Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑ ΚΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ

στις
 
Στις 18 Φεβρουαρίου 1930,ο Τόμπω ανακάλυψε ένα πιθανό κινούμενο αντικείμενο σε φωτογραφικές πλάκες που τραβήχτηκαν στις 23 και 29 Ιανουαρίου.Μια χαμηλότερης ποιότητας πλάκα από τις 21 Ιανουαρίου χρησιμοποιήθηκε για να επιβεβαιωθεί η κίνηση. 
Μετά από επιπλέον φωτογραφίες για την επιβεβαίωση, στάλθηκε τηλεγράφημα στο Αστεροσκοπείο του Χάρβαρντ στις 13 Μαρτίου 1930 με τα νέα της ανακάλυψης.


Στη συνέχεια βρέθηκε ότι ο πλανήτης είχε φωτογραφηθεί, χωρίς να έχει αναγνωριστεί ως πλανήτης, από το Πέρσιβαλ Λόουελ τις 19 Μαρτίου 1915, ενώ η παλαιότερη φωτογραφία του Πλούτωνα χρονολογείται από τις 20 Αυγούστου 1909 και λήφθηκε από το Αστεροσκοπείο Γιέρκς.

Η ανακάλυψη έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο το κόσμο. Πάνω από 1.000 προτάσεις για την ονομασία του νέου αντικειμένου στάλθηκαν στο παρατηρητήριο, το οποίο είχε το δικαίωμα να ονομάσει το αντικείμενο. Τελικά επικράτησε η πρόταση «Πλούτων», από το θεό του κάτω κόσμου στην Ελληνική μυθολογία.
 
 
Ο Πλούτωνας είναι το τελευταίο από τα βασικά σώματα του ηλιακού συστήματος που δεν έχει εξερευνηθεί.Το Βόγιατζερ 1 θα μπορούσε θεωρητικά να τον εξερευνήσει, όμως μετά την προσπέλαση του δορυφόρου Τρίτωνα του πλανήτη Ποσειδώνα μπήκε σε τροχιά που το οδήγησε πάνω από την εκλειπτική.
 
Κατά τη δεκαετία του 1990, προτάθηκε η αποστολή της διαστημοσυσκευής Pluto-Kuiper Express, που τελικά δεν χρηματοδοτήθηκε. Μετά από πιέσεις πολιτικών και επιστημόνων, καθώς σε μερικές δεκαετίες ο Πλούτωνας δεν θα είναι εύκολα προσπελάσιμος, διότι λόγω της διαρκώς αυξάνουσας απόστασης η ατμόσφαιρά του θα έχει παγώσει και πέσει στην επιφάνειά του σαν χιόνι (οπότε για 200 χρόνια δεν θα μπορεί να μελετηθεί),εγκρίθηκε η αποστολή της διαστημοσυσκευής New Horizons, (Νέοι Ορίζοντες), που εκτοξεύτηκε στις αρχές του 2006 και έφτασε στο σύστημα του Πλούτωνα τις 14 Ιουλίου 2015.
Hανακάλυψη του Πλούτωνα,οδήγησε στην επανόρθωση των σκοτεινών δυνάμεων που είχαν προηγουμένως συνδεθεί με τον διάβολο και όλα τα έργα του μέσα από την ανάπτυξη της ψυχολογίας. Η σεξουαλική επιθυμία αποκαταστάθηκε από τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό για να γίνει ένας σημαντικός παράγοντας στην σημερινή κοινωνία, που κυριαρχεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στη διαφήμιση.

 

 
Η αρχή του Πλούτωνα είναι η αντίληψη ότι όσο μικρότερο είναι κάτι, τόσο μεγαλύτερη δύναμη μπορεί να έχει. Σχετίζεται με την απελευθέρωση ενέργειας, όταν η δύναμή της ξεκλειδωθεί. Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει την αρχική ενέργεια του σύμπαντος που είναι κλειδωμένο στην ύλη και η εξίσωση του Einstein E = mc2, περιγράφει τι συμβαίνει όταν τα άτομα καταστρέφονται για να απελευθερώσουν αυτήν την αρχέγονη ενέργεια.
 
