BLUE MOON ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ CORVUS & ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΗ/ΚΡΟΝΟΥ

στις

Δεύτερη πανσέληνο θα εχουμε στις 31 Μαρτίου, 2018 η αλλιώς και Blue Moon, στη 10ημοιρα του Ζυγού (που συμβολίζει τη δυαδικότητα, τις αλλαγές, την ανταλλαγή, και μερικές φορές τον οπορτουνισμό και την υποκρισία), στον 2 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, ώρα Ελλάδος, 14:36:45 μμ. Όπως και ο Ιανουάριος είχε δυο πανσελήνους έτσι και ο Μάρτιος. Το τελευταίο Blue Moon έγινε το 1999 ενώ το επόμενο θα είναι το 2037. Η NASA εξηγεί πως το φεγγάρι μπορεί να φανεί μπλε αν τα νέφη από την έκρηξη ενός ηφαιστείου δημιουργήσουν τις κατάλληλες σκιές στην ατμόσφαιρα.

Για παράδειγμα, αναφέρει η NASA, τo 1883 οι άνθρωποι έβλεπαν μπλε φεγγάρια σχεδόν κάθε νύχτα, μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία που είχε μέγεθος αντίστοιχο μίας ατομικής βόμβας 10 μεγατόνων. Τα σύννεφα σκόνης στην ατμόσφαιρα γέμισαν με σωματίδια τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας για έτσι η σελήνη… έγινε μπλε!

Η NASA επεσήμανε και άλλα παρόμοια γεγονότα είτε από εκρήξεις ηφαιστείων, είτε πυρκαγιές που οι καπνοί άλλαξαν το χρώμα του φεγγαριού. Τέλος παροτρύνει τους «κυνηγούς» των αστρονομικών φαινομένων, αλλά και τον απλό κόσμο να δει την ανατολή της Σελήνης και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι χρώμα θα έχει…τα blue moons συνήθως φέρνουν μεγάλες αλλαγές,  τρομοκρατικά χτυπήματα, δολοφονίες, αναταραχές, και αστάθεια γενικότερα.

Αρκεί μόνο να δούμε τις τρεις τελευταίες φορές που είχαμε “blue moon”, για να καταλάβουμε τι εκπλήξεις μάς ετοιμάζει! Το 2007 είχαμε τις φονικές πυρκαγιές που έκαψαν όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν και εκλογές. Το 2009, πάλι με “blue moon”, προκηρύχθηκαν εκλογές, κάτι που έγινε και το 2012. Επίσης υπάρχει το φαινόμενο της ασύμμετρης απειλής! Η εμφάνιση της δεύτερης αναμένεται να επιφέρει στην Ελλάδα πάσης φύσεως ανατροπές.

«Μπλε φεγγάρι» αποκαλείται μια πανσέληνος που συμβαίνει σε μια ασυνήθιστη χρονική στιγμή ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μία κάθε μήνα. Ωστόσο, κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη.

«Αυτές αθροίζονται και ως αποτέλεσμα, κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε ένα επιπλέον φεγγάρι, φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. Διαφορετικές ερμηνείες τοποθετούν το έξτρα φεγγάρι σε διάφορες περιόδους, ωστόσο αυτή η πρόσθετη πανσέληνος αποκαλείται σε κάθε περίπτωση «μπλε φεγγάρι». Ο όρος έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια.
Σημαδιακές ημερομηνίες

1961: 29 Οκτωβρίου, 4.640.512 Έλληνες ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες με νικητή των εκλογών την ΕΡΕ με ποσοστό 50,81% και 176 έδρες.
1999:Την 1η Ιανουαρίου δημιουργήθηκε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, αρχικά σε 11 κράτη-μέλη της Ε.Ε. Στις 13 Ιουνίου διεξάγονται οι ευρωεκλογές, ενώ στις 17 Αυγούστου μεγάλος σεισμός έπληξε την επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας με πάνω από 15.000 νεκρούς. 

Στις 7 Σεπτεμβρίου είχαμε και στην Αθήνα σεισμό 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με συνολικά γύρω στους 145 νεκρούς. Με μπλε φεγγάρι είχαμε και τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Κένυα από ομάδα Τούρκων πρακτόρων, ενώ στις 24 Μαρτίου ξεκίνησαν οι διάρκειας 78 ημερών αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας. 
Τον Σεπτέμβριο λίγο μετά τον σεισμό, αρχίζει το μεγάλο κραχ του χρηματιστηρίου Αθηνών, από το μέγιστο επίπεδο των 6.355 μονάδων όπου είχε φθάσει.
Ας αρχίσουμε όμως με την ανάλυση του Blue Moon της 31ης Μαρτίου. Θα επηρεάσει βέβαια τους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του δευτέρου δεκαημέρου. Η πανσέληνος αυτή θα φέρει δυσκολίες στις προσωπικές μας σχέσεις και συνεργασίες, θα αυξήσει τα προβλήματα υγείας, και θα γίνει η αφορμή για ρήξεις στην πολιτική ενώ θα πολλαπλασιάζονται τα ατυχήματα. Με την πανσέληνο στο Ζυγό, έρχονται στο επίκεντρο οι σχέσεις όλων των ειδών. Σχέσεις που δεν έχουν γερά θεμέλια θα κλονιστούν, ενώ όσες αντέξουν θα γίνουν πιο δυνατές. 
Μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας σε μια σχέση, ή κρυβόμαστε πίσω από μια μάσκα; Μπορούμε να επιτρέψουμε στους άλλους να είναι ο εαυτός τους, χωρίς να κρίνουμε ή να εχουμε προσδοκίες; Δίνουμε περισσότερα από όσα λαμβάνουμε, ή αντίστροφα;


Ο Ζυγός συνδέεται με την μόδα, και τα πολυτελή αντικείμενα, την ομορφιά, τον γάμο, την συντροφικότητα, πάσης φύσεως σχέσεις, την τέχνη, τις πολιτικές συνεργασίες και συμμαχίες, την διπλωματία, με την ισορροπία των πραγμάτων στον κόσμο, την ίδια την ισορροπία του πλανήτη Γη, την δικαιοσύνη και τον νόμο, τις εθνικές και διεθνής συμφωνίες και σχέσεις.O Ζυγός στην παραδοσιακή αστρολογία συνδέεται με τις Εξωτερικές υποθέσεις γενικά, τον πόλεμο, την ειρήνη και διαπραγματεύσεις καθώς και τις συνθήκες που υπογράφονται μεταξύ κρατών, ενώ πλανήτης του είναι η Αφροδίτη, όπου μοιράζεται με τον Ταύρο, άρα επηρεάζει και την οικονομία.

Ο 1ος δεκανός του Ζυγού προκαλεί, θυελλώδεις καταιγίδες και χαλάζι. Συνδέεται επισης περισσότερο με τις καιρικές συνθήκες οι οποίες συνήθως δεν είναι καλές και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα μπλε φεγγάρι, μια έκλειψη η ένα άλλο δυνατό φαινόμενο. Φέρνει όμως συνήθως δυσάρεστα γεγονότα στην διπλωματία και πολιτική αφήνοντας μια γεύση πικρίας.

