ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ: ΕΤΟΣ ΧΟΙΡΟΥ 2019

Happy Chinese New Year 2019, Zodiac sign Pig. Background for con

Το 2019 είναι το έτος του Χοίρου, το τελευταίο στην ακολουθία του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Ενώ ο Χοίρος, μπορεί να αντιπροσωπεύει το τέλος του κύκλου, προσβλέπει επίσης στη νέα γέννηση, που είναι παρόμοια με τη φάση του βαλσαμικου φεγγαριού για τον Dane Rudyhar (The Cycle Lunation Cycle). Και όπως με το δυτικό ζώδιο των Ιχθύων, το έτος των Χοίρων φέρνει ειρήνη και ικανοποίηση.
Η χρονιά του Χοίρου φέρνει επίσης διανοητικό συλλογισμό (reflection). Η εγγενής νοημοσύνη αυξάνεται μέσα από την καλοσύνη του Χοίρου, που συχνά εκφράζεται σε πράξεις αγάπης και καλοσύνης για τους άλλους. Στην πραγματικότητα, ο Χοίρος συχνά δίνει γενναιόδωρα στους γύρω του, ενώ αρνείται κάποια πράγματα για τον εαυτό του.
Ενώ οι κοινωνικές δραστηριότητες φέρνουν ευχαρίστηση, ένα χοίρος επιθυμεί συχνά να περιορίζεται στις ήσυχες παρυφές του σπιτιού και της οικογένειάς του.

Σε πιο διαλογιστικό επίπεδο, ένα χοίρος μπορεί να αισθανθεί μια απελπιστική αίσθηση της συντριπτικής θλίψης. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια οικογενειακή δομή – όπως το να παίρνει δείπνο μαζί με την οικογένεια του κάθε βράδυ – για ένα Χοίρο είναι σημαντικό να νιώθει ασφαλής με εκείνους που είναι πιο κοντά σε αυτόν.
Αυτές οι απλές συγκεντρώσεις είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της προσωπικής ζωής του χοίρου και του επιτρέπουν να σκεφτεί τις απολαύσεις που μπορεί να φέρει η ζωή. Του επιτρέπει να αναλογιστεί το παρελθόν του και να προσβλέπει σε μεγαλύτερη ευτυχία στο μέλλον.
Ενώ η φύση του χοίρου τείνει προς μια ήσυχη, ειρηνική ζωή, αν τον προκαλέσουν, θα αγωνιστεί για αυτό που είναι σωστό. Ένας Χοίρος είναι πρόθυμος να τα θυσιάσει όλα, αν κάποιος του επιτεθεί ανοιχτά. Θα αναζητήσει κάθε μέσο για να αποφύγει μια αντιπαράθεση, αλλά εάν είναι απαραίτητο μπορεί να είναι ηρωικός στην απάντησή του. Και αν εμπλακεί, θα νικήσει μόνο με το θάνατο. Ενώ οι χοίροι, μπορεί συχνά να εμφανίζουν μια ισχυρή εμφάνιση, μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητοι. Όταν βρίσκονται σε κίνδυνο, μπορεί να υποφέρουν από παθήσεις του στομάχου ή του δέρματος.

Η τελευταία εμφάνιση του Μεταβλητού Χοίρου της Γης ήταν το 1959. Το 1995 και το 1935 συναντήσαμε τον Χοίρο του Ξύλου. Το 1983 και το 1923 ήταν η χρόνια του Χοίρου του Ήσυχου Νερού. Το 1971 και το 1911 είχαμε τον Μεταλλικό Χοίρο της Φροντίδας. Και το 1947 είχαμε το έτος του Πεφωτισμένο Χοίρο της Φωτιάς.

 

Γενικές προβλέψεις για το έτος των χοίρων 2019

 

5 Φεβρουαρίου 2019 έως 24 Ιανουαρίου 2020 σημειώνεται στο σεληνιακό ημερολόγιο ως έτος γέννησης του χοίρου.
Ο Χοίρος, ως το τελευταίο κινεζικό ζώδιο του κινεζικού ζωδιακού κύκλου κυβερνάται γενικά από το στοιχείο του νερού. Αλλά είναι και το παγκόσμιο στοιχείο της Γης που είναι ο κύριος κυβερνήτης για το τρέχον έτος. Έτσι εχουμε τη Γη πάνω από το Νερό για το 2019. Είναι μια πολύ καλή χρονιά για να ολοκληρώσετε οτιδήποτε ξεκινήσατε το προηγούμενο έτος ή τα τελευταία χρονιά.
Δεν είναι καλή στιγμή να ξεκινήσουμε ένα νέο σημαντικό έργο. Ο Χοίρος και το στοιχείο της Γης σας καθοδηγούν να επιστρέψετε και να δείτε τι έχετε κάνει μέχρι στιγμής, ώστε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές, να βελτιώσετε τους στόχους και τη στρατηγική σας, να τελειοποιήσετε τις όποιες καταστάσεις αλλά και να απαλλαγείτε από ότι σας ενοχλεί, συναισθήματα, φίλοι , εραστές ή οτιδήποτε άλλο.
Το 2019, Κινέζικο Έτος του Χοίρου είναι επίσης η ιδανική στιγμή για να σκεφτείτε την επόμενη χρονιά και να προετοιμαστείτε για μερικές σημαντικές αλλαγές που είναι πολύ πιθανό να συμβούν κατά τη διάρκεια του νέου κύκλου, που θα αρχίσει με το έτος του Αρουραίου το 2020. Προσπαθήστε λοιπόν να κατοπτρίσετε στο μυαλό σας προσεκτικά τους μελλοντικούς στόχους και σχέδιά σας. Μην ενεργήσετε ακόμα. Αυτό δεν είναι ένα έτος για μια νέα αρχή. Απλά σκεφτείτε το μέλλον και διαλογιστείτε το τι θέλετε να συμβεί το επόμενο έτος. Να έχετε πάντοτε αυτό υπόψη και να είστε προσεκτικοί ώστε να μην συγκλονίζεστε από τους αισθησιακούς ή σεξουαλικούς πειρασμούς του Χοίρου. Μπορεί να ξεγελαστείτε.