Ως εκ τούτου,ο Πλούτωνας συνδέεται με την ατομική ενέργεια και τη βαθιά επίδρασή της στην κοινωνία. Μετά την Χιροσίμα, η ανθρωπότητα κατάλαβε ότι είχε την εξουσία να καταστρέφει.Ο Πλούτωνας πέρασε στη συνείδηση του ανθρώπου με τον φόβο του θανάτου και μας ανάγκασε να ακολουθήσουμε μια παγκόσμια και όχι μια εθνική άποψη για τον πόλεμο, επειδή η ραδιενέργεια δεν σέβεται σύνορα και επειδή ο ατομικός πόλεμος οδηγεί σε μια τρελή αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή.
 
Μέχρι και κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, η ιδέα ότι μια πυρηνική βόμβα μπορούσε να κατασκευαστεί κατανοήθηκε αρκετά καλά σε θεωρητικό επίπεδο, και οι συμμαχικές δυνάμεις,η Σοβιετική Ένωση όσο και η ναζιστική Γερμανία χρηματοδοτήσαν την ανάπτυξη της πυρηνικής βόμβας. 
 
Η πρώτη πυρηνική βόμβα έλαβε χώρα το Δεκέμβριο, στις 2 Δεκεμβρίου 1942, 15.25 Chicago, IL. AS 25.01 στον Ταύρο.

 

 
Αυτός ο χάρτης είναι πολύ ενδιαφέρον να τον ερευνήσει κάποιος, επειδή ο Ωροσκόπος πέφτει ακριβώς πάνω στο σταθερό αστέρι Algol στις 25 μοίρες του Ταύρου. Ο Algol συνδέεται με τον αστερισμό της Μέδουσας, η οποία ήταν τόσο τρομακτική που με μια ματιά μετέτρεπε τους ανθρώπους σε πέτρα.Υπάρχουν πολλοί σημαντικοί πλανητικοί παράγοντες σε αυτό το χάρτη, αλλά αξίζει να επικεντρωθούμε στον Κρόνο, ο οποίος είναι στις 8.56 μοίρες των Δίδυμων (ο οποίος σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο στις 10.04 του Τοξότη).
 
Ο Κρόνος ακριβώς εξαγωνιζει τον Πλούτωνα, ο οποίος δίνει την εικόνα μιας ελεγχόμενης πυρηνικής αντίδρασης, και σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό. Στη συνέχεια, μπορεί να δει κανείς ότι η σύνοδος Κρόνου/Ουρανού, συχνά εμφανίζουν ξαφνικά, σημαντικά και δυσάρεστα γεγονότα που συνδέονται με την αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας.Η Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον Ποσειδώνα, ο οποίος σχηματίζει ένα τρίγωνο ακριβείας με τον Ουρανό, ο οποίος εδώ μπορεί να αντιπροσωπεύει την εκπλήρωση ενός τεχνολογικού ονείρου καθώς και την ευφορία της ομάδας που εργάστηκε εδώ και χρόνια γι αυτό το συγκεκριμένο επίτευγμα.
 
Η σημασία του Κρόνου είναι ότι ακριβώς στο προγενέστερο σημείο συνόδου του 492χρονου κύκλου Πλούτωνα / Ποσειδώνα, έλαβε χώρα τρεις φορές στις 8-9 Δίδυμων από το 1891-1892. Με άλλα λόγια, αυτό συνέβαλε σε μια επιρροή που λαμβάνει χώρα μόνο δύο φορές σε μια χιλιετία, η οποία επηρεάζει βαθιά τη νοοτροπία της ανθρωπότητας. Ο Κρόνος σε αυτό τον χάρτη βρίσκεται επίσης στο αστέρι Aldebaran στις 9 μοίρες των Δίδυμων, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται στον Antares – αυτά τα δύο αστέρια συνδέονται με ισχυρές και επικίνδυνες πράξεις.
Οι Αμερικανοί επιστήμονες μόλις δύο χρόνια αργότερα δοκίμασαν τη πρώτη ατομική βόμβα . Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα που σφράγισαν την νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα. Η χρήση αυτού του όπλου θεωρήθηκε απαραίτητη από τις ΗΠΑ για την αποφυγή μεγάλης στρατιωτικής απόβασης με πολλούς νεκρούς καθώς και ο μόνος ικανός δρόμος να πεισθεί ο αντίπαλος σε άνευ όρων παράδοση. Οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα. Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη επίθεση αναφέρεται συχνά ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ο Άρης ήταν στις 25 μοίρες του Ταύρου και βρισκόταν στον Algol εκείνη τη στιγμή, και η Αφροδίτη στον Aldebaran και το 1892 στην ίδια μοίρα  της συνόδου Ποσειδώνα/Πλούτωνα. Ο Ωροσκόπος εκείνη τη στιγμή ήταν ακριβώς απέναντι από τον Πλούτωνα των ΗΠΑ στις 27 μοίρες του Αιγόκερω. Ο Κρόνος είχε χωριστεί από την προηγούμενη σύνοδο του με τον Ουρανό, κατά την διάρκεια της ελεγχόμενης αντίδρασης σε ημι-εξάγωνο (2 λεπτά)
 
