ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

στις

Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στην 26η μοίρα του Ζυγού, στις 19 Οκτωβρίου,ώρα 21:11:58 μμ. στον 5ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. 
Αφορά και θα επηρεάσει τα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Ζυγός, Αιγόκερως,Καρκίνος) και η επιρροή της θα είναι αιφνιδιαστική και αρκετά δυσάρεστη.Τα ζώδια αυτά πιθανόν να βιώσουν γεγονότα που θα αλλάξουν την ροή στις θέσεις,τις εντυπώσεις και τα πράγματα. Θα πρέπει να προσέξουν και να φροντίσουν πολύ τα επαγγελματικά τους όσο και τα συναισθηματικά τους.

Η κατάσταση στον διεθνή χώρο όλο και θα χειροτερεύει.Οι αντιδράσεις μειονοτήτων γίνονται όλο και πιο μαχητικές και το σύστημα όλο και πιο σκληρό ώστε να τις καταπνίξει.Βίαια γεγονότα θα δούμε παντού, όπως και οικονομικές αλλαγές που όμως θα υποχρεώνουν σε νέα μέτρα λιτότητας
Ο 3ος δεκανος του Ζυγού είναι απειλή για τον θάνατο δημοσίων προσωπικοτήτων.

Ωστόσο, εκείνοι που επηρεάζονται από τον 3οδεκανό,θα πρέπει να είναι πιο δημοφιλής κοινωνικά είτε επιχειρηματικά, η και τα δυο.Η εμπορική επιτυχία εξασφαλίζεται κυρίως λόγω της επιρροής του τυχερού σταθερού αστέρα Arcturus που βρίσκεται σε αυτό το δεκανό.

Ο 5ος οίκος επηρεάζει και συνδέεται με τα- Θέατρα,τις αίθουσες συναυλιών και τους χώρους διασκέδασης,νεολαία, εκπαίδευση,γεννητικότητα, σχολεία, ηθικές αρχές και τυχερά παιχνίδια.Δείχνει το είδος της πολιτικής εξουσίας που ασκείται στην χώρα. Αντιπροσωπεύει τον ισχυρότερο αρχηγό του κράτους, όποιος κι αν είναι αυτός που επηρεάζει την ζωή του έθνους: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός.Σχετίζεται με τους αξιωματούχους, τους υπουργούς και όλες τις πολιτικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου. Είναι οι πρέσβεις, και οι εκπρόσωποι σε άλλα μέρη.
Αυτή η Νέα Σελήνη μας κάνει εξαιρετικά ευαίσθητους αλλά και τα συναισθήματα των συλλογικοτήτων.
Ωστόσο, όσο αφορά τη Σελήνη δεν έχει καμία πραγματική δύναμη εδώ και μάλιστα αισθάνεται αρκετά άβολα.Αυτή η Νέα Σελήνη ευθυγραμμίζεται με δύο αρκετά τυχερά αστέρια που υπάρχουν στην αστρολογία. 

Η Spica και ο Arcturus προλέγουν πάντα πλούτο, τιμή και επιτυχία.Ωστόσο,η νέα σελήνη στον Ζυγό μπορεί να θεωρηθεί κρίσιμη από την όψη που σχηματίζει με τον Ουρανό, κάτι που σημαίνει ότι η απροσδόκητη αλλαγή είναι ένα σημαντικό θέμα.Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και ευέλικτοι για να επωφεληθούμε από ορισμένες σπάνιες ευκαιρίες για περισσότερο κέρδος.Το κλειδί για την επιτυχία είναι η αργή και η υπομονετική ευελιξία, αλλά θα υπάρξουν πολλοί πειρασμοί και αποσπάσεις που πρέπει να ξεπεραστούν.
Τα αποτελέσματα της νέας σελήνης της 19ης Οκτωβρίου διαρκούν τέσσερις εβδομάδες μέχρι τη νέα σελήνη της 18ης Νοεμβρίου.
Λόγω της μετάπτωσης των ισημεριών, το ζώδιο του Ζυγού ευθυγραμμίζεται με τον Αστερισμό της Παρθένου.Το Alpha Virginis,το σταθερό αστέρι Spica, είναι το πιο σημαντικό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό για πολλούς πολιτισμούς και θρησκείες.Σηματοδοτεί την αρχή και το τέλος του Ζωδιακού στη Βεδική αστρολογία. Μπορεί επίσης να είναι και ο λόγος που η Σφίγγα έχει την κεφαλή ενός κοριτσιού και το σώμα ενός λιονταριού. Ο Ήλιος σε συνδυασμό με τη Spica, σύμφωνα με τον Robson [1], δίνει:

