Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ- 7 ΜΑΙΟΥ 2017

Advertisements
Σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, βλέπουμε σε πολιτικο επίπεδο μια ταλάντευση προς τα δεξιά και μια επαναβεβαίωση του εθνικού κράτους ενόψει της παγκοσμιοποίησης. Την τελευταία φορά που είχαμε το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα – στις αρχές της δεκαετίας του ’30 – υπήρξε μια βαθιά ύφεση που ακολουθήθηκε και παλι από μια ταλάντευση προς τα δεξιά, στην Ευρώπη, που προκλήθηκε βέβαια από τις οικονομικές δυσκολίες. Η Αμερική απέφυγε την πολιτική αναταραχή την δεκαετία του 30, αλλά όχι αυτή τη φορά.Αυτή η νέα πολιτική διάθεση δεν έχει ακόμη ζυμωθεί στην ηπειρωτική Ευρώπη, αλλά αυτό συμβαίνει απλά επειδή δεν υπήρξαν εκλογές. Όπως έγραψα και σε αλλα κείμενα, τα δυο μεγάλα πολιτικά γεγονότα φέτος θα είναι οι γαλλικές και γερμανικές εκλογές και μπορούμε να περιμένουμε μία τάση μετακίνησης της ψήφου προς την δεξιά πτέρυγα, αλλά όχι με τη συνήθη σημασία: δεν θα είναι μια συνηθισμένη υπόθεση, αλλά καπως με μια πιο συντηρητική απόχρωση. Θα είναι κάτι διαφορετικό, όπως έχουμε δει ήδη στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια νέα εποχή γεννιέται. Ο Ουρανός εξακολουθεί να βρίσκεται σε στενή επαφή με την Έρις εδώ και πολύ καιρο και είχα πει αυτό θα φέρει κύματα αλλαγής σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή η συνοδος, που υπάρχει στον ουρανιο θόλο, περιγράφει τους κραδασμούς που δημιουργούνται στο σύστημα, τους ανθρώπους που δύσκολα μπορούν να πιστέψουν τι συνέβη, τη βαθιά απογοήτευση που πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει. Δεν είναι αυτό που απλα βλέπουμε στην επιφάνεια. Αλλά κάποιος μπορεί απλα να σκεφτεί οτι, αυτό που είχα γράψει πέρυσι, οτι οι πολιτισμοί και αυτοκρατορίες ανεβαίνουν και πέφτουν, οι αξίες αλλάζουν.
Και η Marine Le Pen είναι πιθανόν να είναι η επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας. Είναι ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, ενός ακροδεξιού κόμματος, το οποίο είχε προηγουμένως είχε ηγηθεί ο πατέρας της, αλλά του οποίου η θέση και η εικόνα έχει κατευναστεί (και αυτό περιλαμβάνει την απομάκρυνση του πατέρα της από το κόμμα.)
Marine Le Pen
Θέλει οικονομικά να προστατέψει την Γαλλία και θέλει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, καθώς και την συνθήκη της  Σένγκεν, που επιτρέπει στους ανθρώπους να κινούνται ελεύθερα μεταξύ των χωρών. Αντιτίθεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας του 2007, και θεωρεί το 2017 ενα έτος κατά το οποίο τα έθνη θα αναγεννηθούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Frexit,ένα φαινόμενο ντόμινο που προέρχεται από τις ψήφους του Brexit και του Trump.
Τώρα λοιπόν θα μιλήσουμε αστρολογικά. Δεν νομίζω ότι η αστρολογία από μόνη της μπορεί να κάνει κάποια επιτυχής πρόβλεψη και αυτό διότι, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν γεννηθεί ταυτόχρονα με την Marine Le Pen, θα έχουν τον ίδιο χάρτη, αλλά δεν θα είναι πρόεδροι, επειδή δεν είναι πολιτικοί . Πρέπει λοιπόν να συνδυάσουμε την αστρολογία με τις διαθέσιμες πληροφορίες.
Για να κάνω μια τέτοια πρόβλεψη, εξετάζω 3 πράγματα: την δημοφιλια ενός πολιτικού; Εάν ο χάρτης τους σχηματίζει ισχυρές όψεις με τον εθνικό χάρτη; και σαφώς οι σημαντικές διελεύσεις που μπορεί ενδυναμώνουν τους χάρτες τους για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχουν 3 κύριοι υποψήφιοι: ο Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron, και η Marine Le Pen πέρασαν στον τελευταίο γύρο, για τις αυριανές εκλογές 7 Μάϊου ,2017. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να μιλήσω ιδιαίτερα για χαρισματικούς ηγέτες. Υπήρχαν βέβαια και άλλοι υποψήφιοι που δεν πέρασαν.
