ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΡΙΣ/ΟΥΡΑΝΟΥ

στις

Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου,2018,στην 26 μοιρα του Κριου (παρακμή, διαμελισμός και γυρίσματα της τύχης), ώρα 3:57:01 π.μ. στον 2 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.Η Νέα Σελήνη Απριλίου,πέφτει ανάμεσα στην Έρις και τον Ουρανό, οπότε σαν εικόνα βλέπουμε ότι ο Ουρανος ενεργεί σαν γέφυρα ανάμεσα στους δυο πλανήτες και θα μπορούσε να ενεργοποιήσει και πάλι θέματα του 2016-2017.
Ο Κρόνος και ο Δίας κυβερνούν τον 3 δεκανό του Κριου σε αυτό το αστέρι όπου τα χαρακτηριστικά του είναι αρκετά έντονα και δυνατά. Η νέα σελήνη θα πραγματοποιηθεί με τον Ερμή πλέον σε ευθεία πορεία, έτοιμος να σκάσει με την αλήθεια.

Η Νέα Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Kurdah στο λαιμό του βασιλιά Κηφέα. Ο Αχιλλεύς Τάτιος ισχυριζόταν ότι ο αστερισμός αυτός ήταν γνωστός στην αρχαία Μεσοποταμία, αναγνωριζόμενος ως ο γιος του Βήλου. Αυτή η παράδοση κληρονομήθηκε από την κλασσική Ελλάδα, και για το λόγο αυτό ο αστερισμός ταυτίζεται όχι με τον ήρωα Κηφέα της Αρκαδίας, που σκοτώθηκε πολεμώντας τον Ιπποκόωντα, αλλά με τον ομώνυμο βασιλιά της Αιθιοπίας και σύζυγο της Κασσιόπης, η οποία απαθανατίσθηκε στον διπλανό αστερισμό και είναι γνωστή από τον μύθο του Περσέως και της Ανδρομέδας.Πολύ λογικά, επομένως, σχεδιαζόταν πάντα ως στραμμένος προς την Κασσιόπη και με τεντωμένα προς αυτή τα χέρια του (όπως τον περιγράφει και ο Άρατος), με βασιλική ενδυμασία, το ένα του πόδι να ακουμπά στον Βόρειο Ουράνιο Πόλο και το κεφάλι του να σχηματίζεται από το μικρό τρίγωνο των αστέρων δ, ε και ζ Κηφέως. 

Αυτό βεβαια μπορεί να δειχνει την ετοιμοπόλεμη στάση που έχει η νέα σεληνη αλλά η σύνοδος Έρις/Ουρανού που θα εξηγήσω και πάλι ειναι ακόμα πιο σημαντικη.

Τρίτος δεκανος Κριου: Προκαλεί επιπλοκές και δυσκολίες στις γεννήσεις, άκαρπες προσπάθειες, ακινητοποιήσεις και κινδύνους για τις γυναίκες.


Σε προσωπικο επίπεδο, η νέα σελήνη θα μπορούσε να είναι πολλά πράγματα, και αυτό εξαρτάται από τον χάρτη σας ,αν σχηματίζονται θετικές η αρνητικές όψεις. Θα μπορούσε να είναι ιδανική για να κάνετε μια θετική αλλαγή στη ζωή σας. Θα υπάρχει η έντονη ανάγκη για να κάνουμε καινούργια και πρωτότυπα πράγματα και να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα. Αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να γίνουμε επιθετικοί, αν δεν υπάρχουν θετικοί τρόποι εκτόνωσης. 

Η σύνοδος Σελήνης/Ουρανού δημιουργεί τρέλα ,αντισυμβατικούς επαναστάτες, δεν έχει τόσο καλή φήμη η όψη αυτή. Έχει μια παθολογική ανάγκη για σοκ και εκφοβισμό, αλλά μπορεί να είναι εκπληκτικά ντροπαλή και ανήσυχη δείχνοντας μια εξωφρενική συμπεριφορά. Αυτή η νέα σελήνη είναι συναρπαστική, ηλεκτρική αλλά θα μπορούσε να είναι και αρκετά χαοτική.Συναισθήματα όμως και καταστάσεις μεταβάλλονται διαρκώς και όλα μπορεί να αλλάξουν αστραπιαία.