Μεγάλη και διαχρονική προτίμηση, εξέχουσα αξιοπρέπεια, τεράστιο πλούτο, μεγάλη ευτυχία στους γονείς και τα παιδιά των ντόπιων, βοήθεια από τους τους κληρικούς, ευνοϊκές για τα δημόσια και νομικά θέματα.


Στάχυς και διεθνώς Spica είναι η ιδιαίτερη ονομασία του αστέρα α (άλφα) του αστερισμού της Παρθένου. Είναι ο φωτεινότερος αστέρας της Παρθένου και ο δέκατος πέμπτος σε φωτεινότητα ολόκληρης της ουράνιας σφαίρας (περίπου το ίδιο με τον Αντάρη), εύκολα ορατός τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά βράδια από την Ελλάδα. Μαζί με τον Αρκτούρο και τον Ντενέμπολα συναποτελεί το λεγόμενο «Εαρινό Τρίγωνο».


Το όνομα Στάχυς προέρχεται από την απεικόνιση του αστερισμού, στην οποία παριστάνει το στάχυ σιταριού που κρατά η παρθένος στο αριστερό της χέρι (κατά τον Άρατο «στα χέρια της», κατά τους Βιτρούβιο και Υγίνο «στο δεξί της χέρι»), και εμφανίζεται με τους Άρατο, Ίππαρχο και Πτολεμαίο.Ο Μανέθων αποκαλεί τον αστέρα ο Σταχυώδης, όνομα που ο Νόννος αναφέρει για τον αστερισμό (την Παρθένο).Οι Ρωμαίοι γενικώς χρησιμοποιούν το συνώνυμο Spica, ενώ ο Κικέρων γράφει Spicum.Στη μεσαιωνική Αγγλία ήταν το Virgin’s Spike, όνομα αναφερόμενο και από τον Τζον Φλάμστηντ.
Ο Μορς λέει ότι ως αστρο της συγκομιδής των σιτηρών, η Spica είναι ο πάροχος των υλικών αναγκών μας, αλλά προειδοποιεί ότι ανάλογα τι έχετε σπείρει, αυτό θα θερίσετε.


Το Σταθερό αστέρι Arcturus στις 24 ° 28 του Ζυγου είναι ακόμη πιο κοντά στη  νεα σελήνη και όπως και η Spica, φέρνει πλούτη, τιμητικές διακρίσεις και ευημερία. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ebertin, αν ο Arcturus σχηματίζει κρίσιμες όψεις, η καλή επιρροή του θα παρεμποδιστεί ή θα γίνει ένα πραγματικό μειονέκτημα για τους ανθρώπους. Ας δούμε τις όψεις που σχηματίζονται στην νεα σελήνη.
Η Νεα Σελήνη σε σύνοδο με τον Δία φέρνει αιώνια αισιοδοξία, είναι ακαταμάχητη και μπορεί να είναι αρκετά συναισθηματική. Η όψη αυτή κάνει τους ανθρώπους να είναι εξωφρενικοί, και να αντιδρούν υπερβολικά με τον πιο δραματικό τρόπο. Εκείνοι που έρχονται σε επαφή με αυτή τη Νέα Σελήνη μπορούν να υπερεκτιμήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, αλλά τίποτα ωστόσο δεν φαίνεται να αναβάλλει και τους στόχους τους.
Η προστασία είναι μεγάλη εδώ, είμαστε απίστευτα, ζεστοί, αισιόδοξοι και γενναιόδωροι. Φυσικά, όμως, με τον Δία υπάρχει πάντα κίνδυνος. 
Ο φανατισμός είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα εδώ.Θα μπορούσαμε να γευτούμε εντελώς ένα νέο σύστημα πεποιθήσεων σε αυτή τη νέα σελήνη, είτε πολιτικό είτε θρησκευτικό, δηλαδή να δημιουργηθεί ένα νέο μεγάλο κόμμα η διευκολύνει στο να σχηματιστεί μια νέα θρησκεία.
Ο Δίας στον χάρτη κυβερνά τον 7ο οίκο επίσης, που έχει να κάνει με τις συνεργασίες.

