ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ- 10 MAIOY 2017

στις

Η πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου, 2017, στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 23:42:24 μμ., ωρα Ελλάδος και αφορά τα σταθερά ζώδια ( Ταύρος, Σκορπιός, Υδροχόος και Λέων) οπου η επιρροή της αναμένεται να είναι έντονη, επεισοδιακή και επιζήμια. Αυτά τα ζώδια ωστόσο στην προσωπική τους ζωή καλο θα ήταν να μην πάρουν αποφάσεις υπο το κράτος του θυμού η της αντεκδίκησης γιατί θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες, ενώ κάποιοι θα αναγκαστούν να προβούν σε ανακατατάξεις οικονομικες και αισθηματικές. 
 

Η περίοδος αυτή είναι σημαντικη για τις διεθνής εξελίξεις. Στην Ελλάδα, προβλέπονται πολύ έντονες διαμάχες εντός της Βουλής και συγκρούσεις μεταξύ κομμάτων, καθώς η αντίθεση Σελήνης/Ηλιου πραγματοποιείται στον 10-4οοικο, ( κυβέρνηση/αντιπολίτευση) αλλα κυρίως χτυπάει τον 1-7ο οικο της, στον άξονα Ταυρου /Σκορπιού. Η πανσέληνος στην 20η μοιρα του Σκορπιού είναι αρκετά κρίσιμη. Πάμε να δούμε τι βγαίνει από την ανάλυση της.

Με λίγα λογια, επειδή τα εχω εξηγήσει πολλές φορές, ο 7ος είναι οι διπλωματικές σχέσεις ενός κράτους. Είναι πολύ σημαντικός οίκος (όπως όλοι οι γωνιακοί οίκοι), για να δούμε αν η επαφή του κράτους με τους άλλους λαούς είναι φιλική ή εχθρική και ανταγωνιστική. Ο 7ος είναι οι διεθνείς συνθήκες, οι φανεροί εχθροί ενός κράτους, το εμπόριο με ξένες χώρες, ο πόλεμος. 
Ο 10ος οίκος, είναι πάρα πολύ σημαντικός, δείχνει τον αρχηγό του κράτους, τον πρόεδρο της δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τα δημόσια πρόσωπα, την υψηλή κοινωνία. Για τις χώρες που έχουν βασιλεία δείχνει το βασιλιά. Γενικά είναι η ανώτατη αρχή και τα πρόσωπα που έχουν ισχυρή θέση σε ένα κράτος. Εξουσιάζει και την τιμή και την φήμη της χώρας. 
Ο 4ος οίκος, δηλώνει ό,τι έχει σχέση με τα κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, η γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, οι σεισμοί και οι καιρικές συνθήκες. Είναι οι ρίζες μας , η οικογένεια και πατρίδα. Η ακίνητη περιουσία μας. Πατέρας, χωράφια, κήποι, σπίτια, ακίνητη περιουσία, κτηματομεσίτες, κρυμμένοι θησαυροί στο έδαφος. Δήμοι ,πόλεις ,ορυχεία, Τάφοι.Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια. Είναι η αντιπολίτευση.
Η πανσέληνος Μάιου είναι τόσο ισχυρή, δυσάρεστη, προκαλεί δυσφορία και απογοήτευση αλλα μπορεί να θεωρηθεί και τυχερή ταυτόχρονα, ισως αν εμπιστευθούμε την διαίσθηση μας. Η εμφάνιση του ανάδρομου Πλούτωνα, στον 1ο οικο, ωστόσο ισως και να επιτρέπει την εμφάνιση ενός θετικού μετασχηματισμού στη ζωή σας. Αλλα όμως οποιοσδήποτε μετασχηματισμός και αλλαγή σίγουρα γίνεται με επώδυνο τρόπο.
Στην πανσέληνο εχουμε την κλασσική αντίθεση Ηλιου/Σελήνης, οπου υπογραμμίζει αντιτιθέμενες δυνάμεις ή την πόλωση που δημιουργείται στη ζωή μας. Στην προκείμενη περίπτωση, η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε προσωπικές συγκρούσεις και κρίσεις που αδειάζουν την ενέργειά μας. Συναισθήματα και ένστικτα πάντα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους με την πανσέληνο. 
Χρησιμοποιήστε την αυξημένη συναισθηματική δύναμη και διαίσθηση για να ξεπεράσετε τυχόν προκλήσεις. Η υποσυνείδητη συνειδητοποίηση επιτρέπει να εχουμε μια πιο αντικειμενική και ισορροπημένη ματιά στις προσωπικές μας σχέσεις. Θα δείτε σαφώς ότι οποιαδήποτε δυναμική σχέση ή αρνητικά συναισθήματα προκαλούν δυσαρμονία.