Θα μπορούσε να αναζωογονήσει μια υπάρχουσα σχέση είτε μια νέα σχέση να σας ενθουσιάσει ,αν οι πλανήτες ευθυγραμμίζονται προς όφελός σας, αν όχι μπορεί να φέρει το χάος στη ζωή σας. Αυτή η νέα σελήνη φέρνει συμπόνια, ιδεαλισμό και πρόσβαση στα Μυστήρια.
Οι επιπτώσεις της νέας σελήνης, θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες μέχρι την νέα σελήνη Μαΐου. Ο καλύτερος χρόνος για μια νέα αρχή και για την έναρξη νέων έργων είναι κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες αυτού του κύκλου νέας σελήνης. Αυτή η φάση της Σελήνης θα έχει διάρκεια από τις 15 Απριλίου έως την πανσέληνο της 29ης Απριλίου.

Κατά την γνώμη μου η σύνοδος Σελήνης/Ουρανού προετοιμάζει το έδαφος για όποια γεγονότα με την είσοδο του Ουρανού στον Ταύρο, όπου θα ακολουθήσει μια έντονη περίοδος, με φόντο τις αλλαγες στην οικονομία, αλλά και θα πυροδοτήσει εντάσεις και αστραπιαίες αλλαγές που θα σοκάρουν.

Η σύνοδος Ηλίου/Ουρανού, που σημαίνει ότι θα υπάρχει έντονος ενθουσιασμός η ανησυχία, έτοιμοι για μια αλλαγή, για κάτι νέο. Το θέμα με τη σύνοδο αυτή είναι ότι δημιουργούνται ξαφνικές αλλαγές. Κατά τα άλλα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, είναι σαν τη σύνοδο με την Σελήνη. Έντονη ανησυχία μπορεί να υπάρχει για νέες ξαφνικές αλλαγές που έρχονται στην οικονομία, το νόμισμα, τις τράπεζες, τα υπάρχοντα μας, τα χρήματα μας, και πάει λέγοντας, ίσως να δημιουργήσει συναισθήματα ανασφάλειας, το λιγότερο.
Ο Ουρανός θα ανοίξει τη συνείδησή μας σε υψηλότερους κραδασμούς, αφυπνίζει, οδηγώντας σε μεγαλύτερη αυτογνωσία ή ακόμα και ψυχική αντίληψη, για τα γεγονότα, ειδικά όσοι δεν έχετε συνειδητοποιήσει για τις αλλαγές που έρχονται.

Στις σχέσεις, θα μπορούσε να σημαίνει μια περίοδο διαλείμματος η μια περίοδο έντονη που συνοδεύεται απο συγκρούσεις.Ο Ουρανός βέβαια σε κάθε περίπτωση, θα φέρει αναγκαστικές αλλαγές αν αυτές δεν γίνουν πρόθυμα. Ήρθε η ώρα να φερθείτε γενναία και ακόμα και να γίνετε προκλητικοί εάν θέλετε να αναλάβετε τον έλεγχο της επαναστατικής ενέργειας που φέρνει η νέα σελήνη.

Το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε αυτή νέα σελήνη θα ήταν να καταπνίξουμε την οργή, διότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια «καταιγίδα» αργότερα. Η αλήθεια πρέπει να εκτεθεί. Ίσως να είναι περίοδος που πολλά μπορεί να αποκαλυφτούν και να ομολογηθούν, τόσο ανάμεσα σε δυο ανθρώπους αλλά και σε πολιτικο επίπεδο.
Με αυτή τη νέα Σελήνη η ενεργοποίηση Ουρανού / Έρις θα μπορούσε να φέρει φοβερά σκάνδαλα και αποκαλύψεις. Αυτός που έχει αυτή την σύνοδο είναι ο γενέθλιος χάρτης του Julian Assange,ο Ήλιος του ανάμεσα στην Έρις και τον Ουρανό,παίζοντας σημαντικό ρόλο στα δρώμενα.

Στη  νέα σελήνη θα δούμε την σκοτεινή πλευρά της Έρις, όπως είχα γράψει ξανά και το 2016, καθώς αυτή είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, Σελήνη και Ήλιο αλλά τετραγωνίζει τον Πλούτωνα, παρουσιάζει ένα χαρακτήρα αρπακτικού και εμφανίζεται ως αδίστακτη.

