ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017


make action GIFs like this at MakeaGif


Η εαρινή ισημερία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου, 2017,που ορίζεται επίσημα ως η πρώτη μέρα του καλοκαιριού. Θα πραγματοποιηθεί κοντά στις ημέρες της Νέας σελήνης στον Καρκίνο.Ο Ήλιος εισέρχεται λοιπόν στο ζώδιο του Καρκίνου, στις 0 μοίρες, στις 6:25 π.μ στον 12ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.Έχει επίσης ωροσκόπο Καρκίνο.
Τι σημαίνει αυτό; ας πούμε μερικά πράγματα πρώτα για μας τους κοινούς θνητούς. Το καλοκαίρι αναμένεται να τονίσει περισσότερο τις φιλοδοξίες μας, γινόμαστε πιο εργατικοί, ενώ επίσης προσηλωνόμαστε περισσότερο σε θέματα ασφαλείας όσο αφορά την επαγγελματική και προσωπική μας ζωή.Σε πολλούς θα ξυπνήσει το επιχειρηματικό δαιμόνιο, άλλοι θα θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο.Οι διαθέσεις θα μεταβάλλονται αλλά περισσότεροι θα θέλουμε να κάνουμε όσο πιο δυνατό περισσότερες ασφαλής επιλογές στην ζωή μας.


Ωστόσο, το καλοκαίρι βγάζει πάντα ευαίσθητα συναισθήματα, γινόμαστε πιο τρυφεροί, πιο απαλοί και σχεδόν πάντα περισσότερο μας απασχολούν θέματα οικογενειακά η και προσωπικά. Έχει θετικές όψεις ο ωροσκόπος και μια αύρα μυστηρίου θα υπάρχει ταυτόχρονα στην ατμόσφαιρα όπως και σε πολλές σχέσεις που δημιουργούνται, σε αντίθεση με τον Πλούτωνα.

Κάποιοι μπορεί να πάρουν δύσκολες αποφάσεις αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις η συγκρούσεις κάτω από πίεση, κυρίως στα εργασιακά και συνεργασίες. Ο Ουρανος και ο Πλούτωνας σε γωνιακούς οίκους παραπέμπουν σε αλλαγές που γίνονται μη οικειοθελώς, επαγγελματικές επί το πλείστον αλλά και του συντρόφου.Παρόλα ταύτα υπάρχει η δυνατότητα για να βγει κάτι θετικό αν προσπαθήσουμε παραπάνω, ελέγχοντας συναισθηματικές εκρήξεις κυρίως και νεύρα.

Όσο και αγαθοί να είναι οι στόχοι μας, αυτό το καλοκαίρι όλοι θα επηρεαστούμε από τα εξωτερικά ερεθίσματα, κυρίως η ομάδα των μεταβλητών και παρορμητικών ζωδίων.
Με τον Ηλιο στον 12ο θα μας δώσει την ευκαιρία η μπορεί να εχουμε την ανάγκη αυτό το καλοκαιρι να επικοινωνήσουμε με τον εσωτερικό μας εαυτό και τα ιδια μας τα συναισθήματα. Ισως να εχουμε ανάγκη από ένα ρολο που θα μας έδινε την δυνατότητα να εκφράσουμε το ενδιαφέρον μας για τους άλλους ώστε να πάρουμε περισσότερη ικανοποίηση. Θα θέλουμε περισσότερη ηρεμία, μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα της, ώστε να βρούμε τον εαυτο μας και να λειτουργήσουμε αλλα και να ισορροπήσουμε καλύτερα.Το συναίσθημα της απομόνωσης θα είναι πιο έντονο, προσπαθώντας να αγγίξουμε ονειρικές φιγούρες με το μυαλό μας. Μπορεί να νιώθουμε μπερδεμένοι σε σχέση με τους αλλους οπότε χρειαζόμαστε χρόνο,γι αυτο.

