Η ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018Έχουμε δει ένα πιο διευρυμένο σχίσμα στην πολιτική, την κοινωνική αναταραχή και την οικονομία για αρκετό καιρό – που ήταν ο κυρίαρχος παράγοντας στον 9ετή κύκλο από το 2008 έως το 2017. 

Ωστόσο, ο επόμενος 9ετής κύκλος από το 2017 έως το 2025 δεν » δεν θα επιβραδύνει αυτή την πόλωση που έχει δημιουργηθεί, αντίθετα, θα κυριαρχείται από αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί «πληροφοριακό χάος …»

Πριν από διακόσια χρόνια, η πληροφορία έφτανε σε ένα άτομο φειδωλά, από ένα κουτσομπολιό, ένα σημείωμα που έστελνες με ένα περιστέρι, ίσως μια εφημερίδα δύο σελίδων μία φορά το μήνα κ.α. Σήμερα, τα δεδομένα φθάνουν προς εμάς σαν χαλάζι, σαν μια καταιγίδα. 


Βομβαρδιζόμαστε αδιάκοπα με πληροφορίες μέσω των συσκευών μας, του γραπτού υλικού, της τηλεόρασης, των υπολογιστών, των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης … και για να λέμε και την αλήθεια, ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι ψευδές. Αυτό περιπλέκει την ικανότητά μας να κατανοήσουμε με ακρίβεια τι συμβαίνει γύρω μας. Όταν τα γεγονότα δεν είναι σαφώς διακριτά, η αμφιβολία γίνεται η μόνη συνέπεια. Πώς κάνετε επιλογές όταν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τις πληροφορίες που λαμβάνετε;


Οι επιλογές που κάνετε σήμερα θα δημιουργήσουν τον κόσμο που ζείτε αύριο. Αυτό συνέβαινε πάντοτε. Η πρόκληση σήμερα είναι ότι τα πράγματα κινούνται με μια δραματικά αυξημένη ταχύτητα , μέσα στο σκοτάδι, καθώς κύματα παραμορφωμένων δεδομένων μας δυσκολεύουν να δούμε καθαρά. Και με τη ζωή που κινείται τόσο γρήγορα, οι ζημιές είναι πιο επιζήμιες. Σε μια εποχή που οι προσωπικές επιλογές έχουν βαρύτερες συνέπειες από ποτέ, η ικανότητά μας να διαχωρίζουμε τις καλές πληροφορίες από τις κακές έχει παρεμποδιστεί σοβαρά.

Οι αλλαγές τείνουν να έχουν ένα αισθητό αποτύπωμα – υπάρχει συσσώρευσης που εξελίσσεται σταδιακά, τότε το γεγονός, ακολουθείται από μια περίοδο σταθεροποίησης. Μερικές φορές μια αλλαγή φαίνεται να γίνεται τόσο γρήγορα ή δραματικά, ξαφνικά και απροσδόκητα. Κάποιες αλλαγές φαίνεται ότι έρχονται από το πουθενά, η απλά δεν παρακολουθούσαμε. Το 2018 όμως θα δούμε αρκετά από αυτά, οι ειδήσεις θα ακολουθούν η μια την άλλη, με πολύ γρήγορο ρυθμό, οπου θα είναι δύσκολο να παρακολουθείτε. Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε, ας ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς του 2018 για να δούμε πώς θα επηρεάσουν την παγκόσμια κοινότητα, καθώς και τους προσωπικούς σας κύκλους.
Το 2018 είναι ένα παγκόσμιο έτος με αριθμό 2, ο αριθμός που προκύπτει από το 11 (επειδή 2 + 0 + 1 + 8 = 11, και στη συνέχεια 1 + 1 = 2). Όπως ήδη γνωρίζεται ο αριθμός 11 είναι αρκετά ευαίσθητος αριθμος,και το συναντούμε σε πολύ σημαντικά γεγονότα, ονόματα κτλ.. ενώ το 2, είναι ειρηνικό, και φαίνεται ότι θα αγγίξει τις καρδιές μας περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια – ακόμα περισσότερο από το 2017.

Το πάθος θα κυριαρχεί το 2018, το οποίο είναι καλό όταν οδηγείται από θετικές δυνάμεις, αλλά όχι τόσο πολύ θετικό όταν οι αρνητικές δυνάμεις υπάρχουν στο παιχνίδι. Το πιο σημαντικό είναι ότι κανείς δεν θα μπορεί να καθίσει στην γωνία χωρίς να επηρεάζεται από τις αλλαγές και τους γρήγορους ρυθμούς. Το χάος θα κυριαρχεί.

Οι φωνές της απληστίας, του εγωισμού, του φόβου και της διάλυσης θα γίνουν πιο δυνατές και φέτος. Αλλά θα υπάρχει μια επιτάχυνση της επιθυμίας μας στο να μάθουμε, να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, να μεγαλώνουμε και να αναπτυσσόμαστε, να συνδεόμαστε με τους αλλους και να διορθώνουμε μια κατάσταση. Μια αυξανόμενη δύναμη επιπλέει αόρατη κάτω από την επιφάνεια αναζητώντας κοινό έδαφος, θεραπείας και κοινής χρήσης που εξαπλώνεται σε απίθανα μέρη.

