ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ 2018 ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΉ

στις

Στις 20 Μαρτίου,2018, επίσημα φθάνει και η Άνοιξη, ώρα 6:16 μμ. με τον Ήλιο στην μηδενική του Κριου.Τέσσερις σημαντικοί πλανήτες θα βρίσκονται στο ζώδιο του Κριου, καλύπτοντας σχεδόν τον 7ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη και Ουρανος θα βρίσκονται σε ένα ζώδιο που κυβερνάται από τον Αρη.
Αυτό από μια άποψη σημαίνει ότι επαναφορτίζουμε τις μπαταρίες μας, όπου και αν πέφτει στο προσωπικο σας ωροσκόπιο, αλλά γενικότερα θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις σχέσεις μας , τις συνεργασίες μας και την προσωπική μας ζωή, και λόγω της επικείμενης ανάδρομης πορείας του Ερμή στις 23 Μαρτίου,2018,όπου θα αναλύσουμε σε ένα μικρο κείμενο.


Η φετινή Άνοιξη είναι αρκετά εκρηκτική, προκλητική και παρορμητική εκτοξεύοντας αρκετή από την ωμή ενέργεια του Κριου. Οι τέσσερις αυτοι πλανήτες στον Κριο θα συγκρουστούν με τρεις πλανήτες στον Αιγόκερω, τον Αρη, τον Πλούτωνα και το Κρονο στον 4ο οικο. Και οι δυο βέβαια  είναι οίκοι όπως γνωρίζουμε γωνιακοί που σηματοδοτούν μια άνοιξη με σημαντικά γεγονότα παγκοσμίως.
Ο Κριός ως γνωστόν ζώδιο της φωτιάς,κυβερνάται από  τον Άρη, σχετίζεται με τη θερμότητα, τη φωτιά, τον πόλεμο, τους στρατούς, πυρετούς,λοιμό,ασθένειες, ατυχήματα, όπλα, τον σίδηρο, το ατσάλι, τα αιχμηρά αντικείμενα και εργαλεία ,εγκληματικότητα, συγκρούσεις και αναταραχές. Και αν θυμάστε βέβαια είχαμε και μια έκλειψη, την τελευταία ματωμένη σελήνη τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου είχαμε και εκλογές για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά.

Με την Σελήνη στον Ταύρο και όλο αυτό το πλανητικό σκηνικό που θα επικρατεί η εργασία -ασφάλεια και τα προσωπικά οικονομικά του καθενός θα έχουν άμεση προτεραιότητα στην ζωή μας. Δεν θα μας αρέσουν οι καταστάσεις που απειλούν την οικονομική ευρωστία μας, ωστόσο όμως το να παίρνουμε οικονομικά ρίσκα θα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θα θέλουμε πρώτα από όλα να θέσουμε τα οικονομικά μας σε μια πιο σταθερότερη βάση, ιδιαίτερα βέβαια όταν διαπραγματευόμαστε θέματα ιδιοκτησίας.

Ενώ η άνοιξη δίνει δυνατότητες για ευημερία και απόλαυση αγαθών, ταυτόχρονα ίσως θα πρέπει να διατηρήσουμε και την ψυχραιμία μας σε αρνητικές καταστάσεις, αλλά και να εργαστούμε σκληρά ώστε να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε. Στα συναισθηματικά μας θα επιδείξουμε συναισθηματική αυτάρκειά ενώ θα απαιτούμε συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις μας με τους άλλους, οι ανατροπές και η ανασφάλεια θα κάνουν την εμφάνιση τους.

Αυτό που φαινετε σε όλα τα επίπεδα είναι ότι την Άνοιξη του 2018 θα υπάρχει άφθονη δραστηριότητα και ένταση, ενώ θα την χαρακτηρίζει η απίστευτη ταχύτητα, από τον τρόπο σκέψης μεχρι και την έκφραση ιδεών, το συναίσθημα έντονης ανεξαρτησίας και την τάση να παίρνουμε αστραπιαίες αποφάσεις. Ανακαλύψεις προσωπικές, δοκιμές, νεα σχέδια, πειραματισμοί, νέες επαφές και συνεργασίες  αλλα και νέες σχεσεις θα δημιουργηθούν.

Από την άλλη για κάποιους θα είναι δύσκολο να διατηρήσουν την διπλωματική τους φύση, όπως οι Ζυγοί, για παράδειγμα, στην προσωπική τους ζωή, και αυτό διότι για τον Κριο , είναι δύσκολο να σταματάει και να ακούει τους άλλους. Πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις διοικητικές τους ικανότητες, αλλά θα πρέπει να αναπτύξουμε περισσότερη υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, και στρατηγική για το ξεκίνημα ενός νέου σχεδίου, σε συνδυασμό με την ανοιξιάτικη φλόγα του Κριου. Αν πιστεύετε στους στόχους σας και έχετε επιλέξει ένα σχέδιο δράσης τότε τολμήστε.

Η συμπεριφορά σας όμως θα πρέπει να είναι πιο προσεχτική ενώ θα υπάρξουν και προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ολοι εχουμε την “δυναμη ενός μάγου” μέσα μας, αλλα με τον Δια ανάδρομο, αφουγκραστείτε τα καλά σας στοιχεία και τις δυνατότητες σας, και τότε θα μπορέσετε να τις χρησιμοποιήστε κατάλληλα. Επικεντρώστε την ενέργεια σας σε αυτό που θα αλλάξει την ζωή σας η θα την βελτιώσει, σε ένα στόχο και όχι σε περισσότερα από ενα, ένα σχέδιο, αν και θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει βασικά να πιστέψουμε στην αρχή της ευημερίας αλλα και στον εαυτο μας, παρόλο τα γεγονότα.
Όλη η ευθυγράμμιση του Κριου, αλλά και το τρίγωνο Αρη-Ουρανού, έχει δυο όψεις.