Επιπλέον εχουμε τον σχηματισμό ενός ισχυρού Ταυ- τετραγώνου μεταξύ Σελήνης, Αρη, Κρόνου,Ηλίου και Ερμή. Είναι γνωστό, ότι είναι ένας πολύ δυναμικός πλανητικός σχηματισμός, αλλά με αρκετά δύσκολη και στρεσογόνα ενέργεια. Παρουσιάζει δυσκολίες, και εμπόδια αλλά όμως ταυτόχρονα προκαλεί και ένα ισχυρό κίνητρο για κινητοποίηση με σκοπό την υπερπήδηση τους. Παρομοιάζεται με μια καρέκλα που της λείπει το ένα πόδι. Υπάρχει μια αίσθηση γενικής αστάθειας.Η ανάγκη κάλυψης του κενού είναι έντονη τόσο, όσο και η προσπάθεια να επέλθει ισορροπία.
Το Blue Moon της 31ης Μαρτίου είναι αρκετά προκλητικό και δυνατό, με κάθε έννοια, διότι περιέχει οχτώ αρνητικές όψεις έναντι μιας όψης που είναι κάπως θετική η απλά βοηθητική, καθώς σκιάζεται από τις υπόλοιπες οχτώ. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή καθιστά τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα και αυτό διότι θα υπάρχει έλλειψη κατανόησης, θα είναι δύσκολο να μοιραστείτε τα συναισθήματα σας, και όσοι διαβάσατε το κείμενο της εαρινής ισημερίας, σίγουρα κατανοήσατε ότι αυτή η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον Κριο είναι επίσης πολύ δυνατή και δύσκολη λόγω της αρκετά παρορμητικής της φύσης.

Ο Κρόνος θα τετραγωνίζει την μπλε πανσέληνο και ο Ερμής φέρνει αρνητικές σκέψεις, θλίψη και μοναξιά. Η ανησυχία και ο φόβος από τα σταθερά αστέρια καθιστούν αυτή την πανσέληνο ιδιαίτερα ανησυχητική. Το να μην κάνεις τίποτα και να αφήσεις την πανσέληνο να σε πάρει από κάτω, σίγουρα δεν είναι επιλογή. Όχι ότι είναι εύκολο, αλλά οφείλουμε να προσπαθούμε. Η περίοδος αυτή είναι αρνητική για την διεθνής διπλωματία, ειρήνη, διαπραγματεύσεις και εξωτερική πολιτική-διεθνής συμφωνίες, τη θρησκεία, τη δικαιοσύνη,τα θαλάσσια σύνορα, τα μακρινά ταξίδια και θα επηρεάσει πολλούς ηγέτες, που ανήκουν στο ζώδιο αυτό κυρίως.

Τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, θα σας δώσω μια διαφορετική σκοπιά των πραγμάτων, διότι το καλό για τις προκλητικές όψεις είναι ότι αυτές μας αναγκάζουν να εργαστούμε σκληρά με σκοπό την βελτίωση του εαυτού μας και να διατηρήσουμε την αρμονία και ειρήνη στις σχέσεις μας. 
Η μία και μοναδική θετική όψη στον χάρτη της πανσελήνου ίσως να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε θετικά τη ζωή σας με δυνατούς τρόπους, αλλά όχι ότι θα είναι εύκολο για κάποιους,να το κάνουν να συμβεί, μέσα από αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο. Αυτή είναι μια πανσέληνος για να δουλέψετε με τους φόβους και ανασφάλειες σας και να τα αποδεσμεύσετε από το υποσυνείδητό σας.

Ξέρουμε ότι στην πανσέληνο τα συναισθήματα κορυφώνονται με την αντίθεση Ηλίου-Σελήνης. Η εσωτερική ένταση και οι εξωτερικές πιέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε προσωπικές συγκρούσεις και κρίσεις που εκκενώνουν την ενέργειά σας. Το σπίτι, η οικογένεια και οι οικείες σχέσεις σας έρχονται σε πιο έντονη εστίαση μετά από μια πανσέληνο. 

Η πανσέληνος έχει σχέση με την προηγούμενη νέα σελήνη.Οι στόχοι της νέας σελήνης στις 17 Μαρτίου μπορούν τώρα να ρυθμιστούν ή να ολοκληρωθούν, είναι χρόνος συγκομιδής. Μπορείτε να κάνετε συναισθηματικές προσαρμογές σε απάντηση σε αυτούς τους νέους στόχους. Η επιρροή της Μπλε πανσελήνου της 31ης Μαρτίου θα έχει διάρκεια για δύο εβδομάδες μέχρι τη Νέα Σελήνη της 16ης Απριλίου, όπου θα συμπορευθεί με την επιρροή της πανσελήνου της 2 Μαρτίου,2018.

Τα μπλε φεγγάρια είναι δυνατά μόνο χρησιμοποιώντας το ιουλιανό ημερολόγιο. Όμως οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα σεληνιακό ημερολόγιο όπως οι πρόγονοί μας.Αν ο Δυτικός Κόσμος εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί το σεληνιακό ημερολόγιο, θα ήμασταν περισσότερο συντονισμένοι με τους φυσικούς κύκλους. Ζητάμε ένα νόημα στο φεγγάρι και τα αστέρια.Το Ιουλιανό ημερολόγιο είναι ένας λόγος ώστε να απομακρυνθούμε περισσότερο  από τις πολιτιστικές μας ρίζες και λέγοντας αυτό μάλλον σκέφτηκα ότι μπορεί να υπήρχε μια σκοπιμότητα.
Η πανσέληνος της 31ης Μαρτίου ευθυγραμμίζεται με δύο δυσοίωνα αστέρια στον αστερισμό της Παρθένου. Και τα δύο αστέρια όμως χρειάζονται προσοχή επειδή η Σελήνη έχει ήδη περάσει πάνω τους, απελευθερώνοντας το πλήρες δυναμικό τους. Πραγματοποιείται για πολλοστή φορά στον 2 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου που συνδέεται με την οικονομία κρατών, τα χρήματα του λαού, τις τράπεζες, τα χρηματιστήρια, τα χρέη, το νόμισμα. Προφανώς βέβαια αυτό σημαίνει ότι δραματικά περιστατικά θα φέρουν αστάθεια στα χρηματιστήρια.

10 ° 11 ‘Ζυγός – Vindemiatrix Star
10 ° 23 ‘Ζυγός – Porrima Star
10 ° 44 ‘Ζυγός – Πανσέληνος

Το σταθερό αστέρι Porrima σε σύνοδο με την πανσέληνο δίνει ένα ευγενικό, εκλεπτυσμένο και αξιαγάπητο χαρακτήρα με προφητικό ένστικτο. Η πανσέληνος σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Porrima: Δημοφιλής, επιχειρηματικές ανησυχίες, εσωτερική δυσαρμονία και διαζύγιο,κακή υγεία. Παρέχει καλοσύνη,κέρδος,ταξίδια, συγκομιδές και ελευθερία αιχμαλώτων. Ειδικά το τελευταίο θα ήταν μεγάλη ανακούφιση.

