ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ -9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

στις

Η Πανσέληνος Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου, 2017 στο ζώδιο του Τοξότη, ωρα 15:09:30 μμ. Η Πανσέληνος στην 18ημοίρα του Τοξότη(Μοίρα της Αιχμαλωσίας), αφορά τα μεταβλητά ζώδια και η επιρροή της θα είναι αρκετά έντονη, και δραστική.Τα μεταβλητά ζώδια, θα πρέπει να προσέξουν τις αποφάσεις που παίρνουν ώστε να πετύχουν μεγαλύτερη σταθερότητα σε σημαντικούς τομείς.
Η προσωπική ζωή των Διδύμων και Τοξότη θα περάσουν δοκιμασίες ενώ στους Ιχθύς και Παρθένους, θα δοκιμαστεί έντονα η επαγγελματική και οικονομική στους ζωή. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ισως να βοηθήσει να σταθεροποιήσει την ζωή μας αλλά και τις σχέσεις μεταξύ κρατών και να γίνει διευθέτηση κάποιων διαφωνιών για εμπορικά, οικονομικά και εδαφικά συμφέροντα, ενώ η πανσέληνος πραγματοποιείται στον 2ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Ένα γεγονός ισως εκθέσει ενα πολύ σημαντικό πολιτικό πρόσωπο η γίνουν σημαντικές αποκαλύψεις για οικονομικά συμφέροντα.

Ως γνωστόν, ο 2οςοίκος συνδέεται με το χρηματιστήριο, την εθνική οικονομία, τα έσοδα, το χρήμα γενικά μέσω εμπορίου, μέσω συναλλαγών, οι τράπεζες, τα δύσκολα ή εύκολα οικονομικά του λαού. Θα επηρεάσει επίσης τα εθνικά σπορ, τις διεθνείς υποθέσεις, την ανώτερη εκπαίδευση, το εξωτερικό εμπόριο, εισαγωγές / εξαγωγές, το σύστημα της δικαιοσύνης, βιομηχανία εκδόσεων, θρησκεία. Πανσέληνο στον Τοξότη είχαμε ξανά και στις 2 Ιουνιου,2015.

Ο δεύτερος δεκανος του Τοξότη φέρνει κλοπές και βιασμούς. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει ξαφνικο θυμο αλλα σίγουρα θα επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, το τραπεζικό σύστημα, και τα χρέη αλλα και τη φορολογία, τις συντάξεις,θνησιμοτητα κτλ.

Η πανσέληνος επηρεάζεται από το σταθερο αστέρι Sabik, που βρίσκεται στον Ophuichus, που συνδέεται με τους Αποκρυφιστές.


Υπάρχει το στοιχείο της εξαπάτησης σε μεγάλο βαθμό .Η διχαλωτή γλώσσα του φιδιού είναι αισθητή εδώ με τη μορφή της ζήλιας ή τις κακεντρεχείς φήμες.

Ο Sabik είναι γενικά προβληματικός, επομένως με την πανσέληνο θα μας είναι δύσκολο στο να ξεκαθαρίσουμε την αλήθεια από τη μυθοπλασία. Ο Sabik, συνδέεται με την κρυφή εχθρότητα και τα προβλήματα. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι η ικανότητα το να φτιάχνει κανείς φανταστικές ιστορίες! Αυτές οι ιστορίες μπορεί να είναι τόσο δραματικές και διασκεδαστικές, αλλα τελικά κανείς δεν ενδιαφέρεται εάν είναι πράγματι αληθινές ή όχι. Ίσως η μυθοπλασία να περιέχει ένα στοιχείο αλήθειας που είναι αιώνιο, όπως ενας μύθος.
Μια από τις μοναδικές ικανότητές της σε αυτή τη θέση είναι να ενώσει μαζί τα απελπισμένα-ψεύτικα στοιχεία για να εκπληρώσει ενα συγκεκριμένο στόχο η σχέδιο. Ποσο μάλλον οσο αφορά το οικονομικό κομμάτι ενός κράτους.

