Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ -RED BLOOD MOON ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ– 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Advertisements
Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον Υδροχόο,δηλαδή πανσέληνος,πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου, 2018, στις 22:21 μ.μ. Η έκλειψη αυτή είναι αρκετά σημαντικη για την χώρα μας και όχι μόνο, όπου θα αρχίσει στις 27 Ιουλίου,ώρα 8:14,μμ. ημέρα Παρασκευή, ώρα Αθηνών, θα αρχίσει ως Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 9:24 μμ. όπου θα αρχίσει να αποκτά σταδιακά ένα κοκκινωπό χρώμα.
Η Ολική Έκλειψη Σελήνης θα αρχίσει να πραγματοποιείται στις 10:30 μμ.,όπου θα είναι τελείως κόκκινο το φεγγάρι, θα φτάσει στο μάξιμουμ, στις 11:21, στις 27 Ιουλίου και θα λήξει στις 12:13 π.μ. το Σάββατο στις 28 Ιουλίου,2018. Η Σελήνη θα περάσει από το κέντρο της σκιάς της Γης.Αυτή θα είναι η πρώτη κεντρική σεληνιακή έκλειψη από τις 15 Ιουνίου 2011.Δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθεί κοντά στο περίγειο της γης, αυτή η έκλειψη θα είναι επίσης η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική σεληνιακή έκλειψη για τον 21ο αιώνα.Η συνολική της διάρκεια θα διαρκέσει περίπου 103 λεπτά. 
Αυτή η έκλειψη θα είναι η δεύτερη Ολική σεληνιακή έκλειψη του 2018,μετά από αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου, 2018.

 
Θα είναι απόλυτα ορατή πάνω από την Ανατολική Αφρική και την Κεντρική Ασία, τη Νότια Αμερική, τη Δυτική Αφρική και ολόκληρη την Ευρώπη, την Ανατολική Ασία αλλά και την Αυστραλία, τον Ειρηνικό και Ατλαντικό Ωκεανό, και την Ανταρκτική.Δηλαδή θα καλύψει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη. Η διαδρομή της είναι η εξής:
 
 • ·       Tόκιο, Ιαπωνία
 • ·        Βρυξέλλες, Βέλγιο
 • ·        Λισαβώνα, Πορτογαλία
 • ·        Λονδίνο, Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο
 • ·        Βουδαπέστη, Ουγγαρία
 • ·        Κάιρο, Αίγυπτος
 • ·        Άγκυρα, Τουρκία
 • ·        Τζακάρτα, Ειδική Πρωτεύουσα της Τζακάρτα, Ινδονησία
 • ·        Αθήνα, Ελλάδα
 • ·        Ρώμη, Ιταλία
 • ·        Yangon, Μιανμάρ
 • ·        Μαδρίτη, Ισπανία
 • ·        Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία
 • ·        Νέο Δελχί, Δελχί, Ινδία
 • ·        Μελβούρνη, Βικτώρια, Αυστραλία
 • ·        Παρίσι, Γαλλία
 • ·        Μόσχα, Μόσχα, Ρωσία
 • ·        Πεκίνο, Δήμος Πεκίνου, Κίνα
 • ·        Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
 • ·        Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Ανήκει στον κύκλο Σάρος 129, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 18 χρόνια και 11 ημέρες,έχει συνολικά 71 εκδηλώσεις σεληνιακής έκλειψης, που συμπεριλαμβάνουν 11 συνολικά σεληνιακές εκλείψεις.
Μια ανάλογη έκλειψη είχαμε το 1910, 1928,1946,1964,1982,2000.Η τελευταία Ολική σεληνιακή έκλειψη με την ίδια διάρκεια ήταν στις 16 Ιουλίου 2000. Μόλις είχαμε πει στην νέα χιλιετία.Ας δούμε τότε τι έγινε εκείνη την χρονιά..
Η «βουτιά» της Σοφοκλέους
 
Το 2000 το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη και μέχρι και σήμερα οι χιλιάδες των «εγκλωβισμένων» αναρωτιούνται τι συνέβη και χάθηκε το ελληνικό Ελ Ντοράντο. Με την έναρξη της χρονιάς ήδη οι ημέρες των 6.300 μονάδων είχαν παρέλθει προ πολλού, χωρίς όμως να μπορεί να φανταστεί κανείς εξ’ ολοκλήρου την πτώση που θα ακολουθούσε. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, έξω από το μέγαρο της Σοφοκλέους επενδυτές ζητούν πίσω τα λεφτά τους την ώρα που η κατακόρυφη πτώση του γενικού δείκτη γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης Οι κόποι μιας ζωής εξανεμίζονται την ώρα που ο δείκτης αγγίζει τις 3.200 μονάδες, με τις μετοχές να έχουν χάσει το 70% της αξίας τους σε σχέση με το 1999.
 
Ίσως να μην χαρακτηρίστηκε ως συγκλονιστική τη στιγμή που συνέβη, αλλά τις χρονιές που ακολούθησαν προβλημάτισε έντονα ως προς τα θετικά αποτελέσματα της ανακινώντας σωρεία αντιπαραθέσεων.
Ο λόγος για την ένταξη της χώρας στην Νομισματική Ένωση την οποία η Ελλάδα υπέγραψε στις 19 Ιουνίου του 2000. Στη Σύνοδο Κορυφής της Φέιρα, οι ηγέτες της Ε.Ε. υποδέχονται πανηγυρικά την Ελλάδα ως 12ο μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης. Το γεγονός χαρακτηρίστηκε ως το δεύτερο σημαντικότερο ορόσημο στην πορεία της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη, μετά την ένταξη στην τότε ΕΟΚ και απόλαυσε την ευρεία αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας.
 
Ο ελληνικός «τιτανικός»
 
Την ίδια χρονιά στις 26 Σεπτεμβρίου η ελληνική κοινή γνώμη συγκλονίζεται από την θαλάσσια τραγωδία στα νερά του Αιγαίου. Ο τρόμος για τον διαφαινόμενο θάνατο, ο πανικός για το σωτήριο σωσίβιο, η αγωνία της επιβίωσης, οι προσπάθειες των αρχών και των κατοίκων, ο θρήνος για το χαμό των αγαπημένων και η χαρά για τους επιζήσαντες, συνθέτουν το σκηνικό της αποφράδας νύχτας. Τα λόγια όσων επιβίωσαν χρωμάτισαν με μελανά χρώματα της μνήμες της νύχτας εκείνης κατά την οποία διεθνή και ελληνικά μέσα ενημέρωσης είχαν την προσοχή τους στραμμένη στο ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα. Το επιβατηγό των Μινωικών Γραμμών συγκρούεται ανοιχτά της Πάρου με τις βραχονησίδες Πόρτες. Επί Υπουργίας, Χρήστου Παπουτσή, το Σάμινα βυθίζεται λίγο πριν το λιμάνι της Πάρου και ο τραγικός απολογισμός μετρά 80 νεκρούς επιβάτες. Το πανελλήνιο παρακολουθεί την καταμέτρηση των θυμάτων να εκτοξεύεται λίγες ώρες μετά το δυστύχημα και ανακαλεί μνήμες Φαλκονέρας και Τιτανικού. Η μετέπειτα αναζήτηση των ευθυνών φέρνει στο φως ένα απίστευτο ντόμινο , και η «μετά-Σάμινα» ορολογία μέσα στις άλλες δυσνόητες φράσεις περιλαμβάνει σίγουρα κι αυτή της «πολιτικής ευθύνης», η οποία έλαμψε δια της απουσίας της.
 
Η κόντρα Εκκλησίας-Πολιτείας
 
Ένα σοκ θρησκευτικής φύσης ακολουθεί και ταράζει χιλιάδες πιστούς. Η νέα ταυτότητα δεν θα εμπεριέχει το θρήσκευμα και η εκκλησία επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με την πολιτεία. Ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος, τάσσεται υπέρ της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις από το θέμα με σκοπό να εξομαλυνθεί η κατάσταση και παρεμβαίνει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με επικεφαλής τον κ. Δαφέρμο, κρίνοντας παράνομη την αναγραφή του θρησκεύματος. Η Εκκλησία, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, διεκδικεί δυναμικά ένα μεγαλύτερο ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι, διεκδικεί να ακούγεται η φωνή της σε θέματα που κρίνει πως άπτονται της αρμοδιότητάς της. Το 2000 κλείνει βρίσκοντας την κυβέρνηση να θεωρεί προ πολλού το θέμα λήξαν και την Εκκλησία να συλλέγει ακόμη υπογραφές, που, σύμφωνα με τα στοιχεία της, έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια.
 
Τρελές Αγελάδες
 
Έτερο σοκ που συνταράσσει την κοινή γνώμη είναι αυτό που επιστημονικά ακούει στον όρο «σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια» αλλά στην μνήμη του απλού πολίτη έχει χαραχτεί ως η νόσος των τρελών αγελάδων. Το κρέας μπήκε στο μικροσκόπιο των ειδικών, και ο πανικός συνόδευε κάθε μας γεύμα. Αν και οι Έλληνες καταναλωτές πανικοβλήθηκαν στη δική μας χώρα δεν καταγράφηκε θάνατος από τις διατροφικές επιλογές. Η στιγμή είναι αξιομνημόνευτη όχι μόνο για την αίσθηση πανικού που προκάλεσε αλλά επίσης γιατί χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη τρανή απόδειξη του κόστους της ασέβειας του ανθρώπου στην οικολογική αλυσίδα.
 
Αποχώρηση της βρετανικής Speedwing από την Ολυμπιακή, αφήνοντάς την ίσως σε χειρότερη κατάσταση
 
Το 2000 δοκιμάστηκαν αρκετά οι ανά τον κόσμο κεφαλαιαγορές και κλονίστηκε το κλίμα εμπιστοσύνης στις μετοχές του τεχνολογικού, κυρίως, κλάδου.
 
Πτώση του ευρώ. Αλλά η ψαλίδα ανάμεσα στους ρυθμούς ανάπτυξης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ έκλεισε σημαντικά. Αιτία η σημαντική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.
 
Σημαντικές αναδιαρθρώσεις στις ασιατικές οικονομίες, με το ενδιαφέρον να εστιάζει κυρίως σε εκείνες της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Νοτίου Κορέας.
 
Σε επίπεδα ρεκόραυξήθηκαν οι τιμές των πετρελαιοειδών σε, ιδιαίτερα κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Προς το τέλος του χρόνου υποχώρησαν σημαντικά.
 
 Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζάκσον καταγγέλλει τη Microsoft, επειδή παραβιάζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ, και την καταδικάζει σε αυτοδιχοτόμηση.
 
Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στην λεωφόρο Κηφισίας. Οι δράστες επικηρύσσονται για 1 δις δραχμές.
 
Σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με νταλίκα ρυμουλκό στα Τέμπη, που μετέφερε μαθητές της πρώτης τάξης του Λυκείου Μακροχωρίου της Βέροιας, που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή στην Αθήνα. Η νταλίκα ήταν φορτωμένη με πλάκες νοβοπάν. Συνολικά 21 νεκροί και 32 τραυματίες.
 
Πτώση του ΦάντομΠολεμικής Αεροπορίας στην Αντίκυρα της Βοιωτίας. Νεκροί τέσσερις άνθρωποι.
 
Απόφαση της κυβέρνησης για την ανέγερση ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία. Αντιδράσεις πολιτικών αλλά και κατοίκων της περιοχής.
Η χώρα προχωράει μπροστά και η βελτίωση των αεροπορικών συγκοινωνιών που επίκειται, έπειτα από την ολοκλήρωση και παράδοση του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα της κυβέρνησης και όσων εργάστηκαν για την πραγμάτωση του στόχου αυτού.
 
4/2: Αναγγελία πρόωρων εκλογών από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τις 9 Απριλίου.
 
Επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ορκίζεται πανηγυρικά στις 11 Μαρτίου.
 
9/4: Εκλογές. Εκλογικό θρίλερ, νικητής το ΠΑΣΟΚ, με διαφορά μόλις 70.000 ψήφων από τη ΝΔ.
 
 14/9: Ίδρυση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) από τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιο Καρατζαφέρη.
 
14 Δεκεμβρίου: Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος ιδρύει το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ).
 
Οι ηγέτες της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας συναντώνται στις Πρέσπες. Ανακοινώνεται η δημιουργία του Βαλκανικού Πάρκου Πρεσπών, καθώς και η διεξαγωγή ενός οικονομικού φόρουμ, του βαλκανικού Νταβός, που θα διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή.
 
Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος.
 
Δυστοκία των 170 χωρών στη Διεθνή Διάσκεψη για τις Κλιματικές Αλλαγές, προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιο προσχέδιο συμφωνίας για τον περιορισμό της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
 
Εκλογές στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς, ο οποίος εκλέγεται για άλλη μια φορά στη θέση του «προέδρου».
 
Μετα την ιστορική αναδρομή που είναι σημαντικό, η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στην 4 μοιρα του Υδροχόου,όπου και θα επηρεάσει τον 11 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. 
Η Ολική σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται κυρίως από τον ανάδρομο Άρη στον Υδροχόο (ζώδιο της συλλογικότητας και της αλλαγής),καθιστώντας την μια αρκετά έντονη συναισθηματικά προκλητική έκλειψη. 
Η οργή αλλά και η απογοήτευση που απορρέει από τον Άρη θα μπορούσαν εύκολα να μετατραπούν σε απερίσκεπτες αλλά και βίαιες ενέργειες λόγω μιας σκληρής όψης που σχηματίζει προς στον Ουρανό,που βρίσκεται στον 1 οίκο.
 
Ίσως η πιο ήπια επιρροή του Κρόνου να κάνει λίγο πιο εύκολα τα πράγματα και κάποια σταθερά αστέρια δίνουν υπομονή και αποφασιστικότητα σε μια κρίση που έχει ήδη ξεσπάσει. Ωστόσο, αυτά τα ίδια σταθερά αστέρια μπορούν επίσης να προκαλέσουν επιθετικότητα και σοβαρά προβλήματα. Η Ολική σεληνιακή έκλειψη στις 4 μοίρες και 45 λεπτά του Υδροχόου (απέναντι από τον Ήλιο στον Λέοντα), θα επηρεάσει τους ανθρώπους που γεννήθηκαν με προσωπικούς πλανήτες και ζώδια σε περίπου 0-10 μοίρες των σταθερών ζωδίων (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός , και Υδροχόος).
 
Εκλείψεις σε Αέρινα ζώδια. Πείνα, ασθένεια, επιδημία, θύελλες και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν την ανθρωπότητα.
 
 
Το να παραμείνουμε ήρεμοι κατά την διάρκεια μιας κρίσης,τουλάχιστον σε προσωπικο επίπεδο, είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της υπερβολικά έντονα συναισθηματικής σεληνιακής έκλειψης.Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις επόμενες δύο εβδομάδες ενώ η Ηλιακή έκλειψη Ιουλίου, στον Καρκίνο, θα εξακολουθεί να είναι ενεργή. 
Σε προσωπικο επίπεδο αλλά και γενικότερα πιθανόν να φέρει κρίση σχετικά με την αυτοεκτίμησή σας, μια σχέση ή ένα γεγονός και βλέπουμε να προκαλείται ένα είδος νευρωτικής δυσφορίας από έναν βαθιά θαμμένο υποσυνείδητο φόβο της καταστροφής.Η Σεληνιακή έκλειψη αναμένεται να επηρεάσει τα σχέδια και τις ελπίδες μας για το μέλλον,τον φιλικό και κοινωνικό κύκλο στην ζωή μας και την δημιουργία η αυτοδημιουργια του καθενός ακόμα και τις σχέσεις με τα παιδιά.Επηρεάζει τις μάζες,ώστε να κινηθούν μαζικά ενάντια σε κυβερνητικές αποφάσεις και νόμους αλλά και το ίντερνετ.
 
Αυτή η πανίσχυρη ολική σεληνιακή έκλειψη ονομάζεται επίσης Ολική Σεληνιακή Ματωμένη Έκλειψη, η δεύτερη μέσα στο 2018, λόγω του κοκκινωπού χρώματος που προκαλείται από το φως που διαθλάται από την ατμόσφαιρα της Γης.Μην ξεχνάμε ότι έχει προηγηθεί και μια Μπλε Σελήνη αλλά και η Ολική Σεληνιακή στις 31 Ιανουαρίου,όπου καθόρισαν τις εξελίξεις του πρώτου εξαμήνου.
 
Όπως συμβαίνει με κάθε πανσέληνο, μια σεληνιακή έκλειψη επικεντρώνει την προσοχή σας στα συναισθήματά.Είναι η μεγαλύτερη Ολική σεληνιακή έκλειψη του 21 αιώνα όπου θα έχει μια απίστευτα ισχυρή επιρροή στον πλανήτη αλλά και στην ψυχή του ανθρώπου.Ο Ήλιος απέναντι από τη Σελήνη,σημαίνει όπως πάντα ότι συναισθήματα και ένστικτα φτάνουν στο αποκορύφωμά τους, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια ματωμένη σεληνιακή έκλειψη.
 
Ώρα να απομακρύνετε τις συναισθηματικές αποσκευές και βάρη των προηγούμενων έξι μηνών. 
Η έκλειψη συμπληρώνει τα θέματα που ενεργοποιήθηκαν στην Ηλιακή έκλειψη στις 13 Ιουλίου,για να σχηματίσουν μια σύντομη φάση έκλειψης η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι την Ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου.Η σεληνιακή έκλειψη στις 27 Ιουλίου και η ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου μαζί θα σχηματίζουν μια κανονική φάση έκλειψης που θα έχουν διάρκεια μέχρι την ηλιακή έκλειψη στις 5 Ιανουαρίου 2019.
Η έκλειψη πραγματοποιείται στον 11ο οίκο που συνδέεται όπως είναι γνωστό με το φιλικό μας περιβάλλον.Οι παρέες μας ,οι στόχοι και οι ελπίδες μας καθώς και η ικανότητά μας για την επίτευξή των στόχων μας.Συμβολίζει και τις συνδικαλιστικές μας πεποιθήσεις όπως και τα κομματικά μας πιστεύω. Οι ελεύθερες σκέψεις αλλά και οι αδέσμευτες σχέσεις μας.Οι παράνομες ερωτικές σχέσεις του συντρόφου μας.Στόχοι, ελπίδες,φίλοι πραγματικοί και μη.
Τα οικονομικά μιας επιχείρησης και τα έσοδα της.Σύλλογοι,σωματεία.Τα οικονομικά της μητέρας.Συμβολίζει το Κοινοβούλιο,Υπουργείο δικαιοσύνης, το νομοθετικό έργο.Είναι φιλικές σχέσεις του κράτους με άλλα κράτη.Μαζικές κινητοποιήσεις.
 
Είναι η αεροπορία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα του κράτους.Σχετίζεται με την πολιτική της χώρας και τους υποστηρικτές της και με τις κατά καιρούς απεργίες, διαδηλώσεις ή επαναστάσεις.Το υπουργείο Πολιτισμού.
Η παραγωγή και η μετάδοση της ηλεκτρικής ενέργειας.Με την αεροπορία της χώρας και με τα αεροδρόμια.Με την διάδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και με το διαδίκτυο.Επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Ο Πέμπτος Οίκος απέναντι- Θέατρα, αίθουσες συναυλιών και χώροι διασκέδασης, νεολαία, εκπαίδευση, γεννητικότητα, σχολεία, ηθικές αρχές και τυχερά παιχνίδια.Δείχνει το είδος της πολιτικής εξουσίας που ασκείται στην χώρα.Αντιπροσωπεύει τον ισχυρότερο αρχηγό του κράτους, όποιος κι αν είναι αυτός που επηρεάζει την ζωή του έθνους: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο Πρωθυπουργός.Σχετίζεται με τους αξιωματούχους, τους υπουργούς και όλες τις πολιτικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου.
 
Η έκλειψη κυβερνά και τον 4ο οίκο,όπου είναι το κόμμα αντιπολίτευσης, που δηλώνει ό,τι έχει σχέση με τα κτίρια και τη γη, τη σοδειά της γης, η γεωργία, το υπέδαφος, τα ορυχεία, οι σεισμοί και οι καιρικές συνθήκες. Είναι τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, τα δημόσια κτίρια, Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Τα υπουργεία Ανάπτυξης, Γεωργίας.
 
Πρώτος δεκανος Υδροχόου [Αφροδίτη]. Δείχνει ασθένεια κάποιου βασιλιά. [Πέντε σπαθιά]
 
 
Η Ολική σεληνιακή έκλειψη στις 04 ° 44 ‘ του Υδροχόου έρχεται σε σύγκρουση με τον Άρη κατά λιγότερο από 1 μοιρα.Ο φλογερός κόκκινος πλανήτης θα κάνει αυτή την έκλειψη αρκετά προκλητική και βίαιη, όπου θα επηρεάζει και τις μάζες.Το τετράγωνο Αρη/Ουρανού που σχηματίζετε δείχνει εντάσεις και αυθορμητισμό, αλλά απαιτείται και αυτό-συγκράτηση μέσω του εξάγωνου που σχηματίζει με τον Κρόνο η τουλάχιστον αυτή είναι η γενική συμβουλή σε προσωπικο επίπεδο. 
Διότι τα πράγματα σε επίπεδο πολιτικό θα ξεφύγουν.Λόγω του τετραγώνου με τον Ουρανό, θα φέρει σφοδρές συγκρούσεις στο κοινοβούλιο, αλλά με τα μέλη της να κινδυνεύουν από την οργή του κόσμου, αλλά και απρόβλεπτες εξελίξεις.
Το να έχεις τον Ουρανό στον 1ο οίκο σε τετράγωνο με τον Αρη, σε χάρτη Ολικής σεληνιακής έκλειψης, υποδηλώνει απεργίες, ταραχές,βία,αναρχία, αναταραχές μεταξύ των ανθρώπων και αγανάκτηση από την εξουσία. Συνήθως συνδέεται με απεργίες,δολοφονίες,ανατροπές κατά της εξουσίας,και κάθε είδους εξέγερση και βίαιες διαταραχές της ειρήνης.
 
 
 
ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ
 
Η Σεληνιακή Έκλειψη και ο Αρης θα βρίσκονται στο κεφάλι της θαλάσσιας κατσίκας (Sea Goat), στον Αστερισμό Capricornus, δηλαδή του Αιγόκερω. Ως ζωδιακός αστερισμός, ο Αιγόκερως συνδέθηκε στην Αστρολογία, με πολλές προλήψεις και θρύλους, ιδίως από την εποχή των προληπτικών Ρωμαίων. Οι Πλατωνικοί πίστευαν ότι οι ψυχές των ανθρώπων όταν ελευθερώνονταν από το σώμα ανέβαιναν στα ουράνια περνώντας ανάμεσα από τα άστρα του Αιγόκερω, και γι’ αυτό ονομαζόταν «Πύλη των Θεών».
 
Ο Σουετώνιος στη Ζωή του Αυγούστου γράφει ότι ο αυτοκράτορας αυτός έκοψε αργυρά νομίσματα με τη μορφή του Αιγόκερω, επειδή αυτό ήταν το ζώδιό του. Ο Σενέκας αναφέρει ότι ο Βηρωσσός είχε μάθει από τα παλιά βιβλία του Σαργών πως ο κόσμος θα καταστρεφόταν από μια μεγάλη φωτιά όταν όλοι οι πλανήτες θα συγκεντρώνονταν στον Αιγόκερω. (2020;)
Ορισμένοι σταθεροί αστέρες στην περιοχή αυτή δίνουν υπομονή και εμπιστοσύνη, αλλά και συναισθηματικά προβλήματα που θα επιδεινώσουν τα μη ισορροπημένα συναισθήματα που προέρχονται από το τετράγωνο Αρη/Ουρανού.
 
Η σεληνιακή έκλειψη τον Ιούλιο του 2018 βρίσκεται σε σύνοδο με το σταθερό αστέρι Dabih στο κεφάλι της κατσίκας και τον Giedi, ένα αστέρα που είχαμε συναντήσει στις αρχές του 2016.
 
Dabih με Σελήνη, ειναι φύσεως Αφροδίτης /Κρόνου: Επιτυχής για τις επιχειρήσεις, όμως συνταξιοδοτείται κάποιος κάτω από ένα σύννεφο, ευνοϊκό για τον πλούτο, θέση επιρροής, αλλά δεν συνειδητοποιεί τις φιλοδοξίες, το πρόβλημα με το αντίθετο φύλο, την άκρα κριτική και την μομφή.
 
Το σταθερό αστέρι, Giedi είναι ένα αστέρι φύσεως Αφροδίτης-Άρη.Γνωστό ως “ο τυχερός”, δίνει ελεημοσύνη, θυσία, υπομονή και εμπιστοσύνη.Αυτό το αστέρι δείχνει όμως κάποια κρίση, ωστόσο, θα πρέπει να  περιμένουμε, έτσι κι αλλιώς λόγω του τετραγώνου Σελήνης-Αρη/Ουρανού που είναι το κύριο θέμα αυτού του σεληνιακού κύκλου. 
Είναι σημαντικό να πούμε ότι ο, Giedi σηματοδοτεί επίσης το εξής. “η πίστη σε μια κρίση, αλλά με αποφασιστικότητα όπου πρέπει να ληφθούν αναγκαία μέτρα”.
 
Διαφορετικά,η Σεληνιακή έκλειψη σε σύνοδο με τον Giedi μπορεί να οδηγήσει σε ιδιόμορφα, παράξενα και απροσδόκητα γεγονότα, εκκεντρικά, δημόσια κριτική, νέοι και φίλοι με επιρροή, πολύτιμα δώρα, αγάπη των αξιοσέβαστων γυναικών, αλλά δείχνει και δυσκολίες και μερικές φορές πλατωνικό γάμο. Απρόβλεπτες απώλειες, αλλά ταυτόχρονα σηματοδοτεί και μια απότομη στροφή που γίνετε στα πολιτικά δρώμενα με «μεγάλη τύχη».
 
Αρης με Giedi: Απότομος, επιθετικός, πολύ κριτική, δημόσια θέση.
 
Σελήνη με Giedi Secunda: Συνυφασμένη με ευσέβεια και αυτοθυσία.
 
Σελήνη με Oculus και Bos: Ο αστερισμός του Αιγόκερω έχει μεγάλη επιρροή στις ανθρώπινες υποθέσεις που επιφέρουν σημαντικές αλλαγές σε τομείς όπως το κλίμα και τα πολιτικά έθιμα.
 
Μαζί με το ζώδιο αυτο, ο αστερισμός σημειώνεται επίσης ως το “Αρχοντικό των Βασιλέων”. 
Σε μειονεκτική θέση όσον αφορά μια σεληνιακή έκλειψη, δείχνει σημαντικές καταιγίδες, ειδικά στη θάλασσα η γενικότερα μια σοβαρή κρίση και θύελλα στην πολιτική ζωή ενός κράτους. George Noonan, 1990, p.36.]
Η Σεληνιακή έκλειψη σε σύνοδο με τον Αρη στον 11ο οίκο είναι η ισχυρότερη επιρροή στην έκλειψη και θα σας κάνει να νιώσετε δυνατοί, και γενναίοι.Το ένστικτο μας, ο αυθορμητισμός, και το ανταγωνιστικό πνεύμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υπερασπιστείτε τα πιστεύω σας, τα σχέδια σας και τις ελπίδες σας για το μέλλον.Ωστόσο, βέβαια οι μάζες θα είναι δύσκολο να ελέγξουν τα δυνατά συναισθήματα που προέρχονται από την έκλειψη αυτή.
 
Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε κάπως ευαίσθητοι, ανυπόμονοι, ανυποψίαστοι ή ενθουσιασμένοι, τότε πρέπει να αποφύγετε τις εντάσεις και να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε σε προσωπικο επίπεδο.
 
Είναι πιθανό να χάσετε την ψυχραιμία σας ή να ενεργήσετε παράλογα εάν νιώθετε αναστατωμένοι. Εάν δεν μπορείτε να ηρεμήσετε τότε στη συνέχεια προσπαθήστε να εφαρμόσετε την ενέργειά σας σε κάτι χρήσιμο και δημιουργικο ή σε κάποιον η κατι που πραγματικά σας ενδιαφέρει.
 
Η στενή σύνοδος Σελήνης-Αρη, δημιουργεί δυνατές εντάσεις, αλλά ταυτόχρονα εδώ υπάρχει η δύναμη της θέλησης και η μαχητικότητα του πνεύματος αλλά ωστόσο υπάρχει και κίνδυνος για πρόωρες και απερίσκεπτες ενέργειες. Οι εσωτερικές εντάσεις ωστόσο είναι ισχυρές.
 
Δημιουργεί μια υπερβολική ένταση και απογοήτευση που είναι δύσκολο να εκφραστεί, τόσο προσωπικά αλλα και πολιτικά. Ο ανάδρομος Άρης σημαίνει ότι πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν ενεργήσετε. Τα μοιραία γεγονότα και τα επαναλαναμβομενα θέματα θα ενισχύσουν κάποιες από τις ισχυρές επιθυμίες σας αλλα και κάποια ισως χρειάζονται περισσότερη δουλειά και προετοιμασία ακόμη, στο παρασκήνιο, προτού ενεργήσετε.
 
Τέτοια γεγονότα μπορεί να είναι επώδυνα,αλλά χρειάζονται για να αποφύγετε και να μην κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Μπορεί να έχετε παλέψει με τις καταστροφικές συμπεριφορές του Άρη όπως οργή, βία ή σεξουαλική κακοποίηση. 
Αν ναι, τα γεγονότα θα σας αναγκάσουν να παραδεχτείτε ότι έχετε υπάρχουν προβλήματα διαχείρισης θυμού. Και αυτό θα μπορούσε να είναι μια πολύ οδυνηρή εμπειρία.
 
Ο ανάδρομος Άρης δείχνει μαζί με τα υπόλοιπα (εντός Κοινοβουλίου σε πολιτικό επίπεδο- δείχνει ατιμωρησία, ο πλούτος που αποκτάται μέσω παράνομων μέσων, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρημάτων, της υπεξαίρεσης και της πλαστογράφησης των επίσημων εγγράφων.)
 
Θα σημειωθούν εντάσεις και σκηνές απείρου κάλλους, σοβαρά προβλήματα και ραγδαιοτατες εξελίξεις και ίσως διάλυση της βουλής και εκλογές αλλά θα επηρεάσει και συμμαχικές δυνάμεις.Ωστόσο, μπορεί να συμβολίζει την ταχύτητα των γεγονότων ίσως λόγω του ίντερνετ που παίζει σημαντικό ρόλο.
Συνάδει και με μαζικές εξεγέρσεις,η έκθεση μας σε κίνδυνο, στενοχώρια και ψυχολογική πίεση,βια,έλλειψη ισορροπίας,ισχυρές επεμβάσεις,ξαφνικά γεγονότα, επανάσταση και οργή από τον λαό.Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη κυβερνά τον 4 και 5 οίκο του χάρτη.
 
Έχουμε στον χάρτη τον σχηματισμό ενός Ταυ-τετράγωνου(Αρης, Σελήνη, Ήλιος,Νότιος και Βόρειος Δεσμός, Ουρανος,) που ενεργοποιείται από την σεληνιακή έκλειψη και όλα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.Οι εντάσεις και η οργή οδηγούν σε τραγικά γεγονότα και ραγδαιοτατες εξελίξεις.Ο κίνδυνος είναι πράγματι αρκετά υψηλός.Η σοφία και η βοήθεια από τον Κρόνο είναι ελάχιστη μπροστά στον σχηματισμό αυτό αλλά και το τετράγωνο Αρη/Ουρανού.
 
Η Σελήνη δεν είναι άνετη σε αυτό τον δεκανό που συμβολίζει την κοπή του ομφάλιου λώρου προς στην ελευθερία. Συμβολίζει εξεγέρσεις.Η Σελήνη αναζητά συνεχώς την «υποσχόμενη γη»,(Promised Land) αλλά σπάνια τη βρίσκει.Η βίαιη ενέργεια ωστόσο που χρειάζεται απεγνωσμένα για να γίνει η κάθαρση είναι απαραίτητη, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε.
 
ΑΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ
Η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον Υδροχόο φαίνεται να μην έχει πλέον διέξοδο και υποστηρίζει ακράδαντα συναισθήματα οργής, εντάσεις, βια, μαζικές κινητοποιήσεις, ανατροπές και προβλήματα. Το τετράγωνο Σελήνης /Ουρανού,επηρεάζει τους λαούς,είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει αστραπιαίες μεταβολές της διάθεσης, αναβρασμό αλλά και παρορμητικές αντιδράσεις,ανταρσία.

Μπορεί να έχετε λίγη υπομονή για οτιδήποτε απαιτεί δέσμευση ή εστίαση αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι πολύ πιθανό να επαναστατήσετε ενάντια όποιον προσπαθεί να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι, είτε είναι οι κανόνες είτε οι αποφάσεις ενός κράτους η ενός ηγέτη.Ο Ουρανός βέβαια από την άλλη στον 1 οίκο, κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για χαλάρωση λόγω της έντονης ανησυχίας, ή της προσδοκίας μας για κάτι νέο και καλύτερο.
 
