ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ-20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

στις


H φετινή εαρινή ισημερία, πραγματοποιείται ωρα 12:29 μμ. στην μηδενική του Κριου όπως πάντα, στον 10ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου (κυβερνήσεις, ηγέτες κρατων). Δεν έχει και μεγαλη διαφορά από αυτά που αναφέραμε και αναλύσαμε στα σεληνιακά φαινόμενα Μαρτιου, με την Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία στον Κριο, τον Αρη στο ζώδιο του Ταυρου, το στελλιουμ στον Κριο, Ερμής και Ουρανος μαζί με την Έρις. 

Ο ωροσκόπος υπολογίζεται στην 16η του Καρκίνου, μοίρα του στρατιώτη,μοιρα των μεταρρυθμίσεων,όμως είναι μια μοιρα αρκετά νευρική που προκαλεί εντάσεις αλλά και θα επηρεάσει σημαντικά τα συναισθήματα μας.Πρώτα ο Ήλιος στον Κριό πλαισιώνεται από μια ανάδρομη Αφροδίτη στον Κριο που είναι σε πτώση και εξηγήσαμε τι σημαίνει αυτο είναι μια ενέργεια, ιδιαίτερα επιζήμια μόνο και μονο το γεγονός ότι είναι στο αντίθετο ζώδιο που κυβερνά, και είναι ο Ζυγός, οπου  ενεργοποιείται στην ουσία ενας πολεμιστής μέσα μας. Η Αφροδίτη εδώ αναλαμβάνει δράση, και μας προκαλεί να προχωρήσουμε πέρα ​​από τους φόβους, και τους περιορισμούς. Έχει κάποια σημαντικότητα με την εννοια ότι την τελευταία φορά που είχαμε εαρινή ισημερία με την Αφροδίτη στον Κριο, ήταν το 2009 και το 2001.
Ο Ηλιος τετραγωνίζεται από την Σελήνη και τον Κρονο, αλλα εχουμε και την στενή σύνοδο Σελήνης/Κρόνου στις 27 μοίρες, στο τελευταίο τέταρτο του Τοξότη, στον 6ο οικο.Πιστεύω όμως, ότι η πρόκληση είναι να επιμείνουμε σε αυτό που εκτιμούμε και πιστεύουμε, αλλα και να λάβουμε υπόψιν τα μαθήματα που εχουμε πάρει ως τώρα.

Υπάρχει έντονα η μεταβλητότητα του Τοξότη, το τετράγωνο με τον Χείρωνα και τον αστεροειδή Pallas Athena, πυροδοτεί ισως αλλαγή και σκόπιμες κινήσεις, η και στρατηγική ακόμα από πλευράς κυβερνήσεων.Η προσαρμογή μας στις μεταβαλλόμενες συνθήκες είναι δύσκολη, έτσι δεν εχουμε παρα να εμπιστευθούμε αυτο το κύμα αλλαγής, που δημιουργείται από το στελλιουμ στους Ιχθύς για να δούμε που θα μας βγάλει.


Το stellium στον Κριό, με τον Ερμή, τον Ουρανό και Έρις είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε πια το χάος και μάλιστα η συνοδος Ουρανού/Έρις θα μας συνοδεύσει μεχρι τις αρχές του 2018! Εχω εξηγήσει πολλές φορές ότι η συνοδος αυτή είναι μια πολύ αγρια ενέργεια, οπου θα υπάρξουν  απρόβλεπτα γεγονότα παγκοσμίως και ριζοσπαστικές αλλαγές. Την τελευταία φορά μάλιστα που είδαμε την σύνοδο Ουρανού/Έρις, στην ιστορία, ήταν τον Γενάρη του 1928 ενώ τότε ήταν και ο Δίας στον Κριο, που ήταν η εποχή της ανόδου του φασισμού, της οικονομικής κατάρρευσης και η έναρξη της Μεγάλης Ύφεσης.

Αλήθεια είναι δυνατόν να συμβεί παλι τοι ιδιο; Όποια και αν είναι η περίπτωση, και επειδή ξέρουμε ότι η κριση είναι τεχνητή, ωστόσο να είστε προετοιμασμένοι για κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις.Σαφώς, βέβαια ο κόσμος σήμερα δεν είναι όπως τότε, πολλά έχουν αλλάξει, εκτός από την οικονομία που μας ταλαιπωρεί ολους, οι διελεύσεις είναι ιδιες και κάποιες μικρές διαφορές, αλλα πολλά θυμίζουν τα γεγονότα τότε, με διαφορετικό τρόπο. 

Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι το ιδιο, ενας ιλασμό- φασιστικός πόλεμος, ξαναμπαίνει στο προσκήνιο ο πόλεμος των πόλεων, που θα κορυφωθεί το 2020.Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι εντελώς παράλογο και θα συνεχίσει να είναι έτσι.