Benoit Hamon
Ο Benoît Hamon, γεννημένος στις 26 Ιουνίου 1967, είναι Γάλλος πολιτικός και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Έγινε υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2017 μετά τη νίκη του Manuel Valls στον δεύτερο γύρο του πρωτογενούς κόμματος στις 29 Ιανουαρίου 2017. Ο Hamon παραδέχτηκε την ήττα μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 23 Απριλίου και ανακοίνωσε αμέσως την υποστήριξή του στον Emmanuel Macron στο δεύτερο γύρο.
Είχα σημειώσει ότι αποκλείω τον Hamon επειδή τελειώνει η πρόσφατη μεγάλη διέλευση του (Ο Πλούτωνας σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο του) και δεν υπάρχει νέα σημαντική διέλευση για τα επόμενα χρόνια στον χάρτη του. Επίσης, ο χάρτης του κάνει μόνο μια ισχυρή οψη με τον Γαλλικό χάρτη: ο ωροσκόπος του συνδέεται με τη Γαλλική Σελήνη. (Ενημέρωση: Από τότε που γράψαμε αυτό, η δημοτικότητα του Εμμανουήλ Μακρόν έχει αυξηθεί.)
François Fillon 
Ο François Charles Amand Fillon, γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1954, είναι Γάλλος πολιτικός που διετέλεσε Πρωθυπουργός της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012 υπό τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών (παλαιότερα γνωστός ως Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα), το μεγαλύτερο κεντροδεξιό πολιτικό κόμμα της χώρας, για τις προεδρικές εκλογές του 2017. Στις 23 Απριλίου 2017, εξασφάλισε το 20,0% των ψήφων κατά στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, έφτασε τρίτος, και δεν εισήλθε στον τελικό γύρο.
Ο Fillon έχει επίσης μια ισχυρή οψη με τον Γαλλικό χάρτη: ο βόρειος δεσμός του είναι απέναντι από τη Σελήνη της Γαλλίας. Ο γενέθλιος Ηλιος του στους Ιχθύς, διέρχεται από τον Πωσειδωνα, αυτό σημαίνει σύγχυση και δεν αποτελεί καλό σημείο για μια εκλογική νίκη, αλλά οδηγεί σε σκάνδαλο και απώλεια. Ο βόρειος δεσμός του στον Αιγόκερω διέρχεται από τον Πλούτωνα ενισχύει αυτήν την ιδέα. Ο Κρόνος κινείται πάνω τους γωνιακούς οίκους του. Παρόλα ταύτα, η συνοδος αυτή είναι λίγο παράξενη και ύποπτη.
Θα μπορούσε να είναι η διέλευση ενός δημοφιλούς σωτήρα – ο Τόνι Μπλερ είχε αυτή τη δυνατή διέλευση από τον Ποσειδώνα καθ’ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου ως ηγέτης των Εργατικών – αλλά δεν μπορείς να είσαι ένα είδος σωτήρα αν έχεις ιστορικό στην εξουσία – και ο Fillon ήταν πρωθυπουργός της Γαλλίας .Νομίζω ότι ο Πωσειδωνας, στην περίπτωση του Fillon προτείνει ,το να φύγει από την πολιτική.
Ο Melenchon, επίσης, φαίνεται επίσης να βρισκόταν σε καλή θέση. Γάλλος πολιτικός, ευρωβουλευτής και συμπρόεδρος του Αριστερού Κόμματος, υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017 “εκτός πλαισίου πολιτικών κομμάτων” ενώ ίδρυσε το Φεβρουάριο του 2016 το κίνημα La France insoumise (FI, Ανυπότακτη Γαλλία). Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν είναι ο νεότερος γιος του Ζωρζ Μελανσόν, υπαλλήλου των Γαλλικών Ταχυδρομείων, και της Ζανίν Μπαγιονά, καθηγήτριας, της οποίας η οικογένεια είχε καταγωγή από την Ισπανία
Ο γενέθλιος Δίας του στον Κριό σε αντίθεση με τον διελαυνων Δία στον Ζυγο ,οπότε ισως μιλάμε για μια φούσκα ενθουσιασμού και υπερβολής, αλλά μάλλον βραχύβια. Επίσης, οι πλανήτες του στη Παρθένο είναι σε αντίθεση με τη διέλευση του Ποσειδώνα, που κάνει λογο για ουτοπικά ιδανικά. Ο διελαυνων Ποσειδώνας επίσης με τον βόρειο δεσμό του, θα μπορούσε να προκριθεί στο δεύτερο γύρο ως ένα απροσδόκητο “φαινόμενο” (ή να πλησιάσει αρκετά σε αυτό), αλλά εξακολουθώ να μην πιστεύω ότι θα κερδίσει την προεδρία. 