Διανοητικές εργασίες, διαλογισμός και δημιουργικές εργασίες θα βοηθούσαν αρκετά να κάνουμε πράγματα που μας αρέσουν η μας προσφέρουν γαλήνη μέσα στη καλοκαιρινή βαβούρα. Αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο με διαφορετικό ματι, από και τελείως διαφορετική θέση. Ισως θα μας κάνει αυτό το καλοκαίρι να αντιληφθούμε περισσότερο την θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν, να ανακαλύψουμε τον εαυτο μας χωρίς να χαθούμε όμως, να προσδιορίσουμε κάποια πράγματα, που αυτό θέλει περισσότερο χρόνο. Ένα εσωτερικο ταξίδι δηλαδή.
Ο Ηλιος δεν θα είναι μονος του, θα είναι σε σύνοδο με τον Ερμή στον ίδιο οίκο και ζώδιο ενώ εκεί θα είναι και ο Αρης στους Διδύμους. Εδώ αναπτύσσεται ένας εσωτερικός διάλογος με τον εαυτό μας, οπότε το στοιχείο αυτό θα είναι έντονο. Όμως προσοχή στις διπλές συμφωνίες η αυτές που γίνονται παρασκηνιακά και τις κρυφές πληροφορίες, αυτά που λέγονται και γίνονται πισω από την πλάτη. Μπορεί να είναι όντως μια καλή περίοδος για τους επιχειρηματίες και αυτούς που κάνουν διανοητική εργασία αλλά και για τα νεαρά άτομα. Όπως σημείωσα, και στην νεα σελήνη που είναι κοντά στην ισημερία, θα έχετε την ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτο σας, τον εσωτερικό εαυτο σας, να τον καλλιεργήσετε, να ανακαλύψετε τις εσωτερικές δυνάμεις σας και να προετοιμαστείτε για τον χειμώνα.
Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ασταθής και να πεταγόμαστε από την μια σχέση στην άλλη, έχουμε πάντα την ανάγκη να ταξιδέψουμε,είμαστε πιο ομιλητικοί και κρίνουμε τους ανθρώπους ανάλογα με τις πνευματικές τους ικανότητες.Ριζοσπαστικές αλλαγές στον χώρο εργασίας μπορεί να υπάρξουν,κάποιοι ισως θελήσουν αν αποκτήσουν μεγαλύτερη γνώση στο αντικείμενο τους, αλλά να είμαστε και πιο υποκειμενικοί με τις εκτιμήσεις μας. Θα υπάρχει μια ανησυχία γενικότερα και ανυπομονησία. Χρησιμοποιείστε την διαίσθηση σας. Οι διελεύσεις αυτές θα ευνοήσουν οσους εργάζονται στο παρασκήνιο, είτε είναι συγγραφείς και ερευνητές, σε ιδρύματα,και ανώνυμους οργανισμούς, τις ένοπλες δυνάμεις η την εθελοντική εργασία. 

Παρόλο που μπορεί να έχετε την ικανότητα να επιτύχετε στη ζωή σας, είναι πιθανό αυτό να περιλαμβάνει κάποια μορφή αυτοθυσίας. Έχετε τη δυνατότητα να υπερνικήσετε οποιεσδήποτε δυσκολίες εξ ολοκλήρου μέσα από τις δικές σας προσπάθειες, αν και μπορείτε να επωφεληθείτε από τη φιλανθρωπία άλλων ανθρώπων.

Είναι πιθανό να έχετε χάσει την ευκαιρία να έχετε μια στενή σχέση με τους άλλους αλλά ο Ερμής στο ζώδιο των Διδύμων θα σας δώσει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την φαντασία και την διαίσθηση ώστε να επικοινωνήσετε.Παρόλο που μπορεί να σας φανεί δύσκολο, στιγμές ηρεμίας και διαλογισμού η μοναξιάς θα αποδειχτούν τελικά να έχουν θεραπευτική επίδραση σε οποιοδήποτε συναισθηματικό πόνο.Έντονη διαίσθηση,έντονη πνευματικότητα. Μπορεί ακόμη και να ανακαλύψετε την αίσθηση ότι είστε βαθιά συνδεδεμένοι με τον ψυχικό κόσμο.Ο Ήλιος σας στο ζωδιακό σύμβολο του Καρκίνου, υποδεικνύει ότι έχετε μεγάλη ανάγκη να φροντίσετε τον εαυτό σας ψυχικά ώστε να νιώθετε πιο άνετα.