Μια πανσέληνος σχετίζεται με την προηγούμενη νέα σελήνη. Το φαινόμενο της πανσελήνου διαρκεί δύο εβδομάδες μέχρι την επόμενη νέα σελήνη. Αυτή η φάση της σελήνης διαρκεί μέχρι τη νέα σελήνη της 25ης Μαΐου.
Η Σελήνη στον Σκορπιο είναι σε πτώση, ενώ η Αφροδίτη είναι σε άβολη θέση μέσα από το ζώδιο του Κριου, όπως είχαμε εξηγήσει. Η πανσέληνος πραγματοποιείται στον 10ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου και κυβερνά και τον 7ο οικο, οπου και οι δυο είναι σημαντικοί και γωνιακοί οίκοι, οπότε θα συνεχίσουν να υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις.
Η Πανσέληνος στον Σκορπιο, στον άξονα Ταυρου-Σκορπιού, θα φέρει αναταράξεις στην Ευρώπη, και αυτό διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Σκορπιός (1 Νοεμβρίου 1993). Η πανσέληνος πέφτει στον 3ο δεκανό του Σκορπιού, φέρνοντας καταστροφές, διαμάχες και σφαγές, ακραία καιρικά φαινόμενα και σεισμούς. Με λίγα λογια η πανσέληνος στον Σκορπιο, μας πάει πισω στο σκοτάδι…
Κατά πρώτον και κυριότερο, ο Πλουτωνας σχηματίζει σχεδόν σύνοδο με τον ωροσκόπο στον χάρτη της πανσελήνου, οπου θα θέλουμε να ελέγξουμε το περιβάλλον μας και τις σχεσεις πάσης φύσεως. Αυτό σηματοδοτεί ότι κάποιοι από μας θα συναντήσουμε δυσάρεστες συγκρούσεις η αλλαγές, και το γεγονός ότι ισως θα πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις κατω από πίεση. Η οψη αυτή παρουσιάζει ανελέητο χαρακτήρα, ενώ νιώθουμε ότι η θέση μας απειλείται, ενώ και οι όποιες συγκρούσεις φέρνουν εξάντληση. Το ιδιο σημαίνει και σε πολιτικο επίπεδο, που συνδέεται με την εξουσία και τον έλεγχο πάνω σε ένα λαο, ενώ αυτος νιώθει ότι απειλείται από τις όποιες αλλαγές. Ο Πλουτωνας συμβολίζει και την παγκοσμιοποίηση.
Συνδέεται με την κατάπιεση, με ένα επίπονο μετασχηματισμό η αλλαγή που επρόκειτο να συμβεί, αλλα και την πραγματοποίηση της όποιας “επιτυχίας” με βίαιες και σκληρές τρόπους/μεθόδους, από πλευράς κυβέρνησης-EE., και αυτό διότι ο Ηλιος τριγωνίζει τον Πλούτωνα.

Παρόλα ταύτα η Σελήνη σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τριγωνίζει τον Πωσειδωνα. Βέβαια, το να εξαγωνιζει τον Πλούτωνα μια Σελήνη στον Σκορπιο που δεν είναι τόσο ευνοικη, την κάνει ακόμη πιο βαριά και σοβαρή αλλα θα μπορούσε να είναι θετική εν μέρει, αλλα και αυτο εξαρτάται από τις προσπάθειες που γίνονται. Ο Ηλιος βέβαια στον 4ο δεν είναι καλή θέση γιατί σηματοδοτεί προβλήματα σε θέματα 4ου οίκου, στους λαούς.
Από την άλλη μεριά, η Σελήνη εξαγωνιζει τον Πλούτωνα και αυτό ισως να δώσει στον καθένα από εμάς, πολύ έντονες και βαθιές εμπειρίες σε σχέση κυρίως με τα επαγγελματικά η γενικώς αυτό σηματοδοτεί και αλλαγές σε σχέση με αυτα. Οι έντονες προσωπικές αλληλεπιδράσεις θα αποκαλύψουν ακριβώς πώς αισθάνεστε για κάποιον και πώς αισθάνονται οι αλλοι για σας. Μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή στη ζωή σας ισως και να επιτρέπει ένα θετικό μετασχηματισμό. Αντίθετα οι προσωπικές μας σχέσεις μπορεί να εξελιχθούν σε κατι πολύ βαθύτερο ή να απελευθερωθείτε τελείως από μια σχέση η κατάσταση ώστε να προχωρήσετε στη ζωή.