Ο αντίπαλος της Λε Πεν είναι ο σχετικά νεοφερμένος, Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron. Γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1977 (ηλικίας 39 ετών), στην Αμιένς της Γαλλίας. Η ωρα γέννησης από το Astrodienst είναι στις, 10.40 π.μ. Θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα, αλλά στον χάρτη του έχει πολλούς ανάδρομους πλανήτες, Ερμή, Αρη, Κρονο, Βόρειο Δεσμο και Δία. Ο Βόρειος δεσμός του στον Ζυγο σε σύνοδο με τον διελαύνων Δια στον Ζυγο, θα μπορούσε να του δώσει την νίκη. Ο γενέθλιος Ήλιος του διέρχεται από τον Κρόνο επίσης στον Τοξότη (ηγεσία και ευθύνη). 
Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο γενέθλιος Ηλιος του σχηματίζει αντίθεση με τον Δια και τριγωνίζει τον Κρονο ταυτόχρονα, οπότε όταν ο Κρόνος θα διέρχεται αυτό το σημείο, τους επόμενους μήνες, αυτό είναι πολύ θετικό και εποικοδομητικό.Ο χάρτης του, σε σύγκριση με τους άλλους δύο υποψηφίους, είναι πολύ καλύτερος, ίσως πολύ περισσότερο κατω από νορμάλ συνθήκες, θα έλεγα ότι θα κερδίσει τις εκλογές ,χωρίς αμφιβολία, αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ο χάρτης της Le Pen …
Κανονικά, η σύνδεση του με τον χάρτη της Γαλλίας, δεν είναι σημαντικη καθόλου. Έχει μόνο την Αφροδίτη σε σύνοδο με τον 5ο οικο. Αλλα η ολη του αστρολογική εικόνα καθώς και η ηλιακή του επιστροφή δεν δίνει πολλές πιθανότητες για επιτυχία, εκτός από την σύνοδο Δια/Βορείου Δεσμού (δημοφιλια). Την ημέρα των εκλογών ο Δίας τετραγωνίζει την Σελήνη του και αυτό θα μπορούσε να ανακόψει καπως την δημοτικότητα του. 
Ο βόρειος δεσμός στον Λεοντα, τριγωνίζει τον Ερμή και Ηλιο του, τετραγωνίζει το MC του και σχηματίζει σύνοδο με τον Κρονο, αλλα αυτό αφορά περισσότερο τον σχηματισμό μιας ομάδας, ενός κόμματος και την οργάνωση.
Και τέλος υπάρχει η Marine Le Pen, η οποία ο χάρτης της είναι εξαιρετικος για μια εκλογική νίκη. Η Σελήνη της στον Αιγόκερω, μαζί με τον διελαυνων Κρόνο (ηγεσία και ευθύνη). Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι ότι και ο Μακρόν και η Λε Πεν, έχουν αυτή την θέση στην τελευταία μοιρα του Τοξότη (η Σελήνη της και ο Ηλιος του αντίστοιχα) πράγμα που σημαίνει ότι και οι δυο πέρασαν στο δεύτερο γύρο εκλογών και οι δυο τους είναι δεμένοι με την μοίρα της Γαλλίας για πολύ περισσότερο καιρο. Θα μπορούσαν να ξανάπανε σε εκλογές; Ο διελαυνων Δίας αντιτίθεται στον γενέθλιο Κρόνο της και τετραγωνίζει τον γενέθλιο Άρη της, γεγονός που επισημαίνει πολύ καλά μια έντονη ηγετική θέση ή τουλάχιστον μια μακρόχρονη πολιτική μάχη. Ο διελαυνων Δίας μαζί με τον βόρειο δεσμο της, αλλα και η αντίθεση Ποσειδώνα/Δια , δίνει το στοιχείο της μυστικισμού, ιδεαλισμού, οραματισμού.
Ο Ωροσκόπος/Βόρειος Δεσμός/Κρονος της σχηματίζει σημαντικές όψεις με τον Γαλλικό Ηλιο/Βόρειο Δεσμο/Ωροσκόπο (αυτά είναι αρκετά μεγάλα stelliums, αλλά όλα μαζί δημιουργούν κάτι πολύ ισχυρό). Και το MC-Αρης στον Καρκίνο συνδέεται με τη Σελήνη της Γαλλίας-IC στον Καρκίνο. Η Σελήνη της στον Αιγόκερω είναι σε σύνοδο με το MC της Γαλλίας. Έτσι υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή σχέση με τον χάρτη της σύγχρονης Γαλλίας, πολύ περισσότερο από τους άλλους υποψηφίους.
