Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ,ΚΑΙ Η "ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ" ΚΑΛΙ- 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Advertisements
 
Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου,2018, ώρα, 2:58:05 π.μ. στην 9 μοιρα του Σκορπιού ( Ένας άνδρας που φοράει μια μάσκα όπως αυτές που χρησιμοποιούν στο θέατρο. Μοίρα της Προσποίησης– Επιτήδευση και διπλωματία. Βαθιά σκέψη), στον 8 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.
Ο 8ος οίκος είναι τα κεφάλαια του κράτους, το αποταμιευτικό σύστημα. Είναι το ανώτατο υπουργικό συμβούλιο, το συμβούλιο επικρατείας.Η θνησιμότητα και οι αυτοκτονίες σε ένα κράτος, είναι οι συντάξεις, το ασφαλιστικό σύστημα,τα ασφαλιστικά ιδρύματα. Είναι ακόμα το χρηματιστήριο, τα χρέη του κράτους προς τα άλλα κράτη και τα εισοδήματα των άλλων κρατών.Αντιπροσωπεύει τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών, τα δημόσια χρέη, το ενεχυροδανειστήριο, το χρηματιστήριο, τις ασφαλιστικές εταιρείες, και κάθε είδους αποζημιώσεις. Τα αγαθά και τα εισοδήματα που προέρχονται από τους άλλους. Τα υλικά κέρδη του γάμου, η τσέπη του συζύγου. Τα κληροδοτήματα αλλά και η κληρονομικότητα. Η ικανότητα να μεταβαλλόμαστε, να μετασχηματιζόμαστε .Είναι ικανότητά μας για αναγέννηση. Δείχνει τις φθορές σε όλα τα επίπεδα, τα ένστικτά μας, την ψυχολογική μας κατάσταση. Τα ανομολόγητα συναισθήματα και γενικότερα συναισθήματα που δεν θα θέλαμε να βιώνουμε (ζήλια ,πάθος ,φθόνο κ.α.).

 
Η σεξουαλική πράξη με την έννοια της αναπαραγωγής.Ο θάνατος σε κάθε επίπεδο. Σκοπός αυτού του οίκου σε ανώτερο μεταφυσικό επίπεδο είναι ο θάνατος του εγώ. Ο θάνατος και το είδος θανάτου. Γεννητικά όργανα. Κληρονομιές,διαθήκες, χρεοκοπίες. Ιατρικές αυτοψίες. Πάθη, αναγέννηση. Δικαστικές υποθέσεις.Στην κοσμική αστρολογία, οι οικονομικές δοσοληψίες με ξένες χώρες και σε περίοδο πολέμου και οι σύμμαχοι των αντίπαλων.
Ο Σκορπιός είναι στο σπίτι του, και βέβαια συμβολίζει την έρευνα,τον θάνατο, την αναγέννηση, το σεξ,τους φόρους,τις επενδύσεις, τις ασφαλιστικές εταιρίες, τον χειρισμό λυμάτων και αποβλήτων, τη ρύπανση και την ανακύκλωση.
Η Σελήνη στον 1οδεκανό του Σκορπιού: Πρόκειται για φρικτές βροντές και αστραπές και ίσως ένα σεισμό.
 
 
Μέχρι στιγμής τα γεγονότα ήταν αρκετά με το Blue Moon και ειδικά με την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας Τύπου Mirage 2000-5. Ότι και να λένε, βλέπεται, Αρης/Κρόνος και Πλουτωνας σε σύνοδο εκείνη την ώρα (12:15 μμ.) ήταν στον 6 οίκο (στρατος, θαλασσα) του ηλιακού ωροσκοπίου σε σύνοδο με τον Facies/ Baten Kaitos, που αναμφισβήτητα είναι άξονας πολέμου και εμπλοκής.Τον άξονα τον είδαμε σε πυρκαγιές, επιθέσεις, αρκετά προκλητικές δηλώσεις από τον πρόεδρο Τραμπ και βέβαια στην επίθεση στη Συρία,επιβεβαίωσε την εμπλοκή των χωρών που είχα αναφέρει στην Νέα Σελήνη στις 16 Απριλίου.

 
Η δηλητηρίαση του Skripal και η επίθεση αερίου στη Douma αλλα και τα παραπάνω γεγονότα συνδέθηκαν με τρεις εξωτερικές πλανητικές αστρικές συνδέσεις και σταθερούς αστέρες. Αυτές είναι οι ακόλουθες:
1) Ο Δίας σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Unukalhai (Cor Serpentis) – στην καρδιά του Φιδιού στον αστερισμό του Serpens. Ο Δίας ήταν ιδιαίτερα ισχυρός σε αυτό το αστέρι καθώς τελούσε την ανάδρομη πορεία του. Ο Unukalhai είναι ένα αστέρι που συνδέεται ειδικά με τις επιβλαβείς ουσίες και ο Robson είχε γράψει ότι “Δίνει ανηθικότητα, ατυχήματα, βία και κίνδυνο δηλητηρίασης”.
 