Το 2018 θα συνεχίζει να είναι εξαντλητικά ακραίο, διαιρώντας μας περαιτέρω σε εκείνους που οδηγούνται από την καρδιά και εκείνους που οδηγούνται από το μυαλό. Αυτός ο αγώνας θα γίνει αισθητός στις προσωπικές μας ζωές, καθώς και σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Κανένα μέρος του πλανήτη δεν θα ξεφύγει από την ταραχώδη επιρροή μιας χρονιάς που οδηγείται από το πάθος και τη σύγχυση. Όμως, κάποια μέρη του κόσμου θα δουν μεγάλες αναταραχές, άλλοι θα δουν βελτίωση και πρόοδο.Θα είναι ένα έτος αντιθέτων, με κύματα καλής θέλησης, υπόσχεσης, ειρήνης και ευημερίας, καθώς και ταχείας πτώσης για κάποιους, καταστροφές, καταιγίδες ανθρώπινης δυστυχίας, πόλεμο και λιμό.

Οι εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο θα γίνουν πιο συχνές, καθώς τα κοινωνικά μέσα θα εκθέτουν τις διαφορές μεταξύ των πολιτικών συστημάτων και οι άνθρωποι θα αναγνωρίζουν την εξουσία σε αριθμούς. Οι καταπιεσμένες ομάδες θα πιέσουν σκληρότερα για αλλαγή, ισότητα και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. 
Σε μια εποχή όπου τίποτα δεν παραμένει κρυμμένο για πολύ, θα καταστεί σαφές ποιος είναι υπεύθυνος και πού να πιέσουμε. Ως αποτέλεσμα, θα δούμε σχεδόν βέβαιο ότι πολλοί υψηλόβαθμοι, ισχυροί ηγέτες ή πολιτικά κόμματα διαλύονται, όπου θα προκαλούν σημαντικές αλλαγές στις χώρες τους, ειδικά εκείνες που είναι γνωστές για καταπίεση και θρησκευτική μισαλλοδοξία. 

Οι αναταραχές στη Μέση Ανατολή θα μεγαλώνουν και θα εξαπλώνονται σε χώρες σχετικά ήσυχες. Στις ΗΠΑ, οι αναταραχές θα είναι η καθημερινότητα της ζωής, φέρνοντας συχνότερες διαμαρτυρίες και συγκρούσεις. Ως αποτέλεσμα, το αμερικανικό πολιτικό status quo είναι πιθανό να μεταβληθεί δραματικά μέχρι το τέλος του 2018.
Οι φυσικές καταστροφές θα συνεχιστούν, (καταιγίδες και πυρκαγιές), αλλά συχνότερα από την αστάθεια της ίδιας της Γης (ηφαιστειακές εκρήξεις, σεισμοί που θα είναι μεγάλης εντάσεως) και συχνά σε περιοχές που θεωρούνται σταθερές. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα αντιμετωπίζουν μια μεγάλη αναταραχή, ενώ άλλα, μέρη του πλανήτη φαίνονται να είναι σχεδόν άνακτα από τα προβλήματα που προκαλούνται αλλού. 
Το χάος και η αναταραχή που βιώνουμε είναι ουσιαστικά μια αντανάκλαση ενός βαθύτερου, κάπως κρυμμένης πάλης.
Τα τελευταία 100 χρόνια, η καθημερινότητά μας έχει γίνει πιο πολύπλοκη ειδικά από τη γέννηση της ψηφιακής εποχής. Υπάρχει μια αντίφαση σε αυτό. Καθώς η ζωή στην επιφάνεια γίνεται όλο και πιο έντονη και χαοτική, αναγκαζόμαστε να αναζητήσουμε απαντήσεις μέσα μας, για τον εαυτό μας και την παγκόσμια κοινότητα. Προφανώς, αυτό ήταν πάντα αλήθεια. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ότι οι γκρίζες περιοχές εξαφανίζονται. Η έντονη πόλωση που βλέπουμε γύρω μας αντανακλά την πόλωση που συμβαίνει μέσα μας, ανάμεσα στην καρδιά και το μυαλό.

Για παράδειγμα, όταν αντιμετωπίζετε μια οικογένεια προσφύγων ή κάποιον που έχει μεγάλη ανάγκη, η καρδιά σας θα σας πει ότι πρέπει να βοηθήσετε. Το μυαλό σας, ωστόσο, θα σας πει ότι δεν υπάρχει χώρος, ότι δεν σας αρέσει, δεν είναι το πρόβλημά σας, κάποιος άλλος να βοηθήσει …Η καρδιά είναι λεπτή, ήσυχη, ανοιχτή – το μυαλό είναι δυνατό και γρήγορο να αντιδράσει και να κρίνει. Η ζωή μας διέπεται από δύο κανόνες: Τα συναισθήματα (η σφαίρα της καρδιάς) και λογική (το μυαλό). Κάθε απόφαση, κάθε ενέργεια – είτε γίνεται από άτομο, έθνος, θρησκεία ή πολιτικό κόμμα – βασίζεται αποκλειστικά σε αυτές τις δύο κινητήριες δυνάμεις. Δεν υπάρχει τρίτη επιρροή, καμία εναλλακτική λύση. Κάτι κυριαρχείται από την καρδιά, το μυαλό, είτε από ένα συνδυασμό και των δύο. Και τα δύο είναι απαραίτητα. Χωρίς το ένα η το άλλο προκαλείται δυσαρμονία.