Μπορεί να μην τα πηγαίνουμε καλά με την ομαδικότητα, να είμαστε αντιδραστικοί, να μην ανεχόμαστε τους περιορισμούς, να είναι δύσκολο αυτή την περίοδο να προσαρμοστούμε, θα θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δικό μας ρυθμό, και να ερχόμαστε σε σύγκρουση με πολλούς τόσο στην προσωπική μας ζωή όσο και στην επαγγελματική αλλά από την άλλη αυτό θα μας βοηθήσει να γίνουμε περισσότερο αυθεντικοί, θα βοηθήσει αυτούς που έχουν ταλέντο, αυτούς που σχετίζονται με την τεχνολογία, την μηχανική, έχουν όρεξη και ενθουσιασμό, και δημιουργούν.

Στη μέση βέβαια μπαίνει και η ανάδρομη πορεία του Ερμή και τότε τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, θα είμαστε πιο ανυπόμονοι μας, και ολοι μας θα πάρουμε ένα προσωπικο μάθημα, όμως θα δώσω και μια άλλη πλευρά της ανάδρομης πορείας του “ Εμπνεύστε τους αλλους για δράση”. Η πρόοδος εξαρτάται από τη θέληση ολων.

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

H ανάδρομη πορεία του Ερμή για το έτος 2018 ξεκινά στις 22 Μαρτίου στις 16 ° μοίρες του Κριού και τελειώνει στις 15 Απριλίου στις 4 ° του Κριού. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή, τον Μάρτιο του 2018, αυξάνει τις πιθανότητες για βλάβες και δυσκολίες στον τομέα της επικοινωνίας και της τεχνολογίας, αυξάνει πολύ περισσότερο το άγχος και την νευρική ένταση, τις καθυστερήσεις στις όποιες μετακινήσεις, αντικείμενα χάνονται η άτομα από το παρελθόν επιστρέφουν.

Ξέρετε τους βασικούς κανόνες, δεν υπογράφουμε συμφωνίες, δεν παντρευόμαστε, μην αγοράζετε ηλεκτρονικά η ηλεκτρικά είδη, δεν αρχίζουμε νέες σχεσεις.
Ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με την Αφροδίτη σημαίνει ότι θα στραφείτε σε ερωτικές σκέψεις και γενικότερα ότι αφορά την προσωπική σας ζωή. Θα υπάρξει εστίαση σε τυχόν προβλήματα επικοινωνίας που έχετε με τον σύντροφό σας ή τον συνεργάτη σας, και προβλήματα επικοινωνίας μπορεί να προκύψουν αν μόλις έχετε κάνει μια γνωριμία.

Λόγω της συνόδου με την Αφροδίτη, ο ανάδρομος Ερμής συνήθως σας φέρνει σε επαφή με τους παλιούς φίλους, έτσι ώστε ο Ερμής εδώ προσφέρει τη δυνατότητα συνάντησης με πρώην συνεργάτες και εραστές.Νέοι φίλοι ή εραστές μπορεί να προκαλέσουν συναισθήματα déjà vu λόγω των προηγούμενων αναμνήσεων σας.

Αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή είναι αρκετά δυνατή και φέρνει θέματα σεξουαλικής κακοποίησης και εξουσιαστικές ανισορροπίες στις σεξουαλικές σχέσεις που άρχισαν με τη σεληνιακή έκλειψη του Ιανουαρίου του 2018.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε τα εξής για την ανάδρομη πορεία του Ερμή. Εισέρχεται σε ζώνη επιρροής, από της 9 Μαρτιου, 2018 και μεχρι της 22 Μαρτιου, οπου ονομάζεται σκιώδης περίοδος, μεχρι να αρχίσει η ανάδρομη πορεία του. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα έχετε μια ιδέα για την φυση των προβλημάτων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φάσης.

Κατά την διάρκεια ανάδρομης πορείας του, έρχεται σε στενή επαφή με την Αφροδίτη που κάνει τον έρωτα και τις σχέσεις σημαντικά θέματα.Σημαίνει ότι θα σκεφτείτε περισσότερα για την αγάπη και τις συντροφικές σχέσεις και θέλετε να μιλήσετε περισσότερο για αυτό. Σας φέρνει σε επαφή με αυτό που αγαπάτε σε ένα πρόσωπο, αλλά σε σύνοδο με την Αφροδίτη θα είναι πιο δύσκολο να εκφράστε αυτό που πραγματικά νιώθετε για το άτομο που αγαπάτε. Όμως, αυθόρμητες παρατηρήσεις, κριτική και σχόλια προς τον σύντροφο μπορεί να βάλει φωτιά στις σχέσεις σας αλλά και στις συνεργασίες σας!

Οι όψεις που θα συναντήσουμε κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του είναι οι εξής. Η ανάδρομη πορεία στον Κριο θα φέρει καταιγισμό ιδεών αλλά και έντονες συζητήσεις. Αποτελείται από ένα τρίγωνο μάθησης που πυροδοτεί το τετράγωνο Ηλίου-Αρη. Αυτή η όψη συνδέεται με το θάρρος και τη φιλοδοξία και με το παραπάνω. Υποστηρίζει αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή, τους πρωτοπόρους με τόνους ενέργειας ώστε να ωθήσουν τα όνειρά τους στην καρποφορία.
Το μόνο πρόβλημα είναι να έχετε την υπομονή ή την αντοχή για να ολοκληρώσετε ένα έργο. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα γρήγορα πριν βαρεθούμε.Το θάρρος σημαίνει κυριολεκτικά να βάλεις ολόκληρη την καρδιά σου σε κάτι. Σε αυτή την ανάδρομη πορεία του Ερμή, υπάρχει η τάση να πέσετε με τα μούτρα σε κάτι.

Ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα, σηματοδοτεί μια αρκετά επικίνδυνη περίοδο για τις προσωπικές μας σχέσεις.Τα όποια μηνύματα θα μπορούσαν να διαβαστούν εσφαλμένα από τα δύο φύλα και να υπάρξουν παρεξηγήσεις. Με το τετράγωνο Ηλίου-Αρη θα μπορούσατε εύκολα να γίνετε ανεπιθύμητοι, ενώ το τετράγωνο με την Αφροδίτη θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα.Με το τετράγωνο Ηλίου-Αρη ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, δημιουργεί τριβές, καυγάδες χωρίς λόγο, ενώ θα πρέπει αντίθετα να καλλιεργηθεί το πνεύμα του συμβιβασμού.Το Εγώ είναι πολύ σημαντικό αυτή την χρονική περίοδο.

Με την ανάδρομη πορεία στον Κριο, η παθιασμένη και παρορμητική ενέργεια αυξάνεται επικίνδυνα ακόμη περισσότερο. Η αρμονία μπορεί όμως να αποκατασταθεί από το τρίγωνο Ηλίου-Ceres, γι αυτούς που μιλάνε για την Δύναμη του Μυαλού. Αυτή η όψη σας δείχνει τον δρόμο, χαμογελαστέ, δείξτε χιούμορ, χαλαρώστε, πάρτε βαθιές αναπνοές για να συνεχίσετε θα σας κάνει. Βοηθήστε αυτούς που υποφέρουν, κάντε κάτι δημιουργικό, ζωγραφίστε για παράδειγμα!

8 Μαρτίου ~ Ο Ερμής εισέρχεται σε σκιώδη ανάδρομη ζώνη στις 4 ° Κριού.
22 Μαρτίου ~ Ερμής ανάδρομος στις 16 ° Κριού.
Απρίλιος 1 ~ Ήλιος (Cazimi) Ο Ερμής στις 11 μοίρες Κριού (Ακριβώς 5.52μμ UT, 1.52μμ EDT)
15 Απριλίου ~ Ερμής σε ορθή πορεία στις σε 4 ° Κριού.
3 Μαΐου ~ Ο Ερμής εγκαταλείπει την ζώνη ανάδρομης πορείας στις 16 ° Κριού.

Ας δούμε λίγο την διαδρομή του. Η Σελήνη στον Aldebaran είναι σημαντική, καθώς έχει και μια αρκετά μαχητική αίσθηση.Ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις, την τιμή και την πίστωση, ειδικά αν βρίσκονται αλλά υπάρχει κίνδυνος καταστροφής. Ευνοϊκή για εγχώρια, δημόσια και θρησκευτικά θέματα.

Τώρα είμαστε στα μισά του δρόμου ανάδρομης πορείας Ερμή με τον Ήλιο Cazimi Ερμή στις 11º Κριού. Εδώ ανοίγει ένα παράθυρο έκστασης όπου μπορεί να στεκόμαστε κυριολεκτικά στο μάτι μάτι του κυκλώνα, αλλά πρέπει να βγούμε μέσα από αυτό ως ένα ενιαίο κομμάτι, σαν να έχει γίνει ένα θαύμα. Μπορείτε να κάνετε ειδική χρήση της συνόδου Ηλίου-Ερμή (Cazimi στην παραδοσιακή αστρολογία). Στείλτε ένα μήνυμα στους άλλους που πραγματικά θα κάνει αίσθηση ή πετάξτε μια επιχειρηματική ιδέα. Δοκιμάστε όσο πιο κοντά μπορείτε σε αυτές τις ώρες.1 Απριλίου ακριβώς 5.52μμ UT, 1.52μμ EDT.

Χρησιμοποιήστε το Χρόνο / Ημερομηνία για να βρείτε ακριβή ώρα στην πόλη σας. (Το Cazimi διαρκεί περίπου 3 ώρες κάθε πλευρά της ώρας.) Η ακριβής ώρα για Ελλάδα είναι 7:54 μμ.

Η σύνοδος πέφτει στον Alderamin. Ο Ερμής εδώ δίνει “ήσυχη αυτοπεποίθηση, για να διατηρήσει την ακεραιότητα στις επιχειρηματικές συναλλαγές. Δίνει ήσυχη αυτοπεποίθηση, αξιοπρέπεια και τιμή,επίμονη αποφασιστικότητα στο έργο κάποιου ενώ ο Ήλιος μας λέει ότι οι άνθρωποι ταυτίζονται με μια ιδέα και εργάζονται για την προστασία ή την εξάπλωση του. Ο Ερμής αυτή τη στιγμή φαίνεται να ενεργεί με ακεραιότητα και δεν έχει την έννοια του απατεώνα η χρησιμοποιεί τρικ, κόλπα κτλ.

Ο Ερμής σε ευθεία πορεία γίνεται πιο ομαλός καθώς ο Πλούτωνας αντικαθιστά τον Άρη σε τετράγωνο προς στον Ήλιο. Το τετράγωνο Ηλιου-Πλούτωνα μπορεί να μας κάνει να εχουμε εμμονές, να στέλνουμε επίμονα μηνύματα στους αλλους και τηλεφωνήματα, κάποιοι ισως να πανικοβάλλονται εάν ο εραστής τους δεν επιστρέψει, κάνουν σαν να έχουν πεθάνει ή κάτι τέτοιο. Αυτός είναι επίσης ένας πραγματικός φόβος για το θάνατο, αλλά στον πανικό, αυτή η οψη είναι συχνά σαν να σαμποτάρεις τον εαυτο σου και δημιουργούνται σενάρια τρόμου.

