ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

στις
Η Νέα Σελήνη Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 20/9/201,ώρα 7:29:47 π.μ. στην 27η μοίρα της Παρθένου,στον 12οοίκο.Θα επηρεάσει τα μεταβλητά ζώδια που είναι ο Τοξότης ,οι Δίδυμοι, οι Ιχθείς και η Παρθένος.
Η επιρροή της νέας σελήνης θα είναι ισχυρή και αποδιοργανωτική.Σοβαρά λάθη αναμένεται να συμβούν όσο αφορά την εκτίμηση των γεγονότων και καταστάσεων, άστοχες ενέργειες, παρεξηγήσεις, και ανατροπές θα υπάρξουν στα προσωπικά και επαγγελματικά ζητήματα. Εξελίξεις αναμένονται στη Μέση Ανατολή,ενώ παρατηρείται μια νέα στροφή των ΗΠΑ σε γεωπολιτικό επίπεδο εστιάζοντας στον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ είναι πιθανό να ανακαλυφτούν νέες πήγες ενέργειας. 
Η Παρθένος στον 3ο δεκανό προκαλεί ασθένειες ανάμεσα στους ανθρώπους.

Η νέα σελήνη θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο της ηλιακής έκλειψης Αυγούστου, με θέμα την αλλαγή. Οι αλλαγές στην προσωπική/επαγγελματική μας ζωή, μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερο μικρές προσαρμογές που πρέπει να κάνετε όσο αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους σας ή το πώς θα τους πραγματοποιήσετε. Η νέα σελήνη θα σας υπενθυμίσει τις πιο οδυνηρές πληγές που έχετε υποστεί και την όποια ταλαιπωρία που είτε είχατε πρόσφατα είτε στην ζωή σας γενικότερα.Προκειμένου να προχωρήσετε μπροστά, πρέπει να αρχίσετε να εστιάζετε στη διαδικασία επούλωσης.Αυτό θα περιλαμβάνει την προσαρμογή σας σε απρόβλεπτες αλλαγές ή προσαρμογές στις μακροπρόθεσμες ελπίδες και όνειρά σας.
Η νέα σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου νέου κύκλου 28 ημερών. Η σύνοδος Ηλίου/Σελήνης δείχνει να είναι μια αναζωογονητική έκρηξη ενέργειας και πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα, γυρίζοντας μια νέα σελίδα στη ζωή σας ή ξεκινώντας οποιοδήποτε νέο έργο.Όλες οι δυνατότητες βρίσκονται στο τραπέζι καθώς βάζετε στο επίκεντρο τα σχέδια σας για το μέλλον σας. Οι παλιές συνήθειες, συμπεριφορές και πεποιθήσεις αμφισβητούνται καθώς αναζητάτε νέους και εφευρετικούς τρόπους για να κάνετε πρόοδο.
Η επιρροή της νέας σελήνης στις 20 Σεπτεμβρίου θα έχει διάρκεια τέσσερις εβδομάδες μέχρι τη νέα σελήνη της 19ης Οκτωβρίου.Ο καλύτερος χρόνος για μια νέα αρχή και για την έναρξη νέων έργων είναι κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες αυτού του νέου κύκλου. Η νέα σελήνη στις 20 Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη νέα σελήνη από την Ολική ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου.Οι εκλείψεις σηματοδοτούν την αφετηρία μιας εξάμηνης φάσης με συγκεκριμένους στόχους.Κάθε νέα σελήνη μέσα στον κύκλο έκλειψης αντιπροσωπεύει ένα νέο στάδιο ανάπτυξης των μακροπρόθεσμων στόχων σας.
Ο σκοπός της ηλιακής έκλειψης της 21ης Αυγούστου ήταν να κάνει τολμηρές,σίγουρες αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη επιτυχία. Η αποφασισμένη και συνεχής προσπάθεια θα φέρει την ανάπτυξη και την ευτυχία που θέλετε.Η θετική αλλαγή είχε προβλεφθεί επειδή η ηλιακή έκλειψη σχημάτιζε ένα θετικό τρίγωνο με τον Ουρανό.