Η Έριδα (αρχ. Έρις) ήταν θεότητα της αρχαιότητας. Ήταν κόρη της Νυκτός και θεά της ζήλιας, της διχόνοιας, του τσακωμού και του καυγά. Κατά άλλους ήταν αδερφή τού Άρη. Παριστάνεται συνήθως να κουτσαίνει ή να καμπουριάζει, εκτός όταν σπέρνει τα ζιζάνια, οπότε ομορφαίνει και παίρνει καλό παρουσιαστικό, όπως μας λέει ο Όμηρος στην Ιλιάδα. Όταν οι θεοί δεν την κάλεσαν στον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος, αυτή από θυμό άφησε με τρόπο ένα χρυσό μήλο, το κατόπιν γνωστό και ως «μήλο της Έριδος», να κατρακυλήσει ώστε να το δουν οι καλεσμένοι θεοί και να το ζηλέψουν.

Το μήλο αυτό έφερε την επιγραφή «τῇ καλλίστῃ«, δηλαδή (αφιερωμένο …) στην ομορφότερη ( … θεά). Ήταν φυσικό λοιπόν οι τρεις παρευρισκόμενες θεές, η Ήρα, η Αθηνά και η Αφροδίτη να διεκδικήσουν το μήλο, η κάθε μία για τον εαυτό της. Είδε ο Δίας τον τσακωμό και είπε στον Ερμή να τις πάει γρήγορα στον Πάρη για να διαλέξει αυτός, τρόπον καλλιστειών, ποια θα πάρει το μήλο. Έτσι και έγινε. Για να τον καλοπιάσει, η Αθηνά του έταξε πνευματική σοφία, και η Ήρα δύναμη σωματική. Η Αφροδίτη όμως του έταξε την ωραία Ελένη, την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου.
Ο Πάρης, μην ξέροντας ότι η ωραία Ελένη ήταν γυναίκα του Μενελάου, έδωσε το μήλο στην Αφροδίτη. Με την αρπαγή της Ελένης από τον Πάρη άρχισε λοιπόν κατά τον μύθο ο Τρωικός πόλεμος και η Έρις πέτυχε αυτό που ήθελε.

Πράγματι, η Έρις φέρνει ατόφια τα χαρακτηριστικά της, όπου σκάνδαλα,παρεξηγήσεις και κύματα οργής μπορεί να προκληθούν στα πέρατα της γης. Η συμπεριφορά της είναι τύπου «τώρα θα σου δείξω εγώ..» 

Η Έρις θα αγωνιστεί για τους αουτσάιντερ, θα δούμε ότι η δικαιοσύνη ειναι κάτι που τελικά συμβαίνει και δεν μπορεί να τηρήσει την υποκρισία. Η Έρις είναι η απόλυτη Βασίλισσα Πολεμιστήςκαι είναι Θεά που αμφισβητεί την έννοια της εξουσίας, σας ενθαρρύνει να αντέξετε στους μανιακούς και να «αναποδογυρίσετε τo τραπέζι..». 
Η Έρις είναι η μόνη που μπορεί να αναμετρηθεί στο πλευρό του Πλούτωνα επειδή μπορεί να τον παίξει στο δικό του παιχνίδι, στρεβλώνοντας τη δύναμή του και ότι άλλο εμπεριέχει η ατζέντα του.Η Έρις κρύβει το χρόνο της, περιμένοντας τη βέλτιστη στιγμή για να σοκάρει το ακροατήριό της. Ωστόσο, η Έρις μπορεί να έχει και το αρχέτυπο της Περσεφόνης (θέματα Περσεφόνης μπορεί να σοκάρουν όπως ..)