Η Αμερική δεν μπορούσε να περιμένει μια στιγμή ακόμα για να τελειώσει τον απελπισμένο πόλεμο στον Ειρηνικό με την Ιαπωνία και μόλις 21 ημέρες αργότερα η ατομική βόμβα έπεσε στη Χιροσίμα. Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα από τις ΗΠΑ έλαβε χώρα λίγο πριν τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, στις 6 Αυγούστου 1945 και ήταν η πρώτη πολεμική πυρηνική επίθεση της Ιστορίας. 
 
First Atomic Bomb Aug 6 1945 8.16 Hiroshima AS 17.54 VI (Book of World Horoscopes)

Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο Κρόνος έφθασε στην ίδια μοίρα με εκείνη της ανακάλυψης του Πλούτωνα.
 
Στην πραγματικότητα ένα μήνα νωρίτερα η ηλιακή έκλειψη έπεσε στον ίδιο βαθμό …στην 17η του Καρκίνου.Τώρα ο Άρης είχε μετακινηθεί από τον Algol και είχε φτάσει στις 9 μοίρες των Διδύμων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη σημασία του σταθερού αστέρα Aldebaran, επίσης γνωστού ως Eye of the Bull. Την ίδια στιγμή που η ατομική βόμβα έλαμψε στον ουρανό πάνω από τη Χιροσίμα, το MC ήταν σε σύνοδο με τον Ουρανό. Μετα από αυτή την αποφασιστική στρατιωτική νίκη των ΗΠΑ, άλλες 8 χώρες έχουν αποκτήσει τη βόμβα και παρόλο που η προηγούμενη παράνοια του Ψυχρού Πολέμου έχει υποχωρήσει, η πιθανότητα πυρηνικών ατυχημάτων και ατομικής καταστροφής δεν έχει μειωθεί.
 
Οι βόμβες υδρογόνου σήμερα είναι χίλιες φορές πιο ισχυρές από τη βόμβα της Χιροσίμα. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν περίπου 8000 βόμβες η καθεμιά.
 
Βόρεια Κορέα
 
Σίγουρα όλοι νιώθετε λίγο πολύ νευρικοί με τις απρόβλεπτες ενέργειες των νέων ηγετών όπως ο Donald Trump και ο Kim Jong Un (όπου ο δεύτερος είναι γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου 1984) που βρίσκονται επί του παρόντος στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, φαίνεται ότι ο κίνδυνος για άλλο ένα τραγικό περιστατικό στην ιστορία με πυρηνικά αυξάνεται ολοένα.
 