Η νέα σελήνη σε σύνοδο με τον Ερμή προσθέτει μια πολύ άτακτη ή πολύ ωραία διάσταση. Η σύνοδος Ερμή–Δια είναι ένας συνδυασμός που αλλάζει στα πράγματα μορφή και σχήμα. Οι ταχείες διακυμάνσεις της διάθεσης και οι ιδιοσυγκρασιακές διαδικασίες της σκέψης είναι αυτές που θα επικρατήσουν. Εκείνοι που έρχονται σε επαφή με την νέα σελήνη, μπορεί να τους είναι  δύσκολο να φτάσουν στο σωστό νόημα, αλλά είναι πολύ έξυπνοι όταν παρατηρούν τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής. 

Αυτή η νέα σελήνη είναι έξυπνη, καλόκαρδη  εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους κωμικούς, αφού η κωμωδία βασίζεται σε ειλικρινείς παρατηρήσεις των καθημερινών ανθρώπινων συνηθειών. Ευνοεί τους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες και τους ρήτορες. Υπάρχει πλούτος ιδεών αλλά μπορεί να κάνει ταυτόχρονα τους ανθρώπους κάπως αδέξιους και υπερβολικούς.

Η αντίθεση Νέας Σελήνης -Ουρανού, ίσως είναι πιο σημαντική και θα προκαλέσει σάλο. Η ηλεκτρική και ασταθής ενέργεια του Ουρανού φαίνεται να γίνεται ακόμη πιο ασταθής λόγω της αντίθεσης.Η πολικότητα αυτή δημιουργεί άγριες μεταβολές της διάθεσης και κυβερνά και τον 9ο οίκο στον χάρτη,ενώ βρίσκεται απέναντι από τον 5ο,δηλαδή στον 11ο οίκο. 

Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι συνέβησαν τρία ατυχήματα / δολοφονίες με ανθρώπους που γεννήθηκαν με αυτές τις όψεις και  οι τρεις θάνατοι προκάλεσαν μια τεράστια μαζική δημόσια έκρηξη συναισθημάτων,είτε πρόκειται για θυμό, σοκ είτε βαθύ πένθος.
Η επαναστατική ενέργεια του Ουρανού,όμως, σημαίνει ότι μετά από ένα χτύπημα, τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. 