Το σταθερό αστέρι Vindemiatrix σε σύνοδο με την πανσέληνο δίνει ψευδαισθήσεις, ντροπή, κλοπή και συχνά αναγκάζει τους ανθρώπους να χηρέψουν.

Σελήνη σε σύνοδο με Vindemiatrix: Ανησυχία, πολλές απογοητεύσεις, απώλεια μέσω του νόμου ή γραπτών και κλοπή, κακή υγεία, αποτυχία στις επιχειρήσεις. Η Σελήνη ειδικά με αυτό το αστέρι προκαλεί φόβο ότι μπορεί να χάσουμε τον σύντροφό μας αλλά κατά την γνώμη μου εδώ αφορά και το υλικό στοιχείο της ζωής, και τη διπλωματία στην πολιτική διότι ο 2 οίκος συνδέεται με τα χρήματα του λαού, εθνική οικονομία, τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά και εδάφη κτλ.

Ο 2οςοίκος δείχνει γενικότερα τις αξίες μας στη ζωή και πως τις πρεσβεύουμε. Τα συναισθήματά μας.Φανερώνει αν είμαστε γενναιόδωροι ή στερημένοι σε οικονομικό ή συναισθηματικό επίπεδο.Σε πιο βαθύ επίπεδο δείχνει τη χρειάζεται το άτομο για νιώθει ασφάλεια.Συμβολίζει τα κινητά αγαθά, μετρητά, επιταγές, μετοχές, συναλλαγές, τράπεζες, κέρδη η ζημίες,οι υποστηρικτές σε δικαστική διαμάχη.Τα οικονομικά της χώρας και τα έσοδα της.
Είναι τα κεκτημένα μας, οι υλικές απολαύσεις,ενώ απέναντι στον 8 οίκο, είναι επισης οι επενδύσεις,τα δάνεια, η ασφάλιση, τα χρέη,η διαχείριση των οικονομικών, οι μεγάλες επιχειρήσεις,οι εταιρείες και οι οργανισμοί, φόροι, κληρονομιές.

Επειδή αυτά τα δύο αστέρια είναι τόσο κοντά μαζί και μόνο μισή μοιρα από την πανσέληνο, τα προφητικά ένστικτα του Porrima συνδυάζονται με το φόβο θανάτου από τον Vindemiatrix. Αυτή είναι μια προειδοποίηση για όσους τολμούν να προβλέψουν το θάνατο ενός άλλου προσώπου αλλά και την οικονομική κατάρρευση η ότι άλλο έχει σχέση με εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτικη. 

Από την κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας, κλοπή χρημάτων του λαού από τις τράπεζες και πάει λέγοντας, καθώς η σελήνη κυβερνά και τον 12 οίκο (παρασκήνιο). Επίσης, αν βρείτε τον εαυτό σας να έχει νοσηρούς φόβους για το θάνατο ενός αγαπημένου, σε προσωπικο επίπεδο, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε ό, τι μπορείτε για να βγάλετε αυτές τις σκέψεις έξω από το μυαλό σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο με τη Σελήνη σε αυτή τη θέση επειδή κάθε τέτοια σκέψη, συναισθήματα ή φαντασία θα είναι υποσυνείδητα.

Θα πρέπει να καταλάβουμε πλέον, ότι οι σκέψεις είναι πράγματα και έχουν ενέργεια και μπορούν να εκδηλωθούν στον υλικό κόσμο. Ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής δηλώνει ότι η ενέργεια δεν μπορεί ούτε να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί. Η ενέργεια μπορεί να μεταφερθεί ή να μεταβληθεί από τη μια μορφή στην άλλη.Επομένως, μόλις αποκτήσετε συνειδητή συνειδητοποίηση των κακών σκέψεων, πρέπει να τις αντικαταστήσετε με ευτυχισμένες σκέψεις ή οτιδήποτε άλλο για το θέμα αυτό. Θυμηθείτε ότι η διαίσθησή σας, τα οράματα ή τα όνειρά σας είναι αλλοιωμένα από παράλογους φόβους.

Δείτε το Blue Moon Μαρτιου ως μια ευκαιρία για να εργαστείτε με τους φόβους σας και να τους απελευθερώσετε από το υποσυνείδητό σας. Μετατρέψτε την αρνητική ενέργεια σκέψης σε θετική ενέργεια σκέψης.
Η ανάδρομη πορεία του Ερμή,στον 9ο οίκο βέβαια θα κάνει δύσκολα τα πράγματα στις επικοινωνίες, τις διαπραγματεύσεις και συμφωνίες,( ζητά επανεξέταση άρα ίσως και πιθανή καθυστέρηση) την τεχνολογία και τις μετακινήσεις, δημιουργεί νευρικό άγχος, τις καθυστερήσεις ταξιδιού και τα χαμένα αντικείμενα. Εξήγησα στο προηγούμενο κείμενο ότι ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με την Αφροδίτη εστιάζει την σκέψη μας σε θέματα αγάπης, και τα προσωπικά μας συναισθήματα-σκέψεις.Προβλήματα με τον σύντροφο είναι πιθανόν να υπάρξουν αλλά και οι σχέσεις με πρώην δεν οδηγούνται πουθενά. Στην πολιτική βέβαια εστιάζετε σε θέματα ειρήνης και πολέμου και διπλωματίας.

Έτσι λοιπόν,στον χάρτη του Blue Moon,η Σελήνη σχηματίζει μια όψη αντίθεσης με τον Ερμή ανάδρομο, στον 9 οίκο,μπερδεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, καθιστώντας δύσκολο στο να μάθετε τι νιώθετε, πόσο μάλλον αυτό που αισθάνονται οι άλλοι. Μπορεί να έχετε δυσκολία στο να κατανοήσετε τα καθημερινά προβλήματα. Η πανσέληνος επίσης μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρισμούς που προκαλούνται από συναισθηματική προκατάληψη ή απλή έλλειψη κατανόησης.Προσπαθήστε να περάσετε λίγο ήσυχο χρόνο μόνοι σας ώστε να σκεφτείτε κάποια πράγματα ή και να συνομιλήσετε με έναν μέντορα, έμπειρο η ειδικό για τα συναισθήματά σας.