 Ο Unukalhai στις 22,20 μοίρες του Σκορπιού και ο Δίας με κατά 1 μοίρα διαφορά μεταξύ τους, από τις 14 Φεβρουαρίου, και τότε το είχα αναφέρει – είναι ακόμα εκεί και άφησε την επιρροή αυτού του αστέρα, τη Δευτέρα στις 23 Απριλίου. Φυσικά, ο Δίας φέρνει το θέμα διεθνώς στα διεθνή μιντια με νομικές συνέπειες. Τουλάχιστον σε 17 χώρες σε όλο τον κόσμο απέβαλαν Ρώσους διπλωμάτες, καθώς η Ρωσία ήταν εγγενώς εμπλεκόμενη στην επίθεση. Η αποτρόπαια χημική επίθεση στη Douma έλαβε επίσης παγκόσμια καταδίκη και διεθνή απάντηση.
2) Ο Κρονος σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Facies στον αστερισμό του Τοξότη – ο Facies είναι σήμερα στις 8.34 μοίρες του Αιγόκερω. Αυτή η συνοδος πάντα θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και αρνητική, καθώς ο Facies είναι ένα πολύ δύσκολο αστέρι. Την τελευταία φορά που ένας εξωτερικός πλανήτης συνδέθηκε με τον Facies ήταν ο Πλούτωνας, οπου είχαμε την τραγική επίθεση στο Sandy Hook. Ο Facies δημιουργεί εμμονές, έχει ψυχαναγκαστική φυση και βίαιη ενέργεια αλλα και επιθυμία να πάρει αυτό που θέλει ανεξάρτητα από τις συνέπειες ωστόσο, είναι σημαντικό ότι πίσω από τα δύο αυτά περιστατικά, καθώς και οι απαντήσεις, είναι επίσης σύμφωνες με την κυβερνητική δράση, σύμφωνα με τον Κρόνο και αυτό το αστέρι. Ο Κρόνος ήλθε σε επαφή με τον Facies στις 4 Μαρτίου, την ίδια ημέρα της δηλητηρίασης του Skripal, οπου και αυτος άρχισε την ανάδρομη πορεία του σε αυτό το αστέρι μέσα στις επόμενες μέρες, ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ των δύο, πράγματι όμως ,ο Κρόνος θα συνδεθεί με τον Facies ξανά μέχρι τις αρχές Ιουνίου! Στις 24 Ιουνίου, όμως η Τουρκία από την άλλη προκηρύσσει πρόωρες εκλογές, και όχι τον Νοέμβριο του 2019.
3) Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τα αστέρια Achernar και Ankaa. Αυτά τα δύο αστέρια κάθονται κοντά ο ένας στον άλλο, ο Achernar στον αστερισμό του Ηριδανού, στις 15.33 των Ιχθύων και ο Ankaa στον αστερισμό του Phoenix στις 15.44 του ιδιου ζωδίου. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται τώρα στις 15, 27 των Ιχθύων, κοντά και στα δύο αυτά αστέρια. Ο Achernar είναι ένα αστέρι οπου μια κριση μεταβάλλεται ταχέως, τα γεγονότα συμβαίνουν ξαφνικά και ολοι πρέπει να αντιδράσουν με την ιδια ταχύτητα, και ο Ποσειδώνας, όπως θα γνωρίζετε, συνδέεται επίσης με αέρια, το χάος, την εξαπάτηση, σύγχυση και τρομοκρατία.

Μετά την επίθεση στη Douma, σημειώθηκε παγκόσμια κρίση με έντονες εντάσεις, καθώς και σύγχυση και εξαπάτηση ως προς το ποιος την πραγματοποίησε και ποιος ήταν υπεύθυνος, καθώς οι Ρώσοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τον σύμμαχό τους στη Συρία. Ο Ankaa ενεργεί όπως ο Φοίνιξ, το φλογερό πουλί που βγαίνει από τις στάχτες, υπάρχει μια αποκοπή και στεγνό νόημα στις ενέργειες που κάνουμε. Αυτό το αστέρι βλέπει τις αρχές και τα τελειώματα και η παγκόσμια κοινότητα έχει εξοργισθεί εντελώς από τις πράξεις του Άσαντ και ενήργησε για να καταστρέψει τα αποθέματα χημικών όπλων του ώστε να μην το κάνει ξανά.
Τώρα γιατί η Ρωσία και η Συρία συμμετέχουν σε αυτές τις καταστάσεις ειδικότερα; Λοιπόν αυτές οι δύο χώρες συνδέονται μεταξύ τους, πολύ στενά, από αστρολογικής άποψης. Η Συρία δημιουργήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1944 και έχει τον γενέθλιο Ήλιο της στις  9 μοίρες του Αιγόκερω. Η σύγχρονη Ρωσία δημιουργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1991 όταν ο Βόρειος Δεσμός της, ήταν στις 9 μοίρες του Αιγόκερω, συνδέοντας τη Συρία ακριβώς με το πεπρωμένο της Ρωσίας και το σταθερό αστέρι Facies. Ο Ήλιος της Συρίας είναι επίσης σε σύνοδο με τον Ουρανό της Ρωσίας και τη γενέθλια Σελήνη, συνεπώς υπάρχει μια συναισθηματική έλξη καθώς και μια απρόβλεπτη και μάλλον αποσπασματική σχέση μεταξύ των Ρώσων και των Συριακών ηγετών.

