ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ ΚΑΙ Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ HYGEIA

Μερική Ηλιακή Έκλειψη Ηλίου, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φλεβάρη του 2018, στις 22:51, στην 27η μοιρα του Υδροχόου στον 4ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου και είναι σημαντικη από αστρολογικής άποψης διότι θα γίνει σε γωνιακό οίκο. Η μοιρα που βρίσκεται  φέρνει πολλούς κινδύνους. Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρου 150,που επαναλαμβάνετε κάθε 18 χρόνια, 11 ημέρες. Μια τέτοια έκλειψη είχαμε και στις 16 Φεβρουαρίου 1999, που ήταν και πάλι στην 27 μοιρα του Υδροχόου, σε σύνοδο με τον Ερμή. Θα επηρεάσει τα ζώδια του σταθερού σταυρού (σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους), ή έχουν Ωροσκόπο εκεί, κυρίως του 3ου δεκαημέρου.
Στον τρίτο δεκανό του Υδροχόου που βρίσκεται σημαίνει :Ο θάνατος και η σφαγή των προβάτων και των ζώων του αγρού.
Θα είναι ορατή και θα επηρεάσει την Νότια Αμερική (Τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, τη νότια Βραζιλία και τη νότια Παραγουάη όπου εκεί θα συμβούν πολλά γεγονότα), τον Ειρηνικό, τον Ατλαντικό, και την Ανταρκτική. Σε παγκόσμια κλίμακα, η μερική έκλειψη του ήλιου ξεκινάει από την ανατολή του ηλίου πάνω από τον Νότιο Ειρηνικό Ωκεανό και στη συνέχεια η πεντακάθαρη σκιά του φεγγαριού κινείται προς τα ανατολικά σε όλη την υδρόγειο, για να τελειώσει κατά το ηλιοβασίλεμα σχεδόν 4 ώρες αργότερα στον Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό.


 • ·         Σταθμός Troll, Ανταρκτική
 • ·         Ορκάδα, Ανταρκτική
 • ·         King Edward Point, Νότια Γεωργία / Σάντουιτς Is.
 • ·         Πούντα Αρένας, Χιλή
 • ·         Stanley, Νήσοι Φώκλαντ
 • ·         Πόρτο Αλέγκρε, Ρίο Γκράντε ντε Σουλ, Βραζιλία
 • ·         Neuquén, Neuquén, Αργεντινή
 • ·         Mar del Plata, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
 • ·         Μοντεβιδέο, Ουρουγουάη
 • ·         Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
 • ·         Durazno, Ουρουγουάη
 • ·         Ρίο Γκράντε, Ρίο Γκράντε ντε Σουλ, Βραζιλία
 • ·         Ροζάριο, Σάντα Φε, Αργεντινή
 • ·         Paysandú, Ουρουγουάη
 • ·         Σαντιάγκο, Χιλή
 • ·         Tacuarembó, Ουρουγουάη
 • ·         Μεντόζα, Μεντόζα, Αργεντινή
 • ·         Σάλτο, Ουρουγουάη
 • ·         Κόρδοβα, Κόρδοβα, Αργεντινή
 • ·         Encarnación, Παραγουάη

 
 
Η ώρα έκλειψης για τη Νότια Αμερική (15 Φεβρουαρίου 2018)
Σαντιάγκο, Χιλή
Η μερική έκλειψη ξεκινάει: 18:49 (6:49 μ.μ.) την τοπική θερινή ώρα
Μέγιστη (μεγαλύτερη) έκλειψη: 19:16 (7:16 μ.μ.) τοπική θερινή ώρα
Η μερική έκλειψη λήγει: 19:42 (7:42 μ.μ.) τοπική θερινή ώρα
Μέγεθος έκλειψης: 16,5%
Σκίαση από έκλειψη: 7,7%
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Η μερική έκλειψη ξεκινάει: 18:37 (6:37 μ.μ.) τον τοπικό κανονικό χρόνο
Μέγιστη (μεγαλύτερη) έκλειψη: 19:13 (7:13 μ.μ.) τοπική ώρα αναφοράς
Η μερική έκλειψη λήγει: 19:47 (7:47 μ.μ.) τοπική ώρα αναφοράς
Μέγεθος έκλειψης: 7,6%
Σκίαση έκλειψης: 2,4%
Stanley, Νήσοι Φώκλαντ
Η μερική έκλειψη ξεκινάει: 17:46 (5:46 μ.μ.) τοπική θερινή ώρα
Μέγιστη (μεγαλύτερη έκλειψη): 18:42 (6:42 μ.μ.) τοπική θερινή ώρα
Η μερική έκλειψη λήγει: 19:34 (7:34 μ.μ.) τοπική θερινή ώρα
Μέγεθος έκλειψης: 39,8%
Μέγεθος έκλειψης: 27,7%
 
Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε είναι το εξής, για τις εκλείψεις, αυτές που πραγματοποιούνται σε ζώδια του αερα, φέρνουν  πείνα, ασθένεια, επιδημία και θυελλώδεις ανέμους που βλάπτουν την ανθρωπότητα. Αυτές που πραγματοποιούνται σε ζώδια της φωτιάς, απειλούν την καταστροφή των βοοειδών και των προβάτων, την εξορία ή τη φυλάκιση ή τη δολοφονία κάποιου βασιλιά ή αξιοσημείωτου προσώπου ή μεγάλου κυβερνήτη. Πολλή δυσαρέσκεια και διαφωνία μεταξύ των ανθρώπων. Μετακινήσεις στρατών, μάχες, πυρκαγιές, πυρετοί, λοιμοί και σπανιότητα των καρπών.
Από ιστορικής πλευράς μια τέτοια έκλειψη είχε επαναληφθεί κατά τα έτη 1729, 1747, 1765, 1801, 1819, 1837,1855,1873,1891,1909, 24 Δεκεμβρίου 1927,3 Ιανουαρίου 1946,14 Ιανουαρίου 1964,25 Ιανουαρίου 1982. Τα προηγούμενα χρόνια είναι η εποχή Ναπολεόντειων πολέμων και αποικιοκρατιών, ενώ η Ελλάδα μόλις αρχίζει την νέα της πορεία μετά την απελευθέρωση της από τον Οθωμανικό Ζυγό.
 
Το 1927, στην Ελλάδα ψηφίζεται νέο σύνταγμα, Ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδος, έχουμε την Εξέγερση στο Κουανγκτσόου: Κομμουνιστές πραγματοποιούν εξέγερση στο Κουανγκτσόου της Κίνας, καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και ανακοινώνοντας τη δημιουργία σοβιέτ. Κάνει πρεμιέρα η πρώτη ομιλούσα ταινία: Ο τραγουδιστής της τζαζ. Αρχίζει η κατασκευή του Εθνικού μνημείου του όρους Ράσμορ. Συνθήκη της Τζέντα: Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνωρίζει την κυριαρχία του βασιλιά Ιμπν Σαούντ στα βασίλεια της Χετζάζ και της Νατζντ, τα οποία αργότερα θα συγχωνευτούν για να αποτελέσουν το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. https://el.wikipedia.org/wiki/1927
 
Το 1946 το εχουμε αναφέρει ξανά και οπου είχαμε και την τετράδα του φαινόμενου Red Blood Moon και παλι κατά το 2015. Είναι πολύ σημαντικη χρονια μετα τον Β παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Σαρλ ντε Γκωλ παραιτείται ως πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εχουμε το νέο σύνταγμα της Γιουγκοσλαβίας, που είναι στα πρότυπα της Σοβιετικής Ένωσης, καθιερώνει έξι δημοκρατίες (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία).
 
Ο συνταγματάρχης Χουάν Περόν, ιδρυτής του πολιτικού κινήματος που έγινε γνωστό ως Περονισμός, εκλέγεται για πρώτη φορά πρόεδρος της Αργεντινής. Σε ομιλία του στο Φούλτον του Μιζούρι, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ κάνει λόγο για το σιδηρούν παραπέτασμα. Καταργείται επίσημα η Κοινωνία των Εθνών, παραχωρώντας το μεγαλύτερο μέρος της εξουσίας της στον Οργανιμό Ηνωμένων Εθνών. Το Αφγανιστάν, η Ισλανδία και η Σουηδία γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ιδρύεται το Διεθνές Ταμείο Επείγουσας Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF). Εντείνεται ο Κινέζικος Εμφύλιος Πόλεμος μεταξύ του Κουομιντάνγκ και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης.
 