Η Σελήνη απέναντι από τον Ερμή δημιουργεί συνεργίες ή συγκρούσεις, σε κοσμικό επίπεδο, θα εκθέσει περισσότερο τους πολιτικούς και τα φοβερά ψέματα τους, τις συμφωνίες τους, συνδέεται με τη φλυαρία και το κουτσομπολιό, τις συκοφαντίες, συνεργίες, την έντονη κριτική αλλά και το γεγονός ότι κανείς επιτέλους δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα. Θα φέρει αποκαλύψεις για το τι έχει συμφωνηθεί προφανώς παρασκηνιακά η θα αποκαλύψει κρυφές ατζέντες. 
Αντίθετα, ο λαός θα προσπαθήσει να προστατεύσει αυτό που του ανήκει, γι αυτό που δούλεψε και απέκτησε με κόπο, ακόμα και όταν αυτά είναι εδάφη. Η όψη αυτή επίσης συμβολίζει και συνδέεται με την μνήμη, την μεταβολή των συναισθηματων, την αστάθεια η όποιας κατάστασης προς το χειρότερο.
Η έντονη ανησυχία είναι συνεχώς σε κατάσταση ροής, όπως η παλίρροια αλλα θα υπάρξει και τεράστια ανάγκη να επικοινωνήσουμε λόγω των διακυμάνσεων της διάθεσης μας σε ένα ευρύτερο κοινό.
****SOSσύνοδος Αρη-Κρόνου στον Αιγόκερω, είναι πολύ στενή, αλλά και αρκετά δυνατή, με μια μοιρα διαφορά μεταξύ τους, όπου θα πυροδοτήσει τις πιο σκοτεινές επιθυμίες σας και είναι πιθανό να προκαλέσει θυμό, αποθάρρυνση και απογοήτευση, η τάση για να εκδικηθείτε τους άλλους, όπου σχηματίζεται στον 5 οίκο, και συνδέεται με φίλους μας και τις ερωτικές σχέσεις, τα παιδιά, την δημιουργικότητα.Η άγνοια ή η τεμπελιά μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση και δύσκολες καταστάσεις.Η σύνοδος αυτή είναι μια καταστρεπτική ενέργεια που θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως αρκετά επικίνδυνη λόγω της ανυπομονησίας.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να εκδηλωθεί μέσω άλλων ανθρώπων ως μια καταστροφική ενέργεια προς εσάς. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουμε “πόλεμο” με τους άλλους. Μείνετε στο σπίτι και ακονίστε τα μαχαίρια σας, εργαστείτε σκληρά με υπομονή και φροντίστε τον εαυτό σας.

Ενώ θα θέλουμε να προχωρήσουμε τα πράγματα και να αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας, ωστόσο δεν θα μπορούμε να τα καταφέρουμε, είτε γιατί πιεζόμαστε χρονικά γιατί ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, είτε επειδή δεν μπορούμε να τα δούμε τα πράγματα ήρεμα και να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Μάλιστα η περίοδος αυτή δεν είναι η καλύτερη για να ασχοληθούμε με γραφειοκρατικά ή νομικά ζητήματα, αφού μπορεί να συμβούν τραγικά λάθη.Προσεχτικοί θα πρεπει να ειναι όσοι ταξιδεύουν, στον επιστημονικό τομέα αλλά και σε την ανώτερη παιδεία,που και εκεί θα σημειωθούν σημαντικες μεταβολές, διαφωνίες κτλ.

Δημιουργούνται εσωτερικές εντάσεις, πίεση, και θα υπάρχει ανισορροπία. Ίσως να εκδηλωθεί μια επιθετική συμπεριφορά χωρίς λόγο. Για να ασχοληθείτε με σοβαρά θέματα, θα πρέπει να έχετε πλήρη χαρτογράφηση της κάθε λεπτομέρειας στις υποθέσεις σας.
Θα πρέπει να δουλέψετε σκληρά και να είστε σίγουροι ότι μείνετε συγκεντρωμένοι στον κύριο στόχο σας. θα είναι μια περίοδος που θα μπορείτε να προωθήσετε την καριέρα σας, αφού είστε δραστήριοι, αρκεί να ελέγχετε την συμπεριφορά σας. 

Σε κοινωνικό και προσωπικο επίπεδο τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Η σύνοδος αυτή αποτελεί σημαντικη απειλή για τις σχέσεις πάσης φύσεως και χρειάζεται πολύ δουλειά. Στο κάτω-κάτω της γραφής, και οι τρεις πλανήτες εκεί δημιουργούν στους ανθρώπους τον φόβο της απειλής,του θανάτου και του χρόνου.

Η σύνοδος Αρη-Κρόνου συνδέεται με το γεγονός ότι κάποιος πληγώνεται και τραυματίζεται και συνήθως οι όποιες αποφάσεις μπορεί να αποδειχθούν ολέθριες και αρκετά επιζήμιες και σε κοσμικό επίπεδο, μαζί με την αντίθεση Σελήνης -Ερμή

Συνδέεται με την κτηνωδία και βαρβαρότητα, την ανικανότητα αντιμετωπισης προβλημάτων και την ψυχική- σωματική αδυναμία, την δοκιμασία της αντοχής των δυνάμεων μας, τις ασθένειες, τις δύσκολες καιρικές συνθήκες,τον θάνατο,τις βίαιες πράξεις και ατυχήματα, επειδή είναι και ο Πλουτωνας δίπλα, το πένθος,τον χωρισμό. Σε όποια περίπτωση, ίσως θα πρέπει αυτή την χρονική περίοδο να μην εμπιστεύεστε εύκολα τους άλλους, πόσο μάλλον νέες σχέσεις και φίλους.

Συμβολίζει την τραγική μοίρα ειδικά στις μοίρες του βρίσκονται οι δυο πλανήτες, αλλά μπορεί επίσης να δείχνει προς παρηγοριά και ελπίδα, υπό την προϋπόθεση ότι κάποιος είναι πρόθυμος να καταβάλει την απαραίτητη προσπάθεια για να ελέγξει τα βασικά ένστικτά του.

Η σύνοδος Αρη/Κρόνου, στον Αιγόκερω,αυξάνει κατακόρυφα τα ατυχήματα, τις ατυχίες και τις βλάβες, όπως επίσης και το θυμό, ή ακόμα και τη βία. Τα ατυχήματα κυρίως προκαλούνται από επιπολαιότητα και κακή εκτίμηση δυνάμεων.Σπασίματα οστών.Προκαλεί αίσθημα παράλυσης κι εγκλωβισμού. Δοκιμάζονται στόχοι και νέα ξεκινήματα, καθυστερούν ή εμποδίζονται σχέδια – πολλές ταλαιπωρίες, ειδικά σε όσους ταξιδεύουν. Μια επιρροή που αυξάνει επίσης τα γεωλογικά φαινόμενα, όπως οι σεισμοί και πυρκαγιές. 
Οι αρχαίοι αστρολόγοι θεωρούσαν τις όψεις Άρη-Κρόνου ως τις πιο δυσμενείς.