Εντούτοις, και τα δυο ωροσκόπια επηρεάζονται άμεσα  με ολόκληρη την κατάσταση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Σελήνη της Συρίας, όταν συγκροτήθηκε ως κράτος, ήταν στις 14,17 μοίρες σε σύνοδο με το Achernar και τον Ankaa, με αποτέλεσμα ο λαός της χώρας αυτής (που εκπροσωπείται από τη Σελήνη) να αντιμετωπίζει την μια κρίση μετά την άλλη, ένα βίαιο σύνολο ηγετών με εμμονές (Ήλιος σε σύνοδο με τον Facies) όπου θα πρέπει να ανέλθει από τις στάχτες της καταστροφής. Αυτά τα αστέρια που συνδέονται με τη Συριακή Σελήνη, κανείς δεν μπορούσε να αρνηθεί ότι αυτό συνέβη ακριβώς, ειδικά τα τελευταία 7 χρόνια.
Ο Ερντογαν ανακοινώνει πολύ πρόωρες εκλογές στην Τουρκία, επικαλούμενος τις έκτακτες εξελίξεις στην Συρία αλλά και την οικονομική κατάσταση, για τις 24 Ιουνίου 2018.Η Τουρκία Σκορπιός ,κάνει εκλογές υπό την επιρροή του Καρκίνου, ενώ και ο Ιχθείς Ερντογαν, με ωροσκόπο Αιγόκερω, έχει τον την υποστήριξη του Κρόνου και του Δια, όπου όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα ευνοήσει την δράση του. Θα δούμε βέβαια περισσότερα όταν φτάσει η ώρα. Άλλωστε η σύνοδος Ουρανού/Έρις φέρνει απροσδόκητες εξελίξεις για το υπόλοιπο του μήνα.
Πίσω στην πανσέληνο, στις 30 Απριλίου, όπου αυτή θα έχει διάρκεια για δύο εβδομάδες μέχρι την νέα σελήνη στις 15 Μαΐου. Η πανσέληνος αυτή περιέχει νέα στοιχεία, αλλά την θεωρώ και αρκετά πολύπλοκη, λόγω του ότι περιέχει πολλούς σύνθετους σχηματισμούς ταυτόχρονα, κάτι που έχω να δω για πολλά χρόνια.
Περιέχει ένα Ταυ-τετράγωνο (T-Square) με την Ceres, σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στην 10 μοιρα του Λέοντα (Κάρμα). Δύο μαθησιακά τρίγωνα που οι Hubers αποκαλούν Τραπέζιο, Καλάθι ή Λίκνο (Trapeze, Basket ή Cradle) και η Σελήνη αποτελεί τη βάση ενός Yod -Το Δάχτυλο του Θεού ή του Πεπρωμένου στην Αφροδίτη επίσης.
Αυτό βέβαια, σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κινούν τα νήματα στις περισσότερες περιπτώσεις και δεν υπάρχουν απλές λύσεις στα προβλήματα που εχουμε δημιουργήσει οι άνθρωποι η τουλάχιστον όπως ελεγε και ο Αϊνστάιν, δεν γίνετε να λύσουμε τα προβλήματα μας με τον ιδιο τρόπο που τα δημιουργήσαμε.
Αυτή η Πανσέληνος θα μπορούσε να σημαίνει ένα είδος ανάφλεξης αλλά και να επαναενεργοποιησει εκ νέου τα αποτελέσματα της Ολικής Έκλειψης-Red Blood Blue Moon της 31 Ιανουαρίου. Η Ceres επισκέπτεται και πάλι τον Βόρειο δεσμό στο σημείο της έκλειψης. 
Οικολογικά θέματα έρχονται στο προσκήνιο και με το Yod να δείχνει την ορμητική Αφροδίτη στις Hyades, έτσι θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και στα δυο ημισφαίρια για ακραία καιρικά φαινόμενα και αναφορές στη χρήση γεωμηχανικης σε σχέση με αυτό, στις ειδήσεις.
Θέματα της έκλειψης Ιανουαρίου,ήταν η παγκόσμια λιμοκτονία, η γεωργία, η οικονομία, προβλήματα και απώλειες μέσω εχθρών,οι πηγές ενέργειας,τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η δηλητηρίαση του νερού και της τροφής,σκάνδαλα,προδοσίες,η έλλειψη πρακτικής δημοκρατίας, θέματα τροφής και διατροφής,αλλά και θέματα ίσων δικαιωμάτων στην μητρότητα.Μπορείτε να την ξαναδιαβάσετε εδώ.

http://eastroephimerides.blogspot.gr/2018/01/blue-red-blood-moon-31-2018.html

Η Σελήνη σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά δυσμενής. Παρομοιάζεται με την θεά Kali και το vagina dentata.Το vagina dentata (λατινικό για τον οδοντωτό κόλπο) περιγράφει μια λαϊκή ιστορία στην οποία ο κόλπος μιας γυναίκας λέγεται ότι περιέχει δόντια, με τις σχετικές συνέπειες ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, εξομοίωση ή ευνουχισμό για τον εμπλεκόμενο άνδρα.
Το θέμα του “vagina dentata” μπορεί επίσης να καλύπτει μια σπάνια ιατρική πάθηση που επηρεάζει τον κόλπο, οπότε ονομάζεται ακριβέστερα μια κολπική δερμοειδής κύστη.
Η Σελήνη εδώ συμβολίζει την άγρια ​​«πείνα» μεταφορικά η κυριολεκτικά, και μπορεί επίσης να συμβολίζει κάποιον που είναι σεξουαλικά ακόρεστος. Κάποιος μπορεί να γίνει είτε αδίστακτος και να είναι «σεξουαλικά πεινασμένος» παρουσιάζοντας μια Πλουτώνια σκοτεινή εικόνα, είτε να αισθανθεί έναν μεγάλο φόβο γι ‘αυτό.Πρέπει όμως και να κατανοήσουμε μερικές φορές τους σκληρούς κύκλους θανάτου αλλά και αναγέννησης της φύσης. Αν και η φράση που ταιριάζει εδώ είναι θα «σκοτώσουμε ή θα σκοτωθούμε όλοι μαζί » ταυτόχρονα συμβολίζει την πίστη και τη δύναμη της ανάστασης.
Η φύση επιδιώκει πάντα να διορθώνει τον εαυτό της, ακόμη και αν πρέπει πρώτα να περάσει σε μια απογοητευτική φάση, σπέρνοντας τον θάνατο,χύνοντας αίμα. Αυτό είναι μια πανσέληνος των άκρων, έτσι φαίνεται επίσης ότι και σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για σχέσεις, επαγγελματικά αλλά ακόμα και την πολιτική, όπως και η εγκληματικότητα αυξάνεται (εχουμε δει ακραία σεξουαλικά εγκλήματα, ακόμα και ανθρωποφαγία) θέματα επιτυχίας εδώ μπορεί να είναι «όλα-ή-τίποτα». Ωστόσο, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καυτό θερμό καύσωνα ή παγετό σε πολλά μέρη του κόσμου.
Λόγω των έντονων αντιθέσεων, κάποιος μπορεί να μάθει να προσαρμόζεται γρήγορα. Εκείνοι που δεν βυθίζονται, αναπτύσσουν μια γρήγορη σκέψη και είναι οι σοφοί επιζώντες. Συμβολίζει την επιβίωση του δυνατότερου και είναι αλήθεια ότι αυτός ο δεκάνος του Σκορπιού, μπορεί να δώσει θεαματικές αποτυχίες κατά καιρούς.Αλλά γενικά, παρά το γεγονός ότι είναι δυσμενής, η Σελήνη μπορεί εξίσου και να παράγει το αντίθετο, δηλαδή την απροσδόκητη αριστεία (αν ευνοείται από άλλους αστρολογικούς παράγοντες και γενέθλια ωροσκόπια).
 
ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ SYRMA, ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ
Ο σταθερός αστέρας Syrma,στην Πανσέληνο, βρίσκεται στο στρίφωμα του φορέματος της Παρθένου. Αυτό το αστέρι λέγεται ότι εμφανίζεται στους χάρτες του Μωυσή και του Μωάμεθ και θεωρείται το πιο τυχερό. Η Ιωή Παρθένος, η Σύρμα ή το Surma από τους ελληνικούς τίτλους, ο Al Ghafar είναι το όνομα στα αραβικά. Ο Al Ghafar σημαίνει να καλύπτει, να προστατεύει και να καταστέλλει. Η σημασία αυτού του αστεριού και του τίτλου έγκειται καταρχάς στη βαριά προσωπική ευθύνη που εμπεριέχεται στην απόκρυφη αναζήτηση και απόκτηση πνευματικής δύναμης που παρατηρείται στην Khambalia (6 Scorpius) και δεύτερον στην ισλαμική αντίληψη του Istighafar. [Τα ζωντανά αστέρια, Δρ. Eric Morse, σελ.74.]
Η φούστα της Παρθένου, μπορεί επίσης να αναφέρεται στα άμφια των ιερέων και των μοναχών ως μέσο κάλυψης, προστασίας και καταστολής. Η σημασία αυτού του αστεριού έγκειται καταρχάς στη βαριά προσωπική ευθύνη, η οποία είναι υπονοούμενη στην απόκρυφη αναζήτηση και απόκτηση πνευματικής δύναμης που παρατηρείται στην Khambalia.
 
Το σταθερό αστέρι Khambalia είναι της φύσης του Ερμή και του Άρη. Προκαλεί ταχεία βία, αναξιοπιστία, μεταβλητότητα και τάση για διαφωνίες. Ωστόσο, και ο Πτολεμαίος με την Σελήνη το θεωρεί ένα από τα πιο άτυχα αστέρια. Είναι ευνοϊκό για την εξόρυξη θησαυρών, βοηθάει το διαζύγιο, τη διαφωνία, την καταστροφή σπιτιών και εχθρών και παρεμποδίζει τους ταξιδιώτες.
Αυτός ο αστερισμός λέγεται ότι αντιπροσωπεύει την Ηριγονης, κόρη του Ικαρίωνα, που κρεμάστηκε από θλίψη με το θάνατο του πατέρα της. Σύμφωνα με άλλα λόγια, είναι η Αστραία.
Η Ηριγόνη σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν κόρη του Ικαρίου ή Ικαρίωνα. Ήταν μία από τις αρχαιότερες θρυλικές μορφές που συνδέονται με την Αττική. Προς ανάμνηση της είχε θεσπιστεί η αρχαία Αθηναϊκή εορτή της Αιώρας.
Ο πατέρας της Ηριγόνης Ικάριος ο Αθηναίος φιλοξένησε τον Διόνυσο όταν ο θεός επισκέφθηκε την Αττική για να διδάξει στους ανθρώπους την καλλιέργεια της αμπέλου και την παρασκευή του οίνου. Ο Διόνυσος ερωτεύθηκε την Ηριγόνη και απέκτησαν μαζί ένα γιο, τον Στάφυλο. Επιπλέον, χάρισε στον Ικάριο και ένα ασκί κρασί με την εντολή να το κεράσει στους γείτονές του.
 
Αλλά όταν οι γείτονες ήπιαν κρασί για πρώτη φορά στη ζωή τους, ζαλίστηκαν και νόμισαν ότι η ζάλη οφειλόταν στο ότι ο Ικάριος τους είχε δηλητηριάσει. Για τον λόγο αυτό τον σκότωσαν. Η σκυλίτσα του Ικάριου, η Μαίρα, ειδοποίησε την Ηριγόνη με τα γαυγίσματά της και την οδήγησε στο άταφο πτώμα του πατέρα της. Τότε η Ηριγόνη από την απελπισία της κρεμάστηκε από ένα δέντρο.
Ο Διόνυσος θύμωσε με τους Αθηναίους για τη δολοφονία του Ικαρίου και τους έστειλε μια συμφορά: Οι κόρες τους καταλήφθηκαν από μανία και κρεμάστηκαν κι αυτές. Οι Αθηναίοι ρώτησαν το μαντείο και πήραν την απάντηση ότι ο θεός έπαιρνε εκδίκηση για τον θάνατο του Ικαρίου και της Ηριγόνης. Τότε οι Αθηναίοι εντόπισαν και τιμώρησαν εκείνους που είχαν δολοφονήσει τον Ικάριο, ενώ καθιέρωσαν και μία εορτή κατά την οποία κρεμούσαν χωρίς να απαγχονίζουν κόρες πάνω σε δέντρα. Αργότερα, αντικατέστησαν τις κόρες με εικόνες. Από τον μύθο αυτό δημιούργησαν και οι Ρωμαίοι δικό τους αντίστοιχο παρόμοιο μύθο, με την Εντωρία στη θέση της Ηριγόνης.
Σύμφωνα με μία εκδοχή, ο αστερισμός και ζώδιο Παρθένος είναι η Ηριγόνη, κάτι που εμφανίζεται και στην «αποθέωσιν» που έγραψε ο Βιργίλιος για τον πάτρωνά του Οκταβιανό Αύγουστο. Η Ηριγόνη υποτίθεται ότι μεταφέρθηκε στα ουράνια μαζί με τον πατέρα της Ικάριο, που είναι ο Βοώτης. Εξάλλου, ο αστεροειδής 163 Ηριγόνη (163 Erigone) πήρε το όνομά του από την τραγική θυγατέρα του Ικαρίου.
Αντίθετα, η Αστραία ήταν κόρη του «πατρός ανδρών τε θεών»θεού Δία και της θεάς της δικαιοσύνης, θεάς Θέμιδος. Κατά άλλους ήταν κόρη του Τιτάνα Αστραίου και της Τιτανίδας Ηούς (Ηώς = Αυγή) που την έλεγαν και Δίκη, με αποτέλεσμα να ταυτίζεται με την αντίστοιχη θεά. 
Την παρίσταναν με ζυγαριά και φοίνικα στο ένα χέρι και στάχυ στο άλλο.
Πρόσφερε τη βοήθειά της κατά την Τιτανομαχία υπέρ του Δία. Αυτός την τίμησε με το να της δώσει το δικαίωμα να οδηγεί τον κεραυνό στον στόχο του. Από αυτό η Αστραία έγινε η προσωποποίηση της Δικαιοσύνης, από την πλευρά της επόπτευσης, και συχνά προσφωνούταν και ως “Θεία Δίκη”.
 
