ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ- 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

στις

34170781_519185215160404_3019139091695403008_n(1)

Πανσέληνος στην 1η μοιρα του Ταύρου (οικονομία, χρήμα, χρηματιστήριο) πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24 Οκτωβρίου, 2018, στις 18:45:05 στον 12ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου, όπου θα σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό στο ιδιο ζώδιο. Η εν λόγω σύνοδος είναι κι αυτή πολύ στενή μόλις 1 μοίρας διαφορά και η επιρροή της θα είναι άμεση. Επομένως, η πανσέληνος αφορά την άμεση αλλαγή και ανατροπή, αλλά ταυτόχρονα και την αβεβαιότητα, ειδικά στις σχέσεις και αυτό εξαρτάται από τις όψεις που σχηματίζονται. Η Αφροδίτη όμως ήδη σε ανάδρομη πορεία, η οποία θα είναι ιδιαίτερα εκρηκτική, απέναντι από τον Ουρανό εστιάζει την προσοχή μας προς στην ανατρεπτική αλλαγή και την οικονομία.
Η πανσέληνος ωστόσο σχηματίζει μια χρήσιμη όψη προς στον Κρόνο που μετριάζει την ασταθή και παρορμητική φύση του Ουρανού. Μετατρέπει τις απροσδόκητες αλλαγές σε ευκαιρίες και την αβεβαιότητα σε επιβεβαίωση και δέσμευση.
Τα σταθερά αστέρια όμως που την συνοδεύουν, φέρνουν επίσης ένα συνδυασμό προβλημάτων αλλά και λύσεων.

Η σύνοδος Σελήνης- Ουρανού μπορεί να φέρει ξαφνικούς έρωτες, και ανατροπές αλλά θα δείξει επίσης και τα τρωτά σημεία σε μια σχέση-συνεργασία αλλά και ανατροπές στην οικονομία. Ο Κρόνος φέρνει πρακτικές λύσεις που οδηγούν σε μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα.
Πρώτος δεκανος του Ταύρου [Ερμής]. Θάνατος και ασθένειες μεταξύ βοοειδών. [Πέντε Πεντακτινα]
1 μοιρα του Ταύρου: απρόβλεπτες επιθέσεις, άγριοι αγώνες, μεγάλη δύναμη θέλησης, κόλπα, αλλαγές, επιχειρήματα και πολεμικές σκέψεις (Ο Ήλιος του Αδόλφου Χίτλερ, και επίσης σε αυτή τη μοιρα ο Αρης-Κρόνος ήταν σε σύνοδο όταν η Αγγλία κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία στις 3 Σεπτεμβρίου, 1939.) Αυτός ο βαθμός προειδοποιεί για κίνδυνο δόλιας χρεοκοπίας, ή την καταστροφή, που προκαλείται από φυσικές καταστροφές, όπως σεισμοί, πυρκαγιές, κλπ.
Η πανσέληνος Οκτωβρίου, θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες μέχρι τη νέα σελήνη της 7ης Νοεμβρίου, 2018.

 

fullmoontaurus

Ο 12ος οίκος συνδέεται με την κατασκοπία, μυστικοί πράκτορες και μυστικές υπηρεσίες, εγκληματικότητα, Νοσοκομεία, Φυλακές. Συνδέεται με τους Ιχθείς και το ασυνείδητο. Είναι τα εντυπωμένα συναισθήματα που πολύ δύσκολα γνωρίζουμε από πού πηγάζουν. Παραδοσιακά έχει σχέση με χώρους περιορισμού – εγκλεισμού(σωφρονιστικά καταστήματα, νοσοκομεία, κοινωνικά ιδρύματα, κ.α). Σηματοδοτεί τις έχθρες και τους κρυφούς εχθρούς ,τις δοκιμασίες και τις προδοσίες, την απομόνωση και την περίοδο εγκυμοσύνης .