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Sabik σημαίνει τα έξης: Μυστική εχθρότητα και ζήλια, Προβλήματα μέσω συγγενών, επιτυχής, αλλά όχι πλούσιοι, επιτυχία οσο αφορά τα αποθέματα, πιθανόν έχει σχέση με την οικονομία(μετοχές, χρεόγραφα, στοκ, απόθεμα).
Ως Ασκληπιός ο γιατρός που κυβερνά την ασθένεια, την ιατρική και τη δηλητηρίαση. Το σταθερό αστέρι Sabik στις 18 ° 12 ‘ του Τοξότη, φέρνει άγχος, χαμένη ενέργεια, διαστροφή και κακία. Με τη πανσέληνο, αυτό το αστέρι φέρνει επίσης μυστικότητα, ζήλια και προβλήματα μέσω συγγενών.Η πανσέληνος Ιουνίου θα προκαλέσει αύξηση των μολυσματικών ασθενειών, επιδημιών ή πιθανής πανδημίας. Μέσα στην φάση της πανσελήνου, στις 16 Ιουνίου, ο Πωσειδωνας θα αρχίσει την αναδρομή πορεία του, οπου θα εχουμε αύξηση των μολυσματικών ασθενειών ως αποτέλεσμα επιδημιών ή ενδεχομένως πανδημίας που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους.
Αυτή η πανσέληνος Ιουνίου είναι σημαντική και για κατι άλλο σημαντικο, για τη φυσική θεραπεία, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία των γυναικών, τη γενετική και τη μαιευτική. Η αναπαραγωγή και το DNA είναι ένα θέμα εδώ, που θα απασχολήσει ενδεχομένως την παγκόσμια κοινότητα, καθώς το σύμβολο των φιδιών μοιάζει τόσο στενά με τη διπλή έλικα και το κηρύκειο του Ερμή.

Αν και η Σελήνη έχει κάποια αξιοπρέπεια στον δεύτερο δεκανό του Τοξότη είναι μάλλον σαν άλογο με παρωπίδες. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα μπουν στον πειρασμό, δοκιμάζοντας από τον απαγορευμένο καρπό του πειρασμού. Ο Austin Coppock προειδοποιεί για αυτή τη πανσέληνο ότι στις “μεγαλύτερες δυνάμεις συγκέντρωσης και εστίασης” στον δεύτερο δεκανό του Τοξότη, καθώς μεταφέρει μαζί του “το δυναμικό της μονομανίας και το δώρο της επιμονής θα ενισχύσει την αναζήτηση των ανόητων αλλα και το θέλημα της σοφίας”.

Πιστεύω ότι αυτό το θεραπευτικό δυναμικό της πανσελήνου διοχετεύεται για ένα μόνο συγκεκριμένο στόχο. Διαφορετικά, η δύναμη της Σελήνης μπορεί να βλάψει το ιατρικό φάρμακο του Τοξότη, και να μην διοχετεύεται θετικά.
Τώρα θα δούμε γιατί πρέπει να είμαστε τόσο προσεκτικοί με αυτό το “μαγικό δυναμικό” της πανσελήνου. Ο Sabik, είναι ένα αστέρι στο δεξί πόδι του φιδιού ή το περίφημο λεγόμενο 13ο ζώδιο του Ophuichus.

Γενικά ” Όταν ο Ophuichus, είναι περικυκλωμένος από τα μεγάλα πηνία του φιδιού, καθιστά τις μορφές των φιδιών αβλαβή για εκείνους που γεννήθηκαν κάτω από αυτόν. Θα ανταλλάξουν φιλιά με αυτά τα δηλητηριώδη τέρατα και δεν θα υποφέρουν από κακό ». [1] Ο Robson δεν φαίνεται να συμπαθεί τον Sabik λέγοντας οτι” προκαλεί σπατάλη, χαμένη ενέργεια, διαστρεβλωμένη ηθική και επιτυχία σε κακές πράξεις. “[2] Αυτές οι” κακές πράξεις “είναι πιθανόν να συνδέονται με τη χειραγωγητική μαγεία.
Μην ξεχνάμε αλλωστε ότι ο Ερμής, ως αγγελιαφόρος που είναι και η σημαντικότερη ιδιότητα του, θεωρείται, ουσιαστικά, ο πρώτος δάσκαλος του ανθρώπινου γένους, εκείνος  που εισήγαγε τα γράμματα και τις επιστήμες στην ανθρωπότητα, δίδαξε τη χρήση της διάνοιας και, μάλιστα, υπάρχουν μύθοι οι οποίοι του αποδίδουν τη μετάδοση της γνώσης της φωτιάς στους ανθρώπους. Ταυτόχρονα, είναι προστάτης του εμπορίου, των ουσιαστικών τελετών και της μαγείας.