Το κινεζικό ωροσκόπιο 2019 δείχνει ότι αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό έτος για τις νόμιμες επιχειρήσεις αλλά και τολμηρές κινήσεις. Ωστόσο, ο Χοίρος, είναι αρκετά επιθετικός και κυνικός όταν πρόκειται για απάτες, κλοπές περιουσιών / χρήματα ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ίσως να τιμωρηθείτε σοβαρά αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες. Και θα είναι μια τελική και αυστηρή τιμωρία αφού ο Χοίρος περιμένει τη σειρά του στον ζωδιακό κύκλο για να τιμωρήσει κακούς ανθρώπους. Θυμηθείτε ότι είναι το τελευταίο ζώο του κινεζικού Ωροσκοπίου και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι στη θέση τους για να ξεκινήσει ο νέος κύκλος.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει φέτος μια πληθώρα διλημμάτων. Ίσως θα πρέπει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις, ίσως να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά πράγματα. Ο Χοίρος σας ευνοεί να ανοίξετε το μυαλό και την ψυχή σας και να αρχίσετε να εκφράζετε τον εαυτό σας και να μιλάτε ειλικρινά σε άλλους για τα συναισθήματα, τις σκέψεις ή τα σχέδιά σας.
Πάρτε θέση και ενεργήστε κατάλληλα για αυτό που θέλετε. Δεν είναι καλή στιγμή να “κόψετε δρόμο” και να περάσετε μέσα από σύντομα μονοπάτια, για να κερδίσετε χρόνο . Αντ ‘αυτού, πρέπει να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο χωρίς κανένα δισταγμό ή φόβο. Εάν ενεργήσετε έξυπνα, θα επιβραβευτείτε αργότερα. Όλα τα μονοπάτια θα ξεκαθαριστούν και θα δικαιολογηθούν.
Το έτος του Χοίρου μπορεί να δώσει ώθηση στην ταξιδιωτική βιομηχανία.
Καθώς η προηγουμένη χρονιά του Σκύλου χτίζει δομή και ένα συμβολικό “σπίτι” είναι τώρα η ώρα για τον χοίρο να “θωρακίσει” το εν λόγω κάστρο καθιστώντας το ένα άνετο και ασφαλής μέρος. Καταλαμβάνοντας το παλιό σπίτι της οικογενειακής ζωής με τον Σκύλο, ο Χοίρος προχωράει για να ολοκληρώσει ό, τι βάση έχει θέσει ο Σκύλος. Το έτος αυτό θα σας προτρέψει ώστε να τελειώσετε κάτι και να το ολοκληρώσετε. Έτσι, προετοιμαστείτε για να ολοκληρώσετε τα έργα σας, να ολοκληρώσετε τους στόχους σας και ακόμη να αποχαιρετήσετε κάποιους. Βάλτε τα πράγματα σε μια τάξη, και ο Χοίρος θα είναι ευγενικός προς εσάς.

Όλα τα πράγματα που θα συμβούν φέτος μπορεί να θεωρηθούν ως τελικά συμπεράσματα κατά κάποιο τρόπο. Είναι μία ευοίωνη χρονιά για να ολοκληρωθούν έργα, να φέρετε εις πέρας εργασίες ή να φτάσετε με ασφάλεια προς το τέλος της διαδρομής μετά την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού με μεγάλη διάρκεια.
Συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς, μπορεί να δούμε ότι πρέπει να επιλέξουμε με ποια πλευρά θα είμαστε – όπως λένε οι «καλοί τύποι» και οι «κακοί». Βασικά, το 2019, το καλό θα γίνει καλύτερο και το κακό θα χειροτερεύει. Οι “διαφωτισμένοι” θα συνεχίζουν την πορεία τους προς την κατανόηση και την ικανοποίηση, ενώ η “πνευματικά χρεοκοπημένοι” θα ολισθαίνουν όλο και βαθύτερα. Πάρτε στάση, μιλήστε στο μυαλό σας, κάνετε διάλογο με τον εαυτό σας και αισθανθείτε το κλείσιμο αυτού του έτους.

