Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ-8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Advertisements
 
Βέβαια ήρθε και η ώρα να ρίξουμε μια ματιά και στις Βρετανικές εκλογές, βλέπετε το 2017 έχει αρκετές, ενώ βρίθει από σημαντικά γεγονότα σε πολιτικό επίπεδο. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, και το Συντηρητικό κόμμα, φαίνεται να βρίσκονται σε πορεία για την μεγάλη νίκη στις 8 Ιουνίου,2017.
 
Ως αστρολόγος, η έκβαση αυτών των εκλογών αλλά και η επιβεβαίωση της πιθανής κατεύθυνσης που θα επιλέξουν οι πολίτες της Μ. Βρετανίας είναι πιο δύσκολη καθώς δεν έχουμε πλήρη στοιχεία για την πρωθυπουργό ούτε για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης του Εργατικού κόμματος Jeremy Corbyn.Μη έχοντας στην κατοχή μας τις λεπτομέρειες γέννησης δεν θα κάνω τολμηρές προβλέψεις για τους δύο ηγέτες, ωστόσο θα πω κάποια πράγματα ,πάντα με βάση τα στοιχεία που έχουμε.Η πρωθυπουργός Μέι ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού,γεννημένη την 1η Οκτωβρίου 1956 στο Eastbourne του Ηνωμένου Βασιλείου και έτσι ο πλανήτης που κυβερνά τον χάρτη της είναι η Αφροδίτη,η οποία κάθεται στις 24 μοίρες του Λέοντα στον γενέθλιο χάρτη της.Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι η διέλευση του Κρόνου,ο πλανήτης των κοσμικών εξελίξεων,θα είναι στις 24 μοίρες του Τοξότη την ημέρα των εκλογών, σχηματίζοντας έτσι ένα πολύ ωφέλιμο τρίγωνο γι ‘αυτήν.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο ο διελαυνων Βόρειος δεσμός θα είναι στις 26 μοίρες του Λέοντα σχηματίζοντας μια σύνοδο και αυτό θα είναι επίσης χρήσιμο για εκείνη προσωπικά. Ο Ουρανός επίσης τριγωνίζει την γενέθλια Αφροδίτη της και παρόλο που η όψη αυτή έχει ήδη περάσει (ο διελαυνων Ουρανος θα είναι στις 27 μοίρες του Κριου),οι επιπτώσεις αυτού του τρίγωνου,χωρίς αμφιβολία την ώθησε στην απόφαση να σοκάρει τη χώρα με αυτό τον τρόπο θα εξακολουθεί να την βοηθά εμφανίζοντας τη τολμηρή, ένα άτομο καινοτόμο και προκλητικο.Τέλος,ο γενέθλιος Δίας της,στις 17 μοίρες της Παρθένου και ο διελαυνων Πλούτωνας,ο πλανήτης δύναμης και της αλλαγής θα είναι στις 18 μοίρες του Αιγόκερω, σχηματίζοντας και πάλι ένα αρμονικό τρίγωνο που θα ενισχύσει την προσωπική της δύναμη και εμβέλεια.
Από την άλλη,η διέλευση του Ποσειδώνα θα καθίσει στον γενέθλιο Άρη της,εξασθενίζοντας την φυσική της ενέργεια (προφανώς ίσως και να είναι ευγνώμων όταν τελειώσει αυτή η εξαντλητική εκλογική εκστρατεία, η το γεγονός ότι υποφέρει η ίδια από μια ασθένεια όπως ανάφερε τις τελευταίες ημέρες,ότι έχει διαγνωστεί με διαβήτη Τύπου 1.Μιλώντας ανοιχτά για το πρόβλημα της υγείας της κατά την διάρκεια διαδικτυακής της συνέντευξης (κάτι το οποίο είχε κάνει και κατά το παρελθόν),η Μέι εξήγησε πως από το 2012 που έμαθε ότι έχει διαβήτη Τύπου 1, κάνει τις ενέσεις κατευθείαν στο στομάχι.
 