Η πανσέληνος επιπλέον, τετραγωνίζει τον Άρη και μας κάνει σιγοβράζουμε μέσα μας αλλά αυτό βγαίνει στην επιφάνεια, έτσι θα πρέπει όμως να φροντίσουμε κατά κάποιο τρόπο αυτο το σιγοβρασιμο, ώστε να αποφευχθεί η όποια ζημία ή βλάβη.Σαφώς,δε διέξοδος δεν φαίνεται να υπάρχει, διότι κανείς πλανήτης δεν σχηματίζει μια θετική όψη. Θα είναι δύσκολο να ελέγξουμε τα ένστικτα μας.

Ο 5οςοίκος να θυμίσω, συμβολίζει τις τοποθεσίες αναψυχής και διασκέδασης, τα παιδιά, την δημιουργία, τις σχέσεις και τους φίλους μας, τα τυχερά παιχνίδια και κοσμικές συγκεντρώσεις. Οι επιχειρήσεις μας και το δημιουργικό μέρος της δουλειάς μας. Ο αθλητισμός .Εγκυμοσύνη, τα παιδιά και το φύλο τους, σύλληψη παιδιού, αποβολές. Διακοπές,εκδρομές, συναυλίες. Οι χαρές και οι απολαύσεις της ζωής. 
Εισοδήματα από την ακίνητη περιουσία. Αισθηματικές υποθέσεις. Ο κόσμος του θεάματος. Εκπαίδευση, Νεολαία, Ηθικές αξίες, είναι οι πρέσβεις. Δείχνει το είδος της πολιτικής εξουσίας που ασκείται στην χώρα. Αντιπροσωπεύει τον ισχυρότερο αρχηγό του κράτους, όποιος κι αν είναι αυτός που επηρεάζει την ζωή του έθνους: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός. Σχετίζεται με τους αξιωματούχους, τους υπουργούς και όλες τις πολιτικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου. Οι σχέσεις του κράτους με τα παιδιά.

Είναι ένας οίκος όπου έγιναν τα περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα μέχρι τώρα, σε χώρους διασκέδασης και αναψυχής όπου υπάρχει πολύ νεολαία. Η σύνοδος Αρη-Κρόνου, φέρνει μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές συγκρούσεις, καθότι ο Αιγόκερως  συμβολίζει κυβερνήσεις και πολιτικούς ηγέτες, συνήθως εχουμε παραιτήσεις και πτώση ηγετών, και διασπάσεις κομμάτων και θα δημιουργήσει απώλειες.Απώλειες και στα χρηματιστήρια, και τα κεκτημένα μας επειδή κυβερνά αλλά και τον 9 οίκο εξωτερικής πολιτικής και τον 4 οίκο, που σχετίζεται με εδάφη και κτίρια. Ο Αρης συμβολίζει τους στρατιωτικούς  αλλά και ο 5 η πολιτική που ασκείται από τους ηγέτες που θα έχει ολέθρια αποτελέσματα. 

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα τον Ιανουάριο του 2020 στον Αιγόκερω – με ισχυρό το στοιχειο της γης / νερού καθώς κινούμαστε προς τη συνοδο του Δία-Κρόνου στον Υδροχόο στο τέλος του 2020, μας προκαλει να καθαρίσουμε τις πράξεις μας και να συμπεριφέρομαστε με περισσότερη ακεραιότητα ο ένας προς το άλλο ως μια ανθρώπινη κοινότητα – ή να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες. http://eastroephimerides.blogspot.gr/2017/12/21-2017-21-2020.html

Αρης και Κρόνος μαζί βρίσκονται στον σταθερό αστέρα Facies, είναι φύσεως Ήλιου και Άρη και προκαλεί τύφλωση, ασθένεια, ατυχήματα και βίαιο θάνατο και δίνει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες για ατυχήματα και επιθέσεις πάσης φύσεως.

Ο Χείρων σε σύνοδο με τον Scheat και ο Πωσειδωνας σε σύνοδο με τον Achernar, συμβολίζουν ναυάγια, πάσης φύσεως ατυχήματα κυρίως στη θαλλασσα αλλά και θα επηρεάσει την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τα ψέματα που έχουν πει οι συνέπειες θα ειναι τραγικές.

Και πάλι το Blue Moon σηματοδοτεί κίνδυνο όταν αναλαμβάνουμε ρίσκα ή ενεργούμε με τρόπο παρορμητικό είτε σε προσωπικο είτε σε κοσμικό επίπεδο. Ένας βαθμός συναισθηματικής δυσφορίας αναμένεται στις προσωπικές μας σχέσεις, ειδικά με τις γυναίκες.Το κλειδί είναι να απελευθερώσετε τις απογοητεύσεις σας με ελεγχόμενο τρόπο. Το θάρρος είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσετε την όποια απειλή.

Ο ανάδρομος Ερμής τετραγωνίζει και τον Άρη και οδηγεί σε βιαστικές σκέψεις που μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ευέξαπτοι και επιθετικοί. Μπορεί να βγάλετε εύκολα συμπεράσματα, να βιάσετε τη λήψη αποφάσεων ή να πείτε το λάθος πράγμα στη λάθος στιγμή. Διαφωνίες, επιχειρήματα και εχθρότητα είναι δυνατό να υπάρχουν στο περιβάλλον. Ακούστε προσεκτικά και σκεφτείτε δύο φορές πριν μιλήσετε. 
Υπάρχουν εποικοδομητικά πράγματα που μπορείτε όμως να κάνετε για να εκφράσετε με ασφάλεια αυτήν την νευρική ενέργεια όπως χόμπι, δημιουργικά έργα και άσκηση. Κατά τα αλλά είναι μια ακόμη αρνητική όψη που συνδέεται με ατυχήματα, νεύρα, πείσμα, λογομαχίες σε δικαστικά θέματα. 
Ο Ερμής κυβερνά τον 2 και 11 οίκο (λογομαχίες για οικονομικά και νομικά θέματα, επηρεάζει όμως και το διαδίκτυο,τις μάζες, τον κυβερνοχώρο, την βιομηχανία,τα κοινοβούλια και την αεροπορία.)
Η πανσέληνος τετραγωνίζει τον Κρόνο καθιστά πιο δύσκολο για εσάς να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους με κάθε τρόπο. Η θλίψη, η μοναξιά, η ενοχή και η ντροπή είναι πιθανά  συναισθήματα καθώς μπορεί να θυμηθείτε τις αποτυχίες μιας σχέσης η επαγγελματικής φύσεως η όποια άλλη οδυνηρή εμπειρία που είχατε, και γενικότερα την απώλεια και τη θλίψη του παρελθόντος.
Το Blue Moon σας ζητά να αναλάβετε την ευθύνη για τις δικές σας συναισθηματικές αντιδράσεις. Το να κατηγορείτε τους άλλους όμως για την κακή σας διάθεση θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Οι προβληματικές σχέσεις και συνεργασίες μπορεί να λήξουν. Ακόμη και οι καλές σχέσεις μπορεί να υποφέρουν από συναισθηματική ψυχρότητα, γκρίνια ή εκφοβισμό η αλλά συναισθήματα.
Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Κρόνο κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επικοινωνία και τα σχέδια δεν καρποφορούν η απλα δεν προχωρούν, λόγω της αρνητικής σκέψης και των παρεξηγήσεων. Μην βασίζεστε στα λόγια των άλλων, και προσέχετε τις δικά σας λογια και υποσχέσεις. Είναι πιθανό να πείτε το λάθος πράγμα και να σκάψετε τον δικο σας λάκκο. Η πανσέληνος μπορεί να προκαλέσει κάποια απόσταση, απομάκρυνση ή χωρισμό στις στενές σχέσεις. Αυτό, μαζί με ζοφερές σκέψεις, κακές ειδήσεις ή μοναξιά, μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική σας ευεξία.
Η πανσέληνος της 31ης Μαρτίου είναι ένα μπλε φεγγάρι με κάθε έννοια της λέξης. Είναι η δεύτερη πανσέληνος του μήνα και πάντα αποτελεί σύμβολο θλίψης και μοναξιάς. Η σύγχρονη πολιτιστική κοινωνία αλλωστε έχει γράψει πολλά θλιβερά τραγούδια για τα μπλε φεγγάρια , τα οποία υποστηρίζονται από προκλητικές όψεις με τον Κρόνο, που είναι το αστρολογικό σύμβολο θλίψης και μοναξιάς. Επίσης, η πανσέληνος είναι δίπλα σε δύο αστέρια που σχετίζονται με την ανησυχία, το φόβο και την απογοήτευση, ενδεχομένως κάνει τα συναισθήματα αυτά που δυνατά από ποτέ.