Το σημερινό τοξικό και χαοτικό περιβάλλον καθιστά πιο δύσκολο να διαλέξει κανείς, αλλά πιο εύκολο να μάθεις. Αν είναι θορυβώδης, δυσάρεστο και σας πληγώνει (οπουδήποτε, οποιοδήποτε) ή είναι υποκινημένο από το φόβο, απληστία, δυσπιστία ή θυμό, είναι ο νους, χωρίς την καρδιά, και είναι λάθος. Πάντα. Χωρίς εξαίρεση. Εάν είναι ζεστό, γεμάτο αγάπη, βοηθά ή θεραπεύει άλλους ή είναι υποκινούμενο από τη γενναιοδωρία, το θάρρος και την κατανόηση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι προέρχεται από την καρδιά και είναι σωστό.
Μην κάνετε κανένα λάθος. Το χάος είναι εδώ για σας. Η υποκείμενη, η κρυμμένη δύναμη που προκαλεί το ταρακούνημα προσπαθεί να φτάσει σε σας, να σας βοηθήσει να επιλέξετε, ή ίσως να σας αναγκάσει να επιλέξετε. Αλλά το χάος των πληροφοριών θα φέρει στο μυαλό σας αμφιβολία και σύγχυση, έτσι όμως αναρωτηθείτε πού θα στραφείτε για να κάνετε τις επιλογές σας; Τι έχει απομείνει για να εμπιστευτείτε;

Εδώ είναι μια χρήσιμη υπόδειξη. Αν ακούτε ήχους και εικόνες που παίζουν ανάμεσα στα αυτιά σας, είναι το μυαλό σας και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι ορισμένες από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες εκεί είναι ανακριβείς. Έτσι προσέξτε, γιατί το μυαλό μπορεί να είναι ένα άσχημο θηρίο. Εάν αισθάνεστε κάτι κοντά στην περιοχή της καρδιάς, εάν σας επηρεάζει συναισθηματικά, αν σας θυμίζει αγάπη και ενσυναίσθηση, αν σας κάνει να αισθάνεστε ισχυροί και αβοήθητοι ταυτόχρονα, εάν η μόνη σύγχυση που αντιμετωπίζετε είναι ότι ταυτόχρονα κατι φαίνεται λυπηρό και όμορφο, αν αισθάνεστε την ανάγκη να το μοιραστείτε, τότε αν η καρδιά σας μιλάει, μιλάει την αλήθεια.

Το έτος 2018 κυβερνάται από τον αριθμό 11 και 2. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα γεγονότα και οι αναταραχές ανά τον κόσμο θα σας αγγίξουν βαθιά – ως μάρτυρες και ίσως μπορεί να είστε από αυτούς που συμμετέχετε- σε ένα κοσμικό παιχνίδι του «Μπορείτε να πείτε τη διαφορά;» Παίξτε για να κερδίσετε αυτό το έτος και να μάθετε τη διαφορά – η ποιότητα της ζωής σας εξαρτάται από αυτό.

Σε μια χρονιά που ήδη έχουν συγκεντρωθεί πολλές πληροφορίες (τόσο ψευδείς όσο και πραγματικές), ο Ιανουάριος και ο Οκτώβριος κορυφώνονται σε αυτό το πλαίσιο. Τα κρυμμένα γεγονότα έρχονται στην επιφάνεια, τα μυστικά αποκαλύπτονται και υψηλόβαθμοι άνθρωποι εκτίθενται κατά τους μήνες αυτούς.Ο Φεβρουάριος, Μάιος, Ιούνιος και Νοέμβριος είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι μήνες σε φυσικές καταστροφές, καθώς και αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο Απρίλιος επικεντρώνεται στα εργασιακά – ίσως θα πρέπει να περιμένουμε απεργίες ή άλλες παρόμοιες αναταραχές.

Ο Μάρτιος και ο Δεκέμβριος επικεντρώνονται στην κατάχρηση της ελευθερίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, καθώς και σημαντικές ανακαλύψεις, αλλά θα υπάρξει ελευθερία σε μέρη όπου δεν υπήρχε προηγουμένως η είχαν ελάχιστη. Θα υπάρξουν αστραπιαίες αλλαγές και πολλές αναταραχές.Ο Σεπτέμβριος και ο Νοέμβριος βγάζουν τα συναισθήματα και το πάθος στην επιφάνεια, προκαλώντας σημαντικές αναταραχές παγκοσμίως.

Email: astro.ephimerides@gmail.com
Follow on instagram.com/astroephimerides/

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.