Η Καταλονία ή Καταλονία είναι αυτοδιοικούμενη περιφέρεια της Ισπανίας, ιστορική περιοχή της ΝΔ Ευρώπης και μη αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος. Το συνταγματικό της καθεστώς αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με την Ισπανία, η οποία την θεωρούσε ως αυτόνομη κοινότητά της μέχρι προσφάτως, και την Γενική Διεύθυνση της Καταλονίας, η οποία την αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη δημοκρατία μετά από μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία στις 27 Οκτωβρίου 2017.
Δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας διεξήχθη στις 1/10/2017. Πέντε εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν να εκφράσουν την θέλησή τους στο δημοψήφισμα για την απόσχιση από την Ισπανία.
Το ερώτημα που τέθηκε είναι: «θέλεις να γίνει η Καταλονία ένα ανεξάρτητο κράτος υπό την μορφή αβασίλευτης Δημοκρατίας;». Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος έγινε με νόμο που εγκρίθηκε από το τοπικό κοινοβούλιο.
Το ισπανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό και έδωσε εντολή για την καταστολή του με την συμπαράσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών. Οι ισπανικές αρχές κατέστειλαν βίαια το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στην Καταλονία δεν έγινε δημοψήφισμα. Παρόλη την καταστολή και τους εκατοντάδες τραυματίες[34] ψήφισαν σύμφωνα με τις τοπικές αρχές περίπου 2,26 εκατομμύρια πολίτες με ποσοστό συμμετοχής 42,3% επί του συνόλου των ψηφοφόρων της Καταλονίας, που φθάνουν τα 5,34 εκατομμύρια, παρά την μαζική επιχείρηση της ισπανικής αστυνομίας για να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και υπέρ του ναι τάχθηκε το 90% περίπου των ψηφοφόρων[35]. 
Τα επεισόδια και οι αποσχιστικές τάσεις στην Καταλονία έθεσαν σε συναγερμό τις Βρυξέλλες και τα συλλογικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί να δηλώνει ότι: “Εάν η Καταλονία ανακηρύξει την ανεξαρτησία της και αποσχιστεί από την Ισπανία, δεν θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.
Στις 15.27, ο ομιλητής του κοινοβουλίου της Καταλονίας δήλωσε το “Si”, το “Ναι” δηλαδή, γεγονός ότι οι νομοθέτες της Καταλονίας ψήφισαν για την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία. Υπήρχε μεγάλη χαρά μέσα στο θάλαμο και έξω συγκεντρωμένες μάζες των Καταλανών πολιτών που περίμεναν να ακούσουν τα νέα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Υπό την επιρροή της αντίθεσης Δια-Ουρανού, το δημοψήφισμα ήταν αρκετά αιματηρό, με έντονο το συναίσθημα της ανεξαρτησίας.
Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης ήταν σημαντική. Η Σελήνη στον Υδροχόο, είχε μόλις σημάνει την ανεξαρτησία της στα 00 και 14 πρώτα λεπτά του ζωδίου, όπου ταυτόχρονα  τετραγώνιζε τον Ουρανό, καθώς επίσης και τον Ήλιο, σε σύνοδο με τον Δία και τριγώνιζε τον πλανήτη της δράσης, τον Άρη. Σαφώς, αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δράσει κάποιος διαφορετικά και ανεξάρτητα. 
Το τρίγωνο Κρόνου –Ουρανού, υποδεικνύει την ανάγκη να ενημερωθούν οι παλιές δομές ώστε να σφυρηλατήσουν μπροστά σε μια διαφορετική κατεύθυνση, και ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός, ότι ο Κρόνος σχημάτιζε ένα τετράγωνο προς στον Χείρωνα. Εδώ είναι ο πλανήτης της παιδικής ηλικίας όπου πονάει τον Χείρωνα ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλανήτη του γήρας και της εξουσίας; το βρέφος έθνος που αναλαμβάνει την υπάρχουσα δύναμη. Υπάρχει μια αίσθηση ενηλικίωσης σε αυτό τον χάρτη, σπάζοντας τα δεσμά και να φύγει μακριά από την οικογενειακή φωλιά.
