος επίσης ευθυγραμμίζεται στενά με ενα μεγάλο σταθερό αστέρι στις (21 ° 51′ Παρθένου).Τέλος, υπάρχει ο σχηματισμός ενός τέλειου ορθογώνιου οπου σχηματίζεται από την αντίθεση Δια /Ουρανού σε γωνία 30 μοιρών και με την αντίθεση Ηλιου/Σελήνης.Η Πανσέληνος δείχνει επίσης μια σειρά απο ουράνια σώματα ελάσσονος σημασίας. Η Παλλάς Αθηνά και ο Χείρων είναι με τον Ήλιο, ο μικρός πλανήτης Έρις με τον Ουρανό.
Η οψη χιαστί Σελήνης/ Ουρανού μεταξύ 1/8ου οίκου, γεννά μια σειρά από τελείως τρελούς ανθρώπους θα λέγαμε, και αντισυμβατικούς.Σε αυτή την πανσέληνο υπάρχει μια παθολογική ανάγκη το να σοκάρουμε και να κάνουμε τους αλλους να νιώθουν οργή. Ωστόσο, στην Παρθένο πάντα υπάρχει επίσης το συναίσθημα της συστολής και το να νιώθουμε άβολα με την κακη φήμη αλλα και την εξωφρενική συμπεριφορά που φέρνει η επιρροή αυτή. Εκείνοι που πλήττονται από αυτήν την Πανσέληνο θα επιδιώξουν την προσοχή των αλλων, πράγμα βέβαια το οποίο προκαλούν οι ίδιοι.

Αυτή η Πανσέληνος θα μπορούσε να φέρει στην επιφάνεια ένα σοκ που ισως να έχετε υποστεί στην παιδική ηλικία η γενικά σε ένα πολύ ευάλωτο στάδιο της εξέλιξής μας, και αυτο δημιούργησε κάποια ανισορροπία μέσα μας! Αυτή η Πανσέληνος δημιουργεί μια αρκετά ηλεκτρισμένη και χαοτική ατμόσφαιρα, εκτός εάν υπάρχουν περισσότεροι σταθεροποιητικοί παράγοντες. Τόσο η Σελήνη και ο Ουρανός είναι αρκετά ευμετάβλητοι, έτσι ώστε τα συναισθήματα αλλάζουν αστραπιαία.


Ο Ουρανός συμβολίζει την αλήθεια και την αποκάλυψη, γι ‘αυτό μερικοί άνθρωποι ισως να βάζουν την ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο λέγοντας την αλήθεια ,την οποία και είναι δύσκολο να αποδεχθούν οι αλλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι.

Ο σταθερός αστέρας Denebola είναι φύσεως Αφροδίτης και Κρόνου. Μπορεί να δώσει την πτώση, αλλα αυτό εξαρτάται από το ποιος πλανήτης είναι ισχυρότερος στον χάρτη. Η Αφροδίτη δίνει μια αίσθηση της ειρήνης και της ασφάλειας. Μπορεί να σας κάνει πιο ευγενείς, τολμηρούς, αυτο-ελεγχόμενους και γενναιόδωρους. Η φυση του Κρόνου κυριαρχεί όταν η ουρά του λιονταριού τραβιέται. Δυστυχία και ντροπή έρχεται όταν οι άλλοι σας εκμεταλλεύονται ώστε να επωφεληθούν από τον γενναιόδωρο και ευγενή χαρακτήρα σας. Φέρνει την απελπισία, τη λύπη, τη δημόσια ντροπή, και την ευτυχία που μετατρέπεται σε οργή.

Ο Denebola δίνει ένα ειδικό χαρακτηριστικό για το μέλλον. Αντλώντας από την εμπειρία του παρελθόντος οδηγεί στην σοφή και εποικοδομητική χρήση της απίστευτης δύναμης του λιονταριού. Στην εγκόσμια αστρολογία δίνει το έναυσμα για μεγάλες καταστροφές και δυστυχία από τα στοιχεία της φύσης.