Ο Ήλιος του Kim Jong Un είναι στις 17 μοίρες του Αιγόκερω,ακριβώς απέναντι από την μοίρα του Πλούτωνα (Καρκίνος/Αιγόκερως) και στα έτη 2016 έως 2017,ο Πλούτωνας διέρχεται πέντε φορές τον Ήλιο του.Είναι σαφές ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας βρίσκεται υπό ακραίες πιέσεις.Έχει την Αφροδίτη του στις 8.29 μοίρες του Τοξότη – στον σταθερό αστέρα Αντάρες και σε αντίθεση με τον Aldebaran – και η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ουρανό τετραγωνίζει την Σελήνη του στους Ιχθείς. Αυτό το T-τετράγωνο δέχεται την επιρροή του διελαυνων, επί του παρόντος,Ποσειδώνα, γεγονός που κάνει τα κίνητρά του ακόμη πιο σκοτεινά και παράξενα. Καθώς ο Trump είναι γεννημένος με μια σεληνιακή έκλειψη, με τη Σελήνη στον Τοξότη να σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό των ΗΠΑ στους Δίδυμους,οι δύο ηγέτες είναι απρόβλεπτοι και χρησιμοποιούν ίσως την απροβλεψιμοτητα ως εργαλείο διαπραγμάτευσης!

Το διαστημικό σκάφος New Horizons έκανε την πλησιέστερη προσέγγισή του στον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου 2015, λίγο πριν ο Πλούτωνας καταφέρει να σχηματίζει αντίθεση με την μοίρα ανακάλυψής του.Αυτή η μοίρα, στις 17.46 του Καρκίνου, ενεργοποιείται από τον Πλούτωνα τον Ιανουάριο, τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2017,όπου θα είναι επίσης μια σοβαρή περίοδος κρίσης για τον Kim Jong Un.
 
Η εξερεύνηση του διαστήματος έχει παραδοσιακά ενεργοποιήσει πλανητικά φαινόμενα όταν νέοι πλανήτες χαρτογραφήθηκαν- Η τραγωδία του Τσάλλεντζερ συνέβη στις 28 Ιανουαρίου 1986 όπως ακριβώς και το διαστημόπλοιο Voyager που ανακάλυψε ένα σημαντικό μαγνητικό πεδίο ενώ περνούσε από τον Ουρανό– Η πτήση του New Horizons στον Πλούτωνα καθιστά το σημερινό πυρηνικό πρόβλημα με τη Βόρεια Κορέα πολύ σημαντικό.
 
Αυτό βέβαια δεν είναι αναγκαίο να είναι και κάτι κακό. Εξάλλου, οι ΗΠΑ συμφώνησαν με το Ιράν να περιορίσουν την ανάπτυξη πυρηνικών ακριβώς στις 14 Ιουλίου 2015, αλλά όλα αυτά είναι πολύ σχετικά. Αποδείχθηκε προς το παρόν ότι ο Πλούτωνας είχε καρδιά, αλλά μάλλον είναι πολύ προσωρινό.
 
Αν ακολουθήσουμε την ανάπτυξη πυρηνικών, από την ανακάλυψη του Πλούτωνα, βλέπουμε ότι η μοιρα ανακάλυψης του Πλούτωνα είναι συχνά ενεργοποιημένη, αλλά είναι επίσης προφανείς οι ισχυρές όψεις του Πλούτωνα, οι παραλλαγές του κύκλου Κρόνου / Ουρανού και άλλοι παράγοντες. Για παράδειγμα, όταν η πρώτη βόμβα υδρογόνου πυροδοτήθηκε (1η Νοεμβρίου 1952), ο Κρόνος τετραγώνιζε τον Ουρανό, και ο Ουρανός ήταν στις 18.30 μοίρες του Καρκίνου, κατά μια μοίρα διαφορά από την ανακάλυψη του Πλούτωνα.
 
Στη δεκαετία του ’50,επίσης υπήρξαν πολλά σοβαρά ατυχήματα με την πυρηνική ενέργεια. Η υδρογονοβόμβα, όπως επίσης λέγεται, αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και από τις δύο πλευρές του τότε Ψυχρού πολέμου, και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα μαζικής καταστροφής στον πλανήτη. Γνωστή διεθνώς και ως H-Bomb (Hydrogen Bomb), συγκριτικά είναι 100 έως και 1.000 φορές πιο καταστροφική απ’ ό,τι μια απλή ατομική βόμβα σχάσης.
Οι Βρετανοί, που ήταν πρόθυμοι να κατασκευάσουν τις προμήθειες τους με πλουτώνιο τις H-Bombs, είχαν αναπτύξει μια βιομηχανική βάση  στο Windscale, όπου στις 10 Οκτωβρίου 1957 σημειώθηκε πυρηνικό ατύχημα.
 