Τα χρόνια του Χοίρου ,είναι γνωστά για την ανάπαυσή τους από διαμάχες, υπάρχει υπομονή και παθητικότητα, αλλά και επιείκεια, αισθησιασμό και σαρκικές απολαύσεις. Ως το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Χοίρος αντιπροσωπεύει και την “παραίτηση” αφού δέχεται την ανθρώπινη φύση όπως είναι . Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα είναι η αφέλεια των ανθρώπων, καθώς κινδυνεύουμε να ξεγελαστούμε ή να εξαπατηθούμε καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους 2019.

Το 2019 είναι επίσης γιν έτος, οπότε το 2019 θα υπάρχει ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για την υγεία της καρδιάς και την ψυχική ευεξία. Οι άνθρωποι που γεννιούνται σε μια μέρα γης γιν, ειδικότερα, πρέπει να μάθουν να χαλαρώνουν περισσότερο και να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε μια υγιεινή δίαιτα χαμηλών λιπαρών.

Οικονομικά, είναι πιθανό ότι το χρηματιστήριο θα αυξηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, και πάλι με την περίσσεια του χοίρου. Προσοχή, μπορεί να μην βασίζεται στην πραγματικότητα, ολο αυτό, όμως, θα υπάρχει η κερδοσκοπία και αυτό μπορεί να δει μια αναπροσαρμογή στο 2ο εξάμηνο. Δεν είναι πιθανό να είναι μιας περίοδος ακραίας άνθησης και προτομής. Ο ίδιος δείκτης NASDAQ γεννήθηκε στο έτος του Χοίρου, αν και αυτό δεν μας εκπλήσσει λόγω της φύσης της χρηματιστηριακής αγοράς.
Ο Χοίρος τείνει επίσης να συμπίπτει με ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά μην ξεγελιέστε από τη συνιστώσα της Γης, καθώς θα υπάρξουν ακραίες θερμοκρασίες και ακραίο κρύο.
Η χρονιά του Χοίρου της Φωτιάς, το 1947, είδε μεγάλο μέρος του Καναδά να θάβετε κάτω από το χιόνι κατά τη διάρκεια μιας άγριας χιονοθύελλας, και ήταν επίσης η αρχή του «ψυχρού πολέμου» μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΣΣΔ. Ήταν επίσης η χρονιά που ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Σ. Τρούμαν υπέγραψε τον νόμο για την εθνική ασφάλεια στη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργώντας την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Υπουργείο Άμυνας, και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Ο χοίρος είναι ένα κινεζικό ζώδιο που συνδέεται επίσης με την καλή τύχη και ευημερία και αν ακολουθήσετε τους κανόνες που περιγράφονται παραπάνω, ο Χοίρος θα σας φέρει την αρμονία κατά τη διάρκεια του έτους και απροσδόκητα τυχερά γεγονότα μέχρι το τέλος του 2019. Νέες ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν καθώς η χρονιά του Χοίρου τελειώνει και ανάλογα με τη δουλειά που έχετε κάνει με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια του έτους, αυτές οι ευεργετικές ευκαιρίες θα ενσωματωθούν στην ζωή σας με τρόπο που δεν θα μπορείτε να τους χάσετε ή να τους αγνοήσετε. Στη συνέχεια, εναπόκειται σε εσάς να λάβετε αποφάσεις και να αποδεχθείτε ή να απορρίψετε νέες ιδέες ή αλλαγές για το επόμενο νέο έτος.
Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για αυτό το κινεζικό έτος 2019 είναι ότι ο Χοίρος είναι το τελευταίο ζώδιο του κινεζικού Ωροσκοπίου.
Ένας κύκλος τελειώνει και ένας νέος πρόκειται να αρχίσει. Μην ξεχνάτε ότι ο Χοίρος είναι επίσης εξουσιοδοτημένος από το παγκόσμιο στοιχείο της Γης. Η επιρροή της Γης θα είναι έντονη και ισχυρή. Η Γη είναι εδώ θα βοηθήσει το Γουρούνι να κάνει κάποια συντήρηση και να ξεκαθαρίσει / καταστρέψει τι πρέπει να εξαφανιστεί.

Έτσι, ένας άλλος κύκλος που ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια πρόκειται να ολοκληρωθεί και σύντομα θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος. Οι Κινέζοι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο νέος κύκλος κινεζικού ωροσκοπίου που θα ξεκινήσει το 2020, θα είναι ο πιο σημαντικός για την ανθρώπινη φυλή στο σύνολό της. Κινέζοι προφήτες και πολλοί Κινέζοι Αστρολόγοι συμφωνούν ότι ο νέος Κινέζικος Ζωδιακός κύκλος και τα επόμενα χρόνια θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην ανθρωπότητα. Θα πρέπει να περιμένουμε πολλές ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά τελικά όλα αυτά θα οδηγήσουν τους ανθρώπους σε μια νέα μαγική εποχή. Τουλάχιστον, έτσι λένε οι αναλυτές.