Στην Ελλάδα, ο Ε.Α.Μ. αποφασίζει να μη μετάσχει στις πρώτες βουλευτικές εκλογές που προκήρυξε η κυβέρνηση Σοφούλη, ακολουθώντας τη σκληρή γραμμή Ζαχαριάδη, και στρέφεται στην ένοπλη εξέγερση. Κομμουνιστές αντάρτες υπό τον Αλέξανδρο Ρόσιο σκοτώνουν στο Λιτόχωρο 9 χωροφύλακες και 2 εθνοφύλακες. Το γεγονός σημαδοτεί την έναρξη του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου.Διεξάγονται στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές. Νικητής αναδεικνύεται το Λαϊκό Κόμμα του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη. Διενεργείται δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την επάνοδο του βασιλιά Γεωργίου Β’. Υπέρ της επανόδου του βασιλιά ψήφισε το 68,8% και υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας το 11,4%.
Το 1964, Έλληνες φοιτητές εγκαταλείπουν με ισχυρή συνοδεία την Κωνσταντινούπολη απειλούμενοι με λιντσάρισμα από τους Τούρκους συμφοιτητές τους. Ο βασιλιάς Παύλος της Ελλάδας πεθαίνει ύστερα από βασιλεία 16 χρόνων, 11 μηνών και 5 ημερών και ο διάδοχος Κωνσταντίνος Β’ ορκίζεται βασιλιάς των Ελλήνων. Απότομη όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με επίκεντρο το Κυπριακό. Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν ελληνοκυπριακά χωριά και λιμάνια στην Τηλλυρία .Ο Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας παντρεύεται τη Δανή πριγκίπισσα Άννα-Μαρία. Κλίμα ανωμαλίας με αφορμή δολοφονική έκρηξη στο Γοργοπόταμο. 13 νεκροί και 51 τραυματίες από έκρηξη νάρκης στον εορτασμό της 22ης επετείου της ανατίναξης της γέφυρας από τις αντιστασιακές δυνάμεις. Παραβρίσκονταν ο υφυπουργός Άμυνας Μιχάλης Παπακωνσταντίνου και ο Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Ευ. Καλατζής. Για παλιά νάρκη μιλάει το επίσημο πόρισμα, για πολιτική συνωμοσία η Αριστερά.
Ημέρα των Μαρτύρων: Νεαροί κάτοικοι του Παναμά προσπαθούν να υψώσουν την παναμαϊκή σημαία στην ελεγχόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ζώνη της διώρυγας του Παναμά, οδηγώντας σε αψιμαχίες μεταξύ Αμερικανών στρατιωτών και πολιτών του Παναμά. Σε ένα αναίμακτο πραξικόπημα στο Νότιο Βιετνάμ, ο στρατηγός Γκιέν Χαν ανατρέπει τη στρατιωτική χούντα του στρατηγού Βαν Μινχ. Ο σεισμός της Μεγάλης Παρασκευής: Ο πιο ισχυρός σεισμός στην ιστορία των Η.Π.Α. χτυπά τη νοτιοκεντρική Αλάσκα, σκοτώνοντας 139 ανθρώπους και προκαλώντας τεράστιες ζημιές στο Άνκορεϊτζ. Ο Νικίτα Χρουστσόφ καθαιρείται από ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης. Την εξουσία αναλαμβάνουν ο Λεονίντ Μπρέζνιεφ και ο Αλεξέι Κοσίγκιν. Πόλεμος του Βιετνάμ. https://el.wikipedia.org/wiki/1964
 
Το 1982 τα εχουμε ξαναπεί, Πόλεμος των Φώκλαντ, πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν. Αναγνωρίζεται η Εθνική Αντίσταση. Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κλονίζει τη νοτιοδυτική Υεμένη, σκοτώνοντας 2.800 άτομα και τραυματίζοντας 1.500. https://el.wikipedia.org/wiki/1982
 
Το 1999 είναι μια χρονιά με πολλά σημαντικά γεγονότα, όπως είχα ξαναγράψει στην Μεγάλη έκλειψη που έγινε στις 21 Αυγούστου 2017,και αυτές οι εκλείψεις που γίνονται είναι παράγωγα της. Οπότε το 1999, καθιερώνεται το ευρώ, συλλαμβάνεται ο  Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ξεκινούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας με διάρκεια 78 ημερών. Μεγάλος σεισμός στην επαρχία Κοτζαελί της βορειοδυτικής Τουρκίας με περισσότερους από 15.000 νεκρούς.
 
Σεισμός στην Αθήνα βαθμών 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Αεροπορική τραγωδία με σφοδρές αναταράξεις σε υπηρεσιακό αεροσκάφος της ελληνικής κυβέρνησης, λίγο πριν την προσγείωσή του στο Βουκουρέστι. Απολογισμός, 6 νεκροί, ανάμεσά τους κι ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.Αρχίζει το μεγάλο κραχ του χρηματιστηρίου Αθηνών, από το μέγιστο επίπεδο των 6.355 μονάδων όπου είχε φθάσει. Ο Μπόρις Γιέλτσιν παραιτήθηκε από Πρόεδρος της Ρωσίας, ενώ τον διαδέχεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Η μερική ηλιακή έκλειψη στον Υδροχόο,επικεντρώνεται περισσότερο στις ιδέες και επικοινωνία και την μετάδοση τους, στις διαπραγματεύσεις, το εμπόριο, κυβερνά τον κόσμο των γραμμάτων. Κυβερνά τις συμφωνίες, και κάθε είδους συναλλαγές. Την παιδεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μεταφορών, καθώς η μερική ηλιακή έκλειψη ευθυγραμμίζεται στενά με τον πλανήτη Ερμή. Ο Ερμής όμως στην πολιτική αστρολογία επηρεάζει και αντιπροσωπεύει και την παιδεία, τους εκδότες εφημερίδων,τους πρέσβεις, τους νέους, τους δασκάλους,τις διαπραγματεύσεις και επικοινωνίες,πολιτικές συζητήσεις -συναντήσεις και ντιμπειτ. Το ραδιόφωνο, την τηλεόραση.
 
Η ηλιακή έκλειψη είναι σε σύνοδο με δύο αστεροειδείς που ονομάζονται Juno (Ήρα) και Hygeia (Υγεια) αλλά επηρεάζει και την Αφροδίτη θα έλεγα κατά κάποιο τρόπο. Επηρεάζει την αγάπη και συντροφικότητα, τις ερωτικές σχέσεις, το όνειρο και την φαντασία όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας από μας, την υγεία και την ιατρική, αλλά επίσης και τα σκάνδαλα που συνδέονται με την ιατρική, θα είναι θέματα πολιτικής συζήτησης, όπως το σκάνδαλο Novartis, που προκύπτουν κατά μια έννοια από αυτή την έκλειψη η άλλα σκάνδαλα.
 
Όμως, να θυμίσω το εξής, η πρώτη περίπτωση Ebola που διαγνώστηκε στις ΗΠΑ, ήταν ένας Λιβεριανός, που πέθανε την ίδια ημέρα με τη Ματωμένη Σεληνιακή έκλειψη στις 15 μοίρες του άξονα Κριού / Ζυγού στις 8 Οκτωβρίου 2014. Σε σύνοδο με τον Κρόνο των ΗΠΑ στις 14’48 του Κριου και τετραγωνίζοντας τον Ήλιο στις 13 μοίρες του Καρκίνου. Εκείνη τη στιγμή ο αστεροειδής Hygeia μόλις διέσχιζε τον Ήλιο των ΗΠΑ στις 13 μοίρες του Καρκίνου, πράγμα που κανονικά θα σήμαινε καλά πράγματα, αν και οι δυο τονίστηκαν από το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα στις 14 του Κριού και 11 του Αιγόκερω μοίρες αντίστοιχα.
 
Για να καταλάβουμε περισσότερο την έκλειψη, θα πούμε μερικά πράγματα. Η Hygeia, ήταν αρχαιοελληνική θεότητα, προσωποποίηση της υγείας του σώματος και της ψυχής. Ως αρχαιότερο κέντρο λατρείας της αναφέρεται η Τιτάνη στη Σικυώνα, όπου βρίσκονταν ιερό του Ασκληπιού και της Υγείας. Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική παράδοση ο Αρίφρων ο Σικυώνιος έγραψε ύμνο για τη θεά, της οποίας η λατρεία διαδόθηκε και στην Αθήνα περίπου από το 420 π.Χ.. Στην ελληνική μυθολογία κατέχει εξέχουσα θέση στην λατρεία του πατέρα της. Ωστόσο, ενώ ο Ασκληπιός συνδέεται άμεσα με την θεραπεία των ασθενειών, η θεά συνδέθηκε με την πρόληψη των ασθενειών και τη διατήρηση της κατάστασης της υγείας.
 
Η λέξη «υγιεινή» προέρχεται από το όνομά της και ο αστεροειδής έχει σχέση με θέματα καθαριότητας, υγείας και ευεξίας. Οι ασθένειες και (ειδικά οι «ψυχικές διαταραχές») υπάγονται στην Hygiea όπως και οι διαδικασίες θεραπείας που απαιτούνται για την αποκατάσταση στην ολότητα και την αρμονία.
 
Αυτός ο αστεροειδής φαίνεται να δρα καθαριστικά και δυναμικά (ομοιοπαθητική) και μπορεί να ενεργοποιήσει μετασχηματιστικές διαδικασίες που παράγουν μια «νέα βελτιωμένη» έκδοση κάποιας πτυχή της ζωής. Οι έννοιες καθαρότητας και καθαρισμού φαίνονται επίσης πολύ σημαντικές για τον αστεροειδή Hygiea, αλλά έχει και μια πιο βαθύτερη ίσως έννοια, διότι βοηθά τους ανθρώπους να «καθαρίσουν τις πράξεις τους» σε πολλά επίπεδα. Και εδώ πάμε και σε πολιτικο επίπεδο για το τι μπορεί να σημαίνει η έκλειψη αυτή.
 
Η ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με την Hygeia θα προσθέσει θέματα υγείας και ιατρικής στις συζητήσεις για το γάμο και τις σχέσεις. Εκτός από την ευεξία, ο αστεροειδής Hygeia συνδέεται με την υγιεινή, την παράδοση και τη φυσική ιατρική, τους γιατρούς και τους θεραπευτές, τις ασθένειες, τις τοξίνες, τον φόβο δηλητηρίασης, τον φόβο των γιατρών, τον φόβο των ιατρικών αποτελεσμάτων που ίσως γίνονται λανθασμένες διαγνώσεις , την υποχονδρία, τη κατάχρηση ναρκωτικών, τη διατροφή, η ανησυχία για την υγεία της οικογένειας και των φίλων.
 
Ακόμα όμως θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει και την εννοια της κάθαρσης σε πολιτικο επίπεδο. Φυσικά, η κάθαρση είναι μια μακρόχρονη διαδικασία που περνά μέσα από κάποια στάδια, οπου συμβαίνουν κάποια γεγονότα, οι μάσκες πέφτουν, και γίνονται αποκαλύψεις.
 
Μαζί με την σεληνιακή έκλειψη της 31ης Ιανουαρίου, η ηλιακή έκλειψη στις 15 Φεβρουαρίου σηματοδοτεί μια νέα συνειδητοποίηση και το γεγονός ότι οι καιροί αλλάζουν, για όλους, ειδικά για τις γυναίκες που είναι παγιδευμένες και εξαναγκάστηκαν να είναι σε ένα γάμο,η να ζουν στην πορνεία και τη δουλεία η να ζουν γενικότερα σε άθλιες συνθήκες.
 
