ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ- 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

στις
Στις 15 Μαρτίου, οι άνθρωποι των Κάτω Χωρών θα κατευθυνθούν προς στις κάλπες για να εκλέξουν νέο ηγέτη.Αυτή είναι η πρώτη και απο τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη για το ετος 2017, που θα καθορίσουν την πολιτική κατεύθυνση που πρόκειται να πάρει η Ευρωπαϊκή Ήπειρος.Η 15η Μαρτίου είναι μια ημερομηνία με πλούσια αρχαία ιστορία οσο αφορά την Ευρώπη, οπου κατά την ημέρα του έτους 44BC ο Ιούλιος Καίσαρας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον Βρούτο. Όταν φημολογήθηκε ότι στις Ειδούς του Μαρτίου (15 του μηνός) ο Λεύκιος Κόττας θα πρότεινε στη Σύγκλητο να γίνει ο Καίσαρ βασιλιάς γιατί ήταν γραμμένο στα Σιβυλλικά βιβλία πως μόνο βασιλιάς θα νικούσε τους Πάρθους, οι συνωμότες αποφάσισαν να δράσουν.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο οιωνοσκόπος Σπουρίννας είχε πει στον Καίσαρα να φυλάγεται από τις Ειδούς του Μαρτίου. Το βράδυ της 14ης σε συγκέντρωση φίλων στο σπίτι του, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ποιος θάνατος είναι ο καλύτερος.
 
«Ο απροσδόκητος», ήταν η γνώμη του Καίσαρα.Το πρωί της 15ης η Καλπουρνία τον παρακάλεσε να μη πάει στη Σύγκλητο εκείνη την ημέρα γιατί είχε δει στον ύπνο της ότι τον κρατούσε στην αγκαλιά της σφαγμένο. Οι ιερείς ήρθαν και είπαν ότι οι οιωνοί ήταν απαίσιοι. Αλλά ο εκ των συνωμοτών Δέκιμος Βρούτος περιγέλασε γυναίκες και ιερείς κι έπεισε τον Καίσαρα να μεταβεί τη Σύγκλητο, έστω για ν’ αναβάλει τη συνεδρίαση.
Ενώ προχωρούσαν, είδε ο Καίσαρ τον οιωνοσκόπο και τον ειρωνεύτηκε : «Οι Ειδοί του Μαρτίου ήρθαν».Ο Σπουρίννας απάντησε «Ναι, ήρθαν, αλλά δεν πέρασαν»
Στην πορεία τους το πλήθος που συνωστιζόταν γύρω από τον Καίσαρα ήταν μεγάλο. Πολλοί του έδιναν αιτήσεις και αναφορές που ύστερα τις παραλάμβαναν οι ακόλουθοί του. 
 
Ο Έλληνας σοφιστής Αρτεμίδωρος ο Κνίδιος, που είχε σχέσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Βρούτου και είχε μάθει για τη συνωμοσία, πλησίασε πολύ κοντά και του έδωσε ένα σημείωμα λέγοντας «Διάβασέ το αυτό, Καίσαρ, ο ίδιος και γρήγορα. Λέει για σπουδαία πράγματα που σ’ ενδιαφέρουν». Ο Καίσαρ προσπάθησε να το διαβάσει αλλά οι εκδηλώσεις του πλήθους ήταν τόσες που δεν μπόρεσε. Μπήκε στη Σύγκλητο κρατώντας το σημείωμα ενώ ο Δέκιμος Βρούτος συγκράτησε τον Μάρκο Αντώνιο στην είσοδο σε μια παρατεινόμενη συζήτηση για σοβαρό, δήθεν, θέμα.
Όταν ο Καίσαρ κάθισε στο έδρανό του, οι συνωμότες τον περικύκλωσαν προφασιζόμενοι ικεσίες για την ανάκληση του εξόριστου αδελφού του Τίλλιου Κίμβρου.Ο Καίσαρ αρνούνταν σε έντονο ύφος και τότε ο Κίμβρος του τράβηξε προς τα κάτω την τήβεννο.Ήταν το σύνθημα.Πρώτος ένας από τους Κάσκες τον κτύπησε στον αυχένα αλλά η πληγή δεν ήταν σοβαρή.Ο Καίσαρ προσπάθησε ν’ αντισταθεί αλλά όπου κι αν στρεφόταν έβλεπε τα γυμνά σπαθιά των συνωμοτών, ενώ οι άλλοι συγκλητικοί παρακολουθούσαν με βουβή φρίκη. Τον χτύπησαν όλοι για να έχουν όλοι συμμετοχή στον φόνο, κι όταν είδε και τον Βρούτο να ορμά εναντίον του είπε στα Ελληνικά «Και συ, τέκνον ;» και σκέπασε το κεφάλι του με την τήβεννο.Δέχτηκε είκοσι τρία χτυπήματα και κατέρρευσε στη βάση του αγάλματος του Πομπήιου.
 
Έτσι, η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ξεκίνησε.Τώρα μπορούμε να επιστρέψουμε στις εκλογές στην Ολλανδία για το έτος 2017, με μια μικρή εισαγωγή στην ιστορία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η αυτοκρατορία των ημερών μας,είναι υπό απειλή. Στη Βρετανία έχουμε ήδη το Brexit από πέρυσι και οπου σε λίγο ενεργοποιούνται οι διαπραγματεύσεις γι αυτό, και τώρα ερχόμαστε σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων που θα έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις για την τύχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχής γενομένης από την Ολλανδία.
 
Ο υποψήφιος στην Ολλανδία σήμερα στην κορυφή των δημοσκοπήσεων είναι ο Geert Wilders, (Geert Wilders, Χέιρτ Βίλντερς, 6 Σεπτεμβρίου 1963) είναι Ολλανδός πολιτικός, βουλευτής και αρχηγός του αντι-Ισλαμικού κόμματος “Partij voor de Vrijheid” (“Κόμμα για την Ελευθερία”, PVV). Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία από το οποίο αποχώρησε το 2004 για να ιδρύσει το τωρινό PVV. Διαφώνησε με το Λαϊκό Κόμμα,το οποίο υποστήριζε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Γενικά η πολιτική του στρέφεται ενάντια στο Ισλάμ, ενώ έχει σχολιάσει (αρνητικά) θέματα που αφορούν τη μετανάστευση, την ελευθερία του λόγου και τη συμπεριφορά των Μαροκινών νέων στις πόλεις.Ενας από τους δεδηλωμένους στόχους του, είναι ότι αν εκλεγεί ηγέτης θα κλείσουν τζαμιά στην Ολλανδία, τα μουσουλμανικά σχολεία, θα απαγορεύσει το Κοράνι και την είσοδο των μουσουλμάνων μεταναστών.
 
Στην κοσμοπολίτικη Ολλανδία, όποιος την έχει επισκεφτεί, η εκλογική αυτή κρίσιμη αναμέτρηση θα φέρει το μίσος και θα διαιρέσει το έθνος.Το κόμμα του κέρδισε τρίτη θέση στις βουλευτικές εκλογές στις 9 Ιουνίου 2010, με 24 έδρες συνολικά.
 
Υπάρχουν πολλά κόμματα σε αυτές τις εκλογές και 76 έδρες απαιτούνται για να κερδίσει τις εκλογές, κανένα κόμμα όμως δεν θα καταλήξει με μια συνολική πλειοψηφία, οπότε η Ολλανδική κυβέρνηση πάντα θα είναι ένας συνασπισμός. Το θέμα είναι ότι κανένας από τους άλλους υποψηφίους δεν θα θέλει να συνεργαστεί με τον Wilders αν πάρει την πλειοψηφία.
Επί του παρόντος, το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας υπό την ηγεσία του 53χρονου Γκέερτ Βίλντερς, εξακολουθεί να έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις παρά την καταδίκη του τον περασμένο Δεκέμβριο για υποκίνηση διακρίσεων εις βάρος των Μαροκινών των Κάτω Χωρών.
Ας πάμε στην αστρολογία για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση. Ο γενέθλιος χάρτης της Ολλανδίας που χρησιμοποιείται παρα πολύ από τους Ολλανδούς αστρολόγους είναι αυτος της, 16ης Μάρτιου του 1815 στις 11:47 π.μ. LMT, στη Χάγη αλλα επίσης κάποιοι χρησιμοποιούν την ωρα 10:30 π.μ.
 
 
Ο συντηρητικός Κρόνος στις 15 Μαρτίου πρόκειται θα τετραγωνίζει την σύνοδο Ήλιου/ Πλούτωνα στον χάρτη της Ολλανδίας, οπου ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τον ηγέτη και ο Πλούτωνας την εξουσία και τον έλεγχο.Θα παρατηρήσετε ότι (προφανώς) ο διελαυνων Ηλιος είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο της Ολλανδίας όπως όπως επίσης και με τον Χείρωνα, που δείχνει μια πληγή, ένα τραύμα. Μήπως η Ολλανδία πρόκειται πληγεί αυτή την ημέρα, δηλαδή να αυτοτραυματιστεί κατά κάποιο τρόπο; Υπάρχει πόνος και απώλεια που αναδύεται από αυτό το τετράγωνο Κρόνου/ Χείρωνα, οπου προέρχεται από το 6ο οικο. Η διέλευση του Κρόνου,επίσης, σχηματίζει και ενα εξάγωνο με το MC του γενέθλιου χάρτη της Ολλανδίας,λέγοντας ότι υπάρχει μια ευκαιρία για τους συντηρητικούς να αδράξουν την εξουσία.
Η άλλη οψη είναι η συνοδος Αρη/ Πλούτωνα, με τον γενέθλιο Άρη της Ολλανδίας στον 7ο οίκο των σχέσεων με τα άλλα έθνη. Ο Πλούτωνας είναι η αλλαγή ή μια μεταμόρφωση, συχνά σκληρή και αδιάλλακτη. Ο Άρης είναι η δύναμη, η δράση και επιθετικότητα και αυτό μαζί μου λέει ότι οι σχέσεις με εκείνους που αντιτίθενται στην κατεύθυνση που η Ολλανδία πρόκειται να πάρει θα επιδεινωθεί και θα ενταθεί.
 
 
Υπάρχει μια πολύ ισχυρή αντίθεση εδώ οσο αφορά την λήψη αποφάσεων, και επίσης ο Ερμής είναι σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ερμή της Ολλανδίας που διέπουν το 10ο οίκο της κυβέρνησης και τον 8ο οίκο της αλλαγής. Ο Αρης όμως που κυβερνά το 11ο οικο των κομμάτων και ομάδων, μας λέει οτι θα υπάρξει μια μάχη για την εξουσία όπου οι ηγέτες θα συνωστίζονται για την επιρροή και τον έλεγχο.
Όσο για τον ίδιο τον Wilders, με ημερομηνία γέννησης 6 Σεπτεμβρίου 1963 στο Venlo, της Ολλανδίας, με τον Ηλιο στην Παρθένο και με μια ειλικρινής προνοητική Σελήνη στον Κριο, οπου στο εσωτερικό μπορεί να είναι προσεκτικός και δειλός, αλλά τον καλύπτει ενα συναισθηματικο νταηλίκι. Υπάρχουν δύο άλλα πράγματα στον χάρτη του που με ενδιαφέρουν. Έχει μια σύνοδο Ήλιου/ Πλούτωνα στην Παρθένο, οπου δίνει την ανάγκη για εξουσία και θα προσελκύσει λατρευτική υποστήριξη.
 
Ο γενέθλιος Ολλανδικός χάρτης έχει ακριβώς αυτή την οψη, την σύνοδο Ηλιου/Πλούτωνα δηλαδή, στους Ιχθείς, το αντίθετο ζώδιο. Είναι αυτή η οψη μια αντανάκλαση των φυσικών τάσεων των Ολλανδών; Η συνοδος Ηλιου/ Πλούτωνα του Wilders σε αντίθεση με τον γενέθλιο Χείρωνα της Ολλανδίας, σημαίνει οτι μπορεί να είναι η αιτία μιας βαθιάς πληγή μέσα στην ολλανδική ψυχή.
 
 
Η διέλευση του Πλούτωνα τώρα κάθεται και χτυπάει τον Νότιο δεσμο του. Αυτή είναι μια βαθιά μεταμόρφωση και ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί ξαφνικά σε μια νέα κατάσταση, που συχνά συνοδεύεται με μια πάλη για την εξουσία. Αυτή η συνοδος είναι ενδιαφέρουσα, καθώς αυτό σημαίνει ότι ο Νότιος Δεσμός του Wilders βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον γενέθλιο Άρη της Ολλανδίας. Αυτός θα είναι ο ηθικός αυτουργός και του θυμού που θα ανασυρθεί εντός και εκτός της χώρας.
 
 
 
Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η επιρροή αυτή θα είναι διχαστική και ακόμα αν δεν αναλάβει την εξουσία στην Ολλανδία, θα είναι σαν ένα στιλέτο που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των Ολλανδών, μια εξαιρετικά κρίσιμη επιρροή για το μέλλον του έθνους,και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι λοιπόν η νίκη είναι του Geert Wilders, ισως με μια κυβέρνηση συνασπισμού.Σαφώς,βέβαια υπάρχει και μια οψη αντίθεσης Αρη/Πωσειδωνα μεχρι τις αρχές Απριλίου,που αυτό συνάδει με εκλογές τύπου αλα Τραμπ,φέρνοντας σύγχυση και πανικό,μετα τις εκλογές.
 
Τις επόμενες εβδομάδες ισως η Ολλανδία να αρχίσει τις συζητήσεις για να βγει από το ευρώ και αυτό θα δώσει μια απτή αίσθηση πλέον,υπαρξιακής κρίσης που πλησιάζει για την ΕΕ, ιδιαίτερα με τις γαλλικές εκλογές μετά από τον Απρίλιο / Μάιο και με την Γερμανία τον Σεπτέμβριο.Η Άνγκελα Μέρκελ κινείται ανάμεσα σε μια σειρά από τα τετράγωνα Ουρανού από τις 20 Μαρτίου και μετα, έτσι θα αισθανόμαστε ολο και περισσότερο ένα ωστικό κύμα αλλαγής που έρχεται. 
 
Αβεβαιότητα και σύγχυση με τον διελαυνων Πλούτωνα να είναι σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα κατά τον Σεπτέμβριο, ενώ ο διελαυνων Ποσειδώνας συνεχίζει να αντιτίθεται του Αρη μεχρι τις αρχές του 2018. Αυτό συνδέεται επίσης με τη ανικανότητα, την δυσαρέσκεια, την κατάχρηση δύναμης,έχει την εννοια του κακούργου/εγκληματία,την έλλειψη αποφασιστικότητας, αποτυχία,έλλειψη σχεδιασμού και προγραμματισμού.
 
Σιγουρα, όμως περίεργες καταστάσεις θα εκτυλιχθούν,προοιωνίζοντας μια αρκετά σκοτεινή περίοδο και για την χωρα της τουλίπας.
 
Αλλα οπως ειπώθηκε και πριν, «Προσέχετε τις Ides του Μαρτίου !!!”.