Είναι καλύτερο κατά τη διάρκεια του κινεζικού έτους 2019 να μετριάσετε τις δαπάνες σας και να περιορίσετε τη γενναιοδωρία σας προς στους ανθρώπους που δεν το αξίζουν πραγματικά. Επιπλέον, δεν πρέπει να παραμεληθούν οι διοικητικές εργασίες. Να είστε όσο το δυνατόν συντομότεροι για να διατηρείτε τους λογαριασμούς σας ενημερωμένους και μην χάνετε πολύ χρόνο για να διευθετήσετε τα πιθανά σας χρέη.
Τα εμπορικά και βιομηχανικά επαγγέλματα ευνοούνται ιδιαίτερα το 2019, αλλά και οι πνευματικές δραστηριότητες όπως το γράψιμο. Στις επιχειρήσεις, οι σχέσεις μεταξύ συναδέλφων είναι πιο ήπιες και οι νοοτροπίες πιο ανεκτικές και εποικοδομητικές.
Η εξέλιξη της σταδιοδρομίας ή η επιτυχία ενός επαγγελματικού έργου μπορεί να εξεταστεί με επιτυχία μόνο με την εμφάνιση διαλόγου και πάντα με θετική επιμονή. Οποιαδήποτε επίδειξη ανυπομονησίας και θυμού θα συμβάλει μόνο στην απομάκρυνση των ανθρώπων που μπορεί να έχουν υποστηρίξει στα σχέδιά σας. Το 2019, τα χρήματα σίγουρα δεν θα είναι συνώνυμα με την απόλυτη ευτυχία. Είναι ένα έτος κάτω από το ζώδιο της ασφάλειας, ενώ οι πιθανοί οικονομικοί περιορισμοί που μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε παραμένουν απόλυτα ανυπέρβλητοι.
Κατά τη διάρκεια του έτους του Χοίρου 2019, οι ερωτικές σχέσεις μπορεί να είναι τόσο παθιασμένες όσο και βραχύβιες, χωρίς να προκαλούν τη λύπη ή την απελπισία σε αντάλλαγμα, αλλά μάλλον αισθησιακή και διάχυτη νοσταλγία. Ο ηδονισμός και οι απολαύσεις της σάρκας έχουν την τιμητική τους, κατά τη διάρκεια ενός έτους που τοποθετείται κάτω από το ζώδιο του χοίρου. Ωστόσο, αν είστε μονοι ή αρχίζετε μια ρομαντική σχέση, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην είστε συνδεδεμένοι με τον εραστή σας μέχρι να είστε σίγουροι για την αμοιβαιότητα των συναισθημάτων του / της προς εσάς.
Οι κοινωνικές δραστηριότητες, οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις θα είναι πολυάριθμες κατά τη διάρκεια του 2019. Το ανοιχτό μυαλό και η ζεστή ατμόσφαιρα του έτους του Χοίρου κάνουν τις φιλίες ευκολότερες. Η οικογένεια βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής καθώς το 2019 είναι ένα καλό έτος για γάμο ή για να αποκτήσετε παιδί.
Τα παιδιά (αγόρια ή κορίτσια) των οποίων η γέννηση προγραμματίζεται κατά τη διάρκεια του έτους των χοίρων 219 θα είναι πιο συμβατά με έναν γονέα (πατέρα ή μητέρα) του κινεζικού ζώου Χοίρος, Κουνέλι, Κατσίκα η Τίγρης. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα παιδιά που έχουν συλληφθεί κατά το δεύτερο μέρος του 2019 και που θα γεννηθούν κατά το έτος των μεταλλικών αρουραίων του 2020 θα είναι πιο συμβατά με έναν από τους δύο γονείς τους που ανήκουν στο κινεζικό ζώδιο του αρουραίου, Μαϊμού ή Βόδι.

Το έτος γέννησης χοίρων 2019 είναι μια περίοδος κατά την οποία γεμίζουν με τις ανεπάρκειες των προηγούμενων ετών.
Έτσι, συγκεκριμένες πηγές έντασης που υπήρξαν δυνητικές πηγές σύγκρουσης τα προηγούμενα χρόνια, χάνουν δυναμική και εξαφανίζονται. Μια ατμόσφαιρα απροσεξίας και συγχώρεσης, που μερικές φορές συνορεύει με την υπερβολική απερισκεψία, διαπερνά το έτος 2019 με την ευεργετική και θετική ενέργεια του. Το δούναι και λαβείν, θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής, έτσι ώστε τα νέα είδη ανθρώπινων σχέσεων να επιτύχουν να θέσουν τον εγωισμό και τον ατομικισμό ως απαράδεκτη συμπεριφορά.
Σε αυτή την ατμόσφαιρα αφθονίας και ανταλλαγής, ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να εντοπίσουμε κάθε κακόβουλο άτομο που μπορεί να είναι υπερβολικά ενθουσιασμένο από την ιδέα του να πλουτίσει σε βάρος ενός καλοπροαίρετου προσώπου.
Στην πολιτική, υπόγειες και προοδευτικές αλλαγές θα πραγματοποιούνται όσο αφορά τη διαχείριση των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο. Η χρονιά θα είναι αρκετά προκλητική, με κραυγαλέες κινήσεις επιδειξιμανίας και λαγνείας. Στις σφαίρες της εξουσίας, υπάρχουν πολλές εγκόσμιες εκδηλώσεις, όπου νέες συμμαχίες θα είναι ψεύτικες και πικρές προδοσίες αλλά και συνομωσίες θα συμβαίνουν.
Θα αναδύονται πρόσφατα γνωστά πολιτικά πρόσωπα και θα ενισχύουν τη θέση τους με το να υποστηρίζονται από τα μέσα ενημέρωσης για να εμπνεύσουν τη συλλογική συνείδηση με τις καινοτόμες (ή διαχωριστικές) ιδέες τους. Οι διπλωματικές και εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Ρωσίας και της Ασίας, που προηγουμένως αγνοήθηκαν ή ήταν ελάχιστα γνωστές στο ευρύ κοινό, θα έχουν εκπληκτικά ζητήματα που θα χαρτογραφήσουν αμετάκλητα τις γεωπολιτικές τάσεις των επόμενων 12 ετών.