Αλλα συνειδητοποιούμε ότι γίνεται μια μαζική αφύπνιση των λαών προς την ελευθερία, που παγιδεύτηκαν και υπήρξαν θύματα μιας συγκεκριμένης πολιτικής κατάστασης.Έτσι στον 4 οίκο, εχουμε τον σχηματισμό μιας ευθυγράμμισης στο ζώδιο της αλλαγής και της ελευθερίας,που σηματοδοτεί για άλλη μια φορά, μια πολιτική κρίση άνευ προηγουμένου που ξεσπά, και βέβαια και οικονομική που έχει προκύψει από τον Ιανουάριο, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να πέφτει δυο φορές μέσα σε μια εβδομάδα. 
 
Οι πλανήτες στον 4ο,κυβερνούν και τον 9/10/11ο οίκο του χάρτη της έκλειψης (εξωτερική πολιτική, θρησκεία, κοινοβούλιο, κυβέρνηση).
 
Αυτή βεβαία είναι μια καλή φάση έκλειψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγεία, την ευημερία και την εκπαίδευση των γυναικών εν γένει και των μητέρων ειδικότερα.
Μια ηλιακή έκλειψη είναι ακριβώς όπως μια νέα σελήνη όπου η Σελήνη περνάει ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο. Ωστόσο, μια ηλιακή έκλειψη είναι πάντα πιο ισχυρή επειδή η Σελήνη σκιάζει τον Ήλιο. Η έκλειψη είναι μερική, έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος του Ήλιου θα εξακολουθεί να είναι ορατό.Η νέα σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος και την αρχή ενός νέου κύκλου.Η επιρροή της θα έχει διάρκεια 4 εβδομάδες, αλλά η ηλιακή έκλειψη θα έχει διάρκεια περίπου 6 μήνες.


Η ισχυρότερη και πιο σημαντική οψη είναι η σύνοδος Ηλιου-Σελήνης, εχουμε μια νεα σελήνη δηλαδή. Σημαίνει ότι όλες οι δυνατότητες βρίσκονται στο τραπέζι και τα σχέδιά για το μέλλον είναι σε πρώτη γραμμή. Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κάνετε μια νέα αρχή, οπότε γράψτε τους νέους στόχους σας σε ένα φύλλο χαρτιού. Η έκλειψη Ηλιου μαζί με την σεληνιακή έκλειψη θα έχουν διάρκεια μεχρι την ηλιακή έκλειψη της 12ης Ιουλίου 2018. Ας πάμε να ξετυλίξουμε σιγά σιγά την ερμηνεία της, σε όλα τα επίπεδα.

Η έκλειψη Ηλίου σχηματίζει μια θετική όψη εξάγωνου με τον πλανήτη Ουρανό, μεταξύ 4-6ουοίκου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε προσπάθειες για θετικές αλλαγές για να βελτιώσετε τη ζωή σας με πρωτότυπους τρόπους. Αυτή η ηλιακή έκλειψη όμως είναι και της ελευθερίας αλλά και της επιλογής, η της ελεύθερης βούλησης, που μπορεί να συνδεθεί με συναρπαστικές νέες ιδέες και τεχνολογίες για να σας κάνουν πιο ευτυχισμένους, συνδέεται με την υγιεινή και την πιο ευχάριστη ζωή.
 
Από την άλλη μπορεί να έχει την σημασία της υγιεινής μέσα στο σπίτι σας, η την έννοια της κάθαρσης και της βελτίωσης στην καθημερινή σας ζωή αλλά και στην πολιτική ζωή μιας χώρας που θα έχει επιπτώσεις και θα φέρει εξελίξεις σε θέματα 6 οίκου (στρατος, εργασιακές συνθήκες, συνθήκες διαβίωσης, ιατρική, ασθένειες), η την υγιεινή όσο αφορά την εγχώρια κατάσταση μιας χώρας, όπου ζουν οι ίδιοι οι πολίτες της αλλά επηρεάζονται και θέματα υγείας αλλά και άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς, και εδώ έχει να κάνει με τους μετανάστες.
 
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι το εξάγωνο Ηλιου/Ουρανού, συνδέεται με την αλλαγή συνείδησης και αυτό είναι σημαντικο για τα γεγονότα που έρχονται. Υπάρχουν δύο ακόμα πλανητικές όψεις που προσθέτουν άμεσα την επιρροή τους και προκύπτουν κατά τους επόμενους έξι μήνες.
 
Η ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με τον Ερμή σημαίνει ότι κυρίως εστιάζεται σε θέματα που αντιπροσωπεύει ο πλανήτης αυτος, την επικοινωνία, την διπλωματία και την σκέψη, τις συναλλαγές. Ο Ερμής ρυθμίζει επίσης τον ορθολογισμό και τον συλλογισμό, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τη γειτονιά σας, τις σχεσεις σας με τα αδέλφια και τα ξαδέλφια σας, συνδέεται με τις μετακινήσεις μικρών αποστάσεων, τα νέα και τις πληροφορίες, τα μιντια, τις διαπραγματεύσεις, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
 
Ο Ερμής είναι γρήγορος, ζωντανός,προσαρμόσιμος,μεταβλητός, χωρίς συναισθήματα στον Υδροχόο και περίεργος.Η αύξηση της ψυχικής δραστηριότητας θα προέλθει επίσης από τη γενική συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.Θα θελήσετε να μιλήσετε για θέματα που σας ενδιαφέρουν καθώς και για τα νέα της ημέρας, σε συζητήσεις, συνομιλίες, συναντήσεις.Αυτή η ηλιακή έκλειψη σηματοδοτεί την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε ένα blog στο διαδίκτυο ή να γράψετε ένα βιβλίο για παράδειγμα. Είναι επίσης μια καλή στιγμή για να κάνετε σχέδια και να ξεκινήσετε τις επιχειρηματικές συμφωνίες, να διαπραγματευτείτε, να αγοράσετε και να πουλήσετε, να κάνετε συμφωνίες.Ο Ερμής στον Υδροχόο ενθαρρύνει την πρωτοτυπία, την αλλαγή, τις προκλήσεις.
 
Ο Ερμής όμως βρίσκεται και στον 4ο οικο, και κυβερνά τον 11 και τον 9οοικο. Ο 4ος οίκος δηλώνει ό,τι έχει σχέση με τα κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, τη γεωργία, τα εδάφη μιας χωρας, τα ορυχεία, είναι οι σεισμοί και οι καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια, η πατρίδα, οι ρίζες μας. Είναι η αντιπολίτευση (ο 10ος είναι η κυβέρνηση). Συνδέεται με την μητέρα, σε πιο προσωπικο επίπεδο, το σπίτι σας, την εσωτερική και προσωπική σας ζωή.
Ο Ερμής σε αυτόν τον οικο είναι σημαντικος, αλλα πάντα εξαρτάται από τις όψεις που σχηματίζει, μπορεί όμως να δείχνει μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της γεωργίας αλλα και τα εθνικά θέματα μιας χωρας οπου θα τρέχουν με ταχύτητα. Εάν με δυσμενείς όψεις, υποδηλώνει δυσαρέσκεια.
 
Όμως έντονη δραστηριότητα σηματοδοτείται και για τον 9 οίκο που συνδέεται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, διεθνής διπλωματίας, τους μετανάστες, τα σύνορα, πρεσβείες, επηρεάζει τη δικαιοσύνη, τη θρησκεία και την Εκκλησία, τα ταξίδια, το εμπόριο, τις ιδεολογίες και φιλοσοφία ενός λαού, η ανώτερη εκπαίδευση.
 
Ο 11οςοίκος συμβολίζει το κοινοβούλιο, σχετίζεται με την πολιτική της χώρας και τους υποστηρικτές της και με τις κατά καιρούς απεργίες, διαδηλώσεις ή επαναστάσεις. Με την παραγωγή και την μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας. Με την αεροπορία της χώρας και με τα αεροδρόμια. Με την διάδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και με το διαδίκτυο. Είναι οι στόχοι και οι ελπίδες μας για το μέλλον.
 
Το εξάγωνο Ερμή- Ουρανού, στον 6ο οίκο, συνδέεται με την υγεια αλλά και την ποιότητα όσο αφορά τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και με τον αστεροειδή Υγεία θα πρέπει να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των ζητημάτων ψυχικής υγείας η μιας γενικής κάθαρσης η γεγονότων που ξετυλίγονται. Τα νέα φάρμακα και η μεγαλύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα πρέπει να διευκολύνουν την αναζήτηση βοήθειας και τη σωστή θεραπεία. Λόγω του αστεροειδή Juno, όμως θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση όσο αφορά τον έλεγχο των γεννήσεων και στα θέματα υγείας των γυναικών όπως η μεταγεννητική κατάθλιψη και η έλλειψη σιδήρου.
 
Το εξάγωνο όμως εκεί που είναι ,φέρει μια παράξενη συμπεριφορά, συνδέεται με την πνευματική αναλαμπή, αλλά και την ξαφνική και γρήγορη συνειδητοποίηση των γεγονότων, αλλά και με την εγκαθίδρυση και επικύρωση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στον χώρο υγείας και εργασίας, σε θέματα 4-6 οίκου όπου η τεχνολογία παίζει ρόλο (και μέσα σε αυτό περιλαμβάνω και το τσιπάκι,το οποίο το ξαναγράψαμε με την έναρξη της νέας χρονιάς), τόσο στη υγεια, τὴν καθημερινή μας ζωή και τον τρόπο που ζούμε. Η όψη αυτή φέρνει αντιδράσεις ,προκλητικά γεγονότα που είναι εξοργιστικά αλλά και να υπάρξει διακοπή ροής επικοινωνίας όταν η ατμόσφαιρα γίνετε δυσάρεστη.
 
Από την άλλη η ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με τον Ερμή είναι η τέλεια περίοδος για ραντεβού, ιδίως μέσω του διαδικτύου λόγω του Ουρανού.Ο αστεροειδής Juno σε σύνοδο με την έκλειψη είναι ένας καλός οιωνός για να συναντήσετε τον σύντροφο της ψυχής σας και να βρείτε την πραγματική αγάπη.Είναι έντονη περίοδος για διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και μετακινήσεις αλλά και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο εσωτερικό μιας χώρας, που σηματοδοτεί μαζικές κινητοποιήσεις και αστάθεια.
 