Όπως και τα καβούρια μπορεί να φαίνεται ότι έχουν ένα σκληρό εξωτερικό κέλυφος, αλλά είστε ευάλωτοι από κάτω και αποσύρεστε στο κέλυφος που είναι το σπίτι σας εάν αισθανθείτε απειλημένοι. Αυτή η απόσυρση μπορεί να συμβαίνει αρκετά συχνά καθώς είστε ισχυροί.Μπορεί όντως αυτό το καλοκαίρι να απειληθούμε από εξωτερικές καταστάσεις και γεγονότα που θα μας κάνουν να νιώθουμε ανασφαλής. Μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να γίνετε πιο επικοινωνιακοί αν δεν έχετε αυτές τις ικανότητες.

Συναισθηματικές αντιδράσεις. Αυτά τα δυνατά συναισθήματα μπορούν να κατευθύνονται θετικά στη φροντίδα και την προστασία άλλων, ιδιαίτερα της οικογένειας και των αγαπημένων σας. Όταν αισθάνεστε μια συναισθηματική ισορροπία, απολαμβάνετε να δίνετε σε άλλους,να μοιράζεστε ζεστές και αγαπημένες στιγμές και επίσης να απολαμβάνετε τη δική σας επιχείρηση η οικογένεια και περιβάλλον γενικότερα.Συγκεκριμένα αν και επιθυμείτε να φροντίσετε αυτούς που αγαπάτε, θα μαγειρεύετε ένα αγαπημένο γεύμα ή θα διαβάζετε ένα καλό βιβλίο πολύ πιο συχνά από ότι τις άλλες φορές.Το σπίτι σας θα αποτελέσει εξαιρετική πηγή άνεσης στους φίλους και την οικογένειά σας.

Ο Αρης στο 12ο οικο.Η αίσθηση της προσωπικής σας δύναμης μπορεί να είναι κάπως διαβρωμένη.Μπορεί να αντιμετωπίσετε συναισθηματικές εκρήξεις, εκεί που δεν το περιμένετε.Μπορεί επίσης να αισθανθείτε μια αόριστη αίσθηση της απώλειας της κατεύθυνσης κατά καιρούς.Έχετε την ικανότητα να πολεμάτε για τους ανθρώπους ή αιτίες για τις οποίες αισθάνεστε έντονα. Είστε ιδιαίτερα προστατευτικοί με την οικογένειάς σας. Όταν βλάπτεστε προσωπικά,είναι πιθανό να υποχωρήσετε στο κέλυφος σας. Γενικά, πιστεύω θα είναι ένα καλοκαίρι που πολλοί θα θέλετε να απολαύσετε την ησυχία σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε, σε χώρους που θα νιώθετε ασφαλής και ήρεμοι.

Σημαντικό η Σελήνη στον Ταύρο, στον 11ο οίκο, κάποιοι θα θελήσουν να σταθεροποιήσουν την κοινωνική τους ζωή, την οικονομική τους κατάσταση.Κυρίως ευνοούνται οι συνεργασίες μέσα σε ομάδες, που περιλαμβάνουν φροντίδα για τις ανάγκες των άλλων και τα ανθρωπιστικά θέματα,με την μεταχείριση ειδικών κοινωνικών ομάδων. Θα θελήσετε να είστε περισσότερο ασφαλής,να παλέψετε ώστε να μην αφήσετε κάποιος άλλος να πάρει την θέση σας.