Εκφράζει με ένα αρχετυπικό, σχεδόν, τρόπο την ταχύτητα, την ευλυγισία, τη μεταβλητότητα, μα και τους απατηλούς δρόμους που κάποιες φορές ακολουθεί ο νους, καθώς εύκολα απατάται και κάνει λάθη. Διαθέτει, επιπλέον, μια σκιώδη και περισσότερο ανθρώπινη όψη, καθώς είναι πρώτος στην απάτη, το ψεύδος και την κλοπή. Ο Βρετανός ακαδημαϊκός Ρ. Φ. Γουΐλετς γράφει τα εξής:

«…ο Ερμής είναι ο πλέον συμπαθής, ο πλέον ασταθής, ο πλέον συγκεχυμένος, ο πιο πολυσύνθετος και επομένως ο πιο Έλληνας από όλους τους ολύμπιους θεούς».

Οι όψεις που συναντάμε στην πανσέληνο είναι η κλασσική αντίθεση Ηλιου-Σελήνης στον άξονα οικονομίας, κατι που καίει όχι μόνο εμάς αλλά τον πλανήτη ολόκληρο. Η Σελήνη (λαός) σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο, που συνδέεται με το γεγονός ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί, συνδέεται με τον έλεγχο, αλλα ταυτόχρονα υπογραμμίζει και τα σφάλματα που έχουν γίνει.
Η Σελήνη επίσης τετραγωνίζει και τον Ποσειδώνα. Εδώ κάνει λογο για ψευδαισθήσεις, για ψέματα, έλλειψη σταθερότητας, αδυναμία, για εκμετάλλευση.
Άλλες σημαντικές όψεις που σχηματίζονται είναι η αντίθεση Ηλιου-Κρόνου στον ιδιο άξονα, που κάνει λόγο για “ πρόωρο θάνατο», της οικονομίας, για εμπόδια και καθυστερήσεις η και διακοπή. Σιγουρα όμως,η διέλευση Ήλιου-Κρόνου, θέτει σοβαρούς περιοριστικούς όρους στη ζωή μας λόγω των ενεργειών άλλων ανθρώπων ή περιστάσεων.

 Αυτοι οι περιορισμοί δείχνουν δύσκολα να ξεπερνιούνται, και θα είναι ακριβείας γύρω στις 15, Ιουνίου 2017. Αν δεν κάνω λάθος, ολες οι πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Eurogroup στις 15 Ιουνίου ελπίζοντας ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τις 25 δράσεις που εκκρεμούν και κυρίως ότι το Βερολίνο και ΔΝΤ θα τα βρουν για το χρέος. Μάλιστα οι Ευρωπαίοι ξέκοψαν και το έκτακτο Eurogroup που θα μπορούσε να γίνει πριν από το προγραμματισμένο (15 Ιουνίου) ώστε να κινηθούν πιο γρήγορα τα πράγματα. Ουτωσι άλλως μέσα στο χρονοδιάγραμμα της πανσελήνου θα είναι. 
Έτσι λοιπόν, ο Κρόνος εδώ έρχεται να θέσει φραγμούς και κανόνες και εμποδίζει την πρόοδο στην οικονομία. Η όψη αντίθεσης μπορεί να παίξει τον ρολο της απομόνωσης η της απόρριψης.Αυτό έχει την σημασία ότι επιβάλλονται περισσότερες ευθύνες και βάρη ,και οι αλλοι είναι περισσότερο απαιτητικοί προς εμάς. Σίγουρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να προωθηθεί αυτό που θέλουμε, ποσο μάλλον θέματα οικονομικά και για το χρέος. Επίσης, συνδέεται με την άποψη ότι, ναι εντάξει, δεν χρειαζόμαστε την βοήθεια η την στήριξη κανενός, ενώ υπάρχει μεγαλη απογοήτευση, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε κινήσεις παράξενες. Η οψη αυτή συνδέεται και με επίμονες πυρκαγιές.

Να προσθέσω εδώ οτι η σύνοδος Σελήνης-Κρόνου, έχει περιοριστικες ιδιότητες και έχει να κάνει και με την ελευθερία του λόγου,γενικά με ολες τις ελευθεριες κτλ.