Το τρίγωνο Σελήνης/Πωσειδωνα μας προτρέπει να χρησιμοποιήσουμε και την διαίσθηση μας, το ένστικτο μας, τα πνευματικά μας χαρίσματα, ωστόσο μπορεί να επηρεαστούμε έντονα από τις εξελίξεις και τα γεγονότα γύρω μας. Όμως αυτό έχει δυο όψεις, διότι μπορεί να χαθούμε στα συναισθήματα μας και ευαισθησίες, και να πέσουμε πολύ εύκολα σε αρνητικές πνευματικές καταστάσεις, δημιουργώντας προβλήματα. Μπορεί να μην μας είναι εύκολο, να διακρίνουμε τα ορια μεταξύ του εαυτού μας και των αλλων η αυτών που αγαπάμε, να επηρεαζόμαστε από τις διαθέσεις των αλλων, και από τις αρνητικές δονήσεις του περιβάλλοντος. 
Κακές συνήθειες ισως οφείλονται σε άσχημες εμπειρίες που είχαμε στο παρελθόν. Αποφύγετε να “πηδάτε” μέσα σε συναισθηματικούς βάλτους! Αντίθετα προσπαθήστε να εναρμονιστείτε περισσότερο συναισθηματικά με τους αλλους και να τους καταλάβετε σε βάθος η να δείξετε κάποια συμπόνοια σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.
Οτιδήποτε βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης στη ζωή σας μπορεί να ξαναγεννηθεί τώρα. Μπορείτε να καθαρίσετε την ακαταστασία στο μυαλό σας και στο περιβάλλον σας. Μπορείτε να φτάσετε στην ρίζα οποιαδήποτε κακής συνήθειας ή εθισμού, για την εξάλειψη των όποιων καταστροφικών συμπεριφορών. Ο μεγαλύτερος έλεγχος των συναισθημάτων σας μαζί με μια ισχυρή διαίσθηση θα σας καθοδηγήσουν στο ταξίδι σας μέσα σε μια σκοτεινή περίοδο. Όπως ένας ψυχολόγος, μπορείτε να δοκιμάσετε να βουτήξετε στα βαθιά, λίγο κάτω από την επιφάνεια για να λύσετε μυστήρια ή να διερευνήσετε εγκλήματα και να σας αποκαλυφθούν μυστικά.
Η συνοδος Ερμή/Ουρανού, από τον 3ο οικο συνεχίζει να μας κρατάει σε επαγρύπνηση για τα παγκόσμια γεγονότα, σε επίπεδο διπλωματίας, ενώ συνδέεται με τα ξαφνικά νεα ,ειδήσεις και αλλαγές. Η σύνοδος αυτή που θα διαρκέσει αρκετά, σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα πιο δυσάρεστα γεγονότα και προκλήσεις, προκαλώντας εξόργιση.
Σε προσωπικο επίπεδο, ισως δείχνει υπερκινητικότητα, ιδιοτροπία και νεύρα η ανησυχία σε επικοινωνιακο επίπεδο, η με το κοντινο μας περιβάλλον. Προσπαθήστε να έχετε ξεκάθαρες απόψεις, ώστε να σας καταλαβαίνουν οι αλλοι, να μην είστε ανυπόμονοι, προκλητικοί και να είστε πιο δεκτικοί στα μηνύματα των αλλων, χρησιμοποιώντας και την διαίσθηση σας η τα πνευματικά σας χαρίσματα. Μια επιπλέον ερμηνεία, είναι ότι μπορεί να είμαστε περισσότερο ανοιχτόμυαλοι από ότι το συνηθισμένο, και συχνά οι άνθρωποι να μας παρεξηγούν, αλλα και το γεγονός ότι οι παρελθοντικές εμπειρίες, ισως μας οδήγησαν σε ασυνήθιστη κατεύθυνση.
Εχουμε την τάση αν αποξενώνουμε ανθρώπους διακόπτοντας τους η με το να γινόμαστε πολύ προκλητικοί με το να προβάλλουμε ιδέες που είναι τελείως τρελές και αβάσιμες, απλα το κάνουμε για να τραβάμε την προσοχή. Ισως να εχουμε και την τάση να ζούμε στον δικο μας κόσμο. Μας αρέσει πραγματικά αυτό το είδος της προσοχής; Ξύπνα και προσγειώσου. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε με εφευρετικο τρόπο τα ταλέντα σας σε δημιουργικά κανάλια, ώστε εσεις να μπορέσετε να γίνετε πηγή έμπνευσης για τους αλλους.
Η Πανσέληνος δίπλα στο MC με απόκλιση μοιρών δείχνει αστάθεια, μεταβλητότητα και πολλά προβλήματα επαγγελματικής φύσεως αλλα και για την κυβέρνηση επίσης το ιδιο η για την γενικότερη εικόνα μιας χωρας. Το ιδιο και για την Ε.Ε.