Από αυτή την προσφώνηση παραμένει μέχρι και σήμερα σε χρήση στη νεοελληνική η λαϊκή έκφραση: «Θεία δίκη, θα πέσει φωτιά να μας κάψει»!
Κατά τον Οβίδιο και τον Ησίοδο η Αστραία κατοικούσε στη Γη μέχρι την περίοδο του Χρυσού Γένους, γι΄ αυτό και οι αρχαίοι ποιητές ονόμαζαν την εποχή εκείνη και «εποχή της Αστραίας».
 
Ύστερα, απογοητευμένη από τις ηθελημένες αλλοιώσεις του πνεύματος της Δικαιοσύνης που επέφεραν οι άνθρωποι, (κατάπτωση αξιών), μετά την Αιδώ, που πρώτη εγκατέλειψε τη Γη, και αντ’ αυτής εγκαταστάθηκε το Έγκλημα, μετέβη στον Όλυμπο και από εκεί στον Ουρανό όπου και εισήλθε στον αστερισμό της Παρθένου (επειδή παρέμεινε αγνή παρθένα).
Εικονίζεται ως επί το πλείστον να κρατά στο δεξί χέρι ζυγό με ένα κλαδί φοίνικα, ενώ στο αριστερό ένα στάχυ ή ξίφος. Μια άλλη απεικόνισή της είναι αυτή κατά την οποία στο δεξί κρατά κλαδί ελιάς και στο αριστερό το Κέρας της Αμάλθειας.
ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ
Η Ceres, από τον 6ο οίκο, τετραγωνίζει την πανσέληνο, στον 1ο δεκανό του Σκορπιού, αλλά και τον Ήλιο. Αυτή η ενέργεια μπορεί πολύ εύκολα να καταστρέψει μια ζωή αντί να την σώσει, αλλά το ιδιο ισχύει και για την οικονομία. 
Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι όμως σε πτώση, και πάντα βγάζει την αρνητική της εικόνα προς τα έξω, ενώ ταυτόχρονα τετραγωνίζει τον Αρη/Πλούτωνα στον 11 οίκο. Όλα μπορεί να φαίνονται δύσκολα στην καθημερινή μας ζωή, ενώ δημιουργούνται εντάσεις και εκρήξεις, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και προσωπικο.
 
Μπορεί να αγαπάμε τους άλλους με πάθος και να τους αγκαλιάζουμε τόσο σφιχτά ώστε να καταλήγουμε στο τέλος να τους διώχνουμε μακριά. Στην πιο αρνητική της έννοια, το τετράγωνο με την Ceres μπορεί να συμβολίζει την ναρκισσιστική μητέρα όπου κατακλύζει το παιδί της με αγάπη και είναι υπερπροστατευτική, άλλα το παιδί δεν συνειδητοποιεί καν ότι κακοποιείται. Η κακοποίηση όμως όπως είχα εξηγήσει και στην έκλειψη Ιανουαρίου, μπορεί να υφίσταται σε πολλά επίπεδα, με διαφορετικούς τρόπους. Ο λαός το έχει συνειδητοποιήσει;
 
Αυτή η οψη, σε συνδυασμό με την καταστροφική φύση του Σκορπιού, αυξάνει το θέμα της παιδικής κακοποίησης που πιθανότερο να δούμε ξανά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στην όποια περίπτωση η σχέση με την μητέρα τείνει να είναι αρκετά εύθραυστη και κυρίως επικίνδυνη, όπως και οι διπλωματικές, οικονομικες σχεσεις και πολιτική ενός κράτους.
Θυμηθείτε τα θέματα της έκλειψης στις 31 Ιανουαρίου και τον συμβολισμό της Ceres, διότι συμβολίζει την απώλεια και την θλίψη, τον χωρισμό, αλλά βρίσκεται και στον 6 οίκο της πανσελήνου, τετραγωνίζοντας την Σελήνη και τον Ήλιο στον 8 και 2 οίκο αντίστοιχα. Δυστυχώς, όλοι γνωρίζουμε ότι ο 6ος οίκος συμβολίζει την δημόσια υγεία, την ασθένεια, τον στρατό, το ζωικό βασίλειο,το φαγητό, την εργασία. Αυτό θα έχει επιπτώσεις στον 6 οίκο αλλά και θέματα οικονομικά και τις συνθήκες διαβίωσης.
 