Σε αυτή την ανάδρομη πορεία του Ερμή, μπορεί να δούμε να εκδηλώνεται ζήλια σε κείμενα ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , η μηνύματα να αποστέλλονται σε λάθος άτομο. Μια αθώα φιλία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια σχέση με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ταυτόχρονα, η ανάρμοστη συμπεριφορά των αλλων είναι καμουφλαρισμένη η συγκαλυμμένη, και βλέπουμε αυτό που υπάρχει στην επιφάνεια. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή ξεκινάει με βάναυση ειλικρίνεια, αλλά φαίνεται να είναι πιο μυστικοπαθής και δύσκολη καθώς η περίοδος της ανάδρομης πορείας του εξελίσσεται.

22 Μαρτίου-3 Απριλίου- Ο Ερμής στον Κριο στον 2ο δεκανό.

Ο Ερμής εδώ φαίνεται να λειτουργεί έχει μεγάλα σχέδια και μεγάλες επιδιώξεις, πράγματι, μερικοί θα έλεγαν ωστόσο ότι αυτά τα σχέδια είναι Μακιαβελικά. Ο Ερμής εδώ μπορεί να είναι εξαιρετικά πονηρός και να είναι αρκετά αμφιλεγόμενος με τις επικοινωνίες. Αυτή η θέση θα εξασφαλίζει την κυριαρχία κάποιου νοητικά και υποστηρίζει τους ελεύθερους στοχαστές. Ο Ερμής ανάδρομος εδώ είναι σπουδαίος δάσκαλος, και βοηθά την ανθρωπότητα να σπάσει την αλυσίδα των συγκεκριμένων μοντέλων υποδούλωσης που της έχει υποβληθεί.

Παραδόξως, όποιος όμως αν σας αγγίζει αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή θα μπορούσε κάποιος να γελοιοποιηθεί ως αποδιοπομπαίος τράγος, καθώς είναι συχνά είναι μπροστά από την εποχή τους λόγω του διαφορετικού και πρωτοπόρου τρόπου σκέψη τους. Κάποιοι ισως να έχουν  την κοινή γνώμη προς όφελός τους, δεδομένου ότι οι πωλήσεις τους είναι τόσο πειστικοί προς τους αλλους. Αυτός ο δεκάνος είναι ένας από τους πιο πειστικούς για να διαμείνει ο Ερμής. Όπως ο αστερισμός του Draco που πέφτει σε αυτό το δεκανό, εδώ βρίσκουμε τους φύλακες της αποκρυφιστικής γνώσης που βρίσκονται σε αυτόν τον πλανήτη για να βοηθήσουν στη διάδοση πληροφοριών.

4 -15 Απριλίου 2018 Ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Κριο- 1ος δεκανος

Τα κύτταρα του εγκεφάλου χτυπούν τρελά, σαν να έχετε ταχυκαρδία, μερικές φορές το μυαλό μπορεί να είναι τόσο αστραπιαίο ώστε να υποφέρουμε από πονοκεφάλους. Ο εγκέφαλος είναι τόσο ενεργός που θα μπορούσαμε να έχουμε μεγάλη δυσκολία στο διαλογισμό αλλά και στο να συγκεντρωθούμε σε κάτι. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρούμε έναν τρόπο να απομακρύνουμε τη συσσώρευση ανησυχιών, σκέψεων και σούπερ ιδεών γύρω από τον εγκέφαλο μας αυτή τη στιγμή.

Μερικές φορές ο μόνος τρόπος είναι να τα γράψετε όλα κάτω ή να κατασκευάσετε κάτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βγούμε έξω από το σύστημά μας και να αφήσουμε το μυαλό μας να ξεκουραστεί.
Ωστόσο, εδώ ο Ερμής εδώ δημιουργεί καυγάδες και προβλήματα, πολλά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ανεξάρτητη αυτή σκέψη ότι δυσκολεύεται να βρει κάποιον που να συμφωνεί μαζί του. Ο Κριός εδώ λατρεύει μια ζουμερή συζήτηση, αλλά μπορεί να παρασυρθεί με τις απόψεις του και να γίνει αρκετά εχθρικός και επιθετικός προς όποιον του αντιτάσσεται. Ο Ερμής εδώ αγαπά να παίζει τον δικηγόρο του διαβόλου, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήσει αρνητικά τα λόγια ως όπλο.

Η συγκεκριμένη ανάδρομη πορεία του Ερμή περιέχει έντονες συζητήσεις. Θα ήταν μια φανταστική στιγμή να πραγματοποιήσετε μια διάσκεψη όπου πολλά μυαλά μπορούν να έρθουν μαζί και να διδαχτούν μεταξύ τους. Θα είναι δύσκολο να τερματίσουμε τις όποιες συζητήσεις καθώς οι ιδέες εξελίσσονται γρήγορα. Το έντονο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τροφοδοτείται από τον Ερμή στον παθιασμένο Κριό λόγω του τετραγώνου Ηλίου-Αρη-Πλούτωνα.

Προσέξτε για τους δολοπλόκους και μηχανογράφους κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της ανάδρομης περιόδου. Εάν είστε Κριός ή άλλο ζώδιο φωτιάς, πιθανόν να είστε αυτοί που κάνουν τις μεγαλύτερες εντυπώσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Άλλα παρορμητικά ζώδια θα επηρεαστούν από τα τετράγωνα, οπότε πρέπει να περιμένετε έως ότου αυτή η ανάδρομη πορεία περάσει, προτού προχωρήσετε σε τυχόν μεγάλες συναλλαγές ή εισέλθετε σε ένα κύκλο ατέλειωτου ντιμπειτ.

Σε υποθέσεις καρδιάς, πάρτε μια ανάσα και μετρήστε μεχρι το 20 πριν στείλετε ενα προκλητικό κείμενο η μήνυμα η ανοίξετε το στόμα σας. Θα μπορούσες στην συνέχεια να σας ενοχοποιήσει!. Η παρορμητικότητα θα μετανιωθεί, όταν ο Ερμής θα είναι σε ευθεία πορεία και ο Πλούτωνας θα πρέπει να εργαστεί πολύ σκληρά (και δαπανηρά ως προς στην κάλυψη).

