Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Mε τον όρο καταστροφή της Σμύρνης ή αλλιώς Μεγάλη Πυρκαγιά της Σμύρνης αναφέρονται τα γεγονότα της σφαγής του ελληνικού και αρμενικού πληθυσμού της Σμύρνης από τον κεμαλικό στρατό, καθώς και η πυρπόληση της πόλης, που συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 1922. Η καταστροφή αυτή άρχισε 7 ημέρες μετά την αποχώρηση και του τελευταίου ελληνικού στρατιωτικού τμήματος από τη Μικρά Ασία και μετά την είσοδο του τουρκικού στρατού, του ιδίου του Μουσταφά Κεμάλ και των ατάκτων του στην πόλη.
Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στην αρμενική συνοικία και συγκεκριμένα από την ανατίναξη της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, όπου είχαν καταφύγει τα γυναικόπαιδα και πολιορκούντο από τους Τούρκους. Την πολιορκία την έσπασε με το ασκέρι του ο Έλληνας καπετάνιος Σιδερής (Ισίδωρος) Πανταζόπουλος, που επί πολλά έτη πολεμούσε τους άτακτους Τσέτες ληστές στα γύρω βουνά.

Great_Fire_of_Smyrna

Οι Έλληνες μπήκαν μέσα στην εκκλησία και έδωσαν νερό και τρόφιμα στους πολιορκημένους, όμως, οι πολυπληθέστεροι Τούρκοι γρήγορα ανασυντάχθηκαν και παίρνοντας πυρίτιδα από γειτονική πυριταδαποθήκη, περικύκλωσαν και πάλι την εκκλησία και την ανατίναξαν. Με τη βοήθεια του ευνοϊκού για τους Τούρκους ανέμου (που έπνεε αντίθετα από την τουρκική συνοικία) και της βενζίνης με την οποία οι Τούρκοι ράντιζαν τα σπίτια, η φωτιά κατέκαψε όλη την πόλη, εκτός από τη μουσουλμανική και την εβραϊκή συνοικία[1], και διήρκεσε από τις 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου (με το παλαιό ημερολόγιο).

Μικρασιατική Καταστροφή

Σήμερα η επέτειος αυτή στην πραγματικότητα είναι η 13η Σεπτεμβρίου, καθώς την επόμενη χρονιά εισήχθη στην Ελλάδα το νέο ημερολόγιο. Κατ’ αρχάς στο προοδευτικό ωροσκόπιο (secondary) της Ελλάδας, ο προχωρημένος Ωροσκόπος στο Λέοντα «έδειχνε» τη γενέθλια αντίθεση Κρόνου-Ήλιου, επισημαίνοντας μια ενδεχόμενη σκληρή ήττα, αλλα και μαζικές επίμονες πυρκαγιές (προοδευτικό τετράγωνο Ηλιου/Κρονου). Οι όψεις αυτές συνδέονται με ολοκληρωτικές καταστροφές και αλλαγές, όπως η οικογενειακή η μαζική μετανάστευση και ξεριζωμό, αλλαγές στο περιβάλλον και συνδέεται με τον πραγματικο κίνδυνο για την ζωή ανθρώπων.
Επιπλέον, το προχωρημένο Μεσουράνημα στον Ταύρο σε αντίθεση με τη Σελήνη στον Σκορπιό κλείδωναν τα τετράγωνα τους με τον γενέθλιο Ουρανό στον Υδροχόο και τον 10ο οίκο, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονταν. Στον προοδευτικό χάρτη υπάρχει η αντίθεση Αρη/Ουρανού στον Υδροχοο, με τον Κρονο και ωροσκόπο. Κλασσικά, οι άξονες σηματοδοτούν, θάνατο, μπλοκαρισμένη ενέργεια και αδυναμία. Πρόκειται για μια ισχυρή δοκιμασία που ξεπέρνα κάθε αντοχή ,και δείχνει την κτηνωδία και βαρβαρότητα από εχθρικές δυνάμεις.(1/7ος οίκος)

 

Οι διελεύσεις εκείνης της περιόδου από τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας «έδειχναν» το κρίσιμο τετραγώνου Δία-Πλούτωνα στην 6η μοίρα των παρορμητικών, μια όψη που μας έχει απασχολήσει πολλές φορές αφού συνδέεται με τα βαθιά οικονομικά προβλήματα της χώρας μας, όσο και με εθνικά θέματα. Το τετράγωνο συνάδει με απώλειες και σοβαρά προβλήματα τόσο σε οικονομικό όσο και πολιτισμικό επίπεδο.