Ωστόσο, η πανσέληνος εξαγωνιζει τον Κρόνο και τριγωνίζει επίσης τον Ποσειδώνα, δευτερεύουσες όψεις που ίσως απαλύνουν την όποια τραγική κατάσταση η ένταση η να βοηθήσει στις όποιες δυσκολίες.
 
Αυτές οι απαλές όψεις,θα προσελκύσουν,την συμπάθεια των άλλων, τον πλούτο και εκείνοι που τους αγγίζει αυτή η πανσέληνος δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν τόσο σκληρά όσο νομίζουν για να αποκτήσουν κάτι. Αυτή η όψη αποπνέει αξιοπιστία και είναι εύκολο να εκφράσουμε τις ικανότητες μας. Όμως, μπορεί το πείσμα να κάνει την εμφάνιση του λόγω μιας βαθιάς ανασφάλειας. 
Αυτή τη στιγμή, μπορεί να αισθανόμαστε εύθραυστοι, σε ψυχικό επίπεδο, μπορεί να αναρωτιόμαστε συνεχώς αν είμαστε πραγματικά ταλαντούχοι ή αρκετά όμορφοι αλλά και ικανοί.Το κυρίαρχο θέμα με αυτή την πανσέληνο θα είναι η ανάγκη επίτευξης για την οικοδόμηση της προσωπικής μας ασφάλειας.
 
Βέβαια η πανσέληνος είναι αδύναμη, κατά βάση, οπότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί αυτό που καλείτε να έρθει στη ζωή σας. 
Αντ ‘αυτού, η πανσέληνος χρησιμοποιείται καλύτερα για να καθαρίσει τα πράγματα και να απομακρύνει κακές συνήθειες / ενέργειες και να τις στείλει πίσω από εκεί που προέρχονται. Βεβαιωθείτε ότι κλείσατε την πόρτα για τα καλά προς όλα αυτά! Εάν υπάρχει αμφιβολία, προστατέψετε τον εαυτό σας.
 
Η πείνα και η απώλεια είναι το θέμα αυτής της πανσελήνου. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι οι τελευταίες σεληνιακές φάσεις ήταν πολύ σκοτεινές, και ισως με αυτό το κείμενο να ακούγομαι καπως παράξενη, αλλα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι συμβολίζουν ολοι αυτοι οι μύθοι, ώστε να μας βοηθήσουν να αποδικοποιησουμε την ενέργεια αυτή.
Επίσης ο Σκορπιός συνδέεται με την χειραγώγηση και αν έχει αρνητικές όψεις εκφράζει την ύπουλη και σκοτεινή φύση του. Κάποτε αποφάσισα να αγνοήσω την σελήνη, για να μην δώσω καμία δύναμη και σημασία. Αλλά για να γίνει αυτό, είναι κάπως δύσκολο, όταν είσαι αστρολόγος, διότι είναι σαν να θάβεις το κεφάλι σου στην άμμο!
 
Οι αγρότες φυτεύουν και σπείρουν με το φεγγάρι, το οποίο ελέγχει τις παλίρροιες και τα συναισθήματα των ανθρώπων, βυθιζόμαστε σε αυτό και πάμε ανάλογα με την ενέργεια που μας υπαγορεύει. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε πώς να χειριζόμαστε τις μαγνητικές του ενέργειες και να περιηγείστε στις διαθέσεις του.
 
ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑ ΚΑΛΙ
 
 
Η πανσέληνος εξετάζει το γεγονός ότι ίσως να συνδέεται με την Θεά Καλι. Η Κάλι παρουσιάζεται ως γυναίκα μελαψού χρώματος, με μακριά μαλλιά και τέσσερα χέρια.Στο ένα της χέρι κρατά το ξίφος,στο δεύτερο, το κομμένο κεφάλι του γίγαντα, ενώ με τα άλλα δύο ενθαρρύνει τους πιστούς της. Τα ενώτιά της είναι δύο πτώματα και φορά ένα περιδέραιο από ανθρώπινα κρανία.
 
Μοναδικό της ένδυμα είναι μία πλατιά ζώνη η οποία αποτελείται από δύο σειρές κομμένων χεριών. Η γλώσσα της κρέμεται, τα μάτια της είναι κόκκινα όπως των μεθυσμένων, ενώ το πρόσωπο και το στήθος της είναι γεμάτα αίμα. Η θεά παριστάνεται συνήθως όρθια με το ένα πόδι πάνω στο γόνατο και το άλλο πάνω στο στήθος του Σίβα.
Η θεά στον μύθο πολεμά τον Ρακταβίτζα, τον αρχηγό της στρατιάς των δαιμόνων. Ο Ρακταβίτζα βλέποντας σιγά-σιγά να πεθαίνουν όλοι οι στρατιώτες του, επιτίθεται ο ίδιος εναντίον της θεάς. Εκείνη τον χτυπά με τα τρομερά της όπλα, αλλά κάθε ρανίδα αίματος που πέφτει από το σώμα του γεννά χίλιους γίγαντες εξίσου ισχυρούς. Η Κάλι δεν μπορεί να νικήσει τον αντίπαλό της παρά μόνο αν πιει όλο του το αίμα.
 
Νικώντας τον γίγαντα, αρχίζει να χορεύει από χαρά με τόση μανία, ώστε η γη σείεται. Μετά από παράκληση των θεών, ο σύζυγός της την ικετεύει να σταματήσει, αλλά εκείνη μέσα στο ιερό της παραλήρημα ούτε καν τον βλέπει. Τον συντρίβει και ποδοπατάει το σώμα του. Όταν αντιλαμβάνεται εν τέλει το λάθος της, αισθάνεται μεγάλη ντροπή.
Στην Ινδία, τον 13ο αιώνα, εμφανίστηκε μια μυστική αίρεση Ινδουιστών οι οποίοι λάτρευαν την Κάλι, τη θεά της καταστροφής. Η αίρεση παρέμεινε ισχυρή και φόβητρο για περισσότερα από πεντακόσια χρόνια….
 