Ο Αρης τριγωνίζει τον Δια, μεταξύ 5/9ου οίκου, και δείχνει αύξηση θρησκευτικού φανατισμού, ενώ  σε προσωπικο επίπεδο μπορεί να δείχνει το ενδιαφέρον της δραστηριότητας μας να στρέφεται προς το εξωτερικο, η τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά θέματα οπου επίσης δείχνει να υπάρχουν κουραστικές συγκρούσεις και διαφωνίες, και σε θέματα εκπαίδευσης, δικαιοσύνης. 
Ο Αρης επίσης τετραγώνιζει και τον Πωσειδωνα στον 2οοικο, της οικονομίας ,που έχει να κάνει με την κατάχρηση, την δυσαρέσκεια, τη βλάβη, τις ζημιές, και την αποτυχία αλλα και με το γεγονός ότι μας κρύβουν παρα πολλά, σε σχέση με αυτό αλλα και βέβαια του ότι μονίμως και επαναλαμβανόμενως πέφτουμε θύματα μιας μεγάλης απάτης και κοροϊδίας. Ο Άρης-Ποσειδώνας μπορεί επίσης να ασχοληθεί με τις καταστάσεις που σχετίζονται με το νερό, τα σκάνδαλα, τις σχέσεις του ίδιου φύλου, τα ψέματα, την απάτη και την κλοπή, καθώς και τους εθισμούς.
Όλα παρακάμπτονται τα οσα γίνονται ,χωρίς καμία εξήγηση, ενώ το παρασκήνιο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση, όπως επίσης θα εχουμε και επανάληψη απογοητευτικών-τραγικών περιστατικών. Έχει να κάνει και με τις επιδημικές καταστάσεις η ενδημικές ασθένειες αλλα και με την εκμετάλλευση των λαων.
Ο Πωσειδωνας, η Αφροδίτη και ο Χειρων στον 2οοικο του χάρτη, δεν είναι καθόλου καλο για την οικονομία και τα χρηματιστήρια, παρουσιάζει οτι δέχονται ένα σοβαρο πλήγμα με σοβαρές επιπτώσεις. Μπορεί να μην το εχουμε δει ακόμα τα γεγονότα να ξετυλίγονται, αλλά θα γίνει, διότι οι όψεις που δημιουργούνται μπορεί να μην ενεργούν άμεσα αλλα μέσα στους επομένους μήνες, θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα οδηγήσει σε βαθιά ύφεση. Ο άξονας Αρη/Πωσειδωνα  δείχνει αδυναμία και παράλυση. Η Αφροδίτη από τον 2ο οικο, σε αντίθεση με τον Δια, έχει να κάνει με τις μεγάλες εντάσεις, με την σπάταλη και τις απώλειες. 
Ενώ βλέπουμε και τον Κρονο να τετραγωνίζει τον Χείρωνα στον 2ο οικο, σηματοδοτώντας βαριές απώλειες. Όμως να σημειώσω εδώ και το εξής ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερο σεβασμό και εκτίμηση ανάμεσα στους ανθρώπους οπως επίσης  το γεγονός του ότι αργα η γρήγορα θα υπάρχει τάση για συμμάζεμα των ηθικών αξιών.
Πανσέληνος και Σταθεροί Αστέρες
Η πανσέληνος Μαΐου, στις 20 ° 24 ‘ του Σκορπιού, επίσης ευθυγραμμίζεται με το σταθερό αστέρι Zubeneschamali στις 19 ° 36’ του Σκορπιού. Αυτή η πανσέληνος πέφτει στο μεταίχμιο του δεκανού, οπότε είναι πιο κοντά στον Zubeneschamali (δεύτερος δεκανος Σκορπιού) από ότι στον Unukalhai. Ωστόσο, η πανσέληνος ευθυγραμμίζεται ακριβώς με τον Beta Serpens και τον Unukalhai στο άλφα αστέρι του Serpens, οπου πραγματικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την ενέργεια του φιδιού!
Ο Όφις (λατινικά: Serpens, συντομογραφία: Ser) είναι αστερισμός που σημειώθηκε στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο και ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Είναι ο μοναδικός αστερισμός που αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα στην ουράνια σφαίρα, που χωρίζονται από τον παρεμβαλλόμενο μεταξύ τους Οφιούχο. Το δυτικό τμήμα (αυτό που ανατέλλει νωρίτερα) είναι η «Κεφαλή» του Όφεως (Serpens Caput), ενώ το ανατολικό είναι η «Ουρά» (Serpens Cauda).