Επίσης, εχουμε το τετράγωνο Ηλίου (ηγέτης)-Ποσειδώνα, γεγονότα, εξελίξεις ή πρόσωπα μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και απογοήτευση. Είναι φυσιολογικό κάτω από αυτή την επιρροή να αισθανόμαστε ανασφαλής, ένοχοι και απολογητικοί. Αυτό δείχνει τα πράγματα θα πάρουν μια αρνητική τροπή. Η οψη αυτή συνδέεται με την απώλεια, σκάνδαλο ή συκοφαντία. Ισως να δημιουργηθούν συνθηκες χάους, ενώ συνδέεται με την απατη και τα ψέματα. Η οψη αυτή δίνει επιπλέον δραματικότητα οσο αφορά τα γεγονότα, ενώ και οι άνθρωποι θα χάσουν την πιστη τους η θα είναι λιγότερο αισιόδοξοι.

Οσο αφορά τις προσωπικές μας σχεσεις ισχύει το ιδιο, έχει να κάνει με την απογοήτευση, τα ψέματα, την ευαισθησία, τις αυταπάτες, με την ασθένεια. Συνδέεται επίσης και με την χρήση χημικών, την είδαμε και πρόσφατα.
Εχουμε και την σύνοδο Αφροδίτης -Ουρανού. Ανατροπές σε θέματα ειρήνης, διπλωματίας και οικονομίας, αλλα και στην προσωπική μας ζωή.Σημαντικο είναι ότι ο Δίας επιστρέψει σε ορθή πορεία και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα από κάθε άποψη. Έχει να κάνει και με την ανατάραξη κτηρίων και σεισμούς.
Επίσης υπάρχει μια οψη κουινκαξ μεταξύ Πλούτωνα –Ceres μεταξύ 3-8ου οίκου.
Δεδομένου ότι ο Πλούτωνας και η Ceres συνδέονται μεταξύ με μια οψη κουινκαξ, θα φέρει στην επιφάνεια αποκαλύψεις για καταχρήσεις της εξουσίας αλλα και σε σχέση με παιδιά (στους κύκλους των παιδόφιλων) ή τις ευάλωτες κοινωνίες.Θα μπορούσαμε να δούμε πως οι αδίστακτοι έχουν αποκτήσει χρήματα από την εμπορία ανθρώπων (π.χ. εκμεταλλευόμενοι φορτία μεταναστών στη Μεσόγειο με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή των μεταναστών αυτών).
Ο Ηλιος σχηματίζει οψη κουινκαξ με τον Πλούτωνα και αυτο συνδέεται με την πλουτώνιά σεξουαλικότητα που είναι πονηρή πολλές φορές.Η οψη αυτή δημιουργεί εμμονές, κίνδυνο, ταλαιπωρία, εντάσεις,συνδέεται με την επίδειξη δύναμης.
Η Σελήνη σχηματίζει αντίθεση με την Ceres, επιδιώκοντας τη διάσωση εκείνων που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Όσοι αγγίζουν αυτήν την πανσέληνο πρέπει να είναι προσεκτικοί, ωστόσο,η διάσωση τους δεν μετατρέπεται σε μονάδα σωτηρίας.Όταν αυτή η οψη στρεβλώνεται σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να σημαίνει ότι πνιγόμαστε στην κυριολεξία. Στην πιο αρνητική ερμηνεία της,η Σελήνη απέναντι από την Ceres μπορεί να είναι ένας από τους ναρκισσιστές γονείς που “καταπίνει” το παιδί τους στο βαθμό που το παιδί δεν συνειδητοποιεί καν ότι κακοποιείται.
Το λαμπρό φως του Ηλίου ρίχνει φως στους εσωτερικούς μας δαίμονες. Σε αυτή την πανσέληνο, η σκιά είναι πολύ σκοτεινή. Η πανσέληνος Ιουνίου 2017 δείχνει ένα σημείο καμπής ή μίνι κρίση που αφορούν τις σχέσεις ή τα οικονομικά σας.Μια διαδικασία μετασχηματισμού συνεχίζει.Αυτή η πανσέληνος θα μεταμορφώσει και θα θεραπεύσει τον καταστροφικό πόνο από την ασθένεια, τις ραγισμένες καρδιές, τα χαλασμένα σπίτια και το ξέφρενο οικονομικό χρέος.

Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε προσωπικές συγκρούσεις και κρίσεις που αδειάζουν την ενέργειά σας. Συναισθήματα και ένστικτα φτάνουν στο αποκορύφωμα τους. Χρησιμοποιήστε αυξημένη συναισθηματική δύναμη και διαίσθηση για να ξεπεράσετε τυχόν προκλήσεις. Η πανσέληνος θα έχει διάρκεια μεχρι την νεα σελήνη ,στις 23 Ιουνίου 2017.

Το κουινκαξ Ηλίου-Πλούτωνα, αποτελεί ένα σημείο καμπής στη ζωή. Αυτή η οψη, θα μας κάνει να αισθανόμαστε την κρίση ή απειλή αρκετά έντονα. Η έντονη συσσώρευση πίεσης μπορεί να προκαλέσει νευρωτικές, ενοχλητικές ή καταστρεπτικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα. Ένα γεγονός ή ένα άτομο μπορεί να ενεργοποιήσει αυτό το σημείο ανατροπής αφαιρώντας την προσωπική σας δύναμη. Στις σχέσεις σας, θα μπορούσατε να αντιδράσετε προσπαθώντας να ελέγξετε και να χειραγωγήσετε, οδηγώντας σε συγκρούσεις και βια. Αυτή η στροφή θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάχρηση ναρκωτικών, περαιτέρω χειραγώγηση ή ακόμα και βία.

Με την πανσέληνο θα έχουμε και πάλι μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα στις χώρες που έχουμε αναφέρει,ενώ και η Αγγλία δεν αποκλείεται να εχει και πάλι άλλο ένα.

Αυτή η εξελικτική διαδικασία έχει καρμικές αιτίες και συνέπειες. Ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείτε για να ξεφύγετε από την σκοτεινή πλευρά του Πλούτωνα και του Οφιούχου. Αυτό μπορεί να σημαίνει αποχώρηση, εμπιστοσύνη σε μια υψηλότερη δύναμη. Ωστόσο ισως να μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτο σας με τον Ophiuchus και να μεταμορφώσετε τη ζωή σας με τον Πλούτωνα.


Μεγάλη προσοχή βέβαια με την αντίθεση Αρη-Κρόνου,όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο κείμενο.Η αντίθεση αυτή δημιουργεί εκρήξεις, θυμό, οργή και ξεσπάσματα. Μια λάθος κίνηση η συμπεριφορά σε οποιοδήποτε επίπεδο θα μπορούσε να φέρει ένα τσουνάμι εξελίξεων.Ο Αρης είναι ο αγώνας για την επιβίωση,το θάρρος,η αποφασιστικότητα, η διεκδίκηση,η τόλμη ενώ ο Κρόνος περιορίζει και αποδυναμώνει.Δημιουργεί αμυντικούς μηχανισμούς και σηκώνει τείχη,οπισθοχώρηση,διστακτικότητα.Στην αντίθεση αυτή συμμετέχει και ο Χείρωνας και δημιουργείται ένα Ταυ-τετράγωνο,από τις 29 Μαΐου. 

Στην πανσέληνο αυτό αλλάζει διότι ο Αρης στον Καρκίνο είναι σε πτώση. Μην ξεχνάμε ότι η η νέα σελήνη Μαΐου,έχει μεγάλη διάρκεια.

Η πανσέληνος τετραγωνίζει τον Βόρειο Δεσμό της χώρας μας και σηματοδοτεί διαφωνίες, τσακωμούς,διασπάσεις κομμάτων ενώ η Αφροδίτη τετραγωνίζεται από τον Κρόνο αλλά και από τον Ήλιο γύρω στα μέσα Ιουνίου μονίμως.Η πανσέληνος επηρεάζει τον 2ο οίκο της Ελλάδος, την οικονομία αλλά και τις συμφωνίες της αλλά και τις σχέσεις με εχθρικές χώρες.Θα υπάρξει αύξηση ατυχημάτων, εναλλαγες διάθεσης, εκρήξεις θυμού και οργής αλλά και δυσκολία προσαρμογής.

~ Like Share Tag Comment ~ ~
Email: astro.ephimerides@gmail.com