Αυτό ίσως κάνει σας αναγκάσει να κάνετε κάτι για τους φόβους σας ή για οτιδήποτε άλλο σας προβληματίζει. Δεν μπορείτε να αγνοήσετε τα προβλήματά σας και να ελπίζετε ότι έτσι απλά θα φύγουν και θα λυθούν. Αυτό βέβαια συμβαίνει με σχέσεις που απλά υπάρχουν είτε από φόβο και ανασφάλεια είτε από εμμονές που εχουμε αλλά αυτό επηρεάζει και την οικονομία και το υλικό στοιχείο στη ζωή μας γενικότερα.

Και μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα αρνητικών όψεων αυτή τη χρονική περίοδο υπάρχει και το εξάγωνο Δια-Πλούτωνα, που φαίνεται σαν τη μύγα μες το γάλα. Είναι μια απλά καλή όψη που θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη Απριλίου 2018 και συμβολίζει το γεγονός ότι θα πρέπει ενδεχομένως να προσπαθήσουμε πολύ παραπάνω για να διατηρήσουμε την σταθερότητα στην προσωπική μας ζωή, που είναι μεταξύ 4-5 οίκου. Ο Απρίλιος έχει εξαιρετικά δύσκολες όψεις, που θα επηρεάσουν και το εξάγωνο Δια/Πλούτωνα μαζί με κάποιες μικρότερες επιρροές, ίσως βοηθήσουν τα πράγματα.

Ο Δίας όμως είναι σε μια αρκετά δύσκολη μοιρα, την 22η, και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε αρκετά, ειδάλλως σίγουρα θα υπάρξουν κάποιοι άλλοι που με αδίστακτη συμπεριφορά θα αρπάξουν αυτό που θέλουν (εδάφη; σπίτια; σημαντικά αντικείμενα;). Επιφέρει όμως επιτυχία όμως μέσω θετικών αλλαγών, όπου περισσότερο ευνοεί τα ζώδια του νερού και γης. Αυτή είναι μια φυσική εξέλιξη που συνδέεται με την αυξημένη δύναμη και επιρροή, την πνευματική και προσωπική ανάπτυξη.Χρησιμοποιήστε αυτήν την ισχυρή δύναμη για να μετατρέψετε την αρνητική ενέργεια της πανσελήνου σε θετικά αποτελέσματα. Αντιμετωπίστε τις ανησυχίες και τους φόβους σας και η ζωή σας θα αλλάξει. 

Η οργανωτικοτητα και τα πνευματικά χαρίσματα αλλά και η διανοητική ικανότητα κάποιου θα δώσουν επιτυχία, η σωστή εκτίμησή των πραγμάτων, η σοφία του καθενός.
Το εξάγωνο θα δώσει τη ευκαιρία να δουλέψετε για την προσωπική σας αναγνώριση και άνοδο και να θέσει ίσως την βάση για να πραγματοποιήσετε αυτό που επιθυμείτε. Αν και ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Δια/Κρόνο θα ήταν δύσκολο να κάνετε κάποιες επιλογές.

Συμβολίζει όμως και τις μεγάλες πλημμύρες, ιδιαίτερα ωκεανού ή στο ποτάμι; μεγάλο τσουνάμι; θανατηφόρα πυρκαγιά. Επίθεση από θρησκευτικούς εξτρεμιστές.
Σημαντικότερο είναι ότι το Blue Moon είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Gienah. Όλα τα αστέρια του Corvus πέφτουν στο δεύτερο δεκανό του Ζυγού, έτσι η μυθολογία αυτού του αστερισμού είναι πολύ σημαντική εδώ. Ο Κόραξ (Λατινικά: Corvus, συντομογραφία: Crv) είναι αστερισμός που σημειώθηκε στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Ο Κόραξ βρίσκεται ολόκληρος στο νότιο ημισφαίριο της ουράνιας σφαίρας, αλλά είναι στο σύνολό του ορατός από την Ελλάδα. Συνορεύει μόνο με τρεις άλλους αστερισμούς, την Παρθένο, τον Κρατήρα και την Ύδρα. Διακρίνεται ως χαρακτηριστικό τετράπλευρο σχήμα.

Παρά τις μικρές του διαστάσεις στην ουράνια σφαίρα, ο Κόραξ έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως από τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους. Αντιπροσώπευε το ιερό πτηνό του θεού Απόλλωνος σε συνδυασμό με το μαντικό του χάρισμα, καθώς ο Φοίβος είχε μεταμορφωθεί σε κόρακα κατά τη Γιγαντομαχία.

Σύμφωνα με τον μύθο της Κορωνίδος και της απιστίας της προς τον Απόλλωνα, όταν ο κόρακας ανέφερε στο αφεντικό του τα δυσάρεστα νέα, ο Απόλλωνας άλλαξε το χρώμα του από ασημένιο σε μαύρο (Οβίδιος, Μεταμορφώσεις).

Κατά έναν άλλο μύθο, ο κόρακας στάλθηκε με ένα κύπελλο για νερό, καθυστέρησε σε μία συκιά μέχρι που τα σύκα της ωρίμασαν, και μετά επέστρεψε στον θεό με ένα νερόφιδο στα νύχια του και ένα ψέμα στο στόμα του, δικαιολογούμενος ότι το φίδι υπήρξε η αιτία της καθυστερήσεώς του.