Ωστόσο, η σεληνιακή έκλειψη στον Υδροχόο,στις 7 Αυγούστου αλλά και η νέα σελήνη στις 20 Σεπτεμβρίου φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο καλείται η ανθρωπότητα να ερευνήσει βεβαια αρκετά πολύ καλά πρώτα πριν το χρησιμοποιησει.

Η νέα σελήνη στην Παρθένο,σε όψη κουινκαξ με τον Ουρανό, μεταξύ 12 και 7ου οίκου, σημαίνει ότι αυτό το νέο στάδιο ανάπτυξης περιλαμβάνει την προσαρμογή μας μέσα σε διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Αφορά τις σχέσεις μας με τους άλλους, όπου οι σχέσεις και οι συνεργασίες είναι πιθανόν να μεταβάλλονται διαρκώς σε ψυχολογικό επίπεδο. Σίγουρα, είναι μια περίοδος δύσκολη με έλλειψη σταθερότητας.

Η Νέα Σελήνη βλέπεται κυβερνά και τον 11-10οοίκο στον χάρτη, όπου θα γρήγορα θα γίνονται συνεχείς μεταβολές παγκοσμίως,και θα επηρεάσει τα κοινοβούλια, τις κυβερνήσεις αλλά και τα όνειρα και στόχους μας για το μέλλον.

Μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε τον αρχικό σας στόχο ώστε να το καταστήσετε πιο εφικτό. 
Σημαντικό σε αυτή την φάση Σελήνης είναι όμως η δράση του Χείρωνα στον 6ο οίκο που συνδέεται με την δημόσια υγεια αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης. 
Ο 6ος οίκος όμως επιπλέον ως γνωστόν,αντιπροσωπεύει την εργατική τάξη,τον στρατό, ενώ η Παρθένος τα όπλα και την δημόσια υγεια.

Η νέα σελήνη στην Παρθένο από τον 12ο οίκο, επίσης σχηματίζει όψη αντίθεσης από τον Χείρωνα που σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμόσετε τις μεθόδους ή τις προσδοκίες σας ως απάντηση στην πιο βαθιά και πιο οδυνηρή πληγή σας.Μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει προβλήματα υγείας από το παρελθόν η την παιδική σας ηλικία.Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πιθανές διατροφικές διαταραχές και εμμονή.Σκοπός βέβαια είναι να μάθουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε,ώστε να επουλώσουμε τις όποιες πληγές σε οποιοδήποτε επιπεδο.
Από την άλλη όμως οι όποιες αλλαγές η αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις ίσως πλήξουν σοβαρά πλέον την εργατική τάξη, την δημόσια υγεια, το δημόσιο η τον στρατό. Ότι και να σημαίνει αυτό, η σύναξη πλανητών στην Παρθένο στο ανατολικό μέρος του χάρτη, δεν είναι ότι καλύτερο.Η υγεια και το περιβάλλον θα μπορούσε να έχει άμεση σχέση με την χρήση όπλων αλλά και την τεχνολογία.
Η Παρθένος υπενθυμίζω είναι το ζώδιο της ειλικρίνειας, είναι η καθαρότητα στην υγεία, φέρνει τη κάθαρση σε όλα τα επίπεδα, συνδέεται με την παραγωγή τροφίμων, τους αγρότες, την σοδειά, την παραγωγική εργασία και το εργατικό δυναμικό, τα εργατικά συνδικάτα αλλά και το ζωικό βασίλειο.Η Παρθένος είναι ο κριτικός,ο αναλυτής, ο υπάλληλος, αυτός που δίνει της υπηρεσίες του, είναι το ζώδιο που κυβερνά τα στατιστικά στοιχεία, την έρευνα, τα μαθηματικά και τις λεπτομέρειες.Η Παρθένος είναι η μικροαστική πλευρά της ζωής και είναι η κινητήριος δύναμη του ζωδιακού κύκλου.