Εκείνη τη στιγμή ο Κρόνος είχε φτάσει στις 10 μοίρες του Τοξότη – στον Αντάρες και σε αντίθεση με τον  Aldebaran  – και τριγώνιζε ακριβώς τον πλανήτη Ουρανό. Μόλις 11 ημέρες νωρίτερα είχε γίνει μια πολύ χειρότερη καταστροφή στο Kyshtym της Σοβιετικής Ένωσης. Και στις δύο περιπτώσεις όμως υπήρξε αστοχία στο σύστημα ψύξης και οι ατομικές αντιδράσεις έπεσαν εκτός ελέγχου.Ο Πλούτωνας μόλις είχε αλλάξει ζώδιο, και από τον Λέοντα είχε εισέλθει στην Παρθένο, προωθώντας την οικιακή χρήση της πυρηνικής ενέργειας.
Στο Three Mile Island, στις 28 Μαρτίου 1979,σημειώθηκε επίσης άλλο ένα πυρηνικό ατύχημα και εκείνη τη στιγμή ο Κρόνος ήταν στις 8,32 της Παρθένου οπου σχημάτιζε μια οψη 72 μοιρών, με τον Ουρανό και τετραγώνιζε  τα σταθερά άστρα Antares-Aldebaran. Ο Πλούτωνας κατά τη στιγμή του ατυχήματος ήταν στις 18.09 του Ζυγού, 23 λεπτά του τόξου από ένα τετράγωνο μέχρι το σημείο ανακάλυψης του Πλούτωνα.
Το Τσερνομπίλ, που όλοι γνωρίζουμε, υπήρξε η σοβαρότερη καταστροφή μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη μιας μεγάλης ζώνης στην Ουκρανία. Αυτό συνέβη στις 26 Απριλίου 1986, όταν ο Ήλιος ήταν στις 5 μοίρες του Ταύρου σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στις 5.58 μοίρες του Σκορπιού που βρίσκεται ακριβώς στη θέση Βορείου και Νοτίου Δεσμού αντίστοιχα του χάρτη ανακάλυψης του Πλούτωνα.

 

 
Ο Κρόνος ήταν στις 8.34 του Τοξότη – στον Antares και σε αντίθεση με τον Aldebaran.
Το ατύχημα της Φουκοσιμα, επίσης πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου 2011. Εκείνη τη στιγμή –  ο Ουρανός ήταν στα τελευταία λεπτά των Ιχθύων – Τα πυρηνικά ατυχήματα στον σταθμό Φουκοσιμα το 2011 αφορούν μια σειρά καταστροφικών γεγονότων στη μονάδα παραγωγής ενέργειας Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία την άνοιξη του 2011 και αποτελούν μία από τις πιο σημαντικές οικολογικές επιβαρύνσεις από καταστροφή πυρηνικών εγκαταστάσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
 
Οι καταστροφές προέκυψαν ως ακολουθία ενός μεγάλου σεισμού της 11ης Μαρτίου στο Σεντάι όπου ακολούθησε ένα τσουνάμι. Μετά τα γεωλογικά συμβάντα, σημειώθηκαν εκρήξεις σε αντιδραστήρες του σταθμού και καταγράφηκε διαρροή μεγάλης ποσότητας ραδιενέργειας στο περιβάλλον.
Κύρια αιτία που συνέτεινε στην καταστροφή στις εγκαταστάσεις ήταν η μη λειτουργία του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων, ως επακόλουθο ενός ανεπαρκούς σχεδιασμού προστασίας για περίπτωση φυσικής καταστροφής τέτοιου μεγέθους.

Στη συνέχεια, ακριβώς ο Ουρανός μπήκε στον Κριό, οι γεννήτριες ψύξης έσπασαν μια προς μια, προκαλώντας κατάρρευση σε τρεις από τους πέντε αντιδραστήρες. Ήταν όταν ο Ουρανός μπήκε στον Κριό να ήδη τετραγώνιζε τον Πλούτωνα στις 7 μοίρες του Αιγόκερω.
 