Η ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με την Juno σημαίνει ότι ο γάμος και οι σχέσεις αλλά και πολιτικές συνεργασίες θα αποτελέσουν ένα σημαντικό θέμα των συζητήσεων για τον Ερμή. Η Juno είναι μια σεληνιακή θεά που επιβλέπει τις γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης, από την εφηβεία μέχρι τον τοκετό και τον γάμο. Η Juno επίσης κυβερνά τους συντρόφους ψυχής, την αληθινή αγάπη και δέσμευση.
 
Σε βαθύτερο επίπεδο, ο αστεροειδής Juno συμβολίζει τη μυστικιστική ένωση ή την κατάσταση της πνευματικής συνείδησης που μπορείτε να φτάσετε όταν ξεπεράσετε το εγώ σας.Ξεπερνώντας την ξεχωριστή διάσταση μέσα από την ένωση και γίνονται ένα με το σύμπαν.
 
Η Juno συμβολίζει τη λαχτάρα για μια πλήρη μυστικιστική ένωση που συναισθηματικά, σεξουαλικά και ψυχολογικά μπορεί να εκπληρωθεί.Σε ένα ωροσκόπιο,η Juno αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες που μας ενθαρρύνουν να επιδιώξουμε μια οικογενειακή ένωση.
Η Juno είναι προστάτιδα του γάμου και αντιπροσωπεύει συζυγικά θέματα και συνεργασίες, ειδικά τα νομικά συνδικάτα.Τα ζητήματα ισότητας είναι σημαντικά για την Juno, όπως και τα συναισθήματα, αλλά και τα χρήματα. Η ενέργεια της Juno μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με βία και μοιάζει να σχετίζεται με την έννοια της πρωταρχικής γυναικείας εξουσίας.Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι δείχνει πού τα άτομα μπορούν να βρουν την προσωπική τους εξουσία, αν και αυτή η διαδικασία μπορεί να παραμορφωθεί, να καθυστερήσει ή να μην ξεκινήσει ποτέ αποτελεσματικά.
 
Αυτό σημαίνει ότι η θέση της στην ηλιακή έκλειψη μπορεί να είναι τόσο προκλητική όσο αυτή του Κρόνου και δίνει «μαθήματα» όπως τα ονομάζουμε, η και «εμπειρίες αύξησης της συνείδησης» ισως μπορεί να είναι μια καλύτερη περιγραφή. Επηρεάζει βέβαια εδώ και την διαχείριση των πόρων, είτε οι πόροι είναι πνευματικοί, συναισθηματικοί ή υλικοί. Η ενέργεια της Juno είναι πολύ παθιασμένη και μπορεί να είναι πολύ μεγάλη και να εκφρασθεί με δραματικό τρόπο. Η Juno, εδώ αλλωστε είναι πιο ελεύθερη και επαναστατική στον Υδροχόο. Μαζί με τις όψεις έντονης κινητικότητας του Ερμή/Ουρανού/Δια βλέπουμε στον χάρτη για άλλη μια φορά, ότι αυξάνει τις εντάσεις και τις κινητοποιήσεις για εθνικά και οικονομικά ζητήματα σε εγχώριο επίπεδο και μπορεί να φέρει ξεσηκωμούς, επαναστατική διάθεση, και διαδηλώσεις.
Η ηλιακή έκλειψη σε όψη εξάγωνου με τον Ουρανό στον 6ο οίκο επιπλέον ,σημαίνει ότι οι συζητήσεις και οι ιδέες που προκύπτουν από την ηλιακή έκλειψη για γάμο, δέσμευση και τα θέματα υγείας των γυναικών θα είναι εκπληκτικά ειλικρινείς, θα υπάρχει ανοιχτό μυαλό και θα διορατικότητα ,τουλάχιστον ας ελπίσουμε για τι χώρες που υποφέρουν ,όπως η Νότια Αμερική. Θα υπάρξει συζήτηση σχετικά με τις σύγχρονες, ασυνήθιστες και αμφιλεγόμενες οικογενειακές δομές, όπως η γονική μέριμνα ιδίου φύλου και άλλες μη παραδοσιακές σχέσεις.
 
Οι επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις που επηρεάζουν τη γονιμοποίηση και την εγκυμοσύνη θα είναι σίγουρα αμφιλεγόμενες, η για παράδειγμα το φάρμακο που φτιάχτηκε για να σταματά την γήρανση και θα είναι διαθέσιμο τα επόμενα χρόνια, και θα οδηγήσουν σε δεοντολογικές συζητήσεις. Οι συνέπειες του εμβολίου κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για παράδειγμα, και άλλων ιατρικών ανακαλύψεων θα είναι όλο και πιο σημαντικά θέματα συζήτησης, ιδίως σε πιο θρησκευτικές συντηρητικές κοινότητες.
 
Ο Ουρανός καθιστά αυτή την έκλειψη στο να γίνουν προσπάθειες για θετικές αλλαγές, μεγαλύτερης προσωπικής ελευθερίας και επιλογής. Ο Ουρανος όμως είναι ανατρεπτικός και  αφυπνιστης. Και ο 6 οίκος συνδέεται με την εργατική τάξη, τις ασθένειες,δημόσια υγεία,δημόσιες υπηρεσίες.Στρατός και ναυτικό,πολεμικά πλοία. Αντιπροσωπεύει τα εργατικά συνδικάτα.Τις εθνικές εκλογές.Την αστυνομία.Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας,Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.Κατά τα αρχαία χρόνια ο 6 οίκος ήταν των εχθρών αλλά και εδώ μπορούμε να δούμε αν ένα έθνος θα πάει σε πόλεμο.
 
Παρόλο το γεγονός ότι υπάρχουν όψεις εξάγωνου, ο Ουρανος είναι σε αντίθεση με τον ωροσκόπο της ηλιακής έκλειψης, και αυτή η όψη είναι πολύ σημαντικη και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε.
 
Η όψη αυτή συνδέεται με  αναστατώσεις, εντάσεις, αναταραχές, κίνδυνο πολεμικού ατυχήματος, ομαδικό σοκ στο περιβάλλον, αλλά και υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση για τάση αύξησης ανατρεπτικών γεγονότων στην πολιτική. Ίσως, αυτό να σηματοδοτεί το γεγονός ότι η τάση για ένα ατύχημα με επίκεντρο τους στρατούς αλλά και πολεμικά επεισόδια η πολεμικές συρράξεις αυξάνεται. Ο Ερντογαν έχει αυτή η όψη στον χάρτη του, οπότε και επηρεάζεται έντονα.( Recep Tayyip Erdogan 1°04)
 
Αυτή η εκφραστική όψη με τον Ουρανό θα δώσει εμπιστοσύνη σε εκατομμύρια ανθρώπους την ευκαιρία η την δυνατότητα να “βγουν και να εκφράσουν” τη σεξουαλικότητά τους σε κάποιες χώρες η ακόμα και για άλλες επιλογές τρόπου ζωής,η να εκφράσουν τα προβλήματα που συνδέονται με την χώρα τους και τα επιχειρήματα αυτή τη φορά θα είναι πάρα πολλά, επαναστατώντας.
 
Οι άνθρωποι γενικά θα αισθάνονται λιγότερο συνεσταλμένοι η περιορισμένοι στο να επιλέγουν τη δική τους ανεξάρτητη πορεία όσον αφορά τις μη παραδοσιακές σχέσεις και τις οικογενειακές δομές. Η ηλιακή έκλειψη θα πρέπει να εκθέσει στο φως,αποκαλύπτοντας τους περιορισμούς των συμφωνημένων γάμων, και της σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης που συχνά συνδέονται με αυτά αλλά και των συμφωνημένων σχεδίων στην πολιτική.
 
Αυτή η θετική επίδραση του Ουρανού θα πρέπει να φέρει ισως μεγαλύτερη επίγνωση και συνειδητοποίηση  για το τι συμβαίνει ακριβώς γύρω μας, αλλα και για το εμπόριο σάρκας για τα νεαρά κορίτσια που πωλούνται στην πορνεία και τη σεξουαλική δουλεία. Θα πρέπει να ακούσετε περισσότερα σχετικά με θέματα ταμπού, όπως τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των νέων γυναικών.
Η ανοιχτή έκφραση συναισθημάτων και απόψεων από την όψεις Ερμή, θα δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης και τα δικαιώματα τους στο χώρο της εργασίας.
 
Η έκλειψη Ηλιου τετραγωνίζει τον Δία, στον 1ο οικο, που σημαίνει ότι οι θετικές αλλαγές και οι ελευθερίες που φέρνει ο Ουρανός θα φέρουν προσωπική ανάπτυξη και ευτυχία, ωστόσο αυτό στηρίζεται καθαρά στις επιλογές μας, είτε σαν ατομο, είτε σαν λαός. Όμως, σημαίνει επίσης ότι πρέπει να επιδείξετε σεβασμό, μετριοπάθεια και πειθαρχία και όχι ότι κάνετε να γίνετε για λογους προσωπικής επίδειξης. Αυτό είναι για να αποφύγετε τις ακραίες αλλαγές στη ζωή σας οπου αυτές μπορεί να ανατρέψουν άλλες πλευρές της ζωής σας.
Προσπαθήστε να μην κάνετε πολλές αλλαγές ταυτόχρονα, καθώς αυτό θα κατέληγε στο να σπαταλάτε την ενέργειά σας χωρίς να βγάζει πουθενά και στο τέλος να μπερδευτείτε. Εστιάστε την ενέργειά σας σε μία θετική αλλαγή που είναι σημαντικη κάθε φορά. Η έκλειψη θα θέσει επίσης ηθικά ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές του τρόπου ζωής, τα στυλ γονικής μέριμνας και την ιατρική η θέματα στην πολιτική, που συνδέονται με σκάνδαλα ολκής, συγκρούσεις με την δικαιοσύνη, θρησκευτικά ζητήματά η αυτά της παιδείας.
 Δείξτε κάποια μετριοπάθεια τουλάχιστον στην προσωπική σας ζωή, με τις αλλαγές που γνωρίζετε ότι θα είναι αμφιλεγόμενες. Αυτό θα σας σώσει τουλάχιστον από αμηχανία και διακρίσεις.
 