Τα μέλη της αίρεσης ζούσαν συνηθισμένη ζωή στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αλλά το φθινόπωρο εξορμούσαν στην ύπαιθρο σε ομάδες, αναζητώντας πλούσιους ταξιδιώτες για να τους σκοτώσουν και να τους θυσιάσουν στη θεά τους. Είχαν συγκεκριμένη μέθοδο για να παραπλανήσουν τους ανυποψίαστους ξένους. Ένα μέλος της ομάδας, συνήθως γυναίκα, πλησίαζε τον υποψήφιο θύμα με φιλικές διαθέσεις, ενώ οι άλλοι περίμεναν την ευκαιρία να χτυπήσουν. Προτιμούσαν να παρασύρουν το θύμα σ’ ένα απομονωμένο σημείο, να γλιστρούν αθόρυβα από πίσω του και να το στραγγαλίζουν με μια λουρίδα από ύφασμα που είχαν γι’αυτόν το σκοπό. Επειδή πίστευαν ότι στη θεά άρεσε να βλέπει αίματα, τα θύματα συνήθως στραγγαλίζονταν και στη συνέχεια «θυσιάζονταν».
 
Αλλά και ο πνιγμός, το κάψιμο και η δηλητηρίαση ήταν αποδεκτές μέθοδοι. Η ομάδα προτιμούσε να διαλέγει πλούσια θύματα για θυσία έτσι ώστε να έχει και κάποια έσοδα. Από τις επιθέσεις εξαιρούσαν τις γυναίκες και τους μουσικούς. Έγιναν γνωστοί ως φανσιγκαρ (στραγγαλιστές), αλλά δεν ήταν αυτό το πραγματικό τους όνομα.
Το όνομα με το οποίο έμειναν γνωστοί είναι «Θαγκς» (thugs =κακοποιός, φονιάς, μαχαιροβγάλτης, ληστής, κάθαρμα). Όταν οι Βρετανοί αποίκησαν την Ινδία, αποφάσισαν να εξαλείψουν αυτές τις ομάδες. ΟΙ στραγγαλιστές μεταφέρουν τα θύματά τους Από το 1833 ως το 1837 συνέλαβαν περισσότερα από τρεις χιλιάδες μέλη της αίρεσης. Απαγχόνισαν σχεδόν πεντακόσιους και φυλάκισαν χιλιάδες με ισόβια δεσμά. Το τελευταίο γνωστό μέλος εκτελέστηκε το 1882.
Η αίρεση χρησιμοποιούσε όμορφες γυναίκες για δόλωμα και δίδασκε στα παιδιά τρόπους για να δολοφονούν. Επίσης, η πόλη της Καλκούτας που αρχικά λεγόταν Καλιγκχάτα, πήρε το όνομά της από την Κάλι. Σε αυτό το μέρος υπήρχε ένας μεγάλος ναός αφιερωμένος στη θεά. Η Κάλι λατρευόταν πάντα και από πολλούς που δεν ήταν Θαγκς και αιματηρές θυσίες γίνονται ακόμα και σήμερα. 
 
Αλλά τα θύματα δεν είναι πλέον κατσίκες, αλλά άνθρωποι…. ειδικά παιδιά;;; ίσως ο μύθος της θεάς Καλι να έχει κάποια σημασία ιδιαίτερη εδώ. Άλλωστε η πανσέληνος στον 8 οίκο κυβερνά και τον 5 οίκο στον χάρτη.
Η μαύρη της χροιά συμβολίζει την ευρεία και μεταφυσική της φυση. Η γύμνια της είναι αρχέγονη, θεμελιώδης και διαφανής οπως η Φυση – η γη, θαλασσα, και ο ουρανός. Η Καλι είναι ελεύθερη απο την ψευδαισθητική κάλυψη, γιατί είναι περα απο τη αποκαλουμένη ” λανθασμένη συνείδηση/αντίληψη”. Η γιρλάντα της Καλι καμωμένο απο 50 ανθρώπινα κεφάλια, αντιπροσωπεύουν τα 50 γράμματα στο Σανσκριτικό αλφάβητο, συμβολίζοντας την αιωνιότητα.
Η φούστα της απο κομμένα χέρια ανθρώπων δηλώνουν δουλεία και απελευθέρωση απο τον κύκλο του κάρμα.Τα λευκά της δόντια δείχνουν την εσωτερική της αγνότητα, και η κόκκινη γλώσσα της δηλώνει την παμφάγα φύση της – ” την άνευ διακρίσεως απόλαυση της για του κόσμου τις γεύσεις”. Το σπαθί της είναι ο καταστροφέας της λανθασμένης αντίληψης/συνείδησης και τους οχτώ δεσμούς που μας δένουν.
 
Τα τρία της μάτια δηλώνουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον – τις τρεις καταστάσεις του χρόνου – μια ιδιότητα που βρίσκεται μέσα στο ιδιο της το όνομα (Kala σημαίνει “χρόνος” στα σανσκριτικά). “Η Καλι είναι αποκαλούμενη έτσι επειδή αυτή καταβρόχθισε την Καλά (Χρόνος) και τότε συνέχισε την δίκη Της σκοτεινή αμορφηκοτητα”.
 