Η προετοιμασία για την οριστική μετάβαση μας .Οι εκβιασμοί, τα ιδρύματα, μοναστήρια, εξορία, μυστικοί πληροφοριοδότες, σκλάβοι, αιχμάλωτοι. Οτιδήποτε κρυφό γενικότερα. Μοναξιά, μιζέρια. Αυτοκαταστροφή, φυλάκιση. Η δωρεάν ιατρική και περίθαλψη ,δημόσια νοσοκομεία ,μετανάστευση. Τα μεγάλα ζώα, ο ύπνος. Εδώ συναντούμε ό,τι είναι κρυφό και ο λαός δεν θα το μάθει σχεδόν ποτέ. Η μετανάστευση, ο παραγκωνισμός. Είναι το έγκλημα, οι φόνοι, οι εγκληματίες. Είναι και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αντιπροσωπεύει την παρασκηνιακή εξουσία. Τον ιδεαλισμό του λαού. Το κομμουνιστικό κόμμα. Την θρησκευτική πίστη. Την θάλασσα, την αλιεία και την ναυτιλία. Τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο 6ος οίκος παλιά ήταν ο οίκος των εχθρών. Συνδέεται με την Ασθένειες , δημόσια υγεία , δημόσιες υπηρεσίες . Στρατός και ναυτικό , πολεμικά πλοία και γενικώς οι εργαζόμενες τάξεις Αντιπροσωπεύει τα εργατικά συνδικάτα. Τις εθνικές εκλογές. Την αστυνομία . Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Υπενθυμίζω όμως ότι ο Ουρανος κυβερνά την αεροπορία, αεροπλοΐα, τους αεροπόρους, την τεχνολογία, τα ηλεκτρονικά, ότι αλλάζει γρήγορα, επιστημονικές ανακαλύψεις, τις εφευρέσεις και την ευρηματικότητα. Ακόμα τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας, αερίου και ηλεκτρισμού. Τις εταιρίες, τις σιδηροδρομικές γραμμές, τους συνεταιρισμούς, την ομαδικότητα, τα πολιτικά κόμματα. Είναι υπεύθυνος για τις εκρήξεις, τις εξεγέρσεις, τις απεργίες, την αναρχία, τον μηδενισμό.

Η σύνοδος της πανσελήνου- Ουρανού στον Ταύρο είναι πολύ στενή, και η επιρροή της θα είναι άμεση. Αυτό σημαίνει αναπόφευκτες αλλαγές και ανατροπές, μπορεί επίσης να σημαίνει ενθουσιασμό, ανάλογα τις όψεις στο προσωπικο σας ωροσκόπιο αλλά και αβεβαιότητα η αμφιβολίες για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η αντίθεση Ηλίου- Σελήνης, όπως σε κάθε πανσέληνο, σημαίνει ότι η αλλαγή και η ανασφάλεια ισχύει για τις σχέσεις σας και όχι μόνο, όπως και για θέματα που αντιπροσωπεύουν οι δυο οίκοι 6-12ος. Ενώ και η αντίθεση Αφροδίτης –Ουρανού, εστιάζετε και αυτή περισσότερο προς στην αλλαγή και την ανασφάλεια αλλά και τα οικονομικά σας.
Αυτή η πανσέληνος ενεργοποιεί το μεγάλο σχηματισμό Ταυ- τετραγώνου μαζί με τους Δεσμούς της Σελήνης, τον Ήλιο και τον Ουρανό. Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου ο Ερμής και η Αφροδίτη ενεργοποιούν αυτό το Τ-τετράγωνο με τον Ήλιο να βρίσκεται στην 1 ° του Σκορπιού αντίστοιχα. Η Σελήνη σε σύνοδο με τον Ουρανό αναδεικνύει τους τρελούς αφελείς, τους αντισυμβατικούς αντάρτες αλλά και τους ήσυχους ξένους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια παθολογική ανάγκη για σοκ και οργή.
Αυτή η όψη μπορεί να χαρακτηρίσει ένα άτομο που επιζητεί την προσοχή μέσω μιας εκκεντρικής συμπεριφοράς, και σε μια σχέση μπορεί να είναι ενας από τους δυο. Αυτή η πανσέληνος μπορεί να είναι απο συναρπαστική, ηλεκτρική αλλά και αρκετά χαοτική. Τόσο η Σελήνη όσο και ο Ουρανός είναι και οι δυο κυμαινόμενοι και μεταβαλλόμενοι, πλανήτες, επομένως τα συναισθήματα συχνά αλλάζουν σαν φλας.
Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την αλήθεια και την αποκάλυψη, έτσι εκείνοι που τους αγγίζει αυτή η πανσέληνος θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν την μοναξιά τους λέγοντας την αλήθεια που πολλοί δυσκολεύονται να δεχθούν. Θα είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε στα μελλοντικά μας σχέδια και να νιώσουμε ήρεμοι.
Στον άξονα Ταύρου -Σκορπιού με την οικονομική κρίση που υπάρχει εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε να είμαστε ασφαλής και ήρεμοι. Είναι ο άξονας που συνδέεται με το χρήμα, τις τράπεζες, τις επενδύσεις, την φορολογία, το υλικό στοιχείο. Όταν βέβαια υπάρχει αδράνεια και παρακμιακές τάσεις, τότε θα υπάρξει επιδείνωση που θα μπορούσαν οι παραπάνω όψεις να δώσουν ένα γερο ταρακούνημα. Αποφεύγουμε τις δελεαστικές καταστάσεις και πειρασμούς αλλά τους άχρηστους περισπασμούς. Διαφορετικά, μιλάμε για άμεση αισθησιακή απόλαυση παρά για επένδυση στο μέλλον.