Το όνομα «Ντενέμπολα» προέρχεται από τη σύντμηση της αραβικής φράσεως Danab al-asad (ذنب الاسد), που σημαίνει «η ουρά του λιονταριού», από τη θέση του αστέρα στον αστερισμό (πρβλ. και τον Ντενέμπ στον αστερισμό Κύκνο, που επίσης αντιστοιχεί στην ουρά του πουλιού). Ομοίως οι αρχαίοι `Έλληνες ονόμαζαν τον αστέρα Αλκαία, λέξη που σημαίνει το ίδιο αλλά και γενικότερα ουρά ζώου.

Πολλές παρεφθαρμένες μορφές του αραβικού ονόματος ακολούθησαν στη νεότερη εποχή: Ο Μπάγερ τον ονομάζει Denebalecid και Denebaleced, ενώ ο Edmund Chilmead Deneb Alased και ο Σίκαρντ Dhanbol-asadi. Ο Ριτσιόλι, παραλείποντας την πρώτη συλλαβή, αποκαλεί τον αστέρα Nebolellesed και Nebollassid «των Νουβίων αστρολόγων».
Ο Πέρσης αστρονόμος Αλ Σούφι αναφέρει τον αστέρα με το όνομα Alazet, ενώ αλλού αναφέρεται ως Nebulasit και Alesit. Παρόμοια, στους Αλφόνσειους Πίνακες το βρίσκουμε ως Denebalezeth, καθώς και με το παρόμοιας σημασίας Dafira (στα αραβικά ονομαζόταν έτσι η φούντα από σκληρές τρίχες στο άκρο της ουράς). Στον αστρικό χάρτη του βόρειου ημισφαιρίου (1871) ο Βρετανός αστρονόμος Ρίτσαρντ Πρόκτορ τον ονομάζει Deneb Aleet. Ο Kazwini αλλάζει και τη σημασία του ονόματος με τα Al Aktab al Asad = τα σπλάγχνα του λιονταριού και Al Katab = το μικρό σαμάρι.
Για τους `Αραβες σημείωνε τον δέκατο σεληνιακό οίκο ή «στάση» (manzil), τον Al Sarfah = ο «Αλλάσσων» (ενν. τον καιρό), ονομασία που ο Ούλουγκ Μπεγκ τη δίνει στον ίδιο τον Ντενέμπολα, με τον Αλ Μπιρούνι να προσθέτει τον 11ο αιώνα: «η ζέστη φεύγει όταν ανατέλλει και το κρύο φεύγει όταν εξαφανίζεται». Από αυτή την ονομασία προέκυψαν οι Asumpha του Chilmead και Serpha του Φράνσις Μπέιλι, την οποία ο Βρετανός ανατολιστής Thomas Hyde (1636-1703) μετέφρασε στα λατινικά ως Mutatrix.
Για τους Ινδούς σημείωνε επίσης τον δέκατο σεληνιακό οίκο τους (nakshatra), τον Uttara Phalguni. Στους αρχαίους Κινέζους εξάλλου ο Ντενέμπολα ήταν μέρος του πεντάστερου μικρού αστερισμού Woo Ti Tsi (五帝座一) = ο «Θρόνος των Πέντε Αυτοκρατόρων». Στους Βαβυλωνίους ο β Λέοντος σημείωνε τον 17ο αστερισμό της εκλειπτικής, τον Zibbat A, που σημαίνει επίσης «ουρά του λιονταριού». Στη Μεσοποταμία ως άλλες ονομασίες για τον αστέρα αναφέρονται οι Lamesh = «Κολοσσός» και Sa = κυανός (ο Samu των Ασσυρίων), αλλά και Mikid-isati = «πυρός καύσις», ίσως μία αναφορά στην καυτή εποχή του έτους όταν ο ήλιος βρίσκεται στην περιοχή του. Οι Σογδιανοί και Χοράσμιοι είχαν μια παρόμοια άποψη για τον Ντενέμπολα, αφού τον ονόμαζαν Widhu και Widhayu, δηλαδή «καυτό». Αντιθέτως, οι Πέρσες τοναποκαλούσαν Avdem, δηλαδή αυτός που βρίσκεται στην ουρά. Κατά τον J.F. Hewitt στην Ινδία ήταν το άστρο της θεάς Bahu, της «Δημιουργού Μητέρας».