Στην κοσμική αστρολογία, που μας ενδιαφέρει, η Παρθένος κυβερνά τη συγκομιδή, τα λαϊκά στρώματα, τις ένοπλες δυνάμεις, τους στρατούς, τα όπλα, τα ζώα, τη παγκόσμια υγεία, την οικολογία, μαζί με τον Ταύρο είναι εγγενώς συνδεδεμένη με το ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας, τα εργατικά συνδικάτα, τις αριστερές οργανώσεις-πτέρυγες, τα ακραία κόμματα, τη δημόσια διοίκηση.
Ο Δίας, σε όψη αντίθεσης από τον Ουρανό, η όψη της χρονιάς, φέρνει συχνά ξαφνικά γεγονότα που απελευθερώνουν ένταση όπου φέρνει μια σημαντική αλλαγή στην όποια κατάσταση σας. Όσο πιο περιορισμένος αισθάνεστε, τόσο πιο ανασταλτική θα είναι η αλλαγή. 
Η όψη πραγματοποιείται μεταξύ 1-7ουοίκου, που φέρνει αστάθεια και μεταβολές στις σχέσεις μας τους άλλους και καλείστε να ελέγξετε κατά κάποιο τρόπο,αν είναι δυνατόν, όπου η προσωπικότητα σας θα παίξει ρόλο.

Την ώρα που γράφω το κείμενο, ο τυφώνας Harvey και Irma μαστίζουν το Τέξας και την Φλόριντα. Και δεν είναι τυχαίο,διαβάστε το κείμενο στο Facebook.

Ωστόσο, σε κοσμικό επίπεδο, είναι πιθανό να τεντώσει τα πράγματα περισσότερο,καθώς ο 7ος οίκος αντιπροσωπεύει, τις εξωτερικές υποθέσεις και σχέσεις με άλλες δυνάμεις, μεταξύ κρατών. Ίσως να φέρει ξαφνικές επιπλοκές, σοβαρής φύσεως στη διεθνή διπλωματία. Συνδέεται επίσης με πολέμους και διεθνείς συνθήκες.Διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που αφορούν την άμυνα και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις.Επίσης δείχνει τις πρεσβείες του κράτους στο εξωτερικό. Τους φανερούς αντιπάλους της χώρας.Τους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος. Τα δικαστήρια.
Οι παραπάνω όψεις επηρεάζουν τα καιρικά φαινόμενα και τα κάνουν πιο έντονα ενώ μην ξεχνάμε ότι ο Ήλιος εκτόξευση αρκετά μεγάλη ποσότητα ηλιακής μάζας κατά την διάρκεια των τυφώνων. Η αντίθεση Δια-Ουρανού μπορεί να προκαλέσει μεγάλες εξεγέρσεις,αλλά πολύ ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως τυφώνες, μιας και είναι σε ζώδιο του αέρα, πυρκαγιές και εκρήξεις πάσης φύσεως.

Μπορεί να νιώσετε σαν να κάνετε μια εντελώς νέα αρχή. Αλλά η όποια ακραία αλλαγή θα είναι πιο δύσκολη για εσάς και τους αγαπημένους σας όσο αφορά την προσαρμογή σας σε νέες συνθήκες η αποφάσεις.Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα όταν συμμετέχουν συνεργάτες,στενοί φίλοι και μέλη της οικογένειας.Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εξετάσετε τις οικονομικές συνέπειες οποιασδήποτε μεγάλης αλλαγής.


Μπορείτε να βρείτε την περιπέτεια και την προσωπική ανάπτυξη μέσω ενός ταξιδιού, της εκπαίδευσης και των νέων σχέσεων, διατηρώντας παράλληλα ορισμένες βασικές ευθύνες στη ζωή σας. Μπορείτε να βρείτε δημιουργικούς και έξυπνους τρόπους για να ανακουφίσετε την πλήξη χωρίς να προκαλέσετε συνολικό χάος και σύγχυση.
Ο Ήλιος σε όψη κουινκαξ με τον Ουρανό μπορεί να σας κάνει νευρικούς, να υπάρχει ένταση και ανησυχία. Θα δυσκολευτείτε να χαλαρώσετε,καθώς οι αισθήσεις σας και η διαίσθηση σας μεταβάλλονται ή να υπάρχει δραματικότητα σε κάποια υπόθεση σας. Η πίεση για αλλαγή μπορεί να προέρχεται από κάποιον που ασκεί δύναμη πάνω σας.Ένα απροσδόκητο συμβάν,ατύχημα ή αλλαγή στην εργασία μπορεί να σας αναγκάσει να αλλάξετε τη ρουτίνα σας, τη συμπεριφορά ή τα σχέδιά σας.