Όσο για τις διελεύσεις, τα επόμενα 3 χρόνια έχει τον Πλούτωνα σε αντίθεση με το MC της, και ο Κρόνος σχηματίζει μια σκληρή οψη με την Σελήνη και τις γωνίες της.
Επομένως, περιμένω να είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλικης Δημοκρατιας ,η οποία θα είναι πολύ αποτελεσματική, φέρνοντας αλλαγές τα πρώτα χρόνια της προεδρίας της. Μετά από αυτό, οι διελεύσεις της θα εξασθενίσουν και θα γίνει λιγότερο αποτελεσματική. Όταν λέω “αποτελεσματική”, εννοώ ότι θα επιτύχει πολλά από αυτά που επιδιώκει να επιτύχει: δεν προτείνω, ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ με αυτό που κάνει, απλα κανω την δουλειά μου ως αστρολόγος.
Τα επόμενα χρόνια η Γαλλία θα βγει από αυτή την σκληρή και μακρά περίοδο, οπου ο λαός της δοκιμάζεται έντονα, κατά την οποία ο Πλούτωνας και ο Ουρανός θα έχουν σκληρές όψεις με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Δεσμο και τις γωνίες της χώρας. Αυτό είναι αρκετά σημαντικο. Η Γαλλία σείεται και θα έχει και αλλα δυνατά τρομοκρατικά χτυπήματα, πολύ μεγαλύτερα. Η Le Pen είναι η μονη υποψήφιος που θα επιφέρει αλλαγές που απαιτούνται ,μετα από μια σειρά διελεύσεων. Η Γαλλία θα είναι μια πολύ διαφορετική χώρα σε χρονικό διάστημα 2 έως 3 ετών, και η σχέση της πολύ διαφορετική με την ΕΕ.
Εν τω μεταξύ, η Theresa May νομίζω ότι φέρθηκε αρκετά έξυπνα οσο αφορά την καθυστέρηση της έναρξης των διαπραγματεύσεων του Brexit μέχρι τα τέλη Μαρτίου, λίγες εβδομάδες πριν από τις γαλλικές εκλογές. Είναι πιθανό να δούμε στην Γαλλική προεδρία, αυτό που ζητά το Ηνωμένο Βασίλειο για τον εαυτό του και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη τη διαδικασία.Ωστόσο, αν κοιτάξουμε τον χάρτη της Γαλλίας, στις διελεύσεις την ημέρα των εκλογών, θα δούμε ότι στην κορυφή του ωροσκοπίου του χαρτη, βρίσκεται η Αφροδίτη, και αυτό υποδηλώνει ότι μια γυναίκα θα θριαμβεύσει. 
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η Le Pen να αναταράσσει και την Γαλλική οικονομία (συνοδος Ηλιου-Ουρανου στον 2ο οικο της Γαλλιας), οδηγώντας την ΕΕ, από το ένα σοκ στο άλλο, γράφοντας ιστορία, ειδικά από την άνοιξη του 2019 και μετα. Αλλωστε αυτο φανηκε επισης και απο την πρωτη σεληνη του 2017,οπου εκει ειχα πει τι αναδυεται. Ο χάρτης της Λε Πεν προβλέπει εκλογική νίκη, αλλα η αλήθεια είναι ότι είμαι ιδιαίτερα σκεπτική με τα ωροσκόπια και των δυο υποψηφίων, που δείχνει καπως θολό και παράξενο,ενω ο χαρτης κυβερναται απο τον Πωσειδωνα.
 Η Λε Πεν, σύμφωνα με τις διελεύσεις που δέχεται ο Γαλλικός χάρτης, δείχνει ,ότι θα είναι μια εκλογή- σοκ για την Γαλλία μετα αλλα και για τους επομενους μηνες (τετράγωνο Ηλιου/Ουρανού, ενώ Ερμής και Ουρανος τετραγωνίζουν τον ωροσκόπο της χωρας). Οι εκλογές γίνονται λίγο πριν την πανσέληνο στον Σκορπιο οπου θα φέρει μεγάλες αναταράξεις στην Ευρώπη. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, σίγουρα έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ άσχημες καταστάσεις, τα πράγματα θα οδηγηθούν εκτός ελέγχου, όπως και αν εχει.

Exit mobile version