Αυτή η ενέργεια είναι πάντα έτοιμη να ξεπεράσει κάθε όριο, διότι ο 11οςοίκος επηρεάζει τις μάζες, τα κοινοβούλια, την αεροπορία, την τεχνολογία, ότι αλλάζει γρήγορα, επιστημονικές ανακαλύψεις,τις εφευρέσεις.Ακόμα τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, αερίου και ηλεκτρισμού.Τις εταιρίες, τις σιδηροδρομικές γραμμές, τους συνεταιρισμούς, την ομαδικότητα,τα πολιτικά κόμματα. Είναι υπεύθυνος για τις εκρήξεις, τις εξεγέρσεις, τις απεργίες,την αναρχία, τον μηδενισμό.
Αυτή είναι μια νέα Σελήνη αντιφάσεων με υψηλά και έντονα συναισθήματα.Το δράμα ίσως γεμίσει ξανά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα νέα να είναι σοκαριστικα, διότι αφορά τις μάζες.Με τον Δάσκαλο (Δίας) και τον μαθητή (Ερμή) να ενεργοποιούνται, μπορούμε να μάθουμε πολλά και είναι ιδανική για σπουδές και φιλοσοφικές συζητήσεις.Αυτό τον Οκτώβριο με τη νέα σελήνη θα θέλουμε να κατευθύνουμε τα παιδιά μας μακριά από την πλύση εγκεφάλου αλλά προς την κριτική σκέψη για τον εαυτό τους.
Η κύρια όψη της χρονιάς,η αντίθεση του Δία- Ουρανού πυροδοτείτε όπου μπορεί να είναι αρκετά φανατική όσο αφορά την επιδίωξη της προσωπικής ελευθερίας. Αυτό οφείλεται στο δυναμισμό των σκληρών όψεων που δημιουργούν σπίθες από τον Ουρανό και ενισχύονται από τον άλλον θεό τον Δία, οπού ότι αγγίζει το μεγαλώνει η το πολλαπλασιάζει.
Η απίστευτα επαναστατική και δυναμική ενέργεια μπορεί να αποφέρει μεγάλη επιτυχία σε άτομα που εμπλέκονται με την πνευματική ή κοινωνική αναμόρφωση, αν παίζουν προσεκτικά και σωστά τα χαρτιά τους.Εκείνοι που συνδέονται με αυτή την νέα σελήνη μπορούν να δημιουργήσουν συναρπαστικές νέες ουτοπίες και οράματα για το μέλλον που θα εμπνεύσουν τους άλλους. 
Η αφυπνιστική δύναμη του Ουρανού, όμως θα συγκλονίσει τους ανθρώπους μέσα από δραματικά περιστατικά και γεγονότα για άλλη μια φορά! Κάποιες φορές πρέπει να συμβεί κάτι πολύ οδυνηρό για να ξυπνήσουν οι άνθρωποι.
Αν και ο δυτικός κόσμος φαίνεται να βρίσκεται σε μεγάλο χάος αυτή τη στιγμή, οι ζωές μας εξακολουθούν να είναι σχετικά άνετες σε σύγκριση με εκείνους που έζησαν πριν από μόλις 100 χρόνια.Από την άλλη πλευρά, οι προσωπικές μας ελευθερίες είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα αν και αυτές σήμερα,απειλούνται από την παρακολούθηση στο διαδίκτυο.Όσοι έχουν ηλεκτρονικές επιχειρήσεις ίσως να απειληθεί η επιβίωσή τους.Η νέα σελήνη θα μπορούσε να επηρεάσει τον κυβερνοχώρο με αρνητικό τρόπο η να επιφέρει σημαντικές αλλαγές.
Όμως θα πρέπει να μείνετε ανοιχτοί και ευέλικτοι για να απολαύσετε την επιτυχία, την τιμή και τα πλούτη που προσφέρουν αυτά τα δύο εξαιρετικά τυχερά σταθερά αστέρια. Για να γίνω πιο κατανοητή, απρόσμενες και συναρπαστικές καταστάσεις ή γεγονότα που μπορεί κατά κάποιο τρόπο να ταρακουνήσουν τον δικό σας κόσμο η τον κόσμο γενικότερα, όπως προανέφερα. Η προσαρμογή μας στην ταχεία αλλαγή απαιτεί επιπλέον προσπάθεια και υπομονή. Αν και αρχικά αναστατωμένοι από τι συμβαίνει γύρω μας, αυτό ταυτόχρονα φέρνει αντίσταση,ενώ η αλλαγή μπορεί να προσφέρει κάτι καλύτερο, τουλάχιστον στη προσωπική σας ζωή η να φέρει εναλλακτικές. 
Η ανησυχία και η ανυπομονησία είναι πιθανή καθώς οι Ουρανος δημιουργεί εντάσεις και αναβρασμό.Θα μπορούσατε να αισθανθείτε άπληστοι και παρορμητικοί, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε την επικίνδυνη συμπεριφορά και τα ρίσκα.
Ωστόσο οι όποιες αλλαγές, τροπολογίες και νομοσχέδια που ψηφίζονται δεν γίνονται αποδεκτά κοινωνικά και προκαλούν θυμό.
Μια έντονη ανάγκη για ελευθερία μπορεί να σας κάνει να επαναστατήσετε ενάντια στην  εξουσία, τους περιοριστικούς γονείς ή τους συντριπτικούς εταίρους.Από την άλλη πλευρά, συνδέεται με την περίεργη και εκκεντρική συμπεριφορά ή ένα ριζοσπαστικό πρόσωπο στη ζωή σας.Αν προσπαθήσετε να τους ελέγξετε και να περιορίσετε την ελευθερία τους, πιθανότατα θα γίνουν πιο επαναστατικοί.Τα επιχειρήματα ή ο διαχωρισμός μπορεί να προκύψουν από την ανυπομονησία ή την απροθυμία για προσαρμογή.