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τον αστερισμό ως `Οφιν Οφιούχου ή απλώς `Οφιν και πιο οικεία ως Ερπετόν ή Εγχέλυν (εγχέλυς = χέλι). Οι Ρωμαίοι, εκτός από το Serpens, χρησιμοποιούσαν τα ονόματα Anguilla, Anguis και Coluber. Σύμφωνα με διάφορες μυθολογικές εκδοχές ήταν το φίδι του Ασκληπιού, του Γλαύκου, του Λαοκόωντος ή ο όφις του Ηρακλή, η Λερναία Ύδρα (Serpens Lernaeus). Η Αλμαγέστη του 1515 και οι Αλφόνσειοι Πίνακες του 1521 τον ονομάζουν Serpens Alangue, συνδυάζοντας τη λατινική με την παρεφθαρμένη αραβική λέξη. Επίσης ήταν ο Λέσβιος Δράκων (Draco Lesbius) και ο Τιβερίνος Δράκων (Tiberinus).
Στους Άραβες ήταν ο Al Hayyah, το Φίδι, από την ελληνική επίδραση, αλλά πριν από αυτή ήταν η Βοσκή (Al Raudah). Αντιθέτως, στους Εβραίους και άλλους λαούς ήταν ερπετό από τους αρχαιότερους χρόνους. Στην αρχαία Μεσοποταμία μοιραζόταν με τον Οφιούχο την ονομασία Nu-tsir-da (= Εικόνα του Ερπετού).
Κατά τις ιουδαιοχριστιανικές αναπαραστάσεις των ουράνιων μορφών (κυρίως 17ος αι. μ.Χ.) ο Όφις έγινε το φίδι που «ηπάτησεν» την Εύα, ενώ αργότερα ευφάνταστοι παρατηρητές έβλεπαν στην Κεφαλή έναν ακόμα ουράνιο Σταυρό, τον του Αγίου Ανδρέου ή του Αγίου Πατρικίου.
Βέβαια, μην ξεχνάμε ότι ο Σκορπιός συνδέεται επίσης με τον  κατω κόσμο, και τον υπόκοσμο, το παρασκηνιο, ουτωσι άλλως. Ο Unukalhai είναι ένα μεγάλο αστέρι και βρίσκεται στο λαιμό του Serpens. Αυτό το αστέρι έχει μια ατυχή φήμη σύμφωνα με τους αρχαίους. Συνδέεται επίσης με την Lilith, Kundalini και τη σεξουαλική μαγεία. Ο Χείρωνας κρατά αυτόν τον απαγορευμένο καρπό, ο οποίος μπορεί να είναι πνευματική σοφία ή δηλητήριο. 
Το Φίδι είναι τόσο θανατηφόρο και ιερό. Το φίδι αποκάλυψε στον Ophuichus πώς να επαναφέρει τους νεκρούς στη ζωή, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραβίαση του φυσικού νόμου. Η χρήση της μαγείας πρέπει να χρησιμοποιείται με υπευθυνότητα και όχι για εγωιστικούς σκοπούς, γι ‘αυτό το άστρο αυτό έχει τη φήμη αυτή.
Η Πανσέληνος, έχει μια συγκεκριμένη σημασία όταν ευθυγραμμίζεται με τα δύο αυτά αστέρια.
Zubenelschemali σε σύνοδο με την 19η του Σκορπιού -“Ενεργό μυαλό, οργανωτική ικανότητα, οφέλη μέσω φίλων, πολύτιμα δώρα, χρήση ονομάτων φίλων για την απόκτηση χρημάτων, αλλά η ύλη διευθετείται φιλικά, υψηλή θέση, αγάπη για τις αξιοσέβαστες γυναίκες”.
Unukalhai σε σύνοδο με την 22η του Σκορπιού– “Το έξυπνο, κακό περιβάλλον, το μίσος για την εξουσία, αυτος που εμπλέκεται σε ίντριγκες και παρασκηνιακές ενέργειες, εκδιώκεται, φυλακίζεται ή θα κρεμαστεί για εγκλήματα πιθανότατα με δηλητηρίαση.” 
Τα αστέρια στον 3ο δεκανό του Σκορπιού, θεωρούνται γενικά της κραιπάλης, της αταξίας και της ακολασίας! Ο Αγρίππας, λέει ότι σημαίνει «μέθη, πορνεία, οργή, βία και σύγκρουση». Αυτό υποστηρίζεται από την έρευνά που βρήκα σε επώδυνα γεγονότα και δολοφόνους. Κατά την γνώμη μου η πανσέληνος αυτή είναι αρκετά σκοτεινή και μυστηριώδης, δινωντας μεγαλη έμφαση στο απόκρυφο στοιχείο. Τα καλά νεα είναι ότι υπάρχει σε ένα υπερβολικο αριθμό ταλαντούχων τραγουδιστών.
