ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ- 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

στις
Μερική Έκλειψη Ηλίου – Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου 2018, στις 18 μοίρες του Λέοντα (σηματοδοτεί εχθρότητες,αλαζονεία), στον 10 οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου.Η έκλειψη αυτή είναι σημαντικη για τις κυβερνήσεις, όπου κλείνει τον κύκλο των εκλείψεων μέσα στο 2018 και αλλά όμως θα είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε με νέα δεδομένα,απελευθερωμένοι,τουλάχιστον,ψυχολογικά από οτιδήποτε μας είχε στεναχωρήσει και μπερδέψει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε προσωπικο επίπεδο.

Σταθερές σχέσεις,ίσως αποζημιώσουν για την ψυχολογική φθορά που έχουμε υποστεί. Επηρεάζεται κυρίως ο σταθερός σταυρός,Ταύροι,Λέοντες,Σκορπιοί,Υδροχόοι γεννημένοι στις αρχές του πρώτου δεκαημέρου και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες και ωροσκόπο στα αντίστοιχα ζώδια.
Στις 11 Αυγούστου η μερική ηλιακή έκλειψη στην 18η μοίρα και 41 πρώτα λεπτά του Λέοντα με μεσουράνημα στον Λέοντα.Η έκλειψη ανήκει στον κύκλο Σάρος 155. Η έκλειψη γίνεται σε σταθερό ζώδιο και σε γωνιακό οίκο και με εμπλοκή του Ερμή ο οποίος θα είναι σε ανάδρομη πορεία.Σημαντικές εξελίξεις είναι πιθανόν να σχετίζονται με απώλειες ή με απομάκρυνση ατόμων να οδηγούν σε αλλαγές, στην κοινωνία ή στην πολιτική αρένα της χώρας μας. Είναι στιγμή που κάτι καινούργιο δημιουργείται και η συνείδησή μας θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες και ενέργειες που μπορούν να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην ζωή μας.

Ένας νέος κύκλος αρχίζει,νέες ομάδες δημιουργούνται, αν και αυτό χρειάζεται προσπάθεια και υπομονή.Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι και αυτός ανάδρομος και λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αποσυνδέσει από το παρελθόν και να προετοιμάσει τις κινήσεις μας, μέσα από την προσαρμογή μας στα νέα δεδομένα.

 

Σε ατομικό επίπεδο η έκλειψη επηρεάζει τους γεννημένους από 6-9/2, από 8-11/5, από 10-13/8, από 10-13/11 και όσους έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο από την 17η μέχρι την 20η μοίρα του σταθερού σταυρού.Από αντισκιά επηρεάζονται οι γεννημένοι 2/5 και 4/11 και όσοι έχουν πλανήτη ή προσωπικό σημείο στην 11 μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Δεύτερος δεκανος Λέοντα [Δία]. Πολλά προβλήματα, ανησυχίες στους βασιλιάδες, πρίγκιπες και μεγάλους άντρες. [6 Ράβδοι]
 
Εάν η έκλειψη πραγματοποιείται στο μεσουράνημα του χάρτη, τα γεγονότα θα αρχίσουν να εμφανίζονται κατά τον 4 με 8 μήνα, μετά την έκλειψη και τα κύρια αποτελέσματα θα συμβούν κατά το δεύτερο ή μεσαίο τμήμα της εν λόγω περιόδου.
Εκλείψεις σε Πύρινα ζώδια- Αυτές απειλούν την καταστροφή των βοοειδών και των προβάτων,την εξορία ή τη φυλάκιση ή τη δολοφονία κάποιου βασιλιά ή αξιοσημείωτου προσώπου ή μεγάλου κυβερνήτη. Πολλή δυσαρέσκεια, οργή και διαφωνίες μεταξύ των ανθρώπων. Μετακινήσεις στρατευμάτων, μάχες, πυρκαγιές, πυρετός, εμετός και σπανιότητα των καρπών της γης, ειδικά στις περιοχές που πλήττονται από την έκλειψη.
Η ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου 2018 θα είναι μια μερική ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή στη Βόρεια Αμερική, τη Γροιλανδία, στη Βόρεια Ευρώπη και στη βορειοανατολική Ασία. Η μέγιστη φάση της μερικής έκλειψης θα καταγραφεί στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα, κοντά στο νησί Wrangel.
 
Η έκλειψη παρατηρείται στον Καναδά, τη Γροιλανδία, τη Σκωτία, τις περισσότερες σκανδιναβικές χώρες (Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία),Εσθονία, Λετονία, σχεδόν σε ολόκληρη τη Ρωσία (εκτός από τα νοτιοδυτικά της γραμμής που διέρχεται περίπου από το Pskov και τα πιο ανατολικά μέρη της Άπω Ανατολής), στο Καζακστάν, την Κιργιζία, τη Μογγολία και την Κίνα.Κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος,η έκλειψη θα παρατηρείται στη Βόρεια και Νότια Κορέα.
 
 
 
Σε παγκόσμια κλίμακα, η μερική έκλειψη διαρκεί περίπου 3,5 ώρες, ξεκινώντας από την ανατολή της βορειοανατολικής Βόρειας Αμερικής και τελειώνει κατά το ηλιοβασίλεμα κατά μήκος της Ασιατικής ακτής του Ειρηνικού.
Κύκλος Σάρος 155: 1928,1946,1964, 1982,2000, 2018. Τα γεγονότα που αντιστοιχούν και έχουν επαναληφθεί στις τελευταίες εκλείψεις οπότε είναι περιττό να τα ξαναεπαναλαβουμε, αλλα παραθέτω συνδέσμους σε αυτά.
 
Ο Λεων είναι σημαντικό ζώδιο, στην πολιτική αστρολογία, για το σκοπό αυτό πρέπει να εξετάσουμε τις χώρες ή τις πόλεις που υπάγονται στην κυριαρχία του Λέοντα, το σύμβολο στο οποίο βρίσκεται ο ήλιος της έκλειψης κατά τη διάρκεια του γεγονότος. Πρέπει επίσης όμως να λάβουμε υπόψη ότι η ορατότητα της έκλειψης θα ενισχύσει σημαντικά την επίδρασή της.
Η ενέργεια απορρέει από τη πρώτη Ολική ηλιακή έκλειψη της 21ης Αυγούστου, 2017, και είναι παραγωγό της, που θα οδηγήσει στα γεγονότα του 2019. Ενώ η σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει την ψυχολογία και τα συναισθήματα των λαών, το νερό, και έχει να κάνει με ζητήματα του παρελθόντος, η ηλιακή επηρεάζει τους ηγέτες.

Στην έκλειψη του 2017 είχαμε μια ευθυγράμμιση στο ζώδιο του Λέοντα (πείνα) στον 6ο οίκο αλλά και τώρα επαναλαμβάνεται μία ακόμη σημαντικη ευθυγράμμιση σε αυτό το ζώδιο στον 10ο οίκο. http://eastroephimerides.blogspot.com/2017/07/2017_23.html

Χώρες που κυβερνά ο Λέων περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν,Γαλλία, Ιταλία, Μακεδονία, Ρουμανία, Σικελία, Ζανζιβάρη, Μπουτάν ,Βολιβία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία Τσαντ, Ακτή Ελεφαντοστού,Γκαμπόν,Ινδονησία, Βόρεια Κορέα, Νότια Κορέα, Κιργιζία Μαλαισία Μαλδίβες,Νικαράγουα,Πακιστάν, Μογγολία Σεϊχέλες,Σιγκαπούρη Ουκρανία και Μαδαγασκάρη. η Αυστρία (κυρίως το Λιντς),το Βέλγιο (ιδιαίτερα η Γάνδη) ,η Αγγλία (ειδικά το Μπρίστολ),η Τουρκία και η Συρία ειδικά η Δαμασκός, η Κύπρος είναι οι τοποθεσίες που παραδοσιακά θεωρούνται ότι ανήκουν στην κυριαρχία του Λέοντα.

Οι πόλεις που κυβερνά ο Λέων περιλαμβάνουν το Μπρίστολ,τη Βομβάη,το Σικάγο, τη Μαδρίτη, το Λος Άντζελες, τη Φιλαδέλφεια,τη Ρώμη και το Bath. Θα επηρεαστούν όμως χώρες και πόλεις που έχουν στον χάρτη τους πλανήτες στον Λέοντα (Ισραήλ)

10οςοίκος- Η θέση μας στη κοινωνία. Εδώ θα βρούμε τους δείκτες του επαγγέλματος . Είναι συνδεδεμένος με το ζώδιο του Aιγόκερω και για αυτό προσδιορίζει την ικανότητα μας για κοινωνική καταξίωση και εξέλιξη.

Η αποδοχή ή μη της ιεραρχίας.Οι δυνατότητες μας να γίνουμε γνωστοί σε ευρύτερα πλαίσια. Τα βασίλεια, εξουσία, αρχηγοί κρατών, οι ευγενείς, οι τιτλούχοι.Η τιμή του προϊόντος. Η μητέρα.Διευθυντικά στελέχη.Δημοτικότητα Είναι πάρα πολύ σημαντικός οίκος, δείχνει τον αρχηγό του κράτους, τον πρόεδρο της δημοκρατίας,τον πρωθυπουργό, τα δημόσια πρόσωπα, την υψηλή κοινωνία. Για τις χώρες που έχουν βασιλεία δείχνει το βασιλιά.Γενικά είναι η ανώτατη αρχή και τα πρόσωπα που έχουν ισχυρή θέση σε ένα κράτος. Εξουσιάζει και την τιμή και την φήμη της χώρας.
Η μερική ηλιακή έκλειψη Αυγούστου μας δείχνει την ηλιακή έκλειψη  να αποτελείται από ένα σκληρό Ταυ-τετραγώνου (Ουρανος/Αρης/Βόρειος Δεσμός). Το σταθερό αστέρι που ενεργοποιείται σε αυτή την έκλειψη είναι ο Merak στον αστερισμό του Ursa Major, ο οποίος αγαπά να δίνει εντολές και συνδέεται με την κυριαρχία! Αυτός ο αστερισμός εξακολουθεί να δίνει τρομερές εντολές σε περιόδους πολέμου, αλλά ακόμα και όταν οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν είναι θέμα ζωής ή θανάτου και πρέπει να γίνουν γρήγορα. Αυτή την στιγμή, αν μη τι άλλο, όλα αυτά που συμβαίνουν είναι άκρως σημαντικά. Ίσως να είναι και οι τελευταίες εκλείψεις που έχουν πλέον προειδοποιητικό χαρακτήρα.

***Μετα από καιρό, η Σελήνη αλλά και η ευθυγράμμιση στον Λέοντα για άλλη μια φορά προειδοποιεί τις ηγεσίες του πλανήτη ότι τα μέτρα και η μακρά περίοδο λιτότητας θα πρέπει να τελειώσει για χάρη της μακροπρόθεσμης ευημερίας ειδάλλως τα επακόλουθα θα είναι αρνητικά.***

Ο Ήλιος σε σύνοδο με την Σελήνη, ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, ο Ήλιος σε ημιτετράγωνο με την Αφροδίτη, ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Δια, ο Ήλιος σε κουινκαξ με τον Πλούτωνα. Η ευθυγράμμιση σχηματίζεται μεταξύ Ηλίου, Σελήνης, Ερμή, και Βορείου Δεσμού.

Η δεύτερη ανάδρομη πορεία του Ερμή άρχισε στις 26 Ιουλίου 2018 στις 23 ° 27 ‘Λέων. Δεν υπάρχουν σταθερά αστέρια κατά την έναρξη της ανάδρομης περιόδου. Οπότε ο Ερμής θα είναι κλασσικός ως προς την επιρροή του αυτή την περίοδο.Θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία και χρήση τεχνολογίας,νευρικό άγχος, καθυστερήσεις σε ταξίδια, το εμπόριο, τις συμφωνίες,θα φέρει παρεξηγήσεις και χαμένα αντικείμενα.

Ωστόσο, ο σχηματισμός Ταυ-τετραγώνου θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο επικίνδυνα σε πολιτικο επίπεδο, θα αυξήσει την ένταση και τον θυμό όπου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των εκλείψεων. Ο Ερμής επίσης θα επιστρέψει σε ορθή πορεία στις 16 Αυγούστου,2018,στις 11°31′ του Λέοντα.

Οι αρνητικές όψεις Ηλίου και Σελήνης, σηματοδοτούν την ήττα και τις δυσκολίες αλλά και απώλεια δημοτικότητας για τις παρούσες κυβερνήσεις σε διπλωματικό επιπεδο. Ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία σηματοδοτεί δυσκολίες,σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως στις κυβερνήσεις αλλά και απομακρύνσεις πολιτικών από κόμματα και συνεργασίες.
Στον χάρτη της έκλειψης βλέπουμε την αντίθεση Ουρανού/ωροσκόπου σηματοδοτεί αναταραχές και εξεγέρσεις ενάντια στις πολιτικές αποφάσεις και συμφωνίες, υψηλές εντάσεις,μεταβλητότητα και γενική αστάθεια τόσο στις σχέσεις με εχθρικές χώρες, στα πολιτικά κόμματα και κυβερνήσεις και πάσης φύσεως πολιτικές συνεργασίες αλλά βέβαια και στην οικονομία.Βλέπουμε ήδη την Αμερική να κηρύσσει εμπορικό πόλεμο προς την Κίνα και αναμένονται μεγάλες καταιγιστικές εξελίξεις και μεγάλη αστάθεια στα χρηματιστήρια. Η θέση αυτή επίσης υποστηρίζεται ταυτόχρονα από τις αρνητικές όψεις του Αρη στον Υδροχόο σε ανάδρομη πορεία.

Ωστοσο,σημαντικό ειναι ότι ο Δίας και ο Ερμής τετραγωνιζουν την έκλειψη Ηλίου και αυτο φαίνεται σαν δίκοπο μαχαίρι.Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε εξαιρετικά σίγουροι, περήφανοι, τυχεροί και αισιόδοξοι.Ο τρόπος με τον οποίο εκφράζετε την ευφορία σας είναι κρίσιμος για τον προσδιορισμό του αποτελέσματος, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από την καλή τύχη και την επιτυχία μέχρι την απώλεια και την αμηχανία.Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της έκλειψης είναι να δείξουμε σεβασμό, μετριοπάθεια και πειθαρχία.Μην αναλάβετε να κανετε πάρα πολλά διότι αυτό θα καταλήξει σε σπατάλη ενέργειας σας και δεν θα οδηγήσει πουθενά αν υπαρχει βιασύνη. Εστίαση της ενέργειας σας σε ένα ή δύο μόνο έργα.Να είστε συντηρητικοί με τα οικονομικά σας, λόγω της τάσης να συσσωρεύετε πράγματα που δεν χρειάζεστε πραγματικά. Υπάρχει επίσης μια τάση να τρώμε ή υπερβολικά να καταναλώνουμε φάρμακα και αλκοόλ ή να υπάρξουν άλλοι εθισμοι όπως τα τυχερά παιχνίδια. Μπορείτε να κάνετε την τύχη σας με το να εργαστείτε σκληρά. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε την μετριοπάθεια σε όλους τους τομείς της ζωής, με τη συμπεριφορά σας και την ηθική σας. Αυτή η ηλιακή έκλειψη μπορεί να προκαλέσει τη γενναιόδωρη πλευρά σας. Διασκεδάστε αλλά μην το παρακάνετε.

Το τετράγωνο Ερμη-Δια παραπέμπει σε ιδεολογικές μάχες.Αυτή η όψη δίνει μια αισιόδοξη και ευρεία προοπτική, αλλά μια τάση να υπερβάλλουμε και να υπερεκτιμούμε τα πράγματα.Θυμηθείτε να εστιάζετε σε μικρότερες λεπτομέρειες. Η έλλειψη συγκέντρωσης ή η αδυναμία εστίασης μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα κρίσης ή λάθη.Πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα λόγια σας και τη στάση σας. Η υπερβολική εμπιστοσύνη μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αλαζονικοί, φιλόδοξοι ή ακόμα και φανατικοί. Μην υποσχεθείτε λαγούς με πετραχήλια ή υπερεκτιμάτε τις ικανότητές σας όταν κανετε σχέδια για το μέλλον.

Από ολες τις όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος, πολύ σημαντικό είναι το κουινκαξ με τον Πλούτωνα. Αναφέρεται πάντα σε μια κρίση η απειλή είτε σε προσωπικο είτε σε κοσμικό επίπεδο.

Σε προσωπικο επίπεδο,μπορεί να αισθανθείτε μια έντονη συσσώρευση πίεσης σε ένα επίπεδο που έχει ως αποτέλεσμα την νευρωτική, εμμονή ή καταστροφική συμπεριφορά. Ένα συμβάν ή ένα άτομο μπορεί να ενεργοποιήσει αυτό το σημείο ανατροπής αφαιρώντας την προσωπική σας δύναμη.Στις σχέσεις θα μπορούσατε να αντιδράσετε προσπαθώντας να ελέγξετε και να χειραγωγήσετε το άλλο άτομο που θα είχε ως αποτέλεσμα συγκρούσεις και βια.

Αυτή είναι μια εξελικτική διαδικασία με καρμικές αιτίες και συνέπειες. Απαιτείται συμβιβασμός και οπισθοχώρηση. Στην πολιτική οι συμβιβασμοί θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν.

Μια θετική απάντηση θα ήταν ο περιορισμός του εγώ σας και η υποχώρηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε μια υψηλότερη δύναμη. Μια αρνητική απάντηση θα ήταν να παραχωρήσετε τη δύναμή σας σε μια σκοτεινότερη δύναμη και να υποστηρίξετε το εγώ σας με ουσίες, χειραγώγηση ή βία. Αυτή η κρίση, καμπή ή μια σοβαρή απόφαση θεωρείται καλύτερα ως άσκηση αυτο-βελτίωσης. Μπορείτε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας προς το καλύτερο και να έχετε θετική επίδραση σε κάποιον ή στην ανθρωπότητα εν γένει.

Η οψη αυτή επισημαίνει επίσης την ανισορροπία εξουσίας σε σχέση με τον φεμινισμό. Θα υπάρξει αύξηση της έντασης που θα οδηγήσει σε δραματικά γεγονότα όπως κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακή συμπεριφορά ή άλλες καταχρήσεις της εξουσίας. Τα μυστικά θα εκτεθούν και η φήμη τους θα καταστραφεί.Ο Πλούτωνας κυβερνά μεγάλα πολιτικά κινήματα και πολυεθνικές εταιρείες. 

Έτσι, θα υπάρξουν πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που θα αυξήσουν τις εντάσεις για κάποιους, αλλά θα κάνουν τα πράγματα καλύτερα για τους άλλους. Θα υπάρξει επίσης μετατόπιση της ισορροπίας εξουσίας μεταξύ πολιτικών κομμάτων, εθνών και εντός του φεμινιστικού κινήματος.


Ο Ηλιος σε αντίθεση με τον Αρη αυξάνει το επίπεδο της αυτοπεποίθησης για την επίτευξη των ισχυρότερων επιθυμιών σας. Χρησιμοποιήστε υπομονή, τακτικές και μια λεπτότερη προσέγγιση για να αποφύγετε τους κινδύνους η να ενεργείτε ριψοκίνδυνα. Άλλοι άνθρωποι μπορεί να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν από σας, ειδικά εάν είστε ο ήσυχος ή υποτακτικός τύπος. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για τις έντονες επιθυμίες σας και να αποφύγετε επιχειρήματα. Η σεξουαλική δραστηριότητα, η άσκηση, ο αθλητισμός και η σκληρή σωματική εργασία είναι άλλοι τρόποι να διοχετεύσουν αυτή την επιθετική ενέργεια.

Η αντίθεση Ηλίου/Αρη και το κουινκαξ με τον Πλούτωνα σε πολιτικό επίπεδο φέρνει ισχυρές εντάσεις, μια πολιτική κρίση που είναι σε εξέλιξη, μαζικές ισχυρές πυρκαγιές αλλά και ισχυρούς σεισμούς της κλίμακας άνω τον 6 Ρίχτερ (Ταυ-τετράγωνο), βιασύνη σε αποφάσεις, ισχυρογνωμοσύνη, αλλά και αναστατώσεις.

Το Τετράγωνο Ηλίου/ Ουρανού υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για ανοιχτό πνεύμα και ευελιξία. Η συσσώρευση της νευρικής έντασης μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτη συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε απότομη κίνηση, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, ακόμη και ατυχήματα. Επομένως, αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να δουλέψετε ή να πειραματιστείτε. Οι εκρήξεις θυμού θα έδειχναν μια τρομακτική και απροσδόκητη πλευρά της φύσης σας εάν αυτή η παρορμητική και επαναστατική ενέργεια παίρνει το καλύτερο από σας.

Επίσης είναι δείκτης ατυχημάτων, καταστροφών, μπορεί να δείχνει επιστράτευση η φυλακίσεις πολιτικών, ταραχές.
Το Τετράγωνο Αρη/ Ουρανού αυξάνει περαιτέρω την επιθυμία να απαλλαγούμε από περιορισμούς και να επαναστατούμε εναντίον της εξουσίας.Η τάση να δρούμε ακανόνιστα χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αναταραχές και βία.Δεν μπορείτε να συγκρατήσετε αυτήν την ασταθή ενέργεια, έτσι πρέπει να εκφράσετε την τρελή, δημιουργική ή εφευρετική πλευρά σας σε ένα ασφαλές περιβάλλον τουλάχιστον σε προσωπικο επίπεδο.Γι ‘αυτό βρείτε μια δημιουργική διέξοδο κοινωνικά, σεξουαλικά ή μέσω ενός χόμπι. Αποφύγετε τις παρορμητικές ενέργειες και τη λήψη επικίνδυνων κινδύνων αυτό το χρονικό διάστημα.Η έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα, ειδικά όταν οδηγείτε ή εργάζεστε με ηλεκτρισμό ή τεχνολογία. Εάν δεν έχει σπάσει κάτι, απλά μην το διορθώσετε.

Η σύνδεση των όψεων μεταξύ τους δείχνει μια εικόνα αρκετά βίαιη που απορρέει από τρεις εκλείψεις, σε λιγότερο από ένα μήνα. Η ποσότητα ενέργειας είναι ασυνήθιστη. Συμβολίζουν τους αγωνιστές της ελευθέριας, τους βίαιους ανθρώπους, τους επαναστάτες. 

Τον αγώνα για επιβίωση, ένα τεστ νεύρων στις κυβερνήσεις και τα χρηματιστήρια, τα ατυχήματα, την μεγάλη ψυχολογική πίεση όπου ασκείται, την αδιαλλαξία, την έλλειψη ανεκτικότητας.Τα ξαφνικά γεγονότα και εξελίξεις, τις γρήγορες αποφάσεις, την επιθυμία για ανεξαρτησία.

Εφαρμόζοντας αυτό το Ταυ-τετράγωνο στον Ερμή ανάδρομο φέρνει επιθετικές σκέψεις και λεκτικές επιθέσεις σε κυβερνητικό επίπεδο.

Κάνει τους ανθρώπους αναξιόπιστους, προκλητικούς και επαναστατικούς. Ίσως κάποιοι από σας να αλλάξουν σχέδια χωρίς προειδοποίηση και να χάσουν ευκαιρίες χωρίς προειδοποίηση ή καμιά εξήγηση.Το τηλέφωνό σας ή ο υπολογιστής ενδέχεται να παρουσιάσει δυσλειτουργία και η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο ενδέχεται να είναι ασταθής. Σε πολιτικό επίπεδο θα φέρει χάος, αστάθεια, και απρόσμενες εξελίξεις.


ΗΛΙΑΚΗ ΈΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ

Ο Ερμής σε συνοδο με την ηλιακή έκλειψη ενισχύει τη δημιουργική στρατηγική νοημοσύνη του αστεροειδή Pallas.Αυτό σημαίνει ότι αυτή η έκλειψη θα σας κάνει να σκεφτείτε και να θέσετε ερωτήσεις, και να συζητήσετε.Ο ανάδρομος Ερμής θα περιπλέξει όλες τις διαπραγματεύσεις και τις αποφάσεις σε πολιτικο επιπεδο.Μπορεί να υπάρξει χάος με τις σκέψεις σας, τις επικοινωνίες, τα ταξίδια και την χρίση ηλεκτρονικών gadget. Προσέξτε ιδιαίτερα με τα λόγια σας και προσπαθήστε να μην αντιδράσετε πολύ γρήγορα σε οποιαδήποτε επιχειρήματα ή προκλήσεις.

Ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε νευρικοί και ανήσυχοι. Έτσι, πάρτε λίγο χρόνο εάν αρχίσετε να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από τον ταραχώδη ρυθμό. Μπορεί να βρεθείτε να μιλάτε για διάφορα πράγματα, να θυμάστε για το παρελθόν ή να συναντάτε απροσδόκητα ανθρώπους από το παρελθόν σας. Οι διαπραγματεύσεις και τα επιχειρηματικά θέματα θα βρίσκονται σε κατάσταση ροής. Ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες δεν θα είναι ακόμα διαθέσιμες, ή άλλοι άνθρωποι δεν θα είναι αξιόπιστοι ή ειλικρινείς.6 ΡΑΒΔΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Αυτή η κάρτα είναι για τη νίκη.Ένα μεγάλο μέρος του πάθους εστιάζεται σε ένα συγκεκριμένο άτομο ή στόχο. Η εμπιστοσύνη και η αυτοεκτίμηση είναι σε υψηλό επίπεδο και ταιριάζουν καλά με τη υπερηφάνεια του Λέοντα στον δεύτερο δεκανό και το πολύ υγιές εγώ. Αυτοί οι Λέοντες  έχουν κερδίσει την ανταμοιβή τους.Η απάντηση είναι Ναι. Η επιτυχία είναι δική σας. Κερδίσατε … ..είναι η νίκη σε ό, τι κι αν επιδιώκετε ή αγωνίζεστε. Ωστόσο, θα είναι μόνο αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς, αντοχής, και έντονης αποφασιστικότητας από μέρους σας.Εάν είστε διατεθειμένοι να κάνετε μεγάλες προσπάθειες, τότε θα ανταμειφθείτε καλά. Αλλα οι αγώνες κερδίζονται με την μάχη. “~


ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ

Η σύνοδος του Merak με την έκλειψη είναι σημαντικη. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, το Ursa Major είναι σαν τον Άρη. Λέγεται ότι δίνει μια ήσυχη, συνετή, ύποπτη, δύσπιστη, αυτοπεριορισμένη, ασθενή φύση, αλλά ένα άβολο πνεύμα και μεγάλο θυμό και υπόκειται σε εκβιασμούς όταν ενοχληθεί.
Ο Μεράκ έχει σημασία στο ζώδιο του Λέοντα και είναι ένδειξη ότι κάποιος αγαπάει υπερβολικά να διοικεί και να κυριαρχεί. Αυτό το αστέρι αυξάνει την δύναμη για να πάρει στη ζωή αυτό που θέλει και αυτό συμβαίνει ειδικά εάν είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο, τον Άρη ή τον Πλούτωνα.Αλλά στην καθημερινή αστρολογία, η Αρκούδα «είναι ιδιαίτερα ζημιογόνος σε σχέση με τις υποθέσεις των εθνών και των βασιλέων». [2]Με μια ηλιακή έκλειψη αυξάνει ιδιαίτερα τη δύναμή του για να προχωρήσετε στη ζωή. 

Το αστέρι Acubens με τον Ερμή δίδει δραστηριότητα, κακία, δηλητηρίαση, ψέμα και εγκληματικότητα. Μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ανισόρροποι, πικρία, αναποφασιστοι και αβοήθητοι. Ο Δρ. Μόρς λέει ότι μια σπουδαιότητα του Acubens είναι η αναγκαστική χρήση της εφαρμοσμένης νοημοσύνης όταν βρίσκει τον εαυτό του σε μάχη με εντολή κάποιου άλλου. Αλλά μια γενικά πιο θετική ποιότητα που διαβάζεται από την Acubens είναι αυτή της έντονης νοημοσύνης και της εύκολης αντιμετώπισης προβλημάτων, για τα οποία κάποιος θα μπορούσε να κερδίσει μεγάλη δημόσια φήμη. Αλλά, πάλι, σημειώνει ότι το κάνουμε αυτό υπό την πίεση άλλων που απαιτούν «από πίσω». 
ΜΥΘΟΣ Ursa Major- Καλλιστώ – Μεγάλη Αρκούδα

Στην Ελληνική Μυθολογία η Καλλιστώ φέρεται ως κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα. Το όνομά της προήλθε από την ελληνική λέξη κάλλος, που σημαίνει ομορφιά, ωραιότητα. Καλλίστη = ωραιοτάτη, η ομορφότερη. Η Καλλιστώ ήταν επίσης γνωστή ως μια από τις Νύμφες που είχαν δώσει όρκο παρθενίας και συνόδευαν την Παρθένο θεά Άρτεμη. Συνδέθηκε με τον Δία και γέννησε μαζί του τον μεγάλο ήρωα της Αρκαδίας, τον Αρκάδα. Ίσως η Άρτεμη που νευρίασε, την μεταμόρφωσε σε άρκτο (αρκούδα). Η Μαία τότε ανέλαβε τον μικρό Αρκάδα για να τον προστατέψει.
Κατά μια εκδοχή, η Καλλιστώ, από σχέση της με τον θεό Ερμή ή τον Δία, γέννησε και τον «τραγοπόδαρο» θεό Πάνα.

Όταν ο Αρκάς μεγάλωσε, μια μέρα που πήγε στο δάσος για να κυνηγήσει, είδε τη μεταμορφωμένη σε αρκούδα μητέρα του –που διατηρούσε όμως ανθρώπινη σκέψη και νόηση– και ετοιμάστηκε να την τοξεύσει. Τότε ο Δίας για να αποτρέψει τη μητροκτονία, τον μεταμόρφωσε σε αρκουδάκι κι έτσι ο Αρκάς αναγνώρισε τη μητέρα του. Επειδή όμως Ο Δίας φοβήθηκε την οργή της Ήρας, τους μετέφερε και τους δύο στον ουρανό και τους μεταμόρφωσε σε αστερισμούς, βάζοντας τον Αρκτούρο να τους προστατεύει. Από τότε η Καλλιστώ είναι η Μεγάλη Άρκτος και ο Αρκάς η Μικρά Άρκτος.

Για τους αρχαίους Αρκάδες η Καλλιστώ ήταν εθνική ηρωίδα,την οποία και τιμούσαν παρά τον Ναό της Αρτέμιδος, όπου βρισκόταν και ο τάφος της. Ήταν μητέρα του βασιλέως Αρκάδα, από τον οποίο πήραν το όνομά τους οι Αρκάδες. Οι Τεγεάτες μάλιστα είχαν αφιερώσει ναό στην Καλλιστώ μαζί με λατρευτικό άγαλμα στους Δελφούς.
Ο Dubhe (σε σύνοδο με τον Ερμή ανάδρομο σε αυτή την ηλιακή έκλειψη) και ο Merak είναι τα  φημισμένα αστέρια Alpha και Beta στη Μεγάλη Αρκούδα, Ursa Major. Ο Robson βλέπει τον Dubhe ως «καταστροφικό» και λέει ότι ο Merak μπορεί να αγαπάει την «εντολή και την κυριαρχία». Ο αστρολόγος του 1ου αιώνα Manilus πίστευε πώς ότι η ενέργεια είναι πάντα καταστροφική. Μάλλον μαστίζει αυτά που θα μπορούσαν να είναι καταστροφικά.
“Θα διαλύσει τη μανία της τίγρης, θα την εκπαιδεύσει για να γίνει ένα ειρηνικό ζώο, ενώ όλα τα άλλα κτήνη που ενοχλούν τη γη με τη σκαιότητα τους, θα ενταχθούν στο να γίνουν φίλοι μαζί του”. Φαίνεται σαν κάποιος που μπορεί να τακτοποιήσει τα προβληματικά παιδιά και να πολιτεύσει εκείνους που είναι συνήθως άγριοι και απείθαρχοι. Εδώ βρίσκουμε τις καθοδηγητικές, ηγετικές ιδιότητες του Λέοντα, αφού οι αρκούδες είναι τόσο κοντά στον ουράνιο πόλο. “Ακίνητος, βλέπει τα πάντα να περιστρέφονται γι ‘αυτό. Η κορυφή του άξονα καταλαμβάνεται από αστερισμούς που είναι γνωστοί στους απρόσεκτους ναυτικούς, οδηγώντας τους πάνω από το αμέτρητο βάθος στην αναζήτηση κέρδους ». Η Bernadette Brady λέει ότι ο αστερισμός Ursa Major δίνει” επιμονή, αντοχή και παθητική δύναμη … την αντοχή της υπομονής και τη χρήση του χρόνου για την ηρεμία της επίλυσης των προβλημάτων και όχι της δυναμικής δράσης »[1].


ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΔΙΑ/ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ… Θα υπάρξουν κηρύγματα σε θρησκευτικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Είναι η ώρα που κάποιοι θα «πουλήσουν οράματα και όνειρα». (Το ιδιο έγραφα, το 2015 πριν τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου.) Και εξηγώ..

«Σε συλλογικο επίπεδο η ανθρωπότητα καταλαμβάνεται από μεγάλα όνειρα και μεγάλες ελπίδες για ένα είδος εξιδανικευμένου. Οι άνθρωποι δουλεύουν με στόχο την Ουτοπία, αλλά μέσα από αυτό πάντα έρχεται η απογοήτευση, ενώ η περίοδος αυτή μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους η ανιδιοτελής αγάπη τους για ένα κοινό ιδανικό. Και αυτό είναι θετικό. Ο Πωσειδωνας θολώνει τα ορια όμως σε συνδυασμό με την υπερβολή του Δια. Κατά την διάρκεια όμως αυτής της στιγμής το μπαλόνι φουσκώνει, και αυτό δεν είναι ορατό, η αισιοδοξία  ξεπερνά κάθε όριο μεχρι το μπαλόνι να φτάσει στα ουράνια, πριν την μεγαλη προσγείωση.»
ΑΡΗΣ ΣΕ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ PANDORA 55 ΣΤΟΝ 3 ΟΙΚΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ (ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ 1 ΚΑΙ 6 ΟΙΚΟ)

Σε σύνοδο με τον Αρη σε ανάδρομη πορεία αστρολογικά, η Πανδώρα συνδέεται με τις παρεμβάσεις, τις ανόητες επιλογές, απροσδόκητες συνέπειες σε περισσότερες από μία διαπραγμάτευση, απροσδόκητες συνέπειες που οφείλονται σε κακές πράξεις και αρνητικές περιστάσεις για τις οποίες δεν έχουμε να κατηγορήσουμε κανέναν αλλά τον εαυτό μας. Συχνά μπορούν να διαπιστώσουν ότι η μεσολάβηση οδηγεί σε μεγαλύτερες δυσκολίες και ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα να παραμείνουν όπως ήταν.Τα θέματα της Πανδώρας περιλαμβάνουν την περιέργεια, ιδιαίτερα την περιέργεια που «σκοτώνει», γίνονται αλλαγές μέσω περιέργειας, ακούσιες συνέπειες, παγιδευμένοι από την ασφυξία, δείχνει ανησυχία, επανάσταση και την ταλαιπωρία.

Η Πανδώρα (παν + δώρα) είναι αρχετυπική μορφή της ελληνικής μυθολογίας, όπου αναφέρεται ως η πρώτη θνητή γυναίκα, αιτία όλων των δεινών κατά τον Ησίοδο και αντίστοιχη της βιβλικής Εύας.


Ο μύθος της Πανδώρας, όχι τόσο ως αρχετυπικής μορφής, μητέρας όλων των γυναικών, αλλά ως αιτίας όλων των παθών, λόγω της περιέργειάς της, έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Συγκεκριμένα, από ανοησία, περιέργεια ή σκόπιμα, η Πανδώρα σύμφωνα με το μύθο αποδέσμευσε και σκόρπισε στην ανθρωπότητα όλα τα δεινά και τις ασθένειες που ήταν κρυμμένες σε ένα πιθάρι — το οποίο κατά λάθος καθιερώθηκε να αναφέρεται ως «κουτί». Η αρνητική στάση του Ησίοδου και ο μισογυνισμός που εκδηλώνεται στα σχετικά κείμενά του (με την Πανδώρα πιθανόν ως αφορμή) αποδίδεται από ορισμένους ερευνητές και σε κατάλοιπα της μεταβατικής εποχής, από τη μητριαρχία στην πατριαρχία χωρίς φυσικά να αποκλείονται και άλλες λογικές ερμηνείες.

Οι επωνυμίες Πανδώρα και Ανησιδώρα (αυτή που φέρνει δώρα) αναφέρονται και στη Δήμητρα, τη θεά της Γης, που λατρευόταν ως «πανδώρα», αφού από αυτή τρεφόταν η ανθρωπότητα, όμως πρόκειται για θετικές επωνυμίες[2] της θεάς και δεν έχουν καμία σχέση με το κύριο όνομα Πανδώρα, δηλαδή το μυθολογικό πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Ησίοδο το όνομά της σήμαινε εκείνη που είναι προικισμένη με όλα τα δώρα από τους θεούς, εκείνην που έχει όλα τα χαρίσματα. Μεταγενέστερα θεωρήθηκε ότι ήταν και εκείνη από την οποία εκπορεύονταν όλα τα δώρα προς τους ανθρώπους, καλά και κακά.

Ο δραματουργός Αισχύλος, που έζησε περίπου 50 χρόνια μετά τον Αίσωπο και 250 χρόνια μετά τον Ησίοδο, είδε το ίδιο θέμα από άλλη σκοπιά στο έργο Προμηθέας Δεσμώτης. Στον Αισχύλο η ελπίδα αντί να είναι κλεισμένη στο πιθάρι της Πανδώρας, αποτελεί στην πραγματικότητα το δώρο του Προμηθέα προς τους ανθρώπους[10]. Στον στίχο 250, όταν ο χορός ρωτά τον Προμηθέα ποιο ήταν το αμάρτημα για το οποίο τιμωρείται, εκείνος απαντά
«έκανα τους θνητούς να πάψουν να προβλέπουν το θάνατό τους ως μοιραίο»
«και τι φάρμακο βρήκες γι’ αυτό;» ρωτά ο χορός
«τους έδωσα τυφλές ελπίδες» απαντά εκείνος
«σπουδαία λύση βρήκες» λέει ο χορός
«τους έδωσα και τη φωτιά» λέει ο Προμηθέας
Από το κείμενο δεν αποσαφηνιζεται αν ο Αισχύλος εννοεί πως ο Προμηθέας ήταν εκείνος που σφάλισε το πιθάρι της Πανδώρας και φύλαξε την ελπίδα για στερνό καταφύγιο του ανθρώπου ή αν εννοεί πως εκείνος ήταν η αιτία να δοθεί στους ανθρώπους το δώρο της ελπίδας. Τρίτη εκδοχή είναι να ειρωνεύεται και να εννοεί ότι εξαιτίας του οι άνθρωποι έχουν πια μόνο τυφλές ελπίδες και τίποτε άλλο. Τέλος, μπορεί να εννοεί ότι, δίνοντας στον άνθρωπο τη φωτιά, του έδωσε ουσιαστικά ελπίδες για καλύτερη ζωή.

Το θέμα της ελπίδας έχει εξεταστεί και από σύγχρονους ερευνητές που δεν θεωρούν σαφές ότι η ελπίδα ήταν όπλο ή μειονέκτημα, υπονοώντας ότι η ελπίδα αναστέλλει την κινητοποίηση και οδηγεί πιθανόν στην υποχώρηση και την ήττα. `Αλλος προβληματισμός αφορά στις προθέσεις των κεντρικών μοχλών του μύθου. Αν ο Δίας ήθελε πραγματικά το κακό των ανθρώπων, γιατί φρόντισε στο πιθάρι με τα δεινά να υπάρχει και η Ελπίδα; Αυτό δείχνει ευσπλαχνία, ενώ ο Ησίοδος τον παρουσιάζει έξαλλο με τον Προμηθέα και την ανθρωπότητα

Αν και ο μύθος έχει φτάσει με πολλές παραλλαγές στις μέρες μας, δεν είναι σαφές αν εξαρχής ο Δίας ήθελε να τιμωρήσει τους ανθρώπους με όσα αποδεσμεύτηκαν από το πιθάρι ή αν η τιμωρία ήταν αυτή καθαυτή η γυναίκα. Πολλοί παραβάλλουν μάλιστα το «κουτί της Πανδώρας» με το μήλο του Παραδείσου της Εύας, όμως στην ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία προσάπτονται στον Δία (τον Θεό των Ελλήνων τότε) φθόνος, οργή και κακία. Επιπλέον ο Επιμηθέας δεν τιμωρείται οικτρά, αλλά αποκτά με την Πανδώρα μια κόρη, την Πύρρα, η οποία παντρεύεται τον εξάδελφό της Δευκαλίωνα, γιο του Προμηθέα, και γλιτώνουν από τον κατακλυσμό. Κατά μία άλλη εκδοχή η Πανδώρα ήταν κόρη του Δευκαλίωνα και γέννησε από τον Δία τον Γραικό.[11]

Οι περισσότερες εκδοχές του μύθου παρουσιάζουν στην περίπτωση της Πανδώρας ότι το πιθάρι περιείχε τα δώρα του γάμου της και ότι της είχε δοθεί η εντολή να μη το ανοίξει. `Έτσι το θέμα του ανοίγματος του πιθαριού παραπέμπει στην ελεύθερη βούληση του ανθρώπου. Η πιο λαϊκή εκδοχή ήθελε το πιθάρι «κακοπροαίρετο δώρο» ζηλόφθονων θεών που προσδοκούσαν να ανοίξει η Πανδώρα το πώμα του ώστε να ξεχυθούν όλα τα δεινά στην ανθρωπότητα. Σε αυτή την περίπτωση η ενέργεια του Δία -σύμφωνα με τον Ησίοδο- να κρατήσει την ελπίδα μέσα στο πιθάρι, δεν είναι εύκολο να ερμηνευθεί: το έκανε σε μια ύστατη κίνηση καλής πρόθεσης προς τους ανθρώπους ώστε να τους περισώσει έστω την ελπίδα ή το έκανε απεναντίας σε μια ύστατη κίνηση αντεκδίκησης, ώστε μέσα σε όλες τις δυστυχίες τους να μην έχουν ούτε καν την παρηγοριά της ελπίδας; Η απάντηση εξαρτάται από το αν θεωρεί κάποιος το «κουτί της Πανδώρας» φυλακή ή τόπο διαφύλαξη.


ΗΛΙΑΚΗ ΈΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ PALLAS- Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΝΟΥΣ

Ο αστεροειδής Pallas σηματοδοτεί σοφία, θάρρος, δίκαιο πόλεμο, στρατηγική και δεξιότητα. Καθορίζει τη δημιουργική νοημοσύνη, την πολιτική του νου, την αναγνώριση προτύπων και τη σχέση μεταξύ πατέρα και κόρης. Ό πατέρας της ήταν ο Δίας. Είναι “ένας θηλυκός χαρακτήρας με όλη τη δύναμη ενός Σούπερμαν και όλη τη γοητεία μιας καλής και όμορφης γυναίκας. Όμορφη όπως η Αφροδίτη, σοφή ως Αθηνά, ισχυρότερη από τον Ηρακλή και πιο γρήγορη από τον Ερμή ». [3] Η Παλλάς σκέφτεται να βρει την αλήθεια προτού αποφασίσει και να αναλάβει δράση. Είναι αμυντική από τη φύση της και θα χρησιμοποιήσει τη δημιουργική και στρατηγική της νοημοσύνη για να αποφύγει τη βία, αλλά όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα αναλάβει δράση.

Ο αστεροειδής Pallas δίνει θάρρος και αγωνιστικό πνεύμα, αλλά και διασυνδέεται με τη δημιουργική νοημοσύνη και τη σοφία την αποφασιστικοτητα να βρούμε την αλήθεια πριν κρίνουμε και αναλάβουμε δράση.Η Αθηνά δίνει την ικανότητα να μπορεί ο άνθρωπος να μετατρέψει τη συγκινησιακή του κατάσταση σε διανοητική επιδίωξη. Οι λέξεις κλειδιά που χαρακτηρίζουν την επιρροή της Αθηνάς είναι: πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση, στρατηγική για είναι κάποιος πάντα νικητής, έγκριση, αγώνα για τους σκοπούς, δικαιοσύνη, προάσπιση των καταδυναστευομένων, προσανατολισμός σταδιοδρομίας, αποτελεσματικότητα, βεβαίωση, δημιουργικές διάνοιες, αγώνας για εξισορρόπηση μεταξύ των ανδρικών και γυναικείων παροχών. Η Αθηνά επιδρά στη βαθιά σκέψη και κάνει το πνεύμα πιο σοφό, στη λιτότητα και στην απλότητα του χαρακτήρα. Κοσμεί το άτομο με το ταλέντο της σύνεσης, της σοφίας και της ετοιμότητας.


Ο Ησίοδος μας αναφέρει τη γέννηση της Θεάς Αθηνάς με τον εξής τρόπο:
 Όταν η Μήτις ήταν να γεννήσει την Αθηνά, η Γαία και ο Ουρανός  πληροφόρησαν το Δία, ότι ο θεός που θα γεννηθεί θα του πάρει το θρόνο και το βασιλικό αξίωμα. Ο Δίας με τεχνάσματα βύθισε την Μήτιδα στην κοιλιά του, γιατί ήταν βέβαιο ότι η Μήτις θα γεννούσε δύο παιδιά: την Τριτογένεια Αθηνά και ένα αγόρι με τεράστια καρδιά, για να βασιλεύσει στους θεούς.
Η άλλη παραλλαγή στον Ησίοδο αναφέρει ότι ο Ζευς γέννησε από το κεφάλι του την Αθηνά  από την Μήτιδα και ότι η Μήτις έμεινε μέσα του και βοηθούσε το Δία να κάνει δίκαιους χειρισμούς.
Η Αθηνά βγήκε με τόσο θόρυβο από το κεφάλι του πατέρα της, ώστε όλοι οι θεοί τρομοκρατήθηκαν από τα όπλα της και την αιγίδα.Υπάρχουν, όμως, και άλλοι μύθοι για την καταγωγή της.Παλλάς ήταν ένας γιος του Τιτάνα Κριού και της Ευρύβιας.
Επίσης έτσι ονομαζόταν ένας πατέρας της Παλλάδος Αθηνάς. Η λέξη  « Παλλάς» μπορούσε να χρησιμοποιείται με διάφορους τονισμούς και διάφορες κλίσεις. Όταν ήταν αρσενικό, δήλωνε ένα δυνατό παλικάρι και όταν ήταν θηλυκό μια δυνατή παρθένο.
Μία άλλη αναφορά για το προσωνύμιο «Παλλάς» προέρχεται από τον παρακάτω μύθο:
 
Η Αθηνά γεννήθηκε πάνοπλη από το κεφάλι του πατέρα της,κοντά στον ποταμό Τρίτωνα. Ο Τρίτων ανέλαβε την ανατροφή της. Είχε κι αυτός μία κόρη την Παλλάδα, που μαζί με την Αθηνά ασκούνταν στην πολεμική τέχνη. Όταν κάποτε η Παλλάς επρόκειτο να χτυπήσει με το κοντάρι της την Αθηνά, ο Ζευς τρόμαξε, κράτησε την τρομερή αιγίδα του μπροστά στην κόρη του, η Παλλάδα θαμπώθηκε κι έτσι χτυπήθηκε από την Αθηνά. Η Αθηνά τη θρήνησε κι έφτιαξε το ομοίωμά της, το Παλλάδιο. Γύρω στο άγαλμα κρέμασε την αιγίδα και το τοποθέτησε πλάι στην εικόνα του πατέρα της.
 
Γνώστες των πιο απόκρυφων παραδόσεων λένε ότι η Αθηνά, με παρθενογέννηση, γέννησε στον Ήφαιστο όπως αναφέρει ο Υγίνος στα Αστρονομικά του, ένα γιο με το όνομα Απόλλων, που ήταν προστάτης των Αθηνών. Οι Αθηναίοι, επίσης, και οι Δήλιοι, αναφέρει ο Υπερείδης, είχαν διηγήσεις στις οποίες έλεγαν, ότι η Αθηνά και η Λητώ συγγένευαν, γι’αυτό η Αθηνά βοήθησε τη Λητώ να γεννήσει τον Απόλλωνα.
 
Είναι μία θεά με θάρρος και σύνεση, φοβερή, στρατηγική και έχει την ικανότητα να οριοθετεί τις πολεμικές κινήσεις της,προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της με σχεδιασμό, συστηματική δράση και μορφοποίηση.
Κατά την Ησίοδο η Αθηνά βγήκε από το κεφάλι της Δίας, ο πατέρας των θεών, σύμβολο της σοφίας και της Δικαιοσύνης (άλλωστε και στην Αστρολογία του Δία συνδέεται με αυτές τις ιδιότητες,τις ιδιότητες που έχει και το σημάδι που κυβερνά,τον Τοξότη). έτσι και η ίδια η Αθηνά συνδέεται με την κοινωνία και την δικαιοσύνη.
 
Στον χάρτη της Ηλιακης έκλειψης στις 11 Αυγούστου, ειναι σε συνοδο με τον ανάδρομο Ερμη,τετραγωνίζει τον Δια, σε όψη κουινκαξ με Ποσειδώνα και Πλουτωνα.
Αυτές δείχνουν ιδεολογικές συγκρούσεις, μια προσπάθεια ώστε να αποκαλυφτούν άβολες αλήθειες. Αντιπροσωπεύει πολιτικές και διαπραγματευτικές ικανότητες, έχοντας μετατραπεί σε ένα είδος σύγχρονου δικηγόρου πολεμιστή”.
 
Η τοποθέτηση της υποδηλώνει με ακρίβεια τη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά τη χρήση βίας η μη-βίας. Είναι πολύ αξιόπιστος δείκτης για την κλίση προς στη μη βία ή τη βία, τη συνεργασία ή τη δύναμη, την ειρήνη ή τον πόλεμο. Για το λόγο αυτό, αποτελεί και δείκτη τόσο για την πολιτική ιδεολογία όσο και για τις ειρηνιστικές ή εγκληματικές τάσεις.Στην περιπτωση αυτή η πολιτική ιδεολογία απομακρύνεται από τον φιλελευθερισμό και εχουμε λιγότερες αντιρρήσεις για τη χρήση βίας για την επίτευξη των στόχων του, νομικές μάχες, αδικίες και συγκρούσεις,με θρησκευτικά θέματα,παιδείας κτλ.
 
Στην ψυχολογία  ο Καρλ Γιουνγκ την ονομάζει: «Αμαζόνα»
 
Σηματοδοτεί μία γυναίκα που έχει δύναμη και αυτονομία,  δρα με σύνεση και ανωτερότητα. Προοδεύει με στρατηγικές κινήσεις, σχεδιασμό και άμεση δράση.
Αστρολογικά, η Αθηνά αντιπροσωπεύει την κόρη (στα αρχέτυπα της θηλυκής αρχής).Αναφέρεται ως τον νου που έχει ιδιαίτερες ικανότητες, μάχιμη στάση, στρατηγική δυναμική και αυθορμητισμό. Η σοφία που προτάσσει την ανάγκη της διεκδίκησης άμεσα και δυναμικά.
 
Σύμβολό της είναι ο ρόμβος του πνεύματος που σχεδιάζει  με τον σταυρό της ύλης στο κάτω μέρος. Κυριαρχεί επί της ύλης και λειτουργεί σε συγκεκριμένο πλαίσιο.
Στην Αστρολογία η Αθηνά είναι ένα πολύ σοβαρό ερμηνευτικό κλειδί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανιχνεύσουμε:
 
Το είδος της αντίληψης που έχει ο άνθρωπος, πώς δηλαδή αντιλαμβάνεται, το βαθμό ορθότητας της αντίληψής του, αν μπορεί να αντιλαμβάνεται κάτι σωστά, εάν το αντιλαμβάνεται σφαιρικά ή αποσπασματικά καθώς και η αντικειμενικότητα της αντίληψής του, κατά πόσο δηλαδή παραμορφώνεται ή όχι το υποκείμενο το οποίο αντιλαμβάνεται.Την ικανότητα της αυτοκυριαρχίας, της σύνεσης και της αξιοπρέπειας, του πόσο δηλαδή νοιάζεται για την εικόνα του και πώς φροντίζει (αν το φροντίζει) γι ‘αυτό.
 
Τα διανοητικά του ενδιαφέροντα.Το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η ετοιμότητα για αγώνα.Το βαθμό αυτορκείας.Την ικανότητα να θυσιαστούν υλικές απολαύσεις για την επίτευξη πνευματικών στόχων.Τα μέσα που χρησιμοποιεί για τις αγώνες του (στην επίθεση αλλά, κυρίως, στην άμυνα).Την ικανότητα να δίνει μορφή στα σχέδιά του, αγωνιζόμενος να τα υλοποιήσει.Την ικανότητα απλοποίησης (όχι απλούστευσης) των σκέψεών του, ώστε να γίνει κατανοητή, ακόμα κι αν είναι πολύ βαθύ.Δείχνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να θεραπεύσει ή ακόμα και να θεραπεύσει (μην ξεχνάμε, μυθολογικά η Αθηνά είναι και «λυτέρα κακών»).Δείκτης διαχείρισης του στοιχείου του αντίθετου φύλου από αυτό που είναι (θηλυκό για τον άντρα, αρσενικό για γυναίκα). Δείκτης χειρισμού της σεξουαλικότητας.Δείκτης συνέπειας, δικαιοσύνης, πνευματικότητας, ορθολογισμού, ευφυίας, αξιοπρέπειας


ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.


Η μερική Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του επηρεάζει τον 3οοίκο του χάρτη του (άξονας διπλωματίας,διαπραγματεύσεων και σχέσεις με όμορα κράτη,επικοινωνια). Ο Ήλιος σε όψεις κουινκαξ με τον Δια (υπερβολή,προβλήματα,εντάσεις,άγχος),σε ημιτετράγωνο με τον Πλούτωνα, σε αντίθεση με το MC όπου σηματοδοτεί εντάσεις, καταστροφική συμπεριφορα, κρίσεις, ψυχολογικά προβλήματα,φοβίες,εκτός έλεγχου,επισης αφορά αυτούς που διώκονται,και αφορούν θέματα με τον 9 οίκο (γειτονικά κράτη,σύνορα,εξωτερική πολιτική, Εκκλησια).

Ωστόσο, η ηλιακή έκλειψη σχηματίζει εξάγωνο με τον ωροσκόπο του και τον βόρειο δεσμό που είναι ευνοϊκό, όσο αφορά τις πολιτικες του συνεργασίες (συνεργασία με αλλο κόμμα ειναι πιθανό, αν και αυτο έχει λιγότερη πιθανότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες όψεις). 

Θα δείξει το σκληρό του πρόσωπο για άλλη μια φορά μέσα από το (τετράγωνο Κρόνου/Πλούτωνα,δικτατορία) αλλά και είναι πλέον σε πολύ εύθραυστη κατάσταση (κουινκαξ Ηλίου/Κρόνου,τετράγωνο Ηλίου/Ουρανού) αλλά και αντίθεση Κρόνου/Πλούτωνα (παραίτηση, απώλεια θέσης,καταστροφική ενέργεια, εφαρμογή βίας και καταναγκασμού). Επίσης ισχύουν όλα τα παραπάνω.

Στην ηλιακή του επιστροφή (ισχύει για 1 χρόνο)οι όψεις είναι σχεδόν οι ίδιες,(αντίθεση Ηλίου/Σελήνης, αντίθεση Ηλίου/Αρη (εκδίκηση ή επικίνδυνες καταστάσεις,μάχες,ισχυρές διαφωνίες),κουινκαξ με τον Κρόνο (ισχυρές εντάσεις,εθισμοι,ανασφάλεια, σημαντικη μείωση ενέργειας και αυτοπεποιθησης),τετράγωνο Ηλίου/Ουρανού που συνδέεται με αναποδιές,ατυχήματα και ανατροπές όπου βλέπουμε συγκεντρωμένους πλανήτες στον 1-7 οίκο (οίκος εχθρών,πολιτικών συνεργασιών, συμφωνιών, η αντίδραση του λαού). 

Μια συνεργασία που διαλύεται,αν λάβουμε υπόψιν τα τελευταία γεγονότα και οι αποχωρήσεις από τους ΑΝΕΛ,με την τελευταία δημοσκόπηση να δείχνει 1,1,%.Ίσως όλα να είναι θέμα χρόνου και συγχρονισμού.

 

Μεσοδιαστήματα στον χάρτη του.

Πωσειδωνας/Κρόνος/MC έλλειψη διαύγειας, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, υποφέροντας από συνέπειες και τα επακόλουθα λανθασμένων ενεργειών.Μπέρδεμα,σύγχυση.

Κρόνος/Πλουτωνας/βόρειος δεσμός/η φτώχεια του πλήθους, δυσκολίες

Σελήνη/Ουρανος/Αρης/Ήλιος υπερβολική φιλοδοξία,πάθος για να κάνει εντύπωση, έλλειψη αυτοελέγχου, τάση να ενεργεί παράτολμα και απερίσκεπτα,βίαιες ενέργειες, αναστάτωση, και η φιλόδοξη σύζυγος, ανησυχία, ψυχική ταραχή.

Δίας/Πλουτωνας/Πωσειδωνας,παράλογα σχέδια, εκτός πραγματικότητας, απάτες και απώλειες.

Σελήνη/Ερμής/Πωσειδωνας, ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα,εξαπάτηση,ψέματα, μια κατασκευαστική αποτυχία, ένα ξαφνικό γεγονός, ιδιοτροπία,καπρίτσιο.

Ήλιος/Βόρειος δεσμός, Αρης– επιθυμία για αναγνώριση, και εδραίωση της θέσης του μέσα από άλλη συνεργασία.

ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Οι όψεις όπου επηρεάζουν τον Ελληνικό χάρτη του 1830 σε σχέση με την έκλειψη είναι η αντίθεση Ηλίου,στον Λέοντα  σε σχέση με το ζώδιο της χώρας που επηρεάζει τον 10/4 οίκο του γενέθλιου χάρτη της (κυβέρνηση,αντιπολιτευση, ο λαός της χώρας, κτήρια, έδαφος, καιρικές συνθηκες,πρόεδρος δημοκρατίας). 