Να περιμένετε όμως το απροσδόκητο.Όμως να θυμάστε ότι μέσα από το χάος πάντα γεννιέται κατι καινούργιο, τα πράγματα θα ξαναμπούν σε τάξη, αλλα πάντα αυτό δεν γίνεται με απλο τρόπο και παίρνει χρόνο.Κατά κάποιο τρόπο έτσι τα πράγματα ακολουθούν μια τέτοια πορεία και στο σύμπαν, ως προς τον τρόπο που γεννιέται ένα αστρο η γαλαξίας.
Βασικό είναι να αναφέρω τον σταθερο αστέρα, στην εαρινή ισημερία που είναι ενας από τους πιο σημαντικούς και θυμίζουν την χρονια του 2015, και ήταν και στην εαρινή ισημερία τότε που σηματοδοτεί ένα ναυάγιο είτε στην οικονομία, είτε σε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες, είτε κυβερνήσεις, είτε πνιγμούς, όπως είδαμε τότε αεροπλάνα να πέφτουν και πλοία να βουλιάζουν στους ωκεανούς, η αλήθεια είναι ότι χάθηκε πολύς κόσμος και έγιναν πολλά γεγονότα.

Ο Scheat και παλι εδώ, σε σύνοδο με τον Ηλιο και το MC, όπου κατά Robson, σηματοδοτεί, κίνδυνο μέσα από το νερό και τις μηχανές, ενδέχεται να φέρει ατυχήματα ή πνιγμούς. Γενικότερα, σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, προκαλεί υπερβολική ατυχία, φόνους, αυτοκτονίες, και πνιγμούς. Είναι μια επιρροή που μπορεί να οδηγήσει απώλεια ζωής σε καταστροφές, όπως πλημμύρες, ναυάγια, ατυχήματα σε ορυχεία, τα ατυχήματα με αεροπλάνο, ή ίσως αυτοκτονία. Είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιρροή οπου είχα αναλύσει ιδιαίτερα το 2015, τα κείμενα υπάρχουν μπορείτε να πατε να τα διαβάσετε. 

Ο Scheat, με τον Ηλιο, συνδέεται με την ξεροκεφαλιά και την ανεξάρτητη σκέψη, την υπέρτατη φιλοδοξία αλλα και όμως δεν κρίνουμε σωστά, ο καθένας υιοθετεί την δικη του αλήθεια χωρίς να ακούει την γνώμη των αλλων και να σκέπτεται.

Σε κάθε περίπτωση ο σταθερός αστέρας αυτος είναι σε υπηρεσία το να ερευνά την αλήθεια με ένα τρόπο ισως καπως σκληρό και παράξενο. Ο σταθερός αστέρας αυτό αφορά τις καιρικές συνθήκες, τα πλοία, τους ωκεανούς.
Ο Αρης σε σύνοδο με τον Hamal, δίνει βία, εγκληματικές τάσεις, ισχυρή θέση με επιρροή αλλά η ντροπή και καταστροφή. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, είναι από τη φύση Άρη και Κρόνου. Προκαλεί βία κτηνωδία, σκληρότητα και προμελετημένο έγκλημα. Έχει τις ιδιότητες του Κριου και είναι αρκετά επιθετικός αστέρας. Αυτό μπορεί να σηματοδοτεί προβλήματα και εγκλήματα πάθους, που έχουν σχέση με το σεξ, θανάτους υπο παράξενες συνθήκες. Ο Αρης επίσης σε σύνοδο με τον Schedir, επιδεινώνει την εικόνα αυτή.Εκεί στον 10οοικο υπάρχει και το Part of fortune, με τον Alpheratz, όπου κατά Ebertin, πολλοί ηγέτες άνθρωποι σε θέσεις σημαντικές, έχασαν την θέση τους.
Η συνοδος όμως Σελήνης/Κρόνου, που είναι και ακριβείας, στον 6ο οικο συνδέεται με την εκτεταμένη λιτότητα και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, οπου επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις και επηρεάζει και την υγεία, και ιδιαίτερα την γυναίκα, εκφράζει ενα λαο που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα εμπόδια, βάρη, δυσκολίες και θλιβερά γεγονότα, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά.Ο Ηλιος, από πλευράς ηγεσίας προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά και στην οικονομία. 