Είτε είστε εκτός ελέγχου, στο πώς αντιδράτε στην αλλαγή ή τον περιορισμό, οι παρορμητικές αντιδράσεις και συναισθήματα, οι όποιες αποφάσεις, θα μπορούσαν να μετατρέψουν ένα μικρό δράμα σε καθολικό χάος. Αποφύγετε να προκαλείτε προβλήματα, τουλάχιστον την προσωπική σας ζωή, γιατί απλά δεν έχετε τι να κάνετε η γιατί νιώθετε ανία. Προσπαθήστε να μην ενοχλήσετε ή να πειράξετε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο μόνο και μόνο για να τραβήξετε την προσοχή του.
Η νέα σελήνη εξαγωνιζει τον Κρόνο, όπου κάνει την υπομονή και την επιμονή αναγκαία, λόγω του Ουρανού. Βελτιώνει τις σχέσεις με την εξουσία και τους εταίρους.Ο σεβασμός και η κοινή λογική είναι απαραίτητα στοιχεία, για να σε κάνει να σκεφτείς δύο φορές πριν πάρεις ανόητα ρίσκα ή ξεσηκωθείς άδικα. 
Η αίσθηση του καθήκοντος και η σοβαρή στάση διευκολύνουν την επίτευξη των στόχων. Σας κάνει να είστε αποφασισμένοι ώστε να αποκτήσετε πρακτικά αποτελέσματα και να μην κάνετε λάθη.

Η πρόοδος και η αναγνώριση είναι δυνατές στην επαγγελματική ζωή σας εάν εργάζεστε σκληρά και παραμένετε υπομονετικοί.Ο σταθερός Κρόνος ίσως να έχει την δυνατότητα να μετριάσει την απροσδόκητη αλλαγή και την αναστατωμένη ανάγκη για ελευθερία που προκαλείται από τον Ουρανό.Ο Κρόνος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις σωστές ευκαιρίες και να προχωρήσετε με την αλλαγή που θα σας φέρει καλύτερα πρακτικά αποτελέσματα.

Το τρίγωνο του Κρόνου- Ουρανού, αυξάνεται σε δύναμη καθώς πλησιάζει την τρίτη και τελευταία ακριβή του όψη στις 11 Νοεμβρίου 2017. Πρόκειται για μια περίοδο μετάβασης που είναι ιδανική για να κάνει θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Αυτές οι αλλαγές πρέπει να εκτελούνται ομαλά και να μην είναι πολύ ακατάστατες.

Ο Άρης σε όψη κουινκαξ με τον Ουρανό ,αυξάνει τον παρορμητικό χαρακτήρα αυτής της νέας σελήνης και κάνει σαφώς τα πράγματα πιο επικίνδυνα. Αυτή η όψη συνδέεται με τις περικοπές, τις εκδορές, τα εγκαύματα και τα ατυχήματα γενικότερα. Χρησιμοποιήστε την υπομονή του Κρόνου ώστε να επιβραδύνει τα πράγματα και να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

Εν ολίγοις,ο Ουρανός απέναντι από την νέα σελήνη της 19ης Οκτωβρίου σημαίνει ίσως μια απροσδόκητη αλλαγή και έχει μια επαναστατική χροιά που θα μπορούσε να αναστατώσει οποιαδήποτε πεδίο της ζωής σας είτε σε κοσμικό επίπεδο. Μια χρήσιμη όψη προς στον Κρόνο παρέχει υπομονή και κοινή λογική για την αποφυγή παρορμητικών ενεργειών.Σας επιτρέπει να κάνετε απρόσμενες αλλαγές και να μετατρέψετε τις νέες ευκαιρίες σε πρακτικά αποτελέσματα.