Και συνεχίζω ο Ποσειδώνας, σχηματίζει αντίθεση με τον γενέθλιο Δία της, γι ‘αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει την αντίληψη ότι κάνει ψευδείς υποσχέσεις ή πιέζει την τύχη της εξαιτίας του εφησυχασμού που προκαλείται από το τεράστιο προβάδισμα που απολαμβάνει, ακόμα και πριν τις εκλογές.Η διέλευση του Ουρανού σχηματίζει μια σχεδόν σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο της και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αναγκαστεί να αλλάξει ή να προσαρμόσει τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και διαχειρίζεται τα πράγματα ή να αλλάζει το στυλ ηγεσίας της.Αυτό μπορεί να είναι είτε χρήσιμο, είτε επιζήμιο γι ‘αυτήν καθώς τα πράγματα θα εξελίσσονται στη συνέχεια, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε.
Ο Jeremy Corbyn είναι ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος και γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1949 στο Chippenham, της Αγγλίας, οπότε είναι Δίδυμος που κυβερνάται από τον Ερμή. Τώρα ο Ήλιος θα καθίσει στην γενέθλια σύνοδο Ερμή -Αφροδίτης στις 15-16 μοίρες των Δίδυμων κατά τη διάρκεια των εκλογών δίνοντας περισσότερη ισχύ στο προφίλ του, ωστόσο όμως το τετράγωνο σε αυτούς τους δύο πλανήτες και ο Ήλιος ο διελαυνων Ποσειδώνας, στις 14 μοίρες των Ιχθύων θα τον κάνει να φαίνεται μάλλον αδύναμο,ασαφή και αναποτελεσματικό.Αυτή η περίοδος της ζωής του θα τείνει να είναι κάπως μπερδεμένη η ότι υπάρχει κάτι που τον τραβάει προς τα πίσω,αν και εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην το συνειδητοποιεί.
Παρεμπιπτόντως, όμως αυτό που είναι σημαντικό, ο επόμενος πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που θα σχηματιστούν κάτω από αυτό το τετράγωνο,όποιος και αν ειναι, του Ηλίου-Ποσειδώνα, δεν είναι καλός οιωνός, ώστε κάποιος να προοδεύσει και να προχωρήσει μπροστά ως κυβέρνηση, διότι στερούνται δύναμης και μπορεί να είναι υπερβολικά μια ιδεαλιστική κυβέρνηση,χωρίς να πραγματοποιει αυτά που έχει υποσχεθεί, μια κυβέρνηση που γεννά αυταπάτες,δείχνει αδυναμία με παράξενες διαθέσεις,δημιουργεί χάος, σκάνδαλα και απογοήτευση.
Ακόμα και αν δεν θέλουμε να τραγικοποιουμε την ερμηνεια της όψης,σίγουρα δείχνει μια κυβέρνηση που εύκολα επηρεάζεται.
 
Το τετράγωνο συνδέεται με το ψέμα, την ψευδαίσθηση, την έλλειψη αστάθειας και την αδυναμία στο να πραγματοποιήσει σωστά αυτά που πρέπει,η ακόμα και το γεγονός ότι η ίδια κυβέρνηση μπορεί να εκτεθεί σε παράξενες επιρροές η καταστάσεις η να γίνει και αντικείμενο εκμετάλλευσης.
 