Περισσότερο δείχνει να είμαστε αφοσιωμένοι με πράγματα που αισθανόμαστε ασφαλείς, όπως η καθημερινότητα μας και το εργασιακό περιβάλλον.Σιγουρα, το καλοκαίρι αυτό δεν  είναι διατεθειμένο η δεν μας προτρέπει για τεράστιες και απότομες αλλαγές εκτός αν αναγκαστούμε να τις κάνουμε.
Σε κοσμικό επίπεδο τι γίνετε; Νομίζω ότι περισσότερα έχουν να πουν οι σεληνιακές φάσεις κατά την διάρκεια του Ιουλίου, και του Αυγούστου με τις πολύ δυνατές, επικίνδυνες και σημαντικές εκλείψεις που έρχονται. Το θερμόμετρο θα ανεβεί αρκετά, σηματοδοτώντας ισως επίσημα και ένα πόλεμο, να ξεσπά, ενώ οι εξελίξεις παγκοσμίως δείχνουν ότι πάμε προς ένα νέο πόλεμο στην Μέση Ανατολή, επηρεάζοντας τα κράτη της Σαουδικής Αραβίας, τα δικαιώματα στην Ευρώπη καταργούνται η περιορίζονται και να επικρατεί χάος με τις εκλογικές αναμετρήσεις κτλ..


Η αντίθεση Ηλίου –Κρόνου, δημιουργεί περισσότερες πιέσεις στις κυβερνήσεις και κάνει την κατάσταση ακόμα πιο εύθραυστη, παγκοσμίως, ενώ μπορεί να δούμε περισσότερα φαινόμενα όπως η απομόνωση του Κατάρ. Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο αλλα ταυτόχρονα μας συνιστά να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κριση η γεγονότα με σύνεση.

Ο Κρόνος επιβάλλει σκληρούς νόμους,όρους,περιορισμούς και εμπόδια, ωστόσο ροκανίζει  και τις καρέκλες πολιτικών αρχηγών κάνοντας τες να τρίζουν.Ο Ηλιος ταυτόχρονα τετραγωνίζει και τον Χείρωνα αλλα και το MC που δείχνει να μην υπάρχει κάποια διέξοδος οσο αφορά τις αποφάσεις που παίρνονται.

Από την άλλη ο Ερμής είναι και αυτος σε αντίθεση με τον Κρονο και αυτό συμβάλλει στο να μην υποχωρεί κανείς σε πολιτικο επίπεδο, δημιουργώντας περισσότερες ρήξεις, διακοπή διπλωματικών σχέσεων και αποξένωση κρατων αλλα και δείχνει ότι υπάρχει χάος στις όποιες απόψεις. Η κατασκοπεία δίνει και παίρνει, θέτοντας τους πάντες σε συναγερμό. Και αυτό το καλοκαίρι θα υπάρχουν μεγάλες και επίμονες πυρκαγιές που νομίζω ότι θα είναι σε επίπεδο τρομοκρατίας.
Η αντίθεση Αρη-Πλούτωνα, μεταξύ 12-7ου οίκου, η οποία θα ενισχυθεί τον επόμενο μηνα, από τις αρχές Ιουλίου, με ιδιαίτερες δυσοίωνες όψεις τις οποίες και θα αναλύσουμε για την πανσέληνο, συνδέεται με την ατομική ενέργεια, τους δορυφόρους, την βια και την σκληρότητα. Είναι η όψη πολέμου και σύγκρουσης.

Οπότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα από κάθε άποψη σε διπλωματικό επίπεδο και συμφωνιών μεταξύ κρατών, αλλά και οσο αφορά τα εχθρικά κράτη(αυτό βέβαια αφορά και την εξόρυξη πετρελαίου). Οι όψεις θα έχουν επιπτώσεις και στην οικονομία, την εξωτερική διπλωματία και πολιτική, το εμπόριο, τη θρησκεία, τους νόμους, τις διαπραγματεύσεις, πολλές συμμαχίες θα διαλυθούν. 