Η Σελήνη σε σύνοδο με Denebola: Τιμή αλλα και χυδαιότητα, είναι η τελική ντροπή και καταστροφή, η βίαιη νόσο των ζωτικών οργάνων, τύφλωση και τραυματισμούς στα μάτια, ατυχήματα, απώλειες μέσω των δούλων, οι εγχώριες διαμάχες, ο προσωρινός χωρισμός από το σύντροφό μέσα σε ένα γάμο. Όλοι συμφωνούν ότι δίνει μεγάλες νοητικές ικανότητες και υπεροχή, αλλά επίσης φέρνει αστάθεια και απροσδόκητα δράματα.
Άλλοι λένε ότι φέρνει “ανησυχία και αναποφασιστικότητα … μια άτακτη ζωή … και μεγάλη δυστυχία» αλλα επίσης μπορεί να είναι ένα δώρο, κάτι πολύτιμο που μεταφέρεται από ένα άτομο σε άλλο η από γενιά σε γενιά της οικογένειας, όπως η καλλιτεχνική, η μουσική ή και οι ψυχικές ικανότητες. Το ταλέντο της Άλκης είναι συνήθως Ποσειδώνιας φύσης. Η δημιουργικότητα μπορεί να έρθει ως αποτέλεσμα ,από το γεγονός ότι πρέπει να προσαρμοστούμε και να ανταπεξέλθουμε σε ένα γεγονός που στιγμάτισε ισως την παιδική ηλικία.
Η αντίθεση Δια/Ουρανού αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη σας για προσωπική ελευθερία και ενθουσιασμό. Θα αισθανθείτε μια έντονη επιθυμία να επαναστατήσετε εναντίον σε αυτό που σας εμποδίζει από το να έχετε αυτό που επιθυμείτε η να διασκεδάσετε. Ένα ξαφνικό γεγονός μπορεί να απελευθερωθεί και να δημιουργήσει ένταση και να οδηγήσει σε μια σημαντική αλλαγή των περιστάσεων. Οσο πιο πολύ περιορισμένοι είστε το πιο πολύ θα το αισθάνεστε αλλα ολο και περισσότερο επίφοβη θα είναι η αλλαγή.
Υπάρχει μια τάση να ανανεωθείτε πλήρως και να ξεκινήσετε εκ νέου κατι καινούργιο. Ωστόσο, οσο πιο ακραία είναι μια αλλαγή, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες. Αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο αν υπάρχει για παράδειγμα, μια στενή σχέση που σας κρατάει πισω η σας περιορίζει σε μεγάλο βαθμό. Σκεφτείτε επίσης, τις οικονομικές επιπτώσεις σε κάθε μεγάλη αλλαγή.

Το ορθογώνιο που σχηματίζεται στον χάρτη της Πανσελήνου, ονομάζεται Ερεθισμός ή ενα ορθογώνιο που δείχνει στιγμιαίο ερεθισμό. Οι αντιθέσεις που σχηματίζονται δημιουργούν μια μεγάλη δραστηριότητα. Θα σας κάνει να θέλετε να επιτύχετε τους στόχους σας πάση θυσία. Ενώ η  δραστηριότητα της αντίθεσης Σελήνης/Ηλιου επικεντρώνεται στις σχέσεις και την εξισορρόπηση των πολικοτήτων που δημιουργούνται.Η αντίθεση Δια/Ουρανού, υπερεκτιμά τις διαφορές μεταξύ των εταίρων η συντρόφων. Το χάσμα μεταξύ των δύο δυνατοτήτων γίνεται ολο και πιο ακραίο και αυξάνει δραματικά την ένταση.
Ισως να χρησιμοποιείται ως ένα μέσο για την εξαγωγή πληροφοριών.Λένε ότι όσοι γεννιούνται με αυτό το μοτίβο: «γνωρίζουν τη δύναμη της αλήθειας και χειρίζονται τις πληροφορίες προσεκτικά ενώ ενδιαφέρονται για ανοιχτές και άμεσες συζητήσεις. Η μυστικότητα τους ενοχλεί και μισούν το γεγονός εάν  οι πληροφορίες δεν μεταβιβάζονται.


Ως εκ τούτου, μαθαίνουν να φιλτράρουν την αλήθεια από το μικρότερο κομμάτι των πληροφοριών και ξέρουν πράγματα που κανείς άλλος δεν κάνει … Μερικές φορές αισθάνονται σχεδόν ότι συνθλίβονται από αυτή τη γνώση … ” Το γεγονός ότι η πανσέληνος στην Παρθένο συνδέεται με την αντίθεση Δια/Ουρανού σημαίνει ότι προσπαθεί να διαφωτίσει και να αφυπνίσει ταυτόχρονα. Υπόσχεται, επίσης, να μας απελευθερώσει από τα δεσμά της φυλάκισης η μιας παρόμοιας νοοτροπίας. Η τεχνολογία των πληροφοριών μπορεί να υποδουλώσει ή να απελευθερώσει, ανάλογα με το κατα  πόσο θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να αποσπάσουμε την προσοχή από τους στόχους μας.
Ωστόσο, οι άλλες όψεις ισως να μπορούν να απορροφήσουν την εσωτερική ένταση αλλά η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι σχεδόν αδύνατη. Η υψηλή ενέργεια δεν σταματά ποτέ και συνεχώς επαναφορτίζεται. Οπότε θα πρέπει να σκεφτείτε νέες δυνατότητες. Μια μόνιμη κατάσταση έντασης επίσης μπορεί να βάλει τα πράγματα σε κίνηση. Οι θετικές όψεις δίνουν μεγάλη σταθερότητα, αλλά και δημιουργούν ένα μεγάλο στόχο. Μπορεί να είστε υπερβολικά αμυντικοί σε μία λεκτική επίθεση.Θα εμφανιστεί δυσκολία στην επικοινωνία αλλα αβεβαιότητα και ανασφάλεια.Μπορεί να αισθανθείτε καταναγκασμό, προκειμένου να ανακουφιστείτε από την εσωτερική ένταση. Αποφύγετε την τάση όμως να αναγκάζετε τους άλλους να τρέφονται με νέες γνώσεις που αποκτήσατε.
Το τρίγωνο Σελήνης/Πλούτωνα που υπάρχει και είναι δύσκολο να το διακρίνουμε είναι εκεί προφανώς για να απορροφήσει αυτή την ένταση κατά κάποιο τρόπο η έστω κατι από αυτο. θα ενεργεί σαν μια βαλβίδα πίεσης για να απελευθερώσει τη συσσώρευση εσωτερικής έντασης αλλα και αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο, να διοχετευτεί το άγχος και η πίεση σε δημιουργικά κανάλια. Το άγχος και η ένταση θα είναι αρκετά αισθητά. Ισως, όμως να αποκαλύπτει τις απαντήσεις στα προβλήματά σας, αυξάνοντας την συναισθηματική ευαισθησία και την ψυχική αντίληψη. Θα νιώσετε τα πράγματα πιο δυνατά όμως σε κάθε περίπτωση, αυτό σίγουρα θα συμβάλλει στην προσωπική σας μεταμόρφωση.
Από την άλλη η Πανσέληνος στην Παρθένο, από τον 1ο οικο που περιγράψαμε, προηγείται της Εαρινής Ισημερίας και προετοιμάζει το έδαφος. Αυτή σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή στον 7ο οικο που δείχνει ψέματα, σχέδια και απόψεις που μεταβάλλονται, συκοφαντίες και έντονη κριτική, κουτσομπολιό από τους λαούς εναντίον των αποφάσεων που παίρνουν οι κυβερνήσεις για το μέλλον μέσα στα κοινοβούλια.