Ο Απόλλων τότε τιμώρησε τον κόρακα καρφώνοντάς τον για πάντα στον ουρανό μαζί με το κύπελλο (ο αστερισμός Κρατήρ) και το νερόφιδο (την Ύδρα). Από τους μύθους αυτούς προέρχονται οι λατινικές ονομασίες για τον αστερισμό Phoebo Sacer ALes (Μανίλιος), Phoebeius Ales (Οβίδιος), Avis Ficarius (= το πουλί των σύκων) και Emansor (= ο καθυστερών). Ο Άρατος περιγράφει τον Κόρακα να ραμφίζει τις κουλούρες της Ύδρας.
Οι Άραβες αποκαλούσαν τον Κόρακα Al Ghurab (το κοράκι), αλλά αρχικώς οι 4 βασικοί αστέρες του ήταν Al Arsh al Simak al Azal, δηλαδή ο Θρόνος του Αόπλου, που αναφέρεται στον αστέρα Στάχυ της Παρθένου. Εδώ βρίσκονταν τα οπίσθια του τεράστιου ουράνιου λιονταριού των Αράβων (όχι του σημερινού αστερισμού Λέοντος), ενώ άλλο αραβικό όνομα ήταν το Al Hiba, η σκηνή, συνοδευόμενη από το επίθετο Yamaniyah, η νότια, για να ξεχωρίζει από εκείνη στον Ηνίοχο.
Παρόμοια και στους Ινδούς ο Κόραξ συνιστούσε τμήμα ενός ευρύτερου αστερισμού, του πελώριου Praja-pati, του οποίου σχημάτιζε το χέρι, αυτό το όνομα πάντως συγχέεται και με τον Ωρίωνα. Η κεφαλή της μορφής ήταν ο Στάχυς και τα πόδια οι α, β Ζυγού, ενώ η μορφή στεκόταν πάνω στα β, δ και π Σκορπίου. Βέβαια η Αβέστα αναφέρει ένα αστρικό κοράκι, τον Eorosch, αλλά το αν και πώς συμπίπτει με τον Κόρακα είναι άγνωστο. Οι βασικοί αστέρες του Κόρακος έχουν επίσης ταυτισθεί με το Kurra (άλογο) των Ακκαδίων.
Οι Εβραίοι γνώριζαν τον αστερισμό ως Orebh ή Orev (= το κοράκι), ενώ οι Κινέζοι ως τμήμα του μεγάλου τους «Κόκκινου Πουλιού» με ξεχωριστούς αστέρες του να είναι ένα «Αυτοκρατορικό `Αρμα» επί του ανέμου.
Κατά τις ιουδαιοχριστιανικές αναπαραστάσεις των ουράνιων μορφών ο Κόραξ προσομοιώθηκε με το κοράκι του Νώε που πετούσε πάνω από τον Κατακλυσμό καθώς δεν υπήρχε ξηρά για να προσγειωθεί, ή με ένα από τα κοράκια που τάιζαν τον Προφήτη Ηλία. Αλλά ο Ιούλιος Σίλερ συνδύαζε ένα τμήμα του με τον Κρατήρα και έλεγε ότι το σύνολο ήταν η Κιβωτός της Διαθήκης.

Περισσότερα για τον αστερισμό. “Ο Corvus είναι φύσεως Άρη και Κρόνου, οπότε επηρεάζει άμεσα και την σύνοδο μεταξύ των δυο.

Λέγεται ότι προκαλεί φρενίτιδα, απληστία, εφευρετικότητα, υπομονή, εκδίκηση, πάθος, εγωισμό, ψέματα, επιθετικότητα και υλικά ενστικτώδη, και μερικές φορές προκαλεί τη έξαψη των ντόπιων “, κουτσομπολιά, δημοσιογράφους και παπαράτσι. Μερικές φορές θίγουν την ατυχία των άλλων.

Έτσι, ως συνήθως,προσέξτε τα ψεύτικα νέα! (fake news) Θα μπορούσαν να είναι κάποια τεράστια ψέματα που μεταδίδονται εκείνη τη στιγμή από τα μίντια.Υπάρχει επίσης κάποιο μυστήριο και σύγχυση ανάμεσα στα δύο κύρια αστέρια του Corvus, του Gienah (Αριστερά φτερούγα) και του Algorab (Δεξιά φτερούγα).

Στα αστέρια του 15ου αιώνα, ο Gienah *χαρακτηρίζεται ως δεξιά φτερούγα και όχι αριστερά. Αυτό είναι σημαντικό επειδή μόνο ένα από αυτά τα αστέρια είναι ταξινομημένο ως Behenian αστέρι, το οποίο έχει μαγικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στη μεσαιωνική λαϊκή τέχνη.
Έτσι αυτή η μυστηριώδης ενέργεια περικλείει το Blue Moon, είναι ο μαγικός Gienah ή απλά κάτι κακό; μεταφέρει ψέματα η απλώς άσχημα νέα; Ακόμα κι αν ο Gienah έχει “μαγικές ιδιότητες”, πώς μπορεί η μαγεία να είναι καλό; όμως σήμερα θα λέγαμε ότι χρησιμοποιούμε την λέξη “χειραγώγηση” η μηχανογραφίες, και συμβολίζει τα μακιαβελικά σχέδια κάποιου; 

Όταν κάποιος έφτιαχνε ένα θεραπευτικό φίλτρο / ξόρκι και το ευλογούσε, αυτό είναι και μαγικό. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι συνδέεται με την νέα σελήνη. Η μαγεία πάντα λειτουργεί με φυσικό νόμο για το καλό άλλου; υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό ακόμα και σήμερα.Υπάρχει το καλό και το κακό όμως θυμηθείτε τον συμβολισμό του Κρόνου στον Αιγόκερω.

Αυτά ισως είναι θέματα που θα πρέπει να σκεφτούμε οσο αφορά την χειραγώγηση των αλλων. Οσο για τους πολιτικούς, η χειραγώγηση και η σωρεία ψέματων θα έντονα αισθητά σε μεγάλο βαθμό η να συμβολίζει τα μακιαβελικα σχέδια αυτών.
Η Σελήνη φαίνεται να δημιουργεί είτε τρελές ιδιοφυΐες είτε να αναδείξει τις πιο δύσκολες ιδιότητες που φέρει το κοράκι. Αυτός που είναι γεννημένος σε αυτόν τον αστερισμό ” θα είναι δραστήριος, επινοητικός, ξεδιάντροπος, ανελέητος και κλέφτης και μέθυσος” .

Η Σελήνη δεν είναι ευτυχισμένη και καθόλου θετική στον δεύτερο δεκανό του Ζυγού. Οι άνθρωποι δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και πιθανότατα πάρα πολύ προβληματισμένοι με το τι σκέφτονται οι άλλοι. 
Αυτοί που επηρεάζονται από την πανσέληνο θα προσπαθήσουν να πετύχουν, ώστε να μπορέσουν να κερδίσουν την έγκριση ενός ακροατηρίου η των άλλων γενικότερα η να πετύχουν στην οργάνωση των μελλοντικών τους σχεδίων. Η πανσέληνος όμως θα αναδείξει τους κλασικούς ναρκισσιστές που επιθυμούν την λατρεία των άλλων, αλλά και αυτούς που φέρουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Από θετικής πλευράς, θα μπορούσαμε ίσως να αγαπάμε και να εγκρίνουμε τόσο πολύ τους άλλους αλλά όχι τόσο, πριν σκεφτούμε σε ποιον πρέπει να δώσουμε το σώμα μας.