Η ιδια η οψη όμως φέρνει και παλι αύξουσες συγκρούσεις, μαζικές κινητοποιήσεις και απεργίες, αναστατώνοντας την ειρήνη σε μια χωρα, σε μια μοιρα δύσκολη (22 μοίρες Σκορπιού, συνδέεται με λάθη, περιορισμούς και αποτυχίες).
 
Υπάρχει σύγκρουση και προβλήματα με τον νόμο, τη δικαιοσύνη και στους κόλπους της εκκλησίας. Είναι δείκτης υπερβολικά απαιτητικής αλαζονικής συμπεριφοράς των ηγετών. Συνδέεται με την ανώτερη κοινωνική κλίμακα, τα οικονομικά αίτια, την υλική σπατάλη και τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως.
 
Σηματοδοτεί επίσης μια ασθένεια που έχει να κάνει με την κακη διατροφή η και η εννοια της ακόμα θα μπορούσε να είναι μεταφορική, δηλαδή το κράτος που “ασθενεί”. Ιδιαίτερη προσοχή, στην καρδιά και τα αγγεία, τους κιρσούς και τις αιμορροΐδες. Ωστόσο, η ιδια η οψη μπορεί να είναι σημαντικη, για την ανάρρωσή και την ανάνηψη υγείας αλλα και την εκτόνωση και την γρήγορη διάδοση μιας ασθένειας η πανδημίας. Ωστόσο, πάντα αυξάνει τα ορια, όπως για παράδειγμα η υπέρταση.
Κατά την γνώμη μου από την έκλειψη επηρεάζεται και η Αφροδίτη που είναι υπεύθυνή για την ειρήνη και την ηρεμία αλλα και για τις σχεσεις μας.
 
Η Αφροδίτη εξαγωνιζει τον Κρόνο, αυξάνοντας την ανάγκη για συντροφικότητα. Θα θελήσετε να αισθανθείτε ότι οι άλλοι σας αγαπούν και σας εκτιμούν, αλλά μόνο η σοβαρή και αληθινή αγάπη θα μετράει. Με έναν ήδη υπάρχοντα σύντροφο θα αναζητήσετε καθησυχασμό ή περισσότερη δέσμευση. Αυτή είναι η τέλεια όψη που πρέπει να έχει η ηλιακή έκλειψη σε σύνοδο με τον αστεροειδή Juno. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η φάση έκλειψης είναι ιδανική για να δεσμευτείτε και να παντρευτείτε.
 
Νέες σχέσεις θα είναι δυνατές, αλλά η σχέση μιας νύχτας, πιθανόν να σας είναι αδιάφορη. Είναι πιο πιθανό να προσελκύσετε σοβαρούς τύπους ή αυτούς που ενδιαφέρονται επίσης για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση. Οι σχέσεις τύπου δάσκαλος-μαθητή είναι πιθανές ή μπορείτε να προσελκύσετε κάποιον πολύ μεγαλύτερο ή μικρότερο η ακόμα και πνευματικούς επαναστάτες.
 
Σίγουρα όμως είναι μια περίοδος όπου θα υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα σε δυο άτομα, οι εκδηλώσεις αγάπης ανταμείβονται, αν και η τρυφερότητα δύσκολα εκφράζεται με τον Κρόνο,θα ήταν καλό να γίνουν κάποιες προσπάθειες. Όμως γίνεται προσπάθεια για την εξασφάλιση σταθερότητας και ασφάλειας στις σχέσεις.
 
Όμως η Αφροδίτη, κυβερνά το συναίσθημα του λαού, ότι έχει σχέση με την καλλιτεχνία και την καλαισθησία, τις τέχνες, τη μουσική, τη μόδα.Τους γάμους και τις γεννήσεις. Την ειρήνη, την διπλωματία. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα, ευαισθητοποιεί το συναίσθημά σε όλα τα επίπεδα, είτε προσωπικο είτε σε κοσμικό επίπεδο. Συνδέεται με τους οραματιστές, τους καλλιτέχνες, και τους μυστικιστές. Η Αφροδίτη σε όψη ημι-τετραγώνου, συνδέεται με εντάσεις ενώ κάνει το συναίσθημα ακόμα πιο δυνατό που παίζει ρόλο και στην πολιτική.
 
Το τετράγωνο Αρη-Ποσειδώνα, που υπάρχει στον χάρτη, μεταξύ 2-5 οίκου,σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις σχέσεις μας αλλά και τα οικονομικά μας,για να αποφύγουμε την υποψία, την εξαπάτηση, την εκμετάλλευση, τα ψέματα και τα σκάνδαλα κυρίως οικονομικής φύσεως.Ο Αρης στον Τοξότη εδώ κυβερνά και επηρεάζει και τον 6 αλλά και 7 οίκο του χάρτη της έκλειψης.Αυτό ισχύει και για τις σεξουαλικές σχέσεις, επειδή μπορεί να αισθάνεστε ότι έλκεστε απο κάποιον πάρα πολύ, και να μην βλέπετε τα λάθη τους η να έχετε την τάση να τα ωραιοποιείτε.
 
 
Αυτή η οψη αυξάνει επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης και ασθένειας. Η Juno με την ηλιακή έκλειψη σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτο σας, από τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Λόγω του Ερμή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φόβοι και η φαντασία σας μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική σας υγεία αλλα αφορά και την γρήγορη και εύκολη μετάδοση της. Ο αστεροειδής Hygeia με την έκλειψη σημαίνει ότι η υποχονδρία είναι δυνατή, αλλά είναι καλύτερο να ελέγξετε τα οποιαδήποτε συμπτώματα ούτως ή άλλως, αν νομίζετε ότι κάτι συμβαίνει. 
 
Η όψη αυτή όμως Αρη/Ποσειδώνα, που είναι άξονας ασθενείας, παράλυσης και αδυναμίας, μπορεί να συνδέεται με τους αδένες και την κακή τους λειτουργία, την ατροφία και την διαστολή τους, το πνευμονικό οίδημα (Ερμής συνδέεται με τους πνεύμονες και την αναπνοή), το εμφύσημα και τη βρογχοκήλη.
 
Ο άξονας Αρη/Ποσειδώνα, συνδέεται με τις αλλεργίες, τις επιδημικές η ενδημικές ασθένειες, την παράλυση του μυϊκού συστήματος και την  αδυναμία του. Την έλλειψη η και την μείωση ενέργειας. Όμως επίσης συνδέεται με την έλλειψη συναισθημάτων, πλούτου και χρήματος, την βλάβη αλλά και αυτούς που την προκαλούν, την δυσαρέσκεια, αλλά και την κακή διαχείριση χρημάτων. Από την άλλη σίγουρα συνδέεται με τον γρήγορο ρυθμό των όποιων εξελίξεων, αφού συνδέεται με τα εδάφη, εθνικά θέματα, την αντιπολίτευση αλλά και την οικονομία.
 
 Η όψη αυτή συνδέεται με έντονες κοινωνικές παρορμήσεις, βασανιστικές απογοητεύσεις. Όμως, μην ξεχνάμε και κάτι άλλο σημαντικό που συμβαίνει ταυτόχρονα, μπαίνουμε στο Κινεζικό Έτος του Σκύλου.
 
Το εξάγωνο Δια- Πλούτωνα, μεταξύ 1/3ου οίκου, φέρνει την επιτυχία μέσω θετικών αλλαγών. Δεν θα χρειαστεί να προβείτε ή να αντιδράσετε σε απρόβλεπτες αλλαγές, τουλάχιστον στην προσωπική σας ζωή. Αυτή είναι μια φυσική εξέλιξη στη ζωή σας που συνδέεται με αυξημένη εξουσία και επιρροή, πνευματική και προσωπική ανάπτυξη, δημιουργία πλούτου και επαγγελματικής εξέλιξης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αναβάθμιση των γνώσεων σας αλλα και περισσότερη αυτοπεποίθηση, δυναμη και σθένος. Μια έντονη επιθυμία να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας θα συμπέσει με την ευκαιρία να κάνετε ακριβώς αυτό. Πηγαίνετε με τη ροή των πραγματων και επωφεληθείτε πλήρως από τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σας.
Υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες για να κάνετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας μετά από αυτή τη μερική έκλειψη του Ήλιου. Η έκλειψη θα γεμίσει το μυαλό σας με ιδέες για το πώς να βελτιώσετε τη ζωή σας μέσω της εκπαίδευσης η με αλλους τρόπους. Επίσης συνδέεται με την φήμη και την δημοσιότητα. Ορισμένες από τις σκέψεις σας θα στραφούν στη συντροφικότητα και την αγάπη.
Η έκλειψη θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε ελεύθεροι να δείξετε στον κόσμο ποιος είστε πραγματικά, με όλα τα μοναδικά και ασυνήθιστα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας. Σκεφτείτε ποιοι είστε πραγματικά. Πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερος να ζεις όπως θέλεις, με oποιον θέλεις, και αυτό είναι ένα μήνυμα.
 
Η ηλιακή έκλειψη εστιάζεται περισσότερο στο ρόλο μας στο γάμο και στις σχέσεις. Θα σας προτρέψει να μιλήσετε για τα θέματα σχέσεων και τις κοινές ευθύνες σας. Θα σας βοηθήσει να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ των δικών σας αναγκών και των συντρόφων σας. Αν είστε μόνοι, η έκλειψη ηλίου θα πρέπει να φέρει ευκαιρίες για να συναντήσετε και να μιλήσετε με νέους και ενδιαφέρον ανθρώπους.
 
Ο πλανητικός κύκλος αυτός επηρεάζει και την παγκόσμια κατάσταση, σε σχέση με τις κοινωνίες, όπου υπάρχουν ιδεολογικές μάχες, αλλά δείχνει την κάμψη και την ροή της οικονομικής και ιδεολογικής δύναμης.
 