Όσον αφορά το 1922, η ενεργοποίηση συνέβη από την διέλευση του τετραγώνου Κρόνου/Πλούτωνα, μια όψη που συχνά συνδέεται στην ιστορία με θλιβερά γεγονότα, με το Πολυτεχνείο και σήμερα στις μέρες μας πάλι οι ίδιοι άξονες εμπλέκονται σε σημαντικά παρόμοια γεγονότα , με διαφορετικό τρόπο.
Εχω εξηγήσει πολλές φορές ότι ο άξονάς Κρόνου/Πλούτωνα, ο πιο σκληρός άξονας στην αστρολογία, συνδέεται με ομαδικούς περιορισμούς και δικτατορίες, κατάλυση της εξουσίας, ομαδικούς θανάτους, μαζικές απώλειες, αλλα δείχνει και εξαναγκασμό. Πρόκειται για ένα άξονα που η ωμή ερμηνεία του έχει ως εξής “μαζικές δολοφονίες”, έναν άξονα που χαρακτήρισε και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

 

Ο Πλούτωνας στην 11η μοίρα του Καρκίνου έδωσε τέλος σε μια εκστρατεία, που είχε ξεκινήσει καθώς τετραγώνιζε τη γενέθλια θέση του. Το ιδιο έπραξε βέβαια και όταν ήταν στο ζώδιο του Ζυγού, όταν οι Τούρκοι, αιματοκύλισαν την Κύπρο. Το τρίγωνο που με τον Ουρανό είναι τεκμήριο μιας μεγάλης αλλαγής, που συντελείται με δραματικό τρόπο. Αντίστοιχα ο Ποσειδώνας βρίσκεται απέναντι από το γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας,(θυματοποίηση, εξαπάτηση) υποδεικνύει, το χάος, την μεγάλη παγίδα που στήθηκε για άλλη μια φορά από τις ξένες δυνάμεις.
Τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου, και με τους πρόσφυγες που έφθαναν κοντά στο μισό εκατομμύριο να βρίσκονται παντού. Περίπου 20.000 κατάφεραν να ανέβουν στα πολεμικά πλοία. Τρεις μέρες αργότερα, εκείνο το φρικτό σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου, χιλιάδες Αρμένιοι και Έλληνες, οδηγήθηκαν σε πορείες θανάτου προς την ενδοχώρα. Θεωρήθηκαν αιχμάλωτοι πολέμου και η αναχώρησή τους απαγορεύτηκε επί ποινή θανάτου.
Δυστυχώς, όμως δεν επρόκειτο για μια απλή στρατιωτική και πολιτική αποτυχία. Είχαμε απερίγραπτες σφαγές, μια μεγάλη πυρκαγιά, πόνο απέραντη θλίψη κι έναν ξεριζωμό που αποτυπώθηκε μέσα από ντοκουμέντα και πολύ υλικο αλλα και τέλος αστρολογικά.

Κρόνος, Ουρανός, Πλούτωνας και Ποσειδώνας συνδυάζονται μεταξύ τους και σε δυσοίωνες όψεις για τον Ελληνισμό αλλα και η αντίθεση Αρη/Πλούτωνα είναι ενας ακόμη δείκτης βαρβαρότητας. (άξονας πολέμου, σύγκρουσης και επέμβασης, υποδεικνύει τις βάρβαρες επιθέσεις)

Επιπλέον, όλα αυτά στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας και κυρίως το τετράγωνο Άρη/Κρόνου στον Τοξότη στον 7ο οίκο (όψη θανάτου και σύγκρουσης), έδωσε τραγικές διαστάσεις μαζί με τον Πλούτωνα (ανάφλεξη, μαζικές πυρκαγιές).Ο Άρης, πλανήτης του πολέμου, στην κυριολεξία κατέστρεψε την Σμύρνη. Επιπλέον, ο Χειρωνας (τραύμα,πληγή) βρισκόταν στον Κριο, στον 4ο οίκο, σε αντιθεση με τον Δια και τετράγωνο με τον Πλουτωνα.
Κλείνοντας την αναφορά σε αυτήν την Εθνική και ανθρωπιστική τραγωδία, θα επισημάνω τη θέση του Πλούτωνα, που κινείται προς τη γενέθλια Σελήνη της Ελλάδας στους Διδύμους, που σαφώς σηματοδοτεί τη ριζική μεταβολή του πληθυσμού, που ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη ανταλλαγή και την έλευση των προσφύγων.( Σελήνη-Πλούτωνας – καταστροφή σπιτιών και τροφίμων, σπίτι πλημμυρισμένο, επίθεση ή πόλεμος υπεράσπιση της πατρίδας). Άρα, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για έναν απλό συνωστισμό. Η αστρολογία φωτογραφίζει την ολοκληρωτική καταστροφή της Σμύρνης.

” – Στα Βουρλά το κακό ξεκίνησε στις 29 Αυγούστου. Μπήκαν οι Τούρκοι στα σπίτια μας και μας έβαλαν φωτιά. Αργότερα μας είπαν ότι ήταν αντάρτες και μετά ήρθε ο τακτικός στρατός και μας μάζεψε. Μας έπιασαν όλους μαζί, τον πατέρα μου τον έσφαξαν, τον αδερφό μου τον έκαψαν, τους νέους τους μάζεψαν και τους πήραν στην Ανατολή. Όταν φύγαμε ήταν 16 Σεπτεμβρίου. Η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι γείτονές μας δεν έφταιγαν σε τίποτα. Ήταν κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους και κλαίγανε κι αυτοί για το κακό που μας βρήκε. Το ποιος φταίει θα το πω με ένα στίχο από το ποίημα ”Της Καταστροφής”: ”Δε νίκησαν την Ελλάδα οι Τούρκοι. Δεν μπορούσαν. Μα δε ήταν κι άνθρωποι. Την Ελλάδα νίκησαν, αδόξως, διχασμός, Λεβαντίνοι κι Ευρώπη”. Ο Βενιζέλος έκανε τη μεγαλύτερη καταστροφή. Μέσα στη φλόγα του πολέμου, έπρεπε να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα;”