Μπορούμε επίσης να βασιστούμε σε πολλά αφοσιωμένα και παθιασμένα μυαλά για να αφιερώσουμε όλη την ενέργειά τους για να εγγυηθούμε την ευημερία και την ευημερία της κοινότητάς τους, να βρούμε οικολογικές λύσεις για να βοηθήσουμε στη μείωση των επιβλαβών συνεπειών της ανθρώπινης δράσης στον πλανήτη και να εξασφαλίσουμε την κυριαρχία των καλών και του κοινού συμφέροντος για μικρές και προσωπικές νίκες. Μόνο πολύ αργότερα αυτοί οι πολίτες, ως επί το πλείστον ανώνυμοι, θα ανταμειφθούν για την αδιάκοπη αφοσίωσή τους σε δίκαιες αιτίες πέρα από το δικό τους πρόσωπο και την απλή κλίμακα της ανθρώπινης ζωής.

1ος σεληνιακός μήνας
Η επιτυχία έρχεται μέσα από συνεπή σκληρή δουλειά και ειλικρινή και σοβαρή προσοχή στις προσπάθειές σας, όχι με την τύχη.

2ος σεληνιακός μήνας
Όταν τα καλά πράγματα έρχονται στο δρόμο σας, πρέπει να αποφύγετε να είστε υπερβολικά βέβαιοι και να πέφτετε στην τεμπελιά.

3ος σεληνιακός μήνας
Αυτός είναι ένας πολύ πνευματικός μήνας γεμάτος με νέες και συναρπαστικές ιδέες. Θα χρειαστεί να δώσετε προτεραιότητα στους στόχους σας, καθώς δεν θα μπορείτε να επιτύχετε τα πάντα!

4ος σεληνιακός μήνας
Απολαύστε τη ζωή σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Προβλήματα μπορεί να βάλετε στην άκρη προς το παρόν, για να αντιμετωπιστούν αργότερα.

5ος σεληνιακός μήνας
Παρόλο που ενδεχομένως να είστε καχύποπτοι, πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τους άλλους.

6ος σεληνιακός μήνας
Μερικά μικρά ψέματα μπορεί να μην κάνουν κακο πραγματικά. Μετά από όλα, αφού έχετε λάβει μια απόφαση, δεν θα υπάρχει επιστροφή.

7ος σεληνιακός μήνας
Αυτός είναι ένας μήνας έντονης δράσης – προσπαθήστε να κάνετε το καλύτερό!

8ος σεληνιακός μήνας
Ενώ αυτό είναι συνήθως ένας “ευτυχισμένος” μήνας, εντάσεις είναι πιθανόν να προκύψουν. Θα χρειαστεί να χρειαστεί, να αντιμετωπίσετε μια πρόκληση ή να υποχωρήσετε για να περιμένετε πιο ήσυχες στιγμές.

9ος σεληνιακός μήνας
Αυτός μπορεί να είναι ένας μήνας με πάρα πολλές πληροφορίες! Εξαλείψτε την ασήμαντη και επικεντρωθείτε σε αυτό που είναι σημαντικό. Εάν αφήσετε τον εαυτό σας να μπλοκάρει μέσα στην ανησυχία και το άγχος, μπορεί να μην ολοκληρώσετε τίποτα.

10ος σεληνιακός μήνας
Η ανησυχία σας για τους άλλους θα είναι σημαντική αυτή τη χρονιά. Στην πραγματικότητα, τα δικά σας προβλήματα θα φαίνονται λιγότερο σημαντικά. Ψάξτε για θετικά αποτελέσματα!

11ος σεληνιακός μήνας
Αυτό το μήνα μπορεί να αισθάνεστε σαν να μπορείτε να επιτύχετε οτιδήποτε, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες επιλογές για το τι είναι σημαντικό. Προσπαθώντας να “τα κάνετε όλα” μπορεί να γίνει εξαντλητικό!

12ος σεληνιακός μήνας
Παρόλο που μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι με τη δικές σας ικανότητες, μπορεί να είστε απρόσεκτοι και να δημιουργείτε προβλήματα. Μοιραστείτε τις υπέροχες ιδέες σας με άλλους.