Αυτό ισχύει και σε κοσμικό επίπεδο.Είναι πιθανό να συμβεί ένα γεγονός όπου να αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων; Φαίνεται ότι η νέα σελήνη στην Παρθένο, είναι ένας άλλος ακόμα οιωνός που προετοιμάζει το έδαφος γι’ αυτά που έρχονται πλέον πολύ σύντομα.

Είναι σημαντικό να είστε ευέλικτοι και να προσαρμόζεστε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Προσπαθήστε να πάτε με τη ροή των πραγμάτων και να ταιριάξετε μέσα σε αυτό. Εάν αντισταθείτε στην αλλαγή και γίνετε πολύ αλαζονικοί ή αποδιοργανωτικοί, θα υποστείτε απώλειες ή χάσετε τις καλές ευκαιρίες.Δεν χρειάζεται να αλλάξετε κατεύθυνση αλλά να κάνετε προσεκτικές ρυθμίσεις.
Ο Ήλιος βρίσκεται απέναντι από τον Χείρωνα είναι μια όψη που θα σας κάνει να συνειδητοποιήσετε συνειδητά μια καρμική πληγή που μπορεί να είναι τόσο επιζήμια και επώδυνη,που επηρεάζει τη θέλησή σας να ζήσετε. Η όψη αυτή, υπάρχει σε συνθήκες ζωής και θανάτου όπου επιφέρει σκληρό αγώνα για επιβίωση αλλά έχει πλήξει και πολλούς ηγέτες στο παρελθόν.Ένας από αυτούς ήταν και ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
Υπήρξε ένας από τους βασικότερους εκφραστές του σερβικού εθνικισμού στην τελευταία περίοδο πριν από τη διάσπαση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Θεωρείται από πολλούς, ιδιαίτερα στη Δύση, ως ένας από τους κύριους για τους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας την δεκαετία του 1990. Η δίκη του για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2002 στο Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου στη Χάγη, αλλά διακόπηκε λόγω του θανάτου του από καρδιακή προσβολή.

Ωστόσο, με αυτή την όψη μπορούμε να βροντοφωνάξουμε τι είναι αυτό που θέλουμε στη ζωή.Αλλά κάπου μέσα μας, θέλουμε να πάμε στο σπίτι και αυτή η λαχτάρα για τη λήθη μπορεί να είναι πιο ισχυρή από κάθε συνειδητή δήλωση με την πρόθεση ότι ναι, όλα για να «θα πάνε καλύτερα» … η απώλεια της θέλησης για ζωή δεν μπορεί πάντα να οδηγεί σε αυτοκαταστροφή. Μπορεί όμως να εκφραστεί και ως ανάγκη για να καταστραφούν οι άλλοι …
Υπάρχει σε αυτή την όψη, μια πολικότητα μεταξύ της ελπίδας έναντι της απόγνωσης, η βούληση να ζούμε έναντι της απελπισίας, μπορεί να φωτιστεί – τουλάχιστον εν μέρει – μέσω του συμβολισμού της πολικότητας του Ήλιου και του Χείρωνα.


Λέξεις-κλειδιά ή θέματα για την αντίθεση Ηλίου/Χείρωνα είναι οι εξής:

·          Κατάθλιψη
·         Απώλεια εμπιστοσύνης
·         Αίσθηση μόνιμης βλάβης
·         Κυνισμός
·         Προσδοκία αποτυχίας
·         Αίσθηση θυματοποίησης ή αποδιοπομπαίος τράγος
·         Επιθυμία να κάνουμε κάποιους να αισθάνονται θύματα ή να χρησιμοποιήσουμε τους            άλλους ως αποδιοπομπαίους τράγους
·         Προβολή της κατωτερότητας σε άλλους
·         Απώλεια της θέλησης το να ζήσει κάποιος
Η Νεα Σελήνη στην Παρθένο, μπορεί να φέρει απροσδόκητη αλλαγή στη ζωή σας, που σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση της βαθύτερης σας πληγής. Προκειμένου να επιτύχετε τους μακροπρόθεσμους στόχους σας, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε την πηγή του πόνου σας. Αν η νέα σελήνη της 20ης Σεπτεμβρίου κάνει την καρμική σας πληγή πιο οδυνηρή και εξουθενωτική, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές στους μακροπρόθεσμους στόχους σας.
Υπάρχουν σταθεροί αστέρες με την νεα σελήνη στην Παρθένο, που δεν την καταστούν ευνοϊκή.