Πολύ σημαντικό, το γεγονός, ότι η ηλιακή έκλειψη στην 27 του Υδροχόου είναι ακριβώς απέναντι από την πολύ σημαντικη ηλιακή έκλειψη της 21 Αυγούστου με τον Regulus, που πραγματοποιήθηκε στην 28η μοιρα του Λέοντα. Ολοκληρώνει έργα ή ζητήματα που τέθηκαν υπό την επιρροή αυτής της έκλειψης. Από μια άποψη, η έκλειψη εκείνη αφορούσε την ελίτ, ενώ αυτή η έκλειψη στον Υδροχόο συνδέεται περισσότερο με την εργατική τάξη.
 
Αυτή η έκλειψη πέφτει στο σταθερό αστέρι Gienah στον αστερισμό Swan, έτσι ώστε να έχει ακόμα κατά κάποιο τρόπο άρωμα βασιλικό η άρωμα ελιτιστικό, αφού όλοι οι λευκοί κύκνοι, ειδικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο υποτίθεται ότι ανήκουν στη βασίλισσα και είναι το προστατευμένο είδος πουλιού. Τόσο ο Ερμής όσο και η Αφροδίτη πέφτουν επίσης σε άλλα αστέρια στον Cygnus, και αυτά τα αστέρια είναι ο Sador και ο Deneb Adige αντίστοιχα.
 
Ο Gienah βρίσκεται στο φτερό του Κύκνου. Cygnus the Swan “Ο Cygnus δίνει ένα στοχαστικό, ονειρικό, καλλιεργημένο και προσαρμόσιμο χαρακτήρα. Ο κύκνος είναι ακόμα ένα πουλί που σχετίζεται με τον Δία και είναι μια από τις μεταμφιέσεις του. Ο Δίας πήρε τη μορφή ενός κύκνου για να αποπλανήσει τη Λήδα, τη βασίλισσα της Σπάρτης.
 
Στην ελληνική μυθολογία η Λήδα ήταν μυθική βασίλισσα της Σπάρτης, σύζυγος του Τυνδάρεω και εξ αυτού μητέρα της Φοίβης, της Φιλονόης, της Τιμάνδρας, της Κλυταιμνήστρας, καθώς επίσης και εκ Διός μητέρα των Διοσκούρων Κάστορα και Πολυδεύκη, και της Ωραίας Ελένης, από τη γέννηση των οποίων, φερόμενη ως “ωοτοκία” κατέστη περισσότερο θρυλική.
Κατά τις παραδόσεις ήταν τόσο ωραία, ώστε την καταγωγή της διεκδικούσαν πλείστες χώρες της αρχαιότητας όπως η Σπάρτη, η Αιτωλία, η Κόρινθος κ.ά..
Τον γάμο της Λήδας με τον Τυνδάρεω εξηγούν τα συμβάντα κατά τα οποία ο Τυνδάρεως με τον αδελφό του Ικάριο εκδιωχθέντες από τον αδελφό τους Ιπποκόοντα κατέφυγαν στον βασιλιά της Αιτωλίας Θέστιο τον οποίον και βοήθησαν στους αγώνες του κατά των γειτονικών εχθρών του και σε αντάλλαγμα έδωσε εκείνος την κόρη του Λήδα ως σύζυγο στον Τυνδάρεω. 
 
Η συνέχεια του μύθου παρουσιάζει πολλές παραλλαγές. Επικρατέστερη όμως είναι εκείνη κατά την οποία όταν ο Δίας την είδε στον Ταΰγετο ή στη μικρή νησίδα «Πέφνον» προ των θαλαμών, την ερωτεύθηκε και ζητώντας τη βοήθεια της θεάς Αφροδίτης, η οποία τον μεταμόρφωσε σε Κύκνο λαμβάνοντας η ίδια μορφή αετού καταδιώκοντάς τον. Τους είδε η Λήδα και αισθανόμενη συμπάθεια προς τον κύκνο έσπευσε να τον σώσει παίρνοντάς τον μέσα στην αγκαλιά της. Λίγο αργότερα η Λήδα κατ΄ άλλους γέννησε δύο αυγά. Από το ένα βγήκαν ο Πολυδεύκης και η Ελένη (τα παιδιά του Δία) κι από το άλλο ο Κάστωρ και η Κλυταιμνήστρα (τα παιδιά του Τυνδάρεω).
 
Αργότερα ο μύθος αυτός της «ωοτοκίας της Λήδας» συνυφάνθηκε με παρόμοιο μύθο της Νέμεσης εκ του οποίου και παράχθηκε η θεοποίηση της Λήδας και η ταύτισή της με τη Νέμεση.
 
Προσέξτε, η ηλιακή έκλειψη είναι μια νέα σελήνη, ένας είδος, δεν ξερω αν το έχετε ξανακούσει, στροβιλοσυμπιεστή. Γενικά, η Νέα Σελήνη, είναι ιδανική για τη φύτευση νέων σπόρων και την επανεκκίνηση των πραγμάτων.Το 2015 μια ευθυγράμμιση στον Υδροχόο, είχα μιλήσει και πάλι για επανεκκίνηση, όπου είχαμε εκλογές. https://el.wikipedia.org/wiki/2015
 
Εργαζόμαστε ουσιαστικά υπο την σκιά ενός σκοτεινού φεγγαριού, όπου οι ιδέες μας επιζητούν το φως και την εκπλήρωση τους μέσα από το φως του νέου φεγγαριού. Αλλά με μια έκλειψη Ηλιου, η Σελήνη έρχεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη.
Επομένως η Σελήνη κατά μια άποψη, αναστέλλει τη ροή της ενέργειας και προκαλεί διακοπή. Διαλύει τη συνήθη συμπεριφορά μας και γίνεται ένα είδος κοσμικής επανεκκίνησης. Η Σελήνη επισκιάζει την αρσενική / αριστερή ενέργεια του εγκεφάλου για λίγο, έτσι ο θηλυκός / δεξιός εγκέφαλος πλημμυρίζει με ενστικτώδη και διαισθητική ενέργεια. Κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, όπως και το διαυγές όνειρο, έχουμε το ίδιο ξαφνικό συναίσθημα υπερφόρτωσης. Θα μπορούσαμε να κάνουμε οτιδήποτε! Μερικές φορές αυτό είναι τόσο φοβερό που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, άλλοι ακόμα μερικοί άνθρωποι φοβούνται τη δική τους δύναμη.
Στην καλύτερη περίπτωση, η επιρροή μιας ηλιακής έκλειψης μπορεί να ενισχύσει τις ιδέες που αποκτήθηκαν από έναν πολύ ισορροπημένο αριστερό και δεξιό εγκέφαλο. Η έκλειψη της ηλιακής ενέργειας είναι πολύ καλή στο να εμφανίζει τις ανισορροπίες που έχετε. Το ποσό της ταλάντωσης δείχνει κατά πόσο καλό κεντράρισμα πρέπει να κάνετε. Μια ηλιακή έκλειψη μπορεί να φέρει μια αφύπνιση ή μια συγκλονιστική αποκάλυψη που σιγοβράζει καιρό μέσα στον πυρήνα, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Στόχος του είναι να εξισορροπήσει το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου και ως εκ τούτου τη συνείδηση, ώστε να μην είστε ανικανοποίητοι.
 
Το άτομο δεν μπορεί να λειτουργήσει ως προς το βέλτιστο χωρίς την ενοποίηση και ισορροπία και των δύο ημισφαιρίων. Μερικοί άνθρωποι έχουν ίση δύναμη ημισφαιρίων, αλλά οι πλευρές είναι αποσυνδεδεμένες, έτσι ώστε να μετατοπίζονται από το ένα άκρο στο άλλο. Μια έκλειψη μπορεί να προκαλέσει μια κρίση όπου το δεξί μυαλό πρέπει να ενισχύσει τα όρια και να χρησιμοποιήσει την ορθολογική σκέψη. Με το αριστερο μυαλό να κυριαρχεί, μπορεί να συμβεί το αντίθετο, με τα όρια να διαλύονται και τότε είναι αναγκαίο να είμαστε ανοιχτοί με τα συναισθήματά μας .                           .
Η «απόκρυφη» επιρροή της έκλειψης είναι προφανής, αλλά υπάρχει επίσης και μια εκπληκτικά μεγάλη επιτυχία με την συμβατική έννοια. Είναι κατι το ασυνήθιστο που συμβαίνει σε μια περιοχή του ζωδιακού οπου ο Ηλιος είναι σε πτώση. Τα σταθερά αστέρια και οι αστεροειδής είναι αυτά που δίνουν στον Ήλιο κάποια δύναμη, αλλά όχι απόλυτα, διότι φαίνεται να φέρνουν πάντα ενας είδος πτώσης. Ο Αβραάμ Λίνκολν είναι ένα καλό παράδειγμα. Ήταν γνωστός ως βαθύτατα θρησκευόμενος και σκεπτιστης, και τελικά δολοφονήθηκε για την κατάργηση της δουλείας. Από την άλλη μεριά, αν δώσουμε μια μεγαλύτερη εικόνα στο θέμα, είναι το γεγονός ότι είμαστε σκλάβοι του χρήματος και του υλισμού.
 
Παίζουμε το παιχνίδι έχοντας παραδώσει την κυριαρχία μας, πουλώντας την ψυχή μας, 100%, στον διάβολο, για ένα κομμάτι ψωμί κυριολεκτικά. Όταν βρίσκεστε σε θέση εξουσίας, δεν μπορείτε να επαναστατήσετε εναντίον αυτού που σας πληρώνει ή απλα θα τα χάσετε ολα. Το καλύτερο είναι να κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ και να εργάζεστε υπόγεια. Μπορείτε ακόμα να εργαστείτε υπογείως για να διαλύσετε το σύστημα, αλλά πρέπει να είστε πολύ έξυπνοι γι ‘αυτό!
Εκείνοι που τους αγγίζει αυτή η ηλιακή έκλειψη έρχονται σε ειρήνη με τον εαυτό τους με το γεγονός ότι ποτέ δεν θα γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία, αυτοί που είναι διαφορετικοί, με πολύ υψηλότερο ίσως δείκτη IQ. Δεν τους απασχολεί πλέον πάρα πολύ, καθώς ξέρουν πόσο κακό είναι το σύστημα.
 
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι με αυτή τη θέση που έπεσαν σε δυσμένεια υπό τις «περίεργες εσωτερικές συνθήκες» που έρχονται με τη Σελήνη σ ‘αυτό τον δεκανό . Παράδειγμα, ο Woody Allen παντρεύεται την υιοθετημένη κόρη του, η Samantha Fox που έκανε μια καριέρα από την εμφάνισή της, δίδοντας την εικόνα ότι ήταν «διαθέσιμη» για οποιοδήποτε άντρα, ενώ παράλληλα έκρυβε τον αληθινό της εαυτό. Το 2003 βγήκε ως λεσβία. Η ειρωνεία! Η Σελήνη κυβερνά και τα στήθη. Αυτός ο δεκανος τελικά φαίνεται να είναι γεμάτος με πολλά παράδοξα. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που ήταν και θέμα της ηλιακής έκλειψης  της 21 Αυγούστου, το 2017, σίγουρα ξεπέρασε τα όρια όσο αφορά για το τι είναι και τι σημαίνει αποδεκτή συμπεριφορά για μια πριγκίπισσα.
Ωστόσο, η συνοδος Σελήνης/Ερμή στην έκλειψη μπορεί να είναι πολύ άτακτη ή πολύ συναρπαστική. Στην καλύτερη περίπτωση, ο συνδυασμός λογικής και διαίσθησης δίνει μεγάλη κοινή λογική. Πρόκειται όμως για ένα συνδυασμό με ταχείες μεταβολές της διάθεσης. Η οψη αυτή δίνει ιδιοτροπία και φαντασιοπληξία στην διαδικασία σκέψης αλλά είναι πολύ έξυπνη στην παρατήρηση των μικρών λεπτομερειών της καθημερινής ζωής. Η Σελήνη κάνει μεγάλη δουλειά διότι προσθέτει περισσότερη ενσυνείδηση και κατευνάζει την τάση να μηδενίζει.
 
Η σύνοδος Ερμή/Σελήνης είναι έξυπνη ως προς την διαχείριση των πραγμάτων και εξυπηρετεί πολύ καλά τους κωμικούς, αφού η μεγάλη κωμωδία βασίζεται σε ειλικρινείς παρατηρήσεις των καθημερινών ανθρώπινων συνηθειών, αλλά εξυπηρετεί τους συγγραφείς, ανθρώπους του λόγου, συνδέεται με την μεταβολή συναισθημάτων, αλλά μπορεί να επηρεάσει και την μνήμη ενός λαού.
 
Υπάρχει όμως και το στοιχείο της μεταμφίεσης με αυτή την έκλειψη, θα μπορούσε να είναι η πώληση της ψυχής σας στον διάβολο ή η απόφαση σας το να δουλέψετε παρασκηνιακά η ακόμα και σε πολιτικο επίπεδο αφορά εκείνους που δουλεύουν κρυφά και δεν αναγνωρίζουμε τις πράξεις τους. Ο Κύκνος, εμφανίζεται καλοφτιαγμένος με φτερωτή λευκή φορεσιά και κάνει τα μαγικά του.
 
Όμως το τετράγωνο Αρη/Ποσειδώνα, προσθέτει περισσότερα στοιχεία εξαπάτησης και αποπλάνησης σε σχέση με την οικονομία, τα σκάνδαλα ολκής και τα άτομα που διαχειρίζονται τα πράγματα απο θέσεις εξουσίας. Προσέξτε για τους ψεύτικους γκουρού και τις ψεύτικες διασημότητες και ειδήσεις στα mainstream media.
 
Στην κοσμική αστρολογία η τελευταία ηλιακή έκλειψη τον Αύγουστο του 2017 έπληξε τόσο το κράτος του Ισραήλ, τον Netanyahu όσο και τον Άρη του Trump. Όλοι έχουν τον Άρη τους στην 26/ 28η μοιρα του Λέοντα. Αυτή τη φορά η ηλιακή έκλειψη θα είναι απέναντι από αυτό το βαθμό αυτο, επομένως μπορεί να υπάρξουν κάποιες περιπλοκές που συνδέονται με τον ρόλο του Trump, Netanyahu και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή τους επόμενους 6 μήνες. Με την ηλιακή έκλειψη να είναι ορατή στη Νότια Αμερική, αυτό θα μπορούσε να αναδείξει σοβαρά προβλήματα εκεί.
 
Στην αντίπερα όχθη, ο χάρτης της Ε.Ε. έχει τον Πλούτωνα στις 28 μοίρες του Λεοντα, και η Σουηδία θα επηρεαστεί από αυτή την ηλιακή έκλειψη τετραγωνίζοντας την Αφροδίτη / Lilith σε αντίθεση με τον Κρόνο. Φέρνω τη Σουηδία, ως παράδειγμα, καθώς υπάρχουν περιπλοκές ενός πιθανού εμφύλιου πολέμου εξαιτίας της καταστροφής πολλών προσφυγικών κέντρων και της συσσώρευσης no-go zones, που δεν είναι ασφαλείς ακόμη και για την είσοδο της αστυνομίας. Πολλά είναι αυτά που συμβαίνουν εκεί και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.
 
 
Ας ρίξουμε μια ματιά στα μεσοδιαστήματα της έκλειψης
 
Κρόνος/Βορειος δεσμός/Ωροσκόπος– δυσκολίες με όμορα κράτη, απομόνωση, εμπόδια, άτομα συνεσταλμένα.
 
Ήλιος/Αρης/Πλουτωνας– φανατισμός, μονόπλευρη στάση, Επιθυμία για πολλά κατορθώματα, αδίστακτος στις μεθόδους, η εμπειρία της βίας, Πόλεμος.
 
Σελήνη/Αρης/Πλουτωνας– αναταραχές και στεναχώρια. Μόλυνση, λοίμωξη, ασθένεια στα όργανα αναπαραγωγής, αποκήρυξη, παραίτηση, συνθήκες που επηρεάζουν την οικογενειακή ζωή με καταστρεπτικό τρόπο. Δυσκολίες στην σεξουαλική ζωή.
 
Ηλιος/Πωσειδωνας/Αφροδίτη– παρεκτροπές, παραλογισμός, απογοητεύσεις.
 
Σε σύγκριση με τον χάρτη της χώρας μας. 
 
Ο 4ος οίκος όπου πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη πέφτει καρφί στον 10ο οίκο της κυβέρνησης. Από την περίοδο της Νέας Σελήνης στον Αιγόκερω, με την Ματωμένη έκλειψη και Blue Moon, μέχρι την ηλιακή έκλειψη δείχνει μια πολύ βίαιη και έντονη περίοδο για την χώρα μας.Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πάνω σε πολύ έντονους άξονες που φέρνουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και γεγονότα, με φόντο τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας, και το γεγονός ότι κάνουν κάθε προσπάθεια να μην πραγματοποιηθούν από πλευρά κυβέρνησης,την διάσπαση κομμάτων ειδικά της ΝΔ που επηρεάζεται από τον Κρόνο,που θα ακολουθήσουν αρκετά. 
Κάποιος που βλέπει αυτήν την πολύ έντονη αστρολογική εικόνα θα έκανε την εξής ερώτηση:” και αν το 1 και 2 εκατομμύρια  και βάλε,εισβάλλουν βιαίως στο κοινοβούλιο; τι θα κάνετε;” απλά λέω. Όμως η αντιπολιτευση ειναι πανω απο την κυβέρνηση;

 
 
 
 
Η ηλιακή έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον Ερμή, τριγωνίζει την Σελήνη, εξαγωνιζει τον αστεροειδή Υγεια, αλλά μαζί με τον Ερμή τετραγωνίζει τον ωροσκόπο του χάρτη της έκλειψης.Ο λαός είναι εκεί για να διαμαρτυρηθεί για τις αδικίες και τα λάθη που γίνονται, να το πω έτσι, με ευγενικό τρόπο. Οι άξονες είναι ιδιαίτερα υπερφορτωμένοι και βίαιοι από τη νέα σελήνη Ιανουαρίου και μετά.
 
Η Σελήνη σε όψη κουινκαξ με τον Βόρειο δεσμό θα αυξήσει με πολύ δυνατό τρόπο τις εντάσεις. Οικονομικά ίσως υπάρξουν κάποιες ευκαιρίες που θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούν, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο, με το τρίγωνο Αφροδίτης/Δια, αλλά το μόνο που πιθανόν να κάνουν είναι να αυξήσουν τους φόρους, να θάψουν τα σκάνδαλα τους και να τα φορτώσουν στις πλάτες του Έλληνα.
 
Το τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα παραπέμπει σε παραιτήσεις,απώλειες,εμπόδια, περιορισμούς στην οικονομία αλλά επηρεάζει και το κοινοβούλιο και τους βουλευτές του. Το τετράγωνο εκτός από υλικές, οικονομικές αγωνίες και άγχη (απαιτεί λιτότητα) προκαλεί επίσης περισσότερο αποπροσανατολισμό, καθώς μας κάνει να αμφισβητούμε όσα ξέρουμε. Σίγουρα η όψη αυτή φέρνει έντονο αίσθημα αγωνίας, απόγνωσης, και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε πουθενά.Είναι μια ενέργεια καταστροφική, συμβολίζει το καθεστώς οικονομικής δικτατορίας.Είναι η επιδίωξη καθαρά εγωιστικών στόχων και σκοπών. Συνδέεται με τον εξαναγκασμό.

 
Η σύνοδος Κρόνου/Δια συνεχίζει κι αυτή να επηρεάζει τον χάρτη φέρνοντας περικοπές και δυσμένεια στην οικονομία. Ο Ουρανος επηρεάζει την χώρα μας φέρνοντας ανατρεπτικές εξελίξεις και γεγονότα σε θέματα 11 οίκου (κοινοβούλιο), που είναι σε μια ισχυρή σύνοδο με τον αστεροειδή Υγεια.
Απλα θυμηθείτε τι είπα για τον αστεροειδή αυτόν προηγουμένως ότι  συμπεριλαμβάνει και την έννοια της κάθαρσης σε πολιτικο επίπεδο, η ότι σκάνδαλα που συνδέονται με την υγεια, τα φάρμακα φαίνεται ότι θα φέρει ισχυρές αντιπαραθέσεις στο κοινοβούλιο, εμπόδια, και ανατρεπτικές καταστάσεις σε κυβερνητικούς κύκλους, υπουργούς κτλ. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ατυχήματα στα μέλη του. 
 