Η πανσέληνος τετραγωνίζει επίσης τον Κρονο στον 4οοικο και δείχνει απερίσκεπτες ενέργειες, μελαγχολία, ανησυχία, δυσκολίες, βάσανα και στεναχώρια σε θέματα που αφορούν και επηρεάζουν τον 4οοικο, έδαφος, την κτηματική περιουσία ενός λαού, την αγροτική παραγωγή. Μια αντίθεση με τον Χείρωνα στον 7ο δείχνει τραύμα, μια πληγή, οπου φαίνεται θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με διαπραγματεύσεις, στα κόμματα και με εχθρικές χωρες.


Η οψη κουινκαξ με τον Ουρανο, οπως εξηγήσαμε πιο πάνω, η ένταση διοχετεύετε στον 8ο οικο ενώ η αντίθεση Δια/Ουρανού επηρεάζει τον 2/8ο οικο. Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, σοκαριστικες καταστάσεις και αλλαγές σε θέματα οικονομίας, συντάξεων, ασφαλιστικό και χρέη αλλα και τα εργασιακά δικαιώματα. Μην ξεχνάμε ότι μαζί με τον Ουρανο υπάρχει και η Έρις. Ο Ερμής και η Αφροδίτη σε πτώση, ο πρώτος στους Ιχθύς και η δεύτερη στον Κριο. Οπότε και παλι βλέπουμε μια ισχυρή πόλωση ανάμεσα στον 1οκαι 7ο οικο. Ισχυρή πόλωση και λογομαχίες επι των οικονομικών σχέσεων, αστάθεια και ανατροπές στα χρηματιστήρια, συζητήσεις περι εθνικού νομίσματος αλλα και οσο άφορά την αλλαγή προς εθνικο νόμισμα, πανικός, χρηματιστηριακές απώλειες, με τα χρέη των κρατων να μεγαλώνουν ολο και περισσότερο. Οι θάνατοι θα αυξηθούν αλλα και τα ατυχήματα.

Ολα δείχνουν ότι προκύπτουν μεγάλες δύσκολιες οσο αφορά την οικονομία αλλα και τις σχεσεις μας με τους αλλους, στις διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες, και τις εχθρικές χωρες. Η πανσέληνος θα είναι καθοριστική για την οικονομία, οι διαπραγματεύσεις σαφώς θα φέρουν αρκετές δυσκολίες σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό ισως να αφορά και τον τρόπο διαχείρισης του πλούτου της γης, οικονομικών αλλα πολύ περισσότερο άφορά την δημόσια υγεια και εργασία, δημιουργώντας οργή και άγχος.

Ο Ηλιος τετραγωνίζει τον Κρονο, πράγμα που συνδέεται άμεσα με τις βλέψεις εχθρικών χωρών προς τα εδάφη μας, έχει να κάνει και με τις αλλαγές στο περιβάλλον, και τον κίνδυνο που καραδοκεί. Ο κίνδυνος αυξάνεται ολο και περισσότερο για ένα θερμό επεισόδιο, συμβάλλει στην  αξία της γης με αρνητικο τρόπο, στις καταστροφές που συνδέονται με το έδαφος, όπως σεισμοί, πυρκαγιές, καιρικές συνθήκες αλλα και το προσφυγικό κτλ. Επίσης αποδυναμώνεται η θέση της κυβέρνησης.


Το τετράγωνο Ερμή/Κρονου έχει να κάνει με απεργίες και μπλοκάρισμα εθνικών οδών και δρόμων. Από την άλλη εχουμε ρήξη, το σπάσιμο συμφωνιών η συνθηκών που έχουν υπογραφτεί, αποξένωση σε διαπραγματεύσεις, δυσκολίες, δυσπιστία, επιφυλακτικότητα οσο άφορά τις κινήσεις και τα λογια των αλλων αλλα και διπλές  η κρυφές συμφωνίες, το εμπόριο είναι πιθανόν να πληγεί αλλα και δυσκολίες στην διπλωματία.

Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα, ενώ ταυτόχρονα τετραγωνίζει τον Δια, δημιουργεί επιπλέον δράμα οσο άφορά τα χρηματιστήρια, θα περιορίσει την χαρά και δημιουργία, την οικονομία, θα υπάρξει εκρηξη και ξαφνικοί θάνατοι, οι αυτοκτονίες θα αυξηθούν, θα επηρεάσει τους πρέσβεις και αυτό το τελευταίο το είδαμε τι συμβαίνει με τους Ρώσους πρέσβεις και αυτό το είχα ξαναπεί πριν κάποιο χρονικό διάστημα και παλι.
Βέβαια μέσα σε αυτές τις όψεις τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αποσυμπιεση της πίεσης και των εντάσεων. Οι άξονες εμπλοκής, τα μεσοδιαστήματα, Κρονου/Αρη δείχνουν δυσκολίες στην συνεργασία ώστε να βρεθούν λύσεις  και αυτο φέρνει έντονες στενοχώριες και απώλειες αλλα και γενικότερα  δείχνει μια περίοδο ανησυχίας, με πολλούς θανάτους .

Το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/MC/Πλούτωνα είναι δείκτης παράνομων σκανδάλων, παραβάσεων και απάτης.Το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Αρη/Ουρανού, δίνει να ξαφνικο ξύπνημα, ξαφνικά γεγονότα, βιασμούς και αλλα τραγικά γεγονότα. Αρης/Πλουτωνας/Ποσειδώνας συνδέεται με την αδιαλλαξία, την σκληρότητα τον ύπουλο τρόπο, μια καταστροφή η θεομηνία εξαιτίας του νερού η σε νερό.

Οσο άφορά το ωροσκόπιο της χωρας μας η πανσέληνος στην Παρθένο σχηματίζει αρνητικές όψεις με την Σελήνη δημιουργώντας οικονομικες επιπλοκές και έντονη κριτική σε ζητήματα του 2ου οίκου, ενώ σχηματίζει αντίθεση με την Αφροδίτη, δείχνοντας την μελαγχολία και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον λαο, οσο αφορά τους μελλοντικούς μας στόχους επηρεάζοντας την επιχειρηματικότητα και το προσφυγικό σε σοβαρο βαθμό.


Ο Αρης σχηματίζει και μια όψη κουινκαξ με το part of fortune, αναστέλλοντας τις επιδιώξεις για μια καλύτερη τύχη στα θέματα που απασχολούν ενώ και ο Ερμής τετραγωνίζει το MC. Η αντίθεση Ηλιου/Βορείου δεσμού δείχνει μια δυσαρμονική στάση ως προς την συνεργασία με αλλους και την οριστική διάλυση. Η σελήνη επίσης τετραγώνιζει τον Χείρωνα αλλα και το ημιτετράγωνο Ουρανού/Χείρωνα δείχνουν  μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χωρα μας, οπου οι απόπειρες για κάθε κίνηση βελτίωσης μπλοκάρεται.

Όλα δείχνουν ότι θα προκύψουν δυσκολίες και ότι θα πρέπει να απορρίψουμε τις παλιές ιδεολογίες και συνήθειες για να προχωρήσουμε μπροστά, οσο αφορά την οικονομία, οπου οι διαπραγματεύσεις θα είναι εξαιρετικά δύσκολες. Σε θέματα εργασιακά επίσης θα αρχίσουμε κατι νέο ,πατώντας πάνω στα παλιά. Ωστόσο, η νεα σελήνη στον Κριο και η Εαρινή ισημερία δείχνουν πιο σοβαρά γεγονότα και εξελίξεις.


~ Like  Share  Tag  Comment  ~  ~
Email: astro.ephimerides@gmail.com

Follow on Twitter:https://twitter.com/astroephimeris