Για την χώρα μας η πανσέληνος στον Σκορπιό, επηρεάζει τον 6 οίκο της, ενώ σχηματίζει μια σύνοδο με τη γενέθλια Ceres της στο ιδιο ζώδιο.Αυτό σίγουρα επηρεάζει θέματα καθημερινότητας και διαβίωσης, ιατρικά και υγείας,εργασιακά  αλλά και τον στρατό κυρίως  την θαλασσα. Η Ceres δίνει προστασία αλλά και η πανσέληνος συνήθως δρα ύπουλα , ωστόσο θέτει τον στρατό στη θαλασσα σε ετοιμότητα και επιφυλακή, αλλά και ευνοεί και την εγκληματικότητα.Ισως και να ειναι μια περίοδος επισης όπου θα σημειωθούν απεργίες και διάφορες άλλες κινητοποιησεις.
 
Αρης/Κρόνος/Πλουτωνας συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην εξωτερική πολιτική και οικονομία ,φέρνοντας εξελίξεις αλλά και την κυβέρνηση.Σημαντικότερο όμως ανακαλύπτω ότι η πανσέληνος επηρεάζει περισσότερο τον 7 οίκο στον χάρτη Μεταπολιτευσης. (εχθρικές δυνάμεις,πολιτικές συνεργασίες).
 
 
 
Ακόμα πιο σημαντικό, το γεγονός ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχει γενέθλια Σελήνη στον Σκορπιό,στον 6 οίκο του με τον Ποσειδώνα,έτσι καταλαβαίνουμε, ότι Αρης/Κρόνος/Πλουτωνας και πανσέληνος επηρεάζουν και ασκούν μεγάλη ψυχολογική πίεση πανω του, ενώ και το τετράγωνο Αρη/Ουρανού σηματοδοτεί ένα τεστ νεύρων γι αυτόν αλλά και μια προσπάθεια για αντίδραση αλλά και γρήγορες αποφάσεις. 
 
Ωστοσο,ίσως θα ήταν καλύτερα να προσέχει τη υγεια του αλλά και τις κινήσεις του με την αντίθεση Αφροδίτης/Ποσειδώνα (παραλογισμός,απογοήτευση, απραγματοποίητες επιθυμίες,”ξύπνημα”,παρέκκλιση, ξεγέλασμα) με αποτέλεσμα να δημιουργήσει προβλήματα και αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και διπλωματία.Άλλωστε,ο Πωσειδωνας επηρεάζει τον χάρτη Ανεξαρτησίας, στον 7 οίκο με τον Χείρωνα πλέον στον Κριο,όπου σίγουρα ο κίνδυνος καραδοκεί,στη θαλασσα, και φαίνεται ότι θα δώσει γεγονότα το ερχόμενο χρονικό διάστημα.
 
 
Ας δούμε λίγο τι δίνει η Ουρανιαν..
 
Συζητήσεις για εξαπάτηση ή διαδεδομένες ανοησίες – Δημόσιες συζητήσεις ή πιέσεις και σύγχυση – Δημόσιες παρεξηγήσεις – Ευρέως διαδεδομένες ιδέες – Απελευθερωτικές ιδέες – Υποκριτική – Πλάνη – Διαδεδομένη σύγχυση – Ικανοποιητικές, παράλογες ή σκοτεινές καταστάσεις – Ειδήσεις σχετικά με τις απώλειες- Ενότητα έξω στον κόσμο – Ομάδες- Όμιλοι- Συγκεντρώσεις – Έντονη παρεμπόδιση ή αντίθεση δημόσια – Μειώσεις της δημόσιας εξουσίας – Ηφαιστειακές εκρήξεις – Εξόντωση
 
Οικονομικές διαταραχές ή αναστάτωση που αφορούν ειδικά τις γυναίκες ή το κοινό
Ξαφνικές κινήσεις ή μέτρα ελευθερίας – Εκτεταμένες εντάσεις που σχετίζονται με την εργασία – Ξαφνικές συγκρούσεις που σχετίζονται με την ελευθερία – Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με εκτεταμένο εξαναγκασμό ή βία
 
Συνεχιζόμενη απάτη σε σχέση με τις ενώσεις – Συνεχείς απώλειες στις επιχειρήσεις – Ομάδες που έχουν προσβληθεί από την τοξικομανία – ψυχρότητα στις σχέσεις
Εκτεταμένος παγετός – Μεγάλες επιφάνειες που σχετίζονται με τον πάγο
Πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια ή την αστάθεια – Σύγχυση σε σχέση με τις μεθοδολογίες – 
 
Συστηματική εξαπάτηση – Επιδημίες
Προβλήματα που σχετίζονται με άγνωστες ή αόρατες αρχές – Διαρκείς ή συνεχείς επίσημες απώλειες – Προβλήματα που σχετίζονται με μείζονες ελλείψεις – Σημαντικά προβλήματα σχετικά με ζημίες ή βλάβες – Διαρκείς απώλειες που επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση – 
 
Κυβερνητικά προβλήματα σχετικά με τη βρωμιά
Χρήση ναρκωτικών ή διεγερτικών φαρμάκων
 
Εργασία με καύσιμο κινητήρων – Χρήση των αυτοκινήτων – Απροσδόκητος καταναγκασμός – Αναπαραγωγή ενός αγοριού – Ξαφνική εντολή – Κινήσεις που συμβάλλουν σε εντάσεις στο χώρο εργασίας – Ζημιές που αφορούν τη φωτιά ή από πυροβολισμούς – Επαναστατικές ή καταστροφικές ενέργειες
 
Ειρηνικά συνεταιριστικές στρατιωτικές ενέργειες – υπερβολικός συναισθηματισμός – εμπρησμός- Ιδεολογική τρομοκρατία
Διαταραχές που αφορούν το κοινωνικό σύστημα
Διαταραχές – που σχετίζεται με καταστροφή – Θραύσματα ή συντρίμμια – Ξαφνικοί θάνατοι – Ξαφνική ψυχρότητα-Εκρήξεις
 
Τάσεις που σχετίζονται με οικονομικούς περιορισμούς – Απρόβλεπτα νομικά προβλήματα
Μη αναμενόμενα προβλήματα που σχετίζονται με ιατρικά θέματα
Exit mobile version