Το γεγονός ότι ο 4οςοίκος της αντιπολίτευσης είναι πάνω στον 10ο οίκο ,που είναι το κυβερνών κόμμα πυροδοτεί εξελίξεις, αλλαγή, επανεκκίνηση και εκλογές. Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, με την έκλειψη στον αστερισμό του Κύκνου, ποιος ξέρει τι άλλο θα έρθει στην επιφάνεια.
 
Η ηλιακή έκλειψη πραγματοποιείται στον 10 οίκο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αφού οι εκλείψεις στο ζώδιο του τον επηρεάζουν. Μπορείτε να δείτε τι είχαμε γράψει στην έκλειψη της 21 Αυγούστου.
Ερμής και αστεροειδής Υγεια είναι σε πολύ στενή σύνοδο με το MC του,αλλά και ο Ήλιος. Η ηλιακή έκλειψη τετραγωνίζει την σελήνη του στον 6 οίκο που είναι σε πτώση, η ηλιακή έκλειψη και ο αστεροειδής Υγεια είναι σε όψη αντίθεσης με τον Αρη του,στον 4 οίκο.Σαφώς και θέλει να πάρει γρήγορες αποφάσεις όσο αφορά την επιδίωξη των στόχων του. Επαναστατικές ενέργειες,διαδηλώσεις κτλ μπορεί στην κυριολεξία να τον ξαφνιάσουν εντός του κοινοβουλίου και εκτός.

 

 
Ωστόσο η αντίθεση Ηλίου/Αρη, δείχνει εκνευρισμό,προβλήματα, υπερκόπωση, μια θερμόαιμη φύση, αλλά και απερισκεψία η αποτυχία λόγω των υπερβολικών του απαιτήσεων και αναστάτωση με το κόμμα της αντιπολίτευσης, υπερένταση και άγχος με θέματα 4/6 οίκου.Μπορεί να έχει την έννοια της αναγκαστικής αλλαγής.
 
Από την άλλη, ο αστεροειδής Υγεια επηρεάζει την σελήνη του πρωθυπουργού στον 6ο οίκο, και ίσως να δείχνει ιατρική παρέμβαση, χειρουργική επέμβαση, ασθένεια η και ανισορροπία.Στην όποια περίπτωση, ίσως απλά βέβαια συμβολίζει τις πολύ καλά συγκαλυμμένες του πράξεις, οι οποίες είναι κάτι πολύ παραπάνω από ύποπτες.
Αναμφισβήτητα το τετράγωνο Άρη/ Ποσειδώνα που πραγματοποιείται στις 17 του μήνα, αλλά η επιρροή της ολόκληρο το μήνα μπορεί επίσης να φέρει στην επιφάνεια ψέματα και πολιτικες απιστίες, προδοσίες και ζητήματα διαφθοράς που θα πέσουν σαν κεραυνός εν αιθρία! Το τετράγωνο επηρεάζει τον πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και κυρίως το άμεσο περιβάλλον του, το κόμμα του.

Το τετράγωνο όμως αυτό μπορεί συνδέεται και με το νερό, το πετρέλαιο αλλά και τα αέρια, τα χημικά και τα πλαστικά. Δεν αποκλείονται να υπάρξουν θέματα που αφορούν την ρύπανση του νερού που σαφώς και αφορά την υγεία, πλημμυρικά φαινόμενα ή ειδήσεις για μαζικούς θανάτους δια πνιγμού, σαν κι αυτό στην Μάνδρα.Η όψη αυτή συνδέεται με την εκρηκτική εκδήλωση φανατισμού, που θα απελευθερώσει αρκετή βία! Τα φαινόμενα αυτά θα οφείλονται εν μέρει στο τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα, αλλά και στο τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, καθώς και στην όψη Κρόνου/Πλούτωνα.

Κρόνος/Βόρειος δεσμός /Ωροσκόπος– αίσθημα καταπίεσης με την παρουσία πολλών ανθρώπων, πένθος και λύπη εξαιτίας κάποιας απώλειας

Σελήνη/Δίας/Κρόνος- αδικία, συγκρούσεις, ανικανότητα, κοινωνικές ζημίες, βλάβες και απώλειες. Το σταμάτημα ενός γεγονότος. Διακοπή.

Πωσειδωνας/Ωροσκόπος/Πλούτωνας/ καταπίεση, βλάβη η ζημιά η απώλεια μέσω εξαπάτησης, δυσφήμηση, δόλος, απάτη

Ήλιος/Αρης/Πλουτωνας/ υπερφόρτιση δυνάμεων, αδίστακτος στις μεθόδους, η εμπειρία της βίας, πόλεμος.

Κρόνος/Βόρειος δεσμός/Ουρανος/επαναστατικότητα και επιθυμία για ελευθερία, σύγκρουση, λύπη, πένθος λόγω απώλειας.

Ερμής/Πλουτωνας/MC– ένα πετυχημένο σχέδιο, διακανονισμός, η ικανότητα να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε κατάσταση.

Σελήνη/Ερμής/Δίας/μεγάλος συντονισμός, η εκπλήρωση ενός πετυχημένου σχεδίου. Κοινωνική και θρησκευτική αντίληψη.
Δυσκολίες ή μάχες που σχετίζονται με εταιρικές σχέσεις η συνεργασίες – Εγκληματικές αλληλεπιδράσεις / Η μυστικότητα που σχετίζεται με σημαντικη οικογένεια – Απογοήτευση- διάλυση των συνεργασιών – ζημιές σε Εταιρεία σχετικά με τους άλλους – Αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ή αστάθειας που σχετίζονται με τις τοπικές συνθήκες διαβίωσης – πανούργα απάτη/ συμμετοχή σε μυστικές ή ιδιωτικές ενώσεις/ Αναστατωτικές ή συγκλονιστικές καταστάσεις/ 

Προβλήματα από κοινού – συγκράτησης / s στις επαφές -Αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση – Αναβολές – Αναστολή – Προβλήματα – προβληματικές συνθήκες/ ανεπάρκειες – Ατέλειες ή τραυματισμοί – ανησυχία ή φόβοι – Θλίψη ή κατάθλιψη

σημαντικές μεταβολές μεγάλου αντίκτυπου – αναδιάρθρωση, μετατροπές — Δυνατές αναπροσαρμογές, αναδιαρθρώσεις ή ψηφίσματα – Αναγκαστικά πολιτικά μέτρα
Καταπολέμηση μελλοντικών μεταρρυθμίσεων – Απροσδόκητες θυσίες – Αγωνία για σκοτεινές μεταρρυθμίσεις – απροσδόκητες απώλειες σε σχέση με την εξουσία — απροσδόκητες διακοπές ρεύματος – ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με μεταρρυθμίσεις ή επανάσταση – δράσεις που σχετίζονται με ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια – τεχνική απάτη μεγάλης επίπτωσης – τυφώνες ή ισχυρές καταιγίδες

Κέρδη, ίσως πενιχρά, από μη δεσμευμένους, μη φυσικούς ή αόρατους παράγοντες – Οικονομικές θυσίες που σχετίζονται με το μέλλον –  εναέρια ή υδάτινα ατυχήματα ή καταστροφές – Αυξήσεις που σχετίζονται με τη ρύπανση του αέρα ή των υδάτων – Ελαχιστοποίηση των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τα υγρά ή τα υδρόβια μέσα – Ιατρικά προβλήματα που υπονομεύουν το εισόδημα – Φυματίωση – Καρκίνο του ήπατος – υδρωπικία ή ύδρωπας

Δημόσιες συζητήσεις ή σύγχυση – παρεξηγήσεις – το ανεξιχνίαστο — υποκριτική – Πλάνες – Ευρεία σύγχυση – ψευδαίσθηση, παράλογο, ή σκοτεινές καταστάσεις – Νέα σχετικά με τις απώλειες

Παραπλανημένοι πληθυσμοί ή των έθνη

Ξαφνική σύγχυση /Εσωτερικό χάος

ασαφείς ή μυστικές δραστηριότητες -Λοιμώξεις –  Αποτυχίες – Αβεβαιότητα ή αστάθεια σχετικά με την εργασία — Αδράνεια – Παθητικότητα – Εργατικές απεργίες – Χειραγώγηση – Για να παραπλανήσουν – Εξόντωση
Ξαφνικές ανατροπές

Ανησυχία ή αναταραχή που σχετίζεται με τους άλλους
Ξαφνικές αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση – Εντάσεις – Συγκρούσεις με άλλους – Μη αναμενόμενα προβλήματα- Προβλήματα με συνεργάτες που περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις
απροσδόκητες σκοτεινές απώλειες — απροσδόκητα ιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με ενώσεις – Οι εντάσεις σχετικά με το απόρρητο των επαφών
Οι περιορισμοί σχετίζονται με τα κέρδη των επιχειρήσεων – Επιχειρηματικές μειώσεις – Οικονομική αφερεγγυότητα – Εμπορική στασιμότητα – Νέα σχετικά με την παραβίαση των νόμων
Επωφελή υδάτινη ενέργεια ή δυνατοί άνεμοι /Αδικία με σοβαρές συνέπειες – Μεγάλη ατυχία Αυξήσεις που σχετίζονται με την αποτυχία
Πολιτιστικός εκφυλισμός – Ημέρες ή έτη ψεύδους ή λανθασμένα γεγονότα
Τεχνικοί – Μηχανικοί – Φυσικός άγχος – Ένοπλοί
Πόλεμος – πληθυσμοί ή έθνη – Εμπλοκή
Μεγάλες εξουσίες σε σύγκρουση – Εντατική δύναμη ή εξαναγκασμός – Αφετηρίες που αφορούν μεγάλες πυρκαγιές