Η σύνοδος Σελήνης-Ουρανού προκαλεί παρορμητικές αντιδράσεις. Τα αιφνίδια γεγονότα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα αναταραχές στις σχέσεις πάσης φύσεως, οικογενειακές διαφορές ή να υπάρξει σημαντική αλλαγή σε μια στενή σχέση, αλλά και αναταραχές και ξαφνικά γεγονότα η εξελίξεις σε συλλογικό επίπεδο.
Ορισμένες εκκεντρικές ή παράξενες ενέργειες μπορεί να μην αποδειχθούν τόσο καλά, αλλά μία ή δύο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη. Κάποιες φορές μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι ή απομακρυσμένοι από τους αγαπημένους σας. Η σύνοδος δηλώνει κοινωνικές αναταραχές και αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων, κοινωνικές μεταβολές, όπου το προσφυγικό συμβάλλει σε αυτό, δημιουργεί εντάσεις και αναστατώσεις πάσης φύσεως.
Με την σύνοδο στον 12ο οίκο θα δούμε αύξηση της εγκληματικότητας, εκρήξεις, πυρκαγιές, απειθαρχία η ανυποταξία και προβλήματα σε θέματα του 12ου οίκου αλλά μέγγενη και ασθένειες.
Η αντίθεση Αφροδίτης –Ουρανού αυξάνει την ανάγκη για ανεξαρτησία, περισσότερη επιθυμία για απελευθέρωση, στις σχεσεις μας, αυξάνει την ιδιοτροπία, τις αμφιβολίες, τις παραξενιές, και σε ακραίες περιπτώσεις δημιουργεί απιστίες, ερωτικές περιπέτειες που δεν έχουν διάρκεια, αναξιοπιστία και αστάθεια στην οικονομία η ξαφνικές μεταβολές, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.
Στις σχέσεις μπορεί να εκτεθείτε αν επιμένετε να δημιουργείτε εντάσεις. Όποια και αν είναι η κατάσταση της σχέσης σας, αν οι συναισθηματικές σας ανάγκες δεν εκπληρώνονται μέσω της ανθρώπινης επαφής, ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να το αντικαταστήσετε με τη ζάχαρη, τα ναρκωτικά, το οινόπνευμα ή τα ψώνια.

Εχθρικές ενέργειες σε συλλογικό επίπεδο είναι πιθανόν αφού ο άξονας συνδέεται με τον στρατό, τους μετανάστες και άλλα σημαντικά θέματα. Η όψη συνδέεται με υπερβολικούς ανθρώπους, τους καλλιτέχνες, τους παράλογους ανθρώπους και τους υπερβολικά σπάταλους. Συνδέεται με τον ρυθμό της ζωής αλλά και τον ρυθμό της λίμπιντο και της σεξουαλικής ζωής όπου βέβαια παρατηρούμε μια δυσαρμονία γενικότερα.

Οι όψεις συμβάλλουν στην πτώση θερμοκρασίας αλλά ίσως υπάρξουν σεισμικές δονήσεις, ίσως ανατάραξη κτιρίων (12ος-4ος οίκος), κυρίως όταν μιλάμε για την ενεργοποίηση ενός Ταυ- τετραγώνου. Όλα τα παραπάνω είναι πολύ πιθανά εφόσον Σελήνη και Ήλιος κυβερνούν τον 3ο και 4ο οίκο του χάρτη της πανσελήνου, αντίστοιχα, δημιουργώντας εντάσεις στο εσωτερικό μιας χώρας, με γειτονικά κράτη και την επίκαιρη εξωτερική πολιτική. Στη διεθνής διπλωματία και οικονομία θα είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι ισορροπίες, εφόσον η Αφροδίτη βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία η να υπάρχει στασιμότητα.

Το καλό είναι , από μια άποψη, ότι ο Κρόνος θα θελήσει να γεφυρώσει η και να ρυθμίσει τις πολωτικές αντιθέσεις για να φέρει περισσότερη σταθερότητα και να κάνει τις όποιες αλλαγές λιγότερο έκρυθμες. Σημαίνει ότι τα απρόσμενα γεγονότα που συνδέονται με τις σχέσεις και το χρήμα μπορούν να μετατραπούν σε ευκαιρίες με πρακτικά, διαρκή αποτελέσματα.

Το εξάγωνο Αφροδίτης -Κρόνου αυξάνει την επιθυμία για συντροφικότητα, αρέσκεται στην μακροπρόθεσμη δέσμευση, η μπορούν να σημειωθούν σχεσεις με μεγαλύτερους, ωστόσο απρόσμενες αλλαγές μέσα στην σχέση μπορεί να προκαλέσουν εντάσεις, χωρισμό και άλλου είδους ανατροπές, όσο αφορά την καθημερινότητα μιας σχέσης.
Ο Κρόνος θα προσπαθήσει να δείξει τον δρόμο και να προσφέρει λύση η να σταθεροποιήσει τα πράγματα, δείχνοντας ότι πρέπει να καθησυχάσουμε τους άλλους αν έχουν αμφιβολίες. Μια πρακτική και κοινή λογική προσέγγιση θα βοηθήσει στο να περιορίσει τυχόν πρόσφατες δυσκολίες. Θα πρέπει να υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και αναγνώριση, εάν μια σχέση έχει διανύσει την πορεία της. Αυτή η όψη επίσης, θα βοηθήσει στο να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά θα πρεπει να είστε πιο συντηρητικοί με τις επενδύσεις. Προωθεί τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις.
Το τρίγωνο Σελήνης –Κρόνου επίσης δίνει υπομονή και συναισθηματική δύναμη για να χειριστείτε ευαίσθητα ή δύσκολα ζητήματα σχέσεων πάσης φύσεως. Άλλοι μπορεί να έρθουν σε σας για συμβουλές για ένα προσωπικό ζήτημα ή μόνο για να ακουμπήσουν τον ώμο σας για να κλάψουν. Οι παραδοσιακές αξίες και οι παλιές συνήθειες μπορούν να φέρουν λύσεις σε νέα προβλήματα. Μπορείτε να βασιστείτε στην έντονη διαίσθηση σας και κοινή λογική για να λάβετε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το σπίτι, την οικογένειά σας και τις σχέσεις σας αλλά και την εργασία σας.
Ο Κρόνος σχηματίζει θετικές όψεις και αυτό μπορεί να περιορίσει και σε συλλογικό επίπεδο αρκετά ευτράπελα η να δείχνει επίσης μια στροφή προς την παράδοση, και το παλιό. Άλλωστε ο Ταύρος συνδέεται από μια άποψη με την ανάπτυξη προσωπικών αξίων, με μια Αφροδίτη στον Σκορπιό να αποζητά μεγαλύτερο βάθος στις σχεσεις και όσο αφορά την διαχείριση των πραγμάτων και στα οικονομικά, όπου η προσωπική αξία του καθενός παίζει σημαντικό ρόλο.

Πολλά όμως θα αλλάξουν, λόγω οικονομικής κρίσης, που θα κάνει τους περισσότερους να σκεφτούν τι είναι σημαντικότερο στη ζωή τους. Η πανσέληνος στον Ταύρο μας καλεί να διατηρήσουμε τα γερά θεμέλια, να διατηρήσουμε την σταθερότητα, και την ψυχραιμία στις άσχημες καταστάσεις και να εργαστούμε σκληρότερα για να πετύχουμε, είτε σε προσωπικο επίπεδο είτε σε συλλογικό , αφού ακόμα και η ίδια η Ευρώπη στηρίζεται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, από αστρολογικής άποψης.

 

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΡΑΧ ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018- “ΜΑΥΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ”
Οι τραπεζικές μετοχές δέχθηκαν μεγάλες πιέσεις, που έφτασαν στα όρια του «sell off». O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 666,84 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,10 %.Η Τράπεζα Πειραιώς κατρακύλησε 20,73%, η Eurobank έπεσε 14,69%, η Εθνική έχασε 5,49% και η Alpha είχε απώλειες 3,28%…. Με σημερινή της έκθεση η Goldman Sachs προειδοποιεί πως η ικανότητα του τραπεζικού κλάδου να αντέξει οποιοδήποτε σοκ (εσωτερικό ή εξωτερικό, οικονομικής ή πολιτικής φύσεως) παραμένει περιορισμένη. Επίσης σύμφωνα με έκθεση της HSBC η εμπιστοσύνη των επενδυτών στις ελληνικές τράπεζες έχει κλονισθεί. Συγκεκριμένα, δεν αντικατοπτρίζουν την ολοκλήρωση με επιτυχία των stress tests μόλις τον περασμένο Μάιο, τους δημοσιευμένους υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, την υπέρβαση του στόχου για την μείωση των κόκκινων δανείων για το πρώτο εξάμηνο του έτους, την αύξηση των καταθέσεων σε μηνιαία βάση, αλλά και τη σημαντικότατη μείωση του ELA με αποτέλεσμα να έχει ήδη μηδενιστεί η χρήση του μηχανισμού για δύο συστημικές τράπεζες, ενώ για τις άλλες δύο η χρήση θα μηδενιστεί μέχρι το τέλος του έτους….

Προς νέα κρατικοποίηση των τραπεζών ενώ το spread των κρατικών ομολόγων πήγε στα επίπεδα του… 2010! To σημερινό τραπεζικό «Βατερλώ» στο ταμπλό του ΧΑΑ, που ακολούθησε τις προβλέψεις κορυφαίων επενδυτικών οίκων για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και της οικονομίας γενικότερα, πάνω απ’όλα καταδεικνύει ότι όχι απλώς οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία (μια οικονομία, έτσι ή αλλιώς, «ζόμπι» εν μέσω αέναων μνημονίων), δεν έχουν παρέλθει, αλλά αν «βήξουν» π.χ. τα ιταλικά spreads (η μάχη μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών θα είναι σφοδρή και υπαρξιακής φύσεως) τα ελληνικά θα πάθουν «πνευμονία».
Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί αυτή την στιγμή τα ελληνικά spreads να είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά που είχαμε πριν ενταχθούμε στο πρώτο μνημόνιο, το 2010!
Οκτώ χρόνια θυσιών, καταστροφής και «θανάτου» σε όλα τα ελληνικά επίπεδα της ελληνικής οικονομίας, πήγαν χαμένα (spreads ελληνικών δεκαετών ομολόγων Τρίτη 16/2/2010: 315 μονάδες βάσης). Βέβαια θέματα όπως state aid δηλαδή κρατικής βοήθειας ή bail in («κούρεμα» καταθέσεων) είναι απολύτως πιθανές εξελίξεις…
http://xn--mxabhm3av4a.gr/index.php/site/article/pros-nea-kratikopoihsh-twn-trapezwn-enw-to-spread-twn-kratikwn-omologwn-phge-sta-epipeda-toy-2010
http://www.mixanitouxronou.gr/ektakti-syskepsi-sto-maximoy-ypo-ton-tsipra-gia-to-chrimatistirio-i-kyvernisi-vlepei-kerdoskopikes-pieseis-piso-apo-to-trapeziko-krach/

Από αστρολογικής άποψης είχα προειδοποιήσει για τις εκλείψεις εδώ και καιρό ότι ήταν ίδιες με αυτές το 1999-2000, όπου στις 17 Σεπτεμβρίου 1999 η φούσκα έσκασε στο Ελληνικό χρηματηστηριο, οι περισσότεροι βρεθήκαμε χαμένοι με τις αποταμιεύσεις μας συρρικνωμένες.
Η κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου, μετά και από αλλεπάλληλα χτυπήματα στα εθνικά θέματα, θα δείτε στον χάρτη ότι βρίσκεται επίσης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, σε μια μοιρα δυσοίωνη γνωστή ως 15 η μοιρα. Η Αφροδίτη σαφώς έχει ήδη μπει σε ζώνη και ετοιμάζεται να αρχίσει την ανάδρομη πορεία της, ενώ επίσης συνοδεύονται από το Δια που και αυτός βρίσκεται στην 22 μοιρα, γνωστή σε όλους , η μοιρα της δολοφονίας, μεταφορικά είτε κυριολεκτικά. Είμαστε βέβαια στην πρώτη εβδομάδα όπου η Αφροδίτη θα τετραγωνίζει τον Αρη.
Ο Ουρανος στον Ταύρο, αγγίζει τους δεσμούς της σελήνης με αρνητικές όψεις και σαφώς το κερασάκι στην τούρτα, είναι η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα, στον 2ο οίκο ,που συνδέεται με την οικονομία, τραπεζικό σύστημα, χρήμα κτλ.. Μια σύνοδος που θα στενεύει όλο και περισσότερο με τον καιρό και θα ευθύνεται όχι μόνο για φυσικές καταστροφές αλλά και την κατάρρευση χρηματιστήριων. Φαίνεται βέβαια ότι θα αρχίσουμε να νιώθουμε το χτύπημα της, συνόδου, σταδιακά.

Βέβαια κανένα χρηματιστήριο δεν θα είναι σταθερό αυτή αλλά και την επόμενη χρονική περίοδο. Είχα προειδοποιήσει στο κείμενο της πανσελήνου στον Κριο για γερά ταρακουνηματα στην οικονομία, και το κραχ έγινε μέσα στα πλαισια επιρροής της. Το ιδιο και χειρότερα ισχύει και για την Αμερική αφού στον γενέθλιο 2ο οίκο της έχει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ
Το σταθερό αστέρι Mirach είναι στην πλευρά της Αλυσοδεμένης Γυναίκας, στον αστερισμό της Ανδρομέδας. Ο Robson λέει ότι δίνει αγάπη, ομορφιά, λαμπρότητα, αφοσίωση, συγχώρεση, καλοσύνη, φήμη, αγάπη για το σπίτι και καλή τύχη στο γάμο. [1] Ο Ebertin προσθέτει την ευθυμία, την ευτυχία, την αγάπη, πολλά συμφέροντα, τον αλτρουισμό και την τάση για έμπνευση και ισχυρή διαίσθηση ως βάση για την καλλιτεχνική δημιουργία. [2] Αλλά σύμφωνα με τον Robson, η Σελήνη και ο Ουρανός δεν τα πάνε τόσο καλά με αυτό το αστέρι:
Σελήνη σε σύνοδο με τον Mirach: Μπελάδες και προβλήματα με το αντίθετο φύλο λόγω αδιακρισίας, κακός οιωνός για εγχώριες υποθέσεις ενός κράτους, τιμή από πολεμικά θέματα. Ωστόσο, μπορεί να αφυπνίσει αυτούς που επιθυμούν την ειρήνη, αυτούς που είναι ευαίσθητοι όταν βλέπουν γύρω τους την κακία, την ασχήμια και την αδικία.

Ουρανος σε σύνοδο με τον Mirach: Το ανισόρροπο μυαλό, κάποιος μπορεί να διαπράξει έγκλημα μέσα στην παραφροσύνη, απόκρυφα συμφέροντα, συνεχείς απογοητεύσεις, κακές για εσωτερικές υποθέσεις, περίεργο ή βίαιο θάνατο. (Charles Manson 0 ° 51 ‘)

Το σταθερό αστέρι Mira βρίσκεται στην ουρά της φάλαινας,(Tail of the Whale, Cetus Constellation) που αντιπροσωπεύει το θαλάσσιο τέρας ή φάλαινα που έστειλε ο Ποσειδώνας για να καταβροχθίσει την Ανδρομέδα.
Ο Ebertin είπε ότι, αν συνδεθεί με έναν καλά τοποθετημένο Κρόνο, και είναι καλά ευθυγραμμισμένη, σημαίνει σύνεση, επιμονή, ευελιξία, προοδευτικό πνεύμα και αντοχή στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Αλλά με αρνητικές όψεις θα φέρει αποτυχία των αποτελεσμάτων, φιάσκο και εχθρότητες.

Όταν συνδεθεί με τη Σελήνη, τότε θα εμφανιστεί μελαγχολία. [2] Σε συνδυασμό με τον Ερμή, αυτό θα σημαίνει μείωση των πνευματικών δυνάμεων. Σε κρίσιμες καταστάσεις, ενδείκνυται η αυτοκτονία.

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ 5 ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΑ

26-Minor-Discs-05Είναι η κάρτα που συνδέεται με τον αυτόν τον δεκανό του Ταύρου. Η καρμική αυτή η κάρτα σημαίνει ότι μπορεί σε προηγούμενες ζωές ζήσατε πολλές ζωές όπου αντιμετωπίσατε τη φτώχεια και πιθανόν την απληστία. Η κάρτα συνδέεται με την πτώχευση, τις χρηματικές απώλειες,το πάγωμα στις σχεσεις η γενικότερα.
«Τα πέντε Πεντακτινα, μπορεί να είναι ένδειξη ότι απαιτείται βαθιά πνευματική αλλαγή και κατανόηση, ότι τα χρήματα δεν είναι τα πάντα και, βεβαίως, δεν είναι εγγύηση ευτυχίας.

Αντί να πεινάει κάποιος σωματικά, η πείνα μπορεί να είναι περισσότερο σε συναισθηματικό ή πνευματικό επίπεδο. Πρέπει να αξιολογήσετε τη ζωή σας για να δείτε από πού προέρχεται το αληθινό αίσθημα της στέρησης. Ίσως χρειαστεί να ρίξετε μια ματιά γύρω σας, και σίγουρα έξω από την πόρτα σας, για να καταλάβετε τι σημαίνει πραγματική φτώχεια. ”

Η πανσέληνος σε σύγκριση με τον ελληνικό χάρτη προμηνύει εντάσεις και δυσκολίες αλλά και πυροδοτεί ένα έντονο πολιτικο παρασκήνιο, επηρεάζοντας ακριβώς τον άξονα 12-6ο του ωροσκοπίου της, καθώς η πανσέληνος σχηματίζει όψη κουινκαξ με τον Ερμή, όπου θα υπάρξουν εντάσεις όσο αφορά συμφωνίες σε θέματα οικονομικής φύσεως αλλά και τις διεθνής συμφωνίες. Και η Αφροδίτη βέβαια δεν δείχνει θετική διάθεση για συνεργασία αλλά και το κουινκαξ Ποσειδώνα- Κρόνου δείχνει δυσκολίες και τις δυσλειτουργίες οικονομικής φύσεως και την αποτυχία διαχείρισης τους, προβληματικές σχεσεις με τους δανειστές, εντός του κοινοβουλίου και μεταξύ των κομμάτων.


Η πανσέληνος αλλά και η Αφροδίτη δεν σχηματίζουν θετικές όψεις ούτε με τον χάρτη Μεταπολίτευσης, επηρεάζοντας την πρωθυπουργία του κυρίου Τσίπρα, με αρνητικό τρόπο. Εδώ εχουμε ένα τετράγωνο Σελήνης -Κρόνου, αντίθεση Κρόνου-Αφροδίτης, και Κρόνου-Πλούτωνα, τετράγωνο Ηλίου-Ουρανού, ενώ και η σελήνη τετραγωνίζει τον Ήλιο.

Μεγάλες δυσκολίες με την οικονομία, τριγμοί στην πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα.
To 2018 είναι μια χρονιά γεμάτη απο στενές ευθυγραμμίσεις πλανητών, όπως αυτή η σημερινή. Η σύνοδος πανσελήνου -Ουρανού, είναι πολύ ισχυρή και είναι ένδειξη μιας ξαφνικής και απροσδόκητης αλλαγής αλλά και εκρηκτικών συνθηκών.

Σημαντικές ώρες – η αφύπνιση – πληθυσμοί ή έθνη – εντάσεις
Εντάσεις με άλλους – αναστάτωση – υπονόμευση της ενότητας- Πληθυσμιακές μάζες – Παγκόσμια φήμη
Ανησυχίες ή φόβοι σχετικά με οικογενειακές ή κοινωνικές υποθέσεις – Ζημίες ή τραυματισμοί με ομάδες – Κοινωνικές ελλείψεις
– Αφετηρίες που σχετίζονται με εντάσεις – Αφετηρίες που αφορούν σε ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – Μη αναμενόμενες πυροβολισμούς
Διαταραχές που επηρεάζουν τις στρατιωτικές συμμαχίες- Απροσδόκητη αντίσταση ή εμπόδια που επηρεάζουν τις ενώσεις – Διαταραχές η περιορισμοί που αφορούν το κοινωνικό σύστημα
Διαταραχές – καταστροφή – Θραύσματα ή συντρίμμια – Ξαφνικοί θάνατοι – Ξαφνική ψυχρότητα
Πολύ απροσδόκητος παραλογισμός ή μίσος
Διαταραχές του ήπατος – ασθένειες του πνεύμονα –  Προβλήματα που σχετίζονται με κέρδη κάτω από το τραπέζι – Ατυχία για τα κτίρια – Προβλήματα που σχετίζονται με έλλειψη χρημάτων – Στέρηση