  • Απαγωγή
  • •Φυλάκιση
  • Ομηρια
  • • Θλίψη και σοκ
  • •Πένθος
  • • Μητέρα-κόρη αγάπη / άπειρη αγάπη
  • • Συμβιβαστικές / Πρακτικές λύσεις
  • •Διαφυγή
  • •Αναγέννηση
Η Αφροδίτη απέναντι στον Δία μπορεί να προκαλέσει έλλειψη αυτοπειθαρχίας αλλά ενδυναμώνει το γεγονός ότι θα φέρει στην δημοτικότητα σκάνδαλα ολκής,αποκαλύψεις , απώλειες και σπατάλες και παρανομίες. 
Σε προσωπικο επίπεδο μπορεί να δημιουργήσει μη νόμιμες σχέσεις ενώ τριγωνίζει τον Πλούτωνα προσθέτει δραματικότητα,ένταση και πάθος τόσο στις σχέσεις όσο και στα γεγονότα. 
Ο Αρης εξαγωνιζει τον Ποσειδώνα και αυξάνει τις αισθησιακές μας επιθυμίες καθιστώντας την ιδανική στιγμή για ρομαντισμό. Θα πρέπει να είστε πιο ευαίσθητοι στις ανάγκες των άλλων και να απολαμβάνετε να μοιράζεστε αυτή την καταπραϋντική και θεραπευτική ενέργεια. Μπορείτε επίσης να διεκδικήσετε αυτή την ενέργεια για να υπερασπιστείτε την κακομεταχείριση ή να αγωνιστείτε για τις αδικίες.Μια ισχυρή αίσθηση του τι είναι σωστό και αληθινό θα σας καθοδηγήσει τις ενέργειές σας.
Ωστόσο, η νέα σελήνη δεν δείχνει να είναι σε σύνοδο με κάποιο πολυ σημαντικό σταθερό αστέρα μετά από τόσο καιρό.

Οι όψεις του Ουρανού, ίσως βοηθήσει κάποιους να κάνουν μια νέα αρχή σε μια σχέση ή να βρείτε ένα νέο έρωτα, οι όψεις της Αφροδίτης και του Άρη προσφέρουν στοργή, πάθος και ρομαντισμό.Το εξάγωνο Δια/ Πλούτωνα είναι η κινητήρια δύναμη για θετική αλλαγή αλλά μπορεί να βοηθήσει και τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.

Η σύνοδος Έρις/Ουρανού θα υποστηρίξει αυτούς που είναι υπέρμαχοι της ελεύθερης έκφρασης. Αν η σύνοδος θίξει θέματα του 2016/7 θα πρέπει να σκεφτούμε τι έγινε τότε και ένα από τα  σημαντικότερα είναι το ξέσπασμα του ιού Ζίκα, βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς. Διαρρέουν περίπου 11,5 εκατομμύρια απόρρητα έγγραφα, γνωστά ως Έγγραφα του Παναμά, με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με περισσότερες από 214.000 υπεράκτιες εταιρείες. Η Πτήση 804 της EgyptAir συνετρίβη στην Ανατολική Μεσόγειο, με αποτέλεσμα το θάνατο των 66 επιβαινόντων. Ένοπλος σκοτώνει 49 άτομα σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο, ΗΠΑ. Το Ηνωμένο Βασίλειο υπερψηφίζει σε δημοψήφισμα την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).

Η Μεγάλη και Αγία Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας έλαβε χώρα στην Κρήτη. Επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη προκαλεί 45 θανάτους και πάνω από 236 τραυματίες. Η Τερέζα Μέι ορίζεται νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον. Επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια της Γαλλίας σκορπάει το θάνατο σε 84 ανθρώπους ανήμερα της εθνικής γιορτής της Γαλλίας.

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία από ομάδα στρατιωτικών. – Η Γερουσία της Βραζιλίας υπερψηφίζει την καθαίρεση της Ντίλμα Ρούσεφ και την διαδέχθηκε ο αντιπρόεδρος Μικέλ Τεμέρ. Προεδρική εκλογή των Ηνωμένων Πολιτειών 2016: Ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Πτήση 2933 της LaMia Airlines κατέπεσε στην Κολομβία, με αποτέλεσμα τον θάνατο 71 επιβαινόντων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Σαπεκοένσε. 
Ιταλικό δημοψήφισμα του 2016: Καταψηφίζεται η συνταγματική αναθεώρηση άρθρων που αφορούσαν τις αρμοδιότητες της γερουσίας. Ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι παραιτήθηκε και τον διαδέχτηκε ο Πάολο Τζεντιλόνι.