Το σταθερό αστέρι Zavijava στις 27 ° 24 της ‘Παρθένου ισχυροποιεί τη θέληση δύναμης στο να θέλουμε να κάνουμε αλλαγές ώστε να βελτιώσουμε τα πράγματα.Αυτό βοηθά τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους για παράδειγμα,η μια άλλη πολύ δύσκολη κατάσταση, όπως η καταστροφή της Φλόριντας από τους τυφώνες.

Σταθερό αστέρι Alkaid στις 27 ° 10 ‘ της Παρθένου συνδέεται με τη σφαίρα των νεκρών και έτσι συνδέεται με το θάνατο και το πένθος. Ο Alkaid διεκδικεί ανθρώπινες ζωές σε καταστροφές, όπως ατυχήματα σε ορυχεία, κατάρρευση σπιτιών και γεφυρών, κατολίσθηση βουνού, σεισμικές δονήσεις στη γη και καταστροφές λόγω καιρικών συνθηκών, όπως πλημμύρες, τυφώνες κτλ.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fastroephimerides%2Fposts%2F1973992136152772&width=500

Σταθερό αστέρι Labrum στις 26 ° 55 ‘Παρθένου δίνει ψυχική δύναμη, νοημοσύνη, τιμή και πλούτη σε ντροπή και εξαγνίζει τη σωτηρία.

MC/Canopus/ Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, είναι φύσεως Κρόνου και Δία.

Ο Κάνωπος (αρχικός τύπος Κάνωβος, απαντώμενος στους Ερατοσθένη και Πτολεμαίο), γνωστός και διεθνώς ως Canopus, είναι ο φωτεινότερος αστέρας (δηλαδή με το μικρότερο φαινόμενο μέγεθος) στον αστερισμό Τρόπιδα, ο άλφα (α) Τρόπιδος, αλλά και ο δεύτερος σε φωτεινότητα ολόκληρης της ουράνιας σφαίρας, μετά τον Σείριο (τρίτος είναι ο Άλφα Κενταύρου). Είναι πολύ νότιος αστέρας, με αποτέλεσμα να είναι ορατός μόνο από τη νότια Ελλάδα σήμερα, κυρίως την Κρήτη.

Η Argo λέγεται ότι δίνει ευημερία στο εμπόριο και τα ταξίδια και τη δύναμη του νου και του πνεύματος, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι συνοδεύει περιπτώσεις πνιγμού. Robson *, σελ. 30]

MC/Sirius συνδέεται με εξέχουσες προσωπικότητες.
Ένα τελευταίο σημείο που πρέπει να εξετάσουμε είναι η σημασία της Αφροδίτης στο ωροσκόπιο νέας Σελήνης 20 Σεπτεμβρίου. Στις 00 ° 12 ‘ της Παρθένου, η Αφροδίτη συνδέεται άμεσα με την ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου.

Το σταθερό αστέρι Regulus στις 00 ° 04 της Παρθένου ενεργοποιείται ήδη από την ηλιακή έκλειψη τώρα από την Αφροδίτη. Ο Ρόμπσον δήλωσε ότι η Αφροδίτη με Regulus δίνει:

Πολλές απογοητεύσεις, απροσδόκητα γεγονότα, βίαιες κατασχέσεις, προβλήματα μέσα από ερωτικές και οικονομικες υποθέσεις.
Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη τοποθέτηση για τη Νέα Σελήνη, διότι η σελήνη τον 3ο δεκανο της Παρθένου είναι επιρρεπής σε ασθένειες, όποτε μια νέα επιδημία θα ξεσπάσει. Οι ενέργειες που επικεντρώνονται στην νέα σελήνη δεν αποτελούν έκπληξη για μένα αν λάβω υπόψη τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, με τις φυσικές καταστροφές που δημιουργούν μια χαοτική κατάσταση. Αυτό που όλοι μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε ώστε να δημιουργήσουμε όσο πιο θετικές συνθήκες και να νιώσουμε συναισθηματικά ασφαλείς. Αυτή η ενέργεια πρόκειται να θεραπεύσει και να φέρει την ανακούφιση σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 
Η επούλωση δεν θα είναι στιγμιαία επειδή ο Κρόνος τετραγωνίζει την νέα σελήνη και δημιουργεί προβλήματα, αλλά θα πρέπει να ανοικοδομήσουμε χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα, με το να είμαστε υπομονετικοί, έχοντας μια θετική και αισιόδοξη προοπτική.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Χείρων δεν έγινε θεραπευτής επειδή τραυματίστηκε. Αυτή είναι μια αισιόδοξη παρερμηνεία που προσπαθεί να κατανοήσει τον πόνο της ζωής, αναθέτοντάς της ένα συγκεκριμένο σκοπό και νόημα – να αναπτύξει τη συμπόνια και τη σοφία και να θεραπεύσει τους άλλους εξαιτίας του ίδιου του πόνου.

Αυτή η παρερμηνεία του μύθου ισχύει ως ένας τρόπος εργασίας με τις πληγές του καθενός. Αλλά ο πόνος του Χείρωνα δεν εξυπηρετεί τέτοιο ευγενή σκοπό στην ιστορία. Είναι ήδη δάσκαλος και θεραπευτής, πριν τραυματιστεί. Ο Χείρων αντιπροσωπεύει το σοφό ζώο, μια φυσική δύναμη η οποία με δική του βούληση επέλεξε να υπηρετήσει την ανθρώπινη εξέλιξη και συνείδηση.

Ο Χείρων στρέφει την πλάτη του στην αγριότητα της ενστικτώδους φύσης του, προκειμένου να εξυπηρετήσει το εξελικτικό πρότυπο που θεωρεί ότι αποτελεί την πορεία προς τα εμπρός για ολόκληρη τη ζωή. Ο Χείρων είναι μια εικόνα αυτού που έχουμε πληγεί αδίκως από τη ζωή και από τις αναπόφευκτες συνθήκες που αντανακλούν τις αποτυχίες και τα ελαττώματα σε μια συλλογική ψυχή που είναι αδέξια στις προσπάθειές της να προχωρήσει.
Ο Χείρωνας είναι η εικόνα αυτού που μας έχει τραυματιστεί άδικα από τη ζωή. Τέτοιες συγκρούσεις με τις αναπόφευκτες ατέλειες της συλλογικής δύναμης μας αφήνουν γεμάτες πικρία και κυνισμό. Μπορούμε να τιμωρήσουμε τους άλλους γιατί αισθανόμαστε πληγωμένοι και ανυπόφοροι. Ή μπορεί να τιμωρήσουμε τον εαυτό μας. 

Αλλά μπορούμε να προχωρήσουμε πέρα από αυτή τη πικρία αλλά αποδεχόμενη τα όρια της θνησιμότητας.
Υπάρχουν πολλά στάδια στη διαδικασία που αντιπροσωπεύει ο Χείρων, ξεκινώντας από τον τραυματισμό του, και τελειώνοντας με τη μετατροπή του στη θνησιμότητα και την απελευθέρωσή του από τα βάσανα. Αυτά τα στάδια περιλαμβάνουν τη οργή, τη μανία, την επιθυμία να τραυματίσουν τους άλλους, την πικρή παραίτηση, την αυτό-λύπηση, τα αισθήματα θυματοποίησης και, τέλος, την επιθυμία να κατανοήσουμε τα παγκόσμια πρότυπα που βρίσκονται πέρα από τον προσωπικό πόνο.
Ο Κρόνος στον Τοξότη μας καλεί να μιλήσουμε και να συζητήσουμε και να ζήσουμε τις δικές μας πεποιθήσεις και φιλοσοφίες. 
Η αγάπη και η αποδοχή του εαυτού είναι ένα κλειδί που ξεπερνά τις προκλήσεις σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς, πολλοί από εμάς συνειδητά ή ασυνείδητα περνούν από περιόδους που σαμποτάρουμε τους εαυτούς μας, όπου χρησιμοποιούμε άλλους ανθρώπους για τη δική μας επιτυχία ή λυγίζουμε προς τα πίσω για να μας θέλουμε οι άλλοι  και να γίνουμε αποδεκτοί στην κοινωνία. 