Ο 7ος οίκος αναφέρεται στις διπλωματικές σχέσεις ενός κράτους, τους φανερούς εχθρούς και τη λαϊκή αντίδραση στις αποφάσεις μίας κυβέρνησης, την εχθρική χώρα, δικαστικές διαμάχες, διεθνής συνθήκες που έχουν υπογραφεί αλλά και τον πόλεμο μεταξύ κρατών, Πόλεμος και εξωτερική πολιτική ·Διεθνείς σχέσεις και πώς διατηρούνται μέσω συμφωνιών διαιτησίας, διαμεσολάβησης και συμμαχίας · Εμπορικές συμφωνίες, συγχωνεύσεις, εταιρικές σχέσεις ·Δημόσιες σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων δημόσιων και γνωστών εχθρών. ανταγωνιστικά έθνη · αγωγές · δικαστήρια και σύστημα δικαιοσύνης, οι δημόσιες συγκεντρώσεις και το κοινό ως οργανωμένη κοινωνική μονάδα (αυτό περιλαμβάνει το Κογκρέσο ή το Κοινοβούλιο ως νόμιμο εκπρόσωπο του λαού)

Όταν όλοι αυτοί οι σημαντικοί πλανήτες συγκρούονται μεταξύ τους, μια παρόμοια εικόνα είδαμε και στην ηλιακή επιστροφή της χώρας μας το 2016, συνήθως βλέπουμε να γίνονται αλλαγές, υπάρχει τριβή προς πολλαπλές κατευθύνσεις. Παρακάτω είναι ένας κατάλογος με τις πιο δύσκολες ημερομηνίες που παραθέτουμε ώστε να μπορείτε να κινηθείτε ανάλογα. Αυτές οι πλανητικές συγκρούσεις θα επηρεάσουν όλους μας, όπως και τον κόσμο ολόκληρο. Αυτές, οι όψεις σε προσωπικο επίπεδο, θα σας επηρεάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό αν σχηματίζει όψη με έναν πλανήτη στο προσωπικό σας χάρτη. Παρακάτω είναι ένας κατάλογος ημερομηνιών που πρέπει να γνωρίζετε.

Η ευθυγράμμιση έχει αρχίσει να σχηματίζεται απο τις 11 Μαρτίου, με τον Ερμή να τετραγωνίζει τον Κρόνο στις 8 μοίρες του Κριου-Αιγόκερω, όπου συνδέεται με την αρνητική επικοινωνία και αρνητική σκέψη, είναι μια κουραστική ενέργεια.

Στις 13 Μαρτίου, η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Κρόνο στις 8 μοίρες του Κριου-Αιγόκερω, αρνητική όψη για κοινωνικά γεγονότα, την οικονομία και τον έρωτα.

Στις 20 Μαρτίου, ο Ήλιος στον Κριο τετραγωνίζει τον Αρη μέχρι της 24 Μαρτίου, στις 0-5 μοίρες του Κριου-Αιγόκερω.Αυτή θα είναι μια σημαντικη εβδομάδα. Φέρνει αναστατώσεις, προβλήματα, αποτυχίες, απερισκεψία ,υπερκόπωση.

23 Μαρτίου, η Αφροδίτη τετραγωνίζει τον Πλούτωνα στις 21 μοίρες του Κριου-Αιγόκερω, ψυχαναγκασμός στις σχέσεις, εντάσεις, αρνητικά συναισθήματα, υπερβολές,προβλήματα με τα οικονομικά.

24 Μαρτίου, ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Άρη σε 3-4 μοίρες του Κριου / Αιγόκερω. Προστατεύστε τον εαυτό σας από ατυχήματα, καυγάδες, ισχυρό εγώ .

28 Μαρτίου, η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ουρανό στις 27 μοίρες του Κριου / Αιγόκερω. Απρόβλεπτη ενέργεια, μπορεί να είναι αρνητική ή θετική.

29 Μαρτίου, ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Κρόνο στις 8 μοίρες του Κριού / Αιγόκερω. Μπορεί να είναι μια ενέργεια κουραστική, αρνητική και περιοριστική. Όλα σχετίζονται με τις ευθύνες.

4 Απριλίου, ο Ερμής τετραγωνίζει τον Άρης στις 9 μοίρες του Κριού / Αιγόκερω. Ατυχήματα, καυγάδες. Ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία θα κάνει αυτή την όψη πιο έντονη.

5 Απριλίου, ο Ερμής ανάδρομος σε τετράγωνο με τον Κρόνο στις 8 μοίρες του Κριου-Αιγόκερω , όπου συνδέεται με την αρνητική επικοινωνία και αρνητική σκέψη, είναι μια κουραστική ενέργεια.

11 Απριλίου, ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Πλούτωνα στις 21 μοίρες του Κριου-Αιγόκερω. Αλλαγή, κατάρρευση, παιχνίδια εξουσίας.

Ας πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Ο Ήλιος στον 7ο οίκο, μπορεί να σκεφτεί ο καθένας ότι θέλει, αλλά είναι αρνητική θέση συνήθως για ηγέτες, να πέφτουν στον οίκο των ανοιχτών εχθρών. Ανάλογη θέση είχε ο Τραμπ στον χάρτη ορκωμοσίας του, που σημαίνει ανοιχτή μάχη με εχθρικές δυνάμεις. Στις μέρες μας βέβαια ο πόλεμος εξελίσσεται σε διάφορα επίπεδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να είναι και ένας πόλεμος , η μια επιθετική ενέργεια με στρατό η όπλα , οτιδήποτε.