Ας δούμε τα βασικότερα για τα ζώδια του Κινεζικού ωροσκοπίου..

Αρουραίος- το 2019 θα φέρει θετικότητα και ευτυχία στις ζωές σας.
Βόδι- Είναι μια καλή χρονιά. Ένας χρόνος για να τροφοδοτήσουμε νέες ευκαιρίες και οικονομικά οφέλη.
Τίγρης- Αυτοί που γεννιούνται σε αυτό το ζώδιο πρέπει να κάνουν ό, τι τους ευχαριστεί. Αυτό το έτος μοιάζει περισσότερο με μια εμπειρία εκμάθησης για εσάς.
Κουνέλι- Ένα εκπληκτικό έτος για σας. Αυτό το έτος αποδεικνύεται λίγο πιο φιλικό από το συνηθισμένο, θα κάνετε νέους φίλους.
Δράκος- Η ηρεμία του Χοίρου θα φέρει πολλές αναθεωρήσεις.
Φίδι- Το 2019, θα παρουσιάσετε χαρακτηριστικά όπως το να είστε πιο πειστικοί και μαχητικοί.
Άλογο- Η χρονιά του Χοίρου αποδειχθεί πιο επωφελής από το έτος 2018 σκύλου!
Κατσίκα- Όλες οι επιθυμίες σας εκπληρώνονται και οι φιλοδοξίες γίνονται πραγματικές στο επόμενο έτος, το 2019. Φέτος θα έχετε περισσότερη τύχη.
Μαϊμού- 2019 είναι ένα έτος καλής τύχης.
Κόκορας- Αν θέλετε να κάνετε το 2019, το καλύτερο έτος της ζωής σας, τότε προσπαθήστε να κάνετε τις σχέσεις σας ισχυρότερες και υγιέστερες. Είναι η στιγμή που πρέπει να δώσετε προσοχή στις σχέσεις σας με τους άλλους, αν θέλετε να επιτύχετε στη ζωή.
Σκύλος- Σύμφωνα με το κινεζικό Ωροσκόπιο, η επιτυχία του προσεχούς έτους 2019 θα εξαρτηθεί μόνο από τις προσπάθειες και τις ενέργειές σας.
Χοίρος
Σύμφωνα με το κινεζικό Ωροσκόπιο, το 2019 σας ανήκει. Πρώτα πρέπει να ορίσετε τους στόχους και τις προτεραιότητές σας και, στη συνέχεια, πρέπει να καταβάλλετε προσπάθειες για την επίτευξή τους. Ο χρόνος που αρχίζετε να πιέζετε τα όριά σας είναι ο χρόνος που αρχίζετε να επιτυγχάνετε τα αποτελέσματα.