Τα σταθερά αστέρια Spica και Arcturus σε συνδυασμό με την νεα σελήνη είναι ένας καλός οιωνός για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Αυτό το τυχερό και γενναιόδωρο νέο φεγγάρι έχει τη δυνατότητα να σας φέρει τον πλούτο, την ευημερία, την τιμή και την επιτυχία, εφόσον είστε παραγωγικοί και δημιουργικοί. Για να ξεκλειδώσετε τους θησαυρούς της Spica και του Arcturus, πρέπει να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τις απρόσμενες αλλαγές και την έντονη επιθυμία να ξεφύγετε από τους περιορισμούς. Στην πραγματικότητα, ο Ηλιος σε σύνοδο με τον Arcturus φέρνει την επιτυχία μόνο με την υπομονή, την αργή, σταθερή εξέλιξη.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μεγάλοι πλανήτες να είναι σε αντίθεση με τον ωροσκόπο  των σεληνιακών φάσεων και αυτό έφερε βαριές απώλειες ανά τον κόσμο κυρίως μέσω τρομοκρατικών χτυπημάτων.Ο Κρόνος εδώ είναι σε αντίθεση με τον ωροσκόπο της νέας σελήνης.
Δεν θα πρέπει όμως να αγνοήσουμε τις επιπλέον όψεις που δίνονται από τον χάρτη της νέας σελήνης, όπως η αντίθεση Ηλίου-Ουρανού, που δίνει σαφώς καταστάσεις έντασης, εκρήξεις,ξαφνικές αναποδιές, ατυχήματα και καταστροφές, αναστατώσεις και αναταραχές.

Το τετράγωνο Αρη-Κρόνου-ωροσκόπου και την αντίθεση με τον Χείρωνα, μεταξύ 4-7ου οίκου, οπου αυξάνει την επιθετικότητα, τις συγκρούσεις, τις διαφωνίες, την εγκληματικότητα, με τον Αρη να βρίσκεται ακόμη στο ζώδιο της Παρθένου και τον Κρόνο στον Τοξότη.


Η νέα σελήνη Οκτωβρίου, επηρεάζει τον 6ο οίκο της χώρας μας (Ασθένειες,δημόσια υγεία , δημόσιες υπηρεσίες.Στρατός και ναυτικό,πολεμικά πλοία και γενικώς οι εργαζόμενες τάξεις Αντιπροσωπεύει τα εργατικά συνδικάτα.Τις εθνικές εκλογές.Την αστυνομία.Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας,Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ).Οι θετικές όψεις της νέας σελήνης με Ήλιο,Αρη και Κρόνο συνιστά περισσότερη υπομονή και έλεγχο.

Η οψη κουινκαξ Κρόνου-Πλούτωνα ,μεταξύ 4-9ου οίκου, ταιριάζει με την φράση-κλειδί “τα παλιά πράγματα και συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα”.

(Δικαστήρια, δικαστές, κλήρος, Θρησκεία, Εμπόριο και σχέσεις με μακρινές χώρες εμπορικές δυνάμεις, επιστήμη.Σχετίζεται με τα διαβατήρια, με το συνάλλαγμα, με τους τελωνιακούς κανονισμούς, με τους εμβολιασμούς, με τις μεταναστεύσεις, με τον χάρτη οριοθέτησης των φυσικών συνόρων και με τον τουρισμό. Δείχνει το νομικό καθεστώς της χώρας και την απονομή ύψιστης δικαιοσύνης στον Άρειο Πάγο.Την διεθνή διπλωματία. Τις ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες. Τα υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης,Παιδείας και Θρησκευμάτων.)