Ο Ηλιος σε σύνοδο με τον σταθερο αστέρα Scheat, σημαίνει κίνδυνος από το νερό και τις μηχανές, που ενδέχεται να προκαλέσουν ατυχήματα στη θαλασσα ή πνιγμό. Τουλάχιστον, μεχρι στιγμής, όπως και η Νεα Σελήνη που πέρασε μιλάει για σύγκρουση και ατύχημα σε θάλασσα. Όμως μια γενική ανάφλεξη θα μπορούσε να συμβεί αν δεν επικρατήσει η σύνεση.

Είναι δυσμενής για ηγέτες αλλά και τις υποθέσεις που συνδέονται με εχθρικές χώρες και γεγονότα. Σαφώς βέβαια δεν είναι θετικό για την υπόθεση των δυο στρατιωτικών που κρατιούνται όμηροι στις Τουρκικές φυλακές. Ο Ήλιος στον χάρτη κυβερνά και 12ο οίκο, που συνδέεται με ομηρίες ,κατασκοπεία κτλ.

Ο Ήλιος σχηματίζει αντίθεση με τον ωροσκόπο και τετραγωνίζει τον Αρη, που έχει να κάνει με εκνευρισμούς, αναστατώσεις, εσφαλμένες κινήσεις και αντιμετώπιση, απερισκεψία στις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει ο πρωθυπουργός και ηγεσία. Εν ολίγοις δεν ευνοεί την επιτυχία διαπεραίωσης των όποιων υποθέσεων. Η υπόθεση θα κρατήσει για αρκετό χρονικό διάστημα, ισως για μήνες, όπως είχα αναφέρει αν και ελπίζουμε πάντα να τελειώσει όσο πιο σύντομα γίνετε.

Η θέση του Ερμή στον 7ο οίκο, υποδηλώνει μεγάλη δραστηριότητα στις εξωτερικές υποθέσεις και, τις συνθήκες που υπογράφονται, εμπορικές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις με εχθρικές Δυνάμεις.
Το τετράγωνο Ερμη-Πλουτωνα επίσης επιδεικνύει διπλό χειρισμό με άλλες εξουσίες, μηχανογραφιες, διπλωματικές αδικίες, παραβίαση των συνθηκών και συμφωνιών, εμπορικές διαφορές με ξένες χώρες και καθολική διαφωνία στις διεθνείς υποθέσεις. Επηρεάζει τις κυβερνήσεις και τους λαούς στο να αντιδράσουν έντονα προς τις όποιες αποφάσεις μιας κυβέρνησης.

Η Αφροδίτη, αν και σε σύνοδο με τον Ερμή, στον ιδιο οίκο τετραγωνίζει τον Πλούτωνα και δείχνει σκάνδαλα, πολιτικά διαζύγια, τα εγκλήματα κατά των γυναικών αλλά και δυσάρεστα και προσβλητικά επεισόδια με πολιτικές συνεργασίες και εχθρικές χώρες. Η Αφροδίτη και ιδίως στον Κριο, συνδέεται όπως εχουμε πει με την διπλωματία και την ειρήνη, που είναι όμως σε αδυναμία. Επίσης κυβερνά τον 2 και 9ο οίκο, που συνδέεται με το χρήμα(αν και ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο για το τσιπάκι), αλλά και τον εναέριο χώρο και θαλάσσια σύνορα, το διαστημα, εξωτερική πολιτική, δίκες, μετανάστες κτλ.

Εδω εχουμε και μια σημαντικη είδηση:
 
Την ιδέα της δημιουργίας μιας Διαστημικής Δύναμης (Space Force), ενός κλάδου των ενόπλων δυνάμεων, που θα επιχειρεί εκτός της ατμόσφαιρας της Γης, παρουσίασε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες με τις αποφάσεις του.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ενώπιον στρατιωτικών στην αεροπορική βάση Μιραμάρ των Πεζοναυτών, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως η νέα του στρατηγική εθνικής ασφάλειας αναγνωρίζει πως «το Διάστημα είναι ένα πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων, όπως η ξηρά, ο αέρας και η θάλασσα».
«Θα μπορούσαμε να έχουμε μια Διαστημική Δύναμη… έχουμε την αεροπορία (Air Force), θα έχουμε την Διαστημική Δύναμη (Space Force)», είπε σχετικά.
 Όλα δείχνουν λοιπόν πως πόλεμοι θα διεξάγονται πλέον και στο διάστημα, με τα δεδομένα που γνωρίζαμε να αλλάζουν.
 Όπως συμπλήρωσε, από την αρχή πολλοί αστροναύτες ήταν στρατιωτικοί, και οι στρατιωτικοί «θα είναι ζωτικής σημασίας στο να διασφαλιστεί πως η Αμερική θα συνεχίσει να ηγείται στον δρόμο προς τα άστρα».
Πως αντιδρά η Ρωσία
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Dmitri Rogosin, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ν.Τραμπ, ανέφερε:
 «Σε περίπτωση που οι δηλώσεις αυτές σημαίνουν την εγκατάσταση όπλων στο διάστημα, τότε οι ΗΠΑ ανοίγουν το ‘κουτί της Πανδώρας’».

Ο Ουρανός στον Κριο, αν και στον 8ο οίκο, είναι μια άλλη ενοχλητική θέση στον χάρτη, όσο αφορά τις εξωτερικές υποθέσεις, προκαλώντας δύσκολες και απροσδόκητες επιπλοκές σοβαρής φύσης. Προκαλεί επίσης αρκετή διέγερση. Επηρεάζεται από την Αφροδίτη, που θα φέρει μια σειρά από σκληρά σκάνδαλα, και νομικά προβλήματα, υποδηλώνει πολλούς αιφνίδιους θανάτους, ατυχήματα, εκρήξεις, ηλεκτρισμό, θερμότητα, αυτοκτονίες και με πολλούς παράξενους και ανυπόληπτους τρόπους.