Τι θα μπορούσαμε να πούμε για την προσωπική ζωής των απλών ανθρώπων; Η πανσέληνος είναι καλά τοποθετημένη σε σχέση με τον Πλούτωνα, οπου είναι ο πλανήτης του μετασχηματισμού και της αναγέννησης. Αυτός ο συνδυασμός σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους. 
Εάν αισθάνεστε ότι η ζωή σας είναι ένας συνεχής αγώνας, χρησιμοποιήστε τη θετική ενέργεια της πανσελήνου για να βελτιώσετε τη ζωή σας, εξαλείφοντας κάτι αρνητικό. Αν είστε ευτυχείς, τότε χρησιμοποιήστε την καλή τύχη σας για να βοηθήσετε άλλους. Η κοινή χρήση του θετικού κάρμα σας μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή κάποιου προς το καλύτερο. Ειλικρινείς πράξεις φιλανθρωπίας σίγουρα δεν θα σας βλάψουν.
Σαφώς, βέβαια επειδή μιλάμε για Πλούτωνα και Σκορπιο, οπου είναι ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του, ο πλανήτης της έντασης, της εμμονής και της μεταμόρφωσης. Ο μήνας θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλο κακο, βία και εγκληματικότητα που συνδέεται με το πάθος και τις εμμονές, κατά κάποιο τρόπο στις σχεσεις μας(π.χ. ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα το θύμα φοιτήτριας βιασμού της Δάφνης). Και τα δυο φύλα μπορεί να γίνουν αδίστακτα οσο αφορά το αντικείμενο του πόθου τους. Βέβαια, εχουμε δει τρομερά εγκλήματα τα τελευταία χρονια και αν μη τι άλλο, μια τέτοια πανσέληνος τροφοδοτεί τέτοιες καταστάσεις.
Η πανσέληνος τροφοδοτεί και την ισχυρή διαίσθηση του Σκορπιού και τις ψυχικές ικανότητες, οπου θα μπορούσε να φέρει στην επιφάνεια την σκοτεινή πλευρά πολλων ανθρώπων ,και να ακούμε στις ειδήσεις εγκλήματα πάθους η μυστηριώδης νέα. Αυτή η πανσέληνος στον 3ο δεκανό του Σκορπιού ενδεχομένως, θα ανοίξει τα μάτια μας περισσότερο οσο αφορά τον εκφυλισμό στον κόσμο.
Ωστόσο, έχει και μια προφητική χροιά. Είναι ενδιαφέρον ότι ο σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κούμπρικ είχε την σελήνη του στον 3ο δεκανό του Σκορπιού. Οι προφητικές του ταινίες δείχνουν πολύ καλά τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι κρατούν εσκεμμένα τα μάτια τους «κλειστά»!
Τέλος, το εξάγωνο Πλούτωνα -Σελήνης δεν είναι μια δυνατή οψη, αλλα αρκετά απαλή, και περισσότερο απειλητική μπροστά στη δυναμη του Πλούτωνα, είναι σαν να υποκύπτει μπροστά σε αυτόν. Η ευαισθησία της Σελήνης σε συνδυασμό με την σκληρή ιδιότητα-μεταμόρφωση του εξωτερικού πλανήτη Πλούτωνα θα είναι δύσκολο για εμάς να συνεχίσουμε σε προσωπικό επίπεδο. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να είναι πολύ επιτυχημένος στη διαφημιστική βιομηχανία, καθώς περιλαμβάνει τη δημιουργική χρήση “μαγείας”, δηλαδή τη χρησιμοποιούμε για να μαγέψουμε το κοινο μας, για παράδειγμα, όπως ενας καλλιτέχνης η δημιουργός.
Εκείνοι που επηρεάζονται από αυτή την πανσέληνο θα βρουν ότι έχουν καλή σχέση η ικανότητες με την ψυχολογία και να την χρησιμοποιήσουν για να κατανοήσουν (ή αρνητικά να χειραγωγήσουν) τα βασικά ανθρώπινα ένστικτα. Μια οψη εξάγωνου, περιλαμβάνει αρκετά παραδείγματα, καθώς υπάρχει σε μια ανησυχητική ποσότητα σειριακών δολοφόνων και σεξουαλικών εγκληματιών, αλλά και αποκρυφιστών. Όπως ο Crowley. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ο Πλούτωνας εμπνέει πάνω από όλα (σωστά ή λανθασμένα) με δέος και δύναμη, το γοητευτικό εξάγωνο ,καθιστούν αυτή την πανσέληνο πιο μαγευτική και μυστηριώδης.
Υπάρχει και το θέμα σκληρής δικαιοσύνης εδώ, εάν σέβεστε τους νόμους της φύσης, μπορείτε να λάβετε αυτα που προσφέρει ο τυχερός αστέρας Zubenelshemali. Διαφορετικά, αποκτά τις ιδιότητες του Unukalhai ! 