Οι δομές που φαινόταν ανακουφιστικές μέχρι τώρα η μας έκαναν να νιώθουμε άνετα όπου διαλύονται σταδιακά, οι αξιόπιστοι φίλοι και οι αγαπημένοι ίσως να απουσιάζουν αλλά και η ρουτίνα μας η οι συνθήκες διαβίωσης να διαταράσσονται.

Η πρόκληση είναι να αφήσουμε παλιές συνήθειες και να αγκαλιάσουμε νέες ιδέες. Ωστόσο, το ημιτετράγωνο Ερμή-Πλουτωνα μεταξύ 10-9ου οίκου, με την  κυβέρνηση να φέρνει μεγάλες αλλαγές, συστήνει υπομονή και όχι υπερβολική ακαμψία, διότι αν αναγκάσουν τα πράγματα ίσως να γίνουν χειρότερα.

Και αυτό διότι ταυτόχρονα η νέα σελήνη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, στον 9ο,μαλλον θολώνει τα πράγματα, περισσότερο και δημιουργεί αστάθεια και κρίση στις σχέσεις τις με την εκκλησία και θέματα που αφορούν τον 9ο οίκο στους κόλπους της κυβέρνησης (εκπαίδευση, νομοθεσία κτλ).

Ενώ το ημιτετράγωνο Αρη-Δια δείχνει ότι τα προβλήματα συσσωρεύονται όλο και περισσότερο.Το τετράγωνο Κρόνου -βορείου δεσμού, δείχνει ότι κάνει την συνεργασία ακόμη δυσκολότερη ενώ εμπόδια, πίεση και αναστολές προέρχονται από άλλους. Η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Δια και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα, δείχνει τις προστριβές για θέματα που απασχολούν και καινούργιες νομοθεσίες,που ασφαλώς επηρεάζουν το κοινοβούλιο και όχι μόνο.
Σαφώς όταν ψηφίστηκε η τροπολογία για την αλλαγή φύλου, οι όψεις ήταν θετικές προς στο ωροσκόπιο του Έλληνα πρωθυπουργού,που σημαίνει ότι θα εγκρινόταν.Αν και υπάρχουν θετικές όψεις με την νέα σελήνη, όπου ευνοεί τα νέα ξεκινήματα και συνεργασίες, η συμμετοχή του Ουρανού μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτα γεγονότα και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις αποφάσεις του.


Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε τίποτα, αλλά με τις σταθεροποιητικές τάσεις του Κρόνου, πρέπει να υπολογίσουμε και τους αστάθμητους παράγοντες. Ίσως να παρατηρηθεί μια διάθεση για επανάσταση η ενθουσιασμός που οδηγεί προς στην ελευθερία. Θέματα που έχουν σχέση με την ενέργεια ίσως έρθουν στο προσκήνιο. 

Με Δια στους Ιχθύς, ο Δίας στον Σκορπιό δείχνει μάλλον να βολεύει και να υποστηρίζει τα σχέδια του πρωθυπουργού κατά κάποιο τρόπο.Τουλάχιστον το τρίγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, συνιστά προσοχή,επιφυλακτικότητα, αν και συνδέεται με την μεθοδική εκτέλεση των σχεδίων,την αργή επίτευξη των πραγμάτων,την έντονη δραστηριότητα και προσπάθεια.
Η πανσέληνος θα επηρεάσει τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα περνάει μέσα απο το Λας Βέγκας.Ο Κρόνος την Ιταλία (αυτό που φοβάμαι περισσότερο από πολλές απόψεις, οικονομικά και τρομοκρατία), το Βέλγιο, την Ελβετία. 

Οι όψεις της Νέας Σελήνης επηρεάζουν περισσότερο την Βόρεια Κορέα, την Ιαπωνία, Κίνα, ενώ επηρεάζονται συγκεκριμένες πόλεις όπως η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, την Αργεντινή, την Βραζιλία. Ο Ποσειδώνας (πρόσφυγες, θολά όρια) τα παράλια της Τουρκίας, και τα ελληνικά νησιά.