Οι όψεις αυτές, καθώς και οι αρνητικές όψεις με την Αφροδίτη θα αυξήσουν την προσφυγική ροή.Η χώρα θα πρέπει να ετοιμαστεί για νέες περιπέτειες με Αλβανία και Θράκη. Ο Κρόνος, υποδεικνύει επιδείνωση μιας κατάστασης, (σύνοδος Ηλίου/Κρόνου) η ανοχή γιγαντώνει τα προβλήματα με μετανάστες και εντός της χώρας. Η χώρα μας θα βρεθεί τελικά τελείως μόνη σε αυτο. Το θέμα με την Μακεδονία δεν έχει τελειώσει. Ίσως αυτή η προδοσία, που μιλάω για μήνες τώρα, ήταν γραφτό να γίνει ενώ έρχονται ειδικά δικαστήρια για τον Τσίπρα και την «παρέα» του. 

Ο Κρόνος αλλωστε στον Αιγόκερω τα φέρνει αυτά. Υπενθυμίζω πως ο Κρόνος ήταν στον Αιγόκερω κατά τα έτη 1929-1933, 1959-1962 και 1989-1992 στην Ελλάδα είχαμε πολιτική αστάθεια και συνεπώς να ξέρετε ότι ερχετε καταιγίδα.

Κρόνος/βόρειος δεσμός/Πλουτωνας/ θυσίες, λαός που υποφέρει, λύπη, στεναχώρια, στέρηση, απώλεια.

Ερμής/Αρης/MC/ετοιμότητα για δράση, θάρρος, αποφασιστικότητα, ενας αγωνιστής, αποφασιστικός ομιλητής, ξεκαθάρισμα.

Αφροδίτη/Κρονος/Σελήνη/Ηλιος/κατάπιεση, δύσκολες συνθήκες, αναταραχές.

Αρης/Πωσειδωνας/ωροσκόπος/Ουρανος/αδυναμία, θλίψη και πόνος με άλλους, τερματισμός συνεταιρισμών και ενώσεων η συνεργασιών, ξαφνικές ζημιές, κρίση, ατυχήματα.

Η έκλειψη Ηλίου επηρεάζει τον 2ο οίκο (άξονας οικονομίας,τραπεζες, χρήμα, εθνικό νόμισμα) του χάρτη της Μεταπολίτευσης όπου ο Ήλιος δεν σχηματίζει θετικές όψεις. Παρατηρούμε μια αντίθεση Ηλίου/Αρη που θα φέρει σοβαρά προβλήματα,αναστατώσεις, αποτυχίες,βια και απερίσκεπτες ενέργειες σε πολιτικές συνεργασίες αλλά και οικονομία. Η αντίθεση Αφροδίτης/Κρόνου και το τετράγωνο Ηλίου/Ουρανού στον χάρτη αυτόν επιβεβαιώνει τα παραπάνω στον χάρτη του 1830, δεν δείχνουν τίποτα θετικό για την οικονομία και αυτο συνδέεται άμεσα με τις αποφάσεις και τις κινήσεις της ηγεσίας.

 

Αντίθετα δείχνουν περιορισμούς,ταρακουνήματα και μετρ που θα συνεχίσουν να ισχύουν στην οικονομία.

Αφροδίτη/Κρόνος/Σελήνη/Ήλιος– δύσκολες συνθήκες.

Αρης/Πωσειδωνας/ωροσκόπος– αστάθεια, τερματισμός ενώσεων και συνεργασιών, θλίψη και στεναχώρια, αδυναμία.


Μια ματιά στην Ουρανιαν

Διαλύσεις πολιτικών συνεργασιών – Απώλειες που σχετίζονται με άλλους – Αβεβαιότητα, ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων – Τεράστια απάτη

Ένταση σχετικά με ομάδες ομοϊδεατών – Διαταραχές ή αναστάτωση στη θέση που σχετίζεται με την ιδεολογία – Προπαγάνδα

Σκέψεις σχετικά με τις ομάδες εργασίας – Συζητήσεις σχετικά με δραστηριότητες στο περιβάλλον – Διαπραγματεύσεις με άλλους – Καυστική ομιλία στην τοποθεσία – Επιχειρήματα ή διαφορές, λύπη ή τη θλίψη

εγκατάλειψη, παραίτηση. Ξαφνικές πιέσεις για δράση – Ξαφνική υπεράσπιση δικαιωμάτων – Ενθουσιασμός που σχετίζεται με τον αθλητισμό – εντάσεις – ταραχώδης καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές

Ισχυρά πολιτικά μέτρα – αναδιάρθρωση, μετατροπές ή αλλαγές –  Δυνατές αναπροσαρμογές, αναδιαρθρώσεις ή ψηφίσματα – Αναγκαστικά πολιτικά μέτρα
Αναχωρήσεις ή αποστασία σχετικά με συνεργάτες – Δημιουργία επαφών υπό προβληματικές συνθήκες

Αυξήσεις που σχετίζονται με την ένταση – Εκτεταμένες διαταραχές ή αναστάτωση – Εκτεταμένες αναταραχές

Συγκρούσεις για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Απροσδόκητα εμπόδια που σχετίζονται με την ειρήνη – Ξαφνικές διακοπές συνεργασίας
Βίαιη επανάσταση που σχετίζεται με τους άλλους
Διάλυση της αρμονίας – Εκτεταμένη εξόντωση – Επιδημίες
Δραστηριότητες που περιορίζονται από το νόμο – Νομικές οριοθετήσεις – Ελαχιστοποιημένη γεννητικότητα – Άγονες συγκομιδές

Μεγάλα λάθη – Μάταιες πράξεις που σχετίζονται με την εξουσία – Μεγάλες απώλειες – Εντατικές λοιμώξεις – Πράξεις έντονης εξαπάτησης – Ισχυρές εκμηδένιση
Εργατικές απεργίες – Χειραγώγηση – παραπλάνηση – Εξόντωση
– Η αυξανόμενη κρίση/ – Αυξήσεις που σχετίζονται με προβλήματα ελευθερίας
Προβλήματα σχετικά με τα κέρδη κάτω από το τραπέζι – Ατυχία σε κτίρια – Προβλήματα που σχετίζονται με έλλειψη χρημάτων – Στέρηση

Διαταραγμένες ελπίδες – Απογοήτευση – Αποκήρυξη

Οικονομικά προβλήματα που αφορούν τον πληθυσμό – Περιορισμένη επιτυχία – Νομικά προβλήματα – Οικονομικά προβλήματα που οφείλονται στους πληθυσμούς ή τα έθνη
Για να έχεις πλήρη δύναμη – Επίσημη επιρροή – Πολιτικοί – Δικτάτορες
Αναστατωτικές ή συγκλονιστικές καταστάσεις
Βιασμοί

Έλλειψη αλήθειας ή γεγονότων που σχετίζονται με πράξεις – Αντιπαραγωγικές ιδεολογικές συγκρούσεις – Ανακριβείς κρίσεις – Υπονόμευση από λάθη – Καθοδηγούμενη από παραπλανητικές ιδεολογίες

Νερό ή αέρας – Θύελλες – Ισχυρές διασπάσεις – Μεγάλες απογοητεύσεις – Μεγάλες θυσίες – Ανεπάρκεια ή απώλεια επιρροής – Μεγάλη απώλεια – Συμμετοχή σε απάτη – Έντονη χειραγώγηση – Έντονη εξαπάτηση

– Ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με μεταρρυθμίσεις ή επανάσταση – Ενέργειες που σχετίζονται με ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια – Τεχνική απάτη με μεγάλη επίπτωση – Τυφώνες ή ισχυρές καταιγίδες/ Απροσδόκητη άρνηση ή απόσυρση – αιφνίδιες απώλειες – αντιθέσεις – διλήμματα – απώλεια συνείδησης

Έκτακτο κρύο -Κράτηση η μείωση των οικονομικών στοιχείων η περιουσιών – εξαπάτηση σχετικά με  οικονομικες μειώσεις – Η διαρκής αδικία

Διαρκείς απώλειες – Κυβερνητικά προβλήματα που σχετίζονται με βρωμιά
μεγάλη στέρηση που σχετίζεται με απώλειες – Απόρρητη μυστική διαδικασία – Αναρχία
Εκτεταμένη χειραγώγηση – Εκμετάλλευση
Ζημιές που αφορούν διαρρήξεις

Διαδεδομένη ρύπανση των υδάτων – Τοξική αποστράγγιση – Επιβλαβείς ατμοί – Εκτεταμένη ασθένεια – Διάδοση λοιμωδών νόσων – Ελονοσία
Τρομοκρατία – Ανθρωποκτονία
Πραξικόπημα – Μεγάλη ένταση έξω στον κόσμο – Οι δικτατορίες