Η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη στον Υδροχόο αναμένεται να προκαλέσει ρήξη και ξαφνικές αλλαγές, είτε σε προσωπικές σχέσεις είτε σε πολιτικό επίπεδο, φέρνοντας σημαντικές εξελίξεις.Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε συναισθηματικές εκρήξεις από φίλους ή την οικογένεια. Ίσως να υπάρξουν συναισθηματικά απαιτητικές καταστάσεις σε σχέση με τους στόχους σας η ακόμα και τα παιδιά σας.
 
Οι όψεις Σελήνης/Αρη/Ουρανού,προκαλούν εντάσεις,οργή,βια,θυμό,  αναταραχές και αναστατώσεις,αγωνία και φόβο,αλλά και έντονη ανάγκη για ελευθερία.Συνήθως παρατηρούνται κοινωνικές μεταβολές, αναστατώσεις και ανατρεπτικές καταστάσεις.Οι περισσότεροι πλανήτες κυβερνούν το πάνω μέρος του χάρτη και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στην εξωτερική πολιτική κρατών.
 
Οι αιχμηρές λεπίδες του Άρη συνδυάζονται με την ξαφνική δράση του Ουρανού,ώστε να μπορέσουν να προκαλέσουν μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Ουρανός αγαπά να σοκάρει και να επαναστατεί στη μητρική του χώρα. Θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό, απορρίπτοντας τον δικό τους πολιτισμό, παντρεύοντας τους με κάποιον άλλης φυλής ή μετακομίζοντας σε μια χώρα όπου γίνονται «αλλοδαποί».
Η Ολική σεληνιακή έκλειψη ημι-εξαγωνιζει τον Κρόνο στον 9ο οίκο, αλλά η επιρροή του είναι ελάχιστη, για να βοηθήσει και να σας κάνει να αισθάνεστε την προστασία της οικογένειας και του συντρόφου σας η γενικότερη ασφάλεια λόγω των εξωτερικών γεγονότων και εξελίξεων. 
Ο Κρόνος θα προσπαθήσει να μετριάσει τα συναισθήματά ανησυχίας και έντασης ως ένα ένα βαθμό.

Πρέπει να γίνει προσπάθεια για περισσότερη, υπομονή και υπεύθυνη στάση. Τα συναισθήματα δέσμευσης, σεβασμού και αφοσίωσης στην οικογένεια μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρά όσο ο θυμός και η δυσαρέσκεια σας, αλλά μπορεί να σας εμποδίσουν να κάνετε κινήσεις που θα εξαντλήσουν την ενέργεια σας αλλά που σύντομα θα μετανιώσετε, εκτός αν υπάρχουν θετικές όψεις στον γενέθλιο χάρτη σας.
 
Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη (σύνοδος Σελήνης/Αρη) θα επηρεάσει την χώρα μας που ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου, φέρνοντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και περίεργα γεγονότα τους επόμενους μήνες, με τον δυσμενή τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα (παράδοση εδαφών και ιστορίας, δήθεν έξοδος από μνημόνια, επιτήρηση για τα επόμενα χρόνια όπως είχε προβλεφθεί στην ηλιακή επιστροφή της χώρας μας για το 2018).

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω μέσα απο την Ελλαδα.
 
 
 
Αυτή θα πραγματοποιηθεί και θα επηρεάσει τον 10ο οίκο του Χάρτη Ανεξαρτησίας,1830,που συνδέεται με την κυβέρνηση,ο βασιλιάς και η βασιλική οικογένεια, ή ο πρόεδρος της χώρας,ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, οι διοικητικές δυνάμεις,οι ανώτερες τάξεις τα δημόσια πρόσωπα και η υψηλή κοινωνία.Αντιπροσωπεύει την εθνική υπερηφάνεια, την ακεραιότητα της χώρας και την εκτίμηση ή όχι των άλλων κρατών για αυτήν.Τα υπουργεία Προεδρίας και Επικρατείας.
 
Αλλαγές και ανατροπές γίνονται μέσω ρήξεων στο ζώδιο αυτο. Ανατροπές και αναταράξεις θα υπάρξουν και στην διεθνής οικονομία.Ο Υδροχόος συνδέεται και θα επηρεάσει το διαδίκτυο, την ταχύτητα των γεγονότων και την τεχνολογία, τους υπολογιστές,τον ηλεκτρισμό και τα δίκτυα ηλεκτρισμού,τις ανθρώπινες ομάδες,τους εθνικούς στόχους και ιδανικά, είναι η ικανότητα ενός έθνους να επενδύει για το συμφέρον ενός λαού.
 
ο χαρτης του 1830  σε συγκριση με την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη
 
Το ζώδιο του Υδροχόου συνδέεται με την ηλεκτρική ενέργεια, το κοινοβούλιο, τη τοπική αυτοδιοίκηση.Είναι η πρόοδος,η αλλαγή.
 
Ο Αρης σε σύνοδο με την Σεληνιακή έκλειψη με 1 μοιρα διαφορά, σχηματίζει επίσης και όψη αντίθεσης με τον Ήλιο και τον Βόρειο δεσμό στον Λέοντα.Εντείνει τις αναστατώσεις, σηματοδοτεί αποτυχίες σε πολιτικό επίπεδο, εντάσεις και σε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες μεταξύ κρατών,  σημαντικές κρίσεις, εντόνους καυγάδες και φιλονικίες με την αντιπολίτευση.
 
Οι όψεις έχουν το αποτέλεσμα ίσως την φυλάκιση κάποιων πολιτικών, και επίσης συνδέεται με την εκτόξευση πυραύλων αλλά ίσως και πυρηνικών.