Να σημειώσω κατι για την 26η μοιρα του Κριου. Σε κοινωνικό επίπεδο, πιστεύεται ότι οι παρωχημένες παραδόσεις και πράγματα πρέπει να μεταρρυθμιστούν η ότι έχει σχέση με το χρήμα προετοιμάζοντας ισως τα πράγματα όταν θα εισέλθει στον Ταυρο. Ωστόσο, ο άνθρωπος δεν έχει πέσει ακόμα, είναι ενας σοβαρος προάγοντας και απρόβλεπτος και ο Draco, που συμβολίζει τον θεματοφύλακα των θησαυρών, δείχνει ότι η συνολική καταστροφή μπορεί να αποφευχθεί αν κάποιος εμφανίσει σοφία και επιμονή. Ο βαθμός αυτός καταδεικνύει επίσης τον διαμελισμό και την απώλεια των παραδόσεων.

Στον 4ο οίκο εχουμε τον Αρη όπου η θέση του εδώ είναι ατυχής, δηλώνοντας προβλήματα για την κυβέρνηση όσο και για το κόμμα της αντιπολίτευσης, επίσης δηλώνει πυρκαγιές σε δημόσια κτίρια. Οι κατασκευαστικές εργασίες και η αγορά ακινήτων θα υποφέρουν. Ο Κρόνος, φέρνει εμπόδια και δυσκολίες στην κυβέρνηση, και οι υποθέσεις του έθνους δεν θα προχωρήσουν ομαλά. Προκαλεί δυσμενής καιρικές συνθήκες για τις καλλιέργειες και επηρεάζει δυσμενώς τα γεωργικά θέματα. Υποδηλώνει καταστροφές σε τοποθεσίες εξόρυξης, σεισμούς μεγάλης έντασης, εκρήξεις ηφαιστείων και υποτίμηση στην αξία της γης και διαταράσσει θέματα που συνδέονται με την ιδιοκτησία.

Ο Πλουτωνας εκεί συμβάλλει με θλίψη και απώλεια, είναι εκεί για να αρπάξει από εδάφη μεχρι και σπίτια και πολλές φορές σημαίνει πόλεμο. Είναι δυσμενής για τη γεωργία, την εκμετάλλευση του εδάφους και για τις εγχώριες υποθέσεις, ειδικά ο Πλουτωνας εδώ είναι δυσμενής για τους ηγέτες.

Οι θέσεις αυτές στον 4ο οίκο σημαίνει ότι η άνοιξη θα μας υποδεχτεί με κρύο, χιόνια, βροχές και γενικότερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες , μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα για πολλές χώρες, προβλήματα και εγκληματικότητα, εντάσεις με εχθρικές χώρες και συγκρούσεις ενώ και ο Χείρωνας βρίσκεται δίπλα με τον Ήλιο στον 7ο οίκο.

Ο Πωσειδωνας στον 6ο οικο προκαλεί προβλήματα, σκάνδαλα με τον στρατο και επηρεάζει το πολεμικό ναυτικό. Ο Δίας από τον 2ο οικο θα προσπαθήσει να διατηρήσει την οικονομία σε ένα κλίμα θετικότητας και σταθερότητας προς το παρόν.


ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

Αυτή την χρονική περίοδο δεχόμαστε ένα πλήθος σταθερών αστέρων. Η Σελήνη στον 8ο οικο σε σύνοδο με τον Adhil, στον αστερισμό της Ανδρομέδας, βρίσκεται στο αλυσοδεμένο πόδι της, συνδέεται με φυλακίσεις, θανάτους, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός με θέματα 8ου οίκου, δηλαδή χρέη, συντάξεις, ασφάλιση κτλ.(σκλάβοι μιας κατάστασης που δεν έχει λύση και από την όποια θέλουμε να απελευθερωθούμε)

Ο Azha,που είναι εκεί σύμφωνα με τον Πτολεμαίο είναι φύσεως Κρόνου, δίνει μια αγάπη στη γνώση και την επιστήμη, πολλά ταξίδια και πολλές αλλαγές, θέση εξουσίας, αλλά κίνδυνος ατυχημάτων, ειδικά στη θάλασσα και πνιγμούς.
Η θέση του Hamal επίσης σε σύνοδο με την σελήνη μας λέει ότι θα πρέπει να έχουμε υπομονή σε σχέση με την δουλειά μας, αργή επιτυχία μέσω σκληρής δουλειάς, προβλήματα με θέματα αγάπης, αλλά ευνοϊκό για το γάμο, συνεργάτης η σύντροφος στον γάμο που κερδίζει κέρδος από την επιχείρηση. Ο Schedir, ωστόσο αποτελεί ένα μάθημα για την ανθρωπότητα.

Σημαντικό το γεγονός ότι ο Ήλιος είναι σε σύνοδο με ένα σημαντικό σταθερό αστέρα με τον Scheat αλλά και τον αστεροειδή Nemesis 128. Κίνδυνος από το νερό και τους κινητήρες, που ενδέχεται να προκαλέσουν ατυχήματα ή πνιγμό. O αστεροειδής συνδέεται και αντιπροσωπεύει οποιονδήποτε ανταγωνιστή ή αντίπαλο, οποιονδήποτε εμποδίζει τον στόχο μας, ή εκδικείται για κακώς διαπραττόμενα λάθη. Ο Νέμεσις αντιπροσωπεύει τα σφάλματα της μοίρας, το αναποδογύρισμα της τύχης οποιουδήποτε ατόμου ή κατι που μας κρατά πίσω, αποτρέπει τη θέλησή μας, ή τιμωρεί τις πράξεις μας. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σχετικά με την απόδοση ευθυνών, συμβολίζει τον αποδιοπομπαίο τράγο, ή την διαπίστωση σφάλματος.