Ο Δίας επίσης, στον 4ο οικο σε αντίθεση με το στελλιουμ στον Κριο, και ιδιαίτερα η αντίθεση Ερμή/Δια συνδέεται με την απατη, την κοροϊδία, τον δόλο, την αποτυχία, την αναξιοπιστία κτλ. σε ολο της το μεγαλείο. Και παλι βλέπουμε το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα και Πλούτωνα/Δια, που τα εχουμε εξηγήσει και αυτά πολλές φορές.Ο Πλουτωνας στον 7ο οικο και σε αντίθεση με τον ωροσκόπο, έχει να κάνει με μια ενέργεια που είναι αποκρουστική και απωθητική.Συμβολίζει την δικτατορία και την εξουσία με την χρήση βίας και τις δραστικές αλλαγές στην ζωή μας, ισως έχει να κάνει και με την αρχή κάποιας ασθένειας, αλλά έχει να κάνει με τον έλεγχο που ασκεί η εξουσία.

Ο Ηλιος τετραγωνίζει τον Πλούτωνα προοιωνίζει εκρηκτικές καταστάσεις με εχθρικές χωρες αλλα και σκοτεινά σχέδια η κινήσεις. Η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Πλούτωνα όπως και ο Αρης και συνδέεται με εκρήξεις στην οικονομία αλλα και περιβαλλοντικές καταστροφές.Ο Πωσειδωνας στον 9ο οικο προκαλεί έντονες ανησυχίες για αύξηση εισροής προσφύγων, και αύξηση τρομοκρατίας, λόγω τετραγώνου Κρόνου/Ποσειδώνα, όχι ακριβείας, αλλα πυροδοτείτε μια κατάσταση και παλι εκρηκτική, άλλωστε περισσότερα θα πούμε και από τα σεληνιακά φαινόμενα.
Ο χάρτης της ισημερίας επηρεάζει τον 8ο οικο της χωρας μας ,δυστυχώς, όπως επίσης το κοινοβούλιο και τα κόμματα.Η σύνοδος σελήνης/Κρόνου, τον 8ο οικο και το στελλιουμ τον 11 και 12οοικο της. Η εαρινή ισημερία θα επηρεάσει την Ευρώπη, συγκεκριμένα, σε πρώτο πλάνο την Ελλάδα μια με τον Scheat, την Βουλγαρία, την Ρουμανία, την Εσθονία, την Λιθουανία, μετα την Τουρκία, την Γαλλία, ιδιαίτερα το ανατολικό της μέρος, το Λονδίνο, την Ισπανία, την Γερμανία (ιδιαίτερα Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη αλλα και γύρω περιοχές), το Μιλάνο, την Ελβετία, την Αλβανία, την Πολωνία, την Σερβία ,την Βοσνία, και την Μέση Ανατολή οπου εκεί θα πυροδοτηθούν εκρηκτικά γεγονότα.


Όψεις, πλανήτες και επιρροές βάζουν φωτιά στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης και σε ένα υποτιθέμενο οικονομικό χρέος που δεν πρόκειται να φτάσει στο τέλος της διαδρομής του. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν υφίσταται πλέον καμία αλληλεγγύη, τα εθνικιστικά δεξιά κόμματα που ισχυροποιούνται παντού στη γηραιά ήπειρο αλλάζουν και τη ρότα της. 

Η Ευρώπη θα βιώσει ισχυρά τραντάγματα.Τα εθνικιστικά κινήματα φέρνουν αποσχίσεις, αλλαγές συνόρων, δεν αποκλείονται και νέες κοινωνικές εκρήξεις.Η σκιά της τρομοκρατίας πλανάται, πάνω από την Ευρώπη.Υπάρχει η προδιάθεση για κοινωνικές αναταραχές στον ευρωπαϊκό νότο,ενώ το προσφυγικό/μεταναστευτικό έχει τη δυναμική να εξελιχθεί σε μεγάλη πληγή για την Ελλάδα.Σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων είναι μέσα στο πρόγραμμα.Κατά τα αλλα, αυτοι έχουν τα δικα τους σχέδια και εμείς τα δικα μας. Η επαγγελματική σιγουριά και συνεργασίες αναμένεται να είναι μεταβαλλόμενες η θα είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε τον δικο μας ρυθμό, οπου υπερευαισθησία και προβλήματα μπορεί να προκύψουν. Η προσαρμογή θα είναι δύσκολη στην καθημερινότητα και ιδιαίτερα με τις δημόσιες υπηρεσίες. Σε λίγο θα εχουμε και την ανάδρομη πορεία του Ερμή και θα είναι καπως πιο δύσκολο να διακπαιρεωθουν κάποιες εκκρεμοτητες αυτήν την περίοδο.