Ισπανία vs Καταλονία
Φωτογραφίζοντας αστρολογικά την συγκεκριμένη στιγμή και συγκρίνοντας την εναντίον του ισπανικού χάρτη, για το σύνταγμα της Ισπανίας, 1/Ιανουαρίου,1979,ώρα 00:00, μπορείτε να δείτε ότι το τετράγωνο Κρόνου/Χείρωνα, λειτουργεί σε όλες τις τέσσερις γωνίες του χάρτη. Ο Χείρων, εκπροσωπεί εκείνο το παιδί που ζητά το δικαίωμα να τραβήξει το δρόμο του, βρίσκεται σε σύνοδο με το Κατερχόμενο ,IC, πράγμα που προξενεί την διαμάχη. Κάθε φορά που ένας συντριπτικός πλανήτης χτυπά αυτό το σημείο σε οποιοδήποτε χάρτη, ξέρουμε ότι πρόκειται να υπάρξει μια διαφωνία ή μια διαφορά απόψεων, σηματοδοτεί θέματα εξουσίας, επίσης συμβολίζει την πράξη του χωρισμού, τις δυσκολίες, και συνδέεται με την διάσπαση. Εδώ είναι ιστορικό κακό, του ότι η Καταλονία, η πλουσιότερη περιοχή του ισπανικού έθνους και πολιτισμικά διαφορετική, δεν έχει πάρει ποτέ μια δίκαιη συμφωνία από την εθνική κυβέρνηση της Μαδρίτης.
Αυτό που σπέρνει την διχόνοια στην Ισπανία και κάνει τα πράγματα δύσκολα,είναι ότι ο Κρόνος μόλις πέρασε το IC του ισπανικού χάρτη και εισήλθε στον 4 οίκο που συνδέεται με το έδαφος, του έθνους και ταυτόχρονα σε αντίθεση με το Midheaven, MCόπου τετραγωνίζει τον Ωροσκόπο, την ηγεσία και τη διοίκηση.Ακολουθεί μια άλλη προκλητική και προβληματική ένδειξη για την Ισπανία και τους κυβερνώντες.Αυτό που έκαναν είναι να πάρουν σκληρότερα μέτρα αμέσως εναντίον της Καταλονίας, με τρόπο πολύ Κρόνιο, απειλώντας τον άμεσο κανόνα.

Με την επιβολή νέων εκλογών στις 21 Δεκεμβρίου,2017, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και ενώ ο Κρόνος θα έχει τότε μόλις εισέλθει στις 0 μοίρα, του Αιγόκερω, για τα επόμενα 3 χρόνια, καλούν τους Καταλωνους, να πάρουν μέρος σε αυτές, και να αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Μαδρίτης να διεκδικεί την εξουσία.Απορρίπτοντας όμως τις εκλογές,να συμμετάσχουν, αφήνουν τους εαυτούς τους εκτεθειμένους σε αντιδημοκρατικές μεθόδους ,δίνοντας στον πρωθυπουργό Mariano Rajoy το δικαίωμα να προστατεύσει αυτό που βλέπει ως αναπόσπαστο τμήμα της Ισπανίας.
Αυτή είναι μια διαμάχη που πιστεύω ότι δεν θα έχει ένα ευτυχισμένο τέλος.Είναι σχεδόν αδύνατο να βάλουμε “το τζίνι πίσω στο μπουκάλι” του, εφόσον έχει ήδη αποδράσει και η βάρβαρη αρχική ανταπόκριση που προσπαθεί να αποτρέψει την ψήφο ανεξαρτησίας από την ισπανική αστυνομία, θα αφήσει για πάντα μια δυσάρεστη γεύση στο στόμα του Καταλανικού λαού.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Κρόνος θα κινηθεί μέσα στον 4 οίκο του Ισπανικού χάρτη και ότι το 2020 όταν θα υπάρξει και η ακριβείας σύνοδος μεταξύ του Κρόνου/Πλούτωνα που θα συνδέεται άμεσα με το Midheaven στις 22 μοίρες των Δίδυμων ενώ και ο Ωροσκόπος θα είναι στις 23 μοίρες της Παρθένου.Πρόκειται για μια εσωτερική σύγκρουση που θα συνεχίσει να ηχεί στα αυτιά μας για τα επόμενα χρόνια, και υποψιάζομαι ότι συμβαίνει τώρα, σε διάστημα δύο ετών θα υπάρξει ακόμη μια πιο τεράστια σημαντική κρίση για την Ισπανία.