Βλέπουμε η πανσέληνος να σχηματίζει θετικές όψεις με το ελληνικό ωροσκόπιο, με τον Πωσειδωνα, που είναι ουδέτερης σημασίας, αλλα και την σύνοδο Αφροδίτης/Πλούτωνα, οπου το τελευταίο προοιωνίζει μια περιβαλλοντολογική καταστροφή αλλά σίγουρα δεν έχει θετικά αποτελέσματα οσο αφορά την οικονομία καθώς ο Πλουτωνας απειλεί το οικονομικο κομμάτι. Φόβος. Ένταση. Εμμονή. Εξάρτηση από εξωτερικο.

Η πανσέληνος τετραγωνίζει τον Ουρανο δημιουργώντας άγχος και εντάσεις, αναταράξεις υπάρχει η αντίθεση Ηλιου/Σελήνης μεταξύ 1-7ου οίκου που μεγαλώνει την πόλωση σε θέματα 7ου οίκου ωστόσο εδώ παρατηρούμε κατι πολύ σημαντικο, που είναι η αντίθεση Αρη μεταξύ Διδύμων/Τοξότη, στο ωροσκόπιο της χωρας μας στον 7ο οικο. Το Ταυ- τετράγωνο όμως ενεργοποιεί την ένταση, την αποφασιστικότητα, το θάρρος, αλλα και την σύγκρουση.
Η αντίθεση αυτή θα είναι ακριβείας κατά τα μέσα Μαΐου, και συνδέεται με το Ισχυρό ένστικτο επιβίωσης. Δυνατή και επιθετική συμπεριφορά. Έντονος ανταγωνισμός με άλλους, το λιγότερο. Άμεση δράση και έντονη επικοινωνία – έλλειψη διπλωματίας.Τραυματισμοί και ατυχήματα. Κατασκευαστικές δυσκολίες. Λίγο πιο νωρίτερα, από την πανσέληνο, προηγείται  το τετράγωνο Αρη/Πλούτωνα, που έχει να κάνει με τις βίαιες επιθέσεις.
Ο Πλουτωνας είναι η ανώτερη οκτάβα του Αρη και θα δούμε ότι αστροχαρτογραφικα να επηρεαζει την Κωνσταντινούπολη, το Αιγαίο.

Ο Άρης σπάει τη μορφή, αλλά ο Πλούτωνας αλλάζει την εσωτερική δομή. Ο Άρης είναι το συναισθηματικό και επιθετικό κίνητρο για τον πόλεμο, αλλά ο Πλούτωνας είναι η ατομική βόμβα, είναι η επίθεση που αλλάζει για πάντα τον ρου των γεγονότων.
Ο Άρης εκδηλώνει την ενέργειά του μέσα από απότομα, πολλές φορές βίαια ξεσπάσματα και σύντομα εκτονώνεται. Η ενέργεια του Πλούτωνα από την άλλη πλευρά, μπορεί να εκδηλωθεί μέσα από μία εκρηκτική πράξη η γεγονός, σεισμο για παραδειγμα η επιθεση, αλλά η εμφανής αυτή κορύφωση, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μιας μυστικής και μακράς σε διάρκεια, προετοιμασίας. Και εμείς βέβαια είμαστε σε ετοιμότητα,τουλαχιστον για το δευτερο.
Η σελήνη τετραγωνίζει τον Κρονο και τον Ηλιο που είναι δύσκολες όψεις. Η συνοδος ωροσκόπου-Πλούτωνα επηρεάζει τον 9ο οικο της χωρας μας (θρησκεία, παιδεία, εξωτερικο, διεθνής διπλωματία).Ο Κρονος στον Τοξότη, πάνω από το Μιλάνο, την Τσεχία, την Πολωνία, το Βερολίνο, την Νότια Γαλλία (αλλαγή συνόρων, αποσχίσεις και τρομοκρατία).
Για την Κύπρο, ο Αρης στους Διδύμους επίσης κάθεται πάνω στην Σελήνη, Αρη και ωροσκόπο της χωρας, ενώ είναι σε αντίθεση με τον Δια της, στον Τοξότη, στον 7ο οικο. Αυτο μπορεί να δείχνει ισχυρές εντάσεις, αλλά και δυναμη θέλησης, μαχητικό πνεύμα και δράση. Η Κύπρος είναι αποφασισμένη να κάνει αυτό που θέλει, να ρυθμίσει και να ξεκαθαρίσει την ολη κατάσταση, και αυτό δημιουργεί προστριβές, και προβλήματα η επιθέσεις, ωστόσο έχει και την εννοια της φρούρησης. 

