Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΌΚΕΡΩ: 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Σε αυτό το κείμενο θα καλύψω για τα επόμενα τρία χρόνια, μια σημαντικη πλανητική συνάντηση δυο πολύ ισχυρών πλανητών που θα επηρεάσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις παγκόσμιες πολιτικοοικονομικές εξελίξεις, μέχρι το 2020.Να θυμίσω ότι ο κύκλος αυτός άνοιξε το 1982, και είχε διάρκεια για 38 χρόνια περίπου,και συνεπώς θα ολοκληρωθεί όταν σημειωθεί η σύνοδος μεταξύ τους που θα είναι ακριβείας, στο ζώδιο του Αιγόκερω, τον Ιανουάριο του 2020 όπου σε αυτή θα συμμετάσχει και ο Δίας τότε από το ιδιο ζώδιο.

Το 1982 ήταν σημείο εκκίνησης, όπου η εξουσία και το κέρδος ήταν ανεξέλεγκτα, όπου επίσης το έδαφος ήταν αρκετά γόνιμο για την παγκοσμιοποίηση.Η σύνοδος τότε ήταν στο ζώδιο του Ζυγού. Αυτη η σύνοδος όμως τώρα θα κλείσει τον κύκλο της το 2020 με την σύνοδο Κρόνου -Πλούτωνα αλλά στον Αιγόκερω.Η διέλευση του Κρόνου από το γήινο ζώδιο του Αιγόκερω,θα διαρκέσει μέχρι το 2020, όπου σηματοδοτεί ίσως την σημαντικότερη περίοδο στην ιστορία του 21ου αιώνα.Ο διελαυνων Πλουτωνας ,ήδη από το 2007, συνεχίζει το ταξίδι του μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερω (που σημαίνει πολιτικό- οικονομική κρίση, οικονομικές αναταραχές,πολιτική κατάρρευση κομμάτων και δομών του υπάρχοντος συστήματος που είναι σε εξέλιξη) μέχρι της 24 Μαρτίου, του 2023,όπου μετά θα εισέλθει στο ζώδιο του Υδροχόου (Μαζικές αναταραχές).

Όπως όλοι καταλαβαίνετε, η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω, σηματοδοτεί μια  καινούργια εποχή, εγκαταλείποντας το ζώδιο του Τοξότη, όπου θα συναντήσει τον Πλούτωνα στο ιδιο ζώδιο και θα σχηματιστεί μια σύνοδο το 2020, αλλά επίσης θα σχηματίσει και άλλες όψεις με άλλους πλανήτες, κατά την διάρκεια παραμονής του στο ζώδιο αυτό.

Ο Πλουτωνας στον Αιγόκερω ήδη σταδιακά έχει δρομολογήσει τις ριζικές αλλαγές, που τώρα έχουν αρχίσει και παιρνουν συγκεκριμένη μορφή, και γίνονται ολο και περισσότερο αντιληπτές τον τελευταίο καιρο παγκοσμίως. Η διαδικασία είναι μακρόχρονη και επίπονη, αλλα μέσω του Κρόνου στον Αιγόκερω, οι κανόνες και τα πρωτόκολλα θα τηρούνται αυστηρά, και αυτό περισσότερο αφορά το χρήμα, τα χρέη, τα δάνεια, το ασφαλιστικό κτλ. και οι όποιες ρυθμίσεις γίνουν θα σφραγιστούν υπο την επιρροή της συνόδου το 2020.

Για την ακρίβεια ο Κρόνος εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 21 Δεκεμβρίου, 2017, ώρα 6:50 π.μ. και θα εγκαταλείψει αυτό το ζώδιο στις 21 Μαρτίου το 2020. Στις 17 Δεκεμβρίου,2020 θα εισέλθει στον Υδροχόο, μετά από την ανάδρομη πορεία του.

Τα χρόνια του Κρόνου στον Αιγόκερω κατά το παρελθόν ήταν τα έτη, 1929-1932, 1958-1961, 1988-1991, αλλά και πιο παλιά, όπου συνέβησαν σημαντικά γεγονότα στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας ώστε να καταλάβουμε την συνοχή των πραγμάτων, αλλά αυτό θα το βάλουμε προς το τέλος του κειμένου όπου παραθέτοντας και τους ανάλογους συνδέσμους για να δείτε και μονοί σας.

Η σύνοδος Κρόνου -Πλούτωνα είναι πολύ αυστηρή, όπου η περίοδος 1929-1932 σήμανε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής ύφεσης, το 1958-1961, ήταν μια αρκετά εκρηκτική περίοδος υπό τον φόβο του ψυχρού πολέμου, αλλά και την ανέγερση του τείχους του Βερολίνου, όπου τα πολιτικά, θρησκευτικά και φυλετικά δικαιώματα ήταν πολύ πιο έντονα.

Σαφώς βέβαια το 1988-1991 σήμανε την πτώση του τείχους του Βερολίνου, και τον ερχομό πολλών αλλαγών. Η σύνοδος αυτή συνοδεύεται επίσης από την άκρατη φιλοδοξία του Αιγόκερω για επιτυχία στον επαγγελματικό χώρο, όπου ισχυρά πρόσωπα θα κάνουν την εμφάνιση τους όχι μόνο στην πολιτική αλλά και μέσα από άλλους τομείς, όπως την βιομηχανία.

Οι δομές και η παλιά τάξη που γνωρίζουμε σταδιακά αντικαθίστανται από κατι καινούργιο. Θυμηθείτε, ότι έχουμε ακόμα 6 χρόνια με Πλούτωνα στον Αιγόκερω και πολλά μπορούν να συμβούν από τώρα μεχρι τη στιγμή που ο Πλούτωνας θα εισέλθει στον Υδροχόο.

Εάν ταξιδέψτε όμως πισω στην ιστορία και κοιτάξετε τις προηγούμενες συνόδους Κρόνου- Πλούτωνα, συνήθως συνδέονται με την άνοδο και την πτώση των εθνών και αυτοκρατοριών, και φαίνεται επίσης να υπάρχει ένα σχέδιο βίαιων συγκρούσεων ή καθαρισμού της εξουσίας που συμβαίνουν μετά από αυτές τις συνόδους, όπου συχνά συνδέονται με την ανάκτηση ελέγχου από τους καταπιεσμένους λαούς, ή φαίνεται να υπάρχει αρχή ή τέλος περιόδου καταστολής.

Ένα άλλο παράδειγμα, είναι ο 30ετης πόλεμος που έπληξε την Κεντρική Ευρώπη, από το 1618 -1648, υπό την ηγεσία του ιερού Ρωμαίου αυτοκράτορα Φερδινάνδου Β κατά των Προτεσταντών, κάτω από την σύνοδο Κρόνου / Πλούτωνα το 1617 στο ζώδιο του Ταύρου και το 1648/9 στους Δίδυμους. Αυτός ο βίαιος πόλεμος, προήλθε από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Ισπανία, οδηγώντας σε ανασύνταξη του χάρτη της Κεντρικής Ευρώπης, με την Ρωμαιοκαθολική Αυτοκρατορία να αποσυναρμολογείται και να αντικαθίσταται από μια συλλογή κυρίαρχων κρατών.

Το έτος 1649 ήταν επίσης η χρονιά που ο Κάρολος Α΄ της Αγγλίας οδηγείται σε δίκη για προδοσία και άλλα κακουργήματα. Ο βασιλιάς Κάρολος Α΄ της Αγγλίας κρίνεται ένοχος εσχάτης προδοσίας σε δημόσια συνεδρίαση, αποκεφαλίζεται στο ανάκτορο Γουάιτχολ στο Λονδίνο. – Ο βασιλιάς Κάρολος Β’ της Σκωτίας ανακηρύσσεται βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας. Η κίνηση αυτή δεν ακολουθήθηκε από το Κοινοβούλιο της Αγγλίας ούτε από το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας. Η Βουλή των Κοινοτήτων της Αγγλίας ψηφίζει νόμο με τον οποίο καταργεί τη Βουλή των Λόρδων, δηλώνοντας ότι είναι “άχρηστη και επικίνδυνη για το λαό της Αγγλίας”.

Βέβαια, υπό την επιρροή της συνόδου η Ευρώπη το 1914 βυθίστηκε στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο μία μετά τη δολοφονία του αρχιεπισκόπου Franz Ferdinand στο Σεράγεβο. Εκείνη τη χρονιά υπήρχε μια σύνοδος Κρόνου / Πλούτωνα στις πρώτες μοίρες του Καρκίνου και ο Α παγκόσμιος πόλεμος επέβλεπε την καταστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τη αλλαγή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας στη Σοβιετική Ένωση.

Μετά από 33 χρόνια το 1947, αμέσως μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, με την σύνοδο Κρόνου / Πλούτωνα στον Λέοντα, αναδύθηκαν νέα έθνη όπως το Ισραήλ, η Ινδία και το Πακιστάν και αμέσως αυτά, βυθίστηκαν σε εσωτερικές θρησκευτικές συγκρούσεις. Αυτές οι δύο συζεύξεις κατέγραψαν και πάλι μια πολύ σημαντική περίοδο στην παγκόσμια ιστορία, και με τη Σοβιετική Ένωση να καταρρέει, όπου ακολούθησαν τα έτη ψυχρού πολέμου.

Η Κίνα κατέρρευσε επίσης από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο νικηφόρα αλλά αρκετά χτυπημένη, και αμέσως βυθίστηκε σε έναν εμφύλιο πόλεμο, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα θα αποκτούσε τελικά τον έλεγχο και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας κηρύχθηκε από τον Μάο Τσε Τουνγκ.

Άλλες συζεύξεις που συνδέονται με τον Κρόνο / Πλούτωνα περιλαμβάνουν το 1786 στον Υδροχόο, όπου οδήγησε στην επίσημη σύνταξη του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1819 στους Ιχθείς, που προκάλεσε ένα σταδιακό κύμα μετανάστευσης από την Ευρώπη, που υπέφερε από τους ευρωπαϊκούς ναπολεόντειους πολέμους, στη Βόρεια Αμερική όπου υπήρξε παρεμπιπτόντως η πρώτη οικονομική κρίση, γνωστή ως πανικός του 1819.

Η τριπλή σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα-Ουρανού το 1851, στα τέλη του Κριού και στην ακμή του Ταύρου είδε τις πρώτες συζητήσεις για τη νομιμότητα της δουλείας οδηγώντας σε μια διάσπαση Νότου –Βορρά, όπου η σκλαβιά ήταν κοινό φαινόμενο και η ελεύθερη στάση των κρατών στα βόρεια της χώρας – αυτό όμως θα οδηγούσε στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο 10 χρόνια αργότερα, καθώς ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σχημάτιζαν ένα τρίγωνο μεταξύ τους και ο Αβραάμ Λίνκολν κέρδισε την Προεδρία με εισιτήριο τον νόμο κατά της δουλείας.

Στη Γαλλία υπήρξε πραξικόπημα που οδήγησε στη κήρυξη του Ναπολέοντα Β ως αυτοκράτορα, στην απογοήτευση του Κοινοβουλίου και το τέλος της Δεύτερης Δημοκρατίας. Η σύνοδος του 1883 στους Δίδυμους είδε την κατάργηση του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων, του 1875 στις ΗΠΑ, μια απόφαση που θα έφερνε την εξέγερση στους μαύρους πολίτες και θα προκαλούσε διαίρεση για άλλη μια φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες για σχεδόν 80 χρόνια. Ήταν όμως ταυτόχρονα και μια εποχή τεχνολογικής προόδου με την εισαγωγή του ηλεκτρισμού, τη μηχανή καύσης και στην ιατρική όπου υποστηρίχθηκε η χρήση τοπικού αναισθητικού.

Προχωρώντας προς τα τέλη του 1982 και 1983, στην τελευταία σύνοδο Κρόνου- Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού, έφερε το θάνατο του Λεονίντ Μπρέζνιεφ, μετά τον οποίο η Σοβιετική Ένωση δεν θα ήταν ποτέ η ίδια δύναμη που ήταν κάποτε και το τέλος του ψυχρού πολέμου, αλλά και η αντιπαράθεση για την πυρηνική ενέργεια μεταξύ Ανατολής και Δύσης έλαβε τέλος.

Καθώς αυτά συνέβαιναν, οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Ρόναλντ Ρέιγκαν άρχισαν να διεκδικούν τα σκήπτρα της παγκόσμιας δύναμής ώστε να γίνει η πιο ισχυρή οικονομική δύναμη στον πλανήτη.

Στην Άπω Ανατολή, η Κίνα άρχισε να υιοθετεί μια πιο ανοικτή οικονομική θέση υπο την επιρροή του Deng Xiaoping και υιοθέτησε το σημερινό σύνταγμά της, τον Δεκέμβριο του 1982, καθώς το κομμουνιστικό κράτος άρχισε να ανοίγει τον εαυτό του στο εμπόριο και την οικονομική ανάπτυξη.

Τα θετικά χαρακτηριστικά μιας τέτοιας συνόδου είναι ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος και νέες ανακαλύψεις στα μαθηματικά, στις επιστήμες, στην μηχανική, ιδίως την βιομηχανική υποδομή και την τεχνολογία ανακύκλωσης, το πετρέλαιο, την αρχαιολογία, γεωλογία, εκμετάλλευση των πόρων κτλ. Μπορεί να υπάρξει βαθιά κατανόηση σημαντικών θεμάτων όπως η γενετική, η φυσική και η κβαντική μηχανική. Αν συμφωνήσουν οι ηγέτες, ο κόσμος αυτός θα μπορούσε να βελτιωθεί σημαντικά όπως και η καθημερινή μας ζωή.

Η αρνητική πλευρά του Κρόνου-Πλούτωνα είναι τόσο αρνητική όσο δεν παίρνει, καθώς έχει την σημασία του προγραμματισμένου, οργανωμένου αλλά και της σκόπιμης εγκληματικότητας, την τυραννία του κακού στο υψηλότερο επίπεδο. Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα, είναι από τους χειρότερους άξονες στην αστρολογία, συνδέεται με τη χειρότερη κατάχρηση της όποιας εξουσίας και διαφθοράς.Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι ο μαζικός θάνατος ανθρώπων, κυριολεκτικά είτε μεταφορικά, και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι μυστηριώδης επιδημίες, σεισμικές και ηφαιστειακές εκρήξεις μεγάλης κλίμακας.

Αυτή η επιρροή θα κορυφωθεί το 2020 όταν ο Κρόνος θα είναι στην πραγματικότητα σε απόλυτη σύνοδο, δηλαδή σε απόλυτη συμφωνία, με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και άλλους πλανήτες. Υπάρχουν όμως πολλά περισσότερα σχετικά με αυτό το κεφάλαιο, που λέγεται Κρόνος στο Αιγόκερω.

Η αρνητική πλευρά του Κρόνου-Πλούτωνα, συνδέεται επίσης με τις τελετουργικές θυσίες, την παιδοφιλία και άλλες πολύ σκοτεινές πρακτικές που λαμβάνουν χώρα σε μυστικές συναντήσεις της ελίτ, όπως είναι το Bohemian Grove και ημερολογιακές ημερομηνίες για τελετουργικά, όπως τα ηλιοστάσια, οι ισημερίες και άλλες σημαντικές ημερομηνίες όπως η, 1η του Μάη και οι αποκριές.

Σύνοδοι, τετράγωνα και αντιθέσεις του Κρόνου/ Πλούτωνα συμπίπτουν εν γένει με πολύ αρνητικά και ενοχλητικά περιστατικά όπως η αρχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και το τρομοκρατικό χτύπημα της 9-11 αλλά και το Πολυτεχνείο, όσο αφορά την Ελλάδα.

Ο Κρονος κυβερνά τον Αιγόκερω, οπότε θα βρίσκεται σπίτι του για τα επόμενα τρία χρονια, ενώ ο Πλουτωνας στον Αιγόκερω είναι σε πτώση και κυβερνά τον Σκορπιο.

Ο άξονας Κρόνου-Πλούτωνα έχει την έννοια του ομαδικού περιορισμού, της Δικτατορίας, της κατάλυσης της όποιας εξουσίας και της Δημοκρατίας, αλλά συνδέεται και με τον μόχθο, την σκληρή εργασία. Η όψη αυτή δεν μπορεί να είναι απόλυτα θετική, συνδέεται με τη διάλυση, την αυταπάρνηση, την δυσκαμψία, με πολλά προβλήματα υγείας, είναι μια αυτοκαταστροφική ενέργεια, όπου συνδέεται με την απώλεια  και τα εμπόδια γι αυτό πρέπει κανείς να προσέχει το πώς θα την χρησιμοποιήσει.

Η σύνοδος αυτή έχει σαφώς συντηρητικό χαρακτήρα και παραπέμπει σε μια πολύ επικίνδυνη, αυστηρή και δύσκολη εποχή, όπου πολιτικά θα εχουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, παγκοσμίως, θα εχουμε αυστηρότερους ελέγχους η και ακόμα και το κλείσιμο των συνόρων ,όπως ήταν και το τείχος του Βερολίνου αλλά και του Μεξικού σήμερα στις ΗΠΑ, αλλά τώρα με διαφορετικούς τρόπους, θα υπάρχει μια γενική εσωστρέφεια, στην εξωτερική πολιτική, και στις διεθνής σχέσεις.

Είναι χρονιές «σταθμός» στην πορεία των εξελίξεων μέχρι και το 2020. Η Ευρώπη και οι Η.Π.Α. θα βιώσουν πολιτικές ανατροπές, εξελίξεις, που ακόμα δε μπορούν να αξιολογηθούν σε απόλυτο βαθμό και ίσως οι απώλειες να ειναι ανυπολογιστες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με το τετράγωνο Κρόνου – Ποσειδώνα δεν άφησε την Ε.Ε. να προβλέψει τη σοβαρότητα των καταστάσεων με το προσφυγικό.

Η προσφυγική κρίση, έδειξε ότι η Ε.Ε. δεν έχει ενότητα, και ο κίνδυνος του διχασμού και της διάλυσης πλανιέται, διογκώνοντας τα προβλήματα, ενώ και το 2018 ο Πλούτωνας θα συνεχίσει να κάνει τα θεμέλια της Ευρώπης να τρίζουν με έντονες αντιπαραθέσεις. Ακόμα και ηγέτες άλλων κρατών θα προτιμήσουν τη διάσπαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας η πορεία είναι ακραία και συντηρητική.

Το μέλλον της Ευρώπης αστρολογικά καθορίζεται από Κρόνο και Πλούτωνα. Η διέλευση του Κρόνου αποδεικνύει συνεχώς τα δομικά της προβλήματα, με γεωπολιτικές αλλαγές να συμβαίνουν, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει και άλλες εισροές μεταναστών και προσφύγων. Αν η Ε.Ε. δεν επιλύσει τις εσωτερικές, διασπαστικές της τάσεις, ο Πλούτωνας θα πέσει πάνω στο αδύναμο σημείο του οικοδομήματός της και αυτό, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις…

Από το 2018 έως το 2021, ο Κρόνος στον Αιγόκερω σχηματίζει σύνοδο με τον Πλούτωνα. Η επιείκεια εξαφανίζεται και επιβάλλεται με σκληρούς νόμους στην Ευρώπη. Θα υπάρξει ένα απόλυτο κράτος, το οποίο με τεχνολογικά μέσα, θα ελέγχει τη ζωή των ανθρώπων.

Ο Αιγόκερως συνδέεται με την πολιτική και τους πολιτικούς αρχηγούς κρατών, τις μεγάλες μπίζνες, και αυτά θα επηρεαστούν και θα αλλάξουν την εικόνα του πλανήτη.

Σίγουρα, όμως θέλει αυτοπειθαρχία, σκληρή δουλειά και αντοχή για να εκπληρώσει κάποιος αυτά που επιθυμεί. Μακάρι οι ηγέτες αυτού του πλανήτη να την χρησιμοποιούσαν για το καλό, αλλά μάλλον είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων όπως αποδεικνύεται και πάλι στην ιστορία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ας ελπίσουμε ότι μέσα από αυτές τις αλλαγές και το χάος θα έλθει η τάξη και θα αναδειχθούν νέοι ηγέτες. Με την σύνοδο Κρόνου/Πλουτωνα, το υπάρχων πολιτικό σύστημα θα αλλάξει, πολλοί ηγέτες θα χαθούν και θα εξαφανιστούν και θα αναδειχθούν άλλοι.

Ο Αιγόκερως στο σπίτι του, σημαίνει ότι η εξουσία, η παγκοσμιοποίηση, θα δείξει το σκληρότερο πρόσωπο της τα επόμενα χρόνια. Σε φύση συνόδου, με απόκλιση, διότι δεν θα είναι πάντα ακριβείας παρά μόνο το 2020, συνδέεται με την βια και τους ομαδικούς θανάτους. Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι σκληρής ιδιοσυγκρασίας χωρίς συναισθήματα, είναι τραχύς, έχει βίαιες τάσεις, δείχνει φανατισμό και προσκόλληση, χωρισμό, θλίψη, παραίτηση, απώλεια της θέσης κάποιου, είναι μια αυτοκαταστροφική ενέργεια, δείχνει εξαναγκασμό, και σοβαρά εμπόδια.

Κοινωνιολογικά, ανήκει στους σοβαρούς ερευνητές και επιστήμονες, στους αντιδραστικούς και βίαιους ανθρώπους, αλλα και τους εμπειρογνώμονες. Ποσο θετικος μπορεί να είναι ο άξονας αυτος; έχει να κάνει με την σκληρή εργασία και μόχθο με σκοπο την επιτυχία, συνδέεται με την συμμετοχή μεγάλων ομάδων σε κοινές δραστηριότητες, συνδέεται με την απομόνωση με σκοπο να φέρει κάποιος εις πέρας μια σκληρή εργασία η έρευνα. Έχει να κάνει την υπερβολική πειθαρχία και αυτοπειθαρχία.

Η λέξη “μαζικός φόνος” η “μαζικές δολοφονίες” η “δολοφόνος κατά συρροή” χρησιμοποιείται πολύ λίγο η σχεδόν καθόλου εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων όπως σε χάρτες διοικητών Γερμανικών στρατοπέδων συγκεντρώσεων της ναζιστικής Γερμανίας, όπως και ο άξονας Αρη-Πλούτωνα, σαφώς βέβαια θα πρέπει να λαμβάνονται και άλλοι αστρολογικοί παράγοντες υπόψιν.

Η διέλευση του Κρόνου από τον Αιγόκερω θα είναι στις 21 Δεκεμβρίου,2017,ακριβώς σε σύνοδο με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό θα είναι ένα σκληρό μάθημα πραγματικότητας για όλους. Εξασφαλίζει ότι το 2018 θα είναι ένα πολύ σημαντικό έτος όσον αφορά την οικονομία, την οργάνωση της κοινωνίας, την πολιτική και την πρακτική επιβίωση. Αυτοί που κυβερνούν είναι πιθανόν να προσπαθήσουν να διαφυλάξουν η και να επαναφέρουν την παλιά και συντηρητική πραγματικότητα. Άλλωστε ο Κρόνος στον Αιγόκερω δεν θα αφήσει περιθώρια για ψευδαισθήσεις πλέον.

Ο Ερμής γυρίζει τότε (σε λίγες ημέρες δηλαδή) σε ευθεία πορεία στις 13 μοίρες του Τοξότη στις 23 Δεκεμβρίου μόνο 2 ημέρες μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Κρόνος εισέρχεται στον Αιγόκερω. Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Αιγόκερω στις 26 Δεκεμβρίου του 2017 ενώ βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο.

Θέματα πρακτικής ανησυχίας και επιβίωσης θα κυριαρχήσουν, δημιουργώντας μια πιο σοβαρή γενική δημόσια στάση.Ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεται αυτή η μεγάλη δόση της πραγματικότητας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι συμβαίνει από τώρα μέχρι τότε και κατά πόσο ο βιομηχανικές,οικονομικές και πολιτικές υποδομές στον κόσμο θα έχουν πραγματικα επιβιώσει εκείνη την εποχή η κατά πόσο μπορούν να επιβιώσουν.

Οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά καθεστώτα θα μπορούσαν να καταστούν ακόμα πιο καταπιεστικά και τυραννικά, καθώς θα νιώθουν ότι χάνουν την καρέκλα τους ή θα μπορούσαν να σημαίνουν την καταστροφή και την αποσύνθεση των οικονομικών και κυβερνητικών δομών ή και των δύο. Θα μπορούσε να σημάνει ακόμα μια ευρεία οικονομική κατάθλιψη, καθώς ο Κρόνος/Πλουτωνας διαλύει οικονομίες.(Economic depression).

Αυτό που κάνει η φύση μέσω του Κρόνου στον Αιγόκερω, απο γεωλογικής άποψης αφορά τους σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις, τσουνάμι, σφοδρές καταιγίδες, μαγνητική αντιστροφή των πόλων που θα συμβεί αργότερα, ηλιακές καταιγίδες, μαζική εκτόξευση ηλιακής μάζας κ.α. μπορεί να είναι μείζονες παίκτες που μπορούν να αλλάξουν δραματικά το ανθρώπινο ιστορικό Δράμα.

Για παράδειγμα, μια αρκετά ισχυρή εκτόξευση ηλιακής μάζας θα μπορούσε να “τηγανίζει” τους δορυφόρους επικοινωνίας και να καταργήσει το ηλεκτρικό δίκτυο από το οποίο εξαρτάται ο σύγχρονος πολιτισμός. Εάν τέτοια πράγματα συμβούν, τα καταρρέοντα οικονομικά συστήματα αναγκαστικά για τους λαούς θα έθεταν άμεσα το θέμα επιβίωσης. (Να θυμίσω ότι με Κρόνο στον Αιγόκερω, στις 13 Μαρτίου 1989- Μια γεωμαγνητική καταιγίδα προκάλεσε την κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης του Κεμπέκ, με αποτέλεσμα 6 εκατομμύρια άτομα να μείνουν χωρίς ρεύμα για 9 ώρες.)

Ο άξονας Κρόνου/Πλουτωνα συνδέεται με το ψύχος, τις βαριές χιονοπτώσεις, με την μείωση της θερμοκρασίας, πάντως όχι με την υπερθέρμανση του πλανητη.

Τα ίδια προβλήματα θα συνεχίσουν να κυριαρχούν και το 2018,το μεταναστευτικό, οι πρόσφυγες, η τρομοκρατία, οι πληγές που δημιουργήθηκαν σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ο πόλεμος με την Συρία, όπου στο παιχνίδι μπαίνει τώρα και η Σαουδική Αραβία, ο ισχυρός ανταγωνισμός ανάμεσα στις μεγάλες υπερδυνάμεις.Ο Κρόνος στον Αιγόκερω όμως σε συνδυασμό με την δύναμη του Πλούτωνα, στο πρώτο πράγμα που πάει το μυαλό μας είναι η πολιτική, διότι ο Αιγόκερως κυβερνά τους πολιτικούς και την πολιτική, τις κυβερνήσεις, όπου μπορεί εδώ να φέρει εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.Το πάθος για πολιτική δύναμή, φιλοδοξία αλλά και εξουσία θα ενταθεί περισσότερο και μπορεί να οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις και αυτό διότι ο Πλουτωνας δυναμώνει τον φανατισμό και τον εξτρεμισμό σε σχέση με την πολιτική.

Η τελευταία περίπτωση, οπου δυστυχώς συμπεριλαμβάνεται και αυτό, και πρέπει να το αναφέρω, διότι υπάρχουν σημαντικοί αστρολογικοί παράγοντες που οδηγούν προς τα εκεί, είναι εκείνη μιας μεγάλης πολεμικής σύρραξης, έναν πόλεμο ιδιαίτερα καταστροφικό και βίαιο οπου οι απώλειες θα είναι σημαντικές. Η ανθρωπότητα για αλλη μια φορά διατρέχει μεγάλο κίνδυνο. Ακόμα και αν συμπαρασυρθούμε σε έναν ακραίο πόλεμο, θα υπάρξουν σημαντικές στερήσεις και απώλειες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ήδη προετοιμάζονται από τον Κρονο στον Τοξότη, και βέβαια ο Κρόνος θα επιβάλλει το σκληρό του πρόσωπο μέσα από τον Αιγόκερω.

Ένα άλλο θέμα που μας αγγίζει, και δεν μπορούμε να παραβλέψουμε, είναι η ολοένα και πιο συχνά εμφανιζόμενη παρουσία UFO-ET (εξωγήινης ζωής) θα είναι επίσης ένας τεράστιος παράγοντας-παίχτης που θα αλλάξει τα πράγματα και το παιχνίδι. Η επιρροή της εξωγήινης ζωής θα μπορούσε να είναι αρνητική εάν η ομάδα των ΕΤ, που υποτίθεται οτι έχει τοποθετήσει σε καραντίνα τον πλανήτη Γη και έχει υποδουλώσει τον ανθρώπινο πληθυσμό της για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα παραμείνει υπό έλεγχο.

Πολλοί έξυπνοι άνθρωποι έχουν συνδέσει τις τελίτσες για να καταλάβουν πώς ο κόσμος ελέγχεται από μια ελιτίστικη ομάδα διεθνών εταιρικών τραπεζιτών παρασκηνιακά. Μέχρι στιγμής, πολύ λίγοι έχουν καταλάβει ότι η εξωγήινη ζωή βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας ελέγχου. Αυτό θα αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Η ανθρωπότητα κατευθύνεται προς πολλές εξαιρετικά συγκλονιστικές αποκαλύψεις, καθώς η παρουσία των ΕΤ, τόσο φιλικών όσο και εχθρικών, θα καθιστούν ολοένα και πιο ορατή την παρουσία τους.

Μία από αυτές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις θα μπορούσε να έρθει αυτόν τον χειμώνα, για παράδειγμα, όταν ο Ερμής στον Αιγόκερω σε ευθεία πορεία, θα είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Ουρανό. Η αναμφισβήτητα εμφανής παρουσία ΑΤΙΑ θα φτάσει σε ένα σημείο, όπου θα είναι αδύνατο να κρυφτεί η να συνεχιστούν να λέγονται τα ίδια συστηματικά ψέματα από τους ηγέτες.

Σύμφωνα με αρκετές ανεξάρτητες και πηγές πληροφοριών, υπάρχει ένας διαστημικός πόλεμος μεταξύ φιλικών και μη φιλικών, προς τον άνθρωπο ομάδων ΕΤ και αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό. Πολλοί έχουν γίνει μάρτυρες και λένε ότι γίνονται πραγματικές διαστημικές μάχες με πτώσεις των συντριμμιών στη Γη. Σε παγκόσμια κλίμακα, χιλιάδες παρατηρήσεις UFO συμβαίνουν κάθε μέρα σύμφωνα με οργανισμούς παρατήρησης εξωγήινης ζωής, όπως η MUFON που συλλέγουν αυτά τα δεδομένα.

Όμως ο Ερμής σε ευθεία πορεία και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και σε τετράγωνο με τον Ουρανο θα έχει να κάνει με κάτι περισσότερο από ένα άλλο ακόμη πολιτικό σκάνδαλο.

Η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερω την ίδια μέρα με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2017 θα μπορούσε να δείξει ότι υπάρχει πρόβλημα με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, το ωροσκόπιο του οποίου έχει τον Ήλιο στον 6ο οίκο στην 1 μοίρα και 33 λεπτά του Αιγόκερω, σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον 12ο οίκο, στις 0 μοίρες του Καρκίνου, με τον Ήλιο αλλά και τον Πλούτωνα να σχηματίζουν ένα Ταυ-τετράγωνο και με τον Ουρανό στις 0 μοίρες του Κριου.

Ο χάρτης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει ωροσκόπο στις 18 μοίρες του Καρκίνου σε σύνοδο με τον Άρη στις 19 μοίρες του Καρκίνου, με τον ωροσκόπο και τον Άρη να ευθυγραμμίζονται με τους Δεσμούς του Κρόνου και του Πλούτωνα. Αυτό υπογραμμίζει την περαιτέρω κρυφή φύση του Κρόνου-Πλούτωνα των Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων.

Ο Κρόνος θα βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στις 9 μοίρες του Αιγόκερω στις 17 Απριλίου 2018. Ο Κρόνος θα είναι σε ευθεία πορεία στις 2 μοίρες και 32 λεπτά του Αιγόκερου στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018, ενώ παράλληλα σχεδόν θα εξαγωνιζει  τον Ουρανό στον Ταύρο. Αυτό παράλληλα με τον Δία στις 17 μοίρες του Σκορπιού, θα εξαγωνιζει τον, Πλούτωνα στις 18 μοίρες του Αιγόκερω, και θα τριγωνίζει τον Ποσειδώνα στις 15 μοίρες των Ιχθύων.

Αυτές οι ως επί το πλείστον είναι οι εποικοδομητικές επιρροές του Κρόνου και υποδηλώνουν καλή οργάνωση και την εφαρμογή εφευρετικών λύσεων σε πρακτικά προβλήματα. Θα υπάρξει αυξημένη κίνηση προς την κατεύθυνση της μεταρρύθμισης των συστημάτων οικονομικής-κυβέρνησης για την επίτευξη πραγματικής δικαιοσύνης και λογοδοσίας έναντι της βούλησης του λαού. Ας το ελπισουμε.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη ενός δίκαιου, βιώσιμου οικονομικού συστήματος. Ίσως να εχουμε μια καινούργια μορφή δικαιοσύνης, όπου να μπορούν να διορθωθούν κάποια πράγματα αποκαταστώντας τα λάθη του παρελθόντος.

Κανονικά, ο Πλούτωνας σε συμφωνία με τον Κρόνο θα πρέπει να καταστρέψει ότι σάπιο και παλιό υπάρχει και ξεπερασμένο, φέρνοντας νέες ιδέες. Γενικότερα, μπορεί να έχει θετική επιρροή, διότι και οι δυο εδώ έχουν εκκαθαριστική δυναμη. Και οι δυο θα μπορούσαν να βάλουν φρένο στην ταχύτατη εξέλιξη των πραγματων, μέσα απο μια σειρά ανατροπών και ραγδαίων εξελίξεων, και να επικεντρωθούμε στο τι είναι πιο σημαντικό και αναγκαίο ώστε να χτιστούν προσεχτικά οι νέες συνθήκες, σε νεα γερά θεμέλια. Από την αλλη η ιδια η οψη μπορεί να είναι εμπόδιο στην πρόοδο και την εξέλιξη, όμως αν εκμεταλλευτούμε  την θετική και εποικοδομητική και σκληρά εργατική φυση του Αιγόκερω θα μπορούσαμε να πούμε οτι υπάρχει πραγματικά ελπίδα για το μέλλον. Ειδάλλως, σε μερικά χρόνια μετά την σύνοδο θα είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο, αν δεν χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά.

Στις 12 Ιανουαρίου του 2020, θα βιώσουμε τον επόμενο κύκλο συνόδου Κρόνου- Πλούτωνα. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το τι μπορεί να συμβεί μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερω,που κυβερνά τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς.Ο Πλούτωνας αλλάζει τη φύση της εξουσίας στον κόσμο και πρέπει κανείς να αναρωτηθεί πού βρίσκεται αυτή η δύναμη στον σημερινό τεχνολογικά δικτυωμένο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Ακούγοντας για την σύνοδο μεταξύ αυτών των δυο πλανητών, μας πιάνει φόβος, και αναρωτιόμαστε αν αυτό το καινούργιο που αναδύεται θα μας παραλύσει. Αν είμαστε έτοιμοι, σίγουρα τίποτα δεν θα μπορέσει να μας εμποδίσει η να ανακόψει την πορεία μας, συνεχίζοντας να δουλεύουμε σκληρά, για κάτι καλύτερο. Όμως μια αλλαγή για να είναι πετυχημένη, πρέπει και η κοινωνία να είναι ώριμη, πράγμα που δεν συμβαίνει απόλυτα. Αφού τίθεται θέμα συνόδου, θα ταίριαζε να πω ότι θα ήταν καλύτερα να ξεκαθαρίσουμε τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει και τι είναι αυτό που πρέπει να παραμείνει, χωρίς να χάνουμε ευκαιρίες με ανούσια πράγματα. Αυτό θα φέρει πρόοδο σε όλα τα επίπεδα.

Έχουμε δει ότι οι απόψεις των ανθρώπων σήμερα μπορούν να χειραγωγηθούν για να επηρεάσουν την εκλογή κυβερνήσεων. Πράγματι, η άνοδος των πλούσιων και ισχυρών εταιριών και εκείνων που κυριαρχούν στον παγκόσμιο ιστό θα μπορούσε να έχουν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ζωές μας. Αυτοί θα είναι οι εταιρικοί γίγαντες όπως ο Mark Zukerberg στο Facebook, ο Sundar Pichai στο Google και ο Jeff Bezoz στο Amazon όπου είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι του παιχνιδιού για τα επόμενα χρόνια, καθώς τα σύνορα γίνονται όλο και πιο ασήμαντα; κατά τα τέλη του 2020 θα εχουμε την σύνοδο Κρόνου-Δια στον Υδροχόο, που είναι ζώδιο της τεχνολογίας και του Διαδικτύου. Ένας νέος κύκλος θα αρχίσει που υπογραμμίζει την ανεξαρτησία, την επιστήμη και την νέα κοινωνική εποχή, και την ανάπτυξη που έρχεται;

Από την άλλη πλευρά θα υπάρχει μια περισσότερο προστατευτική στάση, καθώς ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι πολύ συντηρητικός και περιοριστικός, καθώς τα έθνη θα προσπαθούν να συγκρατήσουν τη δύναμη των συνόρων ως έχουν, ενώ απο την άλλη το παγκόσμιο χωριό θα γίνεται όλο και πιο αλληλένδετο.

Η Αμερική όμως παράλληλα θα συνεχίζει να κλείνετε στον εαυτό της καθώς η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στον οίκο της αυτοκαταστροφής, τον 12ο.

Αυτό είναι ο οίκος της θυσίας, όπου οι κρυμμένοι εχθροί υπονομεύουν και με τον Πλούτωνα της Αμερικής στις 28 μοίρες του Αιγόκερω αλλα και ο διελαυνων Πλούτωνας όσο και ο Κρόνος αμέσως μετά τη σύναψη της συνόδου, μπορεί απλά να δείτε τη δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεπεραστεί και κάποια είδος κρίσης να ακολουθεί.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης του μετασχηματισμού, και η επιστροφή Πλούτωνα στον χάρτη των ΗΠΑ από την σύνοδο του Κρόνου -Πλούτωνα θα φέρει αρκετό στρες στις ψυχές των Αμερικανών. Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει παραδοσιακά τον μαύρο μεταναστευτικό πληθυσμό του έθνους (ο Πλούτωνας κυβερνά τον 9 οίκο), κρυμμένος μακριά στο σπίτι της θυσίας και του πόνου. Διαίρεση και μια πιθανή κρίση που εξελίσσεται είναι πολύ πιθανό ,όπου αυτό θα μεταμορφώσει εντελώς το έθνος των ΗΠΑ.

Ο 9ος οίκος αντιπροσωπεύει επίσης το εμπόριο  και τις συμφωνίες στο εξωτερικό, και αυτό μπορεί να είναι τώρα πιο περιορισμένος και αποθαρρημένος,καθώς οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο εσωστρεφής.Θυμηθείτε επίσης ότι στα τέλη του 2020 η σύνοδος Κρόνου- Δία στις 0 μοίρες του Υδροχόου, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα  μπορεί να διοχετεύσει τη διοίκηση (Κρόνος) ενάντια σε θέματα πίστης / ή διαφορετικότητας (Δία) που θα οδηγήσουν σε μετασχηματισμό ή αλλαγή της εξουσίας κατά κάποιο τρόπο; Οι προεδρικές εκλογές το 2020 και αυτές οι όψεις θα επηρεάσουν την κατεύθυνση που ακολουθούν οι ΗΠΑ.

Παραδοσιακά, με την Αφροδίτη, το κυβερνών κόμμα ευνοείται να κρατήσει στην εξουσία και με τους Ρεπουμπλικάνους που κρατούν το σκήπτρο και με τον Κρόνο να κινείται στον συντηρητικό Αιγόκερω, αισθάνομαι ότι θα κυριαρχήσει. Ότι και αν είναι αυτό ο Donald Trump σίγουρα θα δοκιμαστεί πολύ έντονα και θα περάσει από πολλά crash-test για να επιβιώσει μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Σαφώς η σύνοδος αυτή κάνει τα πράγματα πολύ επικίνδυνα ταυτόχρονα,διότι ο Πλούτωνας θα ενισχυθεί και η επιρροή του θα εντείνεται, όταν θα διασχίζει τους δικούς του Δεσμούς, που θα βρίσκονται γύρω από τις 20 μοίρες του* Καρκίνου-Αιγόκερω. Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 1931- μόνο ένα χρόνο μετά την ανακάλυψη του Πλούτωνα που αντικατοπτρίζει την άνοδο του φασισμού και την πρώτη διάσπαση του ατόμου που οδήγησε στην ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας και των πυρηνικών όπλων.

Η αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα στις 12 Ιουλίου 2018, με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με τους Δεσμούς, θα επηρεάσει την πρωτεύουσα των ΗΠΑ, την Ουάσιγκτον και έχει ιδιαίτερη σημασία για τις ΗΠΑ. Ίσως, αυτό αντικατοπτρίζει τις αμετάκλητες στροφές του μαζικού πεπρωμένου – και μια φάση καθαρτική, κρίση εξουσίας, που θα διαδραματίζεται στις ΗΠΑ κάτω από τον διεφθαρμένο και αυταρχικό Τραμπ και όχι μόνο.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Κίνα έχει επίσης ωροσκόπο Υδροχόο και αυτή η σύνοδος θα προσγειωθεί επίσης στον 12ο οίκο της απευθείας στον Κινέζικο γενέθλιο Δία, τον πλανήτη της επέκτασης. Τώρα ο Δίας στον κινεζικό γενέθλιο χάρτη σχηματίζει θετικές όψεις (σε εξάγωνο με την Αφροδίτη) και ο Κρόνος και ο Πλούτωνας μπορεί να δουν την Κίνα να ανεβαίνει και να αυξάνεται σε επιρροή. Η επιστροφή του Δία και η ακόλουθη σύνοδος Δία-Κρόνου θα είναι σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της Κίνας στην 1 μοίρα του Υδροχόου. Η χώρα του δράκου, και το 2020 και το 2021 μπορεί να δουν μια σημαντική μετατόπιση της εξουσίας από τη Δύση στην Ανατολή.

Καθώς ο Κρόνος και ο Πλούτωνας μπορεί να είναι μια βίαιη σύνοδος, υπάρχει μια πιθανότητα να ξεσπάσει η κινεζική φούσκα επέκτασης, και να βυθίσει τον υπόλοιπο κόσμο κατακόρυφα, ωστόσο η άποψή μου είναι ότι αυτό μπορεί να μην συμβεί, εξαρτάται βέβαια και από αυτούς που διοικούν αλλά και τα προβλήματα θα συμβούν σε ολόκληρο τον κόσμο, αφήνοντας την Κίνα σε πολύ πλεονεκτική θέση.

Στην Ευρώπη, γνωρίζουμε ήδη τι θα συμβεί πριν από την σύνοδο Κρόνου / Πλούτωνα, το Brexit και η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα μαζί με τον Νότιο Δεσμό συναντώνται μαζί με την γενέθλια σύνοδο Ποσειδώνα -Ουρανού που κυβερνά τον 7ο οίκο των σχέσεων και τα γειτονικά έθνη. Εδώ υπάρχει μια σαφής ένδειξη για μια διχοτόμηση που έρχεται. Η σύνοδος αυτή βρίσκεται στον 6ο οίκο των υπηρεσιών και των εργαζομένων και αναρωτιέμαι αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κινηθεί μετά το Brexit για να ενοποιήσει αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες, την υγεία, τους συνδικαλιστικούς νόμους ή ακόμα και να δημιουργήσει μια πανευρωπαϊκή αστυνομία ή στρατιωτική δύναμη; Ο Άρης, ο Ερμής και ο Πλούτωνας όλοι στο Σκορπιό σημαίνουν τις αποφάσεις, τις μυστικές υπηρεσίες, την αστυνομία, στρατιωτική και υπόγεια εξουσία και αυτή η σύνοδος θα εξαγωνιζει τους τρεις αυτούς πλανήτες, ξεκινώντας την αλλαγή.

Η σύνοδος Κρόνου -Δία στον 6ο οίκο υποδηλώνει έναν νέο κύκλο ενοποίησης και διοίκησης (Κρόνος) μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών (Δίας).

Για το Ηνωμένο Βασίλειο που εγκαταλείπει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κρόνος-Πλούτωνας πέφτει στο 4ο οικο, και θα σχηματίζει αντίθεση με τη Σελήνη, που αντιπροσωπεύει τον λαό του έθνους. Μάλλον, θα ασκηθεί πίεση από τη Σκωτία ή τη Βόρεια Ιρλανδία για να επιδιώξουν περισσότερη ανεξαρτησία. Προφανώς, αυτό εξαρτάται από την πορεία των διαπραγματεύσεων του Brexit, αν όμως δεν υπάρχει ευνοϊκό αποτέλεσμα για αυτά τα έθνη, αισθάνομαι ότι μπορούν να αποφασίσουν να το κάνουν μόνοι τους.

Δεδομένου, ότι ο Κρόνος κυβερνήτης του 4ου οίκου θα σχηματίζει μια όψη από τον Κρόνο / Πλούτωνα όχι ακριβείας, πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα ότι μια μελλοντική διάλυση η διαίρεση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να είναι ένα χαρτί που παίζει έντονα.

Το βρετανικό σύστημα ανέκαθεν ενθάρρυνε τους ανθρώπους να αγοράζουν δικά τους σπίτια και τα τελευταία χρόνια λόγω της μετανάστευσης και των διογκωμένων τιμών των κατοικιών, τα αποθέματα κατοικιών είναι εξαιρετικά ακριβά. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντέξουν και σε κάποιο σημείο η κρίση όσο αφορά την αγορά κατοικίας θα εκραγεί. Το 2020, ωστόσο η σύνοδος Κρόνου -Πλούτωνα στον βρετανικού χάρτη συνδέεται με τη στέγαση, τα εδάφη της, τα κτήρια, την δομή της,τις καιρικές συνθήκες και τις οικογένειες.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την Ρωσία καθώς έχει ωροσκόπο στις 23 μοίρες του Καρκίνου, επομένως ο Κρόνος / Πλούτωνας θα προσγειωθεί απευθείας στον Ρωσικό DC, κατερχόμενο. Κατά κάποιον τρόπο, οι σχέσεις της Ρωσίας με άλλα έθνη και ιδιαίτερα εκείνοι που τους αντιτίθενται θα κλονιστούν.Υπάρχει κάποιο είδος απόστασης, σύγκρουσης ή αλλαγής που θα συμβεί εδώ.Ο 7ος οίκος συνδέεται και με τον πόλεμο. Οι πρώην φίλοι θα γίνουν αντίπαλοι, ή ακόμη πιο πιθανό οι πρώην αντίπαλοι να γίνουν σύμμαχοι. Μία ή περισσότερες σχέσεις που έχει η Ρωσία θα υπόκεινται σε εξαφάνιση η ενδεχομένως θα μετασχηματιστούν. Η ισχυρή σύνοδος σε γωνιακό οίκο του χάρτη της είναι υψίστης σημασίας.

Όπως βλέπετε, πολλά από τα μεγάλα έθνη και συμμαχίες θα αισθανθούν την πλήρη ισχύ αυτής της συνόδου και το έτος 2020 μπορεί να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η εξουσία. Πιστεύω ότι οι παραδοσιακές δυνάμεις που γνωρίζουμε στη Δύση τα τελευταία 40 χρόνια θα αρχίσουν να μειώνονται και οι αναδυόμενες δυνάμεις, όπως η Κίνα και οι παγκόσμιες εταιρείες, θα αυξήσουν την επιρροή τους.

Το Ισραήλ με Αιγόκερω στο IC στο κάτω μέρος του χάρτη έχει ωροσκόπο στις 23 μοίρες του Ζυγού. Αναμένετε μια βίαιη αντίδραση στη σχέση Ισραήλ-Παλαιστίνης και στη Μέση Ανατολή ολοκληρωτικά όπου ήδη είναι σε εξέλιξη. Το Ισραήλ μπορεί να επιβιώσει από την πίεση καθώς και οι τέσσερις γωνίες του χάρτη του βομβαρδίζονται από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα ταυτόχρονα! Ένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή ή μια μεγάλη αναπροσαρμογή στην περιοχή θα πυροδοτηθεί, καθώς ο Πλούτωνας και ο Κρόνος θα δουλέψουν πλήρως στο χάρτη του εβραϊκού έθνους. Οι δυνατότητες για να συμβούν κοσμοϊστορικά γεγονότα νομίζω ότι είναι πραγματικά πολύ υψηλές .

Για την Ελλάδα ( σύμφωνα με τον χάρτη ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία) έχει τον Ήλιο στις 22η του Αιγόκερω,και παίρνω αυτόν τον χάρτη, διότι, μου κάνει εντύπωση το στελλιουμ στον Αιγόκερω και η σύνοδος Κρόνου /Πλουτωνα στον 11 οίκο, όπου ο Ήλιος επίσης τετραγωνίζει τον Κρόνο και τον Δία στον Κριό.

Εάν βασιστούμε σε αυτόν τον χάρτη, είναι προφανές ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι δεσμοί της με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστούν δραματικές αλλαγές. Με τη μετέπειτα διέλευση του Άρη στον Κριό να τετραγωνίζει όλους τους πλανήτες στον Αιγόκερω, δεν θα είναι υπερβολικό να προβλέψουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστοσο,η σύνοδος Κρόνου/Πλουτωνα την χτυπάει και κοινοβουλευτικα,και οικονομικά και στους τρεις χάρτες.

Ακόμα και αν πάρουμε τον ιδρυτικό χάρτη του 1830 απο τις ξενες δυνάμεις,ο γενέθλιος Δίας της Ελλάδος στον Αιγόκερω, στον 8 οίκο (χρέη, συντάξεις, ασφάλεια, θάνατοι, ο οίκος μετασχηματισμού), θα σχηματίζει σύνοδο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, σε μια πολύ δύσκολη μοίρα. Αυτό υπάρχει και στην ηλιακή επιστροφή της Ελλάδος, οπότε εκεί θα τα αναλύσουμε περισσότερο.

Κατά την άποψη μου μετά απο παρατήρηση,να προσθέσω το γεγονός ότι απο την σύνοδο Κρόνου-Πλουτωνα επηρεάζεται και το ωροσκόπιο της Κωσταντινουπολης,σε γωνιακούς οίκους,τόσο στην ηλιακη της επιστροφή όσο και απο την σύνοδο Κρόνου-Πλουτωνα,με μια υπερσυνοδο στον Αιγόκερω,στον 4ο και 7ο οίκο της, δηλαδή τα θεμελια της όσο και οι συμμαχίες τις και ως αντικείμενο εξωτερικής πολιτκης. Φαίνεται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, όπως επισης και αστροχαρτογραφικα δέχεται σημαντικές διελεύσεις.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα εξαγωνιζει τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς μεταξύ 8 Ιανουαρίου και 6 Μαρτίου 2019. Αυτό υποδηλώνει μια πιο πρακτική και έντιμη διαισθητική συνειδητοποίηση των πραγματικών λόγων για τους οποίους η κοινωνία και ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι τόσο δυσλειτουργικοί αλλά και ποια είναι η πραγματική πηγή του προβλήματος. Μια τέτοια συνειδητοποίηση στη συλλογική ψυχή είναι  απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα του σκοπού και της θέλησης ώστε να αναλάβουμε δράση. Μέχρι τότε θα είναι αδύνατο να αρνείται κανείς τις βασικές πραγματικότητες που πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να προσπαθούν να αγνοούν σήμερα.

Η σύνοδος Κρόνου- Πλούτωνα στον Αιγόκερω στις 22 και 45 λεπτά του Αιγόκερω στις 12 Ιανουαρίου 2020. Θα ισχύει μεταξύ 20 Δεκεμβρίου 2019 και 5 Φεβρουαρίου 2020. Υπάρχει μόνο μια ακριβής σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω, εξαιτίας της ανάδρομης πορείας του Κρόνου και του Πλούτωνα. Δεν θα είναι πλέον δυνατόν να αγνοήσουμε τις συνέπειες της ραδιενεργού ρύπανσης από τη Φουκουσίμα και από άλλες  πηγές. Αυτή είναι η πιο σημαντική εξωτερική αστρολογική όψη που θα κάνει ο Κρόνος ενώ βρίσκεται στον Αιγόκερω.

Αυτή η συνοδος Κρόνου-Πλούτωνα θα μπορούσε να επιφέρει την κατάρρευση σημαντικών οικονομικών, εταιρικών και πολιτικών δομών εξουσίας και την πτώση και τη ντροπή εκείνων που κατέχουν θέσεις εξουσίας σε αυτά τα θεσμικά όργανα. Τα χρέη επιβάρυναν τις μεγάλες εταιρείες, τις κυβερνήσεις, τις τράπεζες και άλλους οικονομικούς θεσμούς που θα μπορούσαν να φτάσουν σε πλήρης ακινητοποίηση, οπου θα σήμαινε το θάνατο της παλιάς καθιερωμένης δομής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Αυτές οι εξουσιαστικές δομές θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη πιο καταπιεστικές και τυραννικές, καθώς θα προσπαθούν απεγνωσμένα να παραμείνουν υπο έλεγχο.

Εάν έχει γίνει ήδη τεράστια καταστροφή της βιομηχανικής υποδομής του σύγχρονου πολιτισμού εξαιτίας του πολέμου και των φυσικών καταστροφών, θα μπορούσε κυριολεκτικά να σημαίνει ότι πρέπει να ανακαλύψουμε εκ νέου τον πολιτισμό για όσους επιβιώσουν. Εάν οι σημερινές βιομηχανικές, οικονομικές και πολιτικές υποδομές παραμένουν σχετικά άθικτες τότε το ανθρώπινο γεωπολιτικό δράμα της ελευθερίας έναντι της τυραννίας θα έχει περισσότερο χρόνο για να εκφραστεί προς τα εξω.

Με τον ένα η άλλο τρόπο ενα μέρος της επιβάρυνσης που πρέπει να ανακαλύψει η βιομηχανική, οικονομική και πολιτική οργάνωση της ανθρώπινης κοινωνίας θα πέσει στους ώμους της γενιάς που γεννήθηκε μεταξύ Νοεμβρίου 13, 1988 και 8 Φεβρουαρίου 1991, την τελευταία φορά που ο Κρόνος διέσχισε τον Αιγόκερω . Αυτή η γενιά θα ωριμάσει έπειτα.

Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός εξωτερικός πλανήτης, μετά το πρόσφατο τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα στον Κριο/ Αιγόκερω, με εξαίρεση το τετράγωνο Κρόνου/Πωσειδωνα στον Τοξότη/Ιχθείς.

Η αρνητική πλευρά της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα είναι εξίσου κακή όσο δεν παίρνει. Ο Κρόνος στον Ταύρο τετραγώνιζε τον Πλούτωνα στον Λέοντα το 1939 και το 1940 στην αρχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Κρόνος στους Ιχθείς ήταν σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στην Παρθένο το 1965 και το 1966 κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ. Ο Κρόνος στο Δίδυμο ήταν σε αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Τοξότη όταν έλαβε χώρα το τρομοκρατικό χτύπημα της 9/11. Η αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα ευθυγραμμίστηκε με τον ωροσκόπο και τον Ουρανό στο ωροσκόπιο των ΗΠΑ. Από τα παραδείγματα αυτά προκύπτει ότι από αυτές τις όψεις μεταξύ Κρόνου/Πλούτωνα δεν έχουν καλή φήμη. Συνήθως συμπίπτουν με αρνητικά γεγονότα που συνδέονται με το θάνατο, τον πόλεμο, τα βάσανα και την καταπίεση.

Το 1947, ιδρύθηκε κάτω από αυτή την σύνοδο Άρη/Κρόνου/Πλουτωνα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το οποίο υποτίθεται ότι αποσκοπεί στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και στη μείωση της φτώχειας παγκοσμίως τις λειτουργίες του. Στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ απέκτησε ανεξαρτησία από τους Βρετανούς το 1948, δημιουργώντας μια εξαιρετικά πολύπλοκη δυναμική εξουσίας στην περιοχή, με την επιστροφή της πνευματικής επιρροής των Εβραίων στην περιοχή που κυριαρχείται σαφώς στην Αραβία. Ενώ το Ισραήλ διαθέτει λίγους φυσικούς πόρους (χωρίς πετρέλαιο σε μια περιοχή που κυριαρχεί στο πετρέλαιο), η ιστορική σημασία και η πνευματική δύναμη της γης είναι σίγουρα οι λόγοι είναι ίσως ο λόγος για συνεχιζόμενες μάχες στην περιοχή, κυρίως για τον έλεγχο της ιερής πόλης της Ιερουσαλήμ .

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχουν θετικές εκφράσεις της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα όπως συμβαίνει με όλους τους συνδυασμούς πλανητικής ενέργειας. Ακριβώς όπως ο Κρόνος στον Τοξότη είναι και έφερε δημόσια ατιμία σε καθιερωμένους θρησκευτικούς θεσμούς και τους ηγέτες τους, ομοίως ο Κρόνος στον Αιγόκερω θα δυσφημίσει τα μεγάλα οικονομικά όργανα, τις κυβερνήσεις και τους διεφθαρμένους ηγέτες τους. Τα χρονια με τον Κρόνο στον Αιγόκερω ήταν περίοδοι πολιτικής αναδόμησης και επαναπροσδιορισμού των στοχων στην κοινωνία.

Ενώ ο Κρόνος στον Τοξότη, τα τελευταία 2μησι χρόνια περίπου, η καθιερωμένη δομή της εξουσίας προσπάθησε να ελέγξει τις μάζες μέσω των δογματικών συστημάτων θρησκευτικών πεποιθήσεων, με την τακτική του διαίρει και βασίλευε, των δογματικών φανατικών προσφύγων διαφόρων θρησκειών ενάντια στο άλλο. Βλέπουμε αυτό που ήδη συμβαίνει με την Isis, η οποία έχει κρυφά χρηματοδοτηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση όπου ελέγχεται από μεγάλες εταιρίες, χρησιμοποιώντας τη CIA και άλλους μυστικούς οργανισμούς. Ως συνήθως οι ελιτιστές χρηματοδοτούν και τις δύο πλευρές μιας σύγκρουσης για να διαιρέσουν και να κατακτήσουν.

Εν τω μεταξύ, η Isis κατάστρεψε αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία και δολοφονεί χριστιανούς σε όλη τη Μέση Ανατολή και όχι μόνο. Η σημερινή εισβολή στην Ευρώπη από την Isis και οι ισλαμιστές πρόσφυγες που διείσδυσαν από τη Συρία και άλλες μεσανατολικές χώρες χρησιμοποιούνται βέβαια από τους παγκοσμιοποιητες για την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης.

Το ίδιο συμβαίνει και στις ΗΠΑ με τους παράνομους μετανάστες του Μεξικού και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και άλλα μέρη του κόσμου. Οι παγκοσμιοποιητες χρησιμοποιούν αυτές τις εισβολές για να αμβλύνουν, να αποδυναμώσουν και να καταστρέψουν τις ισχυρές ευρωπαϊκές και αμερικανικές εθνικές ταυτότητες που θα μπορούσαν να διεγείρουν τον προγραμματισμένο έλεγχο της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν αρχικά είχε τεθεί στην εξουσία από τη CIA.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη οι ελίτ εδώ και καιρό υποκινήσαν τον κεντρικό έλεγχο της εκπαίδευσης (τόσο χαμηλότερης όσο και υψηλότερης) μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την εταιρική και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Επιτέθηκαν στα γονικά δικαιώματα και την οικιακή εκπαίδευση, προκειμένου να αποκτήσουν όλο και πιο αποκλειστικό έλεγχο της εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων.

Ο έλεγχος και η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τα κράτη και τις τοπικές σχολικές συνοικίες με διαφόρους τρόπους. Μία ψευδή εκδοχή της ιστορίας διδάσκεται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Δάσκαλοι και καθηγητές που αντιτίθενται σε αυτό και αποκαλύπτουν την αλήθεια χάνουν τη δουλειά τους. Μια δολοφονία μοιάζει με αυτοκτονία. Γίνεται πλύση εγκέφαλου στις μάζες μέσα από τα μεγάλα εταιρικά και κυβερνητικά ελεγχόμενα μίντια.

Πολλοί επιστήμονες ανώτερου επιπέδου, ειδικά μικροβιολόγοι, φυσικοί και αστρονόμοι, έχουν εξαφανιστεί ή έχουν αυτοκτονήσει επειδή ήξεραν πάρα πολλά ή επειδή επρόκειτο να δημοσιοποιήσουν για αυτό που γνώριζαν. Πριν από λίγο καιρό υπήρξε μια σειρά τραπεζιτών που πηδούσαν από τα παράθυρα επειδή γνώριζαν πάρα πολλά; Αυτό σήμαινε ότι ήταν μια προειδοποίηση για όσους σκέφτονταν δημοσίως να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Ο Κρόνος στον Τοξότη προκάλεσε περιορισμούς στα ταξίδια. Αυτό θα μπορούσε να γίνει για διάφορους λόγους. Τέτοιες αιτίες θα μπορούσαν να είναι οι φυσικές καταστροφές ,ισως η ελίτ δεν θέλει να γνωρίζουν οι άνθρωποι τι συμβαίνει πραγματικά σε άλλα μέρη του κόσμου και να σχηματίσουν συμμαχίες που δεν θα μπορούν να ελέγξουν.

Η κατάρρευση των νομισματικών συστημάτων θα μπορούσε να κάνει τα ταξίδια απρόσιτα για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Οι ενοχλητικές επιθεωρήσεις και οι διεισδυτικές έρευνες στα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τους σταθμούς λεωφορείων και τα σημεία ελέγχου των αυτοκινητοδρόμων θα καθιστούσαν τα ταξίδια λιγότερο ελκυστικά. Τα ταξίδια που πραγματοποιούνται θα σχετίζονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και την καριέρα κάποιου. Η λογοκρισία και η παρέμβαση στην ελεύθερη ροή πληροφοριών από τις κυβερνήσεις και τους αντιπροσώπους τους αποτέλεσαν πρόβλημα για τα ταξίδια σε άλλα μέρη του κόσμου. Και εδώ βέβαια ο Κρονος στον Αιγόκερω παίζει ρολο σε αυτό.

Ο Κρόνος στον Τοξότη έβαλε τα συστήματα θρησκευτικών, πολιτιστικών και πολιτικών πεποιθήσεων σε σκληρή δοκιμασία αλλά και επίσης και τα κατεστραμμένα νομικά συστήματα. Οι κοινωνικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, τα θρησκευτικά δόγματα και οι πολιτικές ιδεολογίες που δεν είναι αρκετά καλά θα καταρρεύσουν. Όποιος επιθυμεί να επιβιώσει στο άμεσο μέλλον, θα πρέπει να ξεχωρίσει το γεγονός από τη φαντασία και να ξέρει πότε λέει ψέματα η καθιερωμένη δομή της εξουσίας από τον Κρόνο στον Αιγόκερω και είναι ελεγχόμενο μέσο και εκπαιδευτικό σύστημα.

Εκείνοι που έχουν σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο και τους πόρους τους για την άσκοπη τηλεοπτική ψυχαγωγία είναι πολύ απίθανο να μην επιβιώσουν σε ό, τι έρχεται τα επόμενα 2-3 χρόνια. Αυτές οι αποσπάσεις από την αντιμετώπιση της πραγματικότητας είναι το σύγχρονο ισοδύναμο του παλιού ψωμιού και των τσίρκων της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Ο Κρόνος σχετίζεται με την πρακτική πραγματικότητα, ειδικά σε Φυσικό επίπεδο ή τον τρόπο με τον οποίο είναι τα πράγματα στην πραγματικότητα. Ο Ποσειδώνας, ειδικά στο ζώδιο των Ιχθύων, που είναι αρκετά ισχυρος στους Ιχθείς εκφράζει τη φαντασία και εμπνέει τη δημιουργικότητα και την ψυχική ευαισθησία και πνευματική συνειδητοποίηση στη θετική πλευρά.

Η αρνητική έκφραση του Ποσειδώνα εκδηλώνεται ως ψυχολογική σύγχυση, διαφυγή, εθισμός και αρνητικός υποσυνείδητος προγραμματισμός που λειτουργεί χωρίς συνειδητή συνειδητοποίηση. Η αρνητική έκφραση του Κρόνου είναι ο φόβος, ο υλισμός και ο εγωισμός. Η αρνητική έκφραση του τετραγώνου Κρόνου/Πωσειδωνα, που περάσε, ήταν επομένως ο υποσυνείδητος φόβος που κράτησε τους ανθρώπους κλειδωμένους σε περιοριστικά συστήματα πεποιθήσεων, αρνητικές συμπεριφορές απρόθυμοι να αλλάξουν.

Κάτω από αυτή την επιρροή, οι λαϊκές αγαπημένες ατομικές και συλλογικές ψευδαισθήσεις αφαιρέθηκαν η θα αφαιρεθούν. Οι άνθρωποι που είναι ψυχολογικά, πνευματικά και σε πρακτικό επίπεδο απροετοίμαστοι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων επιβίωσης θα καταρρεύσουν ψυχολογικά και θα τρελαθούν. Θα υπάρξει μια επιδημία πολιτισμικής ψύχωσης.

Αυτή η πολιτισμική ψύχωση συχνά παίρνει τη μορφή θρησκευτικού φανατισμού. Αυτές οι ατομικές και συλλογικές ψυχολογικές εκτροπές θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό που τους επιτρέπεται να ξεφύγουν από τις αρνητικές δυνάμεις που επιδιώκουν ώστε να συνεχίσουν να κρατούν τη Γη και τους ανθρώπους κλειδωμένους κάτω από τη σκλαβιά και σε καραντίνα όπως για δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα αποτέλεσε πριν λίγο καιρο, σημαντική δοκιμασία για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη και την ανθρωπότητα μαζικά για να διακρίνει την πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση, το γεγονός από την προπαγάνδα και την εμφάνιση από αυτό που πραγματικά βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα εμφύτευσε στους λαούς τον υποσυνείδητο ψυχολογικό φόβο στο μέγιστο. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι κάθε άτομο στον πλανήτη συνδέεται και επικοινωνεί τηλεπαθητικά με ολόκληρη την ανθρώπινη φυλή στο βαθύτερο συλλογικό υποσυνείδητο επίπεδο. Οι άνθρωποι που θεωρούνται ότι έχουν πάνω από τις συνηθισμένες ή προχωρημένες ψυχικές ικανότητες είναι απλώς συνειδητά συνειδητοποιημένοι και σε επαφή με αυτό το βαθύ επίπεδο προσωπικών και συλλογικών υποσυνείδητων.

Το γεγονός ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει σε ένα σταυροδρόμι φαίνεται τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό σε κάθε άτομο που ακόμη έχει λίγη επίγνωση και αυτό είναι αναμφισβήτητο.

Οι αποφάσεις και οι επιλογές που γίνονται αυτή τη στιγμή μεμονωμένα και συλλογικά θα έχουν τεράστιες εκτεταμένες συνέπειες για καλό ή κακό για πολλά, χιλιάδες χρόνια. Κάθε άτομο που κάνει μια ανακάλυψη ​​ή ανακαλύπτει λύσεις στα προβλήματα και μοιράζεται την ανακάλυψή τους με την υπόλοιπη ανθρωπότητα στο συλλογικό υποσυνείδητο επίπεδο, αυξάνει την πιθανότητα συλλογικής επιβίωσης του ανθρώπινου πολιτισμού στον πλανήτη Γη. Οι δυνάμεις του κακού, της καταπίεσης και της τυραννίας που πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα μπορεί πράγματι να είναι τρομακτικές, αλλά υπερβαίνουν κατά πολύ τις θετικές δυνάμεις της αγάπης, της σοφίας και της δύναμης που υπάρχουν στον Κόσμο.

Λαμβάνοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη για την επίλυση των προβλημάτων μας, ενδυναμώνουμε τον εαυτό μας να επικαλεστεί τις πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις καλοσύνης και της θετικής πνευματικής εξέλιξης. Αυτό περιλαμβάνει τα όντα σε όλο τον κόσμο που υποστηρίζουν την εξέλιξη της συνείδησης μέσω της εξελισσόμενης μορφής ζωής σε κάθε επίπεδο δημιουργίας. Κάθε άτομο που το κάνει αυτό εξουσιοδοτεί και ενθαρρύνει τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Δεν είμαστε μόνοι.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα σε αυτό το κρίσιμη περίοδο στην ιστορία είναι η ύψιστη πρόκληση για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τους βαθύτερους φόβους μας. Η επιθυμία να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Όπως ανέφεραν μερικοί από τους πιο σημαντικούς πνευματικούς δασκάλους: «Η δυναμη μας τελειώνει όταν αρχίζει ο φόβος μας».

Το τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα, προτείνει ότι κάτι θα γίνει ευρέως γνωστό, που θα προκαλέσει προκαταλήψεις και πανικό σε όλο τον κόσμο. Θα μπορούσε αυτό να είναι η επιστροφή του πλανήτη Χ ή του Nibiru; με τόσο πολύπλοκες και καλά χρηματοδοτούμενες κυβερνητικές πηγές παραπληροφόρησης που προορίζονται για να προκαλέσουν σύγχυση είναι δύσκολο να το πούμε αν ο πλανήτης Χ θα φτάσει στην πραγματικότητα και πόσο κοντά τα φεγγάρια και τα ίχνη των συντριμμιών θα φτάσουν στη γη. Με ή χωρίς τον πλανήτη αυτόν η παγκόσμια οικονομική ύφεση, η ανεργία, ο πόλεμος και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος θα προκαλέσουν ανησυχία, φόβο και αίσθημα απελπισίας για τεράστιο αριθμό ανθρώπων.

Εξετάζοντας τη σημασία του Κρόνου στον Τοξότη και ιδιαίτερα το πολυφημησμενο τετράγωνο Κρόνου/Πωσειδωνα, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διάκριση μεταξύ θρησκείας και πνευματικότητας. Επιφανειακά, μπορεί να φαίνονται παρόμοια ή και τα ίδια, αλλά στην πραγματικότητα είναι διαφορετικά. Η πνευματικότητα προέρχεται από την έμφυτη εσωτερική συνείδηση. Προκύπτει από τη συνείδηση ​​μέσα στο άτομο που γνωρίζει ότι είναι ο ίδιος μάρτυρας της σκέψης, των συναισθημάτων και της αλληλεπίδρασης με τον περιβάλλοντα κόσμο των ανθρώπων.

Η θρησκεία είναι ένας κοινωνικός, πολιτιστικός και πολιτικός θεσμός που σχεδιάζεται για να ενθαρρύνει τα κοινά συστήματα πεποιθήσεων, τα κοινωνικά πρότυπα και τους κανόνες συμπεριφοράς. Οι θρησκείες βασίζονται συνήθως στις διδασκαλίες ενός ατόμου που εμπνέεται από τις υψηλότερες καταστάσεις συνείδησης και την εκτεταμένη συνειδητοποίηση που βασίζεται στις άμεσες πολυδιάστατες εμπειρίες του. Η πνευματικότητα προέρχεται από μέσα. Η θρησκεία επιβάλλεται από έξω. Οι θρησκείες αρχίζουν συνήθως ως καθαρή διδασκαλία, αλλά σύντομα θα θεσμοποιηθούν, θα καταστραφούν και θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό του πολιτικού και οικονομικού ελέγχου και κυριαρχίας του πληθυσμού. Υπήρξε περισσότερος φόνος, χάος και υποδούλωση σε όλη την ιστορία στο όνομα της θρησκείας απ ‘ό, τι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Η αληθινή στρατιωτική δύναμη μπορεί να προχωρήσει μόνο μέχρι σε σημείο ώστε να ελέγχει τους πληθυσμούς. Ο έλεγχος των συστημάτων κοινωνικών πεποιθήσεων και των πολιτιστικών κανόνων πρέπει να κυριαρχεί με επιτυχία στις μάζες. Αυτό γίνεται συνήθως μέσω των κατεστραμμένων συστημάτων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Η θρησκεία δεν μπορεί να είναι καλύτερη από το επίπεδο συνείδησης εκείνων που την υιοθετούν.

Η διέλευση του Κρόνου στον Τοξότη και σε τρίγωνο με τον Ουρανό στον Κριο μεταξύ 9 Δεκεμβρίου 2016 και 22 Ιανουαρίου 2017, τον Νοέμβριο του 2017 και μεταξύ 18 Ιουλίου και 7 Οκτωβρίου 2018 με τον Κρόνο στον Αιγόκερω και τον Ουρανό στον Ταύρο. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στα οικονομικό-πολιτικά συστήματα μπορούν να κερδίσουν έδαφος. Βέβαια, η μεταρρύθμιση θα μπορούσε να βοηθηθεί από τους ανθρώπους στο εσωτερικό των νομικών, οικονομικών και κυβερνητικών συστημάτων να γίνονται δηλαδή «καρφιά» ή να ενεργούν κατά της διαφθοράς. Αυτή η επιρροή μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εφαρμογή νέων καθαρότερων, αποδοτικότερων και φιλικών τεχνολογιών.

Εν τω μεταξύ, ο Πωσειδωνας επίσης θα παραμείνει στους Ιχθείς μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025, και μετα θα εισέλθει στον Κριο. Ο Ποσειδώνας θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία στις 4 Μαρτίου 2025 σε 2 μοίρες και 10 λεπτά του Κριου. Ο Ποσειδώνας θα γυρίσει ξανά στους Ιχθείς στις 23 Οκτωβρίου, 2025. Ο Ποσειδώνας θα γυρίσει γυρίζει σε ευθεία πορεία στις 10 Δεκεμβρίου 2025. Ο Ποσειδώνας θα ξαναμπεί στον Κριο, στις 27 Ιανουαρίου 2026.

Επειδή ο Ποσειδώνας είναι ο κυβερνήτης των Ιχθύων, η επιρροή του είναι ιδιαίτερα ισχυρή όταν ο Ποσειδώνας είναι στο δικό του ζώδιο. Σαν γενική επιρροή κάνει τον καθένα από μας πιο ευαίσθητο ψυχικά. Από θετικής πλευράς, ο Ποσειδώνας ενθαρρύνει την διαισθητικά εμπνευσμένη τέχνη, τη δημιουργικότητα και την πνευματική συνειδητοποίηση. Ο Ποσειδώνας κυβερνά το υποσυνείδητο μυαλό τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Ο Ποσειδώνας, οι Ιχθείς και ο 12ος οίκος έχουν όλα παρόμοια γεύση. Όλοι είναι τηλεπαθητικοί στο υποσυνείδητο επίπεδο.Κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, ανεξάρτητα από το καθεστώς του, είναι συντονισμένος σε ένα βαθύ συλλογικό πεδίο οντολογίας που είναι ολογραφικό και έχει βαθιά επίγνωση του παρελθόντος, παρόντος και του μέλλοντος. Το πρόβλημα είναι ότι το συνειδητό μυαλό δεν έχει πρόσβαση σε αυτό το βαθύ επίπεδο γνώσης, παρά μόνο ίσως με την εξαίρεση μερικών εξαιρετικά ψυχολογικά ταλαντούχων ανθρώπων.

Αυτό που τα κάνει προικισμένα είναι ότι έχουν καλύτερη συνειδητή πρόσβαση στην υποσυνείδητη μνήμη και συνειδητοποίηση τους και μέσω αυτού και στο βαθύ ραντάρ του συλλογικού ασυνείδητου.Ο αριθμός των ανθρώπων με ψυχική συνειδητοποίηση αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Ο αυξανόμενος αριθμός ατόμων είναι απλά σε θέση να διαβάσει την ενέργεια των ανθρώπων, διαφόρων τοποθεσιών και περιστάσεων. Αυτό είναι διαφωτιστικό αλλά μπορεί να είναι και εξαιρετικά ανησυχητικό.

Η αρνητική πλευρά του Ποσειδώνα είναι η διαφυγή, ο εθισμός και η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Ο εθισμός παίρνει πολλές μορφές όχι μόνο με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ο εθισμός είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν δυσάρεστες πλευρές της πραγματικότητας. Υπάρχουν πολλές μορφές όπως η υπερβολική εργασία, η τηλεόραση, η διασκέδαση, εθισμός στο κινητο τηλέφωνο, ο εθισμός σε ανεπιθύμητα τρόφιμα, η σεξουαλική εξάρτηση, εθισμός στα τυχερά παιχνίδια, μη ρεαλιστικές πεποιθήσεις κ.ο.κ.

Οι άνθρωποι υπό την επήρεια του Ποσειδώνα μπορούν να είναι δέκτες διαφόρων ψυχικών ιδεών-αντιλήψεων ή επίσης αφορά και τις αναξιόπιστες ή παραπλανητικές πηγές. Ο Ποσειδώνας συσχετίζεται συχνά με διάφορες εκδηλώσεις ψυχικής ασθένειας. Αυτό συνήθως συνδέεται με την κατοχή μιας οντότητας και τον υποσυνείδητο προγραμματισμό, του οποίου το άτομο δεν γνωρίζει συνειδητά. Η ψυχική ασθένεια συνδέεται συνήθως με τραυματικές εμπειρίες με άτομα που έχουν πεθάνει, συμπεριλαμβανομένων και των ζωών και γενετικά συνδεδεμένες με τις εμπειρίες των γονέων ή των προγόνων τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι προγραμματίζονται ισχυρά από την οικογενειακή ανατροφή τους (ιδιαίτερα την πρώιμη παιδική ηλικία), με εθνικό, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, έτσι ώστε να λαμβάνουν αυτομάτως πολλές συμπεριφορές και πεποιθήσεις ως δεδομένες ή ως αλήθεια.

Αυτό είναι σχεδόν πάντα, τουλάχιστον έως κάποιο βαθμό βέβαια, μια παραμορφωμένη, ελλιπής, λανθασμένη και μεροληπτική άποψη της πραγματικότητας. Οι άνθρωποι συχνά απορρίπτουν ως ανοησίες και χωρίς να διερευνούν τα γεγονότα, τις ιδέες και τις πληροφορίες που δεν είναι συνηθισμένες, απειλούν τις πεποιθήσεις τους ή τις κάνουν συναισθηματικά δυσάρεστες για αυτούς. Χρειάζεται να γίνουν αποδεκτοί με το να προσαρμόζονται και να συμμορφώνονται, καθώς και ο φόβος της γελοιοποίησης και της απόρριψης παρεμποδίζουν την ουδέτερη, αμερόληπτη προοπτική.

Είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους να “κολλάνε” συναισθηματικά στις πεποιθήσεις τους ,τις συνηθισμένες συμπεριφορές και το πολιτισμικό περιβάλλον σε τέτοιο βαθμό που να φιλτράρουν επιλεκτικά την αντίληψή τους για την πραγματικότητα. Απλά δεν βλέπουν (ακόμα και όταν έρχονται σε επαφή, πρόσωπο με πρόσωπο και τις αντιμετωπίζουν ευθέως) αυτό που δεν είναι μέρος της συναισθηματικής άνεσής τους και το οποίο δεν ταιριάζει με τις προκαθορισμένες προσδοκίες και τις πεποιθήσεις τους. Τέτοιες ψυχολογικές διαστρεβλώσεις δεν επηρεάζουν μόνο τα άτομα, αλλά ολόκληρα έθνη, πολιτισμούς, φυλές, θρησκείες και πολιτισμούς.

Ακριβώς όπως οι άνθρωποι μπορούν να είναι ψυχολογικά εκτός ισορροπίας και από την επαφή με την πραγματικότητα, ακόμη και στο σημείο να είναι ψυχωτικοί. Το ίδιο ισχύει και σε  συλλογικο επίπεδο, και στις κοινωνίες. Αυτό συχνά ενθαρρύνεται κρυφά από εκείνους που ελέγχουν τις θέσεις της εξουσίας στα σημαντικά οικονομικά, πολιτικά, θρησκευτικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα που διαχειρίζονται έθνη, και πολιτισμούς.

Εκείνοι που καταλαμβάνουν τέτοιες θέσεις εξουσίας είναι οι ίδιοι συχνά εξαιρετικά ψυχολογικώς παραμορφωμένοι και εκτός ισορροπίας, ακόμη και στην έκταση της ψύχωσης. Παρόλο που τα άτομα που κατέχουν υψηλές θέσεις εξουσίας προέρχονται συνήθως από οικογένειες πλούτου, καθεστώτος και εκπαίδευσης, τέτοιες οικογένειες συχνά κρυφά διαπράττουν τις χειρότερες μορφές κακοποίησης παιδιών στα δικά τους παιδιά.

Με αυτόν τον τρόπο μια βαθιά παραμορφωμένη στάση απέναντι στη ζωή μεταφέρεται από γενιά σε γενιά μέσα σε πολλές οικογένειες πλούτου και εξουσίας. Ο κροϊνισμός, ο αμοιβαίος εκβιασμός και οι σοβαρές συνέπειες για όσους παραβιάζουν τους όρκους της μυστικότητας που έχουν κρατήσει αυτές τις καταχρήσεις κρυμμένες. Τώρα αυτο αλλάζει, καθώς οι σύγχρονες ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ένα πιο μορφωμένο και πιο ψυχικά συνειδητός πληθυσμός συνδέει τις τελείες και βλέπει μέσα από τα ψέματα.

Η συνοδος στον Αιγόκερω στις αρχές του 2020 αντικατοπτρίζει μια εποχή μεγάλων επιχειρήσεων, όταν οι πολυεθνικές θα γίνουν σταδιακά η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στον κόσμο, ισχυρότερες από τις εθνικές κυβερνήσεις. Και ίσως υπάρχει άλλη πιθανότητα, η τελευταία φορά που υπήρχε η συνοδος Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω ήταν τον Ιανουάριο του 1518, 2 μήνες μετά ο Μαρτίνος Λούθηρος κάρφωσε τις 95 του διατριβές στην πόρτα της εκκλησίας στο Wittenberg και άρχισε την προτεσταντική επανάσταση. Ο Κρόνος δίνει σχήμα και μορφή στα πράγματα και τα κάνει να συμβούν.

Η δύναμη και οι πόροι μπορούν να είναι υλικά στοιχεία αλλά μπορούν να λάβουν τη μορφή γνώσης ή πνευματικής ισχύος. Ο Κρόνος-Πλούτωνας αντανακλά στο μάθημα που έχει σχέση με τη σωστή χρήση της εξουσίας, οπότε αυτός ο κύκλος σχετίζεται επίσης με την διαφθορά και κακοποίηση. Δεδομένου ότι κατέχει το κλειδί για τα “τραπεζικά ταμεία”, περιγράφει επίσης τον πειρασμό να αγνοήσει τα ηθικά πρότυπα και να χρησιμοποιήσει τους παγκόσμιους πόρους για να ικανοποιήσει την απληστία του. Αργά ή αργότερα, η διαφθορά εκτίθεται, επειδή ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τις καρμικές συνέπειες των εσφαλμένων ενεργειών. Ωστόσο, το “αργότερα” συμβαίνει συχνότερα, επειδή η έκθεση της διαφθοράς μπορεί να πάρει χρόνο.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο David Rockefeller, ένας από τους πλουσιότερους και πιο σημαίνοντες τραπεζίτες στον κόσμο, γεννήθηκε κάτω από τον κύκλο Κρόνου-Πλούτωνα (σύνοδος), όπως και ο Rupert Murdoch (αντίθεση), επικεφαλής μιας τεράστιας αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης, και ο Bill Gates ), ιδρυτής της Microsoft.

Ομοίως, η Σαουδική Αραβία, είναι μια χώρα που κατέχει μερικά από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο, ιδρύθηκε υπό την επιρροή αντίθεσης Κρόνου-Πλούτωνα.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται με αυτούς τους πλανήτες μπορούν να είναι οι φύλακες της εξουσίας και των πόρων, και η ακεραιότητά τους θα δοκιμαστεί. Εναλλακτικά, εκείνοι που γεννιούνται στο πλαίσιο αυτού του κύκλου μπορούν επίσης να είναι αυτοί που εντοπίζουν και γνωστοποιούν την διαφθορά. (Για παράδειγμα, ο Edward Snowden (21 Ιουνίου 1983) – γεννήθηκε υπο την επιρροή της συνόδου Πλούτωνα / Κρόνου στο Ζυγό, ο οποίος εξέθεσε τα προγράμματα υπερβολικής επιτήρησης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Μπορούμε να προβλέψουμε σημαντικές αλλαγές στη βιομηχανία φυσικών πόρων, στο τραπεζικό σύστημα και στην περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία, αλλά είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποια κατεύθυνση θα λάβει ακριβώς αυτή η ισχυρή επιρροή. Αντιλαμβανόμαστε ότι η αρχική πρόθεση της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα είναι να αυξήσει την αξία και να ενισχύσει τα συστήματα, αλλά είναι εύκολο να κακοποιήσει αυτές τις επιρροές επειδή απαιτούν υψηλή ηθική ηγεσία και γι ‘αυτό πρέπει να εξετάσουμε την προοπτική σοβαρής οικονομικής ύφεσης.

Στη χειρότερη περίπτωση, με τον Αρη αργότερα το 2020 θα τερματίσει την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα, είναι δυνατόν να υπάρξουν σοβαρές πολιτικές συγκρούσεις και ακόμη και ένας παγκόσμιος πόλεμος η ακόμα και νωρίτερα. Μπορούμε να αναμένουμε εξεγέρσεις τόσο σε ατομικό επίπεδο (ανθρώπους που εγκαταλείπουν το χώρο εργασίας τους) όσο και σε συλλογικό επίπεδο (διαμαρτυρίες σε παγκόσμιο επίπεδο που απαιτούν αλλαγή).

1929-1932

Ο βασιλιάς Αλέξανδρος των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων αναστέλλει το σύνταγμα της χώρας του (Δικτατορία της 6ης Ιανουαρίου).

Εξορίζεται από τη Σοβιετική Ένωση ο Λέων Τρότσκι.

Η Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου: επτά άτομα, έξι εκ των οποίων ήταν γκάνγκστερ αντίπαλοι της συμμορίας του Αλ Καπόνε, δολοφονούνται στο Σικάγο.

Μεγάλη πυρκαγιά καταστρέφει την συνοικία Ταταύλα στην Κωνσταντινούπολη.

Το Βασίλειο των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων μετονομάζεται σε Βασίλειο της Γιουγκοσλαβίας.

Σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στα ανοικτά των νότιων ακτών της Νέας Γης στον Ατλαντικό Ωκεανό, καταστρέφει 12 υποθαλάσσια υπερατλαντικά τηλεγραφικά καλώδια και ενεργοποιεί τσουνάμι.

“Μαύρη Πέμπτη”: Κραχ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. (24 Οκτωβρίου 1929)

Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Αργεντινής Ιπόλιτο Ιριγόγιεν.

Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα του Βιετνάμ.

Μελετώντας φωτογραφίες που ελήφθησαν τον Ιανουάριο, ο Κλάιντ Τόμπω ανακαλύπτει τον Πλούτωνα.

Η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα μετονομάζονται σε Ιστανμπούλ και Άνκαρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία, οι Η.Π.Α., η Γαλλία και η Ιταλία υπογράφουν τη Ναυτική Συνθήκη του Λονδίνου, ρυθμίζοντας τον υποβρυχιακό πόλεμο και περιορίζοντας τη ναυπήγηση.

Στρατιωτικό πραξικόπημα ανατρέπει τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αργεντινής, Ιπόλιτο Ιριγόγιεν.

Ο Χαϊλέ Σελασιέ Α΄ στέφεται αυτοκράτορας της Αιθιοπίας.

Ο Ζετούλιο Βάργκας αναλαμβάνει επικεφαλής της προσωρινής κυβέρνησης στη Βραζιλία μετά από το αναίμακτο πραξικόπημα της 24ης Οκτωβρίου.

Παγκόσμια οικονομική ύφεση: Απευθυνόμενος στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Αμερικανός πρόεδρος Χέρμπερτ Χούβερ προτείνει ένα πρόγραμμα δημοσίων έργων ύψους 150 εκατομμυρίων $ για να συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την τόνωση της οικονομίας.

Σεισμός στη Νέα Ζηλανδία προκαλεί το θάνατο 258 ανθρώπων.

Το Νέο Δελχί γίνεται η πρωτεύουσα της Ινδίας

Εγκαινιάζεται στη Νέα Υόρκη το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ..

Ιδρύεται η Swissair, ως ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελβετίας.

Εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μουσείο Μπενάκη.

Ιδρύεται η Swissair, ως ο εθνικός αερομεταφορέας της Ελβετίας.

Ο Αμερικανός πολίτης Μίκελε Σκίρου εκτελείται από ιταλικό στρατιωτικό εκτελεστικό απόσπασμα λόγω της πρόθεσής του να δολοφονήσει τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου επικυρώνει την Καταστατική Πράξη του Γουέστμινστερ, με την οποία δίνεται καθεστώς νομοθετικής ισότητας στην Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιρλανδία, τη Νέα Γη, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

Δεύτερος Σινοϊαπωνικός Πόλεμος: Ο κινεζικός Εθνικός Επαναστατικός Στρατός αρχίζει την άμυνα του Χαρμπίν. Οι Ιάπωνες καταλαμβάνουν τη Χαρμπίν στη Μαντζουρία. Η Αυτοκρατορία της Ιαπωνίας ανακηρύσσει τη Μαντσουκούο (το απαρχαιωμένο κινεζικό όνομα για τη Μαντζουρία) ανεξάρτητη από τη Δημοκρατία της Κίνας.

Ο Αδόλφος Χίτλερ αποκτά τη γερμανική υπηκοότητα με πολιτογράφηση, γεγονός που του επιτρέπει να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

Η Αμέλια Έρχαρτ απογειώνεται από τη Νέα Γη για την πρώτη υπερατλαντική σόλο πτήση από γυναίκα πιλότο χωρίς ενδιάμεση στάση. Την επόμενη μέρα προσγειώθηκε στην Ιρλανδία.

Παραιτείται η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του Άφσλεϊτνταϊκ και ο κόλπος του Ζέιντερζεε μετατρέπεται σε λίμνη γλυκού νερού που θα ονομαστεί Άισελμεερ.

Ταραχές σημειώνονται στο Αμβούργο μεταξύ των παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ναζιστικού Κόμματος (των Σουτσστάφφελ και των Sturmabteilung) και του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Πρωσικό πραξικόπημα: Ο Γερμανός πρόεδρος Πάουλ φον Χίντενμπουργκ διαλύει την κυβέρνηση της Πρωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Χέρμπερτ Χούβερ διατάζει τον αμερικανικό στρατό να εκδιώξει διά της βίας τον στρατό των βετεράνων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον.

Ο Καρλ Ντέιβιντ Άντερσον ανακαλύπτει το ποζιτρόνιο (αντισωματίδιο του ηλεκτρόνιου).

Η Χετζάζ και η Νατζντ μετονομάζονται σε Σαουδική Αραβία.

Ελληνικές βουλευτικές εκλογές: Κανένα κόμμα δεν κερδίζει την αυτοδυναμία. Πρώτο αναδεικνύεται το Λαϊκό Κόμμα του Παναγή Τσαλδάρη με ποσοστό 33,80%. Το Κόμμα Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου έλαβε 33,42%. Και τα δύο κόμματα κερδίζουν από 84 έδρες. (25 Σεπτεμβρίου, 1932)

Το Ιράκ αποκτά την ανεξαρτησία του από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ εκλέγεται πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών νικώντας τον εν ενεργεία πρόεδρο Χέρμπερτ Χούβερ.

https://el.wikipedia.org/wiki/1929

https://el.wikipedia.org/wiki/1930

https://el.wikipedia.org/wiki/1931

https://el.wikipedia.org/wiki/1932

1958-1961

Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Ο Σπούτνικ 1, ο οποίος εκτοξεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1957, πέφτει στη Γη από την τροχιά του και αρπάζει φωτιά.

Μετά από μία γενική εξέγερση και ταραχές στους δρόμους, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μάρκος Πέρες Χιμένες αφήνει τη χώρα.

Ιδρύεται η Οικονομική Ένωση της Μπενελούξ, δημιουργώντας ένα πεδίο δοκιμών για την μεταγενέστερη Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Μία βόμβα υδρογόνου χάνεται από την πολεμική αεροπορία των Η.Π.Α. στα ανοικτά των ακτών της Σαβάννα στην Τζόρτζια.

Οκτώ παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλοι 15 επιβάτες σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στο Μόναχο.

Η Αίγυπτος και η Συρία ενώνονται και σχηματίζουν την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία.

11 Μαΐου 1958- Ελληνικές βουλευτικές εκλογές: Νικητής αναδεικνύεται η Ε.Ρ.Ε. με ποσοστό 41,16%. Η Ε.Δ.Α. αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 24,42%.

13 Μαΐου – Κρίση της 13ης Μαΐου: Μία ομάδα Γάλλων στρατιωτικών ηγείται πραξικοπήματος στο Αλγέρι με αίτημα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον Σαρλ ντε Γκωλ για να υπερασπιστεί τον γαλλικό έλεγχο της Αλγερίας.

Ταραχές στη Σρι Λάνκα. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι είναι 300 άτομα, ως επί το πλείστον Ταμίλ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου ανοίγει επίσημα το διεθνές Αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Εκτελούνται ο Ίμρε Νάγκυ και άλλοι ηγέτες της Ουγγρικής Επανάστασης του 1956.

Ιρακινή επανάσταση: Στο Ιράκ η μοναρχία ανατρέπεται από λαϊκές δυνάμεις με επικεφαλής τον Αμπντ αλ-Καρίμ Κασίμ, ο οποίος γίνεται ο νέος ηγέτης του έθνους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπογράφει την Πράξη Εθνικής Αεροναυτικής και Διαστήματος, με την οποία ιδρύεται η NASA

Το Τσαντ, η Δημοκρατία του Κονγκό και η Γκαμπόν γίνονται αυτόνομες δημοκρατίες εντός της Γαλλικής αποικιακής αυτοκρατορίας.

Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει με επιτυχία το διαστημικό σκάφος Λουνά 1 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναγνωρίζουν την κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.

Οι ροκ εν ρολ μουσικοί Μπάντι Χόλι, Ρίτσι Βάλενς και Μπιγκ Μπόπερ σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αϊόβα.

Κυκλοφορεί από τον ΟΠΑΠ το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ.

Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου: Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.

Θιβετιανή εξέγερση: 300.000 Θιβετιανοί περιστοιχίζουν το παλάτι του Δαλάι Λάμα φοβούμενοι απόπειρα απαγωγής του από την Κίνα.

Αεροσκάφος τύπου Douglas DC-3 της πτήσης 214 της Ολυμπιακής Αεροπορίας συντρίβεται στον Αυλώνα Αττικής σκοτώνοντας και τους 19 επιβαίνοντες.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Κύπρος: Πραγματοποιούνται οι πρώτες προεδρικές εκλογές με υποψήφιους τους Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄ και Ιωάννη Κληρίδη. Πρώτος αναδείχθηκε ο Μακάριος λαμβάνοντας 144.501 ψήφους, δηλαδή το 66,85% έναντι του Ι. Κληρίδη που έλαβε 71.753 ψήφους (33,15%). Την ίδια ημέρα οι Τουρκοκύπριοι με χωριστές εκλογές, ψήφισαν αντιπρόεδρο τον Φαζίλ Κιουτσούκ που συμμετείχε χωρίς ανθυποψήφιο.

25 Δεκεμβρίου – Βυθίζεται ανοιχτά του Σουνίου το φορτηγό πλοίο «Ρόζα Βλάσση», από τα 18 μέλη του πληρώματος διασώζονται έξι.

29 Δεκεμβρίου – Ο φυσικός Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν δίνει μία ομιλία με τίτλο “There’s Plenty of Room at the Bottom”, η οποία θεωρείται ως η γέννηση της νανοτεχνολογίας.

– Η Αυστρία, η Δανία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Πορτογαλία και η Σουηδία υπογράφουν στη Στοκχόλμη τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών. Η συνθήκη τίθεται σε ισχύ στις 3 Μαΐου του 1960.

Πόλεμος της Αλγερίας: ορισμένες μονάδες Ευρωπαίων εθελοντών εξεγείρονται στο Αλγέρι, στην περίφημη “εβδομάδα των οδοφραγμάτων”, κατά την οποία προβαίνουν σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων και σε συγκρούσεις με την τοπική αστυνομία.

Αρχίζουν στη Βόννη οι διαπραγματεύσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις των Ελλήνων θυμάτων του ναζισμού.

Η Γαλλία πραγματοποιεί επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή με την κωδική ονομασία “Μπλε Γερβίλος” και γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα.

Σεισμός στο Μαρόκο σκοτώνει περίπου 12.000 άτομα και καταστρέφει το Αγκαντίρ στο νότιο τμήμα της χώρας.

Αεροσκάφος της Alitalia συντρίβεται, λίγο μετά την απογείωσή του, σε νεκροταφείο στην Ιρλανδία, σκοτώνοντας τους 34 από τους 52 επιβαίνοντες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπογράφει την οδηγία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α. σχετικά με το μυστικό πρόγραμμα δράσης στην Κούβα που θα οδηγήσει τελικά στην εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων.

Υπογράφεται στη Βόννη η συμφωνία για την καταβολή 115.000.000 μάρκων προς την Ελλάδα, ως αποζημίωση για τα θύματα της γερμανικής κατοχής.

Έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων για τη σύνδεση της Ελλάδας με την Ε.Ο.Κ., μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική: Σφαγή στο Σάρπβιλ. Η αστυνομία ανοίγει πυρ εναντίον μίας ομάδας άοπλων μαύρων Νοτιοαφρικανών διαδηλωτών σκοτώνοντας 69 άτομα.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Σίνγκμαν Ρι, παραιτείται μετά από 12 χρόνια δικτατορικού καθεστώτος.

Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).

Εγκαινιάζεται από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σεισμός μεγέθους 9,5 βαθμών της κλίμακας μεγέθους ροπής, γνωστός ως Μεγάλος Σεισμός της Χιλής, πλήττει τη νότια Χιλή. Είναι ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η Κύπρος αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. (16 Αυγούστου 1960)

Η κοινοβουλευτική συνέλευση των “έξι” αποφασίζει να συστήσει ειδική επιτροπή για την εξέταση της συμφωνίας σύνδεσης της Ελλάδας με την Ε.Ο.Κ.

Ο Σοβιετικός κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που ταξιδεύει στο διάστημα και εκτελεί την πρώτη επανδρωμένη τροχιακή πτήση, με το Βοστόκ 1.

Εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων: μία ομάδα Κουβανών εξορίστων, χρηματοδοτημένων και εκπαιδευμένων από τη CIA, εισβάλει στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα με σκοπό την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο. Σε αποτυχία καταλήγει η εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα, των υποστηριζόμενων από τις Η.Π.Α. Κουβανών εξορίστων. Ο Φιντέλ Κάστρο ανακηρύσσει την Κούβα σοσιαλιστικό κράτος και καταργεί τις εκλογές.

Αμερικανικό κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα: Οι “Επιβάτες για την Ελευθερία” αρχίζουν με λεωφορείο ταξίδι διαμαρτυρίας στις νότιες Πολιτείες των Η.Π.Α.

– Στη σύνοδο κορυφής της Βιέννης, ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ προκαλεί την Κρίση του Βερολίνου, απειλώντας να υπογράψει ξεχωριστή συνθήκη ειρήνης με την Ανατολική Γερμανία και δίνοντας τέλος στην αμερικανική, βρετανική και γαλλική πρόβαση στο Ανατολικό Βερολίνο.

Υπογράφεται η Συμφωνία Σύνδεσης Ελλάδας-ΕΟΚ.

11 Αυγούστου 1961- Απειλές κατά της Ελλάδας εκτοξεύει ο Νικίτα Χρουστσόφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη φιλία Ε.Σ.Σ.Δ.-Ρουμανίας στο Κρεμλίνο, στην οποία παρίσταται και ο Έλληνας πρέσβης. Απαντώντας σε απειλές του Σοβιετικού ηγέτη, ότι θα προβεί σε αφανισμό των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας που φιλοξενούν βάσεις του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρέσβης επισημαίνει ότι του φαίνεται αδιανόητο το ενδεχόμενο ο Ν. Χρουστσόφ να διατάξει την καταστροφή της Ακρόπολης. Η απάντηση είναι: Δεν θα διατάξω βομβαρδισμό της Ακρόπολης, αλλά των γύρω ελαιώνων και των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις.

Η Ανατολική Γερμανία κλείνει τα σύνορα μεταξύ του ανατολικού και του δυτικού τομέα του Βερολίνου για να εμποδίσει τις προσπάθειες των κατοίκων της να διαφύγουν στη Δύση.

Ανακίνηση “μακεδονικού ζητήματος” από το Βελιγράδι μέσω του εκπροσώπου του γιουγκοσλαβικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο επαναλαμβάνει τα περί ύπαρξης “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα.

Το Τείχος του Βερολίνου (στα γερμανικά Berliner Mauer)[1], «τείχος της ντροπής» για τους Γερμανούς της δύσης και επισήμως αποκαλούμενο από την ανατολικογερμανική κυβέρνηση ως «αντιφασιστικό τείχος προστασίας», ανεγέρθηκε στην καρδιά του Βερολίνου με αφετηρία το βράδυ μεταξύ της 12ης και της 13ης Αυγούστου 1961 από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας (ΛΔΓ)[2], η οποία επιχείρησε με αυτό τον τρόπο να θέσει ένα τέλος στην ολοένα και αυξανόμενη φυγή των κατοίκων της προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ)[2]

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%92%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85

https://el.wikipedia.org/wiki/1958

https://el.wikipedia.org/wiki/1959

https://el.wikipedia.org/wiki/1960

https://el.wikipedia.org/wiki/1961

1988-1991

Η Σοβιετική Ένωση ξεκινά το πρόγραμμά της για την οικονομική αναδιάρθρωση (περεστρόικα) με νομοθεσία που ξεκίνησε από τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ (αν και ο Γκορμπατσώφ είχε αρχίσει μία μικρότερη αναδιάρθρωση το 1985).

– Εγκλεισμός των Ιαπώνων Αμερικανών: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν υπογράφει το Νόμο περί Πολιτικών Ελευθεριών του 1988, παρέχοντας 20.000 δολάρια σε Ιάπωνες Αμερικανούς που είτε κρατήθηκαν είτε μεταφέρθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τερματίζεται ο πόλεμος Ιράν-Ιράκ.

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ χτυπά τα σύνορα Νεπάλ-Ινδίας, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Διαδίδεται μέσω Διαδικτύου ο πρώτος ιός υπολογιστή, το «σκουλήκι του Μόρις».

Διαστημικό Λεωφορείο: Η NASA εκτοξεύει την αποστολή STS-26, την πρώτη μετά την τραγωδία του Τσάλλεντζερ.

Στις πρώτες ανοιχτές εκλογές για πάνω από μία δεκαετία, οι ψηφοφόροι στο Πακιστάν εκλέγουν την Μπεναζίρ Μπούτο ως πρωθυπουργό του Πακιστάν.

Πεθαίνει ο αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Χιροχίτο και τον διαδέχεται ο Ακιχίτο.

Ο Τζορτζ Μπους διαδέχεται τον Ρόναλντ Ρήγκαν ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

13 Μαρτίου 1989 – Μια γεωμαγνητική καταιγίδα προκαλεί την κατάρρευση του δικτύου ηλεκτροδότησης του Κεμπέκ, με αποτέλεσμα 6 εκατομμύρια άτομα να μείνουν χωρίς ρεύμα για 9 ώρες.

Στην τραγωδία του Χίλσμπορο πεθαίνουν 96 άτομα, αποτελεί μια από τις χειρότερες τραγωδίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η οργάνωση 17 Νοέμβρη αποπειράται να δολοφονήσει με έκρηξη παγιδευμένου οχήματος, τον πρώην υπουργό Γιώργο Πέτσο.

Αρχίζει η καταστολή των διαδηλώσεων στην πλατεία Τιεν Αν Μεν. Στις 5 Ιουνίου 1988 ένας φοιτητής σταματάει με το σώμα του μια φάλαγγα από τανκ.

Δολοφονείται από τη 17 Νοέμβρη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μπακογιάννης, σύζυγος της κόρης του μετέπειτα πρωθυπουργού (1990-1993) Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ντόρας.

Διάσπαση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ λόγω της συγκυβέρνησης των ΚΚΕ/ΣΥΝ με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ αλλά και της κατάρρευσης του ανατολικού μπλοκ. Αποχωρεί η αριστερή τάση. Δημιουργία 2 Οργανώσεων νεολαίας: της ΚΝΕ-ΝΑΡ και της ΚΝΕ. Έναρξη της προσπάθειας συγκρότησης νέου πολιτικού φορέα, που οδήγησε λίγο αργότερα στη δημιουργία του ΝΑΡ.

Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας ανοίγει τα σημεία ελέγχου στο Τείχος του Βερολίνου, επιτρέποντας στους πολίτες της να ταξιδεύουν στο Δυτικό Βερολίνο. (9 Νοεμβρίου 1989)

Πραγματοποιείται στις Φιλιππίνες αποτυχημένο αιματηρό πραξικόπημα με σκοπό την καθαίρεση της Κορασόν Ακίνο.

Oι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εισβάλλουν στον Παναμά.

Βγαίνει στον αέρα το δεύτερο κατά σειρά πανελλαδικής εμβέλειας μη κρατικό κανάλι ANT1.

200.000 άνθρωποι απαιτούν την ανεξαρτησία της Λιθουανίας, που τερματίστηκε το 1940 από τον Κόκκινο Στρατό.

Ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στην Ελλάδα.

Συγκρότηση του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ) από πολλά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ που απεχώρησαν ή διεγράφησαν εξαιτίας της συγκυβέρνησης του ενιαίου Συνασπισμού (ΚΚΕ-ΣΥΝ κλπ) με ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, αλλά και της κατάρρευσης του ανατολικού μπλοκ.

8 Απριλίου 1990 – Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γίνεται πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ο Λεχ Βαλέσα εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

Σε δημοψήφισμα στη Σλοβενία, το 88,5% του συνολικού εκλογικού σώματος της Σλοβενίας ψηφίζει υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Γιουγκοσλαβία.

Η Λευκορωσία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ε.Σ.Σ.Δ..

Η Τσεχοσλοβακία γίνεται η δεύτερη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης που εγκαταλείπει τη σχεδιασμένη οικονομία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δαπάνες για τους αλβανούς πρόσφυγες.

Δολοφονείται στην Πάτρα ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας.

Πόλεμος του Κόλπου: αρχίζει από νωρίς το πρωί η επιχείρηση Καταιγίδα της Ερήμου. Το Ιράκ εκτοξεύει οκτώ πυραύλους Σκουντ εναντίον του Ισραήλ σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να προκαλέσει ισραηλινά αντίποινα.

Ξεκινά τη λειτουργία του το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο του BBC, BBC World News

Το όρος Πινατούμπο στις Φιλιππίνες εκρήγνυται με μεγάλη ισχύ, καθιστώντας το ως τη δευτέρη ισχυρότερη του αιώνα. Παρόλη την ισχύ της έκρηξης, πέθαναν μόνο 847 άνθρωποι, καθώς η περιοχή γύρω από το ηφαίστειο είχε εκκενωθεί.

Αποτυγχάνει πραξικόπημα κατά του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.

Διαλύεται η KGB της Σοβιετικής Ένωσης.

Το Ανώτατο Συμβούλιο του Αζερμπαϊτζάν εγκρίνει τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας από τη Σοβιετική Ένωση. Το Ανώτατο Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης συνέρχεται και διαλύει επίσημα τη Σοβιετική Ένωση. Υποστολή της Κόκκινης Σημαίας από το Κρεμλίνο και ανέβασμα της τρίχρωμης σημαίας της Ρωσίας. Την μέρα εκείνη η ΕΣΣΔ έπαψε και τυπικά να υπάρχει, μετά από 73 συναπτά έτη.

Ιδρύεται και λειτουργεί ο Κρατικός Αερολιμένας Σύρου “Δημήτριος Βικέλας”

https://el.wikipedia.org/wiki/1988

https://el.wikipedia.org/wiki/1989

https://el.wikipedia.org/wiki/1990

https://el.wikipedia.org/wiki/1991

#instagram.com/astroephimerides/

#Email: astro.ephimerides@gmail.com

#Facebook: #astroephimerides/

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΌΚΕΡΩ: 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020