Η αντίθεση Ηλίου/Ουρανού την βρίσκουμε σε περιπτώσεις επιστράτευσης, την ξαφνική προσαρμογή σε νέες συνθήκες και περιστάσεις,συνδέεται με ατυχήματα και καταστροφές,και αναταραχές.

Οι υπόλοιπες όψεις παραμένουν όπως η σύνοδος Δια-Κρόνου,το τετράγωνο Κρόνου-Πλουτωνα,και η σύνοδος Αρη-Ουρανού.
 
Σημαίνει την διάλυση ομάδων και πολιτικών συμμαχιών,ακόμη και του κοινοβουλίου.Σε κάθε περίπτωση διαλύει συνεργασίες.Συνδέεται με την λήψη εκτατών μέτρων και φυσικών καταστροφών και πολέμου,και ισχυρές μαζικές φωτιέςαλλά και εκτατών γεγονότων.
 
 
Στον χάρτη Μεταπολιτευσης η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη επηρεάζει τον άξονα οικονομίας, (2-8ος οίκος- εδάφη, τραπεζες, χρήμα, συντάξεις, χρέος) και μαλιστα εκεί ο Αρης ειναι σε αντιθεση με τον Ήλιο.
 
Ερμής/Δίας/Κρόνος/MCεξουσία, περιορισμοί, αδιακρισία, ετυμολογία, πετυχημένη προπαγάνδα, η οργάνωση ομιλιών και διαλέξεων, πετυχημένοι ρήτορες.
 
Κρονος/Βορειος Δεσμος/Πλουτωνας– πένθος, στέρηση, απώλεια, εμπόδια.
Ουρανος/Ωροσκόπος/Πλουτωνας- η χρήση βίας, δύσκολες συνθήκες
 
Σελήνη/MC/Πλουτωνας- συναισθηματική πτώση, περιορισμοί, ξαφνικό σοκ του λαού.
 
ΉλιοςMC-Πλουτωνας– η πραγματοποίηση ενός περίεργου σχεδίου, μια τραγική μοιρα, η χρησιμοποίηση βίας για την εκπλήρωση σχεδίων από την εξουσία.
 
ΉλιοςΚρόνος-Πλουτωνας– ένα βίαιο μπλοκάρισμα.
 
Αρης-Κρόνος-Πλουτωνας– δολοφονία, ο θάνατος ενός μεγάλου αριθμού ατόμων, βλάβη, τραυματισμός, κίνδυνος, καταστροφή.
 
Ερμής-Πλουτωνας-βόρειος δεσμός– διανοητική κυριαρχία πάνω στις μάζες.
Ερμής-Αρης-βόρειος δεσμός– δυσάρεστη κατάσταση, φασαρίες, ταραχές
 
Ερμής- βόρειος δεσμός -Δίας– πετυχημένη οργάνωση, ομαδική συνεργασία
 
Δίας-Πλουτωνας-Πωσειδωνας-εξαπάτηση, κοροϊδία, έξω από την πραγματικότητα, γενική απογοήτευση,ζημιά,βλάβη μεγάλης έκτασης
 
Ερμής-Πωσειδωνας-ωροσκόπος– ψεύδος,άπατη,απατεώνας
Ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με ενέργειες – Διαταραχές ή αναστάτωση -κλιμάκωση – Αιφνίδιες λοιμώξεις – ατυχήματα – ξέσπασμα καταιγίδων
 
Ηλεκτρικές καταιγίδες – Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με δραστικά ή βίαια μέτρα – Ατυχήματα με υπερβολική ισχύ
Σταθεροποίηση ιστορικών συνθηκών για το μέλλον – Απότομες αναχωρήσεις σχετικά με το θέμα – Τερματισμοί που σχετίζονται με καταστάσεις κρίσης – 
 
Εκπλήξεις που σχετίζονται με οριστικά αδιέξοδα – Εμπόδια ή αντίσταση σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις – Απρόβλεπτες καθυστερήσεις που σχετίζονται με όρια ή σύνορα –  Ξαφνικά αδιέξοδα – Εξάντληση εμποδίων που αφορούν εμπόδια ή αντίσταση – Ξαφνικοί θάνατοι
 
Αύξηση εντάσεων – Εκτεταμένες διαταραχές ή αναστάτωση – Εκτεταμένες αναταραχές
 
Εντάσεις που αφορούν σημαντικές ζημίες, τραυματισμούς ή καταστροφές – Απρόβλεπτες απώλειες που σχετίζονται με το ανεξάρτητο καθεστώς – 
 
Διαταραχές που σχετίζονται με επίσημες απώλειες
 
Διάδοση ή επέκταση της βίας- Νερό ή αέρας – Θύελλες – Μεγάλες απογοητεύσεις – Μεγάλη θυσίες — Μεγάλη απώλεια – Συμμετοχή σε απάτη – Έντονη χειραγώγηση – Ανεπαρκείς αγώνες – Έντονη εξαπάτηση
 
Αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση με εντολή από το κράτος – Καθυστερήσεις σε σχέση με σημαντικές εργασίες – Νέα προβλήματα διαχείρισης – Προβλήματα που σχετίζονται με επίσημα θέματα – πολιτικό διαζύγιο
 
Οικονομικές θυσίες – Αυξήσεις που σχετίζονται με ανησυχίες ή φόβους – Σύννεφα στην ευτυχία – Ελλείψεις χρημάτων – Οικονομικές απώλειες – Αδικία
Αυξανόμενες κρίσεις – Αύξηση ακαμψίας
 
Θρησκευτικές διαφορές – Διαχωρισμοί που σχετίζονται με τη θρησκεία
Πραξικόπημα – Μεγάλη ένταση έξω στον κόσμο – Οι δικτατορίες
 
Exit mobile version