Θα είναι δύσκολο να κρίνουμε αντικειμενικά σχεσεις πάσης φύσεως αλλα και τον εαυτο μας, οπότε ισως να υπάρξουν συγκρούσεις που υποσκάπτουν κυρίως την επαγγελματική ζωή, λόγω αυτάρκειας από ανθρώπους με επιρροή.Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοι που θα πληγούν σημαντικά, αλλά σημαντικό στοιχείο και λέξη-κλειδί σε μερικές περιπτώσεις είναι ο σεβασμός προς τους ανωτέρους αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και δέσμιοι της δειλίας μας. Τα πάντα στην ζωή μας μπορεί να δείχνουν μονοτονία και βαριεστημάρα η προσαρμογή σε μακροχρόνιες συνήθειες και εργασιακά μοτίβα οπου είναι δύσκολο να αλλάξουν. Οσο αφορά όμως και τις συναισθηματικές σχεσεις, δεν αρκεί το γεγονός ότι πρέπει να παρουσιάζουμε στους άλλους μια σταθερή εικόνα και ότι όλα πανε καλά μονο και μονο για να γλυτώσουμε την όποια κριτική.Οι ευθύνες θα φορτίσουν την οικογένεια περισσότερο  για παράδειγμα, ισως να καταπιέζεται ο αυθορμητισμός στις σχέσεις, η να υποβιβάζουμε τις προσδοκίες μας.


Ωστόσο, και οι ευκαιρίες για να επανορθώσουμε παρουσιάζονται να είναι λιγοστές. Ισως να υπάρχει ψυχρότητα η αστάθεια αλλα καλο θα ήταν να βασιστείτε στην εσωτερική σας δύναμη ώστε να δείξουμε περισσότερη εμπιστοσύνη στις σχεσεις μας και ευαισθησία στα προβλήματα των αλλων, αλλωστε δεν έχετε τίποτα να χάσετε, αλλα θα κερδίσετε περισσότερα στον κόσμο των συναισθημάτων χωρίς να προβάλετε μεγάλες η παράλογες απαιτήσεις.
Είναι μια δύσκολη περίοδος οπου η ανεξαρτησία και τα δικαιώματα του ανθρώπου αλλά ισως και η δια του η συμμέτοχή στην ζωή, απειλούνται. Συνήθως βάζουμε τον εαυτο μας και τα επιτεύγματα μας σε πρώτο πλάνο, αδιαφορώντας πλήρως για τους άλλους είστε σε κοσμικο είτε σε προσωπικό επίπεδο. Παρορμητισμος και πείσμα διέπουν τις κινήσεις και σκέψεις μας. Από την άλλη μπορεί να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, πρόθυμοι να πάρουμε κάποια ρίσκα, για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων όμως θα πρέπει να ανακαλύψουμε τον πραγματικό μας εαυτό και να φέρουμε σε ισορροπία αυτά τα στοιχεία.


Ο Ηλιος ,η Σελήνη σε δύσκολη οψη με τον Κρονο, προκαλούν την κοινωνία, μέσα από διάφορα προβλήματα που δημιουργούνται, βάρη και επιπλοκές. Εμείς θα πρέπει αυτήν  την άνοιξη να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις, την απαισιοδοξία σε σχέση με το μέλλον. Η επιτυχία δεν κερδίζεται μονο με την σκληρή δουλειά. Αυτήν την περίοδο θα υπάρχει φόβος για αποτυχία και ισως να μην μπορούμε να αξιοποιήσουμε πλήρως ολο μας το δυναμικό, ίσως και λόγω των νόμων που ψηφίζονται. Ωστόσο, ο Κρονος χαρίζει και υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αυστηρότητα. Κάποιοι θα προτιμούσαν να είναι η δυναμη πίσω από τον θρόνο παρα εκείνος που κάθετε πάνω στον θρόνο. Ισως να είμαστε και αυστηροί με τον εαυτο μας, λόγω ενοχών.Ο Κρόνος μπορεί να βγάλει αρνητικά αλλα και θετικά στοιχεία αλλά όμως δίνει και μαθήματα τα οποία μας ωριμάζουν και πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν. Να θυμάστε όμως, ότι το να σκέφτεστε θετικά αλλά και η συνεργασία μπορεί να αλλάξει θετικά τη ζωή σας αλλα και την ζωή ολων.


Ο Βόρειος δεσμός στο μεσοδιάστημα Αρη/Πλούτωνα υποκινεί την ανθρωπότητα η την κεντρίζει στο να ενωθεί,για παράδειγμα,αναφέρω, οτι το δικο σας παράδειγμα η εμπειρία η επίτευγμα, υποκινεί τους άλλους να κάνουν το ίδιο, η να ενώσει όλους τους ανθρώπους για ένα μεγάλο κατόρθωμα αλλά και να ενώσει πολλούς ανθρώπους μαζί με σκοπό ωστε να αλλάξουν τον κόσμο. 


Καλή άνοιξη σε όλους!!!

Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει.~ Like  Share  Tag  Comment  ~  ~
Ιστοσελίδα:http://eastroephimerides.blogspot.gr/

Email: astro.ephimerides@gmail.comΣχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.