Πολύ λίγοι άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσω της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας – τίποτα σαν τον αριθμό που πέθανε από τα προβλήματα των πνευμόνων μέσω της βιομηχανίας άνθρακα. Από την άλλη πλευρά, η ραδιενεργός μόλυνση έχει καταστροφικές επιπτώσεις, καθώς ολόκληροι πληθυσμοί πρέπει να μετακινηθούν. Οι σχετικοί κίνδυνοι θεωρήθηκαν τόσο σοβαρές ώστε πολλές χώρες  αποφάσισαν ποτέ να μην κατασκευάσουν πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (για παράδειγμα Ιταλία, Αυστραλία και άλλοι) και ορισμένες χώρες καταργούν σταδιακά τα υφιστάμενα συστήματα (Γερμανία, Σουηδία και άλλα).
Η ανθρωπότητα βρίσκεται τώρα σε μια σημαντική φάση στην εξέλιξη της πυρηνικής ενέργειας. Το 2017 ο Πλούτωνας είναι ακριβώς απέναντι από τη θέση ανακάλυψης του. Ο Ουρανός μετακινείται από τον Κριό στο ζώδιο του Ταύρου, στις 15 Μαΐου 2018 και θα μείνει στον άξονα του χάρτη ανακάλυψης του Πλούτωνα για ολόκληρο το 2019. Ο Κρόνος και ο Ουρανός θα βρίσκονται σε τρίγωνο για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα και θα τελειώσουν με ένα τελικό στενό τρίγωνο στις 2 μοίρες Αιγόκερω / Ταύρου, τον Σεπτέμβριο του 2018. Ο Κρόνος θα είναι σε σύνοδο και πάλι στον βαθμό ανακάλυψης του Πλούτωνα από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο του 2019. ​​Αυτό σηματοδοτεί τα έτη από το 2017-2019 ως σημαντικά για πυρηνικά γεγονότα.
 
Θα μπορούσε να υπάρξει εικασίες σχετικά με το γεγονός αυτό, όμως με την ασταθής ηγεσία των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας ας ελπίσουμε ότι με λίγη τύχη, όλα αυτά θα παραμείνουν στη σφαίρα των λέξεων παρά να πατηθεί κάποιο κουμπί, που θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί το αντίθετο, δηλαδή να μην πατηθεί.
Είναι όμως επίσης πιθανό ότι αυτό που θα δούμε θα είναι μια νέα ειρηνική ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας.Το 1917 ο Ράδερφορντ “διασπά” το άτομο.Ο Ράδερφορντ ανακάλυψε ότι το άτομο έχει συγκεντρωμένο το θετικό φορτίο στο κέντρο του και το αρνητικό περιφερειακά και δημιούργησε το πλανητικό μοντέλο του ατόμου, που διαδέχτηκε το μοντέλο της “σταφίδας” του Τόμσον.Ο Ράδερφορντ τα επόμενα χρόνια εργάστηκε πάνω στην διάσπαση του ατόμου.
Αυτό δεν παράγει ραδιενεργό μόλυνση ή υποπροϊόντα όπως το πλουτώνιο για πυρηνικές βόμβες.Η Tokamak Energy στη Μεγάλη Βρετανία αναμένει πραγματικά να παραδώσει την ενέργεια σύντηξης στο εθνικό δίκτυο έως το 2030, χωρίς ρύπανση και εκπομπές άνθρακα.
Είτε πρόκειται για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο άνεμος και ο ήλιος είτε η σύντηξη, μπαίνουμε σε μια εποχή που η ενέργεια θα είναι άφθονη.Τίποτα δεν θα  καιγεται.Τα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά και θα μοιράζονται τη δύναμή τους σε ένα πλέγμα ακριβώς όπως οι υπολογιστές μοιράζονται πληροφορίες.Μέσα σε λίγες δεκαετίες,τίποτα που έχει φτιάξει ο άνθρωπος δεν θα επεκτείνει την υπερθέρμανση του πλανήτη,αν και μπορεί να είναι λίγο αργά για να σταματήσει η τήξη των πάγων και οι ωκεανοί να αρχίσουν τότε να ανεβαίνουν.