Αν και αυτό μπορεί επίσης μπορεί να είναι μια εποχή που πολλοί εραστές και θαυμαστές συγκεντρώνονται γύρω μας, όπως δηλώνει ο Austin Coppock ,με αυτή η θέση της σελήνης:

«Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε μια μόνιμη και ασφαλή ένωση η σχέση», ακόμα και μια φιλία, αλλά «θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με εκείνους τους οποίους επενδύουν και υπό ποιους όρους, επειδή βεβαια είναι επιρρεπείς στο να επωφεληθούν». 
Θα πρέπει να προφυλαχτούμε από τον ενθουσιασμό των άλλων και αυτο διότι θα μπορούσαμε εύκολα να γλιστρήσουμε τυφλά στον υπόκοσμο.
Αρης-Πωσειδωνας-Αφροδίτη- ανικανοποίηση, ερωτικοί πόθοι χωρίς εκπλήρωση, διαστροφές

Ερμής -Αφροδίτη- Πλουτωνας– φανατισμός, εμμονές, ιδιορρυθμίες και παράξενες σχεσεις

Ήλιος-Πλουτωνας-Αφροδίτη -μοιραίες σχέσεις, υπερβολές, αναπόφευκτος μοιραίος έρωτας, κεραυνοβόλος έρωτας και παραλογισμός.

Ερμής—Ουρανος-Πλουτωνας-υπερευαίσθητα και τεντωμένα νεύρα, δημιουργικότητα.

Σελήνη-ΉλιοςMC-Ουρανος– αναστάτωση στα σχέδια μας, συγκρούσεις, αλλαγή στόχων και αντικειμένου, ξαφνικές εντάσεις, ψυχολογική ένταση, ανησυχία, ταραγμένο πνεύμα.

Κρόνος-Ωροσκόπος—Αφροδίτη– καταπιεσμένη έκφραση συναισθημάτων όπου πολλές φορές οφείλεται σε επιρροές του περιβάλλοντος, εθελοντικός χωρισμός.

Αρης-Δίας-Πωσειδωνας– αίσθημα κατωτερότητας, ψευτιά, απιστία, σχέδια χωρείς ελπίδα πραγματοποίησης, μια απελπισμένη σχέση η αποτυχίες, δύσκολη γέννα η καθυστέρηση.

Σελήνη-Ωροσκόπος-Πωσειδωνας– ένας εξαπατημένος λαός, φαρμακεία, περιορισμοί, δυσαρέσκεια, δόλος, εξαπάτηση από μια γυναίκα.

Δίας-Κρόνος-Πωσειδωνας- απαισιοδοξία, αίσθημα εγκατάλειψης, ζήλια όσο αφορά την επιτυχία η την καλή τύχη των άλλων, σκληρή δουλειά χωρείς πετυχημένα αποτελέσματα, απώλειες, καταστροφές, εξαιτίας του νερού,υγρασίας, αέριων.Πόλεμος.


Το Blue Moon επηρεάζει τον 6οίκο της χώρας μας αλλά και τον 12ο ενώ η σύνοδος Αρη/Κρόνου με τον Πλούτωνα επηρεάζουν τον 9 οίκο της,ενώ κυβερνούν και τον 4 και 7 οίκο . 


Τα σταθερά αστέρια Gienah – “κοράκι του Απόλλωνα”- και Porrima σημαίνει ότι οι λέξεις το χρονικό διάστημα αυτό θα έχουν τεράστια δύναμη και σημασία, ίσως και ισχυρό αντίκτυπο’ και θα εχουμε αποκάλυψη απο σωρεία ψεμάτων που έχουν λεχθεί από πολιτικά πρόσωπα. Αυτό θα σημάνει και το τέλος της κοροϊδίας του λαού από ψευδείς προφήτες.Το κοράκι όμως μεταφέρει και άσχημα νέα με θέματα 6-12ου οίκου.(στρατό, υγεια,μετανάστες, έγκλειστους χώρους, παρασκήνιο)

Το σίγουρο είναι πως θα προκύψουν κοσμοϊστορικά πολιτικά γεγονότα παγκοσμίως, και θα υπάρξουν ανατροπές με τον Ουρανό στο Ταύρο από τον Μάιο. Κόμματα, βουλευτές και πολιτικές συνεργασίες θα κλονιστούν ενώ ο πρωθυπουργός θα βιώσει την κατακραυγή, με την αποκάλυψη ψεμάτων που έρχονται στην επιφανεια (Πωσειδωνας σε συνοδο με Νότιο δεσμό, σύνοδος Αρη/Κρόνου χτυπούν τον 7ο οίκο του). Απρόβλεπτα γεγονότα επηρεάζουν και αλλάζουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και Βαλκάνια, ενώ είναι πολυ πιθανό να υπάρξει κατάρρευση διαπραγματεύσεων αλλά σίγουρα διάλυση των Σκοπίων.Το Blue Moon σχηματίζει μια όψη τετράγωνου με τον Ουρανό των Σκοπίων,όπου φέρνει πάσης φύσεως ανατροπές και αναταραχές.

Ανησυχία ισως προκληθεί από ένα ατύχημα-περιστατικο στο Αιγαίο, καθώς ο κινδύνος είναι υψηλός τον Απρίλιο λόγω τετραγώνου Ηλιου/Πλούτωνα και αλλων δύσκολων όψεων, αλλά και όπως επίσης και ο Ιούλιος και ο Οκτώβριος είναι δύσκολοι μήνες για την χωρα μας.
Σκαμπανεβάσματα λόγω γεγονότων θα υπάρξουν στα χρηματιστήρια Αμερικής, Κίνας και Ελλάδας.

Η Αμερική θα βιώσει και αυτή αποκαλύψεις σκανδάλων, ενώ δύσκολες στιγμές έρχονται και για την Μεγάλη Βρετανία. Το Blue Moon στον Ζυγό, θα αλλάξει τις ευρωπαϊκές συμμαχίες ενώ η οικονομική αστάθεια προκαλεί τριγμούς στο ευρώ. Τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία και σε άλλες χώρες,κυρίως την Αγγλία, με τη βία και την εγκληματικότητα να προκαλούν ξεσηκωμούς και βίαιες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακραία φαινόμενα φέρνει η πανσέληνος αυτή, με πλημμύρες, φωτιές και σεισμούς.

Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο 6944205021
#instagram.com/astroephimerides/
#Email: astro.ephimerides@gmail.com
#Facebook: #astroephimerides/
#Twitter:#astroephimeris