Ο Ερμής με τον Nodus 11 είναι δυσμενής για ταξίδια, ο Δίας στον 2ο οίκο σε σύνοδο με τον Unukalhai, σχετίζεται με την υποκρισία, εξαπάτηση, εκδίωξη, φυλάκιση ή εξορία. Σύμφωνα με τον Ebertin, ο Unukalhai είναι συχνά πολύ επικίνδυνος και καταστροφικός. Θα υπάρξουν ατυχήματα.

Σε αυτά βέβαια συμβάλλουν οι όψεις όπως η σύνοδος Αρη-Κρόνου που συνδέεται με τραυματισμούς, και η ενέργεια της είναι αρκετά επιζήμια και ολέθρια, επίσης ο Αρης τετραγωνίζει τον ωροσκόπο του χάρτη, είναι σε αντίθεση με τον 10ο. Άξονας συγκρούσεων και πολέμων ,μπλοκαρίσματος και αδυναμίας.Ο Πωσειδωνας, σε όψη κουινκαξ με τον βόρειο δεσμό συνδέεται με εξαπάτηση, χειραγώγηση και απογοήτευση.

Βέβαια, για την χώρα μας κατά την εαρινή ισημερία επηρεάζεται από τα τετράγωνα Κρόνου -Πλούτωνα, Αρη-Πλούτωνα, Αρη-Ποσειδώνα, Ερμή-Ποσειδώνα, Ηλίου-Δια, ενώ και η Σελήνη τετραγωνίζει τον Ουρανό και τον Κρόνο. Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Αφροδίτη και τον Πλούτωνα. Σύνοδος Κρόνου-Δια. Όψεις που εξήγησα πρόσφατα.

Το τετράγωνο Κρόνου -Πλούτωνα δείχνει βίαιες τάσεις, παραιτήσεις, κατάλυση της εξουσίας και οικονομική δικτατορία μεταξύ 8-11 οίκου με μέτρα που επιβάλλονται. Το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα, σηματοδοτεί επίσης ακραίο κρύο, παγετώνα, η απώλεια του ηθικού και ακραία κατάθλιψη πολλών. Το τετράγωνο εκτός από υλικές, οικονομικές αγωνίες και άγχη (απαιτεί λιτότητα) προκαλεί επίσης περισσότερο αποπροσανατολισμό, καθώς μας κάνει να αμφισβητούμε όσα ξέρουμε. Σίγουρα η όψη αυτή φέρνει έντονο αίσθημα αγωνίας, απόγνωσης, και το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε πουθενά. Είναι μια ενέργεια καταστροφική, συμβολίζει το καθεστώς οικονομικής δικτατορίας. Είναι η επιδίωξη καθαρά εγωιστικών στόχων και σκοπών. Συνδέεται με τον εξαναγκασμό.

Το τετράγωνο Αρη-Ποσειδώνα και Ουρανού, συνδέονται βέβαια με απώλειες, αδυναμία, έλλειψη προγραμματισμού, βλάβες, ζημιές, αλλά και αυτά που μας λέει η κυβέρνηση δεν έχουν καμία βάση και σοβαρότητα.

Η αντίθεση Ποσειδώνα-Βορείου δεσμού, επηρεάζει την ελληνική κοινωνία, όπου συνδέεται με την εξαπάτηση και εκμετάλλευση του, την πλήρη απογοήτευση και την στέρηση. Ο πρωθυπουργός θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο για άλλη μια φορά με αυτή την όψη.

Ερμής-Πωσειδωνας –Ήλιος-Αφροδίτη- Χείρωνας- Μεταπτώσεις, η κατάσταση του να είναι κάποιος εξαπατημένος η να αισθάνεται εξαπατημένος
Κρόνος-MC-Αρης- αδυναμία, ανικανότητα, κάποιος που δέχεται την μοιρα του με υπακοή, λύπη, απώλεια.

Αφροδίτη-Πωσειδωνας-Αρης- διαστροφές, ανωμαλίες, λαθεμένες ενέργειες
Αφροδίτη-Κρόνος-Ήλιος-δυσκολίες στις συνεργασίες

Πλουτωνας-MC-Κρόνος-αυτοθυσία, επίπονος και κουραστικός αγώνας για επιβίωση, ένας θάνατος η πένθος

Ηλιος-Ερμής –Κρόνος -αποχαιρετισμός, άσχημα νεα- μετάνοια, απογοήτευση
Ερμής-Ουρανος-Πλουτωνας- υπερφορτωμένα νεύρα, υπερευαισθησία.

Βόρειος δεσμός-MC- Πλουτωνας- οργανώνοντας δυνάμεις, επιλογή συνεργατών, πραγματοποίηση επιτυχίας σε συνεργασίες

Ήλιος-Δίας-Ουρανος- κερδοσκοπία

Κρόνος.-Βόρειος δεσμός-Ουρανος-μια βίαιη σύγκρουση, ένταση, επαναστατικότητα, επιθυμία για ελευθέρια

Σελήνη-Ερμής-Ουρανος- ένα ξαφνικο γεγονός, μια κατασκευαστική αποτυχία, ένα δυσάρεστο και απρόσμενο αποτέλεσμα, αυτος που δρα απερίσκεπτα και με βιασύνη

Αρης-Πωσειδωνας-σελήνη-απατεώνες, ο κίνδυνος για μόλυνση, αδυναμία
Αρης-Βόρειος δεσμός -ωροσκόπος- ομαδική εργασία

Σελήνη -βόρειος δεσμός -Ωροσκόπος-MC- ο στόχος του λαού, μια λαϊκή κινητοποίηση, ένα ομαδικό κίνημα, οι γυναικείες οργανώσεις του τόπου, ο λαός του τόπου ενωμένος.