Ο Ουρανος στον Κριο, υπήρξε στο σημάδι πολέμου από το 2010, υποδηλώνοντας συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο. Όταν ο πλανήτης της αντιπαράθεσης (Eris) ευθυγραμμίζεται με τον πλανήτη της αναταραχής και επανάστασης (Ουρανός), ότι είναι εδραιωμένο και δεδομένο όπως και αρχές αλλά και αξίες αναποδογυρίζουν και δημιουργούνται ακρότητες. Η τελευταία σύνοδος Eris / Ουρανού πραγματοποιήθηκε μεταξύ 1927 και 1929 στις πρώτες μοίρες του Κριού. 

Αυτή ήταν και μια περίοδος τεράστιων επιστημονικών και τεχνολογικών (ουρανικών) καινοτομιών καθώς και πολιτικών αναταραχών. Η ανακάλυψη της κβαντικής φυσικής, η πρώτη διατλαντική πτήση από τον Charles Lindbergh, την οποία ακολούθησε η πρώτη διατλαντική πτήση υπό την ηγεσία της γυναίκας (Amelia Earhart), ένας σεισμός μήκους 8,6 χιλιομέτρων στην Κίνα, περιπολίες και επαναστάσεις περικύκλωσαν την υδρόγειο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Αυστρίας, της Πορτογαλίας, Αφγανιστάν.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η ταραγμένη εποχή του 1920 “Twenties Roaring”, μια περίοδος πολιτιστικής επανάστασης και υπερβολών κάθε είδους που τελείωσαν με τη συντριβή του χρηματιστηρίου του 1929 – ένα γεγονός που προκάλεσε σίγουρα το “σοκ και δέος” με τον οποίο συνδέεται ο Ουρανός, καθώς και η διαμάχη του με την Έρις.

Υπό αυτήν την επιρροή (μέχρι τις αρχές του 2017), ο ίδιος ο ιστός της ζωής μας αναταράσσεται και αναδεύεται και θα είναι όλο και περισσότερο απαραίτητο να βρεθούν νέοι τρόποι προσαρμογής. Ο κόσμος αλλάζει – βρισκόμαστε στην άκρη μιας νέας εποχής στον Υδροχόο και το παρελθόν πέφτει με έναν συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό.

Σε προσωπικό επίπεδο, η Έρις αναδεικνύει τα λανθάνοντα συναισθήματα της δυσαρέσκειας και ίσως να βρεθούμε να ειμαστε πιο επιρρεπείς προς όποια αντιδραστική συμπεριφορά. Η συμμετοχή σε αυτά τα συναισθήματα με συνειδητό και προσεγμένο τρόπο μπορεί να επιφέρει θεραπεία και όχι καταστολή, η οποία θα μας βοηθήσει να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την αποδιοργανωτική περίοδο για να δημιουργήσουμε θετική αλλαγή.


Η νέα σελήνη επηρεάζει τον 12ο οίκο της χώρας μας και βεβαια ισχύουν τα παραπάνω με σκάνδαλα και αποκαλύψεις να έρχονται στο φως.Έριδες στους κόλπους της κυβέρνησης,το κάστρο πέφτει απο μέσα, με έντονο το παρασκήνιο. Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας ταΐζει με ψέματα και αυταπάτες,που μόνο σε καλό δεν θα βγουν, ενώ και το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα /Αρη θα τους κάνει ακόμα πιο σκληρούς ώστε να κρατηθούν στην εξουσία, εκτελώντας με ταχύτητα τα σχέδια της. 
Αρης/Βόρειος δεσμός και Ουρανος προσβλέπει σε νέες πολιτικές συνεργασίες και ενώσεις αλλά αναστατώσεις και προβλήματα. Δίας/Κρόνος/Πωσειδωνας, είναι ένδειξη καταστροφών, απωλειών και πολέμου προς την Μέση Ανατολη.

Η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει τα κράτη της Μέσης Ανατολής, Ιράν, Ιράκ,Τουρκία, αλλά και την περιοχή της Κίνας, Κορέας, Ρωσία, Αγγλία αλλά και τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας/Τουρκίας.
#instagram.com/astroephimerides/
#Email: astro.ephimerides@gmail.com
#Facebook: #astroephimerides/

#Twitter:#astroephimeris