Ο 8ος οίκος της, που έχει τον Κρονο, στον Αιγόκερω, πιέζεται από τον την σύνοδο Πλούτωνα- ωροσκόπου. Ολα αυτά συνδέονται προς το παρόν με εμπόδια αλλά και το κατά ποσο σοβαρά παίρνει το ολο θέμα οσο αφορά τον φυσικο της πλούτο και το οικονομικό κομμάτι γενικότερα. Συνεπάγεται όμως και με τις δυσάρεστες καταστάσεις η γεγονοτα.
Η πανσέληνος στον Σκορπιο,περνάει μέσα από την Άγκυρα, καθότι επηρεάζει και το Σκορπισιο ωροσκόπιο της Τουρκίας, αλλα και την Κύπρο, οι φιλοι μας εκεί να είναι έτοιμοι, διότι σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις σοβαρές.

Η πανσέληνος δεν λειτουργεί θετικά ωστόσο και για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχει την γενέθλια σελήνη του στον Σκορπιο, που σηματοδοτεί δυσκολίες και μπλοκαρίσματα. Το ημιτετράγωνο Σεληνης-Πλουτωνα, δείχνει ισως δυσκολία στη μετάβαση, εξελίξεις υπό πίεση, μυστικότητα. Προφανώς κατι παίρνει από την αρνητική πλευρά της πανσελήνου όπως δώσαμε πιο πάνω. Το τετράγωνο Αφροδίτης, δείχνει προσπάθειες για συμβιβασμό. Το ημιτετράγωνο Αρη-Δια δείχνει ένα σωρό προβλήματα και εμπόδια που στοιβάζονται.
Βλέπουμε τον Αρη να κάθεται σχεδόν πάνω στον ωροσκόπο του, και αυτό σημαίνει συγκρούσεις και διαφωνίες με το περιβάλλον του, δηλαδή το κόμμα η το γεγονός ότι πρέπει να πάρει αποφάσεις, η να γίνει πιο σκληρός, πιο επιθετικός. Έχει να κάνει με τον εξαναγκασμό, τις εσωτερικές διαμάχες, καυγάδες και φιλονικίες.
Τέλος, να πω ότι στην Γαλλία εχουμε την εκλογή, του Μακρόν, με 65% και Λε Πεν κάπου στο 34%. Ήμουν πολύ δύσπιστη σε σχέση με τα αποτελέσματα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης και αυτο γιατί στην ουσία ,θα μπορούσε να μην υπάρξει νικητής καθόλου με τις όψεις που υπήρχαν η να βγουν και οι δυο. Οι διελεύσεις της 7ης Μαΐου, στην ουσία δεν στήριζαν ιδιαίτερα κανένα από τους δυο, παρα μονο η επιρροή ενός Βορείου Δεσμού, οσο αφορά τον Μακρόν, οι όψεις και στους δυο ήταν ασήμαντες, υπήρχαν πολλά ημι-εξάγωνα , ημι-τετράγωνα και όψεις ελάσσονος σημασίας.
Σιγουρα, δεν ήταν όψεις και σχηματισμοί που θα ενθουσίαζαν ένα αστρολόγο, ώστε να πει με ευκολία, ότι αυτος θα είναι ο επόμενος ηγέτης, για μια τόσο σημαντικη εκλογική αναμέτρηση. Σκέφτηκα ότι θα έχει αποχή, και αυτά τα είχα αναφέρει στον πρώτο γύρο εκλογών.
Υπήρχε και μια σύγχυση στο εξωτερικο οσο αφορά τις εκλογές, και αυτό διότι, κάποιοι αστρολόγοι χρησιμοποίησαν τον χάρτη του 1958,και αλλοι τον χάρτη του 1792. Ο πρώτος χάρτης δίνει Λε Πεν και ο δεύτερος Μακρόν. Συνήθως βέβαια χρησιμοποιούν του 1958, αλλα εκτός από τους ψηφοφόρους είδα και πολλούς αστρολόγους να απέχουν από το να κάνουν πρόβλεψη, και αυτοι που έγραψαν δεν ήταν σίγουροι, υπήρχε διχογνωμία.
Βέβαια, σημασία έχει το πώς διατηρηθεί η δημοκρατία στην Ευρώπη, με λιτότητα, οπου αυτά τα δυο δεν γίνεται να συνυπάρξουν η με την Γερμανία να κουνάει μονίμως το δάχτυλο. Η Γαλλία θα βιώσει περισσότερες εκρηκτικές και δύσκολες καταστάσεις, και μεγαλύτερα τρομοκρατικά χτυπήματα. Όπως ανέφερα η πανσέληνος θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον 4ο οικο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
~ Like Share Tag Comment ~ ~
Email: astro.ephimerides@gmail.com