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1959
• 1 Ιανουαρίου – Κούβα: Ο Φουλχένσιο Μπατίστα διαφεύγει από την Αβάνα καθώς προελαύνουν οι δυνάμεις του Φιντέλ Κάστρο.
• 2 Ιανουαρίου – Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει με επιτυχία το διαστημικό σκάφος Λουνά 1 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.
• 4 Ιανουαρίου – Το Λουνά 1 γίνεται το πρώτο διαστημόπλοιο που φτάνει κοντά στη Σελήνη.
• 7 Ιανουαρίου – Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναγνωρίζουν την κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα.
• 3 Φεβρουαρίου – Οι ροκ εν ρολ μουσικοί Μπάντι Χόλι, Ρίτσι Βάλενς και Μπιγκ Μπόπερ σκοτώνονται σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αϊόβα.
• 6 Φεβρουαρίου – Ο Τζακ Κίλμπυ καταθέτει την πρώτη πατέντα για ολοκληρωμένο κύκλωμα.
• 6 Φεβρουαρίου – Στο ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, πραγματοποιείται η πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου Τιτάνας.
• 11 Φεβρουαρίου – Υπόθεση Μέρτεν: Αρχίζει στην Αθήνα η δίκη του Μαξ Μέρτεν από το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου.
• 19 Φεβρουαρίου – Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου: Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
• 22 Φεβρουαρίου – Ο Λι Πέτι κερδίζει το πρώτο Daytona 500.
• 1 Μαρτίου – Κυκλοφορεί από τον ΟΠΑΠ το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ.
• 9 Μαρτίου – Η κούκλα Barbie εμφανίζεται για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη.
• 10 Μαρτίου – Θιβετιανή εξέγερση: 300.000 Θιβετιανοί περιστοιχίζουν το παλάτι του Δαλάι Λάμα φοβούμενοι απόπειρα απαγωγής του από την Κίνα.
• 17 Μαρτίου – Ο Τενζίν Γκιάτσο, ο 14ος Δαλάι Λάμα, διαφεύγει από το Θιβέτ στην Ινδία.
• 5 Απριλίου – Διεξάγονται αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα.
• 9 Απριλίου – Πρόγραμμα Μέρκιουρι: Η NASA ανακοινώνει την επιλογή των επτά πρώτων αστροναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών.
• 5 Ιουνίου – Ορκίζεται η πρώτη κυβέρνηση της Σιγκαπούρης.
• 30 Ιουνίου – Αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο συντρίβεται σε δημοτικό σχολείο στην Ιαπωνία, σκοτώνοντας 11 μαθητές και 6 κατοίκους από την κοντινή γειτονιά.
• 21 Ιουλίου – Καθελκύεται το Savannah, το πρώτο εμπορικό πυρηνοκίνητο πλοίο.
• 7 Αυγούστου – Πρόγραμμα Explorer: Εκτοξεύεται ο Explorer 6.
• 21 Αυγούστου – Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντουάιτ Αϊζενχάουερ υπογράφει εκτελεστικό διάταγμα ανακηρύσσοντας τη Χαβάη ως την 50ή πολιτεία των Η.Π.Α.
• 29 Αυγούστου – Ο Κάρολος Κουν ανεβάζει στο Θέατρο Τέχνης τους Όρνιθες του Αριστοφάνη. Το έργο προκαλεί σκάνδαλο, με αποτέλεσμα να απαγορευτούν οι επόμενες παραστάσεις του από τον υπουργό Προεδρίας Κωνσταντίνο Τσάτσο.
• 12 Σεπτεμβρίου – Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το Λουνά 2 στη Σελήνη.
• 12 Σεπτεμβρίου – Κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. η Μπονάντσα, η πρώτη προγραμματισμένη έγχρωμη τηλεοπτική σειρά.
• 15-28 Σεπτεμβρίου – Ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ και η σύζυγός του πραγματοποιούν περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετά από πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.
• 8 Οκτωβρίου – Στις βρετανικές εκλογές, οι Συντηρητικοί (με επικεφαλής τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Χάρολντ Μακμίλαν) αυξάνουν την παρουσία τους στο κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας 365 από τις 630 έδρες. Οι Εργατικοί έχουν 258 έδρες, ακολουθούμενοι από τους Φιλελεύθερους (6) και το Ανεξάρτητο Συντηρητικό Κόμμα (1).
• 21 Οκτωβρίου – Ανοίγει για το κοινό το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ.
• 29 Οκτωβρίου – Αεροσκάφος τύπου Douglas DC-3 της πτήσης 214 της Ολυμπιακής Αεροπορίας συντρίβεται στον Αυλώνα Αττικής σκοτώνοντας και τους 19 επιβαίνοντες.
• 15 Νοεμβρίου – Δολοφονείται άγρια στο Κάνσας η οικογένεια Κλάτερ, εμπνέοντας τον Τρούμαν Καπότε να γράψει το Εν Ψυχρώ.
• 18 Νοεμβρίου – Η Metro-Goldwyn-Mayer κυκλοφορεί την ταινία Μπεν Χουρ, με πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Ίστον.
• 20 Νοεμβρίου – Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
• 1 Δεκεμβρίου – Ψυχρός πόλεμος: Εναρκτήρια ημερομηνία υπογραφής της Συνθήκης της Ανταρκτικής, η οποία διαχωρίζει την Ανταρκτική ως επιστημονική προστατευόμενη περιοχή και απαγορεύει τη στρατιωτική δραστηριότητα στην ήπειρο.
• 2 Δεκεμβρίου – Καταρρέει το φράγμα Μαλπασέ στη νότια Γαλλία και το νερό ρέει στην πόλη Φρεζύς σκοτώνοντας 423 άτομα.
• 3 Δεκεμβρίου – Υιοθετείται η σημαία της Σιγκαπούρης, έξι μήνες αφότου η Σιγκαπούρη έγινε αυτοδιοικούμενη εντός της Βρετανικής αυτοκρατορίας.
• 25 Δεκεμβρίου – Βυθίζεται ανοιχτά του Σουνίου το φορτηγό πλοίο «Ρόζα Βλάσση», από τα 18 μέλη του πληρώματος διασώζονται έξι.
• 28 Δεκεμβρίου – Δύο χρόνια μετά τον πυροβολισμό εναντίον του, ο Άντε Πάβελιτς υποκύπτει στα τραύματά του σε ισπανικό νοσοκομείο.
• 29 Δεκεμβρίου – Ο φυσικός Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν δίνει μία ομιλία με τίτλο “There’s Plenty of Room at the Bottom”, η οποία θεωρείται ως η γέννηση της νανοτεχνολογίας.

Το 1959, χρονιά που σηματοδότησε τη δύση μιας εποχής και την ανατολή μιας άλλης: Η Ελλάδα άφηνε πίσω της ένα μέρος από τη μιζέρια της μεταπολεμικής ανέχειας και από τα σύνδρομα της πρώτης μετεμφυλιακής περιόδου.
Τον Φεβρουάριο του ’59 θεμελιώθηκε το ξενοδοχείο Χίλτον, ενώ ο Δοξιάδης ετοίμαζε τις πολεοδομικές του μελέτες για την Αθήνα. Την εμφάνισή τους είχαν κάνει οι «τεντιμπόιδες» και η τρέλα του… χούλα χουπ, στην ουσία όμως, το 1959 η Ελλάδα βρισκόταν προ των πυλών μιας πενταετίας (1960-65) δημιουργικότητας και (κάποιας) ελευθερίας.