Ο Πλούτωνας είναι σε αντίθεση με τον ωροσκόπο αλλά και σε τετράγωνο με τον Δια. Οπότε θα υπάρξουν περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα παγκοσμίως, η εξουσία θα επιβάλλεται δια της βίας και θα υπάρξει μια αναπροσαρμογή στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών,δια μέσω ασυνήθιστων γεγονότων και αποφάσεων.

Ο Ερμής που είναι σε αντίθεση με τον Κρόνο, αλλα και με τον σταθερό αστέρα Betelgeuse και Polaris. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, για τους κοινούς θνητούς μπορεί να φέρει ένα ποσοστό τύχης, είναι ευνοϊκός για την υγεία, έχει σοβαρή φύση, είναι καλό για τους επιστήμονες και τη μελέτη, χαρίζει φήμη μέσω του γραπτού λογου, αλλα υπόκειται σε ατυχήματα. Φύσεως Ερμή-Αρη, σε επίπεδο πολιτικό, όταν οι εμπλεκόμενοι πλανήτες σχηματίζουν αρνητικές όψεις κυρίως ο πόλεμος και η σφαγή προωθούνται από τη Betelgeuse. Και ο Polaris εκεί που είναι φύσεως Κρόνου, δημιουργεί πολλά προβλήματα, θλίψη, ατυχίες και απώλειες.


 Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Menkar, στον 11ο οικο, και αυτό Κρόνιας φύσεως, συνδέεται με τα προβλήματα, τα ισχυρά και ανεξέλεγκτα πάθη, ζήλια, εσωτερική δυσαρμονία και προσωρινό διαχωρισμό, κακή υγεία του συντρόφου γάμου. Τόσο η διεθνής διπλωματία, οικονομία, ειρήνη και οι λαοί θα περάσουν ένα δυνατό crash test, απέναντι στο μεθοδευμένο έγκλημα, και αποφάσεις των κοινοβουλίων.

Ο 11ος οίκος, αντιπροσωπεύει τα εκκεντρικά μεγαλοπρεπή κτίσματα .Το κοινοβούλιο, Σχετίζεται με την πολιτική της χώρας και τους υποστηρικτές της και με τις κατά καιρούς απεργίες, διαδηλώσεις ή επαναστάσεις. Με το υπουργείο Πολιτισμού. Με την παραγωγή και την μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας. Με την αεροπορία της χώρας και με τα αεροδρόμια. Με την διάδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και με το διαδίκτυο αλλα και την επιχειρηματικότητα.
 Το MC και ο Χείρωνας με τον Scheat, ειδικά το MC σε σύνοδο με τον Scheat, τον είδαμε και την άνοιξη του 2015. Προκαλεί ακραία ατυχία, δολοφονίες, αυτοκτονίες και πνιγμούς. Συνδεδεμένος με «εχθρούς», αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει πολύ κόσμο να χάσει τη ζωή τους σε καταστροφές, όπως πλημμύρες, ναυάγια αλλα και ναυάγια σε διαπραγματεύσεις η να προκαλέσει την πτώση κυβερνήσεων, ατυχήματα εξόρυξης, ατυχήματα αεροπλάνων ή ίσως αυτοκτονίες.

Ο χάρτης της ισημερίας επηρεάζει δυστυχώς τον 2-8οοίκο της Ελλάδος, όπου προφανώς θα δημιουργήσει άνευ προηγουμένου εξελίξεις οσο αφορά την εθνική οικονομία, το χρηματιστήριο, το χρέος κτλ.


Συγκρίνοντας το βέβαια και με τον χάρτη Μεταπολίτευσης, επηρεάζει τον 12ο οίκο, που αυξάνει την εγκληματικότητα-τρομοκρατία σε αρκετά μεγάλο βαθμό, την παρασκηνιακή εξουσία, θα δοκιμάσει την θρησκευτική πίστη, ενώ θα επηρεάσει την θάλασσα, τους σεισμούς,την αλιεία και την ναυτιλία. 

Email: astro.ephimerides@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: