ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ-2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

στις


Η πρώτη πανσέληνος για το έτος 2018,θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιανουαρίου, 2018, ώρα 4:23:59 π.μ. Στην 11 μοίρα (δυσκολίες) του Καρκίνου στον 8 οίκο και θεωρείται το πρώτο supermoon για το έτος 2018 .Ο Ιανουάριος έχει δυο supermoons, υπερπανσεληνους δηλαδή, όπου η δεύτερη είναι στις 31 Ιανουαρίου – Red Blood Moon ,και ολική έκλειψη σελήνης μαζί. Ο Φλεβάρης δεν έχει πανσέληνο.

Τα ζώδια που θα επηρεάσει είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου. Θα φέρει αναστάτωση και δραματικά περιστατικά, αλλά παράλληλα θα υποχρεώσει αρκετούς να αποδεχθούν τις εξελίξεις που θα σημαδέψουν την οικονομική και την δημιουργική τους πορεία. Το διάστημα αυτό θα είναι δύσκολο για την οικονομία όσο και πολιτικά ενώ δεν θα λείψουν οι προσπάθειες αναπροσαρμογών στη διοίκηση και στη διαχείριση, που θα απαιτήσουν κόπο και υπομονή.
 
 
O 8 οίκος όπου πραγματοποιείται η πανσέληνος επηρεάζει τα κεφάλαια του κράτους, το αποταμιευτικό σύστημα. Είναι το ανώτατο υπουργικό συμβούλιο, το συμβούλιο επικρατείας. Είναι η θνησιμότητα και οι αυτοκτονίες σε ένα κράτος, είναι οι συντάξεις, το ασφαλιστικό σύστημα, τα ασφαλιστικά ιδρύματα. Είναι ακόμα το χρηματιστήριο, τα χρέη του κράτους προς τα άλλα κράτη αλλά συνδέεται και με τα εισοδήματα των άλλων κρατών).Ο 8ος οίκος συνδέεται με την σεξουαλικότητα, τα αγαθά και τα εισοδήματα που προέρχονται από τους άλλους,τα κληροδοτήματα αλλά και τη κληρονομικότητα.

 

Δείχνει την ικανότητα να μεταβαλλόμαστε και να μετασχηματιζόμαστε. Είναι η ικανότητά μας για αναγέννηση. Δείχνει τις φθορές σε όλα τα επίπεδα, τα ένστικτά μας, την ψυχολογική μας κατάσταση. Τα ανομολόγητα συναισθήματα και γενικότερα συναισθήματα που δεν θα θέλαμε να βιώσουμε (ζήλια,πάθος,φθόνο κ.α.).
 
Η σεξουαλική πράξη με την έννοια της αναπαραγωγής .Ο θάνατος σε κάθε επίπεδο. Σκοπός αυτού του οίκου σε ανώτερο μεταφυσικό επίπεδο είναι ο θάνατος του εγώ. Ο θάνατος και το είδος θανάτου. Γεννητικά όργανα. Κληρονομιές, διαθήκες, χρεωκοπίες. Ιατρικές αυτοψίες. Πάθη, αναγέννηση. Δικαστικές υποθέσεις.
***Ο δεύτερος δέκανος του Καρκίνου προκαλεί σοβαρές οικονομικές διεκδικήσεις και εκβιασμούς, ανυπόφορους φόρους και βάρη σε οικονομικό επίπεδο.***
Ο Καρκίνος όσο και η ευαίσθητη Σελήνη που είναι στο σπίτι του, στην πολιτική αστρολογία συμβολίζει την πατρίδα, τα έθνη, συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας, την τροφή, το σπίτι, την γυναίκα, το ασήμι, την μητέρα. Ο Καρκίνος συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας, με τις περιουσίες, τα ακίνητα και την κτηματική περιουσία πράγμα που θα μας απασχολήσει πλέον έντονα.
 
Η Σελήνη αντιπροσωπεύει τον λαό, τη θάλασσα, το νερό, την σοδειά, την γη, τα παιδιά και τις γυναίκες, τα σπίτια, την τροφή, τα συναισθήματα, την ψυχολογία των ανθρώπων. Ο Καρκίνος συνδέεται με θέματα εθνικής ασφάλειας, με τις περιουσίες, τα ακίνητα και την κτηματική περιουσία.
Αυτή η πανσέληνος αναμένεται κατά κάποιο τρόπο να ρίξει περισσότερο φως ενδεχομένως σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης αλλά επίσης και σε θέματα που αντιπροσωπεύει η πανσέληνος όπως η οικονομική διαχείριση και τα περιουσιακά στοιχεία ενός κράτους, τα χρήματα και τα περιουσιακά στοιχεία του λαού, αλλά και γενικά στα θέματα όπου αναφέρεται ο 8 οίκος.
 
Ουσιαστικά η χαρακτηριστική αστρολογική όψη που σχηματίζεται στον χάρτη, είναι η αντίθεση Σελήνης -Αφροδίτης, όπου είναι η κύρια όψη, αγγίζει θέματα σε πολλά επίπεδα, το ένα μπορεί να αφορά ένα άτομο που σκέφτεται το φλερτ συχνά και ίσως και να θεωρηθεί ως σεξουαλική παρενόχληση από κάποιο άλλο πρόσωπο η απλά να δείχνει κακή σεξουαλική συμπεριφορά.
 
Ο χάρτης της πανσελήνου περιέχει τον σχηματισμό Kite, δηλαδή του χαρταετού, και η πανσέληνος στον Καρκίνο κατά κάποιο τρόπο θα σας βοηθήσει να μάθετε κάποιες ικανότητες η να ενδυναμώσετε τις ικανότητες σας, που απαιτούνται για να ξεπεράσετε τον όποιο περιορισμό και δυσκολία. Είτε πρόκειται για έναν εραστή, σύντροφο, είτε για πολέμους,η πανσέληνος στον Καρκίνο επίσης προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για αγάπη, συμπόνια, ειρήνη και συγχώρεση.Και αυτό διότι η Αφροδίτη κυβερνά την τέχνη, την διπλωματία, την ειρήνη, τον έρωτα,την οικονομία.Η πανσέληνος έχει σχέση με την τελευταία Νέα Σελήνη της 18 Δεκεμβρίου,του προηγουμένου έτους βέβαια, και η επιρροή της θα έχει διάρκεια μέχρι την νέα σελήνη της 16 Ιανουαρίου.
Η κύρια όψη αυτής της πανσελήνου λοιπόν,είναι  η αντίθεση μεταξύ Σελήνης –Αφροδίτης όπου είναι αρκετά προκλητική μεταξύ 8-2 οίκου. Αυτό θα επισημάνει τις διαφορές μεταξύ συντρόφων ,στις ερωτικές σχέσεις αλλά και σε κοσμικό επίπεδο, επηρεάζει τόσο την ειρήνη ανάμεσα στα έθνη όσο και την οικονομία. Η πανσέληνος σε αντίθεση με την Αφροδίτη παρουσιάζει ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί αλλά και έχει φθαρεί η έχει εξαντληθεί, και σαφώς αυτό που σκεφτόμαστε όλοι είναι είτε μια σχέση με τον σύντροφο αλλά κυρίως θέματα οικονομικής φύσεως τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και παγκοσμίως.
 
Η αντίθεση Σελήνης –Αφροδίτης, ανάμεσα σε Καρκίνο -Αιγόκερω, αυξάνει την ανάγκη για αγάπη και τρυφερότητα, ειρήνη και αρμονία ανεξάρτητα από τις συνέπειες, έναντι του ψυχρού Αιγόκερω η της ψυχρής πολιτικής των ηγετών σε θέματα οικονομικής λιτότητας. Η στενή συναισθηματική επαφή μπορεί να είναι τόσο σημαντική, για την ευαίσθητη Σελήνη στον Καρκίνο, που στέκεται  μόνη της στον 8 οίκο,ώστε να μειώσετε τις αντιστάσεις σας και να μην αισθάνεστε μόνοι σας.Συναίσθημα και συγχώρεση αλλά και ευαισθησία όσο αφορά την οικονομική πολιτική.
 
Ωστόσο, οι διαφορετικές προσδοκίες ή ανάγκες και απόψεις μεταξύ δύο ατόμων, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.Αυτό θα αποκαλύψει τυχόν εντάσεις στις σχέσεις οι οποίες μπορούν στη συνέχεια όμως να επιλυθούν αν και οι δυο πλευρές δουλέψουν για μια σχέση.
Αυτή η ίδια δυναμική θα ισχύει όχι μόνο για τις προσωπικές διαφωνίες που υπάρχουν σε μια σχέση αλλά αφορά επίσης και τις μεγάλες συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο. 
 
Η πανσέληνος θα φωτίσει τις διαφορές μεταξύ των αντιπάλων, ηγετών,διπλωματίας,ειρήνης και πολέμου. Ο σχηματισμός του χαρταετού στον χάρτη αντιπροσωπεύει τα εμπόδια, τις δυσκολίες στην ειρήνη και την οικονομία η σε μια σχέση. Όμως υπάρχουν και όψεις που δείχνουν ειρηνικές λύσεις σε πολέμους, ακριβώς όπως δείχνουν την αληθινή αγάπη μεταξύ συντρόφων. 
 
Είμαστε διατεθειμένοι να λύσουμε το πρόβλημα με την οικονομία, να κάνουμε θετικές μεταρρυθμίσεις και ειλικρινείς; θέλουμε πραγματικά; αγαπάμε τον άλλον πραγματικά;
Ο άξονας Σελήνης –Αφροδίτης συνδέεται με τα συναισθήματα αγάπης,την μητρότητα, την στοργή, την τρυφερότητα αλλά σε όψη δυσαρμονική, όπως η αντίθεση, δείχνει δειλία, κακοκεφιά, επιφυλακτικότητα,αλλά και την αδυναμία να εκτιμήσουμε σωστά μια κατάσταση τόσο στον πόλεμο όσο και στην οικονομία η σε μια σχέση. 
Υπάρχει βέβαια και η οξυθυμία, ιδιοτροπία, μελαγχολία, συγκρούσεις συμφερόντων αλλά και οι συγκρούσεις γίνονται για περισσότερο χρόνο, αφοσίωση και αγάπη τόσο στις σχέσεις όσο και στην οικογένεια ενδεχομένως αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, ώστε να κατευναστούν οι υψηλοί τόνοι.
 
Το στελλιουμ βέβαια που υπάρχει στον Αιγόκερω απέναντι στον 2ο οίκο είναι πιο σκληρό, που συνδέεται με το χρήμα και τις αξίες, το εθνικό νόμισμα, τα χρήματα του λαού. Και οι ηγεσίες αναμένεται να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο στην οικονομική πολιτική….πάνω από όλα τα συμφέροντα τους βλέπεται.
 
Ο 2 οίκος είναι οι ικανότητες που έχουμε για να γίνουμε αυτάρκεις και αυτοσυντήρητοι. Ο τρόπος που θα διαχειριστούμε αυτά που θα αποκτήσουμε με δικά μας μέσα. Δείχνει γενικότερα τις αξίες μας στη ζωή και πως τις πρεσβεύουμε .Τα συναισθήματά μας .Φανερώνει αν είμαστε γενναιόδωροι ή στερημένοι σε οικονομικό ή συναισθηματικό επίπεδο. Και με ένα στελλιουμ στον Αιγόκερω, δείχνει ότι η οικονομική λιτότητα θα συνεχιστεί.
 
Σε πιο βαθύ επίπεδο δείχνει τη χρειάζεται το άτομο για νιώθει ασφάλεια. Κινητά αγαθά, μετρητά, επιταγές, μετοχές, τράπεζες, κέρδη η ζημίες, οι υποστηρικτές σε δικαστική διαμάχη. Θάνατος του εχθρού σε περίπτωση πολέμου. Τα οικονομικά της χώρας και τα έσοδα της.
Η Αφροδίτη συμβολίζει την αγάπη, την ειρήνη, την διπλωματία, τον καλλιτεχνικό κόσμο, τα μουσεία, την μόδα, τους διπλωμάτες και τους πρέσβεις, τον γάμο, τα έθιμα ενός έθνους, την ειρήνη, την ευτυχία και, το χρήμα σαν αξία, την ομορφιά.
 
Το στελλιουμ στον Αιγόκερω σηματοδοτεί μια ακόμη πολιτικοοικονομική κρίση. Θα προκαλέσει χάος στον τομέα των οικονομικών και των περιουσιακών θεμάτων οπου βέβαια οι ηγέτες θα προσπαθήσουν να τα ελέγξουν με κάθε τρόπο.
Ας δούμε λίγο τις όψεις στην πανσέληνο.
Η πανσέληνος τριγωνίζει τον Άρη, στον 12ο οίκο, όπου δίνει το θάρρος και την πρωτοβουλία να γίνει η πρώτη κίνηση και να πάρουμε το προβάδισμα. Θα γνωρίζετε διαισθητικά τι θέλετε και πώς να το αποκτήσετε, ειδικά στις σχέσεις. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για ραντεβού και να ενεργήσετε σύμφωνα με τα ένστικτά σας. Ώρα να δείξετε τα χαρίσματα σας και το σεξ απηλ θα σας κάνουν πιο δημοφιλείς σε κοινωνικές περιστάσεις.
 
Η πανσέληνος ευτυχώς τριγωνίζει και τον Ποσειδώνα, στον 4ο οίκο, όπου προσθέτει συμπόνια, συμπάθεια και συγχώρεση. Μπορείτε να βρείτε τον έρωτα όταν είστε σε εναρμόνιση με τα συναισθήματα και τη φαντασία σας. Μπορείτε να ονειρευτείτε τον ιδανικό συνεργάτη, αλλά είναι εξίσου πιθανό να συναντήσετε και τον ιδανικό σύντροφο. Οι νέες σχέσεις θα πρέπει να έχουν πνευματικό χαρακτήρα και κάποιοι από σας ίσως να νομίζετε ότι συναντήσατε την αδελφή ψυχή.
 
Το εξάγωνο Αφροδίτης -Άρη είναι το τέλειο μείγμα σεξουαλικότητας και αγάπης όπου μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο σέξι. Μπορεί αυτή την περίοδο να είστε σίγουροι και δυναμικοί χωρίς να εμφανίζεστε στους άλλους απειλητικοί. Αυτή η όψη εμφανίζει την παιχνιδιάρικη φύση που υπάρχει στον εαυτό μας. Είναι πιθανό να προσελκύσετε κάποιον αισθησιακό και σέξι η να αισθάνεστε εσείς έτσι, αλλά στις σχέσεις υπάρχει έντονη αμοιβαία έλξη και χημεία.
 
Το εξάγωνο Αφροδίτης –Ποσειδώνα σαφώς είναι άλλη μια θετική όψη όπου αναζωογονεί την αισθησιακή πλευρά σας, θέλετε να περιποιηθείτε τους άλλους, και είναι ιδανική για σχέσεις με πάθος. Υπάρχει αυξημένη ευαισθησία στις σεξουαλικές σχέσεις και με τον σύντροφό σας και μπορείτε να επινοήσετε ευφάνταστους τρόπους για να αυξήσετε την ερωτική σας ευχαρίστηση. Αυτό βοηθά επίσης τα ραντεβού καθώς αυξάνει την μαγνητική γοητεία σας.
 
Το τρίγωνο  Άρη-Ποσειδώνα, διεγείρει τον αισθησιασμό και τη δημιουργικότητά σας. Κάποιοι θα απολαύσετε την ισχυρή μαγνητική έλξη που είναι και πάλι ιδανική για παθιασμένα ειδύλλια και ραντεβού. Οι σεξουαλικές συναντήσεις θα είναι έντονα συμπονετικές, τρυφερές και με πνευματική χροιά. Από την άλλη, θα έχετε πνευματική προστασία εάν αγωνίζεστε για αθώα θύματα.
 
Η σύνοδος Άρη-Δια είναι ιδανική για όποια νέα αρχή που απαιτεί ενέργεια, πρωτοβουλία και θάρρος. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας για το πώς και πότε θα ξεκινήσετε κάτι. Θα έχετε την αυτοπεποίθηση να πετύχετε. Αυτό μπορεί ένα είδος  κοσμικού Βιαγκρα και είναι εξαιρετικό για νέες σχέσεις λόγω της αυξημένης χαρισματικής σεξουαλικής έκφρασης.
 
Το εξάγωνο Δια- Πλούτωνα φέρνει την επιτυχία μέσω θετικών αλλαγών. Δεν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές ή να αντιδράσετε σε απρόβλεπτες αλλαγές. Αυτή είναι μια φυσική εξέλιξη στη ζωή σας που συνδέεται με αυξημένη εξουσία και επιρροή, πνευματική και προσωπική ανάπτυξη, δημιουργία πλούτου και την επαγγελματική εξέλιξη. Ισχυρές δυνάμεις εργάζονται παρασκηνιακά για να σας σηκώσουν ψηλότερα. Σαφώς και η πανσέληνος, δίνει λύσεις, σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Η πολικότητα που προκύπτει από την πανσέληνο με την αντίθεση της Αφροδίτης σαφώς συνεπάγεται με το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορετικές προσδοκίες μεταξύ συντρόφων. Ένα άτομο για παράδειγμα, μπορεί να αισθάνεται αγάπη αλλά το άλλο πρόσωπο όχι. Ανεπανόρθωτη ζημιά ή ατυχής έρωτας είναι πιθανό να προκληθεί, η κάποιες οικονομικές διαφορές η διαφορά αξιών ίσως να είναι ένα ζήτημα, όπως κληρονομικές αντιπαραθέσεις η να αφορά την διαχείριση τους, αλλά δεν αφορά και τόσο μια σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση όσο συναισθηματική.
 
Η Αφροδίτη στην 9 μοίρα του Αιγόκερω έχει μυστικό,σοφό αλλά και προειδοποιητικό χαρακτήρα στον 2 οίκο οικονομικών. 
Η επιτυχία και η φήμη μπορούν να επιτευχθούν σε κάθε εργασία αλλά και σε σταδιοδρομίες που απαιτούν εμπιστευτικότητα.
Αν και φαίνεται ότι η γλυκιά μουσική και μια αγκαλιά από ένα αγαπημένο πρόσωπο μπορούν να κάνουν θαύματα.Και πάλι φαίνεται ότι αυτή η ευαίσθητη πανσέληνος πρέπει απλώς να αντιμετωπιστεί με ευγενικό και γλυκό τρόπο. Οι εγχειρήσεις θα πρέπει να αποφεύγονται κατά την διάρκεια της επιρροής της πανσελήνου.
 
Ωστόσο, ο Άρης και ο Ποσειδώνας δίνουν έντονη σεξουαλικότητα και φαντασία σε μια δυναμική σχέση. Ο Δίας και ο Πλούτωνας όμως επεκτείνουν και εντείνουν τις διαφορές στην αγάπη και στοργή που αισθάνεται κάθε άτομο.Το αθώο φλερτ του ατόμου είναι η σεξουαλική παρενόχληση άλλου ατόμου, ειδικά όταν ο δράστης καταχραστεί τη θέση του. Αυτή η πανσέληνος πρέπει να ρίξει περισσότερο φως στις πρόσφατες εμφανείς περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 
Αν και η σύνοδος Άρη-Δια στον Σκορπιό δεν θεωρείται θετική σε κοσμικό επίπεδο, από τον Δεκέμβριο, και ενώ ο Άρης και ο Δίας μπορεί να σχηματίζουν θετικές όψεις όμως τετραγωνίζουν τον Βόρειο Δεσμό στον 9 οίκο, δείχνοντας δυσαρμονία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής,συγκρούσεις συμφερόντων, διαταραχές και φασαρίες σε οργανισμούς, ατυχίες και φυλακίσεις,σοβαρά προβλήματα και καταστροφές από πρόσφυγες. 
 
Και οι δυο πλανήτες ωστόσο κυβερνούν τον 1,5,12,2 και 4ο οίκο στον χάρτη της πανσελήνου, όπου συνδέονται με την οικονομία,τα εδάφη, θέματα κτηματικής περιουσίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Λύσεις υπάρχουν, και η επιτυχία επίλυσης τους, η εξέλιξη και η πρόοδος μπορεί να συμβούν αν παραδεχτούν οι ηγέτες τα λάθη τους, τις ευθύνες τους.
 
Η πανσέληνος της 2ης Ιανουαρίου, 2018, είναι σε σύνοδο με δυο αστεροειδής, και έναν σταθερό αστέρα, τον αστεροειδή 117 Lomia ( στην 11 ° 18 ‘Καρκίνου), στην ελληνική μυθολογία ονομάζεται Λάμια όπου ήταν βασίλισσα της Λιβύης που έγινε δαίμονας. Η Λάμια ήταν κόρη του θεού Ποσειδώνα και της Λιβύης. Η ίδια ήταν βασίλισσα της Λιβύης και σύζυγος του Βήλου.Την αγάπησε ο Δίας και από την ένωση τους γεννήθηκαν πολλά παιδιά τα οποία σκότωσε η Ήρα από τη ζήλια της.Η Λάμια από τη στενοχώρια της μεταμορφώθηκε σε τέρας που σκότωνε και καταβρόχθιζε παιδιά. Η Ήρα τότε την καταδίκασε να μην κοιμάται ποτέ, ο Δίας όμως την λυπήθηκε και της έδωσε την δυνατότητα να βγάζει τα μάτια της και να τα ξαναβάζει όποτε θελήσει. Κατά τον Στησίχορο από τα παιδιά της επέζησαν η Σκύλλα και ο Τρίτωνας.Ο αστεροειδής Lomia προειδοποιεί για κινδύνους αποπλάνησης,για μυστικές και παράνομες σχέσεις, τη ζήλια και την εκδίκηση.
 
Ο αστεροειδής 430 Hybris (12 ° 11 ‘Καρκίνου) προέρχεται από την αρχαία ελληνική Ύβρις, αφορά τον εκφοβισμό και την ταπείνωση ενός θύματος για την ευχαρίστηση του κακοποιού. Ο όρος είχε μια ισχυρή σεξουαλική χροιά και αντανακλούσε την ντροπή και τον δράστη. Σήμερα σημαίνει υπερβολική υπερηφάνεια, αλαζονεία και έλλειψη μετριοφροσύνης ή άγνοιας σε επίπεδο Ύβρις που ακολουθείται από ταλαιπωρία ή τιμωρία, σε θέματα πολιτικής. Μέχρι εκεί θα φτάσουν,αν και έχουν φτάσει ήδη.
 
Υποδηλώνουν το επίπεδο αποπλάνησης και σεξουαλικής κακοποίησης η όποιας κακοποίησης των λαών ακόμα και σε πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο, που ακολουθείται ενδεχομένως από δημόσιο εκφοβισμό και εκβιασμό.
Το Σταθερό αστέρι Alhena (09 ° 21 ‘Καρκίνος) στον αστερισμό των Διδύμων δίνει πνευματικό προσανατολισμό, εκτίμηση για την τέχνη και συμβολίζει τα ατυχήματα στα πόδια. Ενώ οι αστεροειδείς προσθέτουν επιπλέον προβλήματα στην πανσέληνο, αυτό το αστέρι βοηθά στην εξεύρεση λύσεων. Ο Αlhena δίνει τη δυνατότητα για την διαπραγμάτευση μιας ειρηνικής λύσης στις αντιπαραθέσεις. Βοηθά να φτάσουν στην ρίζα του προβλήματος ώστε να προχωρήσουμε παρακάτω.
Σε πολιτικό επίπεδο, η Αφροδίτη συνδέεται με τη διπλωματία ,τον πόλεμο και την ειρήνη, αυτή η πανσέληνος δίνει επίσης ελπίδα για ειρηνικούς συμβιβασμούς.Το σχήμα του Χαρταετού δίνει εμπόδια, αλλά και το αστέρι Alhena, δίνει την ικανότητα για διαπραγμάτευση ώστε να βρεθούν ειρηνικές λύσεις, αν και η επιρροή του μπροστά στους δυο αστεροειδής που περιγράψαμε είναι ελάχιστη, ωστόσο υπάρχει.
 
Το supermoon είναι αρκετά ισχυρό στον δεύτερο δεκανο του Καρκίνου, όπως επίσης και οι οικογενειακές και εθνικές αξίες είναι πραγματικά υψηλές. Αυτοί που επηρεάζονται από την πανσέληνο μπορεί να αισθάνονται ιδιαίτερα φιλόδοξοι. Εάν κυνηγάτε μια θέση εργασίας η την σωστή ευκαιρία απλά αυτή μπορεί να έρθει την κατάλληλη στιγμή εκεί που δεν το περιμένετε. Από την άλλη, ευνοεί τις κοινωνικές και οικογενειακές συγκεντρώσεις, υπό κάποιες συνθήκες.
 
Υπάρχει όμως και μια αρνητική πλευρά που πρέπει να λάβουμε υπόψιν, το γεγονός ότι δεν μπορούμε να ανεχτούμε την σκληρή ή αδίστακτη συμπεριφορά των άλλων η το γεγονός ότι οι πολιτικοί καταχράστηκαν τα συναισθήματα μας, την εξουσία και την ψήφο του λαού. Θα νιώσουμε εξαιρετικά ευαίσθητοι μπροστά σε αυτό!
 
Αναμένετε δάκρυα και κρίσεις αν είστε υπερβολικά αυστηροί.Η δυσαρέσκεια που αναπτύσσεται μπορεί να φέρει πικρία, απώλειες και αυτό θα το πληρώσετε ακριβά. Η ανάγκη να αισθανόμαστε ασφαλής σε μια κοινότητα, για πολλούς λόγους, η σε μια σχέση, η σε μια χώρα η γειτονιά, είναι πολύ σημαντική σε αυτή την πανσέληνο, καθώς είμαστε αρκετά ευαίσθητοι στις δονήσεις τις.
***Υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο σε αυτήν την πανσέληνο.****
Το Σταθερό αστέρι Alzirr, βρίσκεται στο δεξί πόδι της Pollux, σε ένα από τον αστερισμό των Διδύμων. Αυτό το αστέρι σύμφωνα με την Αραβική αστρολογία στον 4 οίκο, το Al Han’ah, που σημαίνει «το σφράγισμα» συνήθως αφορά το σφράγισμα, μιας καμήλας ή ενός αλόγου η αγελάδας. Μπορεί να σημαίνει το σφράγισμα που έρχεται για τους ανθρώπους, εξίσου το ίδιο που συμβαίνει και στα ζώα, τα τσιπαρουν, για να τα βρίσκουν όταν χάνονται.
 
Ο Robson λέει ότι ευνοεί ” το κυνήγι, την πολιορκία των πόλεων και την εκδίκηση ενός πρίγκιπα, καταστρέφει τις συγκομιδές και τα φρούτα και επίσης παρεμποδίζει το χειρουργείο ενός ιατρού.” Ο πόλεμος των πόλεων έχει αρχίσει αλλά θα ενδυναμωθεί πολύ περισσότερο. Η Pollux έχει την φήμη ενός δυσοίωνου αστέρα, και σαφώς δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την επιρροή της στο σύνολό της, ειδικά μέσα στο 2017.
Έτσι, αυτό το αστέρι μπορεί να είναι εκδικητικό και καταστρεπτικό δεδομένο το γεγονός ότι δίνει μισή ευκαιρία, αλλά όμως υπάρχει έστω και περιορισμένη.
Κάτι που ίσως να είναι πολύ σημαντικό, η πανσέληνος σχηματίζει αντίθεση με την Μαύρη Lilith. 
 
Η Μαύρη Lilith στην 8 μοίρα του Αιγόκερω είναι πολύ ισχυρή στον 2 οίκο. Η κακή πλευρά αυτής της όψης θα μπορούσε να είναι η έλξη για τους απαγορευμένους καρπούς αλλά συνδέεται και με τον εθισμό,συνδέεται με τους σκληρούς τρόπους.Συμβολίζει την τραγική μοίρα,τον φόβο, αλλά μπορεί επίσης να δείχνει την παρηγοριά και την ελπίδα, υπό την προϋπόθεση ότι κάποιος είναι διατεθειμένος να καταβάλει την απαραίτητη προσπάθεια για να ελέγξει τα βασικά ένστικτά του.
 
Ωστόσο βέβαια ο σχηματισμός χαρταετού “Φέρνει ελπίδα και πνευματική αρμονία. Ο Δίας στον 12 οίκο μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα φιλάνθρωπος,αλλά πρέπει να διοχετεύεται η ενέργεια του ρεαλιστικά, έτσι ώστε η βοήθεια να πηγαίνει πραγματικά στους άπορους ανθρώπους ».
 
Σε σύγκριση με τον χάρτη της χώρας μας,η πανσέληνος επηρεάζει τον άξονα οικονομικών, 2-8 οίκο, οπότε ισχύουν και τα παραπάνω.Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Βόρειο δεσμό αλλά και τον νότιο δεσμό που δείχνει αναταραχές.Ο διελαύνων Αρης και Δίας από τον 6 οίκο τετραγωνίζουν τον Ήλιο αλλά και τον Κρόνο,στον 8 και 4 οίκο αντίστοιχα. Αφενός μεν είναι αρκετά δυσοίωνο για την κυβέρνηση,όπου η πόλωση συνδέεται με τα οικονομικά, τα χρέη, τις περικοπές αλλά και τους πλειστηριασμούς και τις καιρικές συνθήκες στον 4 οίκο. 
 
Το τετράγωνο Αρη-Κρόνου όμως όπως έχω αναλύσει και το 2017-6 και 2015, συνδέεται με δυσκολίες, με την σκληρότητα και την καταστρεπτική δύναμη, δοκιμάζοντας αντοχές και νεύρα.Ο άξονας Αρη-Κρόνου έχει να κάνει με την αδυναμία και την ανικανότητα, είναι άξονας πολέμου σε οποιοδήποτε επίπεδο,με θανάτους, τα ατυχήματα αλλά και την μπλοκαρισμένη ενέργεια. 
Ακόμα εχουμε όμως και την σύνοδο Ερμή-Αρη στον 7οοίκο, που έχει να κάνει με την αποφασιστικότητα, την έντονη κριτική, την απερισκεψία και την βιασύνη επηρεάζοντας θέματα εθνικά, ανοιχτούς εχθρούς και διαπραγματεύσεις,αλλά και σε επίπεδο κομμάτων και συνεργασιών.
Καθόλου θετικό δεν δείχνει ακόμα και αν το συγκρίνω με τον χάρτη Μεταπολιτευσης. Ο Ήλιος σχηματίζει αντιθεση με τον Κρόνο, και τον Ερμη, η Αφροδίτη σε αντιθεση με τον Ερμη.Η κατάσταση ειναι αρκετά εύθραυστη οικονομικά αλλά και πολιτικα.Ωστοσο και αστροχαρτογραφικα η αντιθεση Σελήνης-Αφροδίτης επηρεάζει την Ελλαδα άμεσα.
 
Η πανσέληνος της 2 Ιανουαρίου είναι αρκετά απασχολημένη, με πολλά σημαντικά στοιχεία,με τον Ήλιο στην 11 μοίρα να αντιτίθεται της Σελήνης στον Καρκίνο, στην ίδια μοίρα. Παρόλα ταύτα η πανσέληνος έχει αρκετές θετικές δυνατότητες για πρόοδο. Το εξάγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα είναι σαν ένα μυστικό πνευματικό πέρασμα που μπορεί να γεφυρώσει το χάος. 
 
Ο Ουρανος επιστρέφει σε ευθεία πορεία, μετά από πολύ καιρό,ενώ κατά την διάρκεια ανάδρομης κίνησης του δημιούργησε προβλήματα και εντάσεις, άσχημες καιρικές συνθήκες, προκαλώντας καθυστερήσεις και εμπόδια στην πορεία προς τον τερματισμό των παγκόσμιων εντάσεων και την επίλυση προβλημάτων.Τώρα τελείωσε.
 
Το πολύ δυνατό εξάγωνο που σχηματίζετε μεταξύ Δια-Πλούτωνα είναι αρκετά βοηθητικό για να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο αλλά και για τις επιχειρήσεις.Ο Αιγόκερως εδώ μπορεί να βοηθήσει, ώστε να γίνουν σωστές νομοθεσίες και μεταρρυθμίσεις, αν το θελήσουν. Ο Ουρανος σε ευθεία πορεία θα αυξήσει τις σεισμικές δονήσεις, αν και περισσότερο αυτό συνδέεται με την ολική έκλειψη σελήνης, αν και θετικό είναι από μια άποψη ότι οι θετικές όψεις υπάρχουν και δεν εμπλέκονται αρνητικές, τουλάχιστον κατά την διάρκεια της πανσελήνου.
 
Η τελευταία ευκαιρία για θετικές μεταρρυθμίσεις είναι στις 15 Ιανουαρίου, όπου το εξάγωνο της τελευταίας ευκαιρίας, θα είναι ακριβώς στις 19 μοίρες, μεταξύ Σκορπιού και Αιγόκερω. Πολλά θα αλλάξουν και με την Ματωμένη σελήνη στις 31 Ιανουαρίου, να επηρεάζει την Ευρώπη,την Ρωσία και άλλες χώρες αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικά σε λίγες ημέρες.

Επίσης ειναι πολυ σημαντικό να αναφέρουμε ότι πολυ φοβάμαι ότι θα υπάρξει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο βεβαια απορρέει και απο την Νέα Σεληνη Δεκεμβρίου, που ειναι ακόμα σε ισχύ. Από αστρολογικής πλευράς, τις επομενες ήμερες οι Σεληνιακοί Δεσμοί, θα έχουν φτάσει περίπου στα μέσα των σταθερών ζωδίων, δηλαδή θα διανύουν την 15η μοίρα.
Η 15η μοίρα των σταθερων ζωδίων, έχει μια μυθική φήμη, θα λέγαμε,όπου θα παίξουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας. Έτσι λοιπόν η 15η μοίρα του Λέοντα,Ταύρου,Υδροχόου και Σκορπιού,ειναι σημαντικη διότι βρίσκεται στο μέσο του ηλιοστασίου και των υπολοίπων. Οι 15η μοίρα των σταθερων ζωδίων ειναι γνωστή ως οι “Πύλες του Αβαταρ”, όπως γνωρίζετε απο την ομώνυμη ταινία,όπου Αβαταρ, σημαίνει ένα ελεύθερο πνευματικό ων,μια ψυχή με θετικές μαγικές δυναμεις. Έτσι εδώ,υπαρχει μια συσσώρευση ενέργειας,και έχει σημειωθεί ότι οι βαθμοί αυτοί έχουν παραγάγει ανθρώπους με ασυνήθιστα δώρα και ταλέντα που έχουν υπερβατική ποιότητα γι ‘αυτούς.

Αυτά τα σταθερά ζώδια συχνά εμφανίζουν τεράστια αποφασιστικότητα εδώ για να νικήσετε τις πιθανότητες που στοιβάζονται και λειτουργούν εναντίον σας, τόσο με καλό όσο και με κακό τρόπο. Με τους πλανήτες που διέρχονται, μπορούν να υπάρξουν εκπληκτικές συμπτώσεις, ακόμα και αν η δυνατότητα επίτευξης θεωρείται αδύνατη. Σαφώς υπάρχουν πολλά παραδείγματά στον καλλιτεχνικό τομέα, όπως ο Στιβι Γουόντερ και τόσοι άλλοι.

Ωστόσο αυτό έχει και επιπτώσεις σε πολιτικό επιπεδο,όπως για παράδειγμα, το νομοσχέδιο των ΗΠΑ που ψηφίστηκε για την χαμηλή φορολογία, με τον Βόρειο Δεσμό την 15η μοίρα του Λέοντα-Υδροχόου, όπου περισσότερο θα ευχαριστήσουν τους πλούσιους εις βάρος την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Το ιδιο ισχύει και για την Ελλαδα,που την ίδια μέρα ψήφιζε την τροπολογία για τους πλειστηριασμούς με τον Δια να τετραγωνίζει τον Βόρειο Δεσμό, στον άξονα Λέοντα- Σκορπιού, ενώ και η χώρα μας ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου.
Να φυλακίζεται όποιος εμποδίζει τους πλειστηριασμούς, με το ηλίθιο πρόσχημα ότι εάν δεν περάσει η διάταξη, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με τα stress test των τραπεζών, οι οποίες θα αναγκαστούν να πάνε σε ανακεφαλαιοποίηση για να μην καταρρεύσουν.
Ας κουνήσω το κεφάλι μου..!!!Τουλάχιστον ας μην κάνουν το ανεπανόρθωτο με το Μακεδονικό.


Ποινικές κυρώσεις για το πετρέλαιο ψηφίστηκαν εναντίον της Βόρειας Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, απαγορεύοντας το 90% των εξαγωγών στη χώρα, ωστόσο αυτό δεν θα σταματήσει τους Κορεάτες και τον Πρόεδρο Κιμ. Γιατί;

Η Βόρεια Κορέα έχει τον Πλούτωνα,στις 15 μοίρες του Λέοντα και είναι πλέον ειναι σε σύνοδο με τον διελαύνων Βόρειο Δεσμό όπου τετραγωνίζει τον διελαυνων Δία στις 15 μοίρες του Σκορπιού. Αυτές οι κυρώσεις δεν θα αποτρέψουν τη Βόρεια Κορέα, αλλά νομίζω ότι θα την κάνουν ακόμη πιο αποφασιστική.Εκτός απο αυτό, ο Ουρανος στην πανσέληνο ενώ μπαίνει σε ευθεία πορεία, αλλάζει ταχύτητα, και αυτό ίσως φέρει κάτι ξαφνικό με το που θα μπει το 2018.