Στον υπόλοιπο κόσμο; Η Αμερική ζούσε την εποχή της αφθονίας, αποχαιρετώντας τον Αϊζενχάουερ κι ετοιμαζόμενη να υποδεχθεί τον νέο και ωραίο Τζον Φ. Κένεντι – και τον κομμουνιστή Κάστρο, στην πρώην άτυπη αποικία της, την Κούβα.
Ο τρόμος του πυρηνικού ολέθρου κρατούσε γερά και ο Ψυχρός Πόλεμος είχε φτάσει στ’ αστέρια: η «Κούρσα του Διαστήματος» ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις βρισκόταν στο απόγειό της με την τότε Σοβιετική Ένωση να προπορεύεται σταθερά, μολονότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την επίσης «κόκκινη» Κίνα – όπως επίσης προβλήματα είχε η Γαλλία στην Αλγερία και το Βέλγιο στο Κονγκό, ενώ οι Βρετανοί υποδέχονταν ως μετανάστες τους υπηκόους των πρώην αποικιών τους.
Ηταν στ’ αλήθεια κομβική χρονιά σε όλα τα επίπεδα: το ροκ εν ρολ κέρδιζε έδαφος – μολονότι τότε έχασε τρία αστέρια του σε αεροπορικό δυστύχημα, με πιο μεγάλη απώλεια τον Μπάντι Χόλι. Την ίδια στιγμή, η τζαζ δεν πήγαινε πίσω: η Μπίλι Χόλιντεϊ άφηνε μεν την τελευταία της πνοή μα το 1959 είναι η χρονιά που οι Ντέιβ Μπρούμπεκ και Πολ Ντέσμοντ λανσάρουν το ιστορικό άλμπουμ «Time Out», που περιλαμβάνει το κοσμαγάπητο «Take Five».
Τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς ο Μάιλς Ντέιβις ηχογραφεί ένα από τα άλμπουμ-σταθμούς στην ιστορία της τζαζ, το «Kind of Blue», με το μαγευτικά cool -κι επίσης πολύ δημοφιλές- «So What».
Τα σεξουαλικά ήθη χαλαρώνουν (το χάπι της αντισύλληψης πωλείται κανονικά, όπως και ο «Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» στις ΗΠΑ από τον εκδοτικό οίκο Grove Press), ενώ η γενιά των Beat ζεσταίνει το έδαφος για τα «παιδιά των λουλουδιών»: ήδη από το 1956, με το «Ουρλιαχτό», και από το 1957 με το «Δρόμο», οι Γκίνσμπεργκ-Κέρουακ αντίστοιχα άνοιξαν το δρόμο, ωστόσο, η «αγία τριάδα» θα συμπληρωθεί το 1959 με το «Γυμνό Γεύμα» του Ουίλιαμ Μπάροουζ.
Στο ίδιο πνεύμα, ο Τζον Κασαβέτης γυρίζει την άκρως ατμοσφαιρική, πειραματική «μπιτ» ταινία «Σκιές».
Είναι επίσης η χρονιά που πρωτοεμφανίζεται ο Αστερίξ, ο 26χρονος Φίλιπ Ροθ κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο και ο Γκίντερ Γκρας το «Τενεκεδένιο ταμπούρλο». Στο σινεμά μεταφέρεται το «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τένεσι Ουίλιαμς, ενώ το «Μπεν Χουρ» σαρώνει στα Οσκαρ.

Επειδή όμως τα Fifties αποτέλεσαν τη «χρυσή εποχή» της επιστημονικής φαντασίας και της λογοτεχνίας του φανταστικού, μέσα σε εκείνη τη χρονιά, εκδίδουν πολύ σημαντικά βιβλία οι μετρ του είδους Ισαάκ Ασίμοφ, Ρέι Μπράντμπερι, Ρόμπερτ Χένλαϊν και, βέβαια, αρχίζει να προβάλλεται στην αμερικανική τηλεόραση η «Ζώνη του Λυκόφωτος».
Και άλλα πολλά συνέβησαν μέσα στο 1959, ωστόσο, καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι είναι μόνον ένα σχήμα, ένα συμβολικό σημείο (όπως το 1968 ή το 1989) – οι εξελίξεις είχαν αρχίσει να «τρέχουν» ήδη με τη λήξη του πολέμου.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο έτος, πέρα από το ότι απέχει έναν στρογγυλό μισόν αιώνα από εμάς σήμερα, λειτουργεί ως χρονιά σταθμός για τη δεκαετία του 1960 που πέρασε στη συνείδηση των περισσότερων ως η «εποχή της αμφισβήτησης»: το Γούνστοκ, οι σφαγές του Μάνσον και του βιετναμέζικου Μάι Λάι απείχαν ακόμα μια ολόκληρη δεκαετία από το νοσταλγικό, γεμάτο φώτα νέον, «τζαζικό» 1959.
http://www.kathimerini.gr/368016/article/politismos/arxeio-politismoy/1959–tote-poy-ola-alla3an