Ο Κρόνος με τον τετραγωνισμό του Χείρωνα θα μας δοκιμάσει εάν συνεχίσουμε να προσχωρούμε στις επιθυμίες άλλων λαών εν όψει της δικής μας προσωπικής αλήθειας. Με την τρέχουσα κατάσταση διαβίωσης σε εικονικές πραγματικότητες, όπως τα κοινωνικά μέσα, η κατανάλωση υπερβολικά επεξεργασμένων τροφίμων και η ατομικότητα μας μέχρι τις εταιρικούς, κυβερνητικους και θρησκευτικές θεσμούς, η ανθρωπότητα αρχίζει να χάνει την επαφή της με τις ρίζες της.Αυτή είναι η αρχή αναπροσαρμογής της προσέγγισης για υψηλότερους ηθικούς λόγους, είναι ώρα να ξυπνήσουμε και να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες του δικού μας προσωπικού πεπρωμένου.
Αυτή τη στιγμή, η πολικότητα σωτήρα / θύματος τίθεται σε εστίαση. Κατά πόσο οι πολίτες είναι εξαρτημένοι από τις κυβερνήσεις τους;

Η Νέα Σελήνη μας προσκαλεί να ανακτήσουμε τις σωματικές μας δυνάμεις, να επικεντρωθούμε στην πραγματικότητα και να λάβουμε μέτρα για να τελειοποιήσουμε και να θεραπεύσουμε αυτό που είναι μπροστά μας. 
Η ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στα δραματικά παγκόσμια γεγονότα εξαρτάται από την ψυχική, συναισθηματική, σωματική και πνευματική υγεία μας.Η οξυδέρκεια και η διορατικότητα είναι ένα από τα δώρα του Παρθένου, οπότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό που η ζωή σας τρέφει και τι είναι τοξικό και μετά θα είναι έτοιμο να απελευθερωθεί.

Το τετράγωνο Κρόνου -Χείρωνα μπορεί να μας ωθήσει να βγούμε από την άρνηση και να στραφούμε προς τα πράγματα που φοβόμαστε να δούμε στον εαυτό μας και στον κόσμο. 

Ο Κρόνος-Χείρωνας μπορεί να καταστήσει εμφανές ότι στην πραγματικότητα είναι πιο οδυνηρό να παραμείνουμε στην ψευδαίσθηση παρά να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. 
Όταν μαλακώνουμε τις άμυνες μας και ανοιγόμαστε τον πόνο που αποφεύγουμε, είμαστε σε θέση να έχουμε πρόσβαση σε δώρα και δυνάμεις που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε. Η νέα σελήνη θα σας υπενθυμίσει τις πιο οδυνηρές πληγές που έχετε υποστεί.

Ο Ερμής, ως κυβερνήτης της Παρθένου, είναι σε έξαρση, καθώς βγήκε από την ανάδρομη σκιά του, σχηματίζει μια αντίθεση ακριβείας με τον Ποσειδώνα. Η όψη αυτή φέρνει παραμορφώνει την πραγματικότητα, συνδέεται με την αποσπασματική σκέψη και το γεγονός ότι χανόμαστε στην ψευδαίσθηση, αλλά μπορεί επίσης να διευρύνει τη διαίσθηση και την ικανότητά μας να συντονιζόμαστε με τη μεγάλη εικόνα.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε την κατεύθυνση αλλά να κάνετε προσεκτικές ρυθμίσεις.Αυτή η νέα σελήνη είναι η στιγμή για να απλοποιήσουμε, να βελτιώσουμε οποιουσδήποτε τομείς της ζωής μας που έχουν πέσει στο χάος,ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί πράκτορες της υπηρεσίας.
Στην χώρα μας έχουμε την αντίθεση σελήνης –Κρόνου, στο μεταίχμιο 7-8ου οίκου εδώ και καιρό που δημιουργεί περιορισμούς, απώλειες και προβλήματα στην οικονομία λόγω συμπεριφοράς των κυβερνώντων,απώλεια ευκαιριών, και ο χειρισμός τους φέρνει φόβο και ανησυχία στην Ελληνική κοινωνία αλλά επίσης και στις διπλωματικές σχέσεις με εχθρικές χώρες.

