Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Advertisements


Πανσέληνος στους Διδύμους θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου,ώρα Ελλάδος 17:46:54μμ, στον 12 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.Αφορά τα μεταβλητά ζώδια, Παρθένος, Δίδυμος,Τοξότης και Ιχθείς όπου αναμένεται να αρκετά επεισοδιακή.Τα ζώδια αυτά θα πρέπει να δουν την αλήθεια κατάματα και να μην στηριχθούν σε υποσχέσεις και ελπίδες αλλά στην πραγματικότητα.Μια εποχή τελειώνει και μια νέα αρχίζει καθώς ο Κρόνος θα εγκαταλείψει το ζώδιο του Τοξότη μετά από 3 χρόνια για να εισέλθει στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερω.

Η πανσέληνος αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα για το μέλλον, αλλά και για τα επαγγελματικά και προσωπικά μας σχέδια και συμφέροντα. Ατυχήματα, εγκληματικότητα, θνησιμότητα, κλοπές αλλά και διαφωνίες αυξάνονται.


Η πανσέληνος πραγματοποιείται στον δεύτερο δεκανό, στην 11η μοιρα των Διδύμων (Μοίρα της Διαρπαγής, ιεροσυλίας, απρόβλεπτη κακοτυχία ). Φέρνει ξαφνική μετακίνηση στρατών αλλα και προσέλκυση ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.
Ο 12οςοίκος συνδέεται με τους Ιχθύς και το ασυνείδητο. Είναι τα εντυπωμένα συναισθήματα που πολύ δύσκολα γνωρίζουμε από πού πηγάζουν.Παραδοσιακά έχει σχέση με χώρους περιορισμού – εγκλεισμού(σωφρονιστικά καταστήματα,νοσοκομεία, κοινωνικά ιδρύματα, φυλακές κ.α). 
Σηματοδοτεί τις έχθρες και τους κρυφούς εχθρούς ,τις δοκιμασίες και τις προδοσίες,την απομόνωση και την περίοδο εγκυμοσύνης.Η προετοιμασία για την οριστική μετάβαση μας. Οι κρυφοί εχθροί, οι συνομωσίες,οι εκβιασμοί, τα ιδρύματα, μοναστήρια,οι χώροι εγκλεισμού και απομόνωσης, εξορία, μυστικοί πληροφοριοδότες, σκλάβοι,αιχμάλωτοι,εγκληματικότητα, κατασκοπεία.Οτιδήποτε κρυφό γενικότερα. 
Μυστικές κοινωνίες.Μοναξιά,μιζέρια.Αυτοκαταστροφή, φυλάκιση.Η δωρεάν ιατρική και περίθαλψη, δημοσία νοσοκομεία ,μετανάστευση.Τα μεγάλα ζώα. Ο ύπνος.Οι απώλειες, η θλίψη,οι συνομωσίες, φιλανθρωπικοί θεσμοί, συγκεκαλυμμένες ενέργειες,ατυχίες, ανατροπές, τρομοκρατία, δραστηριότητες πίσω από την κουρτίνα, δουλεία, εξορία.Υπέδαφος.

Η πόλωση δημιουργείται ανάμεσα στον 12 και 6ο οίκο. Ο 6 οίκος συνδέεται με ασθένειες που αφορούν το σύνολο των πολιτών,το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Εργαζόμενες τάξεις,είναι ο δείκτης της υγείας,της εργασίας και του καθημερινού μας μόχθου. Κατά πόσο είμαστε ικανοί για εργασία και οι προδιαθέσεις σε θέματα ασθενειών που μπορεί να μας προσβάλουν.

Πως αντιλαμβανόμαστε την καθημερινή μας ζωή.Οι θείοι μας και τα μικρά ζώα που μπορεί να έχουμε στη ζωή μας ,όπως και γενικότερα τα συναισθήματά μας για αυτά. Μικρά ζώα, άγχος, ασθένειες,υπάλληλοι,αγρότες.Στρατιωτική θητεία.Θερισμός.Τα κέντρα υγείας. Επίσης,οι ένοπλες δυνάμεις, οι εργαζόμενοι και οι υπάλληλοι του έθνους, τα συνδικάτα, οι απεργίες,οι μισθοί,το ποσοστό ανεργίας, η βιομηχανία τροφίμων,τα αποθέματα τροφίμων, όσοι παρέχουν υπηρεσίες, υπάλληλοι, δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες,φύλακες, αστυνομία, στρατιωτική,εθνική φρουρά, αποχέτευση, ιατρική, εστίες ασθενειών, επιδημίες, υγειονομική περίθαλψη.

Λίγες ημέρες μετά τις καταστροφές που προέκυψαν από τους μεσογειακούς κυκλώνες Ευρυδίκη και Ζήνων, και αυτή την ώρα που γράφω ο δεύτερος είναι ακόμα σε εξέλιξη, όπου βέβαια δεν οφείλονται μόνο στην όποια υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, εγώ προτιμώ απλά να λέω ότι η φύση εκδικείται, στην Μάνδρα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας όπου η ζημιές και τα θύματα είναι ανυπολόγιστα διότι οι αρμόδιοι ποτέ δεν έκαναν ειλικρινείς προετοιμασίες και τίποτα απολύτως εκτός από το να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα, προσπαθώντας όλοι να αποφύγουν τις ευθύνες,με δικαιολογίες που δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα. Όχι ότι σε μια φυσική καταστροφή μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο αλλά δεν έχουμε κάνει και τίποτα ώστε πρακτικά να μπορούμε να βοηθήσουμε την ίδια την φύση και τους ανθρώπους.Εν τω μεταξύ, ο άξονας Ταύρου/Σκορπιού,έφερε στην επιφάνεια αρκετά σκάνδαλα οικονομικής φύσεως.

Είχαμε τρεις σεισμούς που έγιναν στα σύνορα Ιράν -Ιράκ, Νέα Καληδονία, και Κόστα Ρίκα, μέχρι στιγμής, ωστόσο μετά την επιστροφή του Ποσειδώνα σε ορθή πορεία στις 22 Νοεμβρίου, ίσως να έχουμε ξανά το ίδιο φαινόμενο στις 3 Δεκεμβρίου και μετά, όπου απορρέει και από το φαινόμενο των εκλείψεων.O χάρτης της πανσελήνου κυβερνάται και επηρεάζεται πολύ έντονα και από τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς και πάλι. Έντονες σεισμικές δονήσεις εχουμε και στον Ελλαδικό χώρο και στην Τουρκία.

Βίαια περιστατικά σημειώθηκαν επίσης γύρω από τις ημέρες της Νέας Σελήνης Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο με θύματα, όπως τα επεισόδια και με τους νατοϊκούς στην Κρήτη, και η εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Αμύνης,αν είναι δυνατόν. Όμως και ο στρατος επηρεάζεται.Σε αυτό περιλαμβανεται και το ατύχημα με το υποβρύχιο,όπου 44μελές πλήρωμα του υποβρυχίου σκοτώθηκε κατά την έκρηξη που έγινε σε βάθος 200 μέτρων.
Οι ανώτατες στρατιωτικές σχόλες της χώρας κλείνουν;!
Ο Ερμής στον Τοξότη και ο Αρης στον Ζυγό βρίσκονται σε άβολη θέση, όπου ο δεύτερος θα είναι σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Κριο, στις 25 μοίρες από της 1 Δεκεμβρίου. Αυτό σηματοδοτεί εκρηκτικά γεγονότα, ατυχήματα, ίσως μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά ίσως και ένα σημαντικό στρατιωτικό γεγονός στην Μέση Ανατολή όπου θα φέρει την Αμερική και την Ρωσία όλο και πιο κοντά σε μια πιθανή πυρηνική αγωνία που ζούμε, ελπίζοντας να την είχαμε αφήσει πίσω μας το Νοέμβριο, αντίθετα με τον καιρό θα ενταθούν τα πράγματα, όπως είχα αναφέρει και τις πιθανές ημερομηνίες σε ξεχωριστά κείμενα.Επίσης αυτή η όψη συνδέεται με τους τυφώνες και τους ανεμοστρόβιλους,την τρομοκρατία,γεγονός που επηρεάζει τον κόσμο.


Οι όψεις αντίθεσης προσθέτουν τεράστια πολικότητα όπως και τα τετράγωνα, που προσθέτουν περισσότερη τριβή.Η αντίθεση και το τετράγωνο Αρη-Πλούτωνα μέσα από εκρηκτικά γεγονότα ασκούν πίεση στην όποια κυβέρνηση αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.Η πανσέληνος στους Διδύμους είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο στον Τοξότη, στις 11 μοίρες, όπου επίσης τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς στις 11 μοίρες.Και ο συγκεκριμένος άξονας στους Διδύμους-Τοξοτη, συνήθως δίνει αρκετά βίαια γεγονότα.

Ενδεχομένως, έχει να κάνει ξανά με φυσικές καταστροφές που συνδέονται με το νερό, αστάθεια, τα χημικά, τους σεισμούς.Η αστάθεια του Ποσειδώνα, μαζί με τα ακραία καιρικά φαινόμενα,αλλά και την πολιτική αστάθεια που φέρνει,σημαίνει ότι αυτή η πανσέληνος, ίσως να σημάνει ένα ακόμη κίνδυνο στις θάλασσες η σε σχέση με το νερό, μέχρι και ένα πυρηνικό ατύχημα,εφόσον αυτοί οι τρεις ανακατεύονται μεταξύ τους όλα είναι πιθανά. Όλα πάντως συνδέονται μεταξύ τους.

Επιπλέον,ο Δίας από το ζώδιο του Σκορπιού, που έδωσα προβλέψεις απο αυτό το κείμενο ξεχωριστά μέχρι το 2018, τριγωνίζει ακριβώς τον Ποσειδώνα στις 11 μοίρες. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί καμιά κυβέρνηση εφόσον δεν έχουν παρθεί και τα κατάλληλα μέτρα από το παρελθόν.

Ο Ποσειδώνας εδώ, εφόσον επαναλαμβάνει αυτό το φαινόμενο, σημαίνει ότι θα είναι αρκετά ολέθριος.Αλλωστε είναι το κοντινότερο supermoon και το τελευταίο για το έτος 2017. Τα ψέματα και η εξαπάτηση, η απώλεια και η απογοήτευση, η κλοπή, το σκάνδαλο και η ασθένεια είναι επίσης πολύ πιθανά κατά τη διάρκεια αυτής της σεληνιακής φάσης η αυτά να είναι σαν αποτέλεσμα ολέθριων γεγονότων και ψεμάτων η εξαπάτησης από το παρελθόν. Και αυτά βέβαια από τον Δια στον Σκορπιό, έρχονται στην επιφάνεια και αποκαλύπτονται.

Μαζί με αυτή τη σεληνιακή φάση αρχίζει και η ανάδρομη πορεία του Ερμή μέσα από το ζώδιο του Τοξότη,που είναι το ζώδιο της αλήθειας, όπου αναμένεται να φέρει περισσότερα προβλήματα, αλλά το τρίγωνο Δια-Ποσειδώνα συνδέεται με τη πίστη και την αισιοδοξία, όπου είναι και η πιο δυνατή αστρολογική όψη και επιρροή της πανσελήνου. Όμως η όψη αυτή μπορεί να έχει αύξουσα επιρροή, και επηρεάζει τα ποτάμια και το νερό όπου υπάρχει γενικότερα αλλά και τις θάλασσες,τα τσουνάμι,τους ωκεανούς αλλά και τους πρόσφυγες.Οι σεληνιακές ιδιότητες της φθάνουν στο αποκορύφωμά τους σε μια πανσέληνο. Η όψη αυτή εμφανίζεται 13 ώρες πριν και θα παραμείνει ενεργή για το μεγαλύτερο μέρος αυτής της σεληνιακής φάσης.

Ανάδρομη Πορεία του Ερμη:

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή αρχίζει στις 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 29 ° 18 ‘ του Τοξότη. Ο Ερμής ευθυγραμμίζεται με ένα σταθερό αστέρι στον Αστερισμό Draco the Dragon. Ωστόσο, η ισχυρότερη επιρροή είναι η σύνοδος που σχηματίζει με τον Κρόνο. Αυτό είναι γενικά μια δύσκολη επιρροή, αλλά οι θετικές όψεις με τον Άρη και τον Ουρανό θα κάνουν τον Κρόνο λιγότερο περιοριστικό και πιο εκφραστικό. Η σύνοδος Ερμή/Κρόνου φέρνει κριτική σκέψη που εφαρμόζεται καλύτερα σε σοβαρές ή προκλητικές πνευματικές εργασίες. Χωρίς μια παραγωγική προοπτική το μυαλό σας μπορεί να επικεντρωθεί στα αρνητικά. 
Η αρνητική σκέψη μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και δυσκολία στην επικοινωνία. Οι σκληρές λέξεις που ξεστομίζουμε μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις σχέσεις όπως ψυχρότητα, απομόνωση ή απόρριψη.
Οι ανάδρομες φάσεις του Ερμή αποτελούν το πρόβλημα της αρνητικής σκέψης. Ως εκ τούτου, η σύνοδος με τον Κρόνο σημαίνει συμβάλλει στο να κάνουμε σκοτεινότερες σκέψεις, δίνει μια νοσηρή προοπτική και μελαγχολία. Κάνει την επικοινωνία πιο δύσκολη εξαιτίας της απότομης, έκφρασης. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής είναι η θετική σκέψη και με το να απασχολείται το μυαλό σας σε θετικότερα κανάλια δημιουργίας. Όταν ασχολούμαστε με τους άλλους, είναι σημαντικότερο από ποτέ να ακούμε προσεκτικά και να σκεφτόμαστε δύο φορές πριν μιλήσουμε. Αυτό που μπορεί να σκεφτείτε είναι ότι ένα φιλικό πείραγμα θα είναι άκρως βλαβερό και μπορεί να ανάψει φωτιές. Ένα απλό σφάλμα ή ορθογραφικό λάθος θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στην δουλειά σας για παράδειγμα.

Είναι σημαντικό να δείξετε σεβασμό, ειδικά για την εξουσία, την παράδοση και τους προγόνους σας. Η αναδρομική κίνηση και ο Κρόνος συνδέονται και με το παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιές αναμνήσεις και την εμπειρία σας για να λύσετε προβλήματα και να βρείτε πρακτικές εφαρμογές για τις ιδέες σας. Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή σε συνδυασμό με τον Κρόνο, θα επιδεινώσει και άλλα προβλήματα του Ερμή, ιδίως προβλήματα μεταφοράς όπως καθυστερήσεις και περιορισμούς στις μετακινήσεις.Οι καταστροφές και επιπλοκές στην επικοινωνία και την τεχνολογία θα μπορούσαν να κυμανθούν από την απώλεια του κινητού σας τηλεφώνου μέχρι τις τεράστιες αδράνειες στο διαδίκτυο και τις διακοπές στις δορυφορικές εκπομπές.

Το Σταθερό αστέρι Etamin στις 28 ° 11 ‘κάθεται μεταξύ του Ερμή και του Κρόνου. Αυτό το πορτοκαλί αστέρι στο δεξί μάτι του δράκου δίνει μια αγάπη για τη μοναξιά. Ο Ebertin λέει ότι ο Κρόνος με αυτό το αστέρι μπορεί να φέρει ατιμία, πτώση και απώλεια γοήτρου. Ωστόσο, με καλές όψεις προς τον Κρόνο:

αυτό το αστέρι λέγεται ότι είναι χρήσιμο για την ψυχική συγκέντρωση και δίνει μια προτίμηση για φιλοσοφικές και εσωτερικές μελέτες. [1]

Γνωρίζουμε ότι οι αρχαίοι έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το αστέρι στη λατρεία τους. Οι ναοί στη Θήβα της Αιγύπτου ευθυγραμμίστηκαν με την άνοδό της από τουλάχιστον 3500 π.Χ. Το ίδιο συνέβη και στην ελληνική πόλη της Θήβας από το 1130 π.Χ. “Θήβα” κυριολεκτικά σημαίνει Πόλη του Δράκου.

Ο Εταμίν είναι ιδανικός για σπουδές και έρευνα, ειδικά για την εύρεση και κατανόηση της αρχαίας γνώσης. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για να μελετήσει κανείς την ιστορία, τη μυθολογία, τις πολιτιστικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις μυστικές κοινωνίες, την αστρολογία.

Το εξάγωνο Ερμή/ Άρη επιταχύνει το μυαλό σας και τα αντανακλαστικά, δίνοντας μια ισχυρή αίσθηση σκοπού και πρωτοβουλίας. Μπορείτε να κάνετε πολλή δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ειδικά οτιδήποτε απαιτεί λίγη επιπλέον προσπάθεια για να ξεκινήσετε. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να γίνουν πράγματα που έχουν αναβληθεί στο παρελθόν. Πράγματα που ξέρετε ότι πρέπει να κάνετε, πράγματα που αισθάνεστε ένοχοι για να μην κάνετε.
Ο Άρης δίνει την ενέργεια και το θάρρος σπάζοντας τους φραγμούς στην επικοινωνία του Κρόνου. Θα πρέπει να είστε πιο άμεσοι να ζητάτε αυτό που θέλετε ή να λέτε στους ανθρώπους το πώς βλέπετε τα πράγματα από την δικη σας πλευρά. Θα προβείτε σε τολμηρές ενέργειες που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να κάνετε διότι ήσασταν πολύ ντροπαλοί ή προσεκτικοί. Η συνοδος Ερμή/Κρόνου μας κάνει υπερβολικά ντροπαλούς και προσεκτικούς, θέλοντας να μελετήσουμε κάθε λεπτομέρεια. Η ανάδρομη φάση του Ερμή θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο αποφασιστικοί. Μπορείτε να πάρετε τολμηρά ρίσκα  ή να υποστηρίξετε τα δικαιώματά σας.
Το τρίγωνο Ερμή/Ουρανού θα ανοίξει το μυαλό σας σε νέες δυνατότητες. Ενώ ο Κρόνος σας κάνει πιο επιφυλακτικούς, το τρίγωνο με τον Ουρανό θα προσθέσει μια έχει ένα πολύ διεγερτική, και ηλεκτρική επιρροή στον τρόπο που επικοινωνείτε και εκφράζεστε. Το ανοιχτό μυαλό αυξάνει τις πιθανότητες να κάνετε νέες ανακαλύψεις και νέους φίλους.
Πολύ σημαντικο είναι όταν ο Ερμής αρχίζει να επιστρέφει σε ορθή πορεία στις 22 Δεκεμβριου,2017, στις 13 ° 00 ‘ του Τοξότη. Αυτή η δεύτερη περίοδος ξεκινά με μια προκλητική πλανητική όψη, οπου σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Υπάρχει επίσης και η επιρροή ενός σταθερού αστέρα οπου προέρχεται από ένα άλλο αστέρι του Draco, αυτή τη φορά στο αριστερό μάτι του δράκου. Η μυθολογία και η θρησκεία έχουν πολλές ιστορίες για το αριστερό και το δεξί μάτι που σημαίνει καλό και κακό ανάλογα με τις διάφορες μεταβλητές.

Το σταθερό αστέρι Alwaid στις 12 ° 11 ‘ του Τοξότη έχει καταστρεπτική επιρροή παρόμοια με τον Κρόνο και τον Άρη. Ο Robson έχει πει ότι προκαλεί απώλεια ιδιοκτησίας, βία, εγκληματικές τάσεις και ατυχήματα. Δεδομένης αυτής της ισχυρής επιρροής του Draco, η γενική επιρροή του Αστερισμού θα πρέπει να ισχύει για την ανάδρομη πορεία του Ερμή .
Σύμφωνα με τον Robson:

Ο Draco δίνει μια καλλιτεχνική και συναισθηματική αλλά σκοτεινή φύση, ένα διεισδυτικό και αναλυτικό μυαλό, πολλά ταξίδια και πολλούς φίλους, αλλά τον κίνδυνο ληστείας και τυχαίας δηλητηρίασης. [2]


Τα πράγματα βέβαια δεν είναι τόσο απλά, καθώς το σταθερό αστέρι Aldebaran στις 10 ° 02 ‘των Διδύμων είναι σε σύνοδο μόλις 1 ° 38’ από την  πανσέληνο Δεκεμβρίου, αλλά είναι ένα από τα σημαντικότερα αστέρια στην αστρολογία. Το σταθερό αστέρι Antares στον Τοξότη επίσης ευθυγραμμίζεται με τον Ήλιο, επομένως χρειάζεται να εξεταστεί προσεχτικά, καθώς εχουμε να τα δούμε πάρα πολύ καιρό, και την τελευταία φορά που ανέφερα αυτή την αντίθεση, στη συνέχεια σηματοδοτήσαν σημαντικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την Συρία και όχι μονο.

Ενώ το τρίγωνο Δια-Ποσειδώνα μπορεί  εκ πρώτης όψεως και σημασίας να είναι θετικό, όμως αν κοιτάξουμε και τα δυο ξεχωριστά ,κυρίως ο Ήλιος,σχηματίζει αρκετά προκλητικές όψεις που είναι τετράγωνα με μικρή διαφορά μοιρών μεταξύ τους, που σημαίνει ότι είναι εξίσου εξαιρετικά δυνατά. Η όψη αυτή συνδέεται με τις πλημμύρες αλλά και την τρομοκρατία μεγάλης έκτασης.

Έτσι λοιπόν, για να αρχίσω με την ανάλυση των όψεων, η πανσέληνος στους Διδύμους τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς στον 10 οίκο, μπορεί να φέρει παράξενα συναισθήματα ή εμπειρίες που μπορεί να σας κάνουν να αμφισβητήσετε την πραγματικότητα.Το θέμα είναι ότι ίσως δεν θα μπορούμε να αντιληφθούμε τα πράγματα σωστά.Μην πάρετε σημαντική απόφαση με βάση τις πρώτες εντυπώσεις.Θα μπορούσατε να εξαπατήσετε τον εαυτό σας ή να εξαπατήσετε τους άλλους η οι άλλοι εσάς.