Η διέλευση του Ποσειδώνα δεν είναι συμβατή με τον Πλούτωνα και αυτό υποδηλώνει την αποδυνάμωση της εξουσίας του λόγω της εκλογικής αυτής ημέρας. Ο Corbyn έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης πριν από μερικούς μήνες μέσω των μελών του Εργατικού Κόμματος που τον ψήφισαν ως ηγέτη του κόμματος,ωστόσο ο Ποσειδώνας θα αποδυναμώσει την ικανότητα του στο να μπορεί να ελέγξει τα πράγματα,οπότε φανταστείτε να ειναι ο νικητής των εκλογών με την παραπάνω διέλευση που αναφέραμε.
Τώρα που ο διελαύνων Δίας θα καθίσει στον γενέθλιο του Ποσειδώνα,πιστεύω ότι ο Corbyn, θα ικανοποιηθεί με το γεγονός ότι κάποιος απλά υποστήριξε τις ιδεαλιστικές του πεποιθήσεις. Η διέλευση του Πλούτωνα στις 18 μοίρες του Αιγόκερω θα τριγωνίζει τον γενέθλιο  Άρη του στις 19 μοίρες του Ταύρου,και αυτό του δίνει μια τεράστια αποφασιστικότητα και τεράστια προσπάθεια για επιτυχία και δύναμη, και αν δεν πετύχει σίγουρα, δεν θα είναι λόγω έλλειψης προσπάθειας.Αν και νομίζω ότι θα αγωνιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή για ψήφους.
 
Οι τελευταίες σημαντικές όψεις που βλέπω στο χάρτη του είναι το τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού, δηλαδή ο διελαύνων Ουρανος τριγωνίζει τον Κρόνο του ενώ σχηματίζει σύνοδο με τον Βόρειο δεσμό του και αυτό συχνά συνεπάγεται με την ανάγκη να αμφισβητηθεί το κατεστημένο παρουσιάζοντας τη δημιουργία μιας ριζοσπαστικής ατζέντας.
 
Οι υποστηρικτές του θα αγαπήσουν την προσέγγισή του, ωστόσο δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει τη διάθεση να αλλάξει την κατεύθυνση του με τις σημαντικές διαπραγματεύσεις του Brexit να διαφαίνονται στον ορίζοντα.Αυτές οι όψεις υποδηλώνουν μια μετατόπιση, μια τεράστια αλλαγή των φιλοδοξιών η της σταδιοδρομίας του ή όσο αφορά την πρόοδό του στη ζωή παίρνοντας μια απότομη στροφή από εκείνη που ήταν κάποτε.
Σίγουρα κατά βάθος,ο Corbyn θα ήθελε πιθανότατα να αλλάξει το επίκεντρο της εργασίας του. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι αποχωρεί ως ηγέτης του κόμματος του, ως αποτέλεσμα μιας ήττας, δεν είμαι απολύτως βέβαιη, αλλά το τρίγωνο υποδηλώνει μια γρήγορη έξοδο ή έξοδο από το σοκ ή μια δυνατή αλλαγή είναι πιθανό.
Σαφώς και πρέπει να εξεταστεί ο χάρτης του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την ημέρα και ώρα των εκλογών. Η διέλευση του Ερμή αντιπροσωπεύει την ψήφο και την απόφαση που πρέπει να ληφθεί και είναι ενδιαφέρον ότι σχηματίζει αντίθεση με τον Χείρωνα, ενώ τετραγωνίζει τον Πλούτωνα,τριγωνίζει τον Ουρανό και σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Δία.
 
Αυτή η ψήφος, επικεντρώνεται σε μια πληγή, ή αν η Παρθένος κυβερνάει τον Χείρωνα σημαίνει, μια θυσία που έγινε (η Παρθένος κυβερνά τον 12ο οίκο) σε συνδυασμό με μια αλλαγή και μετασχηματισμό (τετράγωνο με τον Πλούτωνα) σε σχέση με τους φόρους, τις επιχειρήσεις και την εξουσία,το κέρδος,(ο Πλούτωνας στον 5ο οίκο), την οικονομία και τις βρετανικές αξίες(ο Πλούτωνας κυβερνά τον 2ο οίκο).
 