Ο Κρόνος επίσης τετραγωνίζει την Αφροδίτη, επιπλέον επιβαρύνοντας την οικονομία και τους πολίτες της σε θέματα ιδιοκτησίας, όπου επηρεάζονται και οι καιρικές συνθήκες. Το όλο θέμα αφορά ο τρόπος που αντιμετωπίζονται όλα αυτά, όπου έχει να κάνει με την υπευθυνότητα.Ωστόσο αυτό δείχνει να μας προσαρμόζει σταδιακά στην πραγματικότητα.

Ο Κρόνος ημιτετραγωνιζει τον Ουρανό, όπου οι “γνωστοί” θα μας υπενθυμίσουν τα όρια, τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις μας. 

Ο βόρειος δεσμός τετραγωνίζει τον ωροσκόπο του χαρτη, αυξάνοντας τις οικονομικές δυσκολίες. 

Η Νέα Σελήνη επηρεάζει τον 5ο οίκο της χώρας μας, που είναι τα παιδιά, την νεολαία, την δημιουργικότητα, την επιχειματικοτητα στον χώρο της διασκέδασης και γενικοτερα, την γεννητικότητα, την παιδεία, τα σχολεία με την άθλια και ανεύθυνη πολιτική που ασκείται στην χώρα.

Επίσης επηρεάζει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, το Εμπόριο και τις σχέσεις με μακρινές χώρες εμπορικές δυνάμεις.Σχετίζεται με τα διαβατήρια, με το συνάλλαγμα, με τους τελωνιακούς κανονισμούς,με τους εμβολιασμούς,με τις μεταναστεύσεις,με τον χάρτη οριοθέτησης των φυσικών συνόρων και με τον τουρισμό.Την διεθνή διπλωματία.Τις ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες.


Με την αντίθεση Κρόνου –Ουρανού, την αντίθεση Σελήνης- Ουρανού και του Δια που διαθέτει αυτή την στιγμή στο ωροσκόπιο της δείχνει ότι η χώρα τίθεται κάτω από ξαφνικούς περιορισμούς,δείχνει προκλητική συμπεριφορά,συγκρούσεις,επαναστατικότητα,εντάσεις, περιορισμό της ελευθερίας και δυσάρεστες επεμβάσεις τόσο εντός αλλά και εκτός. 

Το τετράγωνο Ερμή -Ουρανού τόσο και η αντίθεση Άρη- Βορείου δεσμού,δείχνουν υψηλή επικινδυνότητα, αναταραχές αλλά και διακοπή επικοινωνίας με εχθρικές χώρες η να αλλάξει το σκηνικό διαπραγματεύσεων άρον-άρον.Η αντίθεση Ηλίου -Πλουτωνα δείχνει τις δοκιμασίες,την ταλαιπωρία,την απώλεια,την χρήση πυρηνικών αλλά την αλαζονεία και την έπαρση της ηγεσίας.


Τις χώρες η πόλεις που θα επηρεάσει είναι την Τουρκία στην Ευρώπη και την Ασία, την Ελβετία, τη Μεσοποταμία. Όλη η χώρα ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη, των Δυτικών Ινδιών.Παρίσι,Λυών,Τουλούζη, Αγίου Ετιέν, Χαϊδελβέργης Ρέντινγκ, επίσης η Ιερουσαλήμ, η Κάντια,η Κάτω Σιλεσία,η Κροατία,η Βαγδάτη,τη Θεσσαλία,τη Κόρινθο και το Mωρια. 

Email: astro.ephimerides@gmail.com