Θα μπορούσατε να είστε ευάλωτοι στην εξαπάτηση και να σας εκμεταλλευτούν. Οι απατεώνες θα αναγνωρίσουν εύκολα σε εσας οποιαδήποτε σύγχυση ή αδυναμία. Εξαιρετική συναισθηματική ευαισθησία σημαίνει ότι πιθανότατα θα πληγωθείτε. Όμως πείτε σε κάποιον αυτό που θέλετε εάν νομίζετε ότι υποφέρετε ή δώστε ένα χέρι βοήθειας σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Η όψη αυτή συνδέεται με τις ψευδαισθήσεις, τις διαψεύσεις,την ροπή προς τα ψέματα, με την χαμηλή στάθμη πνευματισμού, μπορεί να είμαστε κάπως σκυθρωποί, νωθροί, να υπάρχει έλλειψη σταθερότητας,και ιδιοτροπία.Η όψη αναφέρεται επίσης στους αδύναμους και ευαίσθητους ανθρώπους από κάθε άποψη.Επίσης συνδέεται  με την κακή ποιότητα του εσωτερικού αέρα, και τις τοξίνες.Η όψη αυτή βέβαια επηρεάζει τις κυβερνήσεις και ποιος ξέρει τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα.

Τέτοιες παρόμοιες πανσελήνους είχαμε και το 2015 και το 2016, την ιδια περίπου εποχή.
Και το λέω αυτό διότι ο Ήλιος επίσης τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα όπως και τότε με τις ίδιες όψεις. Το επιπλέον τετράγωνο ΗλίουΠοσειδώνα, αναφέρεται στον υψηλό βαθμό ευαισθησίας που υπάρχει γενικότερα στα πάντα, συνδέεται με την ασθένεια διότι ο Ήλιος βρίσκεται στον 6 οίκο, και έχει να κάνει με χαοτικές συνθήκες που δημιουργούνται στις κοινωνίες, και την απογοήτευση λόγω των παραπάνω που προανέφερα. Σηματοδοτεί μια πραγματικότητα που διαστρεβλώνεται με οποιοδήποτε μέσο

Η ψυχολογία του ανθρώπου, η κατάθλιψη και η λοίμωξη είναι φαινόμενα που θα εμφανιστούν. Τα προβλήματα θα είναι δύσκολο να εντοπιστούν και είναι δυνατή η εσφαλμένη διάγνωση.Θα είστε επίσης πιο ευαίσθητοι στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ειδικά αν έχετε ήδη προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η παράνοια ή η κατάθλιψη.Η όψη συνδέεται με μακροχρόνιες ασθένειες αλλά σε κοσμικό επίπεδο με τις χημικές φωτιές ακόμα και με τα πυρηνικά ακόμα και με τη απογοήτευση των εργατικών τάξεων που έχουν υποστεί πολλά εδώ και χρόνια. Ο Ποσειδώνας θα δημιουργήσει χάος.

Οι όψεις αυτές καταλήγουν στον 10ο οίκο (κυβέρνηση) της πανσελήνου και δεν είναι τυχαίο. Η ανασφάλεια, οι ενοχές η ακόμα και να θέλουμε να απολογηθούμε λόγω αυτών των συναισθημάτων θα είναι έντονη για κάποιους.Η εξιδανίκευση και η ευρωστία θα οδηγήσουν σε περαιτέρω απώλειες, σκάνδαλα ή συκοφαντίες, ακόμα και στα χρηματιστήρια, και ειδικά το ελληνικό χρηματιστήριο να υποστεί απώλειες, σκαμπανεβάσματα η με την Σελήνη στους Διδύμους και σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της πανσελήνου στο ίδιο ζώδιο.

Μεγαλη προσοχή χρειάζεται ιδιαίτερα με τις επιχειρηματικές συναλλαγές ή τις διαπραγματεύσεις είτε είναι απλοί άνθρωποι επιχειρηματίες είτε κυβερνήσεις και κόμματα, επειδή τα αρπακτικά ζώα θα θέλουν να παραπλανήσουν. Οι προσωπικές μας σχέσεις από την άλλη μπορεί να υποφέρουν από τα ψέματα και την εξαπάτηση. Τα μυστικά θα είναι πιο δύσκολο να φυλαχτούν ή και δύσκολο να αποκαλυφθούν και αυτό ισχύει για ολους.
Η πιο ισχυρή πόλωση είναι η αντίθεση Ηλιου-Σελήνης, οπως αναφέραμε από την αρχή και όπως συμβαίνει σε κάθε πανσέληνο, 180 μοιρών, οπου αυτή τη φορά είναι supermoon και βέβαια συνοδεύονται από δυο σημαντικά σταθερά αστέρια.

Το σταθερό αστέρι Aldebaran στις 10 ° 02 ‘των Διδύμων είναι απέναντι από το σταθερό αστέρι Antares στις 10 ° 00′ του Τοξότη. Ο Aldebaran είναι το κύριο αστέρι του που βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου και ο Antares είναι το κύριο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού. Αυτά δεν είναι συνηθισμένα αστέρια αλλά και ο τρόπος που συνδέονται μεταξύ τους.Και τα δύο είναι πολύ φωτεινά αστέρια και είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμα στον νυχτερινό ουρανό.

Ο Aldebaran και ο Antares είναι τόσο σημαντικοί στη μυθολογία, τον πολιτισμό και τη θρησκεία που είναι γνωστές ως Αρχάγγελοι. Υπάρχουν τέσσερα αστέρια Αρχαγγέλων, τα άλλα δύο είναι ο Regulus στις 00 ° 05 της Παρθένου και ο Fomalhaut στις 04 ° 08 ‘στους Ιχθείς. Αυτά τα τέσσερα αστέρια του Αρχάγγελου ονομάζονται επίσης Βασιλικά Αστέρια και Φύλακες του Ουρανού. Αυτοί σηματοδοτούν τα τέσσερα σημεία της καρδιάς και σχηματίζουν ένα Σταυρό στους Ουρανούς. Επίσης συνδέονται με τους τέσσερις Ιππότες της Αποκάλυψης (Αποκάλυψη 6).

Αλντεμπαράν (Aldebaran, εξελληνισμένα Αλδεβαράν) είναι η ιδιαίτερη ονομασία, προερχόμενη από τους Άραβες, του αστέρα α του αστερισμού Ταύρου, ενώ η αρχαία ονομασία αυτού από τους Έλληνες ήταν «νότιος οφθαλμός του Ταύρου». Στην Ελλάδα ονομάζεται σήμερα και Λαμπαδίας.Ο Aldebaran είναι ένα τυχερό αστέρι που συνδέεται με τον πλούτο και την τιμή. Το μάτι του Ταύρου αντιστοιχεί στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον Παρατηρητή της Ανατολής, στο Λευκό Άλογο της Αποκάλυψης και στο πνεύμα σας.
 Στη Μαθηματική σύνταξη του Πτολεμαίου αναφέρεται ακόμη ως «ο λαμπρός των Υάδων», καθώς από τη Γη φαίνεται να ανήκει στο ανοικτό σμήνος αστέρων Υάδες ως ο λαμπρότερος αυτών. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι μέλος του σμήνους, αφού ο Αλντεμπαράν βρίσκεται τρεις φορές πιο κοντά στη Γη.

Προσθήκη λεζάντας

Ο Antares έχει μια ατυχή επιρροή που συνδέεται με τη βία και την καταστροφή. Η Καρδιά του Σκορπιού αντιστοιχεί στον Αρχάγγελο Ουριέλ, τον Παρατηρητή της Δύσης, το Μαύρο Άλογο της Αποκάλυψης και το σώμα σου. Οι αστρολογικές επιρροές του Aldebaran και του Antares είναι στον ουρανό, ακριβώς απέναντι, όπως και εδώ. Και τα δύο σταθερά αστέρια είναι γνωστό ότι φέρνουν εξαιρετικά σκαμπανεβάσματα στη ζωή. Η διαχείριση τους είναι δύσκολη αλλά μετά από μια πτώση και παλι μπορείτε να πάρετε τα πάνω σας.
Σύμφωνα με τον Robson η σημασία τους είναι πολύ σημαντικη:

Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Aldebaran είναι ” Ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις, την τιμή και την πίστωση, αλλά υπάρχει κίνδυνος καταστροφής. Ευνοϊκή για εγχώρια, δημόσια και θρησκευτικά θέματα. Κίνδυνος βίαιου θανάτου. Αν ταυτόχρονα είναι με τον Antares (αντίθετα), ο ντόπιος μπορεί να κρεμαστεί ή να σκοτωθεί από σπαθί.”[1].

Ο Ηλιος σε σύνοδο με τον Antares δίνει μια ψεύτικη θρησκεία, ανυπόστατη, τιμή και πλούτο που καταλήγει σε ντροπή και καταστροφή, στρατιωτική προαγωγή, κίνδυνος προδοσίας, βία που διαπράττεται, πυρετός και ασθένεια, τραυματισμοί στο δεξιό μάτι, βίαιος θάνατος. Δυσκολίες και απώλειες, λοιμώδης νόσος.

Η πανσέληνος (supermoon επενθυμιζω) σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Aldebaran θα πρέπει να φέρει ευκαιρίες για επιχειρηματική επιτυχία και πλούτο, αλλά και μια ευτυχισμένη ζωή στο σπίτι και αρμονικές σχέσεις. Το τετράγωνο Σελήνης-Πωσειδωνα σημαίνει ότι αν πεις ψέματα και εξαπατήσεις το πιο πιθανο θα είναι να υπάρξει ντροπή και καταστροφή από την ευτυχία και την επιτυχία. Σημαίνει επίσης ότι αν υπάρχει ευτυχία και επιτυχία, πρέπει να είστε προσεκτικοί από τους ψεύτες και τους κλέφτες. Η πολικότητα της πανσελήνου που επικαλύπτει την πολικότητα αυτών των δύο πολύ διαφορετικών αστεριών είναι ένα σπάνιο γεγονός.
Σύμφωνα με τον Δρ Eric Morse:
Αυτό που τείνει να εμφανιστεί όταν τα δύο αυτά αστέρια υπάρχουν σε ενα ωροσκόπιο, είναι μια σύγκρουση, είτε σηματοδοτεί την ημερομηνία έναρξης ενός πολέμου, είτε υπάρχουν σε γενέθλιους χάρτες ηγετών, είναι ότι η ειρήνη σπάνια ακολουθείτε πριν από τη συνολική και συντριπτική ήττα της μιας πλευράς ή της άλλης. Και είναι ένας πόλεμος που κλιμακώνεται σε τεράστιες αναλογίες, ακόμη και σε παγκόσμια κλίμακα. [2]

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς μια απλή παρεξήγηση η ένα ψέμα που ισως προκληθεί από την πανσέληνο Δεκεμβρίου με το τετράγωνο Ποσειδώνα μπορεί να μετατραπεί σε κάτι πολύ χειρότερο πολύ γρήγορα. Αυτός ο άξονας ενεργοποιήθηκε ξανά και πριν και κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα σκόπιμης εξαπάτησης, αλλα και διπλής κατασκοπείας ή απλα παρανοϊκών ηγετών που προκαλούν.
Από το τετράγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα και τα βασιλικά αστέρια είναι αρκετά προφανές ότι πρέπει να είμαστε ειλικρινής και ηθικοί ώστε να επωφεληθούμε από αυτή την πανσέληνο. Η Σελήνη με τον Aldebaran μπορεί να σας ανταμείψει με επαγγελματική επιτυχία και ευτυχία στην ιδιωτική σας ζωή αν είστε ωραίοι και δίκαιοι.

Ο Ήλιος με τον Antares θα σας δελεάσει να πάρετε τον εύκολο δρόμο η να κόψετε δρόμο, με το ψέμα και να εξαπατήσετε για την επιτυχία και την ευτυχία. Εάν ενεργείτε ανέντιμα και χρησιμοποιείτε παράνομες και κρυφές μεθόδους, η πανσέληνος ίσως να σας δώσει αποτυχία, ντροπή και καταστροφή. Αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα επειδή η πανσέληνος τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα.

Η ανάδρομη πορεία του Ερμή στην πανσέληνο δίνει να καταλάβουμε ποσο σημαντικο είναι αυτό, και προσθέτει ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο ανάδρομος Ερμής είναι σε σύνοδο με τον Κρόνο και σημαίνει ότι αυτή η πανσέληνος είναι πολύ σοβαρή. Αυτή η φοβερή και παραπλανητική πανσέληνος δείχνει μια επιπλέον θλίψη και ροπή προς το ψέμα.
Σκοπός βέβαια είναι μέσα από αυτό οι κοινωνίες και οι άνθρωποι που την αποτελούν, να διατηρήσουν την αισιοδοξία, την ελπίδα, την γεναιωδωρια και την πιστη τους, οπου είναι μια φοβερή πρόκληση. Πρέπει να αντισταθείτε στην απαισιόδοξη επιρροή του Ερμή μέσα απο τον Τοξότη. Μέσα από τα όνειρα, την διαίσθηση, τον διαλογισμό, την πνευματική καθοδήγηση χρησιμοποιήστε επίσης την λογική σας για να φιλτράρετε τις ανοησίες. Αυτή η πανσέληνος θα αυξήσει το επίπεδο των δεινών και της αδικίας στον κόσμο. Ωστόσο, το σύστημα αξιών του καθενός και η αίσθηση της δικαιοσύνης μπορούν να φτάσουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Χρησιμοποιήστε την ηθική σας ως πυξίδα για να αποφύγετε τους πειρασμούς και τους ύπουλους ανθρώπους. Μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτή την πανσέληνο για να είστε πιο γενναιόδωροι απέναντι στους ανθρώπους που είναι λιγότερο τυχεροί από σας.
Η φιλανθρωπία και η γενναιοδωρία σας μπορεί να επεκταθεί στο να βοηθήσετε αυτούς που έχουν πληγεί από περιβαντολογικες καταστροφές ή στην βελτίωση διαβίωσης των ανθρώπων η και των ζώων. Ενώ άλλοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν απογοήτευση, απώλεια και ταλαιπωρία, ο Δίας θα επικεντρωθεί στην κοινωνική δικαιοσύνη και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η κατάσταση των προσφύγων και άλλων αθώων θυμάτων ή ο πόλεμος και η απληστία. Μην ξεχνάμε ότι θύματα προπαγάνδας και πολέμου μπορεί να είναι σήμερα η Συρία η οποιοσδήποτε άλλος λαός. Αναμφίβολα ο ενθουσιασμός και η πίστη σας από την άλλη, μπορούν να βελτιώσουν μια κατάσταση.
Η πανσέληνος της 3ης Δεκεμβρίου θα φωτίσει τον κρύο φθινοπωρινό νυχτερινό ουρανό, όπου οι κοσμικές ενέργειες θα αλλάξουν και θα υπάρξει αλλαγή ταχυτήτων. Θα υπάρξει μια ποικιλία από αλλαγές που θα λάβουν χώρα και ο καθένας από μας θα επηρεαστεί με διαφορετικό τρόπο. Η ενέργεια του Διδύμου είναι πολύ δραστήρια και εκφραστική και οι δύο διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητας που αντιπροσωπεύει ο Δίδυμος θα προκαλέσει έκρηξη και αλλαγή. Οι άνθρωποι δεν θα πρέπει βέβαια να διστάσουν να αγωνίζονται για τις αδικίες που γίνονται, μέσω της δικαιοσύνης.Λόγω δυσαρμονίας το ζώδιο των Διδύμων συνδέεται με την διάσπαση, την διαίρεση, το ψέμα, τους απατεώνες, και σκάνδαλα τα οποία θα αποκαλυφθούν, ειδικά τώρα που ο Ποσειδώνας ειναι σε ορθή πορεία.

Λόγω των Δυδυμων θα  μπορούσε να πει κάποιος ότι η πανσέληνος κυβερνάται και από τον Ερμή, όμως προσοχή, είναι σε ανάδρομη πορεία. Το τετράγωνο Σελήνης/Πωσειδωνα, θα φέρει στην επιφάνεια νέες πληροφορίες, ή άγνωστες πληροφορίες, έτσι κατά αυτόν τον τρόπο το πέπλο της μυστικότητας μπορεί να μειωθεί. Η πανσέληνος αυτή, συντρίβει τις ψευδαισθήσεις, τις αυταπάτες που δεν βασίζονται στην αλήθεια ή την πραγματικότητα, η οποία είναι το μόνο πράγμα που θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και να οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Πάλι τέτοια εποχή είχα αναφέρει σε μια πολύ παρόμοια πανσέληνο τα εξής:

Και να θυμάστε, ότι την τελευταία φορά που είχαμε ένα μεταβλητό Ταυ-τετράγωνο, (όπως αυτό το καλοκαίρι) ο Χίτλερ παραπλάνησέ τους Γερμανούς (και τον κόσμο) και ανήλθε στην εξουσία στα μέσα της δεκαετίας του 1930, όπως έχω γράψει παρα πολλές φορές.
Μην γίνεστε μέρος του προβλήματος με τη διάδοση ψεμάτων ή αναληθειών, ή αβάσιμων ιστοριών στο Facebook ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Ελέγξτε και διασταυρώστε τα γεγονότα και στη συνέχεια διπλό-ελέγξτε τις πληροφορίες. Πάνω από όλα ζήστε μια έντιμη και ειλικρινή ζωή. Αρκετά ψέματα, προπαγάνδα και λανθασμένη πληροφόρηση μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την δημοκρατία αλλά και τις τύχες των λαών.

Οι Δίδυμοι συνδέονται με τα Εθνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ποσό της ελευθερίας που δίνεται Ραδιόφωνο, την τηλεόραση, και τους υπολογιστές ως μέσο για την εθνικές ανακοινώσεις, το e- Mail και οι τηλεφωνικές γραμμές ως πηγή εθνικής επικοινωνίας. Όλα τα εθνικά δίκτυα επικοινωνίας, την εκπαίδευση, τις περιοδικές εκδόσεις, το Ταχυδρομείο, το ραδιόφωνο, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες εν γένει και της επιστήμης. Η δυαδική φύση των Διδύμων γεννά ένα μίγμα ή ποικιλία διαφόρων παραγόντων που ενώνονται και δημιουργούν αλλαγές.
Μεσοδιαστήματα

Σελήνη-Ποσειδώνας-Αρης-υπερευαισθησία, κίνδυνος μόλυνσης

Ηλιος-Πωσειδωνας-Αρης-έλλειψη κινήτρων για εργασία, αδυναμία, μειωμένη θέληση για ζωή, προβλήματα απόδοσης και ικανότητας στο επάγγελμα. Διαταραγμένη σεξουαλική ζωή.

Ουρανος-MCΚρόνος– ψυχρότητα, στενομυαλιά, εγωισμός. Η κατάσταση το να αποκτά κάποιος σοβαρότητα και εγκράτεια και να προσγειώνεται ομαλά.Γρήγορη αναχώρηση, λέγοντας αντίο βιαστικά. Η απώλεια, η παραίτηση η εγκατάλειψη, χωρισμός.

Αρης-MCΚρόνος– αναστολές, ανικανότητα να πάρουμε αποφάσεις, αποτυχημένες ενέργειες,  βλάβη η ζημιά, εξαναγκασμός από άλλους.

Η πανσέληνος επηρεάζει τον 1 οίκο της χώρας μας, που αντιπροσωπεύει το λαό, τη γενική κατάσταση της χώρας,τις κρατικές υποθέσεις και τη δημόσια υγεία ενώ είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Αρη στον Τοξότη στον 7 οίκο, όχι ακριβείας βέβαια,αλλά συνδέεται με τις διεθνείς συνθήκες, ειναι οι φανεροί εχθροί ενός κράτους,το εμπόριο με ξένες χώρες,αλλά εκεί υπάρχει και η Αφροδίτη στον Τοξότη, που κρούει τα τύμπανα πολέμου, είτε μεταφορικά είτε κυριολεκτικά.


Ο άξονας αυτός βέβαια συνδέεται και με την λαϊκή αντίδραση,τα δικαστήρια, όπου ο κόσμος δίνει μάχη για τους πλειστηριασμούς. Αυτές οι όψεις σημειώνουν σε οποιοδήποτε επίπεδο έκρηξη,οργή,εχθρότητα.Η Σελήνη τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα, αλλά και τον Ήλιο, ενώ ο δεύτερος είναι σε σύνοδο με την Αφροδίτη προσθέτοντας περισσότερη ένταση, οργή και έκρηξη. 
Το τρίπτυχο Σελήνης-Ήλιου-Ποσειδώνα στην 11 μοίρα επηρεάζει τους 1-7-11 οίκους του ελληνικού χάρτη. Ο 11 οίκος βέβαια συνδέεται με το κοινοβούλιο, την πολιτική της χώρας και με τις απεργίες, διαδηλώσεις ή επαναστάσεις.Με το υπουργείο Πολιτισμού. Με την παραγωγή και την μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας. Με την αεροπορία της χώρας και με τα αεροδρόμια .Με το διαδίκτυο. 
Φαίνεται ότι μέσα από μοιραία γεγονότα, σηματοδοτεί και την αντίστροφη μέτρηση για πολλά πράγματα σταδιακά.Η αντιθεση Αρη-Ουρανού φέρνει βίαια γεγονότα,αλλά και εκρήξεις πάσης φύσεως,όπως μέσα σε αυτό συμπεριλαμβανεται και η φύση.
Email: astro.ephimerides@gmail.com
Follow on instagram.com/astroephimerides/


Exit mobile version