 
Το τρίγωνο με τον Ουρανό υπογραμμίζει ζητήματα ανεξαρτησίας που συνδέονται και πάλι με μια θυσία (ο Ουρανός στον 12οοίκο που κυβερνά τον 5ο οίκο).Η ψηφοφορία συνδέεται επίσης με την επέκταση πεποιθήσεων στην κυβέρνηση, με άλλες χώρες και πολιτισμούς, καθώς και με τις επιχειρήσεις, το εμπόριο, την εκπαίδευση και τα θέματα υποδομής σε πιο τοπικό επίπεδο (ο Δίας κυβερνά τον 3ο οίκο).Πολλά από αυτά τα θέματα συνδέονται πολύ στενά με την ψηφοφορία του Brexit.
 
Εστιάζοντας αλλού,η διέλευση του Κρόνου θα σχηματίσει τρίγωνο με τον Κρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, τον 4ο οίκο της, που συνδέεται με την ίδρυση και τα θεμέλια του έθνους, όπου είναι ένα σαφές σημάδι ότι ο λαός θέλει σταθερότητα, χωρίς να υπάρχουν ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο η χώρα κυβερνάται, και πράγματι ο διελαύνων Βόρειος δεσμός πλησιάζει τον βρετανικό γενέθλιο Κρόνο και αυτό είναι καλό για όσους θέλουν μια σταθερή κυβέρνηση, περιοριστικού και συντηρητικού χαρακτήρα.
 
Η διέλευση του Δία, ο πλανήτης της επέκτασης βρίσκεται στον 1ο οίκο του Ηνωμένου Βασιλείου,αλλά σε συνδυασμό με τον γενέθλιο Νότιο δεσμό, σημαίνει ότι κρατάμε πίσω τα όποια στοιχεία είναι πιο φιλελεύθερης φύσης,τουλάχιστον προς το παρόν.
 
Η διέλευση του Ποσειδώνα τετραγωνίζει τον βρετανικό γενέθλιο Ερμή,που αντιπροσωπεύει τον Τύπο,τα θέματα μεταφορών,την εκπαίδευση (στο 3ο οίκο) και τα τοπικά ζητήματα, καθώς και τους νόμους, τις σχέσεις με τα ξένα έθνη και θυσίες που θα πρέπει να κάνει το έθνος, ωστόσο,αυτή η όψη είναι πιο πιθανό να επηρεάσει περισσότερο κατά τη διάρκεια του 2018 και του 2019,τα έτη κατά τα οποία οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα κυριαρχούν. 
 
Ο διελαύνων Πλούτωναςβρίσκεται σε αντίθεση με τη βρετανική γενέθλια Σελήνη και πάλι αυτή είναι μια όψη για το 2018,καθώς ο Πλούτωνας είναι σήμερα σε ανάδρομη πορεία και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χάνει δύναμη,όπως είχα αναφέρει και πέρυσι, η να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα η και εκρήξεις του λαού εντός της χώρας.
 
Πιστεύω ότι αυτή η όψη αντίθεσης, σημαίνει ότι ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου, θα αντιμετωπίσει μια θεμελιώδη πρόκληση και ότι τα έθνη της Αγγλίας,της Ουαλίας,της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας μένουν πραγματικά μαζί και ενωμένα.Η διέλευση του Ουρανού, μπορεί να υποδηλώνει ένα σοκ ή ένα διαφορετικό αποτέλεσμα,ενώ δεν σχηματίζει καμία όψη με τον χάρτη του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή. Σημαίνει επίσης πολλά σοκαριστικα γεγονότα,όπως τρομοκρατικά χτυπήματα, ενεργειες,γεγονότα και αποφάσεις που σοκάρουν και φέρνουν τα πάνω κάτω.
 
Αν και δεν υπάρχουν ώρες γέννησης,νομίζω ότι νικητής των εκλογών θα είναι η Τερέζα Μέι και ο Jeremy Corbyn, να παραιτηθεί μετά τις εκλογές..οπότε λοιπόν ας περιμένουμε. Σημαντικό ειναι ότι ο Ποσειδώνας δείχνει να καθορίζει το μελλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Exit mobile version